Dramatische Champions League-campagne wordt Besiktas-trainer fataal

Donderdag, 9 december 2021 om 11:53Chris Meijer

Sergen Yalçin is ontslagen als trainer van Besiktas, zo maakt de Turkse topclub via de officiële kanalen bekend. De 49-jarige oefenmeester stond sinds januari 2020 aan het roer bij Besiktas en won vorig seizoen de Turkse dubbel. Dit seizoen loopt echter een stuk teleurstellender, waarop de clubleiding heeft besloten om Yalçin de laan uit te sturen.

Yalçin werd bijna twee jaar geleden aangesteld als de opvolger van Abdullah Avci, die inmiddels aan het roer staat bij Trabzonspor. In zijn eerste maanden leidde Yalçin Besiktas naar de derde plaats in de Süper Lig, maar zijn eerste volledige jaargang verliep uitermate succesvol. Besiktas kroonde zich vorig seizoen tot kampioen én won de Turkse beker, maar de huidige voetbaljaargang verloopt een stuk moeizamer.

Besiktas bezet momenteel de negende plaats in de Süper Lig, met een achterstand van achttien punten op koploper Trabzonspor. Naar het nu lijkt, is de uitermate teleurstellende Champions League-campagne Yalçin echter fataal geworden. In een groep met Ajax, Sporting Portugal en Borussia Dortmund pakte Besiktas geen enkel punt, maakte het zelf slechts drie treffers en werden er maar liefst negentien doelpunten geïncasseerd. De groepsfase werd afgelopen dinsdag besloten met een 5-0 nederlaag tegen Borussia Dortmund.

Yalçin begon zijn trainerscarrière als jeugdtrainer bij Besiktas. Via Gaziantepspor, Sivasspor, Kayserispor, Eskisehirspor, Konyaspor, Alanyaspor en Yeni Malatyaspor kwam hij vervolgens weer terug bij de Zwarte Adelaars. “De wegen van Sergen Yalçin en Besiktas scheiden in onderling overleg”, schrijft Besiktas in een statement op de website. “We willen hem bedanken voor zijn werk en wensen hem succes in zijn verdere carrière.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door ay1905)

Dit vind ik nou echt jammer, met zicht op de derby volgende week..

Sergen is een trainer die wanneer die gemotiveerd is en zin heeft, tot alles in staat is. Helaas duurt zijn motivatie niet altijd erg lang, zo is weer gebleken. Vorig jaar ben je kampioen geworden met een selectie die kwalitatief (mijn mening) minder was dan je huidige selectie, maar je bakt er dit jaar totaal niks van. Grappig dat begin vorig seizoen Besiktas al vroeg was afgeschreven door de meeste, en begin dit seizoen Besiktas al als kampioen bestempeld werd. Ach ja, het leven op een jacht ergens in Bodrum met vijf halfnaakte vrouwen is ook niet erg.

9 december 2021 om 16:55

Luister..

Ik heb met deze club met een matige selectie de dubbel gepakt. Ik heb bijna alle derby’s gewonnen en ook een aantal jeugdspelers laten doorbreken.

Ik heb dit gedaan met amateurs als NSakala en Welinton. Ik vroeg begin van het seizoen om gerichte versterkingen maar die kwamen veel te laat.

Hiernaast heb ik vanaf het begin van het seizoen te maken met een blessuregolf waardoor ik soms niet eens 14 man in de selectie had.

Ok, de laatste weken heb ik ook last van motivatieproblemen en maak ik veel fouten maar i am legend..

Ik ben niet ontslagen ik heb ontslag genomen.

Zat er al aan te komen. Sergen en het bestuur hadden al een slechte relatie sinds het kampioenschap. Sergen kon wel wat dingen beter aanpakken qua spel, daarop is ie zeker gefaald. Echt jammer dit.

Eerlijk gezegd heb ik totaal geen vertrouwen in dit bestuur. Wie er dan ook mag komen, hetzelfde scenario gaat zich afspelen.

Vitor out Sergen in! Als Vitor vanavond en weekend niet weet te winnen moet dit gewoon gebeuren ik weet zeker dat Sergen met dit materiaal grote dingen kan doen komende jaren.

Wie had dat gedacht: van een kampioenschap met een blije Sergen10 naar een complete CL afgang met een doelsaldo van -16.

Maar zonder dollen. Zijn verblijf heeft langer geduurd dan verwacht en hopelijk kan Besiktas weer de weg omhoog vinden

9 december 2021 om 17:04

Goeie man ik moest bijna lachen. Jullie hebben jullie zogenaamde legend Terim al 4x weggestuurd en hij is meer geschorst dan dat hij op de bank zit. Daarnaast hebben wij jullie zelfs met dit kapotte team weer gesloopt dus maak jij je maar zorgen om je eigen matige ploegje..

Wie had dat gedacht.. van dromen over de Champions League met Falcao naar pak slaag van Besiktas met Cicaldau

9 december 2021 om 18:20

Over CL gesproken, mooie historische prestatie neergezet Sergen! Ook dat kan niemand jou meer afnemen 😏

9 december 2021 om 18:25

nu doe je alsof je die wedstrijd met 5-0 had kunnen winnen met ''pak slaag'' in een competitie dat om te huilen is. We hebben zelf gezien wat je de afgelopen jaren op Europees podium heb neergezet.

Ik heb maar bewust 5-0 gezet. Misschien compenseert dat het verlies tegen Dortmund dat op 10% speelde

Ontsla dan gelijk driekwart van de spelers. Dramatisch ploeg man BJK. Verstappen of Hamilton komen ook niet vooruit in een Kia Picanto.

Sergen heeft zelf zijn ontslag ingediend en uiteindelijk heeft het bestuur dit keer zijn ontslag wel geaccepteerd. Ik vind het behoorlijk jammer dat zijn verhaal zo eindigt bij ons. Ik wilde dat die bleef en het omdraaide, maar zo te zien heeft die zelf ingezien dat hij het niet meer kan. Zeer jammer…

Merci voor alles Sergen Yalcin!

Ik vraag me af wie de kandidaten gaan zijn om dit om te draaien, want ik heb geen flauw benul om eerlijk te zijn. Okan Buruk en Cagdas Atan zijn de enige namen waar ik op kan komen. Die een mogelijke goede match zouden zijn.

9 december 2021 om 12:52

Ik zou het jammer vinden als Okan Buruk naar Besiktas gaat. Ik zie in hem de ideale vervanger van Fatih Terim. Ik hoop dat Cagdas Atan tekent bij jullie..

9 december 2021 om 16:35

Hoezo zie je in hem de ideale opvolger van Terim als ik vragen mag?

9 december 2021 om 12:54

Denk dat onze voorzitter senol gunes probeert over te halen, inpv al die andere goede trainers.

Ik ben niet eens besiktas fan maar ik had dit gisteren gedroomd. Heel bizar. Maar goed, ik denk dat het de juiste keuze is geweest. Magie is uitgewerkt, zonde natuurlijk dat ze die Texeira niet weg kunnen sturen. Verdient veel te veel en brengt veel te weinig

Tja, is dit nou terecht? Dit Besiktas verschilt niet veel van het team van vorig seizoen, waarin ze met 1 doelpunt verschil kampioen zijn geworden en hierdoor direct de CL in zijn gegaan.

Dat doelpuntje verschil kwam van een 7-0 overwinning op Hatayspor de laatste weken, waar later naar boven is gekomen dat verdediger Billong van Hatayspor en Aboubakar van Besiktas het op een akkoordje hadden gegooid. Beide spelers zijn snel uit Turkije vertrokken en zullen ook niet meer terugkeren.

Beetje vergelijkbaar met liegen bij een sollicitatiegesprek, en eenmaal aangenomen val je door de mand omdat je er niks van kan. Dat is precies wat er met Besiktas is gebeurd in de CL. Na de 8-0 record, nu na Dinamo Zagreb de slechtste deelnemer ooit (!) in de CL. Kan er geen medelijden mee hebben.

9 december 2021 om 14:05

Ja man, Sergen wist namelijk paar weken van te voren dat het op doelsaldo beslist zou worden terwijl wij 6 a 8 punten verschil hadden gemaakt tegenover galatasray. Segen Aboubakar en Bilong kunnen namelijk de toekomst voorspellen, daarom zijn wij ook kampioen geworden door omkoping en toekomstvoorspellingen.

En wij hoeven jou medelijden niet te hebben. Hou jij je lekker bezig met je complottheorieën. Jullie zijn vorig jaar door een record penalties 2e geworden.

9 december 2021 om 14:43

@nederturk jij heb altijd heel veel kritiek tegen over andere turkse teams maar als je eige clubbie paar keer verliest is het altijd of de scheidsrechter de schuld geven of geen geluk.

9 december 2021 om 15:37

Haha man je bent lekker bezig. Als die 7-0 nou op de laatste speelronde plaatsvond zou ik zeggen "fishy'', maar kom op man Besiktas had al 8 punten verschil of zo, hoe kunnen ze nou weten dat precies dat ene goal het verschil gaat maken haha.

9 december 2021 om 19:09

Het verschil is overigens 2 goals niet 1. Gs moest er 2 meer maken nog.

9 december 2021 om 15:43

huilie huilie. meneer heeft nog steeds pijn van het kampioenschap van vorig jaar. zijn haat jegens besiktas en fenerbahce is groter dan zijn liefde voor zijn cluppie.


9 december 2021 om 17:01

Even serieus hoe kom je erbij?Aboubakar en Billong op een akkoordje gegooid?Jij hebt echt fantasie gast!Aboubakar was niet eens aanwezig in de selectie toen..doet echt pijn zeker of niet?Vorig jaar heeft Besiktas dik verdiend het kampioenschap binnen gehaald met 13 spelers. Goed verzorgd voetbal gespeeld, het is om te kotsen dat je zo reageerd maar dat blijkt wel dat het bloeden nog niet gestolt is bij je van vorig jaar..Alsof GS potten heeft weten te breken in de CL..ik herinner me dat jullie elke wedstrijd 4-0 verloren toen van Dortmund en Arsenal etc..dat Muslera 2jr achter elkaar alles heeft geflikt en geen 1x rood heeft gehad en jullie de kampioenschap binnenhaalden..nu kom je met je open wond ff shit strooien over Besiktas?Ga je frustratie’s lekker botvieren op je eigen team met je trainertje die klapjes krijgt van een dönerboer..btw op akkoordjes gooien daar weet jij en je trieste club natuurlijk alles van..kan me de woorden van Aziz Yildirim nog goed herinneren: “Bu ülkeye ilk sikeyi Gese getirmistir”. (De eerste club die omkopen heeft ingevoerd in TR is gese) dus ga nou maar lekker verder met je wondt deppen en in een hoekje janken..

Dit biedt kansen voor Lens!

boterde niet tussen Sergen en een aantal bestuursleden, vooral na het behalen van de dubbel vorig seizoen. Sergen had graag meer zeggenschap willen hebben en een aantal leden van het bestuur hebben hier moeite mee gehad, dit was ook de reden waarom het zo lang heeft geduurd voordat hij een nieuwe overeenkomst heeft getekend begin van het seizoen.

een nieuwe trainer zal waarschijnlijk op korte termijn wel een paar punten extra gaan sprokkelen, maar als je naar het spel in de CL hebt gekeken kun je zien dat het Turkse voetbal iets van 10-15 jaar achterloopt op de grotere competities, maar omdat bijna iedereen in Turkije korte termijn focus heeft zullen wij de komende jaren dit soort taferelen vaker meemaken met af en toe een positief resultaat.

Een paar weken te laat als je het mij vraagt. Had als speler al last van motivatieproblemen, blijkbaar is er in 20-25 jaar tijd weinig veranderd. Succes in de Turkse competitie zegt mij weinig, hij had zich moeten bewijzen in Europa en daarin is die volledig gefaald. Ben benieuwd wie het bestuur nu gaat brengen, in ieder geval hebben we veel aflopende contracten en het CL-geld mogen we volgend seizoen uitgeven dus de voorwaarden voor een reorganisatie zijn er.

9 december 2021 om 18:24

Clutch, jou eerlijke mening waardeer ik vaak, je draait er niet omheen en zegt waar het op staat, Besiktas is inderdaad veel te laat, wie gaan ze als opvolger halen? Ben bang voor jullie dat het toch weer Senol word, hoop geen Okan Buruk die wil ik graag bij GS zien als ons bestuur eens de ballen had om Fatih Terim de laan uit te sturen, zal wel weer niet gebeuren…

9 december 2021 om 18:28

Ik las dat besiktas momenteel bezig is met een Duitse trainer. Die hebben alles behalve motivatieproblemen.

9 december 2021 om 18:33

Senol heeft volgens de media aangegeven dat hij even wil rusten, anders weet ik zeker dat Cebi gelijk al voor zijn stoep zou staan. De naam van Farke wordt dus genoemd, geen idee wat voor trainer het is maar hij is Duits en heeft Premier League op zijn cv staan. Daarnaast heeft hij ervaring met degradatievoetbal, dus dat komt op dit moment ook van pas hehe.

Vind dit echt heel jammer maar wel begrijpelijk, chemie was helemaal op. Had de legend graag heel succesvol willen zien worden. Is hij natuurlijk ook wel met de dubbel en een heel goed half jaar daarvoor, maar dit seizoen is het hem echt niet. Neem gewoon even een half jaar rust zou ik zeggen.

Belangrijk wie we nu gaan aanstellen, hoop heel erg of op een hele jonge naam met verstand van voetbal en anders op Bilic. Zie liever geen Turkse trainer (enkel Cagdas Atan).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Besiktas


317 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
C. LarinAanvaller186
G. YalçınAanvaller174
G. BaytekinKeeper00
M. GünokKeeper40
K. KalafatVerdediger00
U. MeraşVerdediger100
Voor de complete selectie: Clubpagina Besiktas.

2 fans
Coach, 49 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren