UEFA komt met nieuw statement: Tottenham - Stade Rennes tóch afgelast

Donderdag, 9 december 2021 om 10:03Chris Meijer • Laatste update: 12:04

De wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Stade Rennes gaat toch niet door. De UEFA gaf donderdagochtend aan dat het duel 'gewoon' zou doorgaan, maar laat een halfuur later weten dat er toch een streep door het treffen gaat. Stade Rennes zou op dit moment weer op de weg terug naar Frankrijk zijn. The Spurs maakten woensdag wereldkundig dat de wedstrijd niet zou worden gespeeld, vanwege de corona-uitbraak bij de Engelse club. Stade Rennes liet vervolgens in een statement weten dat de wedstrijd in hun ogen gewoon gespeeld moest worden.

“De wedstrijd zal doorgaan zoals gepland. Voor meer informatie over Tottenhams corona-situatie moet er contact worden opgenomen met de club. Wij geven in dit stadium verder geen commentaar”, zo luidde het eerste korte statement waaruit verschillende Engelse media - onder wie The Athletic en The Independent - donderdagochtend citeerden. Inmiddels heeft de UEFA echter aan onder meer Sky Sports, L'Équipe, L'Ouest France en The Athletic laten weten dat er toch besloten is om een streep te zetten door de wedstrijd. "We kunnen bevestigen dat de wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Stade Rennes niet doorgaat. Verdere informatie zal spoedig volgen."

Er werd woensdag bekend dat acht spelers en vijf stafleden van Tottenham besmet zijn met het coronavirus, al meldde de Daily Mail dat het aantal besmette spelers zelfs zou zijn opgelopen naar elf. Tottenham maakte in een statement bekend dat de wedstrijd was afgelast en dat bericht staat nog altijd online op de website van de Engelse club. Direct daarna werd al gemeld dat een reglementaire nederlaag voor Tottenham een serieuze optie zou zijn. Tottenham meldde dat er 'gesprekken met de UEFA' gaande zijn een 'update' zou volgen, maar het vinden van een nieuwe datum is ogenschijnlijk onmogelijk in de komende weken.

Er staan voor Tottenham wedstrijden gepland op 12 december, 16 december, 19 december, 22 december, 26 december, 28 december en 1 januari. De regels van de UEFA schrijven voor dat de wedstrijd nog in 2021 wordt afgewerkt, daar de groepsfases dit kalenderjaar afgerond moeten zijn. Tottenham zou aansturen op het verplaatsen van de wedstrijd naar 15 december, want zou betekenen dat de Premier League-wedstrijd tegen Leicester City van een dag later verplaatst zou moeten worden. Volgens L'Ouest France is Stade Rennes echter niet van plan om een nieuwe datum te accepteren.

Dat Stade Rennes furieus is over de situatie werd woensdagavond al duidelijk toen de Franse club liet weten dat het besluit om de wedstrijd af te lasten ‘eenzijdig was en op geen enkele manier was bevestigd door de UEFA’. “Het gebrek aan fair play is des te opvallender, omdat Tottenham woensdagmiddag aan Rennes liet weten dat de wedstrijd door zou gaan. De selectie reisde daarna af naar Londen”, schreef Stade Rennes in een statement. De Franse club maakte bekend contact te zoeken met de UEFA. De Europese voetbalbond had tot op het heden niet van zich laten horen, maar liet aanvankelijk dus weten dat de wedstrijd ‘gewoon’ zou doorgaan. Een halfuur later laat de Europese voetbalbond echter een totaal ander geluid horen: de wedstrijd tussen Tottenham en Stade Rennes is tóch afgelast.

Tottenham zou tegen Stade Rennes spelen om een plek in de knock-outfase van de Conference League. De reglementen van de UEFA schrijven voor dat een team met ten minste dertien fitte spelers en een geregistreerde keeper aan de wedstrijd moet beginnen. Volgens de Daily Mail heeft Tottenham ternauwernood genoeg spelers tot zijn beschikking om te voldoen aan de regels van de UEFA, ook met de schorsing van Ryan Sessegnon in het achterhoofd. Daardoor zou de wedstrijd doorgang kunnen vinden, maar de selectie is dusdanig verzwakt, dat men hoopte op de common sense van de UEFA.

Tottenham en Vitesse strijden samen voor een plek in de knock-outfase van de Conference League. De ploeg van Conte zou het in eigen huis opnemen tegen het al geplaatste Stade Rennes, terwijl Vitesse, dat net als the Spurs op zeven punten staat uit vijf duels, thuis tegen NS Mura speelt. Het doelsaldo is in het voordeel van Tottenham (+3 tegenover +1). De resultaten zijn dus met elkaar verweven, maar het lijkt erop dat Vitesse donderdagavond wel gewoon gaat spelen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

174 reacties (laatste reactie door vitessegek)

Zoals het hoort. De Spurs vindt met een B-team spelen niet erg. Nu het om de knikkers gaat is het opeens een probleem?

9 december 2021 om 10:11

Nou precies.. Als ze deze competitie serieus hadden genomen, zoals het hoort op het moment dat je aan een competitie mee mag doen, dan waren ze al lang en breed door geweest. Ze moeten zich schamen dat het op deze pot aankomt..

9 december 2021 om 11:50

Vitesse win ff met 6-0 dan heeft Hotspur geen motivatie meer denk tegen de stugge Fransen

9 december 2021 om 10:14

Ik snap dat ook niet Tottenham heeft een selectie van 35 man plus gewoon jeugdspelers. Gisteren bracht United toch ook 4 spelers uit de A1 erin. Maar zoals je aangeeft nu gaat het ergens om en dan lopen ze te piepen.

9 december 2021 om 10:30

Maar die zullen niet allemaal zijn ingeschreven voor europees voetbal denk ik

9 december 2021 om 10:44

Klopt, dat hoeft ook niet bij jeugdspelers onder een bepaalde leeftijd. Volgens mij 21.

9 december 2021 om 10:45

Je mag maar 25 spelers inschrijven voor europees voetbal. Jeugdspelers mogen onder bepaalde voorwaarden wel worden toegevoegd. Maar ze zullen niet allemaal voldoen

9 december 2021 om 11:49

In Europa is het volgens mij onder 19 en enkel spelers die al 3 jaar aan de club verbonden zijn.

9 december 2021 om 10:38

Ziet er naar uit dat de UEFA de wedstrijd alsnog afgelast heeft! Belachelijk man. Stel een C-elftal op of ga gewoon voor die 3-0 nederlaag. Het virus zal niet weggaan en we moeten er mee gaan leven.

9 december 2021 om 11:04

Echt een complete schande dat Tottenham word voorgetrokken ten opzichte van andere teams. UEFA Maffia laat zich weer eens (schandelijk) gelden.

9 december 2021 om 10:49

Belachelijk!!!!! Omdat de UEFA vorig jaar wel een 0-3 nederlaag hanteerde. Gelijke monniken gelijke....

9 december 2021 om 12:40

@ryanbabel8. Mondkappen😂

9 december 2021 om 17:52

Hahaha

9 december 2021 om 10:52

Is absurd dit! Stel Vitesse wint vandaag met 4-0. Dan kunnen die Engelsen zich daar mooi op richten. De UEFA hoopt denk op een nederlaag van Vitesse.. Alhoewel ze dan wellicht alsnog aan de bak moeten vanwege doelsaldo?

9 december 2021 om 11:03

De kans is er nog steeds dat de Spurs reglementair verliezen. Tenzij de FA een wedstrijd uit de premier league verplaatst naar 2022. Maar de FA kennende doen ze dat niet. Als de wedstrijd dit jaar niet gespeeld wordt verliest Tottenhan alsnog...

9 december 2021 om 12:47

@ticer, inderdaad, plus dat tottenham sowieso nog een wedstrijd tegen Burnley moet inhalen ook. Ik zie de FA niet nóg een wedstrijd van spurs zo snel uitstellen.

9 december 2021 om 13:24

Precies!!! Als Spurs wordt verplaatst moeten ze Vitesse ook verplaatsen anders is het geen fair play.

9 december 2021 om 12:52

Heeft allemaal met die Superleague te maken. UEFA maffia wil Tottenham te vriend houden. Als t een oost europese club was hadden ze een verlies van 0-3 gegeven.

9 december 2021 om 13:25

Als het een kleinere club was geweest, had de UEFA ook gewoon een reguliere nederlaag gegeven, ongeacht het land van afkomst. Vitesse had hoogstwaarschijnlijk geen uitstel gekregen.

9 december 2021 om 15:49

Volgens mij kan de Uefa best zonder Tottenham hoor... als het Nou Liverpo, ManU of City was wordt het een ander verhaal. Maar Spurs is niet echt een boegbeeld voor het Engelse voetbal. Eerder een goede subtopper.

9 december 2021 om 12:55

AZ tegen Napoli hadden volgens mij 13 besmettingen. Ging toen ook gewoon door en AZ won ook nog van Napoli.

9 december 2021 om 13:33

Inderdaad! Zo zie je maar weer dat topclubs over het algemeen een andere behandeling krijgen. Triest is dit.

Zou wat zijn dat vanavond alleen Stade Rennes op het veld staat

9 december 2021 om 10:11

Dan moeten ze worden uitgesloten van Europees voetbal van 1 jaar oid. Je kan toch zomaar niet als club bepalen dat je niet speelt? Afstraffen die handel.

9 december 2021 om 10:13

Dan heeft Spurs zichzelf mooi genaaid. Verliezen ze 0-3 op papier en als Vitesse dan ook nog een positief resultaat neerzet, flikkeren ze er mooi uit.

9 december 2021 om 10:23

In dat geval is zelfs een 0-1 verlies een positief resultaat.

9 december 2021 om 10:56

'positief resultaat' is in het geval van spurs nu ook enigszins dubbel

9 december 2021 om 10:16

In italie hebben we het al eens gezien met Juve-napoli

9 december 2021 om 11:32

Het schijnt dat de selectie van Rennes alweer huiswaarts is.

En terecht, hebben meer dan genoeg contract spelers in de club. Besiktas miste ook een speler of 10/11 tegen Ajax en moesten wel spelen. Als Spurs niet wilt spelen gewoon een 3-0 nederlaag voor ze. Zijn ze ook gelijk af van de conference league waar ze toch niet eens in wilden spelen.

Misschien door een gekleurde Nederlandse coëfficiënten bril, maar dit maakt het voor mij dubbel zo lekker als Vitesse ze er vanavond uit knikkert. Wat een arrogante houding om aan te geven dat de wedstrijd niet door zou gaan.

Heel vreemd dat Tottenham eenzijdig besluit om niet te spelen.. Gelukkig gaat de wedstrijd 'gewoon' door.

9 december 2021 om 11:30

Ik sluit niet uit dat de UEFA zelf ook loopt te kloten. Gezien de 2 statements die haak op elkaar staan in 30 minuten tijd.

Dit is perfect nieuws voor Vitesse!

Wat een soap weer zeg. Zou me dan ook niks verbazen als de Spurs gewoon niet komen opdagen..

Stellen ze toch gewoon het tweede of derde op.. spelers zat bij die engelse koopclubs.

9 december 2021 om 10:38

Die staan natuurlijk niet ingeschreven voor europees voetbal, gevalletje Haller vergeten vorig jaar ?

9 december 2021 om 11:03

Beter dat ze met die regels gaan spelen in plaats van deze wedstrijd wel ineens verplaatsen en daarmee van je regels afstappen die je in de voorrondes hanteerde

9 december 2021 om 11:46

Jeugdspelers zijn sowieso inzetbaar, die hoef je niet in te schrijven.

9 december 2021 om 11:38

Net zoals ze de eerste 3 wedstrijden hebben gedaan bedoel je, toen Tottenham nog geen interesse in dit toernooi toonde? Maar nu het om de knikkers gaat, hoor je ze ineens.

Nou gelukkig maar! Enige juiste beslissing.

Het zou wat zijn als Spurs een reglementaire nederlaag aan de broek krijgt en door een 1-0 overwinning van Mura bij Vitesse toch doorgaat... Het ziet er nu in ieder geval gunstig uit, hopelijk komt Spurs niet opdagen of speelt het met de Onder-23. Rennes kan het Nederlandse voetbal dan een goede dienst bewijzen door minimaal een punt te pakken. Wat zou het mooi en terecht zijn als Vitesse de mooie campagne vervolgens bekroond, Mura klopt en overwintert.

9 december 2021 om 10:12

Als Spurs een reglementaire nederlaag krijgt toegewezen is Vitesse zelfs bij een 0:1 nederlaag door

9 december 2021 om 10:16

Nou gewoon zelf maar even een resultaat neerzetten lijkt me beter. Je wilt niet dat de o23 opeens de geest krijgt, of Mura in de blessuretijd de 0-2 maakt.

9 december 2021 om 10:28

Ik denk het niet. Zijn we dan niet alleen door als we minimaal twee goals scoren met een verschil van 1 goal, dus 2-3, 3-4 etc. verlies?

Lekker hoor, hopelijk gaat Vitesse er nu 200% voor!
Alle Nederlandse ploegen na de winter nog in Europa, wat zou dat een geweldige luxe zijn zeg!

9 december 2021 om 10:14

zeker Europees vind ik dat Vitesse er vol voor gaat en ook echt indruk maakt. Nationaal hadden ze in het begin nog moeite om het te combineren, maar dat lijkt de laatste wel beter te gaan.

9 december 2021 om 11:39

Janssen, ik vind ze in Europa echt een stuk beter spelen dan in de competitie.

9 december 2021 om 12:59

Als Graafschap (en NEC) supporter wordt je geleerd niet voor Vitesse te zijn, maar ik moet zeggen dat ik op de donderdagen vooral van Vitesse kan genieten. Ze halen niet alleen resultaten tegen toch normaal gesproken betere ploegen, maar doen dit ook met veel passie en toch ook nog wel vaak goed voetbal.

9 december 2021 om 10:16

Dat zou inderdaad echt een luxe zijn. scheelt wel dat het niveau ook wat lager is in de conference league, maar als nog zeer knappe prestaties van de Nederlandse clubs. Vooral van Vitesse vind ik het knap. Vooraf gaf ik ze geen stuiver, maar ze hebben tegen stade rennes en Tottenham toch wel goede resultaten neergezet en de huid duur verkocht. Laten we hopen voor het Nederlandse voetbal dat alle clubs na de winter nog actief zijn!

9 december 2021 om 11:39

En toch zit alleen AZ in een niet Europa leauge waardige poule, Vitesse super zwaar geloot en ook Feyenoord had op papier een behoorlijke sterke poule.
hopelijk trekken we deze lijn door en kunnen we goed loten.

Zeker in die Conference leaque kunnen onze ploegen ontzettend ver komen.

Het is heel vervelend voor de Spurs, maar zover ik het begrijp is dit volkomen volgens de regels.

9 december 2021 om 13:00

Ik moet mijn eigen woorden weer terug nemen. Waarom het nu dan toch weer afgelast wordt is voor mij een raadsel. Zoals zo vaak is er heel veel mogelijk in voetbal en nemen de bonden toch geregeld vreemde besluiten.

Mooi zo, ik vond het al zo vreemd en dacht eerst aan een uitzondering, wat me apart leek. Gelukkig gewoon een eenzijdig statement. Afijn. Alsnog moeten we eerst zelf een resultaat neerzetten.

Hopelijk is Stade Rennes ook extra gebrand om tottenham te verslaan door hun arrogante opstelling vs. Rennes dat had duel niet door gaat.

En zo hoort het. Spurs heeft deze competitie tot nu toe totaal niet serieus genomen en er zijn voorbeelden van andere Europese wedstrijden die ook gewoon doorgingen. Een Engelse club verdient geen uitzondering, gewoon roeien met de riemen die je hebt. Het is niet zo dat ze er geen elf kunnen opstellen.

Ik vind de houding en berichtgeving vanuit Tottenham storend. Het is een hele hautaine houding die de club aanneemt terwijl ze beroerd presteren in de ECL. Wat mij betreft maakt de UEFA hier gehakt van. Zoveel misinformatie dient bestraft te worden. En spelen zullen ze. Hebben ruim 50 contractspelers tot hun beschikking dus een paar ziektegevallen kun je niet als serieus probleem zien. Zet hem op Vitesse!

Andere nieuws berichten zeggen nu dat de UEFA wel instemt met het verplaatsen van deze wedstrijd en dat deze dus niet door gaat vanavond.Kijk maar op Twitter van the spurs web, skysports is best betrouwbaar denk ik aan de ene kant. Geloof hun eerder dan “the athletic” en de UEFA heeft nergens een officiële statement uitgebracht nog ? Dit vz artikel is vrij snel geplaatst voor de clicks 🙂

Hopenlijk doet Rennes er nu een schepje bovenop om dit af te straffen. Ik kon mij voorstellen dat ze het wel weg zouden geven,omdat Rennes er toch al is. Maar nu lijkt het me tijd om deze onzin van de spurrs genadeloos af te gaan straffen. In ieder geval mooi voor Vitesse en een goede motivatie om dit zelf ook winnend af te gaan sluiten. Mooi voor Nederland. Mooi voor de poule en geweldig voor onze supporters.

Niet meer dan terecht, dit moet vertrouwen aan ons geven! Vol erop vanavond.

Wat een poppenkast nu weer afgelast

Man man man.. wat een poppenkast.

Is er inmiddels al meer nieuws over welke spelers het gaat die Corona hebben? Zijn het de Kane’s, Moura’s, of betreft het wisselspelers..Tjah, ik kan me vorigjaar nog wel herinneren, PSV en volgens mij ook AZ die toen met een B-elftal moesten starten met alleen maar wat jeugdspelers op de bank. Gezien de rest Corona had. Heeft mogelijk ook flink wat punten in de competitie gekost.
Dus dat deze wedstrijd door zou gaan, is niet echt gek dan.
Ooh haha toch afgelast nu...laat maar dan.

De Uefa verandert nog sneller van mening dan mijn vriendin..... Wat een poppenkast zeg.

Nu toch weer afgelast wat een poppenkast

Deze soap is nog erger dan GTST...

Voetbal is één GROTE grap. Ongelooflijk. Alles om de grotere clubs maar te helpen. Wat een schande zeg! Een HALF UUR LATER. 30 minuten. Doe normaal.

Wtf wat is de basis waarop het is afgelast vs vorig seizoen toen er wel 0 3 verlies was in een vergelijkbare situatie?

Hopelijk zet Vitesse vanavond een grote uitslag neer. Dan houden ze in ieder de druk erop. Al denk ik niet dat er iemand bij de Spurs echt wakker zal liggen van uitschakeling.

9 december 2021 om 10:43

Als dat zo zou zijn dan zouden ze de boel wel door laten gaan en niet op komen dagen o.i.d.

Vanmorgen had ik al last van m'n maag, en het wordt er niet beter op qua zenuwen. Vanavond kunnen we geschiedenis schrijven. Voor het eerst plaatsing in de knock-out fase van een Europees toernooi! Hopelijk met 10 punten door. !!! Forza ernem1oleole

Djeesus. Spurrs zijn niet meer serieus te nemen maar begin nu toch ook wel hard te twijfelen aan de uefa....eerst goedkeuren en nu weer afgelasten? En wanneer moeten ze dan spelen want de spurrs kunnen geen andere datum vinden. En wat gebeurd er nu met Vitesse? Heel slecht dit allemaal en ronduit belachelijk. Dit doet geen goed aan de andere clubs in de poule laat staan aan mijn eigen cluppie.

Jezus wat een gezeik, wat is er in dat half uur nou veranderd? De kleuters op m'n werk veranderen minder snel van gedachten.

9 december 2021 om 10:43

Kan je nu nog iets anders denken dan corruptie? Echt bizar dit, enige dat ik me kan voorstellen is dat Tottenham een reglementaire nederlaag heeft geaccepteerd.

9 december 2021 om 10:47

Nou ja, dat dus. Maar waarom dat niet communiceren? Misschien vanwege het feit dat Vitesse dan weet wat het moet doen, en dat zou ook niet eerlijk zijn. Afijn. Ik ben benieuwd of je gelijk hebt, en we vanavond om 21:00 horen dat het 0-3 reglementair is.

Wat een klucht begint dit te worden zeg. Kan toch niet waar zijn dat UEFA meedenkt over verplaatsen van de wedstrijd?

Een hele vreemde gang van zaken en uiteindelijk krijgt een zogenaamde grote club toch weer haar zin. Uiteindelijk zal Vitesse hiervan wel de dupe worden. Maar goed, vanavond een lekkere overwinning boeken en dan kunnen we verder afwachten hoe we uiteindelijk gepiepeld gaan worden....

Belachelijk. De corrupte UEFA is weer eens aan het zwalken na wat ‘overtuigingskracht’.

Hahah wat een grap dit. Heeft Spurs even een grote som geld overgemaakt naar de officials van de Uefa? Zo zie je maar weer, de UEFA meet zonder moeite met 2 maten. Grote (en vooral rijke) clubs worden zwaar voorgetrokken. Iedereen weet dat als dit gebeurd zou zijn bij Vitesse of zelfs Stade Rennes, dat de UEFA dan had gezegd: Jammer dan, 3-0 verlies. Vorig jaar heeft de UEFA dit namelijk in een vergelijkbare situatie wel gedaan.

Pure competitievervalsing omdat het een grote club betreft. Wat ontzettend zielig zeg, de UEFA is echt een grap.

Iedereen gaat er vanuit dat de wedstrijd verplaatst wordt, maar dat staat nergens. Ik hoop dat dit gewoon betekent dat de Spurs reglementair verliezen, ze nemen de competitie sowieso niet serieus en daarnaast worden wedstrijden tot nu toe nooit uitgesteld door corona. Zou mooi zijn voor Vitesse.

9 december 2021 om 10:53

laten we hopen idd dat Spurs uit het toernooi gegooid worden. Maar het zou me niets verbazen als er een nieuwe regel bedacht wordt, nu het een wat grotere club betreft...

9 december 2021 om 11:10

Inderdaad. De UEFA bevestigt alleen dat de wedstrijd niet doorgaat, niet dat dat hun idee is of dat de wedstrijd verplaatst gaat worden. Ben benieuwd wat er gebeurt, hopen op een reglementair verlies van Spurs.

Hahaha, uiteraard. Grote clubs/landen worden altijd de hand boven het hoofd gehouden. Ik ben tegen een Superleague, maar het zou ook weleens mooi zijn als de UEFA op een of andere manier flink buitenspel gezet wordt. Maar ja, macht blijft bij de grootsten dus het helpt weinig.

Wat een bizarre beslissing. Ze hebben genoeg spelers over die kunnen spelen. Dus moeten ze gewoon spelen.

Belachelijk besluit dit. Spurs heeft een selectie van 48 man, inclusief hun onder 23 ploeg. Premier League ploegen kopen vaak jonge spelers overal en nergens in de hoop dat er een paar tussen zitten die doorbreken. Al die selecties puilen uit, dan stellen ze maar een keer wat van die jonge gasten op, nog goed voor hun ontwikkeling ook.

Ja die selecties van de Engelse topclubs zijn veel te smal. Wat een lachertje.

Ik probeer een beetje tussen de regels van de verschillende partijen door te lezen. Hoe ik denk dat dit gegaan is:
(1) Stade Rennes zag een paar dagen geleden na wat besmettingen de bui al hangen en hadden geen zin om voor niks naar Londen te komen. Dus ze belden even: "hallo, gaat het nog wel door, jullie hebben wat besmettingen". Tottenham onderschatte de situatie en keek naar de regels en zei: "ja joh, gaat door".
(2) Besmettingen lopen op en in de staf van Tottenham zeggen mensen tegen de clubleiding: "hier hebben we geen zin in". Er ontstaat wat druk en op een gegeven moment is er iemand die zegt: "we gaan gewoon niet spelen, communiceer dat maar, dan is het voor iedereen duidelijk. Hoe we het oplossen (verplaatsen, reglementair verlies, etc) kijken we wel, we hopen op de flexibiliteit van de Uefa". Richting de pers wordt gezegd dat Tottenham goede kansen voor verplaatsing ziet. Daily Mail neemt dat over.
(3) Statement van Tottenham naar buiten, Rennes over de zeik. "jullie hadden gezegd dat we zouden spelen!" Maar goed: als Tottenham niet speelt, spelen ze niet, dus Rennes pakt de spullen.
(4) UEFA voelt zich genoodzaakt iets te zeggen en kijkt naar de regels. "natuurlijk gaat het door". Een kwartier later krijgen ze door dat Rennes alweer op weg is naar huis, en niet om kan keren. Crap. Nouja, dan gaat het dus niet door. We kijken wel hoe we het oplossen, maar om duidelijkheid te geven: nieuw statement. Wedstrijd afgelast.

Nu heeft iedereen reden om zich genaaid te voelen. Tottenham zit in zwaar weer en de tegenstander is hem ook al gepeerd. Rennes volledig verkeerd geinformeerd en op het verkeerde been gezet. Vitesse wordt zwaar benadeeld als er tegen de regels in geschoven gaat worden met de wedstrijd. UEFA is boos omdat clubs onderling en naar buiten toe gaan communiceren, terwijl de UEFA bepaalt.

Ik denk dat Tottenham, gezien de idiote communicatie en de regels de slechtste papieren heeft - ook omdat de kalender veel te vol zit. Verschuiven gaat niet gebeuren. Heel, heel misschien haalt iemand het in zijn hoofd om Rennes een 3-0 nederlaag te geven omdat die vertrokken waren voordat de UEFA afgelasting had gecommuniceerd (iets in de trand van "hadden niet blind moeten varen op communicatie van Tottenham".

9 december 2021 om 11:15

Goed stuk, alleen waarom denk je dat Rennes al richting huis is? Als ze dat zouden doen kunnen ze die 0-3 niet claimen toch? Die hebben 0 reden om naar huis te gaan.

9 december 2021 om 11:22

Dat staat in de inleiding van (de huidige versie van) dit artikel. Daarbij lijkt het me de meest logische reden voor de draai van de UEFA in een half uur tijd. Eens dat het heel onlogisch is van Rennes om te vertrekken als het nog niet 100% bevestigd is door Uefa, maar wellicht heeft de stelligheid van Tottenham ze op het verkeerde been gezet.

Maar goed, bovenstaand stukje van mijn kant was al wat speculatief, en dat is deze toevoeging ook.

9 december 2021 om 12:12

Oh. Dat had ik niet gezien. Ik kon/kan het me niet voorstellen iig. Maar goed. Ik kan me deze hele soap niet voorstellen haha.

9 december 2021 om 12:24

Nu idd ook op hun site dat ze naar huis zijn.

9 december 2021 om 14:50

Mits dat ze ineens een slachtoffer hebben gevonden die zecht dat hun competitiewedstrijd wel verschoven mag worden zodat ze wel tijd hebben om deze wedstrijd toch door te laten gaan.

Beetje verwarrend om de comments zo te lezen. Wellicht was een apart artikel in dit geval beter geweest. Maar goed; Dit is natuurlijk belachelijk. De redenen hiervoor zijn al lang en breed in andere comments aangegeven.

Ik vraag me wel af wat nu precies de reden is waarom ze de wedstrijd nu wel hebben afgelast; Spurs heeft toch genoeg spelers uit jeugd / B elftallen die ze in kunnen zetten? Ondanks Covid is het natuurlijk wel de verantwoordelijkheid van de club om ervoor te zorgen dat er genoeg fitte spelers op het veld staan.

9 december 2021 om 11:10

Het is officieel afgelast omdat Tottenham aangeeft niet genoeg spelers te hebben, op die manier hoeft Rennes niet naar Engeland toe, wat compleet zinloos zou zijn. Ze kunnen alsnog een 3-0 nederlaag krijgen, daar is nog niets over beslist.

9 december 2021 om 11:24

Maar Rennais woensdag dus al afgereisd naar Londen, na contact met Spurs. Althans. Volgens hun statement.

9 december 2021 om 11:28

Ah OK. Nou dan hoeven ze in elk geval hun shirtjes niet uit het plastic te halen

Beide wedstrijden moeten gewoon op het zelfde tijdstip beginnen. Als Tottenham vandaag niet speelt moet Vitesse ook niet aan de aftrap verschijnen. Op deze manier krijg je competitievervalsing aangezien de Engelsen na vanavond weten hoeveel ze eventueel moeten scoren.

9 december 2021 om 14:56

Ben ik het mee eens. Maar ik denk dat ipv de wedstrijd op zijn beloop te laten gaan door Rennes ze nu wel inzet gaan tonen om Spurrs maar te laten falen. Dus geen halve kracht van Rennes meer omdat ze door zijn maar juist volle kracht erop om Vitesse te helpen(stille hoop)

9 december 2021 om 18:41

Ik hoop dat jullie gewoon doorgaan. De Spurs hebben niet expres hun spelers besmet, maar de Engelsen en zeer zeker ook de UEFA benadelen Vitesse nu. Sterker nog, een ploeg die de Europese competitie niet serieus neemt hoeft nu geen medelijden te krijgen. Ten zotte dat Tottenham hun jeugd overal naar toe stuurt maar nu piept omdat ze niet met hun sterkste elftal kunnen spelen. Wat vandaag gebeurt is schandalig en ik hoop dat Vitesse niet de dupe gaat worden van smerige politieke spelletjes.

Als er geen reglementair verlies wordt gegeven aan de Spurs is dit wel het grootste voorbeeld van corruptie. Opeens is "uefa Maffia" geen grap maar een waarheid.
Vorig jaar moesten PSV en AZ met een veel grotere ziekenboeg gewoon het veld op. Dit jaar moest Besiktas met een even grote ziekenboeg gewoon het veld op. Maar goed, de Spurs zijn zogenaamd "een grote club", met miljoenen, die het toernooi al niet serieus namen.
De situatie is helemaal niet "gecompliceerd". Tottenham weigerd gewoon te spelen en komt er mee weg. Competitievervalsing pur sang. Stel je voor dat "het grote Tottenham" het niet eens in de Conference League redt.

Niet te vroeg juichen. De FA zou de Spurs kunnen matsen door een competitie wedstrijd te verplaatsen. Dan kunnen ze alsnog dit jaar spelen. Althans als dat uitkomt voor Rennes

9 december 2021 om 12:18

Is dat helemaal fair na Vitesse toe? Die blijven nog in onzekerheid mochten ze van Mura winnen en Tottenham weet dan precies wat ze wel en niet hoeven te doen. Dat is een voordeel lijkt mij.

9 december 2021 om 12:40

Daar zeg je wat goeds, als Rennes het uitkomt. Waarom zou Rennes de moeite gaan doen om in de overige 21 dagen van dit jaar nog een gaatje te vinden voor dit duel terwijl dit volledig de schuld is van Tottenham. Gewoon je kont tegen de krib gooien en die 0-3 bijschrijven omdat dit het probleem van spurs is.

Dit is pure competitievervalsing. Spurs heeft genoeg spelers, dus dan moeten ze gewoon aantreden. Echt misselijkmakend hoe de clubs uit de grote landen voorgetrokken worden. Vitesse zou het hogerop moeten zoeken, bijvoorbeeld bij het CAS.

Hee vreemd dit ,helemaal als ze vorig jaar gewoon reglementaire straffen uitdeelde in de vorm van 3-0 verlies. En nu zou het opeens afgelast worden, terwijl ik lees dat Spurs wel kan vol doen aan de eisen om gewoon te spelen.

Wel hele zure zo voor dat drukke speelschema van Spurs, maarjahh ach hun probleem. Betekend ook dat er eigenlijk geen inhaalmogelijkheden zijn. Oftewel weer een reglementaire verliespartij voor de Spurs.

Zou de Uefa gokken op een verliespartij van Vitesse, waardoor de wedstrijd tussen Spurs en Rennes niet meer gespeeld hoeft te worden, omdat dat voor de stand niks uit maakt. Aparte situatie en transparantie zou wel fijn zijn, maarjahh Uefa...

9 december 2021 om 11:25

Vitesse kan ondanks een verlies nog steeds doorgaan, als Tottenham met 2 goals of meer van Rennes verliest..

Ik kan op de site van de UEFA er niks over terugvinden. Ga er op dit moment dus vanuit dat er gespeeld wordt

9 december 2021 om 11:22

Ja. Dit dus. De statements van Spurs en Rennais staan op hun sites, maar die van de UEFA nergens te vinden. Zou toch verwachten dat dat daar ook komt te staan . Iemand een idee waar dit te vinden?

Goedzo. Er zijn inmiddels al twintig spelers besmet, en er zouden er zo nog meer kunnen zijn. We kunnen nu niet verantwoord deze wedstrijd spelen zonder een hoog risico lopen om ook Rennes spelers te besmetten. De competitie kan me niet eens zo heel veel schelen, maar de gezondheid van de spelers wel.

9 december 2021 om 11:20

20? Da's een hoop meer dan wat ik tot nu toe gelezen heb. Waar vind je dat?

9 december 2021 om 13:22

Di Marzio rapporteerde dat.

Tottenham zou dus ook niet tegen Brighton kunnen spelen zondag aangezien iemand die deze week positief test dat dit weekend ook nog doet. Hebben ze daar al een statement over naar buiten gebracht?

En let maar op, weer gaat Vitesse benadeeld worden. ZOALS ALTIJD !
VOETBAL van tegenwoordig is meer politiek. Ben klaar met voetbal, en hoe het er de laatste jaren aan toe gaat. 1 corrupte zooi bij de fifa en de UEFA!
Walgelijke mannetjes ! Hoop dat het voetbal deze corrupte geldwolven overleefd! Fair play my ass ! Sinds het in is gevoerd is alles nog oneerlijker geworden!
GOOD JOB FIFA AND UEFA FOR EUINING OUR BEAUTIFULL GAME!

9 december 2021 om 11:31

Anders wacht je even tot de UEFA een definitieve beslissing heeft genomen, denk aan je hart!

Lijkt mij dat Rennes niet gaat meewerken aan spelen op een andere datum. Waarom zouden ze? Zijn al groepswinnaar en al voor niets naar Londen afgereisd om vervolgens te horen dat Tottenham niet wil spelen.Misschien hebben Rennes en Tottenham onderling wel wat afgesproken joh. Rennes doet niet moeilijk en Tottenham maakt ongeacht de uitslag wat geld over. iedereen blij. Behalve Vitesse dan, want reken maar dat bij uitstel Tottenham zich kan focussen en een klein verschil in doelsaldo wel gaat wegpoetsen. Daarom is het het beste als Vitesse gewoon 5-0 wint, dat scheelt een hoop gedoe en zoeken ze het verder maar uit.

Stade Rennes is al weer onderweg naar Frankrijk luidt het bericht op hun officiele website dus het lijkt erop dat het daadwerkelijk niet doorgaat.

9 december 2021 om 12:17

Nadat de UEFA op de hoogte was gebracht van de afgelasting van de wedstrijd van vanavond, besloot Stade Rennais F.C. terug te keren naar Bretagne. De hele delegatie die aan boord gaat op London City Airport is negatief getest.

Stade Rennais F.C. hoopt dat de belangen van de club worden gerespecteerd gezien de belangrijke sportieve deadlines die de Rouge et Noir in december te wachten staan. De groep concentreert zich nu op de receptie van Nice Sunday in Roazhon Park.

Stade Rennais F.C. heeft diep medelijden met de Rennes-fans die besloten naar het Tottenham Hotspur Stadium te gaan om de Rouge et Noir aan te moedigen.

Dit staat daar op de site idd.
Maar dat doet het overkomen alsof niet de UEFA, maar de clubs de boel hebben afgelast, kan ook aan translate liggen

Zo, als het nu nog niet duidelijk is dat de UEFA er enkel en alleen voor de grote clubs is, dan weet ik het ook niet meer. Belachelijke gang van zaken en zoals altijd wordt je als kleine club keihard gepakt door de grote club. Helaas kunnen we hier waarschijnlijk niks aan doen, je reinste competitievervalsing. Besiktas moest ook gewoon aantreden, dus het is mij totaal onduidelijk waarom de Spurs dit niet hoeven. Binnen een uurtje draait de UEFA-maffia 180 graden van mening. Zullen wel doodsbang zijn voor een herleving van de Super League. Wat een schandalige organisatie.

maar de selectie is dusdanig verzwakt, dat men hoopte op de common sense van de Uefa.

De UEFA en common sense? Dat staat haaks op hun regels. Sorry maar die hele regel dat je moet spelen zolang je 13 spelers en een doelman hebt is toch zo ver van common sense verwijderd als maar kan? Alsof je ooit in die situatie zit zonder sterk verzwakt te zijn? Maar Spurs hoopte dus op een uitzondering omdat ze te verzwakt zijn en hopen op common sense? Die hele gedachtegang is zo idioot als maar kan.

Voor mij zijn er drie opties: De wedstrijd spelen (schip lijkt gevaren), forfait voor Rennes of die hele regel op de schop gooien. Je kan deze wedstrijd niet uitstellen en dan denken dat je nog zonder problemen die regel kan gaan hanteren. Dat zou pure competitievervalisng zijn van de Uefa uit.

9 december 2021 om 12:16

Competitievervalsing is het. Maar van de UEFA mag je inmiddels verwachten dat regels gelden naargelang de grote clubs het uitkomt. Zou me erg positief verrassen als de UEFA besluit haar regels te handhaven en Spurs een reglementaire nederlaag op de broek geeft. Ik verwacht het niet.

Belachelijk zeg. Gewoon spelen, nu willen ze het ineens wel serieus nemen? Net wanneer het de Spurs uitkomt. Zo werkt het niet in deze wereld.

Hmm, 11 corona gevallen betekend toch gewoon dat ze de minimale aantal spelers hebben? Raar dat de UEFA dit dan aflast als het gewoon binnen de regels is.

Zal nog een lastige puzzel worden om deze wedstrijd voor 31 december af te ronden conform de regels van de Uefa. Op 12, 16, 19, 26 en 28 december is het voor de PL. 21e nog de EFL Cup.

9 december 2021 om 12:17

Regels van de UEFA lijken niet te gelden in deze kwestie dus afronden na 31 december is prima.

9 december 2021 om 12:19

Top. Dank je voor je inhoudelijke reactie.

9 december 2021 om 13:08

Graag gedaan.

9 december 2021 om 12:29

@mason. Ik weet niet wanneer deze spelers positief zijn getest, maar als de wedstrijd de 12e niet doorgaat, want corona, zou het de 14e kunnen worden?

Corruptie is een subtiel jasje

Schandalig dit. Dus wordt er met verschillende maten gemeten door de uefa. Corrupte zooi.
Clubs met veel,geld bepalen dus de regels. Tottenham heeft de eerste wedstrijden in de poulfase al niet serieus genomen . Gewoon regelmentair schrappen die hap . Wens Vitesse vanavond een topwedstrijd. Ervoor gaan Forza Vitesse 👍⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️

Waarschijnlijk dan het psychologische voordeel dat je de uitslag al weet van je concurrent...

Sorry maar ik vind dit schandalig, dit riekt naar voortrekken van een 'grote' club als Tottenham. Er zijn meer wedstrijden en clubs geweest waar Corona geïnfecteerde spelers niet mee mocht doen. Ook maar allemaal overspelen?

Nu creëer je een grijs gebied, common sense kun je heel breed interpreteren.

Maar qarabach kreeg 3punten mindering, engelse zullen altijd en overal een streepje voor hebben

9 december 2021 om 12:38

Klopt maar dat was omdat beide clubs geen nieuwe datum konden vinden voor de deadline, destijds tevens 31 december. De UEFA handelt tot noch toe hetzelfde als vorig jaar. Gezien het drukke schema van Tottenham en (denk ik) het feit dat Stade Rennais al geplaatst is en dwars kan liggen lijkt het me een behoorlijke opgave om dit duel nog voor die datum te spelen.

9 december 2021 om 12:41

Aanvulling: het was destrijds wel zo dat Qarabag al was uitgeschekeld en Villareal al groepswinnaar was. De belangen waren een stuk minder groot dan nu.

9 december 2021 om 20:33

Was dat alleen omdat de wedstrijd niet door kon gaan? Wel het hele verhaal vertellen he jokkebrok 😉

Triest dat de UEFA deze pot aflast. Lijkt er op dat de uefa graag wilt dat spurs doorgaat zodat deze c competitie nog een beetje internationale kijkers op levert. Misschien een beetje calimero maar denk dat ze het andersom echt anders hadden gedaan.

Los van de sportieve consequenties en de schijn van competitievervalsing die dit opwekt, vind ik het ook behoorlijk amateuristisch van de Uefa. Het is bijna 13:00 en er is nog altijd geen officieel statement. Het artikel baseert zich op statements die de UEFA gegeven zou hebben aan sportzenders en kranten, maar vanuit de UEFA zelf blijft het angstvallig stil. Is het nou werkelijk teveel gevraagd om even een tweet de wereld in te slingeren of een kort stukje tekst op Uefa.com te plaatsen?

Is het eigenlijk een regel dat (laatste) wedstrijden in dezelfde groep tegelijkertijd gespeeld moeten worden? Anders is deze hele discussie storm in een glas water natuurlijk.

Leuk hoe iedereen zich zit op te vreten hier 😂 UEFA is in gesprek geweest met beiden clubs en geloof mij het komt helemaal niet uit om de wedstrijd uit te stellen gezien er niet eens plek is en er al een wedstrijd in te halen is tegen Burnley.

De hoogte van het aantal besmette spelers is niet eens officieel en mensen lopen hier als kleine kinderen te typen. Het zou gewoon onverantwoordelijk zijn ook voor Rennes en de League 1 zelf. Er zijn regels en blijkbaar komen wij in aanmerking om gewoon UEFA te informeren door de slechte status van het team en de hoeveelheid aan positief geteste spelers. Het hele trainingsgebied is zelfs dichtgegooid door het Engelse gezondheidsorgaan wat erover gaat dus kom op jongens niemand boeit Vitesse op dit moment.

Grote kans dat het alsnog gewoon naar een overwinning voor Rennes gaat door het drukke schema, rustig maar kids.

9 december 2021 om 13:05

Laten we eerst maar eens afwachten. Je zegt dat wij af moeten wachten en niet als kleine kinderen moeten typen terwijl je zelf aangeeft dat er een grote kans is dat de overwinning gewoon naar Rennes gaat.
Doe jij dan niet hetzelfde als ieder ander op dit forum ? Zo maar iets typen wat nergens (behalve je gevoel) op gebaseerd is ?

9 december 2021 om 13:11

Nope iedereen loopt moord en brand te schreeuwen over Tottenham en over het aantal spelers enzovoorts enzovoorts. Niemand weet hoeveel spelers er positief getest zijn dus waarom doet iedereen zo? Zij zijn toch in gesprek geweest met UEFA en het gaat gewoon niet door. Het gaat om meer dan voetbal en al helemaal om meer dan Vitesse. Ik begrijp dat er iets van afgunst in zit omdat het invloed heeft op een Nederlandse club maar kom op jongens…

En ja ik denk dat het niet lukt om de wedstrijd in te plannen gezien de redenen die ik al aan heb gegeven en daardoor zal de winst naar Rennes gaan neem ik aan.

9 december 2021 om 13:11

Daar gaat het toch niet om? Het gaat erom dat ALS er voldoende spelers zijn, je moet spelen. Dan maar met 17 jarigen. Deze situatie is vaker voorgekomen, o.a. bij Besiktas en volgens mij AZ en PSV ook. Dus zolang er geheimzinnig wordt gedaan en halve en/of tegenstrijdige statements gedaan worden, krijg je dit soort verhalen. Het lijkt me niet moeilijk om de feiten op tafel te leggen en dan de regels te volgen. Dit lijkt heel erg op het proberen te omzeilen van de regels.

9 december 2021 om 16:02

@Kakadu Dat is niet de regel het gaat om ingeschreven spelers. Je hebt te maken met steeds meer positief geteste spelers en staff en alledrie de partijen hebben gesproken en het is dus zeker wel serieus en Spurs kwam in aanmerking hiervoor…wat is dan het probleem???

9 december 2021 om 17:07

Ja, prima. Als het gaat zoals de regels voorschrijven dan hoor je me niet meer.

9 december 2021 om 17:50

Begrijp mij niet verkeerd het is niet fijn voor Vitesse en ik zou beiden wedstrijden dan op een ander moment inplannen maar dat gaat blijkbaar niet.

9 december 2021 om 13:19

'leuk hoe iedereen zich zit op te vreten hier'
'niemand boeit Vitesse op dit moment'
'rustig maar kids'

De supporters nemen de arrogante houding van de club blijkbaar razendsnel over. Als het klopt wat je zegt zouden ze niet op eigen houtje de boel afgelasten he.

9 december 2021 om 15:59

@Juggler sorry dat ik niet elke dag aan Vitesse denk man. De club wordt geteisterd door corona en dan ben je arrogant als je verantwoordelijk bent…sure. Ik vind het gewoon overtrokken en kinderachtig hoe er hier gereageerd wordt. Het is toch achterlijk om te gaan spelen als je steeds meer positief geteste spelers hebt en de hele club is afgesloten door de gezondheidsautoriteiten? Oh nee wacht maar Vitesse jongens!! Wait Vitesse is het centrum van de wereld boys!!

Ook zei ik niemand boeit Vitesse OP DIT MOMENT. Als jij corona hebt ga jij dus zoveel mogelijk Vitesse opzoeken? Ja anders ben je arrogant! 😂

Conference, boeit mij altijd al niks en van mij mag het 0-3 worden voor Rennes maar dit is gewoon de juiste keuze gezien je te maken hebt met een uitbraak en ook nog eens met een buitenlands team dat op bezoek komt.

9 december 2021 om 16:32

Het gaat helemaal niet om het beschermen van de gezondheid van spelers en stafleden op zich, het gaat om de manier waarop Tottenham hier vervolgens mee omgaat en dat ze het bij Tottenham niet boeit wat er bij Vitesse gebeurt omdat ze daar met corona lopen is heel wat anders dan roepen dat het niemand boeit. Ook deze post van je onderstreept de conclusie die ik in mijn vorige reactie al trok.

9 december 2021 om 17:45

Zij gingen er zo mee om omdat er steeds meer positieve tests uitkomen en het hele complex is afgesloten. Het gaat niet alleen om Vitesse gast. Ook gaat het wel degelijk ook om welzijn van alle spelers en verspreiding van het virus. Met “niemand” bedoel ik niet elk persoon op aarde als je dat dacht…bedoel dat het gewoon niet belangrijk is in die situatie, dat is aan de UEFA. Tottenham gaan niet de zaken van Vitesse regelen of verwacht jij dat wel?

En de reden dat ik dat allemaal zei heb ik gewoon uitgelegd dus als je specifieke vragen hebt kun je dat aangeven ik geef graag mijn input.

9 december 2021 om 17:54

Net zoals het aan de UEFA is om te bepalen of de wedstrijd door kan gaan als de lokale overheden dat niet belemmeren. Nu heeft Tottenham dat besloten gisteravond al terwijl het op dit moment nog niet eens duidelijk is of het uitstel binnen de reglementen is.

9 december 2021 om 15:28

Mo klets niet zo raar alsof iedereen hier kinderen zijn en jij de grote man op voetbalgebied. Spurrs hebben meer dan 100 spelers ter beschikking. Het hele tournooi hebben ze niet eens serieus genomen en speelden toen wel even met een b team met volle arrogantie. En nu zijn ze ineens zielig en kunnen ze geen volwaardig elftal samenstellen? Deze arrogantie neem jij nog even over door de opmerking te geven dat niemand Vitesse boeit op het moment? Ik geloof dat jij niet goed kan lezen of dergelijke maar geloof me dat Vitesse nu meer steun krijgt dan ooit in een Europeese wedstrijd. Niemand is positief over de reactie en het doen en laten van de spurrs dus hou die arrogante houding even lekker voor jezelf wil je. Het zal me benieuwen wat ze gaan doen met de wedstrijd van de 12e en de wedstrijd erna want die zouden dus ook niet door kunnen gaan vanwege de corona,en aan de andere kant gezien,als ze die wel kunnen door laten gaan door andere spelers op te gaan stellen dan kunnen ze deze ook spelen.

9 december 2021 om 15:46

@Vitessegek Dan moet jij je maar eens gaan inlezen wanneer een team in aanmerking komt om het duel te laten aflasten. Het maakt niet uit hoeveel tieners je onder contract heb staan hoor het gaat om ingeschreven spelers en in hoeverre die ingeschreven spelers zijn aangetast door het virus. Als Tottenham geen tieners wilt opstellen tegen Rennes om de spelers te vervangen die covid hebben dan is dat hun goed recht. De rest heeft niks te willen op dat vlak. Iedereen roept die onnozele dingen alleen maar omdat Vitesse in dezelfde groep zit lol.

Wij weten niet eens hoeveel spelers er positief zijn getest en het hele complex is afgesloten, het boeit mij niet wat Vitesse daarvan vindt en de hele Conference maakt mij niks uit. De clubs hebben gesproken met de UEFA en het gaat gewoon niet door, van mij mag je de rest van je leven zeuren. De kwaliteit van de selectie doet er nogmaals helemaal niet toe jongen, Spurs staat blijkbaar volledig in zijn recht om verplaatsing aan te vragen. Als het aan mij lag speelden wij alles met een B/C elftal maar daar denkt de club dus anders over, jammer voor jullie i guess.

Daarbij zijn wedstrijden voor de competitie terecht verstandiger qua reglementen omtrent covid en zullen wedstrijden tegen Brighton bijna zeker en Leicester waarschijnlijk ook niet doorgaan en verplaatst worden. 10 dagen binnen blijven

9 december 2021 om 18:06

Zoals gezegd net als de spurrs complete misplaatste arrogantie en heel erg jammer dat de supporters het overnemen....als 'jullie' dan zulke grote kerels zijn dan waren 'jullie' wel vanaf wedstrijd 1 met het eerste elftal gekomen. Nu hebben ze van verschillende partijen goed over de vingers gekregen en nu is het piepen geblazen. Ik zag heel erg tegen de wedstrijd op maar ze zijn nu voor mij tot beneden het nulpunt gedaald. Verschrikkelijk zijn ze en nu nog zielig gaan doen ook. Nee er is niks zieligs aan de spurrs en ook niet aan de supporters. Als die echt waren dan hadden ze al net zo geschreeuwd als jij nu doet en hadden jullie er iets aan proberen te doen. Maar niets is minder waar en dan moet je ook niet gaan schuilen achter allemaal excuses.

9 december 2021 om 20:29

Heeft niks te maken met grote of kleine kerels, ik weet niet wat je met die terminologie probeert te bereiken. Tottenham kwam in aanmerking door de situatie en zij willen door blijkbaar dus dan ga je niet met tieners spelen als het erop aankomt of wel? Te weinig ingeschreven speelgerechtigde fitte spelers dusja, deal with it als “een grote kerel”

Toch afgelast.. daar is vast een envelopje onder de tafel doorgeschoven..

9 december 2021 om 15:53

En wat azijn naar jou doorgeschoven.

Rennes is overigens ook gewoon akkoord als de wedstrijd maar goed ingepast gaat worden. Ik begrijp je frustratie niet echt, het is toch sws onverantwoordelijk om een covid team te laten spelen tegen een (buitenlands) team? 😂 jij begrijpt de eventuele gevolgen gewoon niet.

9 december 2021 om 16:21

Gezien je reactie ben je meer gefrustreerd dan ik, haha. In de echte grote mensenwereld blijven de mensen met covid thuis en wordt er een vervanger opgeroepen. Om er achter te komen of iemand covid heeft, zijn er testjes uitgevonden. Misschien nieuw voor je want volgens mij wist je het nog niet, maar dat kan op verschillende manieren.
Tottenham heeft de boel gewoon niet in orde. Waarschijnlijk is er in het veel te vrije VK te weinig getest en is dit hun eigen schuld. Daarbij is de selectie te smal blijkbaar. Vervolgens is iedereen de dupe, maar mag het zieke Tottenham rustig even uitzieken.

En tuurlijk weet Tottenham hoe het werkt met de Uefa. Ze zijn dol op envelopjes.

9 december 2021 om 17:30

Oh ik ben niet gefrustreerd hoor, als het aan mij lag dan speelden wij helemaal niet. Maarja regels zijn regels en ook het aflasten is volgens de regels. Daarbij heeft de PL hun zaakjes veel beter op orde en de UK al helemaal, er is een reden dat de stadions hier weer leeg zijn Juiste en verantwoordelijke keuze met het aflasten en verplaatsen. Desnoods beiden wedstrijden tegelijk op een andere datum.

Volgens mij begrijp je niet dat er gewerkt word met ingeschreven spelers in Europese competities met je “vervangers” hoeveel spelers van die ingeschreven selectie zijn positief? Geef ff antwoord. En hoeveel zijn er in staat om te spelen? Jij weet het beter dan UEFA die het is gaan verifiëren dus…

Vitesse heeft zelf genoeg louche figuren gehad en was gewoon een klein Chelsea geworden volgens mij maar daar begin ik maar niet over… oeps te laat 👀

9 december 2021 om 18:51

Nu ga je het over een andere boeg gooien ineens? En dan praat jij over louche figuren bij Vitesse? Ten eerste leid je nu de boel af van het gesprek waar het hier om gaat. Ten tweede spelen er weinig tot geen spelers meer van chelsea. Ten derde mag je wel eens meer in een club inlezen voor je wat rondbazuind. Ten vierde als er zoveel louche figuren waren dan had de knvb allang ingegrepen. Ten vijfde....ik geloof dat er bij vitesse spelers genoeg zijn geweest die nu toppers aan het worden zijn en dat andere clubs in Engeland daar niet over zullen klagen want ze hebben er ook net als Chelsea goed aan verdiend. Dus praat jij niet over kinderen hier want een kind gaat het ineens over een andere boeg gooien als ze er zelf niet meer uit komen. En zie hier...toen kwam jij in beeld. Dus wie is het kind hier? Als jullie clubje de conference league te min vinden hadden jullie voor die tijd al moeten afhaken en niet ineens wanneer het er echt om gaat. Nu komen de bedragen boven tafel en ineens is het hek van dam omdat er zoveel coronagevallen zijn. Terwijl er gisteren een Engelse club ook 7 gevallen had en gewoon ging voetballen. Dan pak je maar je verlies maar dan laat je je niet zo kennen. Ja een slot om het hek om het maar te bevestigen dat er corona is. Jullie hebben iedereen vreselijk tegen gekregen vanwege enorme arrogantie zoals jullie de conference league gespeeld hebben. En ze konden weten dat dat afgestraft ging worden een keer. En dan nu ineens klagen dat ze niet meer spelen kunnen omdat alle eerste elftal spelers bijna corona heeft? Gek he dat je dan de schijn tegen hebt als je bijna alle wedstrijden met complete misplaatste arrogantie met een veredeld elftal speelt. Iets van eigen schuld en dikke bult. En iets met wie op kolen zit zal zijn reet branden. En dat is nu gebeurd. Niets meer en niets minder.

9 december 2021 om 20:25

Hey je begint zelf over vermeende envelopjes hoor, dan ga ik het ook die richting gooien ja. Jij bent echt super naïef als je denkt dat ook maar een voetbalbond zulke louche praktijken en figuren van clubleidingen niet door de vingers ziet. Er is een reden waarom Vitesse een satellietclub werd voor Chelsea he opeens ook Russen die zich met de club gingen bemoeien. A.u.b. stop gewoon want die mensen die zich bezighielden met je club hadden van alles op hun kerfstok.

Als het aan mij lag hadden wij alles met talenten gespeeld, ik word echt niet warm van de Conference maar dat ben ik persoonlijk. Blijkbaar wilt de club wel door. Rennes is ook op de hoogte en gaan zij akkoord als de wedstrijd maar goed ingepland gaat worden dus wat is er verkeerd? Niet genoeg ingeschreven spelers die fit zijn. Blessures en rode kaart + alle positieve gevallen dus Tottenham speelt niet en staan in hun recht of je nou gaat zeuren of niet gast 🤷🏻‍♂️
Je mag nog zo hard schreeuwen dat iedereen arrogant is maar het zijn de regels en wij komen in aanmerking.

Had ik dan beiden wedstrijden verplaatst? Jazeker, maar daar ga ik niet over. Ook mag Tottenham zelf bepalen wie zij opstellen lol dat ga jij niet bepalen omdat jij het zo’n belangrijke competitie vindt 😂
Tottenham kwam ook niet altijd met zwakke teams, maar alleen als er nog niks op het spel stond en dat is hun goedrecht. Of ga jij bepalen wie iedereen op moet stellen? Doe ff gewoon.

Dit gaat een 3-0 zege voor Rennes worden. De wedstrijd is niet in te passen in het programma van Tottenham. En als dat wel zo zou zijn dan is het een vorm van competitievervalsing, want dan weet totenham al wat het moet gaan spelen.Andere voorbeelden met een afgelasting ivm cofid besmettingen, zoals bij Qarabag en FC Pristina zijn ook geëindigd in een reglementaire 3-0 nederlaag. Een andere oplossing is er gewoonweg niet.

9 december 2021 om 15:04

Knap dat je nu al weet hoe het gaat aflopen. De wedstrijd moet voor 1 januari 2022 gespeeld zijn. Ondanks het drukke programma zijn er dus nog mogelijkheden.

Ik gok dat Tottenham een reglementaire nederlaag helemaal niet zo'n ramp zou vinden. Als je tot voor kort nog droomde van de Super League, dan loop je toch niet warm voor de Conference League?

9 december 2021 om 15:50

De meeste fans maakt het inderdaad niet uit maar ik denk zelf dat de club wel de wedstrijd wilt spelen. Het gaat vooral om de wedstrijd inpassen dat het beiden teams uitkomt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Arsenal368
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Lucas MouraMiddenvelder192
H. KaneAanvaller195
O. SkippMiddenvelder180
H. LlorisKeeper200
Son Heung-MinMiddenvelder178
B. DaviesVerdediger110
S. BergwijnAanvaller102
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

In de wandelgangen

Woensdag 26 januari
Een overgang van Álvaro Morata naar Barcelona is uitgesloten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren