Kimmich kan door coronavirus dit kalenderjaar niet meer in actie komen

Donderdag, 9 december 2021 om 12:37

Bayern München kan in het restant van het kalenderjaar geen beroep meer doen op Joshua Kimmich. De middenvelder kampte recent met het coronavirus en heeft daardoor momenteel nog altijd longproblemen, waardoor zijn herstel meer tijd in beslag neemt. Bayern speelt in de laatste weken van 2021 nog drie wedstrijden.

Voor Bayern wachten nog ontmoetingen met FSV Mainz 05 (11 december), VfB Stuttgart (14 december) en VfL Wolfsburg (17 december), tot de eerste seizoenshelft erop zit. Daarin zal Kimmich in ieder geval niet in actie komen. “Ik ben blij dat mijn quarantaine inmiddels ten einde is”, zegt Kimmich op de website van Bayern. “Het gaat goed, maar ik ben door wat longproblemen nog niet in staat om volledig mee trainen. Daarom zal ik nu aan de gang gaan met hersteltraining en ik kan niet wachten tot ik in januari weer in actie kan komen.”

Kimmich heeft openlijk uitgesproken dat hij niet gevaccineerd is tegen het coronavirus. Hij moest daardoor in november al tot twee keer toe in quarantaine, nadat hij in contact was geweest met een besmet persoon. Vervolgens werd hij ook zelf positief getest op het coronavirus. Daardoor heeft Kimmich inmiddels vijf officiële wedstrijden van Bayern aan zich voorbij moeten laten gaan, een aantal dat dus nog gaat oplopen tot acht. BILD meldde eerder dat Bayern zijn niet-gevaccineerde spelers geen salaris zou uitkeren wanneer zij in quarantaine zouden zitten.

Eerder testte ook Eric Maxim Choupo-Moting positief op het coronavirus. De spits - van wie eveneens bekend is dat hij zich niet had laten vaccineren - kampt nog altijd met naweeën van de besmetting en kan daardoor net als Kimmich nog niet voluit trainen. Inmiddels hebben Serge Gnabry en Jamal Musiala - die net als Kimmich en Choupo-Moting tot het niet-gevaccineerde gezelschap binnen de selectie van Bayern behoorden - alsnog laten vaccineren, terwijl Michaël Cuisance volgens BILD nog altijd overweegt om dat ook te doen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

122 reacties (laatste reactie door vp10arsenal)

Hier kan ik niets anders zeggen dat het zijn eigen fout is. Hetzelfde geldt voor Choupo-Moting die het erger gesteld is dan Kimmich.
Absoluut geen medelijden met alle ongevaccineerde profvoetballers die getroffen zijn door het coronavirus. Dit omdat ze langer uit roulatie zijn dan gevaccineerden.

9 december 2021 om 13:11

Hier kan ik niet anders op zeggen dat het geen zekerheid is dat dit met een vaccinatie beter was gegaan. Als ik het zo lees heeft hij niet in ziekenhuis gelegen en vaccinatie beschermt wel voor ernstige ziekte. Maar volgens mij is het allesbehalve een zekerheid dat je na een besmetting niet een tijdje last kunt houden, ondanks een vaccinatie. Je hebt ook mensen met een ontstoken hartspier na een vaccinatie, ook eigen fout dus?

9 december 2021 om 13:18

Je weet dat een ontstoken hartspier zeer zelden voorkomt? Na 197 miljoen vaccinaties zijn er 145 gevallen ontdekt van deze bijwerking. Dus je kan het niet vergelijken.

9 december 2021 om 13:20

@ Ajaxrosenberg
hij heeft wel af te rekenen met een langere uitvalbeurt dan iemand die wel gevaccineerd was. Voor een topsporter is niet vaccineren gewoon niet verstandig. Sportartsen bepalen het timing van vaccineren. De voetballers worden nauwlettend hiervoor opgevolgd.

9 december 2021 om 13:23

Uiteraard, maar uiteindelijk doe je het gewoon voor jezelf en niet voor anderen (zoals de slogan altijd was). Dus als hij als kerngezonde, fitte voetballer banger is voor de bijwerkingen dan om Corona te krijgen, is het niet zo'n onlogische afweging.

9 december 2021 om 13:30

@kyle66 hoeveel mensen van zijn leeftijd met zo een gezondheid krijgen corona met daarbij aanhoudende longklachten, heb je die cijfers ook? Mijn punt, je kan niks vergelijken omdat het voor iedereen anders is en ook de kans voor hem om dit te overkomen al vrij laag is. Discussie voeren heeft daarom ook niet echt zin, als je niet alle cijfers hebt in dit geval.

9 december 2021 om 13:30

Als jij in het ziekenhuis ligt, kan mijn moeder er niet te recht met haar gebroken heup. Je doet het ook gewoon voor de zorg. En ja, ook met prik kan je in het ziekenhuis belanden. Net als dat Paul Walker ook een gordel droeg en er toch een tandarts aan te pas moest komen om hem te identificeren na dat auto-ongeluk.

9 december 2021 om 13:48

Nee, je doet het ook voor anderen. Niet zodat ze geen covid krijgen, maar voor de zorg die overbelast is, voor de mensen die al heel lang wachten op een operatie, voor de ondernemers die graag weer volledig open willen gaan. Je leeft niet alleen in deze wereld.

9 december 2021 om 13:49

Ajaxrosenberg...ik zie je al een paar rare opmerkingen maken. Waaronder je doet het voor jezelf? Nee vriend. Als je ziet dat er zelfs hartoperaties worden uitgesteld en operaties aan tumoren worden uitgesteld......dan doe je het niet alleen voor jezelf. Hoe vaak moet het nog uitgelegd worden.

9 december 2021 om 13:55

De kans dat Kimmich in het ziekenhuis belandt is vrijwel 0 dus hoezo zou hij het dan voor anderen doen? Al zou zich laten vaccineren kan hij nog steeds anderen besmetten. Het is nogal een verschil of iemand van 70 met aandoeningen zich niet laat vaccineren of een kerngezonde sporter van midden 20.

Edit: ik doel hier wel specifiek op de case van Kimmich. Boven een bepaalde leeftijd en/of bepaalde aandoeningen denk ik dat het verstandig is als iedereen de spuit neemt.9 december 2021 om 14:12

@Soccerfan ik ben helemaal voorstander van dat mensen met onderliggende kwalen of op leeftijd, met een hoge risico zich laten vaccineren. Maar, hoe kan je nou roepen dat hij dit voor anderen moet doen als je helemaal niet weet wat de impact is voor zulke gezonde ongevaccineerden sporters op de IC-capaciteit? Als dat aantal nou zo verwaarloosbaar is dan doe je het helemaal niet voor anderen. En als je die cijfers wel hebt of een bron, sta ik daar ook volledig open voor. Maar het roepen dat iemand iets moet doen omdat hij daarmee hartoperaties uitstel zou veroorzaken terwijl je de impact niet eens weet van zo een iemand op de ziekenhuiscijfers, is niet alleen veel te kort door de bocht, maar ook totaal niet onderbouwd.

9 december 2021 om 14:13

Wat is het toch met het telkens wijzen op een ontstoken hartspier door vaccinaties? De kans op hartaandoeningen (waaronder een onstoken hartspier) is vele malen groter bij een Covid besmetting dan bij een vaccinatie.

9 december 2021 om 15:12

Sterker nog. De kans dat je met een supermodel date is 1 op de 88.000, terwijl een ontstoken hartspier bij vaccinatie een kans heeft van 1 op de 1 350 000.

Dus de kans dat iemand van ons met Doutzen Kroes ligt te rampetampen is 15x zo veel groter, dan dat iemand een ontstoken hartspier van een vaccinatie krijgt. Als dat het niet in perspectief zet, dan weet ik het ook niet.

9 december 2021 om 15:36

En zelfs als een ontstoken hartspier optreedt, is het relatief ongevaarlijk. Maar het klinkt zo lekker interessant, "onstoken hartspier" en vandaar dat iedere ongevaccineerde het aanhaalt.

9 december 2021 om 15:48

@psvlld,meer dan 145 in ieder geval.

9 december 2021 om 17:40

@Kyle: Volgens de Amerikaanse autoriteiten zijn er alleen in Amerika dit jaar al 12.000 meldingen geweest over een ontstoken hartspier. De jaren hiervoor, voor het vaccin dus, lag dit aantal op maximaal 700. Dat is wel even een heel ander beeld dan dat jij schetst met 145 meldingen.

9 december 2021 om 18:08

Hij heeft het over meldingen die gelinkt kunnen worden aan vaccinatie.

9 december 2021 om 18:09

Eigenlijk verbazingwekkend hoeveel mensen Rosenberg gelijk geven. Het is erg gesteld met een gedeelte van de de mensen op vbz.

9 december 2021 om 19:50

@RomanEmpire één fatsoenlijke bron, ik smeek het je.

9 december 2021 om 22:12

@VP10: Zoek ze maar op bij VAERS of bekijk de geopenbaarde documenten van Pfizer, waar Pfizer overigens toe verplicht werd door de rechter. Beide zijn inmiddels voor iedereen inzichtelijk.

10 december 2021 om 11:00

Van de Vaers site zelf: "reports of adverse events to Vaers following vaccination, including deaths, do not necessarily mean that a vaccine caused a health problem". Iedereen kan rapporteren op die site, oordelen of een vaccin gezondheidsschade veroorzaakt, is er niet voor bedoeld. Deze site is trouwens een typisch paradepaardje van ongevacinneerden.

Ah het Pfizer document, dat heb je van je grote vriend Baudet via Twitter, of was het Pepijn. Dat heel dubieuze pdf documentje op een dubieuze site zonder enkele referenties, dat verder door helemaal niemand aangehaald wordt? Wat verder ook nergens op het nieuws is gekomen? Je begrijpt dat iedereen bestanden op het internet kan plempen zonder enige consequenties? Wat helaas ook gebeurt om mensen bang te maken voor wetenschappelijk bewezen (en repliceerbare bewijzen) vaccins. Dat document is overigens al uit Februari, als daar iets van waarheid in zou zitten zou dat het nieuws wel gehaald hebben. Dat het FDA bestanden zijn die Pfizer heeft moeten vrijgeven, is fakenews.

9 december 2021 om 13:21

Ik heb ook geen medelijden met hem. Goed dat hij ervaart wat voor gevolgen het niet-vaccineren kan hebben.

9 december 2021 om 14:49

Of je nou gevaccineerd bent of niet, je kunt alsnog erge gevolgen ervaren van de ziekte. De kans is alleen groter wanneer je onderliggend lijden hebt of al op oudere leeftijd bent.

9 december 2021 om 15:24

En de kans wordt heel wat kleiner als je gevaccineerd bent. Daar zijn die dingen namelijk voor gemaakt. Ik begrijp niet wat er zo moeilijk aan is.

9 december 2021 om 16:25

Ze zijn niet gemaakt voor bloedstollingen te veroorzaken terwijl dat ook gebeurd, dus ik begrijp wel degelijk wat er moeilijk aan is.
Welk risico acht je groter? Dat je zonder iets overkomt of met? Gezien we nog steeds op jonge leeftijd niet tot nauwelijks overlijden aan Corona acht ik niet vaccineren verstandiger.
Gebruik het voor de zwakke als ze dat willen, maar laat de keuze aan de gezonde jongeren lekker zelf.

9 december 2021 om 16:30

Je gaat alleen maar van jezelf uit en denkt niet aan anderen. Aan de zorg die verzuipt, aan de mensen die je tegenkomt en kan besmetten. Wat een egoïsme!

9 december 2021 om 16:31

Bovendien gaat het niet alleen om doodgaan. Veel jonge mensen krijgen het, hoeven niet naar het ziekenhuis maar houden nog maanden last. En ook daar helpt het virus.

9 december 2021 om 16:36

We hebben dus een vaccin dat:
1) bewezen de kans op een ernstig ziekteverloop verkleint
2) bewezen een kleinere kans op bloedklonters met zich meedraagt dan een coronabesmetting
3) bewezen een zekere vorm van resistentie opbouwt
4) bewezen het ziekteverloop minder lang laat duren
5) bewezen ervoor zorgt dat men minder besmettelijk is (voor bepaalde varianten, nog niet van alle varianten zijn er goede onderzoeken voorhanden)

En toch achten sommigen het vaccin niet nodig. Dan vraag ik me af op basis van wat ze dat in hemelsnaam doen.

9 december 2021 om 16:41

Niet bewezen; lange termijn effecten van meerdere shots jaar na jaar.

9 december 2021 om 16:52

@JK, er wordt nochtans al langer dan een jaar geprikt. En om daar mooi bij aan te sluiten. Noem dan aub eens een vaccin waar er plots na meer dan een jaar allerlei bijwerkingen waren? Want ik ken er geen 1.

En dan is dat een reductio ad absurdum van jouw kant.

9 december 2021 om 17:05

Bewezen? Er is niets bewezen?
Kijk je niet naar de cijfers? Lol. Er is een oversterfte van jewelste..

9 december 2021 om 17:13

Oversterfte is een totaal irrelevante parameter omtrent deze discussie. Dat het vaccin niet 100% werkt is duidelijk. Dat het echt een goede bescherming biedt is dan weer zo duidelijk als maar zijn kan.

Maar dit soort discussies en vooral antwoorden tonen aan dat je gewoon tegen het vaccin bent en niet naar objectieve data wil kijken.

9 december 2021 om 17:45

Leg uit? Waaraan zie je het? Mensen zouden toch niet meer moeten sterven? Dat zeiden ze? Je kan nog steeds Covid krijgen maar je gaat er niet dood aan. Onzin natuurlijk. Daarnaast zijn de cijfers niet anders dan vorig seizoen op hetzelfde moment zonder vaccins? Leg maar uit?

9 december 2021 om 18:13

Leg uit? Oei als dat vorige al te moeilijk was dan wordt het misschien een moeilijk operatie. Ik zal het er maar bij vertellen zodat ik het zo meteen niet opnieuw moet uitleggen maar de puntjes hieronder corresponderen met de puntjes hierboven (1 hoort dus bij 1 en 2 bij 2 enzoverder).1) mensen met vaccinatie hebben procentueel gezien minder vaak een erger ziekteverloop dan mensen met een vaccinatie2) een coronabesmetting zorgt procentueel gezien voor een hogere kans op bloedklonters dan vaccinatie3) valt moeilijk uit te leggen want dat spreekt nogal voor zichzelf4) ongevaccineerden liggen procentueel gezien langer in het ziekenhuis dan gevaccineerden5) spreekt ook voor zichzelf lijkt me

9 december 2021 om 18:40

Steek geen moeite in deze mensen. Als ze niet verder komen dat dit Lange Frans facebook tokkie geleuter, heeft het gewoon geen zin. Ik word er dood moe van. Eerste 20 jaar van je leven de wetenschap achterna lopen, maar zodra je cafe dicht moet of je dancefeest niet door gaat door een pandemie, ineens niks meer geloven. De kracht van social media. What a time to be alive.

9 december 2021 om 19:46

@jk-ajax niet bewezen, elektromagnetische straling is op lange termijn gevaarlijk. Hoe wil je iets weerleggen, waar geen bewijs tegen te leveren valt? Alle mogelijke onderzoeken die ze wel kunnen doen, zijn gedaan, en die bewijzen dat het vaccin ongevaarlijk is. Anders zou het nooit door die 100+ verschillende en onafhankelijke autoriteiten komen

@SergioRamosHM statistiek en kansberekening is jou ontgaan op school zeker? Niemand beweert dat je niet dood aan / ernstig ziek van corona kan worden na een vaccin. Maar de kans wordt aanzienlijk kleiner. Maar de wet van grote getallen komt dan in. Laten we er even vanuitgaan dat 50% van de mensen in het ziekenhuis gevaccineerd is, dat is 1400 mensen. Dat is plusminus (dit zijn allemaal grove schattingen) 0,009%. Dit percentage zou vele malen hoger zijn, dat bewijzen onderzoeken elke dag, zonder vaccinaties. Helaas ben je idd niet 100% immuun tegen Corona met dit vaccin, en dat moet haast wel op zulke grote getallen.

Laat ik je er nog even op wijzen dat dus 50% (of meer) die in het ziekenhuis, niet gevaccineerd is. 1+1=2 toch, zo moeilijk is het allemaal niet?

"Leg uit" Ook dat is niet zo moeilijk. Tot een aantal weken geleden mocht bijna alles. Vorig jaar gingen de maatregelen veel eerder in en heeft nooit bijna alles gemogen. Wellicht je eens een beetje verdiepen in de situatie voordat je allerlei niet kloppende verbanden trekt.

9 december 2021 om 13:30

Bbayern1990 zo zal het nu verkocht worden, maar een dubbel gevaccineerde vriend van mij maakt momenteel echt exact hetzelfde door. Ik ben zelf ook gevaccineerd, maar heb er echt helemaal geen vertrouwen in dat ik veiliger zou zijn dan iemand anders.

9 december 2021 om 13:31

Dus je stelt persoonlijke vermoedens boven empirische gegevens uit de wetenschap?

9 december 2021 om 13:50

Ik heb het gevoel dat jij helemaal niet gevaccineerd bent maar je wantrouwen gewoon wil uiten

9 december 2021 om 14:10

Toevallig hebben ze ook altijd allemaal een vriend of wat voor bekende dan ook die zware problemen ervaart ondanks de vaccinatie.

Er is ook nooit gezegd dat vaccinatie je volledig vrijwaart van ziekte, alleen dat de kans daarop zó veel verkleind wordt.

9 december 2021 om 15:15

Nee hoor Mgmv. De vriendin van de buurman van de toenmalige ex van de voormalig schoonzus van de tandarts van mijn moeder kent Ironmanutd zijn vriend en die zegt dat het waar is.

9 december 2021 om 15:43

Lierse1997 ik heb nog geen erg wetenschappelijke cijfers gezien in hoeverre het vaccin beschermd. Het is toch vaak een vage schatting als de helft op de ic zijn gevaccineerd en 85% van het land is gevaccineerd, dus zullen we wel ongeveer 6-7x meer beschermd zijn met dan zonder. En in hoeverre het beschermd tegen mildere verschijnselen zoals hier beschreven hoor ik uberhaupt niets over.

9 december 2021 om 15:46

Soccerfan_1 dat gevoel is dan onjuist. Ik ga zelfs voor mijn booster, maar meer uit praktische overwegingen, en omdat ik ondanks mijn gebrekkige vertrouwen in de werking ook niet het gevoel heb dat het erg veel kwaad kan. Ik denk dat het feit dat de situatie amper verbeterd is tov vorig jaar best wat reden tot twijfelen geeft.

9 december 2021 om 15:48

MGMV ze? Denk je dat omdat je ook maar een licht kritische noot hoort dat je een wappie gevonden hebt? Ik heb ook flink wat mensen in mijn omgeving die zonder vaccinatie erg ziek geworden zijn en zelfs overleden. Ook zeg ik niet iemand heeft gezegd dat vaccinatie volledig vrijwaart. Ik zeg alleen dat ik teleurgesteld ben in de effectiviteit van het vaccin. En ik denk iedereen met mij.

9 december 2021 om 15:52

Aww Regulator wat origineel! Een van mijn beste vrienden is momenteel doodziek en is gevaccineerd. Een andere destijds nog niet gevaccineerde vriend van mij is er ook doodziek van geweest. Is toch helemaal niet zo'n vreemd verhaal? Ik geef ook helemaal geen heel sterke mening volgens mij. Ik geef alleen aan dat zeggen dat het kimmich zijn eigen fout is ook wel wat kort door de bocht is.

9 december 2021 om 16:27

Toevallig ken ik nog 0 mensen dat is overleden aan Corona. Dat zegt dat of ik weinig mensen ken of dat het virus groter wordt gemaakt dan het is. Ik ga voor het 2e.

9 december 2021 om 16:35

Nou daar ben ik wel ook gewoon eerlijk over. Ik ken direct en indirect eigenlijk verbazingwekkend veel mensen die overleden zijn aan covid. Ik durf dus niet zo'n gewaagde uitspraak te doen.
Maar dat de maatregelen erg buitenproportioneel zijn vind ik wel. Ik betwijfel of de economie ooit nog volledig hersteld van de klap die het nu aan het krijgen is (maar waarvan de effecten pas later overduidelijk gaan worden).
En ik ben sws al vele jaren van mening dat er veel teveel mensen op aarde zijn, dus spastisch elk mens proberen te redden heb ik nooit heel erg begrepen.

9 december 2021 om 16:37

Tja. Tegen zoveel stupiditeit van sergioRamos is niet op te boksen. Ik ga niet met een duif schaken. Maar... Als je een keertje tijd hebt, ga eens praten met mensen die in de zorg werken. Dan hoor je hoe moe ze zijn, hoe hun situatie is. Maar ja, met zo weinig hersencellen...

9 december 2021 om 16:38

Dus je hebt nog niet naar wetenschappelijke cijfers gezocht met andere woorden. Er zijn echt honderden zoniet duizenden onderzoeken beschikbaar omtrent dat onderwerp.

9 december 2021 om 16:50

Ok Lierse1997 stuur me ajb eens een link naar een goed, semi-neutraal en vooral wetenschappelijk onderzoek hierover dan. Ik ben wetenschappelijke onderzoeken van voor de vaccinatie-golf tegengekomen, met effectiviteits- en risk reduction cijfers van 90-97%. Waarvan we inmiddels weten dat ze niet klopten, anders zou de zorg nu niet op klappen staan met meer dan 85% vaccinatiegraad. Maar van de daadwerkelijke effectiviteit op ziekte, zware ziekte, en overlijden, liefst icm leeftijd en gezondheidsdata, van de gegeven vaccinaties heb ik echt nog niet kunnen vinden. Kan in pb. Bij voorbaat dank.

9 december 2021 om 17:11

Mensen in de zorg? Mijn vrouw werkt in de zorg. De zorg waar voornamelijk mensen zit dat oud zijn en dicht bij de dood zit, de reden dat ze zorg krijgen. Die mensen zitten dan ook in de risicogroep. Bekijk de cijfers en kijk naar leeftijd. Jongeren gaan niet tot nauwelijks dood aan deze ontzettend zware virus…

9 december 2021 om 17:20

Zijn cijfers van instanties als het RIVM en Sciensano semi-neutraal genoeg? Verder kan je ook gewoon op academische zoekmachines allerhande zoektermen invoeren en bij de voorwaarden “peer reviewed” aanduiden. En anders kan je je beroepen op de autoriteit van gerenommeerde vakbladeren natuurlijk.

9 december 2021 om 17:51

We reilen en zeilen nu al 1,5j op advies van het RIVM en we zijn miljarden verder zonder enige verschil. Leuk al die virologen dat nu belangrijk zijn en veel geld extra verdiend. Maar zoals hierboven ook al gezegd, wat ze ook zeggen, wat ze ook doen, er verandert niets en weet je waarom? Omdat er niets tegen valt te doen, anders bestond de griep ook al niet meer.

9 december 2021 om 18:18

Als je serieus beweert dat er geen verschil is met pakweg een jaar geleden dan ben je moeilijk serieus te nemen. Het hele kernobject, het virus zelf, is namelijk al stevig veranderd sinds toen.

9 december 2021 om 19:49

@SergioRamosHM alleen muteert de griep zich veel vaker en is het veel minder besmettelijk. Twee uitstekende redenen voor een grootschalige vaccinatiecampagne.

9 december 2021 om 14:13

Hij had ook besmet kunnen raken met het vaccin en deze klachten kunnen hebben, dus je kunt niet met zekerheid zeggen dat het zonder vaccin anders was geweest. Er wordt gesproken over longproblemen, maar het is gewoon even uit voorzorg zo vlak voor de kerst.

9 december 2021 om 15:00

Besmet raken met het vaccin haha

9 december 2021 om 15:17

"niet met zekerheid zeggen dat het zonder vaccin anders was geweest". Hahaha dat zijn dus de argumenten die mensen gebruiken die gewoon totaal niet begrijpen hoe statistieken en kansberekeningen werken. Dank voor de glimlach.

Overigens ook fijn dat je precies weet wat er intern allemaal bij Bayern besloten is. Hier ga ik niet eens op in hahaha.

9 december 2021 om 15:25

Ja alle ongevaccineerden die de discussie aan willen gaan zijn niet bekend met statistiek of kansberekening. Behalve als het in hun straatje past en als het om absolute getallen gaat (mijnheer Baudet is hier heel goed in), dan zijn ze er als de kippen bij.

Uiteindelijk is dit dan toch vrij ironisch te noemen. Laat ons wel hopen dat het geen verdere gevolgen heeft want Kimmich is een sublieme voetballer die ik persoonlijk zo snel mogelijk terug op het veld wil zien.Balen voor hem. Het is gewoon een naar virus waar je dus zelfs als topsporter gewoon goed ziek van kan worden. Het siert hem in ieder geval dat hij nog steeds achter zijn keuze staat om niet te vaccineren, zelfs als hij waarschijnlijk minder ziek was geworden als hij het wel had gedaan (wil verder geen discussie ontlokken over de effectiviteit van het vaccin).

Qua wel/niet doorbetalen van salaris:
Vind het ook echt lastig wat je hier als werkgever van moet vinden: enerzijds kan Kimmich (en de andere spelers ook) het risico om niet inzetbaar te zijn (niet kunnen werken dus) enorm verminderen door het vaccin te nemen, maar je kan zoiets simpelweg niet verplichten. Voorstaanders zien het als vanzelfsprekend om het vaccin te nemen, waardoor je de afwezigheid van Kimmich als zijn eigen schuld kan zien (dus geen recht op salaris bijvoorbeeld). Kimmich ziet het natuurlijk als een potentieel gevaar voor zijn lichaam op de lange termijn en vanuit dat standpunt kan je het begrijpen dat hij het niet wil.

9 december 2021 om 13:04

@justinmorris
het niet betalen van salaris tijdens quarantaine of isolatie is een maatregel opgelegd door Duitsland. De Duitse deelstaat Beieren volgt het en heeft dit verankerd in het sociaal recht.

9 december 2021 om 13:24

Klinkt niet heel sociaal Kan het niet echt vinden van de regels in Beieren, heb jij een link oid voor mij (uit interesse!). En niet betalen van salaris is alleen als je niet gevaccineerd bent of hoe moet ik dat zien?

Tot slot: mijn stukje ging vooral over het ethische vraagstuk (visie ligt zo ver uit elkaar van wat de 'redelijke' keuze is) en niet over wat de wet zegt.

9 december 2021 om 15:10

Het is dan ook niet echt een regel, bedrijven hebben nu gewoon de keuze gekregen om de werknemers die in quarantaine moeten geen salaris meer te betalen.

Bayern heeft hier besloten gebruik van te maken. En groot gelijk, spelers en werknemers hebben de keuze om een standpunt in te nemen, maar daarvoor hoeft een bedrijf natuurlijk niet te betalen.

9 december 2021 om 13:50

@Justin, sommige landen gaan de vaccinatie daadwerkelijk verplichten en als dat gebeurt vallen voetbal er ook onder.

GOH WAS DAAR MAAR EEN SPUITJE VOOR.

9 december 2021 om 13:15

Ben jij helemaal koekoe. Weet je wel hoe gevaarlijk dat is? Het is niet zo dat we van jongs af spuitjes voor van alles en nog wat krijgen hoor.

9 december 2021 om 13:16

Niet jaarlijks in ieder geval. Pfizer bracht zojuist naar buiten dat ze werken aan 3! prikken voor het omicronvariant.

9 december 2021 om 13:20

Ooit gehoord van de griepprik? Zijn genoeg mensen die hem jaarlijks nemen.

9 december 2021 om 13:23

Het ironische is dat als iemand wel in het ziekenhuis komt te liggen, hij veel meer chemische spullen ingespoten krijgt dan wanneer hij het vaccin had genomen.

9 december 2021 om 13:27

"het is niet zo dat we van jongs af spuitjes voor van alles en nog wat krijgen hoor." Allemaal op lange termijn getest, die dingen bedoel je. Ja dat is precies hetzelfde als de corona prik!

9 december 2021 om 13:29

De griepprik neemt dan ook maar 18% van de Nederlandse bevolking af real8madrid.

9 december 2021 om 13:33

@Emile, al 6 prikken ondertussen?!?

9 december 2021 om 13:52

Volgens mij zijn die prikken ook ooit eens in een beginstadium geweest he...... En een vaccinatie voor een verre reis kan jou ook flink in de problemen brengen als je pech hebt. En die zijn ook uitvoerig getest.

9 december 2021 om 13:53

De griepprik wordt door bijna 22 % genomen. Vier procent meer lijkt niet zoveel maar op een miljoenen bevolking wel.

9 december 2021 om 14:05

@real8madrid,

De griepprik is in principe alleen bedoelt voor de risicogroepen. Het zou juist slecht zijn voor het immuunsysteem van gezonde mensen om ieder jaar een griepprik te nemen. Zo 'train' je je immuunsysteem namelijk niet meer, of minder.

9 december 2021 om 14:47

@Emile, dit is onzin wat je zegt. Een vaccinatie traint het immuunsysteem op het maken van anti-stoffen. Zonder vaccinatie, moet je lichaam langer werken om anti-stoffen te maken en dus ben je kanger ziek.

9 december 2021 om 15:28

Wat Emile Hesky G zegt is het nieuwste argument in de vaccinatie discussie. Dat heeft Geert Van Den Bossche namelijk gezegd, en die heeft iets van PhD of Dr in zijn naam. Wat die andere tienduizenden Phd'ers, Prof's of Dr's zeggen, maakt dan verder niet zoveel uit.

9 december 2021 om 13:26

En wat is er eventueel mis mee om je lichaam dit zelf te laten oplossen? Zijn klachten zijn niet overdreven hij heeft ook niet op de IC gelegen dus hij heeft geen plekje van iemand "ingepikt " op de Ic.

Op het moment dat hij een vaccinatie had gehad waren de klachten wellicht minder geweest en kon hij eerder trainen. Maar dat kan je niet 100% uitsluiten.

Een spuitje is na een aantal maanden weer redelijk uitgewerkt. Volgens mij als je corona krijgt, ben je de eerste jaar redelijk save omdat je lichaam nog redelijk antistoffen heeft opgebouwd en dus is je immuunstelsel dus sterker.

Los van het feit of je nu wel of niet moet vaccineren. Want het was op voorhand ook niet uit te sluiten dat hij niet op de IC zou komen, voor hetzelfde geldt was dat wel gebeurd en dan zou je wel kunnen zeggen. Dat dit eventueel voorkomen had kunnen worden door vaccinatie.

9 december 2021 om 13:35

Ja dat zal wel, maar 1 zin met hoofdletters vond ik een sterker statement.

9 december 2021 om 13:37

Sinds wanneer is dat hele “laat het lichaam het lekker zelf oplossen” opnieuw een ding geworden?

En het erge is dat als ze plots doodziek zijn ze blijkbaar niet meer zoveel vertrouwen in het lichaam hebben.

9 december 2021 om 13:50

Waarom niet? Zo werkt de natuur over het algemeen. Dat wij als mens slim zijn en ons lichaam daarbij kunnen helpen door middel van vaccinatie wil nog niet perse zeggen dat het ook de beste manier is.
Of ben jij ook iemand die elk jaar de griepprik haalt? Dat soort dingen laat ik gewoon aan mijn lichaam over.

Ik zelf ga ook niet voor de 3e prik, ik laat mij wel bewust besmetten. Na 2 vaccinaties vind ik dat mijn lichaam sterk genoeg er voor moet zijn.
Die vrije keus hebben we gelukkig in dit land.

9 december 2021 om 13:52

Maar je statement slaat dus nergens op. Dat is het grappige nog wel. Je "schreeuwt "wat vandaar dat je hoofdletters gebruikt. Maar je boodschap slaat nergens op en zo ontstaat er dus discussie. Maar goed, heb jij even wat populistisch kunnen schreeuwen. Hoop dat je er beter door voelt

9 december 2021 om 13:53

Prima gedachtegang! Als ze intensieve zorg nodig hebben na een besmetting mogen ze die filosofie behouden zodat de ziekenhuisbedden vrij blijven voor verantwoordelijke mensen die rekening houden met hun omgeving.

9 december 2021 om 13:54

Als wij ons lichaam lekker alles zelf lieten regelen dan zou de gemiddelde leeftijd een jaar of 30 lager liggen dan nu het geval is.

En je laat je bewust besmetten? En wat als je lichaam dan toch niet sterk genoeg is? Dan zal je wel naar de IC willen neem ik aan? Het toppunt van egoïsme dus.

9 december 2021 om 13:54

Maar laat jij dan ook je blinde darm niet weghalen als ie ontstoken is in de hoop dat je lichaam het oplost? En als je jezelf expres laat besmetten ben je echt een kansloos figuur. Mensen werken zich helemaal de t*** om alle zieke mensen op te vangen en dan ga je lekker expres besmetten.

9 december 2021 om 13:54

Als je na je bewuste besmetting alsnog naar het ziekenhuis zou moeten gaan, neem ik aan dat je dat dan niet doet?

9 december 2021 om 14:00

@keepertoob

"na 2 vaccinaties vind ik dat mijn lichaam sterk genoeg er voor moet zijn'
Dat is geen kwestie van vinden; de vaccinatie is gewoon niet meer zo effectief na verloop van tijd.
En als je toch ziek wordt van corona? "vind" je dan ook dat je geen beroep hoeft te doen op de overbelaste gezondheidszorg?

9 december 2021 om 14:02

En wat doen we met Hubert Bruls? Die heeft wel zijn spuitjes gehad maar heeft verder niets gedaan om het risico te beperken. Mag die dan wel een bed? Bewust laten besmetten keur ik overigens af.

9 december 2021 om 14:07

Ik heb al jaren betaald voor de zorg en dat zal ik ook nog blijven doen mag ik er dan ook gebruik van maken? Of zeg je dit ook tegen mensen met overgewicht dat ze geen aanspraak op zorg mogen gebruiken? Of mensen die alcohol drinken of rokers?
Extreme sporten of extreme stuntlui die ook maar zorg ontzeggen. Bedoel moet je maar niet zulke gekke dingen doen. Ik neem dit risico ja, mocht dat verkeerd gaan dan kan het zijn dat ik wellicht beroep op de zorg moet doen. Dat risico neem ik, net zoals iemand die veel rookt het risico ook neemt of iemand die een gevaarlijke sport doet ook het risico neemt op een blessure en dus zorg nodig is.

Dat er bepaalde politieke partijen flink bezuinigd heeft op de zorg is niet mijn probleem. De overheid heeft zorg commercieel gemaakt. Dan ga ik het ook commercieel gebruiken. Ik ben verplicht te betalen, dus maak ik er ook gebruik van indien nodig.
Of zijn jullie ook voorstanders om mensen die met alcohol op een ongeluk krijgen maar in de berm moeten laten liggen? Eigenschuld toch? Of iemand die zijn hand er af knalt door illegaal vuurwerk. Ook gewoon maar laten liggen zeker?

Overigens is de zorg behoorlijk druk omdat er ook in de eerste golf heel veel mensen met overgewicht lagen. Al die mensen ook maar de zorg ontzeggen. Hadden ze maar niet zoveel moeten eten toch?

9 december 2021 om 14:12

Maar jij vertrouwt toch op jouw lichaam? Daarom wil je een extra risico lopen dat je mogelijk ernstig ziek wordt maar uiteindelijk is dat allemaal geen probleem want de natuur bestaat al miljoenen jaren en weet wel wat het doet.

Of nee toch niet. Als je door je eigen toedoen dan ernstig ziek wordt dan verwacht je dat een k***patiënt maar even moet wachten op zijn behandeling want ja blijkbaar was dat vertrouwen in je lichaam toch vrij onterecht schijnbaar.

Toppunt van egoïsme.

9 december 2021 om 14:27

Niemand zegt dat wat jij doet niet mag, ik vind dat je niemand zorg moet ontzeggen. Echter vind ik je wel een egoïstische, slecht geïnformeerde paardenlul als je je expres laat besmetten met covid ipv een vaccin te nemen. En dat mag, want dat is vrijheid van meningsuiting.

9 december 2021 om 14:32

Ik vertrouw daar idd op. Wellicht heeft die k patient dat wel gekregen door al die jaren roken. Waarom heeft hij dan meer recht? Hij heeft zichzelf jaren volgestopt met nicotine en moet dan nu opeens voorrang krijgen?

Leg mij dat eens uit.

Ik vertrouw mijn eigen lichaam. Ik ben gezond, geen overgewicht. Al die mensen die op de IC komen nou mijn gezondheid hadden hadden ze ook niet op de IC gelegen. Maar nee, allemaal mensen die niet gezond leven maar nu moeten ze wel voorrang krijgen. Het is wel goed.

Ik betaal net zo goed voor de zorg als ieder ander. Kan jij wel zeggen egoisme. Maar dat kan ik tegen al die rokers zeggen en al die mensen die elke week naar de mac donalds gaan met hun dikke pens.

9 december 2021 om 14:33

@lierse

Ik snap je punt, maar we moeten oppassen dat een politiek probleem (lage zorgcapaciteit) niet gaat zorgen voor spanningen onder burgers onderling. Nederland heeft het laagste aantal IC plekken per capita, en voor corona waren er al enorme wachtlijsten en een flink tekort aan personeel. Ik vind het coronavirus verschrikkelijk, maar ben wel blij dat daardoor het 10 jarige afbraakbeleid van Rutte is exposed.

9 december 2021 om 14:35

@migi,

Ik heb mijn vaccinatie gehad 2x. Toevallig heb ik meerdere in de familie zitten die dat niet gehad hebben. Wel besmet zijn geraakt maar op 1 dag na 0,0 klachten hebben gehad.

Noem jij mij maar een paardenlul, stoer. Zeg het anders met capslock aan, kan je weer zo'n goede statement maken zonder inhoud. Doei knul

9 december 2021 om 14:36

Dat politiek probleem is ook onze schuld. Want die mannen zijn daar niet uit zichzelf komen te zitten, maar doordat er elke keer op hen gestemd werd door de kiezer.

9 december 2021 om 14:38

Ik denk echt dat niemand gestemd heeft voor een absurd lage zorgcapaciteit. Het is eerder een effect van de doorgeslagen marktwerking in de zorg.

9 december 2021 om 14:38

Iedereen die k*** heeft die heeft natuurlijk zijn hele leven gerookt. Of iemand die recent een hartaanval gehad heeft die is natuurlijk obees.

Bij hen maak je gewoon een aanname. Bij jou is het zeker waarom je daar ligt en dan heb je er ook nog eens voor gekozen ook.

En zelfs al zijn ze obees of hebben ze gerookt. Voor dat soort mensen is er niet zomaar een prikje beschikbaar dat in een week of twee hun risico’s een stuk verkleint.

Maar het is wel duidelijk dat je gewoon de typische niet goed geïnformeerde egoïst bent voor wie de rest lekker kan stikken.

9 december 2021 om 14:39

Daar zal inderdaad niemand direct op gestemd hebben. Echter vindt niemand het schijnbaar een probleem dat groot genoeg was om anders te stemmen of het even onder de aandacht te brengen.

9 december 2021 om 14:41

@emile Hesky G

Precies dat, maar daar gaan heel veel mensen voorbij en dus gaat de maatschappij het probleem verschuiven naar mensen die er een andere mening op na hebben.

Net zoals heel veel mensen een andere mening hebben over hoe je gezond moet eten/leven. Die vrijheid hebben we in dit land. Maar nu de commerciële zorg het niet meer aan kan omdat Rutte jarenlang de hand op de knip heeft gehouden. Gaan we een groep mensen uitsluiten?
Genoeg mensen die het zat zijn om in de zorg te werken voor een mager kut loontje. Denk jij dat Rutte al loonverhoging heeft geregeld? Nee natuurlijk niet.

Maar lekker zorgen voor verdeling zodat men niet Rutte gaat aankijken wat voor puinhoop hij er gemaakt van heeft. Stel je voor dat de VVD straks niet meer de grootste is dat kan Rutte niet aan.

9 december 2021 om 14:51

Rutte heeft de hand niet op de knip gehouden, alleen de toenemende kosten proberen af te remmen.

9 december 2021 om 14:58

Nee denk je dat er niemand stemt voor minder belasting? Of denk je dat mensen daar stiekem wel voor stemmen, maar niet door hebben dat je door minder belasting te heffen minder geld hebt voor zaken als zorg? En zoals Sta plaats zegt, de zorg kosten groeien ook onder Rutte explosief. Het besturen van een land is niet zo zwart wit. Of denk je dat ze bij het kabinet denken haha, we doen geen geld naar zorg, want zieke mensen zijn stom. @keepertoob mijn eerste statement is gewoon 100% waar. Er is een spuitje die de kans op ernstige klachten verminderd. Daarom is dit bericht wat ironisch. Dat was het punt.

9 december 2021 om 15:04Wat een egoã¯sten allemaal ja! Oh nee dan weer niet.

Rutte heeft wel de hand op de knip gehouden. Het is zijn politiek praatje die zegt van niet en dat er jaarlijks meer geld naar toe gaat, ja logisch omdat zorg sowieso steeds duurder wordt. Maar het geld gaat naar de verkeerde plekken, naar de bovenlaag ( precies zoals de vvd dat graag wil ).

Kijk alleen maar hoeveel winst er gemaakt wordt in de zorg. Dikke bonussen worden er uitgekeerd omdat er winst gemaakt wordt over de zorg, over de gezondheid van de mens.
Vind je het dan heel gek dat ik zo mijn bedenkingen heb over een vaccinatie? Miljarden worden daar aan verdiend.
Ik geloof niet dat er verkeerde dingen in de vaccinatie zitten dat niet. Maar ik denk wel dat het voor heel veel mensen overbodig is. Maar uit voorzorg geven we het maar aan iedereen. De rekening wordt wel weer door ons betaald, de belastingbetaler. Terwijl er miljarden winst over gemaakt wordt.

Dit gaat niet alleen over een virus nu, dit is veeeeel breder. Maar dat zien veel mensen niet.
En nee nogmaals ik ben niet iemand die denkt dat er een overname is of weet ik veel wat die Engel allemaal uitkraamt.
Zorg is commercieel er wordt bakken met geld over de gezondheid van de mens verdiend.
Maar toch loopt het personeel die aan de bedden staan weg.

@ Migi,

Welke ernstige klachten had Kimmisch niet gehad als hij een spuitje had genomen en kan je dat 100 uitsluiten? Heeft hij überhaupt ernstige klachten gehad?

9 december 2021 om 15:08

Over 1 ding zijn we het eens. De Vvd is een kut partij waar je niet op moet stemmen

9 december 2021 om 15:11

dat mag je dan wel weer met hoofdletters hier neerzetten van mij

9 december 2021 om 15:27

Overigens mag je obesitas en verslaving best wel in perspectief plaatsen. Dat zijn toch wel keuzes waar heel veel factoren (economisch, huishouden, gevoeligheid) aan de grondslag voor liggen. Vaccinaties zijn daarentegen laagdrempelig en wordt de angst voornamelijk door misinformatie op het internet veroorzaakt.

9 december 2021 om 15:40

Hoog tijd dat we stoppen met vaccineren tegen Polio. Laten we lekker op het lichaam vertrouwen. Dat ging bij de zwarte pest ook zo goed.

Vertrouwen op het lichaam... We kunnen net zo goed terug naar 1360, toen hadden we in ieder geval nog geen bewezen technologie die ons gezond houden.

Tja vervelend maar nog vervelender dat het voorkomen had kunnen worden, hopelijk hersteld hij snel en kunnen we weer genieten van zijn kunsten op het veld. Ik heb hem gister ook wel gemist op het veld het was echt een 1 mans middenveld met Tolisso, ondanks dat het geen problemen opleverde in deze wedstrijd.

9 december 2021 om 13:19

Je insinueert dat het voorkomen had kunnen worden door het nemen van het coronavaccin. Heb je hier ook bewijzen voor of slinger je dit zomaar de wereld in zonder enige kennis van deze casus?

9 december 2021 om 13:29

Dat is de hele bedoeling van die prik. Hebben we het nou inmiddels al 2 jaar over

9 december 2021 om 13:51

De ernst van zijn ziekte was minder geweest als hij gevaccineerd was geweest. Nu heeft hij longproblemen en ligt ie er heeel lang uit.

9 december 2021 om 13:57

Daar weet jij dus helemaal niets van, en ik lees ook nergens dat hij er heel lang uit ligt. Een jaar vind ik zelf namelijk wel lang, maar daar lees ik in de tekst niets over.

9 december 2021 om 14:28

@bongiorno, ligt er lang uit? De laatste wedstrijd die hij mist is over 8 dagen al

9 december 2021 om 15:47

Je insinueert dat het niet voorkomen had kunnen worden door het nemen van het vaccin, heb je hier ook bewijzen voor of slinger je dit zomaar de wereld in zonder enige kennis van deze casus? Kijk is dat kan ik ook.

Het enige positieve hieraan is dat hij in ieder geval een herstelbewijs heeft voor de komende tijd. Alhoewel, ze zijn al akkoord over een vaccinatieplicht daar in Duitsland.... Als ze met boetes gaan strooien voor wanneer je niet gevaccineerd bent is hij in ieder geval in staat om het te financieren.

Toch wel heftige naweeën van zo'n "griepje". Vrees dat we dit soort dingen nog vaker gaan lezen.

9 december 2021 om 16:30

En idem dat mensen klachten krijgt na vaccin.

9 december 2021 om 16:38

Klopt Sergio. Toch staat dat niet in verhouding. K spreek dagelijks voor mn werk mensen van alle leeftijden, van alle lagen,gezindten en afkomsten. Bijwerkingen/naweeën van corona zijn verhoudingsgewijs veel erger dan vd prik.

Hij vreesde lange termijneneffecten van het vaccin maar heeft in de plaats effecten van het corona virus gekregen. Karma noemen ze zoiets. Hij moet nu hopen dat hij geen long covid krijgt. Ondanks zijn domme actie wens ik hem spoedig herstel toe. Dybala en Pogba hebben ook maanden lang last gehad na besmetting.

Eigen schuld, dikke bult. Kiest zelf om zichzelf niet te laten vaccineren en plukt er nu de vruchten van. De kans op blijvende problemen zonder vaccinatie is gewoon groter, dat ondervindt hij nu ook aan de lijve.

Ik heb een sterk vermoeden dat dit ook allemaal in scene is gezet. Ik heb geen standpunt in deze corona problematiek maar ik vind het verschrikkelijk om de verdeeldheid onder de mensen te zien, zij die het vaccin met man en macht verdedigen en zij die het vaccin met man en macht afwijzen. Ik vind het wel kwalijk want onze maatschappij die voor mijn gevoel allengs aan het verzachten was is weer bikkelhard en ijskoud.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
B. GlückUnknown
S. GnabryMiddenvelder199
R. LewandowskiAanvaller1923
T. MüllerAanvaller195
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

11 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren