Radja Nainggolan haalt hard uit naar Noa Lang: ‘Ik kan hem niet uitstaan’

Donderdag, 9 december 2021 om 12:08Chris Meijer • Laatste update: 13:23

Radja Nainggolan heeft in een interview met Het Nieuwsblad hard uitgehaald naar Noa Lang. De 33-jarige middenvelder van Antwerp zegt dat hij de Oranje-international ‘niet kan uitstaan’. Nainggolan zegt Lang weliswaar een goede speler te vinden, maar heeft moeite met de ‘maniertjes’ van de vleugelaanvaller van Club Brugge.

“Puur qua kwaliteit vind ik hem een van de betere spelers. Ik zeg het: hij heeft die flits, kan een actie maken. Maar hoe goed hij ook mag zijn, ik kan hem niet uitstaan. Altijd maar gesticuleren met z'n handen en protesteren”, geeft Nainggolan te kennen. Lang deed twee weken geleden van zich spreken toen hij tegen KRC Genk zijn eerste goal sinds 10 september maakte en dat vierde door zijn vinger op zijn mond te leggen.

“Mensen praten veel, dus ja”, zo verklaarde Lang voor de camera van Eleven Sports zijn manier van juichen. “Wie dat zijn? Dat weten die mensen zelf best wel. Ik ben klaar. Veel ga ik er niet over zeggen, ik heb een goal en een assist. We hebben gewonnen, dat is het belangrijkste. Wat er gezegd wordt, kan me niks schelen. Ik doe wat ik wil. Ik scoor, ik bepaal hoe ik juich.”

“Iedereen de mond snoeren nadat hij vijf wedstrijden onzichtbaar was. Dat zijn dingen waar ik niet mee kan leven. Mocht hij de voetjes op de grond houden, zou hij nog twee keer zo goed zijn”, reageert Nainggolan. De middenvelder stond dit seizoen nog niet met zijn werkgever Antwerp nog niet tegenover Lang, daar hij in de eerdere ontmoeting (1-1) in oktober niet bij de selectie zat wegens een blessure.

Nainggolan is overigens ook geen fan van Charles De Ketelaere, het toptalent van Club Brugge. “Ik ben totaal geen fan. Hij is nu diepe spits, maar ik vind hem geen diepe spits. Hij loopt vaak verkeerd en scoort te weinig. Als nummer tien of flankspeler vind ik hem beter, maar ik ben er niet zo zot van zoals de meesten”, stelt Nainggolan. De Ketelaere was dit seizoen voorlopig goed voor 7 doelpunten en 6 assists in 25 officiële wedstrijden.

Toch vindt Nainggolan niet dat De Ketelaere nu al de Gouden Schoen in de Jupiler Pro League moet krijgen. “Als hij straks tot beste speler van België verkozen wordt, ga ik niet akkoord. Maar hij speelt nu voor Brugge en is een opkomend talent. Meer heb je niet nodig voor zo'n prijs. Mignolet daarentegen vind ik een heel goede keeper. En heeft zich bewezen in het buitenland. Maar hij gaat nu drie keer in de fout en ze maken hem af. Een bewijs dat er in ons land niet veel van gekend is.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

110 reacties (laatste reactie door gooner4)

Nou Noa, pak je kans en neem dit ten harte aan! Helemaal gelijk met wat hij zegt.

9 december 2021 om 12:16

Als hij die maniertjes zou afleren ( en over het algemeen doen voetballers dat ook naar mate ze ouder worden ) kan hij een hele goede voetballer worden . Want door deze kleine dingetjes komen dit soort spelers constant in de media. Kan me voorstellen dat dit voor die jongens ook niet leuk is

9 december 2021 om 12:29

Helaas niet altijd. Elia is ook nooit volwassen geworden. Dat zie ik bij Noa ook niet gebeuren. Dat heeft, met alle respect, heel veel met intelligentie te maken.

9 december 2021 om 12:35

@repuiztav, ik heb hetzelfde gevoel bij Babel. Ook nooit helemaal volwassen geworden.

9 december 2021 om 12:39

Volgens mij is het wel duidelijk dat Noa Lang een jongen is die die vrijhheid nodig heeft. Niet in een mal geperst worden. Dus ja, we vragen nu iets van hem wat niet bij hem past. Dat kan Nainggolan of jij vervelend vinden, maar Noa Lang is jullie niks verschuldigd. Wij zijn slechts buitenstaanders die er echt helemaal niks over te zeggen hebben.

9 december 2021 om 12:39

Is lang nu echt te vergelijken met Babel of Elia? Want welke gekke dingen doet hij nu eigenlijk naast het veld? Je hebt dat liedje na de titel en dat is het zowat. Er wordt gewoon nogal gezocht naar aspecten die hem zogenaamd een probleemgeval maken.

9 december 2021 om 12:40

"dat heeft, met alle respect, heel veel met intelligentie te maken"

Altijd leuk als iemand iets zegt over respect en dan vervolgens een bruut disrespectvolle opmerking maakt. Misschien heb je wel gelijk, misschien niet, maar doe niet alsof het respectvol is.

9 december 2021 om 12:42

@lierse, helemaal mee eens. We hebben geen enkele aanleiding om te twijfelen aan zijn professionaliteit. Het is puur de eigen irritatie die sommige mensen hebben, in dit geval met maniertjes. Het zal Lang natuurlijk volledig aan zijn reet roesten. Hij doet wat hij doet en heeft succes. Ik ben geen fan van hem ofzo, maar vind het gewoon sneu dat mensen hem op dit soort miniscule dingetjes proberen af te serveren.

9 december 2021 om 13:00

Bij Elia en Babel is het toch minder fout gegaan door hun onvolwassenheid, en meer door hun club keuzes, en soms gewoon wat pech. Veel van de wat jongere mensen weten dit misschien niet, maar er was een tijdje dat Babel het goed deed bij Liverpool en belangrijke goals maakte in de competitie en CL, tot het moment dat de spaanse coach een spaanse speler haalde (Riera) en Babel er opeens als jonge speler die het best redelijk deed naast stond. En Elia speelde bij HSV echt de hele competitie aan flarden, kon toen naar veel goeie subtoppers en een paar topclubs, en koos van allemaal op dat moment gewoon voor hem dr slechtste.

9 december 2021 om 13:24Misschien is dat ook wel wat er mis is. Hij is toch gewoon een domme jongen? Daar is simpelweg niets mis mee, als wij daadwerkelijk slimmer zijn helpen we die jongen op de aspecten waar hij het niet kan.
Ik zie iemand die dom is niet als minder persoon, je intelligentie krijg je mee bij geboorte en daar kan je echt niets aan doen. Ik zie het puur als constatering en vind het dus ook niet perse respectloos om te benoemen dat iemand een gebrek aan intelligentie heeft cq dom is.
In de maatschappij zijn we dat een gebrek aan empathie gaan noemen, maar volgens mij is het meer dat we emoties voelen die er niet hoeven te zijn. Ik ben sociaal incapabel, Noa Lang is minder intelligent en iemand anders kan weer wat anders niet. Niks mis mee.
Noa kan heel goed voetballen en kan leren hoe hij in de pas kan lopen zodat hij in ieder geval bewust onbekwaam kan zijn ipv onbewust. Dan kan hij makkelijker inspelen op de interviews en de verwijzingen en hoeft hij zich ook niet te verdedigen, als hij zich bewust is van wie die is en hoe dat overkomt dan maakt het namelijk niet zoveel uit. Dan is het een keus en kan je hem aardig of niet aardig vinden.
Ik vind persoonlijk Noa een ongelooflijk domme jongen en ik geniet van al zijn interviews, zijn voetbalkwaliteiten en persoonlijkheid. Heerlijk straatschoffie met een tomeloze ambitie die bereid is risico te nemen en hard te werken. Dat soort mensen mogen we er meer van hebben.

9 december 2021 om 13:53

Helemaal eens, veel verder dan een liedje, zijn mouwtjes, en een vinger kom je niet, wat een gedrags problemen zucht …!! En nu gaat uitgerekend Nainggolan ,die zelf in korte tijd meerdere keren gepakt is voor onder invloed te hard rijden, en zich met zijn gedrag onmogelijk heeft gemaakt bij de Rode Duivels Lang de les lezen. Lang maakt in 62 wedstrijden, 25 goals en 22 assist , is Voetballer van het jaar , Talent van het jaar, is in 11 maanden 4 x Speler van de maand, maakt het Doelpunt van het jaar, Wint de Landstitel en de Supercup, maakt zijn debuut in Oranje. Maar is volgens de helft hier alleen maar bezig met randzaken.

9 december 2021 om 14:03

Had Naiangolan weer een borrel op? Sorry hoor los van het feit wat ik van Noa vind.... dit is geen persoon die kritiek moet hebben op een ander. Regelmatig gepakt voor rijden onder invloed en dan over iemand anders iets zeggen... pffh groei eerst zelf op

9 december 2021 om 14:16

Babel is al Helemaal triest is inderdaad. Man man man wat een kleuter is dat op z’n 36e zeg, ongekend

9 december 2021 om 14:29

@magikhetwete

Grappig, wat jij met intelligentie benoemd, heb ik met lelijk zijn. Ik kan er helemaal niks mee. Ik vind mezelf niet lelijk, ook niet per se mooi qua uiterlijk. Het boeit me gewoon niet.

Toch is het natuurlijk wel zo dat in 95% van de gevallen dat iemand roept dat je dom of lelijk bent, dat niet erg respectvol bedoeld is. Zo las ik ook, zonder twijfel, de bovenstaande reactie. Want die intelligentie wordt gekoppeld aan zogenoemd irritante maniertjes. Niet heel erg respectvol allemaal. Maar goed, lekker belangrijk. Op het internet zitten nou een keer veel mensen die weinig respect tonen.

9 december 2021 om 15:32

@vernon: Het mogen dan minuscule dingetjes zijn, maar het zijn wel de minuscule aspecten die van een voetballer een topvoetballer of flopvoetballer maken. Bovendien moeten sommige dingen in de juiste volgorde gedaan worden: eerst presteren, dan een bekkie opzetten of maniertjes hebben. Net zoals je eerst moet zaaien om te kunnen oogsten, zeg maar. Doe je dat niet dan werk je jezelf enorm tegen, kijk maar naar Depay.

9 december 2021 om 16:33

Gelukkig voor lang heeft hij die maniertjes al verdiend.

9 december 2021 om 16:33

@kyle66 Misschien is het bij Babel eigenlijk wel omgekeerd gegaan. Ik kan me vanuit zijn begin tijd bij Ajax en Liverpool eigenlijk niet zo veel randzaken herinneren en ook in het veld viel hij niet in negatieve zin op (op dat rare heup schot van hem na waarmee de bal alle kanten op vloog).
Daarna heeft hij een hele aparte carriere gehad (hij mag trouwens ook best de credist krijgen hoe hij die toch 2 of 3 keer nieuw leven in heeft geblazen) waar naar mate die vorderde, en zeker de laatste jaren, kwam hij steeds vaker negatief in het nieuws met allerlij randzaken.

9 december 2021 om 16:48

Elia heeft 52 wedstrijden HSV met 7 goals en 10 assist. Ja die heeft die hele competitie aan flarden gespeeld haha

9 december 2021 om 12:19

Nou als er iemand is die je hierover niet serieus kunt nemen is het Nainggolan wel.

9 december 2021 om 12:45

Idd, ik snap dat mensen Lang niet sympathiek vinden. Net zoals die mensen vast wel snappen dat ik me niet zo erger aan Langs gebaartjes omdat hij goals maakt en matchen voor ons wint. Het zal mij wordt wezen dat hij de vinger op de lippen legt na een doelpunt, zeker nadat hij al constant een doelwit was voor de thuisfans. Dat over-en-weer geplaagd moet kunnen, sportieve rivaliteit weet je wel, zolang er geen geweld of racisme of zo aan te pas komt.

Maar dat uitgerekend Nainggolan dit zegt, lol. Volgens zichzelf toch een 'slachtoffer' van mensen die hem onterecht op zijn uiterlijk vertoon of gedrag beoordelen.

En je kan veel van Lang zijn gebaartjes of maniertjes zeggen, maar hij is tenminste geen gek die zich een stuk in de kraag drinkt en dan met zijn auto door bochten gaat scheuren. Krankzinnige gast is die Nainggolan, maar he het is een bekende voetballer. Het valt me op hoezeer de pers de hand boven het hoofd houdt van Mignolet (sportief gezien dan, als mens is dat een voorbeeld) en Nainggolan omdat dat (ex-)internationals zijn.

9 december 2021 om 14:05

wat erger is is dat Naiangolan regelmatig gepakt is voor rijden onder invloed.... dat is erger en verwerpelijker dan de maniertjes van Noa. Overgewaardeerde speler die Belg.

9 december 2021 om 13:34

Ik denk dat zijn verdedigingsmechanisme eerst zullen optreden en gaat zeggen ‘wie is dees bejaarde?’

Als nu 1 iemand zou moeten weten dat je je niet moet focussen op uiterlijke kenmerken en randzaken zou het toch wel nainggolan moeten zijn zou je denken. Kunnen die huilverhalen van hem dat martinez hem niet kan uitstaan ook wel gewoon de prullenbak in.

9 december 2021 om 12:18

Haha, moet zeggen dat ik niet kan ontkennen dat dat ook door mijn hoofd schoot. Misschien komt bij Radja eindelijk de wijsheid met de jaren? Moet ie touwens wel heel oud worden 😉

9 december 2021 om 12:26

Het is een leuke kerel die heel open is in zijn uitspraken en dat zal hier ook wel het geval zijn. Maar wel heel opvallend dat hij de hypocrisie van zijn uitspraak niet inziet.

9 december 2021 om 12:57

"misschien komt bij Radja eindelijk de wijsheid met de jaren". Hi heeft een maand geleden (wederom!) een rijontzegging gekregen omdat hij met alcohol achter het stuur kroop en 56km/u te hard reed. Dus, tja.. dat vind ik persoonlijk een trapje ernstiger dan een jong ventje die zich vreemd uit in de media.

9 december 2021 om 17:08

Nainggolan is meer een type Theo Janssen, schijt aan heel de wereld. Noa Lang en Depay zijn van die types die continu zielig doen omdat ze denken dat heel de wereld schijt aan hen heeft en dan heel de tijd bezig zijn met er niet mee bezig zijn. Nee ik vind er wel een wezenlijk verschil in zitten, maar buiten dat is dit wel onnodig van Nainggolan.

9 december 2021 om 17:35

Dat maakt nog niet dat hij ongelijk heeft natuurlijk.

Blijkbaar heeft Lang de 'ik tegen de wereld'-mentaliteit nodig. Gewoon schijt houden en blijven presteren zou ik dan zeggen. Het is brutale speler met veel kwaliteit, een echt lefgozertje. Alle ophef rond zijn persoon roept hij volledig over zichzelf af, maar hij heeft die trigger volgens mij echt nodig. Ronaldo scoort ook sneller een hattrick als hij uitgefloten wordt.

9 december 2021 om 14:12

Ja klopt over Ronaldo maar die heeft het al bewezen. Lang denkt dat ie al een topspeler is en als ie nu niet tegen kritiek kan stel je voor wanneer die bij een grotere club is.

9 december 2021 om 14:33

Ik denk niet dat Lang dat denkt. Ik denk dat Lang deze houding gewoon nodig heeft om zichzelf beter te maken. Dat kunnen wij irritant vinden, maar topsporters hebben wel vaker onhebbelijke trekjes. Heb weleens een interview gezien met een Olympier die echt niet begreep waarom zijn vriendin bij hem bleef.

Nou een tegenstander die je irritant vind. Pas als zijn teamgenoten die mening delen, dan heeft het toegevoegde waarde. Ik vond sommige balaannames terwijl Brugge al met 2-0 achter stond ook een beetje overdreven. Maar dat is uiteindelijk ook gewoon de speler. Die maniertjes maken uiteindelijk ook de speler die het is. Ronaldinho was uiteindelijk ook een wandelende trucendoos (ongeacht de stand).

9 december 2021 om 12:39

Maniertjes zijn hetzelfde als trucjes doen? Joh Ronaldinho was door iedereen geliefd omdat hij zo'n opgewekte en beleefde vent was op het veld

9 december 2021 om 13:25

Beetje die trucjes (zoals aanname achter het stambeen, terwijl niemand in de buurt is en je kansloos achter staat) vind ik wel een voorbeeld van een naar maniertje. Dat vind ik vooral tekenend voor wat betreft arrogant. Buiten het veld, daar kan kunnen we moeilijker over oordelen. Zeker Naig. niet, want die zit niet bij Brugge in de kleedkamer.

Ronaldinho had natuurlijk een enorme status opgebouwd al.

10 december 2021 om 06:50

Stambeen, is dat nieuw?
Je bedoelt denk ik standbeen, het been waarmee je staat 😂

Wel vreemd dat hij over spelers van een andere club praat, dat zie je niet vaak. Echter slaat hij wat betreft Lang wel de spijker op z’n kop: wedstrijden lang niet scoren en dan zo’n houding aannemen na je eerste goal in weken/maanden. Goede speler, maar als Ajacied iig blij dat hij niet meer bij ons speelt.

9 december 2021 om 15:01

Hahaha klasse die laatste zin in combinatie met je pf! 🤣
(Ben het helemaal met je eens overigens)

9 december 2021 om 16:05

Ik vind het best jammer dat ie weg is. Vooral als dadelijk Anthony en Neres verkocht gaan worden. Dayramy heeft nog niet de klasse om er gelijk te staan, en Lang weer wel.

Deels mee eens met Nainggolan. Over Noa Lang heeft hij helemaal gelijk, over De Ketelaere gaat hij volledig de mist in. Ten eerste is CDK geen spits maar een trequartista en speelt heel aardig in die rol vind ik. Je zag in de CL dat hij een speler is die op dat niveau meekan. Hij heeft iets speciaals en lijkt nooit onder de indruk. Ik ben echt gecharmeerd van De Ketelaere. De laatste keer dat ik zo gecharmeerd was van een echte Vlaamse speler was Kevin de Bruyne.

9 december 2021 om 12:27

Je kunt ervan vinden wat je wil maar de ketelaere staat bij Brugge toch gewoon vaak in de spits hoor.

9 december 2021 om 12:49

Ja, omdat we geen spits hebben en Vanaken al op het middenveld staat en we anders 3-6-1 of zo moeten spelen. De Ketelaere heeft al als linksbuiten, spits, rechtsbuiten, linker wing back en nr 10 gespeeld en is duidelijk een nr 10. Hij is zo compleet dat hij het aardig doet daar maar eerlijk is de beoordeling natuurlijk niet echt.

9 december 2021 om 12:55

Jullie echte centrumspits zit op de bank en heet Bas Dost.
Maar met spelers die graag naar binnen trekken heb je geen klap aan hem aangezien het iemand is die vanaf de vleugels bedient moet worden

9 december 2021 om 12:58

Dat zeker. Maar een maand of twee geleden werd er nog door sommigen gezegd dat hij de beste spits van België was. Dan kun je moeilijk stellen dat hij geen spits is.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd waar hij gaat eindigen. Als een pocket zou hij zeker succes kunnen hebben en anders zie ik er wel een linksbuiten in aangezien hij een sublieme voorzet heeft.

9 december 2021 om 14:03

@lierse1997

Het is niet omdat je een middenvelder in de spits zet, dat hij daardoor ook een spits is :-). Je kan bij wijze van spreke Piqué ook in de spits gooien. Maakt hem daarom geen spits.

Het is dat zoals Bon Jovi zegt dat Brugge geen beter alternatief heeft op dit moment, Dost was goed begonnen maar is daarna toch sterk weggezakt.

9 december 2021 om 14:08

Clement ziet hem als spits en hij staat vaak in de spits. Je kunt moeilijk zeggen dat nainggolan dan volledig in de mist gaat door hem als spits te beoordelen.

9 december 2021 om 15:38

Tsja, en vorig jaar speelde hij vooral als rechtsbuiten. Zag Clement hem dan zo of speelt hij waar de ploeg hem nodig heeft? De Ketelaere is een nr 10, aan de flank komt hij niet helemaal tot zijn recht en een spits is hij ook niet, hoewel hij daar al fenomenale matchen heeft gespeeld (oa tegen Zenit, PSG en Leipzig).

9 december 2021 om 15:41

André,
Bas bakt er weinig van, of er nu voorzetten gegooid worden of niet. Hij brengt voetballend niks bij en scoort zelfs moeilijk (iets wat ik nooit had gedacht). Moet je eens kijkenwat die vorig weekend allemaal gemist heeft tegen OHL, en zo is het altijd als hij speelt. Ik kan er mee leven dat een spits traag en voetballend beperkt is als hij scoort. Bas scoort niet, dan hou je weinig over.

9 december 2021 om 12:41

Wat is nou weer een trequartista??

9 december 2021 om 12:45

Een trequartista is een diepliggende spelmaker a la pirlo.

9 december 2021 om 12:47

a oke. Dank. Is italiaans neem ik aan? En Pirlo speelde toch op 6? Terwijl de ketelare volgens mij best vaak in de spits staat.

9 december 2021 om 12:48

Trequartista: “Nel calcio, centrocampista avanzato, che opera prevalentemente sulla trequarti.”

9 december 2021 om 12:53

Yes, thanks. Wel beetje gek om die naam te gebruiken hier toch? Als ik zeg, ''ja hij kan goed als lateral spelen'' begrijpt ook drie kwart van de mensen hier er niks van lijkt me.

9 december 2021 om 13:08

@Rendoo klopt niet helemaal wat je zegt, een Trequartista is op papier een spits en loopt ook in de spits maar zakt ook vooral in tot de nummer 10 positie om de bal op te halen en zijn directe tegenstander mee te nemen om ruimte te creëren. Dus je kan het meer zien als een wat geavanceerde invulling van de nummer 10/spits rol waar de 'deep lying playmaker' rol van Pirlo meer richting de nummer 6 ( Verdedigende middenvelder ) of nummer 8 rol ligt

9 december 2021 om 13:08

Pirlo is niet echt een trequartista. Pirlo was, zeker in zijn nadagen, een speler die net voor de verdediging speelde. Een diepliggende spelmaker is geen trequartista. Een trequartista speelt juist als het ware tussen het middenveld en de aanval. Dat zijn meer spelers zoals Totti of Del Piero.

9 december 2021 om 13:11

Het is/was een positie in de Engelstalige versie van FM. Dus zo onbekend is de term nu ook weer niet.

9 december 2021 om 13:12

Rendoo kletst uit z'n nek. Een trequartista is iemand die op driekwart van het veld speelt. Een term die nu niet veel meer gebruikt wordt, maar dan hebben we het over spelers als Riquelme, Totti, latere fase Del Piero. Beetje vergelijkbaar met een schaduwspits.

9 december 2021 om 13:21

Ja dacht dat eigenlijk ook. WAt een geweldige spelers waren dat overigens zeg he. Del Piero en totti.

9 december 2021 om 13:35

Voor de finale tegen Ajax in '96 had Del Piero zijn baardje in de vorm v/h 16 meter gebied laten knippen/scheren. Heeft hem niet geholpen aangezien hij niet gescoord heeft. Ravanelli (de grijze duif 😉) was de boosdoener.

9 december 2021 om 14:00

@blaugrana11

De positie die Messi invult sinds 2009 ;-)

9 december 2021 om 14:01

@ayrshire

Vergeet Raul ook zeker niet, die was ook een geweldenaar op die plek.

9 december 2021 om 15:05

Ketsertje sar en de boer eigenlijk he?!
Vorig jaar tijdens de lock down werd die wedstrijd in zijn geheel weer uitgezonden. Juve was wel echt veel beter, maar een laag niveau verder poeee.
Daar keek ik als 12 jarig jochie van toen heel anders naar

9 december 2021 om 15:18

Yep misverstandje de Boer/Sar en Ravanelli die er met een boogje omheen kon lopen.

Dus die wedstrijd is in zijn geheel weer uitgezonden? Ik hoef de wedstrijd nooit weer te zien en dat Juve beter was kwam o.a door toegevoegde niet lichaamseigen middelen maar ja onsportief resultaat (doping, omkoping, sjoemelen transfergelden) behalen is aan Juve wel besteed.

9 december 2021 om 15:30

hahahaha lol. Deed ie niet onaardig he bij barca?

9 december 2021 om 15:32

Ja alleen wonnen ze die wedstrijd wel vanwege doping gebruik. Dus zal voor altijd een zwart randje aan kleven. Ze zouden eigenlijk die prijs gewoon aan ajax moeten geven. Daarom ook zon hekel aan juve. Te veel omkoop en dopingschandalen gehad.

9 december 2021 om 15:59

Zo hebben beide gewonnen EC1/CL finales van Juve een zwarte rand.
De gewonnen EC 1 finale tegen Liverpool was het Heizeldrama waarbij Platini en consorten een feestje op de middenstip vierden terwijl buiten het stadion de lichamen afgevoerd werden.
Later dus de gewonnen CL finale tegen Ajax waarbij de spelers van Juve strak in het veld stonden.

Twee x de cup met de grote oren in de prijzenkast en beide niet om trots op te zijn.

9 december 2021 om 16:10

En dan hebben ze de finale ook nog iets van 7 keer verloren.

9 december 2021 om 16:27

Misschien wel een soort van vloek, als je op zo'n manier de finales wint dan verdien je het niet en zul je de EC 1/CL nooit meer winnen..👍

"Als hij straks tot beste speler van België verkozen wordt, ga ik niet akkoord."

Ik denk niet dat de Ketelaere, mocht hij de gouden schoen winnen, daar wakker van zal liggen.. 😴

9 december 2021 om 13:59

Zou belachelijk zijn als Lang hem niet wint , is zoveel bepalender geweest. Als de Ketelaere hem wint is het puur een politieke keuze.

9 december 2021 om 15:44

Bwa, ben het er mee eens dat Lang bepalender was dan de Ketelaere. Maar Balanta, Vanaken en Mata mogen net zo goed winnen van mij, de prijs gaat over 2021 niet het seizoen 2020-2021. Vorig seizoen was Noa Lang wel nr 1, maar over 2021 kan je dat niet zo stellig zeggen.

Ik vind het toch altijd wat ongemakkelijk wanneer nog actieve voetballers zich uitlaten over collega voetballers van andere teams. Vooral als het over voetbaltechnische kwaliteiten gaat, zoals van De Ketelaere. Focus op je eigen spel, die praatjes kunnen later als "analist" in een studio altijd nog.

Kan me vinden in de tekst en uitleg van Nainggolan. Prima voetballer, gewoon een goede zelfs maar vreselijke trekjes.

Over Noa Lang heeft hij gewoon gelijk wat is dat een verschrikkelijk naar mannetje geworden zeg. Die denkt echt dat hij een hele grote is terwijl hij net komt kijken. Als je het voor elkaar krijgt dat je in België overal behalve in het Jan Breydel stadion wordt uitgefloten zou ik me toch afvragen hoe dat komt. Eigenlijk zou Clement, Noa Lang eens een paar wedstrijden op de bank moeten zetten dan wordt Noa Lang binnen de selectie denk ik ook heel vervelend. Nu loopt iedereen bij Club met hem weg omdat hij altijd speelt. Maar als hij niet speelt is hij een rotte appels. Het is belangrijk dat Clement dat ziet

Ik zou zelf niet zulke uitspraken doen als Lang, maar besef wel dat ieder mens zijn eigen manier heeft om te dealen met het leven. Lang doet niemand kwaad met zn uitspraken en laat het gewoon zien op het veld, dus who cares?

9 december 2021 om 13:45

Een hele hoop mensen blijkbaar.

Haha, ik blijf dit ook wel echt een markante gast vinden hoor. Iets met pot verwijt de ketel maar eeuwig fan. Had op het allerhoogste niveau van waarde kunnen zijn, maar had ook altijd te veel bijzaken die de boventoon voerden gedurende z’n carrière. Had hem zo graag de stap zien maken van Roma naar United, wat ook echt wel even leek te spelen, maar toen stond hij weer rokend in de Gazzetta. Daarna haalde Inter hem toch binnen, maar daar was hij helaas nooit op z’n plek en speelde de ziekte van zijn vrouw. Was daarna bij Cagliari direct weer speler van de maand. Typisch. Wat betreft Lang zie ik te veel concurrentie en betere alternatieven op zijn posities waardoor weinig topclubs hem zullen nemen met al z’n nukken. Als je al ziet dat een Dennis, Bailey of Saint-Maximin bijvoorbeeld in de middenmoot van Engeland spelen.

9 december 2021 om 12:43

Zal ook een beetje liggen aan je uitstraling en naar welke club je gaat. Mertens is ook niet echt absolute wereldtop, maar die speelt ook meer dan prima. Zie Lang het dan ook eerder doen in Italie, dan in de Premier League. Ook daar verwacht ik meer niveau Roma dan Juventus. Maar dat is op zich ook gewoon prima. Niet iedereen is gemaakt voor Real/ Manchester/ Bayern natuurlijk. Daar zit nog een hele lichting (vlak) achter.

9 december 2021 om 12:54

Euhm, je weet dat de door jou genoemde Dennis een ex-Brugge speler is en daar mede is vertrokken omdat Noa Lang -die vijfhonderd keer beter is- en de Ketelaere hem op de bank hielden?

9 december 2021 om 14:05

Over Nainggolan heb je volledig gelijk, die had echt de absolute top kunnen halen met zijn talent. Hij is eigenlijk een heel complete speler, naast zijn typische verdedigende kwaliteiten is zijn techniek en passing ook heel goed en er zijn in het moderne voetbal maar weinig spelers met een beter afstandsschot dan hem. Zelfs zijn versnelling in de eerste meters is eigenlijk enorm onderschat. Daarom dat het inderdaad vreemd is dat hij Lang gaat zitten verwijten over gebrek aan mentaliteit, want zelf had hij een top 30 voetballer kunnen zijn op zijn piek als hij de juiste mentaliteit had.

Over Lang ben ik het wel totaal niet eens. Bon Jovi heeft het al gezegd, maar naast Dennis heeft ook Bailey in de Belgische competitie gespeeld en Lang doet het veel beter dan beide tijdens hun periode in België. Qua talent komt Bailey misschien in de buurt, maar dan zie ik toch nog steeds een veel sterkere drive bij Lang om het beste uit zichzelf te halen. Of hij de top gaat halen moeten we nog zien, maar zie hem een veel betere speler worden dan de 3 heren die je opnoemt.

Hard aanpakken vind ik wel meevallen. Er zijn er wel meer deze mening toebedeelt maar hij zegt het hardop. Dat is het enige verschil.

Misschien zorgen die maniertjes er wel voor dat hij daarom zo lekker voetbalt, daar al over nagedacht!? Laat hem eens lekker zichzelf zijn als hij dit is. Ik denk dat ze hem bij Psg wel herinneren als een goeie voetballer hoor. Denk dat dat is wat telt. Ik ben wel fan van hem èn zijn maniertjes. Leven en laten leven.

Vind die lang ook echt zon kansloos ventje. Zijn hele uitstraling opzich is gewoon al zo debiel. Uitstraling is het eerste waar je op beoordeelt wordt en als je dat niet hebt kan je heel moeiljk een goeie eerste indruk maken. Kan heerlijk ballen maar snap nooit dat ie niet gewoon een beetje normaal kan doen. Zag laatst ook een filmpje dat hij op de belgische tv in een progamma probeerde uit te leggen wat ''een jantje'' betekend. Nou, dat lukte hem dus niet. Echt deze man heeft 95% zeker een iq onder kamertemperatuur.

Zou een goed koppel zijn met Famke Louise denk ik.

9 december 2021 om 15:13

Ben ik wel met je eens, al is het niet altijd terecht dat het bij Lang vooral hierom gaat ipv z'n voetbalkwaliteiten. Het is een voetballer, dus daar moet hij op beoordeeld worden. Altijd dat gezeik dat het een rotjong is, terwijl hij geweldig voetbalt.. Het slaat eigenlijk nergens op.
Daarnaast mag iedereen zijn wie die wil zijn en waar die zich goed bij voelt. Ik ben ook totaal geen fan van dit soort typetjes en jammer genoeg worden dit er steeds meer. Maar goed, ik probeer het maar te negeren en dat werkt ook wel. Ik ben echt wel een fan van Noa, vooral omdat ik me probeer te focussen op z'n voetballende kwaliteiten. En tja, wie weet is het een geweldig jong buiten het veld en de camera.

9 december 2021 om 15:29

Ben het op mijn beurt ook wel grotendeels met jou eens hoor. Waar maken we ons eigenlijk druk om? Maar toch blijf ik het zon vreemde gast vinden. Want laten we eerlijk zijn, als je je op eigenlijk wel bijna elke andere baan zo presenteert als hem dan kan je heel snel wieberen hoor denk ik als je zon slechte eerste indruk maakt. Ik zou als trainer er wel wat van zeggen denk ik. Presenteer en gedraag je gewoon een beetje normaal man. Zeker voor de camera. Kijk zonder camera's kan je prima jezelf zijn, maar je vertegenwoordigd wel gewoon een miljoenenbedrijf.

Heb zoiets ook wel met iemand als Ryan Babel, die er helemaal niks van bakt al jaren en dan vervolgens met oranje haar komt aanzetten. Ik vind dat echt niet kunnen als je zo slecht presteert op je werk. Misschien beetje hypocriet maar ik vind het gewoon belangrijk dat je laat zien dat de focus gewoon op je werk ligt en niet op dingen daarbuiten. Maar goed ik dwaal nu wel erg af want noa lang presteert natuurlijk wel goed op zijn werk. is een meer dan uitstekende speler die wellicht zelfs wel een wereldtopper kan worden.

10 december 2021 om 08:13

Eigenlijk nergens om he haha. Maar goed, irritaties zijn normaal en wij irriteren ons bijvoorbeeld aan types zoals Lang. Gelukkig doet die het wel goed, want dat dwingt ons om hem toch meer te beoordelen op zijn voetballende kwaliteiten.
Ik denk dat die jongen in het dagelijks leven echt wel anders is dan zo op de camera. Hij kan prima een 'ik heb schijt' mentaliteit hebben, maar zo kom je er niet in de voetbalwereld. De ervaren jongens/leiders in het team zullen wel zorgen dat je je gedraagt. Ik denk dat het daarom ook wel goed zit.

Babel daarentegen is gewoon een klein kind en eigenlijk ook een erg goed voorbeeld van een groot probleem; geen kritiek kunnen hebben en iedereen neerzetten als 'hater'.

Ik vind nainggolan een beetje de Nederlandse theo jassen. Beide zoveel talent maar nooit helemaal geleefd voor de sport en zijn altijd hun eigen weggegaan. Ik denk als lang met betere voetballer speelt zij hem echt wel op zijn plek kunnen zetten. Die jongen heeft gewoon een muurtje om zich heen gebouwd. Als hij gaat beseffen dat hij dat helemaal niet nodig heeft en zich kwetsbaar durft op te stellen denk ik dat mensen hem juist in de armen sluiten. Voorbeeld hiervan is dat hij aangaf dat hij mentale hulp had gezocht. Hier was iedereen daar positief over. Het is jammer dat hij dan weer een dom interview geeft waarin hij doet alsof kritiek niks met hem doet en de zogenaamde straatmentaliteit naar boven komt. Hopelijk komt dat besef nog bij hem dat de wereld niet tegen hem is en hij het beter heeft qua salaris dan de gemiddelde werknemer.

Nou Noa neem wat van hem aan anders eindig je net als Randje
Een racecoureur met een alcoholprobleem op de openbare weg

Mensen hier praten over de 'trekjes' van Noa Lang, maar geen enkele persoon legt uit wat de trekjes zijn? Heel apart dit. Vind het ook apart dat een gozer als Naingolan nota bene dit zegt over Lang, best grappig eigenlijk.

9 december 2021 om 13:05

Ik citeer: Altijd maar gesticuleren met z'n handen en protesteren.

Verder wordt er in het artikel aangegeven dat Lang het nodig vond z'n vinger voor z'n mond te doen, nadat hij voor het eerst sinds maanden scoort. Dat zijn de maniertjes waar ze het over hebben, staat gewoon in de tekst x.

9 december 2021 om 13:35

Dat zijn geen streken, als iemand dat al als irritant of overdreven vind, tjah, ik wil geen ban dus ik houd m'n mond maar.

Grappig dat dit van Radja komt

Noa Lang is ook een van de grootste narcisten van de laatste 10 jaar, die gaat door zijn stoornis nooit de top halen!!

Hahaha kom op zeg. Ik heb het ook wel gehad met de maniertjes van Noa, maar als er iemand daar niet over moet beginnen is het die gek van een Naingolan wel. Dan zeggen dan de ketealare ook niet goed is maar wel Mingolet verdedigen terwijl hij wekelijks in de fout gaat? Kom op joh! Als of iemand hem serieus neemt, gek is meerdere keren ladderzat achter het stuur gaan zitten..

Hoewel ik z'n punt snap, is dhr. Nainggolan niet bepaald de persoon om anderen op maniertjes te wijzen. Van rolmodellen neem je dit wel aan, van een idioot als Nainggolan niet.

Nainggolan mag zijn mening hebben en die uiten. Maar geloofwaardigheid heeft hij niet.
Misschien moet hij ook even zijn ploegmaat Verstraete tot de orde roepen voor hij het over tegenstanders heeft. Da's een matennaaier eerste klas, en bij elk akkefietje zit hij ertussen om de boel op te poken, zoals tegen Beerschot laatst.
En achteraf high-fiven met Nainggolan want wat prachtig wat hebben ze zich aan ons gestoord met ons vilaine gedrag. Missie geslaagd.
En wat Nainggolan betreft: als je al tig keer door de politie bent tegengehouden met een glaasje te veel op, dan houd je je beter wat rustig. Wat gebeurt er? Gaat in een tv-studio zitten en blaat "wie drinkt er eens geen glas te veel?" En er wordt door de gasten en publiek wat gelachen en gegniffeld. Wat zal er gebeuren als hij eens iemand aanrijdt? Zal men dan ook lachen? Het is consequent fout gedrag wat hij tentoonspreidt, en gezien er veel jonge mensen naar hem opkijken is het ook nog eens zeer gevaarlijk gedrag.
My two cents.
Los daarvan kan Lang inderdaad beter die gestes achterwege laten.

Radja heeft gelijk en de maniertjes gaan ten koste van de focus op het voetbal. Laatst ook dat rare interview na de wedstrijd, waarin hij aangaf dat de kritiek hem niks boeide, maar in de loop van het interview werd duidelijk dat het zeker aan hem knaagt. Verder een goede voetballer, maar te veel met randzaken bezig. Voorbeeld nemen aan Salah, Mane, Mahrez die zijn allen gefocust op voetbal en niet met randzaken.

En iedereen die dit ziet, Behalve Noa zelf. Nainggolang heeft gewoon volkomen gelijk met deze uitspraken. Focus ligt teveel op randzaken i.p.v. het voetbal.

9 december 2021 om 14:09

Als dat al het geval zou zijn, dan is Radja (met zijn verleden) wel de laatste persoon om er iets van te zeggen.

Trouwens, verder dan een ongelukkig liedje dat Noa Lang vorig seizoen zong (in the heat of the moment, net zoals Jan Vertonghen jaren geleden bij Ajax) kom ik niet.

Och ja, hij legde ook eens zijn vinger op zijn mond als hij scoorde... Och och toch? Dat hebben we nog niet gezien op het veld.

Tja, bondscoach ziet dit ook. Spelers die irritaties oproepen zijn niet zo populair bij een wekenlang toernooi. En dan concurrentie als Danjuma en Gakpo (en Malen of Depay kunnen daar ook balletje trappen). Weg WK derhalve.
Misschien toch eens minder verongelijkt doen en beetje normaal reageren en praten, uiteindelijk gaat het ook om omgangsvormen.

Pruimen ze in Belgie de ex indiaan wel ? Gebaartjes en statements maken is tegenwoordig van alle markten. Ook bij zijn eigen ploeg (en vorige clubs) was daar sprake van !

9 december 2021 om 14:15

"Pruimen ze in Belgie de ex indiaan wel ?"

Stijn Vreven? 😉

Oh dit kan Noa niet schelen, hij reageert er vast niet op.. lol.

Dat heb ik nou met Radja Nainggolan.

Eens met wat hij zegt. Al kan naingollan er zelf ook best wat van...

Noa neem een voorbeeld aan je vader Jeffrey. Een stoere vent die gewoon keihard werkt en nooit praatjes hè!? Laat je voeten spreken man en hou je handen naast je lichaam. Juichen mag uitbundig maar stoot geen mensen tegen het hoofd. Leer iedere dag, gebruik die lach !

Tjah, dat heb je met deze spelers. Ze zijn een beetje van het pad af met dat hele gedoe. Dat is wat ze leuk vinden, zolang ze niemand kwaad doen is het ok. En ik snap hem ook wel wat betreft De Ketelaere. Dat is geen spits, goeie voetballer maar een afmaker (nog) niet. Speelt te veel wedstrijden ook heb ik gemerkt. Terwijl je toch Dost en Wesley op de bank hebt zitten. Het draait niet zoals het moet en je hebt goals nodig dat ritme terug te krijgen. Waarom niet eens die jongens een kans geven?

Wat ik wrl leuk vind aan die naingolan is dat hij het heeft over de maniertjes van lang maar wat nog veel leuker is, hoevaak is die zelf wel niet negatief in het nieuws geweest met zijn fratsen en dergelijke. Vind dit niet de speler die daar wat over mag zeggen. Maar dat is mijn mening

Volgens mij zou Noa Lang beoordeeld moeten worden op zijn voetbalkwaliteiten en niet hoe hij zich gedraagt. Hij doet niks wat verboden is maar loopt wel redelijk te ballen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Antwerp FC

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. FreyAanvaller2218
B. ManuelAanvaller225
J. ButezKeeper220
V. FischerAanvaller183
M. SamattaAanvaller163
K. MiyoshiAanvaller101
J. BatailleVerdediger160
Voor de complete selectie: Clubpagina Antwerp FC.

27 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren