Van de Beek met de grond gelijk gemaakt: ‘Zij zullen zich wel dom voelen’

Donderdag, 9 december 2021 om 07:55Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 08:01

Donny van de Beek heeft het boetekleed aangetrokken na zijn fout in het Champions League-duel met Young Boys (1-1). De middenvelder van Manchester United verspeelde op slag van rust de bal op knullige wijze en zag de Zwitsers daarop de gelijkmaker aantekenen. De thuisploeg was in de tweede helft, mede door de inbreng van een groot aantal jeugdspelers, niet bij machte om die tik ongedaan te maken.

United was al zeker van overwintering in de Champions League en trad om die reden met een flink gewijzigde ploeg aan tegen Young Boys. Zo waren er naast Van de Beek ook basisplaatsen voor Feyenoord-target Amad Diallo, Anthony Elanga en stond reservedoelman Dean Henderson tussen de palen. De ploeg van interim-manager Ralf Rangnick kwam na negen minuten spelen nog wel op voorsprong via Mason Greenwood, maar moest op slag van rust dus de gelijkmaker incasseren. Van de Beek leverde de bal bij een poging om uit te verdedigen in bij Fabian Rieder, die voortreffelijk raak schoot in de rechterbovenhoek.

"Ik neem mijn verantwoordelijkheid voor de tegentreffer", zei Van de Beek na afloop van de remise tegen het clubkanaal van Manchester United. "De 1-1 viel door balverlies van mij. Achteraf had ik de bal misschien beter weg kunnen schieten, maar dat heb ik niet gedaan." Van de Beek heeft zichzelf met zijn fout een slechte dienst bewezen en kan voorlopig waarschijnlijk fluiten naar zijn eerste basisplaats van het seizoen in de Premier League. "Ik denk dat de eerste dertig minuten oké waren, daarna hadden we een paar kansen om er 2-0 of 3-0 van te maken. Wij hebben dat niet gedaan. Ik denk dat als we dat hadden gedaan, het veel gemakkelijker zou zijn geweest."

Van de Beek zag zijn elftal na de 1-1 wegzakken. "Ik denk dat we niet genoeg druk op ze hebben gekregen, ook leden we te vaak balverlies. Het was moeilijk om de controle te krijgen over het duel. Maar over het algemeen denk ik dat heel veel jongens tevreden kunnen zijn dat ze hun eerste wedstrijd in de Champions League hebben gespeeld. Natuurlijk feliciteer ik ze, want ik weet dat het heel bijzonder is om deze avond te spelen." United ontloopt als groepshoofd Ajax in de achtste finales, maar kan onder meer Paris Saint-Germain en Internazionale treffen. "Wie het ook is, ik denk dat alle teams in deze fase van de Champions League sterk zijn", besloot Van de Beek.

De middenvelder wordt ondertussen met de grond gelijk gemaakt door de Engelse media. "Van de Beek speelde negentien keer in Oranje, won de Eredivisie en hielp Ajax naar de Europa League-finale van 2017 en de halve finale van de Champions League in 2019, maar als je naar zijn vertoning van woensdag kijkt, dan is het moeilijk te geloven dat hij dezelfde speler is", schrijft the Sun over het optreden van de Nederlander. "Als spil op het middenveld, achter Jesse Lingard en Juan Mata, was het zijn rol om het spel van United te dicteren. Dat is hem niet gelukt. Donny van de Beek kostte Manchester United de drie punten tegen Young Boys met alweer een smakeloze prestatie in de Champions League."

Volgens de Britse boulevardkrant, die kopte met de woorden 'Flop van 40 miljoen bewijst het gelijk van Solskjaer', vermoedt dat de middenvelder zijn krediet heeft verspeeld bij de nieuwe manager. "Hij ging vreselijk in de fout bij de 1-1, maar misschien nog zorgwekkender is dat hij weinig creativiteit toonde aan de bal. Een man die zijn gelijk haalde, is Ole Gunnar Solskjaer. De Noor werd gehekeld door een deel van de fans, omdat hij Van de Beek geen speeltijd gaf. Die supporters zullen zich nu een beetje dom voelen vanwege hun niet aflatende steun aan de man die nog altijd moet bewijzen dat hij thuishoort bij United."

Ook TEAMtalk was niet bepaald te spreken over het optreden van Van de Beek en gaf hem een 6 als rapportcijfer. "Hij kreeg meer verantwoordelijkheid, maar zijn passes waren niet altijd zuiver. Hij schroomde niet om vuil werk op te knappen, maar hij leverde de bal in voor de gelijkmaker. Wel zal hij blij zijn met negentig minuten." The Manchester Evening News is van mening dat het matige optreden van Van de Beek niet helemaal aan hem toe te schrijven is. "Hij zal Rangnick niet dankbaar zijn dat hij als enige verdedigende middenvelder stond opgesteld." Van de Beek vormde tegen Young Boys een middenveld met Diallo en Juan Mata.Gerelateerd

Meer sportnieuws

71 reacties (laatste reactie door lexgoeman)

Die jongen heeft toch helemaal het niveau niet voor clubs als United? Typisch zon speler die het leuk doet in een bepaald systeem, zoals bij hem het geval bij Ajax was. Beetje rond de 16 van de tegenstander hangen en er af en toe een in prikken. Het is een middenvelder maar was bij Ajax nooit op het middenveld te vinden. Grappig dat half Nederland dat wel doorhad voor hij naar United vertrok, maar de scouts van United zelf niet.

9 december 2021 om 08:20

Dat is leuk om te zeggen na zo een wedstrijd, maar die jongen is nog geen 1 keer op zijn eigen positie gebruikt. Hij speelde nu op de 6 positie waar hij voor het laatst in de jeugd speelde. En de vorige keer op de 10 positie als de creatieve man. Dat zijn beide niet zijn beste posities. Tel daarbij op dat hij geen ritme heeft en het is niet heel gek dat je fouten maakt of niet de sterren van de hemel speelt. Als ze hem een eerlijke kans geven zal hij het vast beter doen. Mja, tis geen modric of pogba, maar dat wisten we al.

9 december 2021 om 08:24

@bruh wat BlindeVogel zegt wordt al sinds zijn komst gezegd dus dit is geen mosterd na de maaltijd. Verder is Donny wel al op zijn plek geweest; heeft namelijk inmiddels op elk plek op het middenveld ingevallen of gestart; conclusie nergens maakt hij indruk. Ja in het vrij lopen dat valt mij altijd wel op bij hem, maar wordt niet bediend of loopt op zo’n vreemd moment vrij dat het niet in hun plaatje past

9 december 2021 om 08:40

Ik denk ook dat hij tekort komt, maar om hem nou te beoordelen op die paar invalbeurtjes van een paar minuten is ook niet eerlijk. Bovendien was hij de beste man bij united de tweede helft tegen watford, dus zo zwart wit is het allemaal niet. Die andere jongens die alle tijd hebben gehad om ritme op te doen bakken er nog steeds niks van, het zou eerlijker zijn om hem te kunnen beoordelen nadat hij stabiel een tijdje achter elkaar benoemenswaardige speeltijd heeft gehad.

9 december 2021 om 10:01

Op dit niveau krijg je niet even 10 wedstrijden de tijd om indruk te maken. Je moet er staan wanneer je erin komt, ritme of geen ritme. En de momenten dat hij er in komt, is het 9/10 keer niet goed genoeg. Met andere woorden: dit niveau is gewoon veel te hoog voor van de Beek. Hij moet lekker een stap terug doen naar een club waar ze wel het risico kunnen nemen om hem 10 wedstrijden in de basis te zetten.

9 december 2021 om 10:30

Welk niveau bedoel je precies met ‘dit niveau’ het niveau van mctominay, Fred en matic die wekelijks staan te schutteren?

9 december 2021 om 11:22

Die zien we over twee jaar wel terug bij een PEC Zwolle

9 december 2021 om 11:54

Het CL niveau en niveau van top 4 PL plekken. Ik vergelijk hem niet met de overige verdedigend ingestelde middenvelders, puur met het niveau dat Man U moet nastreven. En voor 'dat niveau' is hij gewoon niet goed genoeg. Merk je aan alles.

9 december 2021 om 12:14

Maar SMT en Fred kregen onder OGS zelfs 2 seizoenen de tijd om indruk te maken. En nog steeds is het drama.

Nu wordt er gesproken over dqt balletje. Waar AWB weg loopt van de situatie terwijl ze in balbezit kwamen.

Dit gebeurd zo vaak in een wedstrijd.

En zulke fouten heeft Fred heel vaak gehad. Maar daar wordt nu niet over gesproken.

Zeg niet dat hij de verlosser is.
Maar er zit veel meer voetbal in dan Fred en voor SMT.

En je hebt ritme nodig om er lekekr in te komen. Vanwaar doen alle teams oefenpotjes voor de competitie begint. Misschien om aan ritme te komen. En conditioneel wedstrijd fit te raken. Ik weet niet hoor.

9 december 2021 om 08:23

‘Die jongen’ speelde 2 jaar terug bernabeu en Stamford Bridge compleet stil (tot die scheids 2 rode kaarten tegelijk gaf). Van de beek is een geweldige speler… alleen zijn keuze voor united is gewoon dom, met 8 andere middenvelders.

Als van de beek zich goed voelt en vertrouwen krijgt had hij zo de plek van Wijnaldum op t middenveld van Liverpool in kunnen vullen. Ik zeg t er even bij: zijn conditietesten waren absurd goed bij ajax.

9 december 2021 om 08:29

Wijnaldum die jaren lang een vaste kracht bij een wereldtop team was zou Van de Beek helemaal niet kunnen vervangen. Hij voelt zich goed en vertrouwd op 1 plek. Bij Ajax, waar je 99 Vd 100 wedstrijden je tegenstander volledig overloopt. Hij is gewoon net als Siem de Jong, Klaassen en Til niet goed genoeg voor een competitie waar de druk en het niveau constant hoog zijn. En ja die paar potjes in de CL was ie goed.

9 december 2021 om 08:38

Vd beek deed dat niet. Je doet net alsof vd beek de uitblinker was in dat jaar. Dat was hij niet op 2 doelpunten na. Verder was hij gewoon onzichtbaar.

9 december 2021 om 08:51

Zo onzichtbaar dat hij met meerdere Europese topclubs in verband werd gebracht.

9 december 2021 om 08:53

Je denkt nog steeds dat real hem graag wou? En welke andere topclubs dan? De interesse was er namelijk niet.

9 december 2021 om 09:14

Ik heb niet gezegd dat real of wie dan ook hem graag wou, ik stel dat het feit dat hij werd gelinkt (lees: in verband werd gebracht met) aan clubs als real en United toont dat hij niet onzichtbaar was. Maar jij schijnt contacten te hebben die het precies weten allemaal, dus laten we het er maar op houden dat hij onzichtbaar was

9 december 2021 om 09:22

@shenkie: het feit dat je nog steeds naar wedstrijden van 2 jaar terug moet verwijzen om aan te tonen 'hoe goed Van de Beek' wel niet is, zegt eigenlijk al voldoende. Nee?

9 december 2021 om 09:35

In het systeem van Ajax met heel veel creativiteit om hem heen was het een hele bruikbare speler. Ik heb altijd al gezegd dat ik niets meer in hem zie. Ik snap dan ook niet waarom jij hem een geweldige speler noemt. Hij heeft totaal geen creativiteit, en verdedigend vind ik het ook niet de beste middenvelder. Ja, in de 16 van de tegenstander kan hij heel gevaarlijk zijn. En op zich is scorend vermogen heel belangrijk, maar voor de rest komt hij zoveel te kort. Waar Klaassen als leider bij Ajax weg ging, en het niet redde in de (sub) top van europa was Donny nog lang niet zover. Dus dat hij flopt is voor mij eerder een bevestiging dan een verrassing.

9 december 2021 om 09:51

‘In verband gebracht met’. Dus als een of andere Valentijn dit zegt is het serieus te nemen?

9 december 2021 om 10:03

Geloof wat je wil geloven, van de Beek en Real Madrid is voor een langere tijd in veel media is rondgegaan. Daarnaast werd ook Roma (weliswaar subtop) genoemd en is ie uiteindelijk bij United beland. Ik ga slechts in op het feit dat jij hem onzichtbaar noemde, wat gewoon pertinent onwaar is.

9 december 2021 om 10:21

Vond jij hem een net zo grote uitblinker als Ziyech, tadic, onana, frenkie en de ligt etc? Nee dat was hij niet. Hij was grote delen gewoon onzichtbaar. Dat is zijn speelstijl. Die media hype rond hem met real? Zidane heeft zelf aangegeven hem helemaal niet te willen. Is gewoon in de media geroepen dat real interesse had maar het was totaal niet serieus. Roma en united zijn allebei geen top. Bij united ook vaste bankzitter en als hij de kans krijgt gebeurt er dit. Zegt genoeg lijkt mij.

9 december 2021 om 10:39

Ik snap niet waarom je met vragen/aannames komt waar ik helemaal geen aanleiding toe geef. Nee hij was geen Ziyech of Frenkie, maar nee hij was ook zeker niet onzichtbaar en dat is ook helemaal niet zijn speelstijl. Sorry hoor, maar als je dat beweert laat dat zien dat je echt niet veel van hem weet. Donny legde juist altijd super veel energie in een wedstrijd en dook constant op in en rond de 16

9 december 2021 om 11:08

Iedereen weet dat hij vrij onzichtbaar is vooral als hij niet scoort. Heb je hem wel is gezien bij united, Ajax of oranje? Komt altijd tot zeer weinig balcontacten omdat hij grotendeels onzichtbaar is. Ik vraag mij eerder af of jij wel wat van hem weet? Hij stond vaak op 10 en werd vaak verweten te diep te staan waardoor er veel gaten ontstaan. Komt allemaal niet bekend voor zeker?

9 december 2021 om 11:26

Kijk alleen al naar z’n laatste invalbeurt, hoe hij gelijk begint met afjagen, iets wat ie altijd gedaan heeft en vertel mij dat hij onzichtbaar is. Maar goed als je het niet wil zien wil je het niet zien. Vd beek z’n speelstijl als onzichtbaar bestempelen zegt voor mij genoeg.

9 december 2021 om 11:28

Thenry228… ja hij zit inmiddels ook al 1,5 jaar bij de verkeerde club waar hij (terecht) geen kansen krijgt, maar iedereen doet alsof hij er ineens niets van kan…

Sterker nog ik zie dat hij met til wordt vergeleken. Slechter wordt t niet… maar Donny was gewoon bij ajax toe aan een volgende stap!

Bij Arsenal zal hij met 2 vingers in neus in ieder geval meelopen 😉

9 december 2021 om 11:36

Je leest niet eens wat ik zeg. Vd beek is typisch zo’n speler waar je na 60 min opeens ziet dat hij mee doet. Het is een type speler als til en Klaassen die als ze op 10 staan gewoonweg weinig balcontacten hebben. Nergens staat er dat ze evenveel kwaliteiten hebben maar het zijn wel dezelfde types. Ik zeg ook nergens dat hij er niks van kan alleen dat hij vaak onzichtbaar is als hij niet scoort. Bij Arsenal zou die gewoon op het bankje zitten.

9 december 2021 om 12:42

Inderdaad want als Real hem had willen hebben dan hadden ze hem destijds echt wel vastgelegd...ik hoop van harte voor Donny dat zijn zaakwaarnemer een leuke club voor hem kan regelen want bij ManU zie ik het voor hem niet meer goedkomen. Ervaring rijker, illusie armer en door want voetballen kan deze jongen heus wel.

9 december 2021 om 08:26

De grap is dat er daar nog 3 middenvelders rondlopen die helemaal het niveau van United niet hebben. Als die dan week in week uit mogen laten zien dat ze dat niveau inderdaad niet hebben en er een jongen langs de kant staat die nooit een kans heeft gekregen en altijd extreem professioneel is gebleven, is het logisch dat er om hem wordt geroepen.

9 december 2021 om 08:34

Is het niet zo dat 8 van de 10 spelers het leuk doen in een bepaald systeem? Het is aan de trainer om ervoor te zorgen dat iedereen in een bepaald systeem past of anders moet je die speler niet kopen. Donny speelde bij Ajax geweldig, een team wat destijds zeker gelijkwaardig was aan United, dus dat die het niveau niet heeft ben ik niet perse met je eens. Inderdaad moet Donny het wel hebben van zijn loopacties en heeft die mensen nodig om hem heen die het "bal aan de voet" spel spelen. Bij Ajax had die om hem heen Frenkie, Schone, Ziyech en Tadic die allemaal graag de bal aan de voet willen waardoor Donny zich juist kon focussen op zijn loopacties. Bij United wordt er juist verwacht dat hij degene is die het spel maakt (als vervanger van Bruno).

9 december 2021 om 10:01

Van de beek is gehaald als aankoop om de supporters te vrede te stellen. niks meer niks minder en heeft het niet gebracht. Wat niet heel gek is.

9 december 2021 om 10:05

Donny is gewoon een prima speler maar past niet in het systeem bij United en wellicht helemaal niet in de PL. Bij Ajax toch niet voor niks een paar jaar goed gepresteerd , ook op het hoogste niveau? Het is gewoon een type Klaassen die het moet hebben van loopacties en goals. Het is geen technisch begaafde speler om iemand die het elftal op sleeptouw neemt. Hard werken, vuile meters maken, simpele combinaties en goals maken, daar is hij goed in en dat heeft hij bij Ajax perfect gedaan.

Misschien net als Klaassen naar de BL gaan bij een middenmoter. Of Spanje zie ik ook wel bij hem passen

9 december 2021 om 11:54

Grappig... Engelse clubs zijn voor sommige mensen per definitie van een hoog niveau.. dit Man U zou worden dolgedraaid door Ajax...

De reden waarom van de Beek niet rendeert is omdat Man U een team is met vrij weinig tactisch vernuft.. en dat heeft van de Beek juist nodig. Het zit vol met dommekrachten of zeer goede individuele spelers.. maar teamtactiek is van een bedenkelijk niveau.....

Oke, een foute pass, balverlies, en die kerel schiet hem prachtig in. Fout van vdBeek. Maar eerlijk, die speler naar wie hij wil spelen doet totaal niet mee, staat gewoon te slapen. Als vdBeek naar hem speelt en hij meteen scherp staat en die bal weg schiet is er niks aan de hand. Bij Ajax zou dit voetballend opgelost worden, en bij ManU moet hij wellicht zelf gewoon die bal wegrammen, dat zou je nu als een mankement kunnen zien. Los daarvan, elke speler heeft weleens zo'n slippertje, no big deal.

9 december 2021 om 08:12

Het is een big deal, aangezien van de beek toch graag een basisplaats wil veroveren daar? Op deze manier maakt die het zichzelf onmogelijk.

9 december 2021 om 08:15

Ja helaas zullen veel mensen dit niet los zien van zijn weinige speelminuten en noemen dit een gebrek een kwaliteit etc. Maar wat ik zeg, dit kan de beste voetballer een keer overkomen en dan heeft hij nog de pech dat er een prachtig doelpunt uit voort komt.

9 december 2021 om 08:19

Ja prima dat je het er los van ziet, maar dat doen ze daar in Engeland niet hoor. Als Ronaldo dit een keer flikt, oké, maar Van De Beek kan zich dit niet veroorloven.

9 december 2021 om 08:23

Hij heeft vooral de pech dat hij al sinds zijn komst naar ManU alleen maar pech heeft, en nog niks van zijn gigantische kwaliteiten heeft kunnen tonen. Enorm zuur dat het telkens zo verkeerd valt voor deze wereldvoetballer

9 december 2021 om 11:39

Dat ben ik niet eens met je. Het is gewoon een slappe bal waarbij de aanvaller scherper is dan de verdediger. Doet helemaal niets af van het feit dat dit gewoon een enorme fout is van VD Beek. Bij United kan het ook prima voetballend opgelost worden, als hij een goede pass geeft.

9 december 2021 om 15:18

Dit is zeer zeker een fout van die andere speler en niet van Van de Beek. Hoe kan het dat de tegenstander die bal oppikt vóórdat de medespeler is ingestapt. Op dit niveau mag je toch wel verwachten dat spelers ten alle tijden klaar zijn om aanspeelbaar te zijn.

Stond Pogba daar, dan was dit gewoon soepel passend uitverdedigd door de drie spelers.

Hij moet gewoon een stap terug doen. Komt echt te kort voor een club als United. Bij Ajax was hij goed, omdat die club een geoliede machine was. Je ziet dat bij meer spelers dat ze bij Ajax in de Eredivisie en CL heel goed zijn , maar het vervolgens in het buitenland moeilijk hebben.

Mensen willen vergeten dat hij al ander half jaar door ole een beetje verwaarloosd is en totaal geen wedstrijd ritme heeft. Toen hij scoorde tegen watford moest hij volgens velen een kans krijgen etc.

Ik zie ragnick wel het lef hebben om te spelen met bruno, pogba en wie weet donny. Donny schroomt er niet voor om ala mc tominay of fred die vuile meters te maken en is voetballend ook nog eens sterker dan hun.

9 december 2021 om 08:24

Dat ben ik toch niet geheel met je eens. SMT is echt een goede voetballer. Vind dat hij enorm ondergewaardeerd wordt, net als Fletcher destijds. En is beter in die vuile meters ook.

10 december 2021 om 12:41

Bedoelde het ook niet zo. Ben een fan van mctominay maar vooral meer door zijn onverzetterlijkheid en strijdlust. Geeft echt alles voor utd. Maar voetballend is donny denk ik wel beter dan hij.

9 december 2021 om 08:29

Voorlopig komt hij er niet in; Mctominay en Fred zijn laatste weken erg sterk bezig. En Fernandes speelt hij er alleen uit in zijn natte dromen. De stap naar MANU is gewoon te groot voor die jongen. De meeste zeiden al iets vanaf het begin waar ik het mee eens was; ten eerst lopen er daar betere spelers dan hij, dus basisplaats is al lastig en dan moet hij ook week in week uit top presteren ipv met Ajax 1x per 2 weken top in CL en op halve kracht onze Mickey Mouse league.Dat is hij niet gewend. Heeft hij wel de mentaliteit voor maar niet de voetballende kwaliteiten om elke week, 2x per week top te spelen

Tja. Slechte pass van Donny, maar die Wan-Bissaka staat ook gewoon te slapen. Kijkt niet eens waar de bal is. En Donny is ook niet het type speler om daar te staan. Die moet veel dieper gepositioneerd staan en zich niet bemoeien met de opbouw.

Desondanks zou het een goed idee voor hem zijn om een stap omlaag te doen in de vorm van verhuur. Naar een club als Everton of misschien een subtopper uit Duitsland oid. Hij moet gewoon minuten maken. Nog steeds belachelijk dat hem die kans door OGS werd ontnomen die riep dat hij nodig was en hem niet liet gaan om na een halfjaar vrijwel niets te spelen.

Zijn ze nou weer verbaasd dat ie geen creativiteit toonde? Dat heeft hij helemaal niet. Hij is een loper die goals maakt. Verder niets.

Was natuurlijk geen ideale wedstrijd om je te gaan laten zien, maar wel erg slordig dan zo'n pass. Negatief laten zien kan altijd en heeft hij dan helaas gedaan. En nee, je kunt de schuld niet leggen bij die speler die 'm moest ontvangen, het was gewoon een drama pass. Hoe hard hij ook werkt, ik zie hem gewoon niet beter zijn dan de andere middenvelders die United heeft. Lekker ergens anders gaan voetballen denk ik. Zie liever een jongen uit eigen jeugd de minuten van Donny maken.

Ik heb bewust de hele wedstrijd op Donny gelet en wat mij opviel was dat Donny zich best vaak verstopte. Wanneer bijv de backs of Matic de bal had, stond hij gewoon op 1 lijn met de aanvaller van Young Boys en was hij niet aanspeelbaar. Of zag je hem een beweging met zijn hand maken dat ze hem moesten overslaan en lang spelen. Dat is best bijzonder aangezien hij (volgens mij) gisteren op ‘6’ speelde en het spel zou moeten dicteren.

Het viel me in positieve zin wel op dat Donny de beste inspeelpass heeft van iedereen op het veld. Super zuiver en strak. Vond ik mooi om te zien. Maar goed, hij past niet in dit team en ik hoop hem na de winterstop bij een voetballend team te zien (Villareal of Atalanta?).

9 december 2021 om 09:59

Ik zag precies hetzelfde. Vooral bij een vrije trap in de 2e helft die Matic kort wilde nemen. Donny bleef maar achter die spits verstoppen terwijl als die 2 stappen naar links of rechts zou doen hij compleet vrij zou staan. Speelt gewoon verstoppertje om die bal maar niet te krijgen.

Volgens mij staat die Wan Bissaka daar gewoon te pitten, maar Donny moet daar gewoon weg. Lekker naar een club als Sevilla, Mönchengladbach, Aston Villa oid en dan knallen op het WK!

Ach ja, het opportunisme van de pers. Van der Beek heeft geen enkel wedstrijdritme en maakt een fout. Dat kan, hoe zuur ook, gebeuren. Maar hij kan daar maar beter weggaan, ik zie niet in hoe dit nog goed gaat komen met Donny bij Manu.

Het is natuurlijk wel zo dat hij anders wordt gebruikt dan bij Ajax . Als je een speler haalt lijkt het me verstandig om te weten hoe en waar je die speler het best kan gebruiken.

9 december 2021 om 10:07

Manu koopt spelers altijd puur op naam. Ze kijken niet of hij goed in het profiel past, maar puur naar wat hij gepresteerd heeft. Kijk naar Sancho. Was hij nou echt nodig? Hij deed het erg goed bij Dortmund, maar ze hebben zelf al greenwood rondlopen. Puur op naam hebben ze Sancho gehaald.

9 december 2021 om 11:23

Sancho was zeker nodig. Weet niet of je United echt volgt, maar Greenwood is eigenlijk een spits van origine. Onze enige rechtsbuiten op dat moment was James en daar word je nou niet echt blij van. Aankoop van Sancho vond ik dus wel logisch, maar ben het er met je eens dat de aankopen niet altijd even logisch zijn geweest.

9 december 2021 om 11:30

Niet alleen United denk ik , er zijn meer plogen die dat doen. In plaats te kijken wat heeft dit team nodig , kijken ze puur alleen naar een speler die op dat moment goed presteerd.

Dit soort wedstrijden zijn natuurlijk niet zo heel makkelijk om als wisselspeler in goede zin op te vallen. Er staat geen druk op, de instelling en opstelling van het hele team zijn daardoor wat minder, je hebt zelf geen lekker ritme, en toch wordt er een goed resultaat verwacht, dus dat maakt het niet makkelijk. En dat maakt zo’n fout eigenlijk alleen maar extra pijnlijk, zo ontstaat er een idee van ‘als hij het in dit soort wedstrijden al niet kan’. Ik denk dat het nu echt tijd is om een stapje terug te doen om aan spelen toe te komen.

haha arme Donny, hij denkt we voetballen ons er wel uit, maar hij is even vergeten dat ie niet bij ajax speelt, maar met een stel beperkte voetballers in t veld staat waarmee je niet kunt combineren.
Uiteraard is het de fout van Donny, als er geen voetbal in een ploeg zit, moet je dat ook niet proberen en al helemaal niet op die positie.
Maar t laat maar weer eens zien wat voor waardeloze keuze hij gemaakt heeft, ongetwijfeld ook mede ingegeven door zelfoverschatting.
Hij heeft niks te zoeken in zo'n ploeg.

9 december 2021 om 09:03

Ditmaal was het team minder dan hij gewend is, maar hij is met zijn stap naar United natuurlijk wel naar een beter team gegaan dan Ajax. Met zeker een goed middenveld. Donny is subtop. Maximaal. Bruno en Pogba absolute top. Ronaldo, Sancho, Shaw, De Gea, Rashford ook. Daaronder McTominay (wel zwak na zijn blessure), Greenwood en Martial. Allemaal goede spelers. En Donny is hier, zeker voetballend gezien, de grote dissonant. Net las ik Monchengladbach en Aston Villa en ik denk inderdaad dat hij daar kan en gaat renderen. Lekker lopen. Zijn goaltjes meepikken. Want voetballend een toevoeging zijn, gaat hij zelden

Het verschil tussen geweldige spelers en spelers in een dozijn is dat de geweldige spelers het verschil maken in dit soort wedstrijden en er met kop en schouders bovenuit steken.

Dat is helaas bij Donny niet het geval, hij paste goed bij Ajax, omdat het systeem exact is hoe hij ermee is opgegroeid en hij geen 'trekkende' speler moet zijn.

Ik vond en vind Man U ook echt een stap te hoog. En eigenlijk vind ik engeland ook niet passen bij hem. Duitsland is meer een competitie voor hem.

Kop omhoog Donny... die jongen heeft bijna nooit gespeeld, kan toch ook geen wedstrijdritme hebben zo. De Britse pers hoef je sowieso niet serieus nemen...

Vd beek in duitsland lijkt me top. Zelf ziyech heeft last van de snelheid daar. Het is voor sommige geen fijne speelwijze in engeland

Ik zei het al vanaf het begin. Ik denk niet dat hij het gaat redden daar maar mensen vonden van wel. Het maakt ook niet uit op welke positie hij speelt daar want ik hoor mensen zeggen hij speelt niet op de juiste positie. Dat wat hij bij Ajax deed was incidenteel, want hij zou nu bij Ajax op de bank zitten. Ik weet echt niet bij welke club in welke comp. hij nu het beste zou passen

ze staan natuurlijk juichend aan de kant ,maar zien niet dat de speler voor wie de bal bedoeld was ook geen moeite deed om de bal te bemachtigen Trouwens speelt de ploeg beter zonder Van de beek? ik dacht het niet.

En men durft DVB te vergelijken met Thomas Muller. Helemaal geschift! Dat het spelers zijn die graag de ruimte zoeken, ok. Maar Thomas Muller is zoveel meer dan Donny. Deze jongen hoort wat mij betreft bij Ajax. En misschien is zelfs Ajax te hoog gegrepen voor hem. Hij lijkt me verder een goeie jongen, werkt hard etc. Daarvoor waardeer ik hem wel, maar het ontbreekt hem gewoon echt aan kwaliteit.

Lekker dramatisch weer. Hij krijgt ten eerste zelf een kutbal die hij eigenljk nog goed controleert. De speler naar wie hij past laat zich kinderlijk aftroeven. Wat is het verder met trainers dat ze ineens allemaal dingen verwachten van spelers waar hun kracht niet ligt. Creativiteit bij vd Beek? Gebruik hem gewoon waar hij goed in is. Lopen, lopen en nog eens lopen. Zo komt hij in zijn kracht. Laat hem ook eens op zijn eigen positie spelen en niet op 6 of 10. Gaat niet werken!

Als je 1,5 jaar lang niet speelt, is het niet vreemd dat je er even in moet komen. Daar krijgt ie de tijd niet voor, dus belandt ie weer op de bank. Dat cirkeltje gaat ie alleen doorbreken door weg te gaan. Kan mooi naar Ajax ipv Klaassen.

Ik moet hier altijd om grinniken. Zelf de speler verkeerd scouten, niet kijken naar rol in het team en interactie met medespelers. Gewoon kopen op een paar goals in de CL en meteen voor de hoofdprijs. Eenmaal binnen de speler op de verkeerde plek zetten, niet inpassen maar gewoon willekeurig ergens in het elftal pleuren. Na 3 potjes op de bank gooien en keihard afrekenen op sporadische
invalbeurten. Dan piepen over dat het aan de speler ligt dat hij mislukt. Het blijft een vermakelijk amateuristische nattevingerwerk-business.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

74 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester United 8 1 0 0
2020/2021 Manchester United 19 1 1 0
2020/2021 Ajax 0 0 0 0
2019/2020 Ajax 23 8 3 0
2018/2019 Ajax 34 9 1 0
Laatste voetbalnieuws

ESPN onthult pijnlijke interne conclusies bij Man United over Van de Beek

Donny van de Beek speelde zaterdag tegen Aston Villa (2-2) zijn vijftigste wedstrijd voor Manchester United. The Red Devils stonden middels een tweet stil bij deze mijlpaal, iets dat de nodige...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 18 januari
PSV heeft zich gemengd in de strijd om de handtekening van Nat Phillips. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren