Ajax slaat wederom belangrijke slag met nieuw contract tot 2026

Donderdag, 9 december 2021 om 10:01Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 10:04

In navolging van het nieuwe contract van directeur voetbalzaken Marc Overmars gaat Ajax opnieuw een belangrijke te slaan op directieniveau. De club maakt donderdag bekend dat ook commercieel directeur Menno Geelen zijn contract gaat verlengen tot medio 2026. Het huidige contract van Geelen loopt tot november 2022. Op dit moment worden door de Raad van Commissarissen gesprekken gevoerd om de directeur langer binnenboord te houden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door nicomitea)

Het is een hele mooie tijd om Ajacied te zijn. Hopelijk lukt ook dit. Sinds Menno er zit zijn er ook op zijn gebied enorme stappen gezet.

Menno is ons best bewaarde geheim. Al is hij gezien de interesse wel aardig ontdekt. Maar deze man is zo belangrijk, ook een steunpilaar net als Overmars, vd Sar en ten Hag. Weer een verlenging zou fantastisch zijn. Ook bovenaan de ladder is er stabiliteit en succes. Het goede nieuws houdt maar niet op.

9 december 2021 om 12:12

Zo toch mooi zijn als er volgende week een filmpje online komt met Ten Hag, Overmars, Geelen en vd Sar in picky blinders outfit aan de whisky in de kroeg

9 december 2021 om 22:40

Mooi gezegd Hakim. Ook tof om te zien dat je als fan de commerciële belangen meeneemt om verder te kunnen groeien als club. Een goede commercieel directeur valt in de voetbalwereld nou eenmaal minder snel op dan een goede technische directeur. En inderdaad gelukkig ook maar. Doet zijn werk uitstekend. Geelen heeft er o.a. ook voor gezorgd dat er bij hogere winsten ook in de organisatie is geïnvesteerd. Zie bijvoorbeeld de media afdeling met geweldige producties tot aan het afsluiten van een miljoenendeal voor de jeugd. Gouden trio tot nu toe. Leenderink als Financieel directeur kan ik nog wat lastiger inschatten aangezien ze nog niet heel lang bij de club zit.

Ajax is gewoon heel erg goed bezig! Fundament dat er was, wordt alleen maar meer verstevigd. Goed bezog. Nu nog vd Sar..

9 december 2021 om 10:43

En Ten Hag niet te vergeten

Wat gaat het Ajax voor de wind zeg. Hier kan ik als neutrale voetballiefhebber alleen maar van genieten. Het feit dat mensen gewild zijn in het buitenland en toch bij Ajax blijven dat zegt genoeg. Ze geloven zelf ook in dit project.

Ajax heeft onlangs met ziggo verlengd, ik geloof met 2 jaartjes, bedrag van 12(?) Miljoen euro inc. bonussen. Ik blijf t zeggen, het is een kwestie van tijd dat ajax een internationale sponsor gaat strikken. Bedrag van 20 miljoen per jaar wat kan oplopen tot 25 inc bonussen.

9 december 2021 om 12:13

Denk je dat ze een wedkantoor als big spender gaan aannemen? (oprechte vraag)

Ik hoopte dat het ging om Mazraoui of Gravenbergch…..

9 december 2021 om 08:54

Ik zie deze verlenging misschien nog wel liever. Menno Geelen is echt op marketing-gebied zo fantastisch beter wat zorgt voor structureel veel meer inkomsten waar de club jarenlang profijt van zal blijven houden. Dat wil niet zeggen dat ik niet graag zou zien dat Maz en Gravenberch zouden verlengen hoor.

9 december 2021 om 09:31

Vergeet dat maar, die Raiola deals, met iets teveel medewerking van Overmars, zijn al afgeschreven.

Ik verwachtte binnen 1 of 2 jaar een leegloop en dipje, maar met deze verlengingen in de top lijkt het toch stabiel te blijven. Het pact Ten Hag - Overmars zorgt misschien ook wel voor een verlenging/aanblijven van de trainer. Fantastisch! Hierna investeren in verlenging spelers, met name Gravenberch en Nous zijn onvervangbaar (in de zin: Marktwaarde, potentie en Ajax-DNA).

Dat is echt een behoorlijke groei in 11 jaar tijd. Deze man snapt blijkbaar goed zit vak, wat een kunst opzich is. Ook voor Ajax fijn dat iedereen op dezelfde stoel blijft voor nu eerst

9 december 2021 om 12:24

Je zou eens zijn laatste interview met Ajax TV moeten terugkijken, hij zit echt te gniffelen om de dingen die verzonnen zijn, of nog komen gaan. Leuk om te zien dat iemand die zo goed is in zijn vak, dit ook met een uitgesproken lach op zijn gezicht doet.

Luister aub goed naar Marc en Edwin. Dankzij Menno zijn commerciële skills kan Ajax zo veel risico nemen. Het is niet alleen het aan en verkoop beleid. Prachtig wat voor driehoek er technisch gezien is. Ben trots op mijn club en op mijn mede supporters die steeds minder vaak negatief in het nieuws komen. Edit; in de zin van hoe belangrijk Menno is. Niet dat Menno moet gehoorzamen of zo haha.

Mooi nieuws voor Ajax. Misschien kan hij naast het binnenhalen van ontelbare kruiwagens met geld voor Ajax zich ook namens Ajax en voor de rest van de eredivisieclubs bemoeien met tv rechten en andere sponsor inkomsten eredivisie. Geelen weet bij Ajax de inkomsten te vergroten en dit zou voor de eredivisieclubs ook zeer welkom zijn.

9 december 2021 om 22:44

Zo werkt de wereld niet. Dat begint eerst bij kritisch kijken bij het bestuur zelf of de juiste personen op de juiste plaats aan het roer staan.

Het ooit zo onrustige Ajax lijkt nu toch wel heel stabiel aan het worden. Goed hoor! Ik hoop eigenlijk dat meerdere Nederlandse clubs zich hieraan op kunnen trekken, ik word wel vrolijk als ik naar de resultaten van de Nederlandse clubs in Europa kijk. Ik hoop dat dit vaste prik kan worden.

Ik benijd jullie Ajacieden. Het voorbeeld hoe een club bestuurd moet worden, reclame voor voetbal. Vind ook het imago van koude kille club niet meer van toepassing. Des te mooier dat dit allemaal is bewerkstelligd door echte clubmensen. Petje af. Hoop dat in navolging van Ajax mijn club ook stappen in die richting gaat zetten..

9 december 2021 om 22:48

In mijn tienerjaren was dat wel anders bij de club. Verwachte persoonlijk ergens ook wel een dip na het vertrek van een of meerdere huidige bestuurders. Maar gelukkig blijkt die uit te blijven met de contractverlenging van Geelen en Overmars. In mijn ogen ook de belangrijkste voor een voetbal club. Heb je een uitstekende TD, heb je automatisch goede spelers. Die je met een uitstekende Commercieel directeur weer mooi kunt vermarkten om vervolgens met de gestegen inkomsten weer te kunnen investeren in betere spelers. Draait het sportief goed, dan leid je een club als AD ook een stuk makkelijker in de voetbalwereld.

Wat een geweldige nieuwsitems over Ajax iedere keer. Als iets zichtbaar succesvol is, dan wil je daar onderdeel van zijn. Ik begrijp Overmars en Geelen wel. Ajax klimt steeds verder op richting de top. Super!

Nu nog Sar, ETH, Maz en Ryan. Dat zou pas echt super zijn.

Klasse deal ! Nu nog van de Sar een nieuw contract. Niet alleen omdat hij goed bezig is maar ook om de rust te bewaren. Het is misschien vloeken in de kerk, maar sinds ze van koers Cruijff zijn afgestapt gaat het echt veel beter met Ajax. Denk dat onze magische nr.14 teveel romanticus was. Met deze koers zie ik Ajax echt wel aan gaan haken bij Europese subtop.

9 december 2021 om 12:26

Sinds het tijdperk Bosz zit Ajax al bij de Europese subtop en staan ze op het punt ook deze categorie te ontstijgen. Als ze structureel zo blijven presteren in de CL en iedere keer weten te overwinteren mag je het wel Europese top noemen.

Dat zijn lui die zichzelf dubbel en dwars terug verdienen.

Hij heeft ook zo'n beetje alle wind in de zeilen gehad de afgelopen jaren. Het is makkelijk deals sluiten met een Ajax dat zo goed presteerd. Die man kan echt wel wat en heeft mooie dingen gedaan. Maar persoonlijk denk ik dat uit het merk Ajax nog veel meer te halen valt. Vooral internationaal. Enige nadeel blijft de onaantrekkelijkheid van de Eredivisie. Daarom is het zo belangrijk dat clubs goed blijven presteren in Europa. Dat straalt op Ajax af en andersom.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder201
D. TadićAanvaller207
S. BerghuisAanvaller195
D. KlaassenMiddenvelder173
R. PasveerKeeper170
S. HallerAanvaller1712
AntonyAanvaller167
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 28 januari
Alexander Nübel moet bij Tottenham Hotspur de opvolger worden van Hugo Lloris. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren