Spaanse media vernietigend over Frenkie de Jong: ‘Een mislukking’

Donderdag, 9 december 2021 om 08:34Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 08:40

De Spaanse media laten geen spaan heel van Barcelona, nadat de ploeg van Xavi woensdagavond vroegtijdig werd uitgeschakeld in de Champions League door Bayern München (3-0). De Catalanen missen daardoor voor het eerst in 21 jaar de knock-outfase van het miljardenbal en vervolgen hun weg in de Europa League. Onder meer Frenkie de Jong en Marc-André ter Stegen moeten het ontgelden. De doelman ging niet helemaal vrijuit bij de tweede treffer van de Duitsers.

Verschillende Spaanse kranten halen het duel met Bayern uit de zomer van 2020 aan, toen Barça op een 8-2 nederlaag werd getrakteerd in Lissabon. "Sindsdien hobbelen de Catalanen achter de feiten aan", zo klinkt het. "De nachtmerrie begon toen en loopt tot op de dag van vandaag door, met als laatste dieptepunt de degradatie naar de Europa League. De vernederende avond in Portugal markeerde het einde van een sportief tijdperk en legde de huidige economische en sportieve crisis bloot. De wederopbouw zal langer duren dan verwacht omdat er nog steeds spelers zijn die niet passen in project-Xavi."

"FC Barcelona liet bij de degradatie uit de elite van Europa al zijn tekortkomingen zien", schrijft Diario AS. De Spaanse krant maakte een mooie metafoor met de wetten uit de natuur. "Bayern München zette Barça opzij als een vermoeide tijger die eigenlijk te lui is om op een jonge gazelle te jagen maar wel doet wat de natuur van hem verwacht. Barcelona gaat daarentegen terug naar de donkere tijden. Geen enkele speler was opgewassen tegen de kaakslag van Bayern. Alleen Dembélé deed af en toe iets magisch, maar meer dan wat vonkjes waren het niet."

AS haalde op vernietigende wijze uit naar Frenkie de Jong. De middenvelder keerde tegen Bayern terug in de basis na te zijn gespaard tegen Real Betis (0-1 verlies), maar kon zijn stempel niet drukken. "Frenkie toonde geen persoonlijkheid in zijn spel. Heel verwerpelijk. Zijn handtekening kostte 86 miljoen euro, maar hij speelt alsof het hem niets interesseert. Een mislukking." Marca toonde aanzienlijk meer medeleven met de middenvelder. "Hij probeerde het wel, een blok vormen op het middenveld, maar het ontbrak hem aan overtuiging en offensieve vastberadenheid."

Uitschakeling gigantische dreun voor Barça: ‘Zijn in een puinhoop beland’

De vroegtijdige uitschakeling in de Champions League is hard aangekomen in Catalonië.Lees artikel

Ook Marc-André ter Stegen moest het ontgelden bij AS. De doelman liet een houdbaar schot van grote afstand van Leroy Sané gaan op slag van rust en leidde daarmee de uitschakeling in. "Hij is al geruime tijd een geest. Onbeweeglijk bij de 1-0 van Thomas Müller en apathisch bij het schot van Leroy Sané. Hij hoort al lange tijd niet meer tot de elite van de selectie, zoals FC Barcelona nu niet meer hoort bij de elite van Europa." Voor Memphis Depay, die amper in het spel voorkwam, was Marca mild. "Hij kreeg amper ballen. Hij was eenzaam opgesloten. Machteloos. Wanhopig."

Volgens Mundo Deportivo ws de opgave om door te bekeren gedoemd te mislukken. "Barcelona had nog nooit gewonnen in Beieren. Bovendien werd de wedstrijd achter gesloten deuren gespeeld, sneeuwde het de hele wedstrijd en was het onder nul; een totaal ongewoon klimaat dat de Barça-klus nog wat gecompliceerder maakte ondanks het feit dat de mannen van Nagelsmann hun huiswerk al meer dan gedaan hadden. Maar ze zijn Duits, competitief als weinig anderen. De intentie overspoelde Barça, dat nog een lange weg te gaan heeft om met de besten te concurreren. Xavi heeft veel werk voor de boeg."

"Barcelona, dat veroordeeld is tot de Europa League, werd van begin tot eind gedomineerd door een Duits team dat het gaspedaal maar half intrapte", waren de pijnlijke woorden van Sport. "Xavi probeerde te verrassen met Ronald Araújo als rechtsback en Sergiño Destals buitenspeler, maar dat experiment mislukte jammerlijk. Thomas Müller, Robert Lewandowski, Kingsley Coman en Leroy Sané zagen Barcelona als een gemakkelijke prooi om te verslinden. Ze gingen zonder twijfel op de Catalanen af."Gerelateerd

Meer sportnieuws

249 reacties (laatste reactie door samcro)

En terecht. Heeft zich niet ontwikkeld bij Barcelona.

9 december 2021 om 08:54

Je bedoelt Barcelona heeft zich niet ontwikkeld? Barcelona is het oude AC Milan! Te lang op zelfde spelers blijven leunen en eerst bij Koeman de schuld zoeken en daarna bij de jong en dan Depay.

Doe lekker je Barca bril af en je komt erachter dat het middelmatige selectie heeft met heel veel potentie, maar voor nu is het middelmatig.

9 december 2021 om 18:01

Mooi dat ze Koeman, een ervaren coach met internationale ervaring, voor een fors bedrag hebben ontslagen en uitgekocht.

9 december 2021 om 08:54

Dat vind ik niet per se terecht. Sinds de komst van Xavi wordt er aanvallend ineens een stuk meer van hem verwacht. Terwijl wij in Nederland weten dat hij het best tot zijn recht komt als libero.

9 december 2021 om 09:01

Wou je zeggen dat het met Kroos of Modric op het middenveld veel beter zou gaan bij Barca? Ik betwijfel het. Heb het gister helaas (maar toch ook weer niet) kunnen zien, maar speelde Busquets ook? Zo ja, dan slaat de kritiek weet nergens op. Frenkie hoort voor de verdediging zoals bij Ajax en Oranje te voetballen en iedere goal of assist is louter bonus. Bij Madrid gaan ze van Casemiro toch ook niet roepen dat hij moet gaan scoren? Rare shit.

9 december 2021 om 09:14

Ja natuurlijk. Met een Thiago Alcantara ook. De spelers voorin zouden veel diepe ballen krijgen. Met Frenkie hoef je dat amper te verwachten want die tikt alleen maar breed of achteruit.

9 december 2021 om 09:21

Nee maar Frenkie speelt ook niet op de positie van Casemiro. Eerder op die van Kroos/Modric. Het gaat niet zo zeer om alleen scoren, maar vooral lef en durven naar voren te voetballen.

Verdedigen kan hij ook niet, want wat deed Frenkie bij de 3-0? Het is gewoon niet goed.

9 december 2021 om 09:54

Heb je de 1-0 gezien. Lewa piepelt Piqué alsof hij tegen een A junior speelt. Barca is als collectief heel zwak. Drukken, jagen, kort dekken en diepte maken zie je niet in dit barca. Ze hebben 5a6 spelers die te veel lopen met de bal. Iedereen wil de val in zijn voeten. Zo kan ik nog even doorgaan. Het is gewoon heel slecht. Xavi gaat niet de redder zijn. Barca heeft miljoenen nodig.

9 december 2021 om 11:02

En bij de 2-0 liet hij Sane ook al vrij

9 december 2021 om 12:26

Barca heeft een nieuwe visie nodig. Pomp er nog meer miljoenen in, maar dat maakt het spel niet beter. Barca moet opnieuw gaan bouwen, het wiel opnieuw uitvinden. Met deze speelstijl win je niks.

9 december 2021 om 15:18

Nou geloof mij Pieterpost als Bussi samen speelde met kroos op het middenveld of modric dan was dat gewoon genieten geblazen dat middenveld zou bijna alles hebben vooral zoveel controlle en dan heb je nog kroos die het spel ook super kan verleggen. Wat kroos doet zie ik frenkie nooit doen zo,n krosspass geven. Kroos wilt alles vooruit spelen af en toe gaat dat niet maar toch wacht hij soms even om de pass achteruit te geven in de hoop er toch iemand een loopactie maakt dat zijn gewoon speciale middenvelders.

9 december 2021 om 15:28

De Bussi van 27 jaar oud ja. Frenkie is nu op een leeftijd dat hij zoals ik al aangaf gesmeed moet worden. Aan Xavi de taak om dit te doen, doet hij dit niet en blijft hij Bussi de voorkeur geven voor de verdediging dan zie ik Frenkie vertrekken en ergens anders in de top shinen. Ze hebben niet bij elke club een bord voor de kop.

Edit; Als Frenkie bij Madrid gespeeld had met Kroos en of Modric zou hij ook veel beter tot zijn recht komen daar ben ik van overtuigd. Niet voor niets dat hij hen al eens aan gort speelde met Ajax.

9 december 2021 om 15:36

Ze hebben gewoon twee keer achter elkaar dezelfde fout gemaakt: een trainer aanstellen die als speler een grote naam had, maar die het als trainer ontbeert aan overwicht en een duidelijke visie. Natuurlijk heeft Barcelona geen geweldige selectie, maar het qua spelersmateriaal niet slechter dan bijvoorbeeld Ajax. Ten Hag zou dit toch binnen een jaar op de rit hebben, daar twijfel ik niet aan. die kan het maximale halen uit spelers die elders ook niet veel presteerden (tadic, Haller, Blind). Met de juiste trainer en visie kan Barca zich zelfs met deze selectie nog wel uit het slop trekken.

9 december 2021 om 09:09

Helemaal mee eens...alleen maar balletjes breed en terug. Vertraagd spel..geen goede match helaas. Is in potentie goede voetballer,maar t komt er niet uit helaas

9 december 2021 om 09:16

Nou, we kunnen Frenkie langzaam aan in rijtje Coutinho, Griezmann, Dembele beginnen plaatsen.... Dat maakt dan een half miljard euro aan miskopen. Knap werk.

9 december 2021 om 15:37

Toch zijn het stuk voor stuk goede voetballers. Je zou bijna denken dat het met Barca te maken heeft.

9 december 2021 om 09:17

Mensen die dat zeggen hebben nooit gevoetbald op niveau. Het is heerlijk om zo'n speler in je team te hebben. Iedere keer als hij in balbezit is kan je 5 tot 10s rust pakken, want je weet dat je niet hoeft om te schakelen. Dat deed hij in de eredivisie en nu in La Liga. Het is een topper op die positie. Was hij explosiever, zoals een maradonna of messi dan bracht hij die rust niet en speelde hij een linie naar voren. En het moge duidelijk zijn dat hij geen absolute voetbalgod is, omdat hem doelgerichtheid ontbreekt, maar een topper is hij zeker. Alleszins geen miskoop. In het Barcelona met Messi, Xavi en Iniesta had hij niet misstaan, geschikt voor het tikki takka. Maar met die jonkies en pannekoeken die er nu staan kan hij geen potten breken, omdat het nou eenmaal geen individualist is.

9 december 2021 om 09:20

dat is juist het probleem met hem. Hij vertraagt het spel.

9 december 2021 om 09:44

Ik kijk soms met verbazing naar Frenkie. Die wisselt goede wedstrijden met slechte af alsof hij zelf een van de jonkies is. De jonkies die zich trouwens veel meer laten gelden dan Frenkie. Nico, Gavi en ook Pedri hebben veel meer geldingsdrang en zij completer dan Frenkie. Voor de grote aankoop die hij is, brengt hij te weinig. Dat mag je toch wel zeggen.

9 december 2021 om 09:53

Tempo verhogen tegen een team dat je aan het slopen is op intensiteit is natuurlijk erg pienter

9 december 2021 om 10:18

Ik weet niet op welk niveau jij hebt gevoetbald, maar ik hoop echt dat je sarcastisch bent. Een speler die het spel 5/10s vertraagd is verschrikkelijk. Dat maakt het verschil tussen een counter, of dat iedereen van de tegen partij weer georganiseerd staat. Dat maakt het verschil tussen een buitenspeler die, net op tijd vertrekt en vrij komt of een buitenspelgeval. Er is ook gewoon een verschil tussen rust in het spel brengen en het spel vertragen. Rust in het spel brengen doe je meer door uit de drukte te passen en weg te draaien uit de drukte, maar niet door de bal te lang aan je voeten te houden en het spel te vertragen.

9 december 2021 om 10:43

Je kan een kwaliteit ook negatief uitleggen.. wanneer je zoals hierboven gezegd onder druk staat, is zo'n speler heel prettig. Frenkie kan ook direct spelen en als geen ander uit de drukte wegdraaien, omdat hij een enorm goed gevoel voor ruimte heeft. De bal die hij daarna geeft aan een vrije man tel ik op bij die extra seconden rust. Vergeet ook niet dat een tegenstander enorm vaak moet kantelen door zijn acties, lijkt me als middenveld enorm klote om tegen te voetballen. Als je enorm snel wil counteren moet je zo'n type speler die meer met de punt naar achteren speelt ook niet inspelen imo, maar dat is een kwestie van afspraken en tactiek, waarbij Barca nooit een elftal heeft gehad wat snel kon counteren.

9 december 2021 om 10:55

Vandaag was het eerder een speler die verstoppertje speelde, net zoals in elke topper. Hij deed weer niks speciaals en kon niet eens een beetje opvallen op een middenveld dat eigenlijk alleen bestond uit Tolisso, want Müller en Musiala zijn eerder aanvallende middenvelders.

9 december 2021 om 11:11

Misschien moeten trainers eens beginnen met spelers op hun positie te zetten. Dest stond rechtsbuiten, Frenkie was aanvallende middenvelder (grappig genoeg stond Van de Beek op 6 bij United), Migueza, die al niet best is op zijn eigen positie, stond linksback. Dembele stond als linksbuiten en Depay stond in de spits maar doordat e een verkapte 532 speelde kwam hij veelal vanaf rechts. Dan staan er al 5 spelers uit positie. Leg mij de logica eens uit?

Daarnaast is er rond Frenkie de Jong iets heel raars aan de hand. Ineens vinden mensen dat hij goals moet maken. Hoeveel goals heeft Busquets in zijn carrière gemaakt? (16) Kanté? (23) Fernandinho (wat meer 78 in 653 wedstrijden). Frenkie heeft overigens 30 goals in 278 officiële wedstrijden. Meer dan genoeg voor een verdedigende middenvelder.

9 december 2021 om 11:28

En hoeveel man heeft Kante uit zijn rug laten lopen? Frenkie faalt in letterlijk elk aspect wat er van een middenvelder in de top verwacht mag worden

9 december 2021 om 12:02

Ga jij even lekker stellen dat een speler, die een marktwaarde van 90 miljoen bij elkaar heeft gevoetbald, faalt 'in elk aspect'. Dus de hele voetbalwereld heeft er blijkbaar geen verstand van, alleen jij? Wat een onzin zeg. Van de Vaart stelde een paar maanden geleden nog dat hij misschien wel de allerbeste was op die positie (centrale middenvelder) die Nederland ooit heeft gehad.

Als een team slecht speelt, lijkt iedere middenvelder slecht die het moet hebben van zijn combinerende vermogen. Alleen keepers, verdedigers (vooral backs) en aanvallers kunnen zich nog weleens aan de malaise onttrekken. Dat gebeurt momenteel echter ook niet bij Barcelona. Waar De Jong dus ook nog eens verkeerd wordt gebruikt.

9 december 2021 om 12:19

Het is altijd makkelijk om af te geven op De Jong. Het eerste seizoen met De Jong bij Barca speelde hij heel aardig mee. Nu draait Barca voor geen meter en wordt De Jong er uit gepikt. Prima uiteraard want hij rendeert op dit moment niet goed, maar om direct van die Valentijn Driessen superlatieven te gebruiken en zeggen dat hij op letterlijk elk aspect faalt is kansloos en respectloos.

9 december 2021 om 13:49

Hij scoort niet bij Barca, geeft zelden een dieptebal, vertraagd het spel enorm door onnodig lang te dribbelen om vervolgens een tikkie breed of terug te geven over 3 meter en hij laat constant mensen uit zijn rug lopen. Welke facetten waar hij wel goed in is blijven er dan nog over? Daar ben ik dan wel heel benieuwd naar

9 december 2021 om 14:00

Diezelfde vd Vaart gaf aan dat Frenkie de Jong beter is dan Kimmich. Je moet wel erg je best doen om dat te geloven.

9 december 2021 om 14:43

@japie_krekel - Dan moet je misschien een wedstrijd kijken, want die jongen moet z'n eigen man in de gaten houden en de gaten dichtlopen van de overige middenvelders. Ik zeg niet dat hij goed speelt, maar 'faalt in elk aspect', dan heb je er echt geen kaas van gegeten. Het lijkt erop alsof je tegenwoordig vooral bezig bent om reacties uit te lokken, want je hebt wel heel veel controversiele meningen egenwoordig. "hij scoort niet bij Barcelona". Da's niet zo vreemd hè. Hij is een controlerende verdedigende middenvelder...

9 december 2021 om 15:02

Hoezo is mijn mening controversieel als de Spaanse media en ook veel Nederlandse media het ook vinden? Een Maguire is ook afhankelijk van zijn ploeggenoten maar wordt er ook op afgerekend als hij een man laat lopen. Of is dat ook een controversiele mening?

9 december 2021 om 14:39

Er is geen speler die zich in deze omstandigheden gaat ontwikkelen. Als je ook zag hoe die Gavi gisteren speelde, dat is gewoon niet te doen voor zo'n jongen. De Jong is sowieso zo goed als de ploeg waarin hij speelt en dat geldt eigenlijk voor het hele middenveld van Barcelona. Pedri, De Jong, Busquets, Gavi, Puig; ze hebben allemaal een gebalanceerde ploeg nodig om het maximale uit hun kwaliteiten te halen. De talenten komen ermee weg omdat ze zo jong zijn (ook niet vreemd), terwijl Busquets de gouden jaren heeft meegemaakt als basisspeler. Tja, dan blijft De Jong over. Er valt wat voor te zeggen gezien z'n transfersom, maar als je een controlerende verdedigende middenvelder haalt, ben je vreselijk dom om te denken dat je daar veel aanvallend rendement uit gaat krijgen.

Net als dat de rest van Barcelona een mislukking is, niks nieuws

9 december 2021 om 08:43

Voor hem is meer dan 80 miljoen betaald.

9 december 2021 om 08:45

Daar kan hij niets aan doen.

9 december 2021 om 08:46

Dat is het probleem van Barca zelf toch? We wisten allemaal dat hij geen 80 miljoen waard is en ze weten welk type speler hij is.. Het is niet zo dat omdat hij zoveel gekost heeft hij ineens de 1ne na de andere goal of assist produceert terwijl hij dat bij Ajax ook al niet deed

9 december 2021 om 08:46

Naja als je dan Coutinho of Dembele ziet voor wie meer betaald is..

9 december 2021 om 08:49

Niet de goals en assists nee, maar wel goed voetballen en het spel verdelen en temporiseren. Maar dat doet hij ook niet; hij doet niets. Balletje breed en terug. Tja daarvoor hoef je geen 80 mil voor neer te leggen. Dat kan spelers als Alvarez,Toornstra ook wel

9 december 2021 om 08:54

Net als voor coutinho, dembele, Griezmann die dan net weg is… terechte opmerking dus. Heel Barca is een mislukking op het moment.

9 december 2021 om 08:55

Dan had Barca niet zoveel geld uit moeten geven aan hem, het is toch duidelijk dat Messi de grote drager was, nu is hij weg en ze zijn subtop.. Gebrek aan kwaliteit en Frenkie is geen dragende speler of iemand die een matig elftal dusdanig sterk maakt dat ze eigelijk beter spelen dan dat ze zijn

9 december 2021 om 09:14

Temporiseren terwijl er al totaal geen tempo inzit? Het spel verdelen terwijl er nauwelijks goede loopacties zijn? Frenkie kan in dit team zijn spel niet spelen. Uiteraard is hij ook niet in hoogvorm, maar denk je dat Modric, Jorginho, Pogba, Gündogan of Verrati wel in dit team het grote verschil hadden gemaakt?

9 december 2021 om 09:19

En voor Barca is meer dan een miljard (schuld) betaald. Zo’n prijskaartje geeft je niet ineens magische krachten.

Ter Stegen is slecht, Frenkie is slecht, bijna iedereen is slecht. De hele ploeg zit gewoon in de hoek waar de klappen vallen.

9 december 2021 om 09:41

@kokkieafca0341; ach kom op joh met je 80 mln, bij Ajax was hij een fenomeen. Geen enkele middenvelder van het huidige Ajax kan tippen aan wat hij liet zien als individu. Maar dat is het probleem. Zijn positie en rol (met name dat!) is niet meer dat van Ajax. Zelfs bij Oranje speelt ie tegenwoordig anders. Bij Ajax was ie frank en vrij en die rol vulde hij briljant in. Gevalletje 'briljante speler die wordt verkracht'.

9 december 2021 om 11:02

Leuk dat hij bij Ajax 1 seizoen lang een fenomeen was maar daar koopt Barca weinig voor

9 december 2021 om 12:22Frenkie was bij Ajax de verbinding tussen verdediging en middenveld, waardoor Schone en Tagliafico meer naar voren konden spelen. Die positie was, door Ten Hag, speciaal voor hemgecreeerd. Bij Barcelona bestaat deze positie niet, waardoor hij constant verkeerd gebruikt wordt. Daarnaast moet je ook kijken naar leeftijd. Gullit, Rijkaard en Van Basten waren ook pas 25 of ouder toen ze grote wereldspeler werden.

9 december 2021 om 12:36

Ja het zal aan alles en iedereen liggen behalve aan De Jong. Ook als verbinding tussen verdediging en middenveld laat De Jong niet zijn kwaliteiten zien. Daarbij is het De Jong zelf die eindeloos door dribbelt tot die de bal verliest. Een typisch geval van zelfoverschatting.

9 december 2021 om 13:09

Pogba, Modric en Verratti zijn veel betere voetballers in vergelijking met Frenkie dus ja dat maakt wel degelijk verschil. Frenkie is een uitstekende voetballer maar is geen speler die het voortouw neemt als het even niet loopt.

9 december 2021 om 13:52

@voetbalfreak Maguire kan er ook niks aan doen dat hij 90 miljoen heeft gekost maar bij elke fout van hen wordt wel dat transferbedrag erbij gehaald. Bij Frenkie is dat dus ook het geval. Mensen kijken nu eenmaal wat je brengt voor je prijs

9 december 2021 om 13:54

@765 Frenkie is ook alweer 24 jaar inmiddels dus dan mag hij wel opschieten

9 december 2021 om 14:05

Ik verbaas me er ook elke keer weer over hoevaak Frenkie de Jong verdedigd wordt op basis van dat ene jaartje. Misschien is Ajax toch meer van zijn niveau.

9 december 2021 om 08:48

Tja, toch moet hij meer laten zien. Hij kan het wel. Maar wellicht toch een stapje terug doen weer. Na Willem II valt zijn progressie wel wat tegen. Het is een groot talent, soms komt het er ook echt wel uit, maar het mag wel eens stabiel worden.

9 december 2021 om 08:58

Het is denk ik een combinatie van factoren. Enerzijds speelt hij inderdaad veel te wisselvallig, anderzijds worden er dingen van hem verwacht die niet in zijn spel passen. Dat hij bij Ajax door heel Europa de hemel in werd geprezen scoorde hij nooit en gaf hij nooit een assist en nu zie je om de haverklap voorbij komen dat ie aanvallend te weinig brengt. De reden dat dat nu zo een ding is, is dat er bij Barca nu geen spelers in de voorhoede staan die weten hoe ze een doelpunt moeten maken.

9 december 2021 om 09:20

Na Willem II valt zijn progressie wat tegen zegt ie😂😂😂 gozer hij speelde nog een heel seizoen jong Ajax haha. Toen was die nog geen NL elftal niveau hoor hahaha

9 december 2021 om 09:21

Na Willem 2? Jij zegt dat hij bij Ajax geen progressie heeft geboekt? Man, hij is daar ontwikkeld tot een wereldspeler. Denk nog even terug aan die CL campagne, echt wereldtop. Nu is hij ver teruggezakt. Maar hij was echt erg goed.

9 december 2021 om 11:29

Misschien weer terugkeren naar Willem II dan en daar de grote man op het middenveld worden

9 december 2021 om 12:03

Gaat het even niet? Heeft hij vroeger knikkers van je gestolen?

9 december 2021 om 14:07

Ajax als collectief was goed! Wat is er naderhand van spelers als De Ligt, Ziyech, Donny vd Beek en Frenkie de Jong terecht gekomen? Geen van allen heeft zich noemenswaardig ontwikkeld.

Nou lekker een transfer maken waar er wel goed gevoetbald wordt dan. Het hele team loopt niet. Hopelijk pikt een leuke PL team hem op.

9 december 2021 om 08:41

Wie gaat er alleen geld voor hem neerleggen? Hij heeft nog een langdurig contract.

9 december 2021 om 08:50

Kan me niet voorstellen dat er geen kapers zijn vanuit de PL. Elke club zou hem goed kunnen gebruiken, buiten Liverpool en in mindere mate City om.

9 december 2021 om 08:59

Hij zou bij Arsenal net zo goed niet presteren omdat hij geen winnaarsmentaliteit heeft en dus alleen maar mee zou gaan in de slappe instelling die er op ons middenveld in lijkt te blijven zitten.

9 december 2021 om 09:06

Bij Oranje houdt hij zich wel goed staande, hoe kan dat dan? En dat is kwalitatief gewoon een goed elftal, zelfde geldt voor Depay. Ze moeten bij Barca eens bij zichzelf te raden gaan ipv onze jongens te gebruiken als pispaal.

9 december 2021 om 09:14

Vind je dat echt? Met de hakken over de sloot gekwalificeerd in een poule met B-landen. Het voetbal was ook allesbehalve goed in de meeste wedstrijden.

9 december 2021 om 09:21

Frenkie geen winnaarsmentaliteit ? Ja tegen Bayern niet nee, bij een 3 0 stand. Voor de rest verzaakt Frenkie nooit, pakt altijd zijn verdedigende taken en werkt hard. Ik zou het juist een goede club voor hem vinden (arsenal), al ga ik ervan uit dat hij een belangrijke pion wil worden bij het nieuwe Barca.

9 december 2021 om 09:22

Eens, wat dat betreft zou het wel een typische Arsenal aankoop kunnen zijn.

9 december 2021 om 09:25

Frenkie heeft echt wel een goede mentaliteit hoor. Hij blijft maar gaan. Die zul je niet snel zien verzaken. Ik zou hem graag bij Arsenal zien zelfs, maar die jongen behoort gewoon met zijn talent tot de betere en dan is Arsenal eigenlijk een stapje te laag, maar het zou leuk zijn.

9 december 2021 om 09:35

Probleem is zijn salaris - ik denk dat iedereen in de Premier League wel geinteresseerd is in Frenkie als hij een 5m salaris had ofzo, maar hij zit op het salaris van een De Bruyne. Zelfde probleem was er met Coutinho, Dembele, Griezmann etc.

9 december 2021 om 09:37

Ik zie het niet bij hem, maar dat kan ook komen omdat hij natuurlijk al tijden in een uitzichtloze situatie zit die alleen maar erger werd met vertrek Messi. Ik denk dat hij zich niet kan onderscheiden op het middenveld bij Arsenal, omdat het middenveld sws al niet zo denderend is. Maar ik laat me uiteraard graag verrassen, want een type als de Frenkie bij Ajax is wat wij zeker missen....al denk ik dat een pure cvm misschien nog meer gewenst is, tenzij Partey zijn niveau van Atletico weer gaat halen.

9 december 2021 om 09:47

Frenkie zou echt wel meekunnen met een team als Psg of München. Het ontbreekt hem alleen aan de beslissende passes, iets wat Kimmich bijvoorbeeld wel heeft. Echter is hij als passer en controleur 1 van de betere die er rondloopt. Hij past dan ook het beste bij een team dat al in de top meedraait. Komt hij in een team als Spurs of Arsenal dan moet hij de man met de beslissende passes worden en dat ligt hem blijkbaar niet.

9 december 2021 om 10:04

Kun je wel mooi zeggen tegen Bayern niet nee, maar dat is toch een behoorlijk mankement in de Premier League, daar heb je gewoon Met City Liverpool en Chelsea 3 teams van het niveau Bayern, en zodra United hun zaakjes voorelkaar heeft gaan dat er 4 zijn. En dan heb je nog een hoop andere ploegen die echt niet slecht zijn.

9 december 2021 om 10:05

In een team als Arsenal moet hij helemaal niet de beslissende pass gaan geven, daar hebben we Ode en ESR voor. Hij zou dan juist de controleur naast Partey worden.

9 december 2021 om 10:12

En dat is wat we nodig hebben Samcro. Ik denk echt dat hij een geweldige toevoeging kan zijn, omdat we genoeg creativiteit hebben.

9 december 2021 om 10:17

Zeker, dat geef ik hierboven ook al aan, maar dan wel de Frenkie van Ajax en niet die van Barca. Gezien ons fragiele middenveld weet ik niet of hij dan meteen op zou staan om de kar te gaan trekken...dat doet hij bij Barca ook niet namelijk.

9 december 2021 om 10:37

Hij kan bij Arsenal mooi aan de linkerkant op het middenveld. Thomas kan dan ook makkelijker de bal kwijt, dat scheelt al een flinke slok op de borrel. Met zijn voetballende vermogen kunnen we makkelijker het spel van achteruit spelen. Dat scheelt ook weer meer meters voor ESR.

9 december 2021 om 10:57

En je hoeft Xhaka daar niet meer neer te zetten en kunt Sambi als eerste wissel gebruiken.

9 december 2021 om 11:17

Beter kan het bijna niet worden

9 december 2021 om 11:25

Da's allemaal leuk en aardig, maar wil Arsenal wel 350-400k per week betalen voor Frenkie? Of wil Frenkie een salarisverlaging naar 150-200k per week? Dat is min of meer de realiteit als je hem naar Arsenal wil halen.

9 december 2021 om 11:37

Klopt, daarom denk ik ook niet dat hij gaat komen. Frenkie verdient nu al minder dan waar hij voor getekend heeft, ik zie hem niet daarmee door willen gaan of nog een stap omlaag doen. En die 350-400 is hij op dit moment natuurlijk bij lange na niet waard.

9 december 2021 om 13:41

Van wat ik begrepen heb is die salarisverlaging een verschuiving naar zijn latere contractjaren geweest (nu minder, later meer), dus heeft Frenkie nog minder reden om weg te gaan bij Barca.

9 december 2021 om 08:54

Waarom zou je Frenkie de Jong halen? Immens salaris en nou niet echt kwaliteiten dat andere niet heeft. Net als een Coutinho, Umtiti en andere spelers met een dik salaris, die ga je niet kwijtraken.

9 december 2021 om 09:21

Die jongen heeft echt veel kwaliteiten hoor. Het komt er alleen niet altijd uit. Dat kan gebeuren, in een nieuwe omgeving kan ie weer helemaal opbloeien. Zijn voorbeelden zat dat wereldspelers bij bepaalde ploegen niet renderen.

9 december 2021 om 09:17

Nou ligt het opeens aan Barca? Wat een onzin zeg. Hij hoort het verschil te maken op het midden. Hij mocht van Koeman overal spelen, en overal was het pover. Het is niet omdat Barca niet goed speelt dat hij maar telkens breed en achteruit moet passen. Denk je dat hij Bayern aan spelen komt? Zelf Cotentin Tolisso houdt hem op de bank. Bij City, PSG, Liverpool komt hij ook niet aan de bak. Bij Arsenal misschien of Dortmund. Nou Bellingham is ook beter dan Frenkie. Het heeft met hem zelf te maken, hij is gewoon niet zo goed als je denkt.

9 december 2021 om 09:23

Dat kan en mag je vinden. Ik ben het daar niet mee eens. Deze jongen kan echt goed voetballen dat heeft hij vaak genoeg laten zien. Heeft gewoon de potentie om bij de beste te horen.

9 december 2021 om 10:45

Het probleem is dat je van een speler van 80 miljoen verwacht dat hij de kar trekt. Zo'n type speler is hij niet. Hij rendeert het beste in een gespreid bedje. Want voetballen kan hij natuurlijk.

9 december 2021 om 09:29

Ja exact. Frenkie en Ter Stegen worden er nu als grootverdieners uitgepikt, maar dat hele elftal speelde als een natte krant gisteren. Al had Frenkie alles perfect gedaan deze wedstrijd, dan nog waren ze er kansloos met 3-0 af gegaan. Vorige weken speelde Barcelona ook niet heel erg sterk, maar omdat er gewonnen werd waren de kranten lyrisch over Frenkie. Nu wordt er verloren en hoort 'ie bij de amateurs van Arkel.

Frenkie speelt inderdaad niet goed, maar scheelt dat Xavi er ook niks van kan maken.

9 december 2021 om 08:49

Geen enkele trainer maakt hier wat van, ze moeten maar accepteren dat Barca op dit moment alles behalve top niveau is

Nou, dan moeten ze elkaar maar blij maken en afscheud van elkaar nemen. Iedereen tevreden. Dan koeten ze hem deze winter fijn verkopen. Dan kunnen ze gelijk die laatste 40 miljoen aan Ajax betalen. Iedereen blij.

9 december 2021 om 09:30

Heeft Ajax dat geld nog tegoed? Of hebben ze die openstaande schuld weer verkocht aan een externe partij, net zoals ze dat met Dest deden?

Aiaiai, al die sterspelers van de halve finale tegen Spurs zitten niet echt een flow. De Ligt is weliswaar 10 cm breder, maar lijkt de rust wat kwijt te zijn. De Jong is niet beslissend genoeg en heeft ook Spaanse media tegen zich. Om over Van de Bench nog maar te zwijgen. Ziyech ontspringt de malaise deels, maar is ook niet onomstreden basiskracht. Zonde!

9 december 2021 om 08:43

Kortom, uitstekend werk van Overmars die heel goed weet wanneer je een speler moet verkopen

9 december 2021 om 08:46

'uitstekend werk van Overmars...'. Nou met alle respect, maar ik denk dat elk weldenkend technisch directeur op dat moment de spelers had verkocht hoor. De genoemde spelers wilde zelf ook weg, dus om deze veren nou ook in Overmars zijn kont te steken? Ajax is niet de club die spelers, na het seizoen, aan hun contract kan houden als A zij zelf wegwillen en B er een club met een flink zal geld komt. Zie je het al voor je? Nou Frenkie, Barcelona wilt 80 miljoen voor je betalen, maar jij blijft nog minstens 1 seizoen bij ons.... Komt er bijvoorbeeld een club na dit seizoen met 60 miljoen voor Anthony, dan is die gewoon weg hoor.

9 december 2021 om 08:52

Je moet die spelers wel eerst halen om ze te kunnen verkopen, daarbij heeft Overmars zich al lang en breed bewezen.. Wellicht had een andere TD genoegen genomen met 50/60 miljoen, we zullen het nooit weten.. Maar Overmars is gewoon een hele sterke TD, in 8 jaar tijd van een arm, zielig clubje in Europa naar een super gezonde top 16 club, als dat zo makkelijk zou zijn had elke club dat gekund

9 december 2021 om 08:53

Overmars is degene die mede het bedrag heeft bepaald, kwestie van vraag en aanbod..

9 december 2021 om 08:55

Maar dit is toch een heel ander iets wat je nu aanstipt? Ik reageer op je mening dat Overmars precies weet wanneer je spelers moet verkopen, en dan heb ik het over de 4 genoemde daar boven. Het geen wat je in deze reactie benoemt, staat daar toch helemaal los van?

9 december 2021 om 08:57

Douwe. Ja, dat is zeker waar hoor, en daar hoor je mij ook niet over. Maar als jij een halve finale CL hebt bereikt en 2 talentvolle jonge spelers willen de stap maken, dan ben je als technisch directeur toch ongeschikt als je hier voor zou gaan liggen? Daar reageerde ik op, dat ik het nou niet heel bijzonder vindt dat Overmars hun toen heeft verkocht ipv aan hun contract gehouden.

9 december 2021 om 08:58

Is toch ook zo? Wellicht had een andere TD de spelers willen houden of minder verkocht.. Ik denk dat doordat Overmars zijn poot stijf heeft gehouden er zulke overdreven bedragen zijn betaald, wat hem dus genoeg veren opleverd imo

9 december 2021 om 09:05

KokkieAFCA. De spelers zijn op dat moment Hot en verschillende topclubs willen er de hoofdprijs voor gaan betalen, welke technisch directeur denkt dan? 'laten wij deze spelers maar houden?'. In de transfermarkt van toen wist je sowieso dat er hoge bedragen betaald zouden worden. Had elke technisch directeur dat bedrag eruit gesleept? Nee dat zeker niet, maar voor een habbekrats laten gaan dat zeker ook niet. En volgens mij ging je eerste reactie toch niet over de bedragen, maar over dat zij op tijd verkocht zijn? En daar reageerde ik op. Een beetje weldenkend technisch directeur zou snappen dat je een speler moet verkopen als bijna alle topclubs er achteraan zitten? Wat soms bij topspelers gebeurt, gebeurt nu ook bij Overmars. Elke beetje goeie bal wordt omschreven als een geweldige bal waar de kwaliteit van af spat. Dat zie je nu ook bij alle handelingen van Overmars gebeuren. Soms is het ook gewoon logisch handelen ipv een geweldige actie waar menig technisch directeur niet over na had gedacht.

9 december 2021 om 09:13

Zekers maar dat is het lot van een club in de eredivisie waar voetballers niet al te lang in willen spelen. Dat begrijpt Overmars ook dus die weet ook dat het geen zin heeft om dwars te liggen, wat hij wel kan doen is om te proberen er zoveel mogelijk geld aan te verdienen en dat doet hij goed.

9 december 2021 om 09:13

Het verleden bij ons en ook andere clubs uit NL heeft toch vaak genoeg uitgewezen dat we met enige regelmaat veel te laat spelers hebben verkocht, blijkbaar zijn er dan niet zoveel weldenkende TD's geweest in het verleden.. Heb er zat meegemaakt die een bepaalde speler nog een jaar langer wilde houden waardoor de halve transferwaarde weg viel omdat ze een veel minder jaar draaide.. En daarbij is het mijn mening, we hoeven het niet allemaal met elkaar eens te zijn toch?

9 december 2021 om 09:17

En welke technische directeurs hebben meegemaakt dat er spelers in de belangstelling stonden van de gehele Europese top? Of bedoel je nu het voorbeeld van Jorgenson en Newcastle United? Dat vind ik van een hele andere orde. En natuurlijk is het jouw mening, en daar is niks mis mee. Ik geef alleen aan dat ik het er niet mee eens ben en waarom ik dat niet ben. Gelukkig mag dat in dit land.

9 december 2021 om 09:25

Arie van Os heeft dat meegemaakt met de gebroeders de Boer die plotsklaps naar Barça wilden omdat zij daar een x-aantal x het salaris van Ajax konden verdienen. Dat is uitgelopen op een arbitragezaak die Ajax verloren heeft dus dat heeft ze geld gekost of iig minder opgeleverd.

9 december 2021 om 09:28

Ik volg Ajax al sinds 95/96 zo'n beetje en ik kan mij niet heugen dat we ooit een TD hebben gehad die zo goed zijn werk deed als Overmars, er zijn waslijsten aan spelers veel te goedkoop vertrokken.. Neem alleen al een Sneijder, vdVaart of Suarez bijvoorbeeld

9 december 2021 om 09:38

Clasie en Willems zijn twee spelers die duidelijk te laat zijn verkocht.

9 december 2021 om 09:55

@duckatildo,

Herinner je nog een Dolberg waar 50 miljoen voor werd geboden, of een Neres waar ze 45 miljoen voor wilden neerleggen?!

Beiden geweigerd, in een tijd waar Ajax financieel nog niet zo sterk stond als nu.

9 december 2021 om 10:57

Jeroentje in die tijd stond ajax er wel sterker voor financieel gezien. Ajax neemt nu veel meer risico in hun financiele huishouding dan destijds.

9 december 2021 om 11:09

Ducktaildo je gaat nu al uit van het scenario dat een speler minstens een jaar lang al topniveau heeft vertoond. Maar destijds is er wel degelijk goed werk verricht door een team met te vormen waar jonge talenten nog een jaartje langer bleven en waarin ervaren krachten de kar konden trekken zodat die jonge jongens konden uitblinken. Je gaat voorbij aan het feit dat er bij ajax (en uberhaupt veel andere clubs) ook jonge spelers zijn verkocht zodra ze een beetje begonnen te floreren. Als ajax iedere jonge speler had verkocht zodra er 10M of meer werd geboden hadden ze niet gestaan op het punt waar ze nu staan.

9 december 2021 om 09:00

Ik had ook niet verwacht dat het zo zou gaan, maar De Jong en De Ligt hebben ook wel pech hoor. Die zijn bij clubs terecht gekomen die werkelijk helemaal het spoor bijster zijn. Bij beiden heb ik het gevoel dat ze echt toppers worden als ze naar fatsoenlijke clubs gaan. Van de Beek vind ik gewoon niet goed genoeg, Ziyech gaat steeds beter.

9 december 2021 om 09:22

Hoezo ze zijn naar clubs gegaan die het spoort bijster is? Frenkie kwam gewoon in een team met met spelers als Messi, Griezmann, Suarez, Busquets. Er viel echt wel wat te halen met dat team hoor. Als hij zo goed is maakt hij toch het verschil? Zoals een Bergkamp dat deed bij Arsenal of Ronaldinho bij Barca. Een wereldspeler wordt gehaald om juist het verschil te maken, anders is het een mooi weer voetballer. De Ligt maakt gewoon te veel fouten, heeft niks met de club te maken. Als hij ergens kan leren verdedigen dan is het wel in Italië onder Chillienie en Bonucci. Dus dat zijn ook weer onzin argumenten.

9 december 2021 om 09:35

In dat team speelde Frenkie ook meer dan prima, toch? Het is eigenlijk pas sinds de club in verval is dat het achteruit gaat met Frenkie, maar dat is tot op zekere hoogte ook wel te verwachten van een speler als hij. Hij is geen Messi die in z'n eentje even een wedstrijd omdraait, dat is hij nooit geweest, zal hij nooit worden en kun je ook niet van hem verwachten. Frenkie is geen creërende speler, maar een faciliterende speler.

Dat het met De Ligt nu wat minder gaat vind ik in dat opzicht dan ook erger, want juist bij een matig spelend team kun je je als verdediger onderscheiden. Als verdediger kun je prima je ding doen en (cruciale) ingrepen maken als het elftal niet loopt.

9 december 2021 om 11:07

Inderdaad. Ik weet nog toen Davids naar een Barca in crisis ging. Die drukte toen meteen zijn stempel. Frenkie die hobbelt alleen een beetje anoniem mee

9 december 2021 om 13:09

@Airbags Nee daarom was het eerste excuus dat hij niet op zijn positie zou spelen. En dat hij daarom niet goed speelde. Ook toen was hij onzichtbaar wanneer hij er echt moest staan. Toen Koeman kwam ging hij experimenteren en dat was ook niks bijzonders. Kortom Frenkie is nooit vooruitgegaan sinds zijn komst bij Barca. Dat was nog voor dat het duidelijk werd dat de club kapot aan het gaan was.

Hahaha, gebrek aan offensieve vastbarendheid?! In dat succesvolle Ajax seizoen had hij in de CL 0 doelpunten en 0 assists, hij is simpelweg dat type speler niet. Over welke offensieve vastbarendheid heeft die krant het in vredesnaam?

9 december 2021 om 08:44

Misschien is een keertje wat ballen vooruit geven ipv ze continu breed of naar achter te spelen. Een beetje aanvallend voetbal mag je toch wel verwachten van een man die 80 miljoen gekost heeft?

9 december 2021 om 08:48

Als je moet kiezen tussen een pass naar Busquets die de bal altijd in de ploeg houd, of een pass naar Dembele of Depay die 9/10x balverlies in houd.. dan had ik het ook wel geweten.

Barac mist gewoon kwaliteit, en tuurlijk zit Frenkie niet in zijn beste fase maar het is niet zo dat hij de ballen ook lekker kwijt kan voorin.

9 december 2021 om 08:49

Frenkie is alleen goed in een draaiend elftal, wat eigenlijk niet gek is. Zag het NL elftal onder Koeman, daar speelt hij nu ook minder. Team presteert niet = De Jong presteert niet. Kan zich niet uit de malaise trekken.

9 december 2021 om 08:51

Sorry maar dit is het meest rare excuusje dat ik tot nu toe gehoord heb over Frenkie. Als hij daadwerkelijk zo denkt over voetbal zou ik hem als Barca zijnde bij Barca B laten spelen voor de rest van z'n contract.

Kroos en Modric speelden vorig jaar met 2 Braziliaanse kinderen voor zich die gezamenlijk geeneens 10 goals maakten en toch creeërde het middenveld genoeg kansen. Ik hoop voor Frenkie dat 'ie niet zo schijterig is.

9 december 2021 om 09:24

Rare beeld van voetbal heb jij dan Burwatti. Als jij als middenvelder de bal liever terugkaats naar je centrale verdedigende middenvelder ipv je aanvaller, dan heb jij weinig van het spelletje begrepen, met alle respect.

Voetbal draait om te scoren en daar draaien aanvallers voor, om te scoren.

9 december 2021 om 09:41

De spitsen verliezen inderdaad vaak de bal, echter zijn dit ook spitsen die met snel spel ook iets kunnen forceren (daar ligt hun kracht). Als je daar dan geen gebruik van maakt, dan begrijp je niet wat er gevraagd wordt.

9 december 2021 om 09:42

@hector: Frenkie is dan ook geen speler die iets creëert, maar andere spelers faciliteert met zijn techniek en spelinzicht. Dan kan 'ie ballen naar voren kwijt, zich onder de druk van de tegenstander uitspelen en voor voldoende en langdurig balbezit zorgen. Een goede ploeg kan daardoor zomaar 15 tot 20% beter spelen met een Frenkie de Jong in de ploeg, maar in een matige ploeg komt dat niet tot uiting.

9 december 2021 om 10:07

Tja dat is het risico als je met Frenkie en Busquets speelt, eigenlijk beide spelers voor de zelfde positie.

Als je zelf hebt gevoetbald dan weet je toch ook dat als je een medespeler aanspeelt en hij verspeeld 5x de bal, dat je hem daarna liever aan iemand anders geeft?

9 december 2021 om 10:10

Frenkie speelt nu ook met 2 kinderen voor hem, Nico en Gavi..
Kroos en Modric zijn dan ook hele andere spelers dan Frenkie is.

Frenkie is niet de man van de assist of geniaal steekpasses, Frenkie is de verbinding tussen verdediging en middenveld/aanval, hij zou op de plek van Busquets moeten spelen.
Persoonlijk denk ik dat je aan beide in 1 elftal niks hebt..

En ja momenteel is Busquets nog altijd stabieler (beter) dan Frenkie.

9 december 2021 om 14:47

@hector - Exact dit. Hij is een controlerende verdedigende middenvelder. Dan ben je afhankelijk van de spelers om je heen, maar vanwege z'n transfersom verwachten sommigen ineens twee handen vol goals en twee handen vol assists. Een beetje de omgekeerde wereld.

9 december 2021 om 08:44

Dat je niet tikkie terug doet.

9 december 2021 om 08:48

Ja, mooi verhaal. Frenkie de Jong mist vertrouwen en is daarnaast nooit de speler van de offensieve vastbarendheid geweest. Die jongen was een spelmaker, die dribbelde, linies uit elkaar trok en daarna voor een voorassist zorgde. Bij Ajax speelde hij ook voldoende breed.

9 december 2021 om 08:54

Misschien dat die dan aan zijn zelfvertrouwen moet werken en niet bij elk contact bij de scheidsrechter janken.

9 december 2021 om 08:54

Volgens iedereen moet Frenkie meer doelpunten maken, maar dat slaat, zoals je zegt, helemaal nergens op. Tekenend is, die bal die hij in de diepte meekreeg, die Rafael uitlichtte. Die jongen denkt helemaal niet aan scoren, zo zit hij niet in elkaar. Het probleem bij barca is alleen dat ze geen drietal aanvallers meer hebben die meer dan 60 doelpunten per seizoen maken, dus moeten ze die doelpunten ergens anders vandaan halen.

9 december 2021 om 08:49

@Dr Mario: bij gebrek aan andere spelers gaan ze nu nog meer van Frenkie eisen. Iets wat hij nog nooit heeft gedaan. Nu vond ik hem gisteren ook niet veel soeps hoor, maar dat Jantje lacht, Jantje huilt van de Catalanen is wel echt schrijnend.

Ik begrijp niet waarom ze bij Barcelona ze deze Frenkie de Jong in een soort Iniesta om proberen om te toveren. Hij is geen speler die iets kan creëeren of goed is in het maken van doelpunten. Xavi doet het zelfde als wat Koeman en Valverde probeerde, geen speler die je zo ver naar voren hoort te gebruiken. Frenkie is een bal distributeur een speler die het spel kan versnellen moet veel verder terug spelen. Hij heeft zijn beste wedstrijden voor Barcelona gespeeld als libero tussen twee centrale verdedigers. Maar goed hij draait sowieso een matig seizoen gaat mee in de malaise. Tweede seizoenshelft vorig seizoen vond ik hem wel ijzersterk.

9 december 2021 om 08:59

En denk je nou echt dat Xavi omwille van Frenkie met een libero gaat spelen? Ze zullen 4-3-3 spelen en Frenkie dient te presteren op het middenveld. Zijn beste wedstrijden bij Barca waren op de positie van nu zoals tegen Bilbao in de finale Copa. Als libero gaat hij de grote opbouwer uithangen maar speelt dan ook alleen maar kort tussen de linies of breed naar Pique. Hij heeft nu de Xavi rol. Verdelen en in de 16 komen. Of denk je dat een nummer 8 positie enkel inhoud dat je statisch een balletje kan inspelen en een keertje wegdraaien? In de top moet je als centrale middenvelder box to box zijn ( scoren en weer op eigen helft verdedigen ) of een echte spelverdeler die de ballen weglegt als Parejo en het tempo bepaald. Hij doet nu beide niet

9 december 2021 om 09:47

Ik begrijp dat dus ook niet. Van een briljante en invloedrijke speler bij Ajax naar een speler bij Barca die je kan vervangen met welke speler dan ook. Waarom? Puur omdat hij een totaal andere rol invult die hem niet ligt. Zonde, maar wel werkelijkheid.

9 december 2021 om 10:38

@el_guaje7

Barca kan dus beter Frenkie verkopen aan bijv een Man City. Zou daar beter passen. Is jouw club rond de 50 miljoen rijker. Daarnaast proberen Onana gratis binnen te halen en de keeper ook proberen te slijten voor 25 miljoen. Man houdt bijna niets meer tegen en pakt geen punten.

Met 75 miljoen kan Barca elftal op paar posities versterken. Daarnaast komen paar goede spelers transfervrij komende periode zoals Kessie, Christensen, Belotti, Sule, Rudiger, Zakaria, Kamara en Mazzroui.

Misschien ook een deal met Chelsea om Ziyech 2 seizoenen te huren met optie tot koop bijv.

Pogba komt ook vrij, maar twijfel of hij zou passen in het systeem van Xavi.

9 december 2021 om 11:10

City houdt van een snelle balcirculatie. Frenkie past daar totaal niet met zijn vertragende speelstijl

9 december 2021 om 11:02

Maar die ijzersterke periode, in wat voor rol was die? Net in een infiltrerende rol waarin hij best beslissend was. Al hielp het wel dat dat argentijntje toen al die ballen perfect achter de defensie kon leggen.

9 december 2021 om 18:06

Ja het is een soort wanhopigs poging. Je ziet dat je aanvallend meer nodig hebt. Je mist voorin gewoon gevaar en goals, dus kijken ze oke welk middenvelder kan mogelijk iets brengen naar de aanval toe en vandaar komen ze bij Frenkie uit. Maar ja uiteindelijk is hij net zo'n speler als Busi alleen met wat meer drive. Maar nu gaat men zeuren op de middenvelders want ja ze brengen te weinig. Nee dit barca heeft gewoon te weinig in de aanval. Mist afmakers en wereldklasse flankspelers. De puzzel is niet compleet. We denken toch niet dat toen Xavi als speler ook zo gruwelijk zou zijn had hij MSN niet voor zich, tsja. Het zijn distributeurs, spelopbouwers maar nu, als de bal naar voren gaat, wordt ie snel verloren, echt tot top kansen die ook afgemaakt worden zit er ook niet in, tsja. Men moet eens de realiteit onder ogen zien en stoppen met wijzen.

Hahaha... Barcelona is jarenlang verwend geweest met messi.. dat was de man die de magische dingen deed.. men denkt in spanje nog steeds dat alles doorgaat zoals vanouds ook toen messi weg is gegaan. Barca speelt niks beter sinds koeman weg is gegaan. Team moet opnieuw opbouwen. En die Spaanse pers is net zo veranderlijk als dag en nacht... de ene dag is Frenkie de 86 miljoen driedubbel waard en de andere dag kan hij er niks van.. die jongen kan er weinig aan doen, kan het hele middenveld niet alleen draaien en zeker niet tegen Bayern. Loopt zich helemaal het schompis maar heeft geen ondersteuning .

Dembele is zo magisch. Hij kan hard rennen en maakt dat een verkeerde keuze of geeft een slechte pass. Hoe graag ze het ook willen ook dat is gewoon een miskoop. Hij is nu 24 en gewoon slechter dan 4 jaar geleden.

9 december 2021 om 10:40Hij is nu 24 en gewoon slechter dan 4 jaar geleden, maar wel iets van 50 miljoen rijker

Ik verdedig frenkie altijd en vind ook gezeur op hem overdreven. Maar ik moet wel zeggen, doet frenkie er uberhaubt iets aan om beter te zijn dan de gemiddelde voetballer? Sinds hij bij barca zit lijkt het alsof hij niet beter is geworden en als ik naar zijn lichaam kijk zie je gewoon dat deze jongen totaal niet bezig is met beter worden. Hij is nu een paar jaar ouder maar loopt nog steeds met hetzelfde kinder lichaam en had allang een ''beest'' kunnen worden ipv dit halve wijntje bij het diner lijkende lichaam. Dan ga je ook zoveel meer over hebben dan de rest. Bijna alle topspelers zijn zo afgetraind en zeker met het spel van frenkie heeft hij er een hoop profijt van. Zie iemand als Tadic wat je er allemaal mee bereikt of goretska.

9 december 2021 om 08:51

Mee eens, Frenkie is nog steeds een school jochie dat zich verstopt achter de goede spelers, en dat is ook de reden waarom het nu opvalt dat hij gewoon niet zo goed is. Bij Ajax speelde hij ook altijd met goede spelers om zich heen, en in het begin bij Barca ook.. maar nu? Frenkie moet zichzelf laten zien maar hij speelt elke bal opzij, passeert ( bijna ) nooit een man en schiet nooit op goal. Wat heb je dan aan hem? Ik vind het geen vedette, het is een nuttige speler voor een goede ploeg maar dat is het wel.

9 december 2021 om 11:31

Hij is wel een beetje gegroeid in zijn pasing. De paas met links op Memphis om 2 spelers heen en ik zie hem steeds vaker beslissende pasen geven in de eindfase.
Probleem is dat hij nog steeds sinds het begin af aan met de handrem op speelt. De motivatie is er gewoon niet om de ploeg te laten winnen. Ik kan me nog herinneren de wedstrijd van hem en de Ligt in het Nederlands elftal waarbij zij elk duel wonnen. Die Frenkie (ajax Frenkie) zie ik al lang niet meer. Geen wil om elk duel meer te winnen. Hij is daar gewoon niet op zijn plek en ik hoop echt dat hij iets anders gaat zoeken waarbij hij zich wel op zijn plek voelt.
Waar hij als 6 kan spelen en lekker de druk van de verdediging af kan halen met zijn dribbels.

Ik heb letterlijk 4 jaar geleden die jongen een dm gestuurd op IG. Uiteraard niet aangekomen😂. Maar ik had hem daar gezegd wat er allemaal schort aan zijn spel. Ik heb dat berichtje nog staan op mn IG. De boodschap voor hem zei ik ook hier bij vz. Maar ow ow al die fdj fanboys. Die maar zeggen hoe creatief hij is. Beter dan modric. Fdj is een hardwerkende 6 die goed zichzelf uit de druk van zn directe man kan dribbelen. Klaar basta thats it. Wanneer de tegenstander georganiseerd staat. Ziet hij letterlijk nooit een gaatje. Nooit een keypass. Hij ziet t nooit gewoon. Nee komt ook niet door zijn matige traptechniek, dat ie t niet aandurft. Ja bij een omschakeling moment wil ie wel eens steekpass geven, maar dat kon hendrix ook. Maar beoordeel hem gewoon als nummer 6, goede balafpakker en verbindingspeler die lekker kan wegdraaien. Verder is hij gewoon niks bijzonders. Bedankt voor die 80 miljoen barca😂😂😂

9 december 2021 om 09:01

Hoe vaak ga jij dit verhaal nog herhalen? Volgens mij zelfs letterlijk copy paste. Komt een beetje kinderlijk over. Alsof wij het hier met oppergod voetbal te maken hebben. Mijn god.

9 december 2021 om 09:10

Rustaaag, tis geen copypaste. Maar ik snap waar jij op doelt. De vorige fdj topic, maar ik reageerde best laat, dus waarschijnlijk niet veel mensen hebben dat gelezen. Ik wilde gewoon delen mn inzicht jah, dit is toch een forum??? En ja ook mijn gelijk halen..so what, sue me. Dat je me kinderachtig noemt, i couldnt care less..hahaha

9 december 2021 om 09:19

Je hebt volkomen gelijk. Alleen vind ik hem ook geen enkele 6. Vind hem een centrale middenvelder naast een type Alvarez. Over het zien van een steekbal wanneer de tegenstander georganiseerd staat is een feit. Hij ziet het niet en heeft in de jeugd geteerd op zijn wegdraaien en versnellen. Nu dat meer wegvalt zie je dat zijn overzicht helemaal niet zo goed is. Het is een combinatie van facetten. Hij ziet het vaak te laat en mocht hij het wel zien over grote afstand durft hij het niet aan door zijn trap. Je ziet hem dan een seconde twijfelen waardoor het moment voorbij is. Hij houd ervan om de controle te bewaren en de dingen uit te voeren waar hij goed in is. Intuitie balletjes zijn hem te gevaarlijk

9 december 2021 om 09:28

Exact!! Soms ziet hij t gewoon te laat en t moment is te laat. En niet alleen dat he, ook zn vervold actie. Stel hij dribbelt zich los van zn directe man, wat hij dan vaak doet, hij passt de bal letterlijk 3 meter vooruit, of breed..dan loopt ie terug. Nooit, probeert hij een een tweetje. Nooit kiest ie diepte. Of een schot. Het is allemaal te een dimensionaal zn spel.

9 december 2021 om 10:38

Ben het met je eens. Niet veelzijdig genoeg in zijn hoofd en niet losjes genoeg om alle scenarios te handelen. Frenkie is vrij stijfjes dus hij komt ook vaak genoeg niet goed uit om snelle keuzes te maken. Modric is zo flexibel dat hij hem op het laatste moment nog ff met de buitenkant kan wegleggen als de situatie daarom vraagt.

Misschien moeten ze in Barcelona wakker worden en zien dat de gehele selectie niet veel soeps is. Dat je dan verliest van Bayern, dat kan. Maar al die slechte wedstrijden tegen alles buiten de top 4 van Spanje was net zo beroerd. En daar bepaalt niet 1 speler wat eruit komt, dat doe je met alle 11. Wat meer nederigheid zouden ze sieren in Barcelona en vooral naar de stip op de horizon kijken plus puinruimen.

Eerst lag het aan Koeman en nu aan Frenkie de Jong. Ze moeten toch iemand de schuld geven ipv inzien dat Barca nooit meer een topclub wordt.

9 december 2021 om 08:49

Van Gaal had toch gelijk dat ze altijd eerst de buitenlanders aanpakken als het slecht gaat, genoeg Spanjaarden die ook dramatisch waren.

9 december 2021 om 10:43

@samungd

Dat gaat toch overal zo???

Als Ajax slecht draait krijgt ook eerst Erik ten Hag de schuld en daarna spelers als Tadic, Blind en Klaassen.

Op wie moet kritiek komen dan? De tereinmedewerker of toiletvrouw?

Dit zegt alles over het intellectuele niveau van de Spaanse media. Die hebben nog steeds niet door dat deze club de financiële ellende de komende jaren niet meer te bovenkomt. Ik zou daar onder deze omstandigheden niet graag willen voetballen en denk dat Barca dit seizoen inde competitie ook niet verder komt dan plek 7.

Zo was hij vorig seizoen een topper en de beste middenvelder van de wereld in wording en nu is het een mislukkeling? Kan snel gaan daar in Spanje.. wat een grote grap. Veel te lang op te grote voet geleefd en nu zijn dit de gevolgen. Barcelona is de komende jaren uit, klaar.

Frenkie speelde een slechte wedstrijd, dus dat hij is aangepakt wordt door de pers is terecht. Ik vraag me vooral af hoelang het duurt voordat bij Barcelona en de pers het kwartje gevallen is dat Xavi niet zomaar de problemen gaat oplossen met deze selectie, zoals Koeman dat uiteindelijk ook niet kon. Barcelona kan natuurlijk altijd van Bayern verliezen, maar de manier waarop dat gaat is vooral schrijnend. Het veldspel is niet om aan te zien en er is echt geen systeem in te ontdekken.

De Jong ontwikkelt zich inderdaad zeker niet door in Barcelona, dat kunnen we allemaal wel vaststellen. Maar ze zijn er in Spanje altijd wel goed in om buitenlanders zoveel mogelijk de schuld te geven. We moeten ook maar afwachten of die grote talenten van Barcelona echt zo goed zijn als ze daar denken. Vaak zijn het spelers die in de jeugd uitblinken maar in het grote mannen voetbal tekort komen. In het jaar dat FdJ uitblonk bij Ajax, draaide hij ook mee in een geweldig team op dat moment. Maar het is niet iemand die de kar gaat trekken als het even minder loopt. En bij Barcelona is het duidelijk, of je nu Koeman of Xavi voor de groep zet, voorlopig blijft het chaos en hoef je weinig grote prestaties te verwachten.

9 december 2021 om 09:26

In Spanje kraken ze iedereen af hoor, maak niet uit wat je afkomst is of welke status je hebt.

Guardiola is daar ook weggepest net als Zidane. Zij zetten bizar grote druk op spelers/coaches.

Niet alleen hij maar de rest ook, frenky rendeert alleen goed als hij in een aardig team speelt en niet in een slecht team zoals nu

Het is ook niet eerlijk om hem te beoordelen op basis van goals en assist. Dat deden we ook niet bij Xavi en Iniesta en ook niet bij Pedri. Wat ik wel zorgwekkend vind, is dat hij het middenveld in grote wedstrijden niet naar zijn hand kan trekken. Wat dat betreft is hij ook voorbijgestreefd door Pedri.

Het is ook gewoon een beetje een slappeling in het veld als je hem ziet tegen echte topteams als Bayern. Hij kan leuk een balletje terug en breed spelen. En af en toe probeert hij het vooruit. Maar het is allemaal zo slap.

Frenkie kan er gewoon heel weinig van. Geen goed schot, geen fysiek, geen lef aan de bal. Het is een jongetje dat zich het liefst verschuilt net voor de twee centrale verdedigers en dan balletjes breed geeft. Tja, dan word je ook door de tweede keus van Bayern van het veld geveegd. Musiala was heer en meester: 18 jaar. Over Kimmich en Goretzka zullen we het maar niet hebben, Daar slaapt Frenkie nog steeds slecht van.

Lekker wegwezen daar. Frenkie heeft al vaak laten zien hoe goed hij is, maar die dooie busquets is daar ook. Frenkie is geen doelpuntenmaker. Hij hoort 2 aanvallendere middenvelders naast zich te hebben.

Frenkie moet gewoon langzaamaan z'n spulletjes in gaan pakken. Hier is geen eer te behalen, wordt volgend jaar echt niet beter. Busquets, Alba, Pique ballen op d'r laatste benen, Dembele gaat echt niet verlengen en er is geen spits. Met Memphis voorin ga je de oorlog niet winnen, die is daar veel te wisselvallig voor. Om weer mee te gaan doen om prijzen zal Barca echt veel moeten gaan investeren en dat geld is er niet. De komende twee jaar zullen er twee Cv's, een linksback, een middenvelder en een gehele voorhoede (op Fati na) aangekocht moeten worden. En dan heb je nog geen wissels...

Ach de spaanse media kan je niet serieus nemen. In dit geval boren ze barca en de buitenlanders de grond in, terwijl het al een paar jaar drama is. Dit Barca is een paar jaar op niveau gehouden door de aanwezigheid van Messi, maar ook toen was al duidelijk dat het niveau hoogstens Europese subtop aantikt. Ik dacht dat Xavi de verlosser was, maar het schokeffect is uitgebleven. Logisch want met deze selectie kan je gewoon niet beter. Het gezeik over Frenkie snap ik niet. Altijd zeuren dat hij offensief meer moet brengen, terwijl daar zijn kracht niet ligt. Gaan ze van Ter Stegen straks ook assists en doelpunten verwachten?

Al die lulkoek van die journalisten, hoe kun je je in godsnaam positief ontwikkelen als er een en al drama om je heen loopt. Frenkie de Jong is geen Messi of Maradonna die een heel team kan dragen maar een uitstekende verbindingsspeler. En om nou die poen er bij te halen is in het geval van Barcelona helemaal lachwekkend. Ze hebben voor iedere speler idiote bedragen betaald dus wat zeggen die bedragen nog. En dan ook nog is denken dat een trainer die slechts ervaring heeft met het trainen van kamelen en drommedarissen in een een of andere zandbad leiding te geven aan het ploeg met zoveel problemen lijkt me ook niet echt bijster verstandig. Frenkie kan beter eieren voor zijn grote berg geld kiezen en naar stabiele topclub gaan mits hij de kans krijgt.

Frankie moet zo snel mogelijk daar vertrekken, ik zie dit Barcelona de komende 3 jaar geen potten breken tenzij ze 5 nieuwe spelers halen van boven de 80 miljoen en dat is onmogelijk al je ruim miljard aan schulden hebt en dat is wel zonde want voetballen kan Frankie echt wel maar wel.in een goed team!

Frenkie is een prachtige spelverdeler. Met goede spelers om zich heen, die ook begrijpen wat goed voetbal is, wordt hij een tovenaar. Zoals bij Ajax. Middelmaat om hem heen, zoals bij het NL 11-tal en Barcelona, begrijpt niet dat hij de bal daar kan passen waar hij wil maar dan moet die middelmaat wel bewegen zodat hij dat kan doen.

Een zwaar overschatte speler waar veel te veel voor betaald is.
Hij weet zelf ook dat hij er niet veel van kan. Daarom voetbalt hij enkel in veilige zones met veel ruimte.
Hij is ontzettend gehyped in Nederland.

9 december 2021 om 09:31

Hij voetbalt juist veel op plaatsen zonder ruimte. En is dan niet van de bal af te krijgen. Zijn kracht is dat anderen dan in positie kunnen komen en ruimte krijgen. Maar dan moet je wel in een team spelen waarin anderen de juiste loopacties maken. Dat was bij Ajax top, maar bij Barca is het los zand. Dan kun je Frenkie er beter uit halen, want dan heb je er niks aan.

De Spaanse media, ach wat een treurig gebeuren. De Spanjaarden ontspringen de dans, maar Frenkie wordt verguisd. Routiniers als Pique en Busquets die keihard door de mand vallen, ho maar. Frenkie brengt het ook niet hoor, deelt net zo goed in de malaise, maar hij hoeft van mij niet als hoofdschuldige aangewezen te worden.

9 december 2021 om 09:30

Het is opmerkelijk dat Barca na de beschamelijke 2-8 nederlaag tegen Bayern deze jongens wel de hand boven het hoofd hielden en ze nog steeds op het veld staan. Maar elke coach die er is geweest, inclusief Koeman hebben diezelfde fout gemaakt om te denken dat er continuïteit moet zijn van de Catalaanse spelers binnen Barca. In plaats van het naar buiten duwen van een Suarez, die valselijk beschuldigd werd van het negatief beïnvloeden van Messi, hadden ze deze jongens richting uitgang moeten duwen. Pique is een wereldgozer en super Catalaan en Barca fan maar ook bezig met andere zaken. Busquets kan het al jaren niet meer belopen en ookal Barca vedette, die balans daar kon een ander al veel beter invullen. Maar het heikele punt blijft ook dat in de top het lastig is om terug te schakelen met minder geld, je zal eerst vallen om weer op te kunnen staan. Al die jeugd gaat nu nooit indruk maken in de CL en in feite is het spelen in de Europa League waarschijnlijk een zegen voor dit team om te gaan groeien met wat mindere Europese tegenstand.

9 december 2021 om 10:49

Pique, Busquets en Sergi Roberto worden echt keihard aangepakt sinds de 8-2. Pique helemaal nu hij alle schuld bij Bartomeu legt. De spelers zelf profiteerden ook van Bartomeu.

Torenhoge verwachtingen van een club die, met deze selectie, gewoon middelmaat is.

Er zijn een paar goede spelers (ja daar valt Frenkie ook onder), maar voor de rest is het gewoon ronduit matig.

Club is nagenoeg failliet, selectie is veel te smal en te weinig topkwaliteit aanwezig.
Sorry, maar beter als dit gaat het voorlopig niet worden voor Barca. Het is een club in een neerwaartse spiraal. Frenkie doet er goed aan om te vertrekken, want zonder enorme financiele impuls, speelt Barca de aankomende jaren niet voor prijzen.

Frenkie de Jong lijkt op Tommy van Pippi Langkous. Dat was ook zo een meelopertje. Even serieus, wat dachten de meeste mensen nou? Cruijff, Busquets gaat banken, grootste talent ooit sinds... mijn hemel wat ik allemaal heb zien voorbijkomen. Hij zou beter zijn dan Modric, mijn hemel. Deze jongen mag de veters van Modric niet eens aankijken laat staan strikken. Een overschatte speler, een hype, een grote flop en miskoop. 1 van de grootste miskopen ooit.

Je zou bijna denken dat het aan Barca in zijn geheel ligt als geen enkele speler de kar kan trekken. Zit zoveel middelmaat in dit team dat van een Frenkie verwacht wordt aanvallend meer te doen, hebben mensen überhaupt wel opgelet wat voor speler hij bij Ajax was?

Koeman heeft er wel een zooitje van gemaakt, dat duurt wel even eer dit team weer is opgebouwd.

9 december 2021 om 09:34

Koeman kan er ook weinig aan doen. Eerst bovenin orde op zaken stellen, dan kun je pas prestaties op het veld verwachten.

9 december 2021 om 09:41

En weer terugpakken op Koeman. Makkelijk hoor om op die manier te schoppen. Koeman heeft er net wat meer dan een jaar gezeten. Heeft spelers met kwaliteiten zien vertrekken, een karrevracht aan lang geblesseerde spelers gehad en 0,0 euro om te investeren in een spelersgroep. Daar moesten transfervrije spelers van gehaald worden. Dat zijn spelers die Barca niet versterken. Het probleem ligt toch veel dieper? Kijk naar wat er gisteren op het veld stond. Een Champions League-onwaardige ploeg. Een uitvloeisel van jarenlang stelselmatig wanbeleid van een vertrokken clubpreses.

9 december 2021 om 09:49

Als je de statistieken erop nakijkt zie je dat het verval onder Koeman is begonnen. Toeval?
Dat zo’n Suarez vertrok kwam door Koeman he, terwijl je die heel goed had kunnen gebruiken.
Koeman wordt hier als een God vereerd maar er mankeert van alles aan hem.

9 december 2021 om 10:17

Weer beginnen over Suarez en dat ook weer in zijn geheel in de schoenen van Koeman schuiven. Enfin, Koeman liet Suarez weten dat hij niet langer onomstreden was bij Barca. Maar dat was wel ingegeven door clubbeleid, want het bestuur wilde verjongen. Bij eerdere contractbesprekingen (nog voor de komst van Koeman) liepen deze vast op een veel te groot verschil tussen wat de speler eiste en de club kon bieden. Jij vindt duidelijk dat er van alles aan Koeman mankeert. Er valt hem best veel te verwijten, met name in tactisch opzicht. Maar het voorbeeld wat je nu aanhaalt is veel te gemakkelijk.

Frenkie is een geweldige speler en zeker niet hoofdschuldige van het debacle gister. Hij heeft alleen compleet de verkeerde keuze gemaakt om naar een ploeg te gaan die al jaren die meer bij de absolute top hoort. Ook hij leeft nog in het verre verleden.

Frenkie moet weg, t liefst zie ik kimmich weggaan bij bayern en dat frenkie ze plek daar inneemt, united heeft denk ik ook wel behoefte aan een defensieve middenvelder

Misschien moeten ze de Spaanse media uitleggen dat Frenkie een BOUT team om zich heen heeft. Kunnen ze gelijk stoppen met schrijven.

Heel Barca is een drama....wordt Frenkie niet beter van....zelfs Messi bakte er niks meer van....degraderen die bende

Het is bijzonder dat de media zich slechts op individuen richt. Frenkie speelde in mijn ogen gisteren verre van een goede wedstrijd. Maar hij wordt bij Barca in een rol geduwd wat hem niet past. Hij is niet de jongen van de beslissende pass of het vrij komen in de 16 en scoren. Maar buiten dat, gisteren heeft een team gefaald. Ik heb geen speler bij Barca een voldoende zien spelen als zou je Busquets en Araujo op een voldoende kunnen zetten als je alleen naar inzet kijkt. Dit team, deze club is failliet en moet vanaf de wortels af opnieuw worden opgebouwd. Dat zal veel voeten in de aarde hebben wat de resultatenbegroting is naar de knoppen. De voorgenomen transfers in de winterstop kunnen ook de ijskast in. Juist nu kan alleen nog maar wat bereikt worden door te verkopen en zal die eerste 25 miljoen euro gebruikt moeten worden om het financiële fiasco van de Champions League te kunnen dekken.

Dit was Jongetjes tegen Mannen, wat een verschil in beleving en vooral in kunde. Barca rende de hele wedstrijd achter de bal aan. Moet daar veelgebeuren, alleen zonder centen wordt dat een heel lastig verhaal. Oude garde weg, en mischien ook Depay, Coutinho en Luuk etc. Allemaal niet het viveau wat Barca nastreeft

9 december 2021 om 09:45

Als jij alle spelers die te kort komen voor de top weg wilt doen, dan hou je misschien 3 spelers over, want in jouw rijtje mis ook nog zo veel spelers. Het is alleen de vraag hoe je dan wel top spelers binnen wilt halen. Er is al een behoorlijke schuld en een tekort, en daar is gisteren 20 miljoen bij gekomen. Het zou een wonder zijn als ze zich weten te versterken.

Ongelooflijk dat dit soort kranten niet investeren in betere journalisten. Frenkie de Jong is ook geen offensieve speler. Hij is de verbinding. Los daarvan is hij niet bepaald in vorm natuurlijk.

Het is een teamsport, dan kun je niet uitblinken als je zoveel minder bent dan je tegenstander. Hij lost zeker z'n potentie nog niet in die hij bij Ajax met de week meer liet zien - hij was toen door z'n onbevangenheid en betere medespelers zelfs beter- maar dit afbranden is ook wat goedkoop. Blijkt toch dat Ajax best een uniek systeem hanteert waar je als individu tot grote hoogte kan stijgen met je teamprestatie, maar het zegt niet zo veel over het individu als wanneer je bij PSG, United of een andere verzameling hoorde individuen uitblinkt; daar moet je als individu dan echt beter zijn. Vraag maar aan Donny

9 december 2021 om 09:48

Bij Donny was het wel heel duidelijk dat hij profiteerde van het spel van anderen. Bij Frenkie had ik toch meer het gevoel dat hij de stap wel aan kon. Waarbij het bij Frenkie wel belangrijk is dat hij de bal kwijt kan bij een speler die de assist kan geven. Want voor iemand die zo goed kan voetballen is het aantal doelpunten en assists echt bijzonder laag. Ik heb het gevoel dat zelfs Maarten de Roon daarin betere cijfers laat zien.

9 december 2021 om 10:28

Ten Hag is een wereldtrainer makker. Van iedereen onder Ten Hag die nu over de grenzen spelen is er geen 1 die hetzelfde niveau aantikt. Kans is aanwezig dat clubs zich 2x bedenken nu om zulke bedragen te gaan neertellen. Antony moet een stap maken dacht ik. Haller misschien wel. Zittrn ook wat jongens bij Ajax aan hun plafond, wat op dit niveau geen schande is. Ajax ontwikkeld zich als een stabiele Europese subtopper.

Frenkie mag van mij naar chelsea hoor past perfect in het systeem van tuchel. Heel erg goed onder druk verdedigend sterk en geen scorend vermogen😅(behalve kante soms).

Ligt het nou aan mij, of wordt deze jongen nooit op zijn geijkte positie gebruikt zoals bij Ajax: als verdedigende middenvelder? Daar staat nu natuurlijk Busquets, maar ik vind het onterecht om Frenkie te wegen op een positie die hij inderdaad niet goed kan invullen. Zet hem CVM, kom op Xavi!

9 december 2021 om 10:51

Hij kan die rol niet aan. Barcelona verliest altijd de controle als Frenkie daar staat. Gisteren stond hij bij twee goals overigens niet goed.

Tis heel simpel. Frenkie kan een elftal niet bij de hand nemen als deze slecht draait. Draait het elftal goed is ie gelijk 1 vd betere. Tis niet zo dat ie niet voetballen kan. Voor 86 miljoen begrijp ik dat men er meer van verwacht.

Het elftal moet opnieuw opgebouwd worden. Gaat nog zeker 2 jaar duren. Wanneer ik Frenkie was dan zou ik daar niet op wachten. Wil je om de prijzen spelen dan zou mijn keuze voor hem Bayern Munchen zijn.

9 december 2021 om 10:50

Voor de juiste prijs mag iedereen weg. Het middenveld is ook het beste bezet. Frenkie is een topspeler in een topteam. Hij is meer een volger dan een drager.

9 december 2021 om 13:06

Haha alsof hij nog steeds de clubs voor het kiezen heeft? 😂. Bij Bayern mag hij meteen aansluiten bij de andere bankspelers. Met Goretzka, Sabitzer, Kimmich, Tolisso, Roca, Cuissance is er geen ruimte voor Frenkie.

Ben ik dan de enige die inziet dat De Jong noch een offensieve noch een defensieve middenvelder is. Doelpunten en assists verwachten van hem lijkt me van weinig inzicht getuigen maar hem op de plek van Busquets willen zetten evenzeer. Op die plek kan je eigenlijk in 2 rollen spelen, die van een klassieke defensieve middenvelder, de Makelele's en Casemiro's maar daar heeft hij de defensieve kwaliteiten niet voor of die van regista, de Pirlo's, ook daar heeft De Jong de kwaliteiten niet voor. De Jong is een support speler op 8. Een speler met veel dynamiek en een absurd talent voor het behouden van de bal onder druk en circuleren van balbezit. In balverlies hoort hij over het hele middenveld gaten te dichten met zijn loopvermogen en positioneel inzicht en bij balbezit hoort hij overtalsituaties te creeeren en een veilige afspeeloptie bieden om balbezit te houden onder druk. Daarin is hij een van de beste ter wereld.

9 december 2021 om 11:37

Hij is ontzettend matig in het circuleren van de bal. Hij is ontzettend matig in positie kiezen voor balcirculatie. Hij beweegt 9 van de 10 keer naar de bal. Hij wil altijd de bal ophalen in de voet.
Hij kan 1 ding goed en dat is zijn balbehandeling. Hij kan onder druk de bal bij zich houden in minder drukke zones op het veld.
hij is matig in het positie kiezen tussen de linies omdat hij niet in de drukte de ruimte vindt zonder bal. Hij is enkel op de bal gefixeerd. Hij is gewoon nergens goed genoeg. Zijn balbehandeling en dribbel verhoogt het verwachtingspatroon. maar de meeste essentiele attributen van passing, en positie kiezen beheerst hij niet.
hoe wil je ooit slagen als je niet weet hoe je je vrij loopt tussen de linies? Hoe wil je ooit slagen als je nooit het tempo verhoogt in de passing?
Wat is er dan zo bijzonder om hem op de 8 op te stellen? Wat voegt hij toe? Hij is ook niet geschikt voor de 6 door zijn zwakke passing. De dribbels en het vele balbezit kan niet op de 8 omdat hij afhankelijk is van aanvoer en ruimte. Ruimte die hij nooit voor zichzelf creeert omdat hij totaal niet weet hoe hij tussen de linies aanspeelbaar moet zijn. Hij ontloopt het ook nog eens omdat hij de bal 4 keer moet raken voordat hij passt. Zijn intuitie is om naar de bal te bewegen en de bal vaak te raken.
Hij is gewoon niet goed genoeg.

9 december 2021 om 11:57

Ontzettend matig in het circuleren van de bal? Ik denk dat je niet begrijpt wat ik bedoel. Iemand die zo zelden de bal verliest en zo'n hoog percentage geslaagde passes heeft is daar per definitie ontzettend goed in

9 december 2021 om 12:53

@real8madrid
Hij verliest zelden de bal laag op het veld. Zijn statistieken zijn gebaseerd op balbezit laag op het veld. 9 van de 10 keer is het bal ophalen in minder drukke zones. Jij wil deze statistieken gebruiken om hem kwaliteiten toe te dichten hoger op het veld.
Als we eerlijke statistieken willen gebruiken dan moeten we enkel naar de statistieken kijken waar hij in de drukte stond. Dan kunnen we beoordelen of zijn statistieken laag op het veld zich vertalen naar hoog op het veld.
ik waardeer je post. Je denkt over voetbal na en dat waardeer ik.

Wat ik tot nu toe heb gezien, is dat hij dat absoluut niet kan.
Ook al staat hij op 8. Zodra hij niet aan de bal komt omdat hij niet tussen de linies weet te bewegen, gaat hij uitzakken om de bal te halen. Hij wil altijd de bal in de voet en vrijheid om zich heen. Dat is zijn natuurlijke instinct. Zijn instinct is gebaseerd op wat hij kan en niet op wat hij niet kan.
Zichzelf geduldig tussen de linies bewegen, is niet aan hem besteed. Hij heeft daar geen gevoel of geduld voor. Hij vervalt meteen in bal halen uit positie.
Dat is het grote verschil met goede middenvelders. Die creeren ruimte tussen de linies en doen voorwerk om aanspeelbaar te zijn.
ik vind het ontzettend jammer dat hij dar niet bezit. Daarom zal hij nooit slagen bij een top club.

Man man man, sommige mensen hier zijn net zo tergend als de Spaanse media. De ene week wint Barcelona en zijn het spelers als De Jong en Depay die op handen worden gedragen, de weer daarop verliezen ze en worden ze door iedereen uitgekotst en grond in getrapt. Het kan ook simpelweg niet genuanceerder als je er met zo'n zwart-wit bril naar kijkt.

Laat ik nou altijd gedacht hebben dat voetbal een teamsport was? En Frenkie de Jong het voorbeeld van een bijna perfecte teamspeler(wat hij bij Ajax keer op keer bewees)? Barca is al bijna tien jaar een club van Bvtjes geweest. Toen de grootste en sterkste daarvan vertrok (messi) bleken de overige BVs leeg. De enige fout die De Jong heeft gemaakt (net als Memphis) is daar naar toegaan. Die club is zo verrot, de eerstkomende tien jaar moeten ze dor en oud hout kappen, zowel in de selectie als in de hele organisatie. Nu lijkt het op het Rome van Nero, het staat in de fik. De enige redding is helemaal terug naar af. Of de club zolang zal bestaan is de vraag. Mijn raad aan Frenkie en Memphis? Zo snel mogelijk wegwezen.

Barcelona,

Een club ooit zooo groot, maar nu de club in verval. Dat krijg je als je de verkeerde mensen op de verkeerde plekken zet. Jaren lang (financieel) wanbeleid, het kan niet altijd goed blijven gaan. Het belang en behoudt van messi heeft boven de club gestaan, daar wordt nu de prijs voor betaald.

Eeuwige zonde...!

Nou geef die mislukking dan maar weer terug hoor….

9 december 2021 om 11:47

ik heb nog nooit zo'n gehypte speler meegemaakt.
ik neem hem niets kwalijk. Hij kan simpelweg het niveau niet aan.
Het enige wat je hem wel kwalijk kan nemen is dat hij totaal geen verantwoordrlijkheid neemt. Hij probeert het niet eens. Hij verschuilt zich achter anderen.

Nee hehe. Bij ajax was ie goed omdat de grote clubs het dat jaar ongelofelijk af lieten weten, zo bekerde Ajax door als geoliede machine. Ik kijk vaak naar Barcelona, maar heb Frenkie nog nooit betrapt op iets magisch. Lekker naar de subtop toe, daar is hij perfect voor.

Barcelona is allang geen topploeg meer. Alleen op basis van naam nog. Verkeerd beleid vanuit het vorige bestuur heeft er voor gezorgd waar Barcelona nu staat. Je kunt de spelers wel elke keer tot de grond toe nagelen, maar die treffen geen blaam. Ik word ook moe van al die negativieteit door de media op de spelers. Zoek het eens hogerop, bestuurlijk niveau, daar is er van alles misgegaan. Hij heeft geen fysiek graf, maar Cruyff zou zich erin omdraaien. Een schande wat er daar gebeurd in Barcelona op bestuurlijk niveau. Koeman, een trainer met een goede staat van dienst, voordat hij bij Barcelona kwam, wrijft zich nu al in zijn handen. Xavi zou de verlosser zijn. Barcelona is nu subtop van Europa en moet zich ook in die hoedanigheid gaan gedragen. Bouwen aan een nieuw team, want er lopen genoeg jonge knapen die zich kunnen ontplooien en ontwikkelen en dan hopen dat ze na een paar jaar de aansluiting tot de absolute top weer kunnen vinden.

Blijft het super vinden dat overmars er 86 mil heeft voor kunnen krijgen, voor deze postbode voetballer, met 0 risico in het spel, bij ajax leek het bijzonder wat hij deet, maar dat heeft volgens mij vooral te maken dat iedereen binnen het systeem wist wat hij moest doen. Zie. Het ook bij vd beek

Heel snel vertrekken naar een club van het statuur Manchester City of Bayern München. Een voetballende ploeg waar Frenkie als ‘6’ uitstekend tot zijn recht kan komen. Dit Barcelona is een bij elkaar geraapt zooitje, niemand slaagt hier op dit moment.

9 december 2021 om 15:06

Hoe vaak wil je nog zien dat Frenkie simpelweg het niveau niet aankan. Een postbode die bang is vooruit te spelen. Dramatisch. Vervang hem door Kimmich en Barcelona draait als een tierelier. Dat geef ik je op een briefje. Hij is geen onderdeel van het probleem: Frenkie is het probleem. Verdedigt als een kind en brengt de spitsen nooit in stelling. Musiala is 18 jaar, maar liet in 1 wedstrijd meer aanvallende acties zien dan Frenkie in drie jaar.

Prima toch, gaat ie lekker weg bij Barça. Kijken welk alternatief ze dan hebben of halen. De Jong moet lekker naar een topclub gaan.

Ik snap niet dat mensen de pers in Spanje en Catalonië nog serieus nemen....politicie zijn draaikonten maar de pers al helemaal. De ene week staat er in de krant dat iemand een legende is...en de volgende dag kan hij er weer niets van....geldt hetzelfde voor Depay....ene keer is hij de held die door god op aarde is gezet en Messi heeft doen vergeten...en week erna is hij bagger. Barca is nu gewoon effe niet goed...De Jong is een prima speler...en dat zouden een hoop jongens zijn als het een geoliede machine was als 10 jaar terug. Ben wel klaar met die kranten daar...slaat allemaal als een ### op een drumstel....en iedereen neemt het nof serieus ook....

ik zou lekker stoppen met voetbal als ik frenkie was. hij heeft een leuk vriendin en is gezegend met een mooie familie die wel van hem houden door dik en dun. waarom in deze omgeving ronddwalen waar mensen alleen maar aan het afkraken zijn. constant hetzelfde kritiek. ik zou niet eens willen spelen voor dit land want als ik dit zo leest heeft niemand vertrouwen in hem. geld ook voor depay. beter stoppen en een kledinglijn beginnen ofzo. PS: mensen op VZ zijn waarschijnlijk perfect en doen alles goed elke dag van hun leven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4946 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder171
M. DepayAanvaller168
L. de JongAanvaller113
Riqui PuigMiddenvelder100
A. EzzalzouliAanvaller91
M. ter StegenKeeper180
Jordi AlbaVerdediger140
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

819 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 16 8 2 0
2020/2021 Olympique Lyon 37 20 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0

In de wandelgangen

Dinsdag 18 januari
PSV heeft zich gemengd in de strijd om de handtekening van Nat Phillips. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren