Bizarre situatie door tegenstrijdig statement van Rennes over duel met Spurs

Donderdag, 9 december 2021 om 00:03Jeroen van Poppel • Laatste update: 00:08

Stade Rennes is van mening dat de Conference League-wedstrijd van donderdag tegen Tottenham Hotspur gewoon gespeeld moet worden, zo meldt de Franse club in een statement. Rennes stelt opmerkelijk genoeg dat the Spurs eenzijdig hebben besloten dat de wedstrijd is afgelast. Die beslissing is ook niet door de UEFA bevestigd.

Tottenham kampt met een grote corona-uitbraak in de selectie en meldde woensdagavond dat de thuiswedstrijd tegen Rennes niet doorgaat. Dat duel is voor Vitesse, dat met de Engelsen verwikkeld is in een strijd om overwintering, ook van groot belang. Tottenham schermt volgens Rennes met een verbod door de Londense autoriteiten, maar heeft daarover geen officiële documentatie ingebracht.

Rennes belandde woensdagavond in een videocall met Tottenham, waarin Fabio Paratici, de technisch directeur van de Londenaren, aangaf dat zijn club niet zal deelnemen aan de wedstrijd. "Een eenzijdige beslissing, die op geen enkele manier door de UEFA bevestigd is", zo stelt Rennes. Dat is correct: de Europese voetbalbond heeft geen persbericht naar buiten gebracht over het duel. Op de website van de UEFA staat ook niet dat de wedstrijd geannuleerd is.

Het steekt Rennes dat Tottenham niet wil aangeven hoeveel spelers exact besmet zijn met het coronavirus. De reglementen van de UEFA schrijven voor dat wedstrijden door dienen te gaan indien een club kan beschikken over tenminste dertien veldspelers en een doelman. "Het gebrek aan fair play is des te opvallender, omdat Tottenham woensdagmiddag aan Rennes liet weten dat de wedstrijd door zou gaan. De selectie reisde daarna af naar Londen." Rennes zegt contact te zoeken met de UEFA.

Een reglementair verlies voor the Spurs lijkt een serieuze mogelijkheid; Tottenham meldt dat er 'gesprekken met de UEFA' gaande zijn een 'update' zal volgen, maar het vinden van een nieuwe datum is ogenschijnlijk onmogelijk in de komende weken. Er staan voor Tottenham wedstrijden gepland op 12 december, 16 december, 19 december, 22 december, 26 december, 28 december en 1 januari. Vorig seizoen miste Qarabag te veel spelers voor het laatste groepsduel met Villarreal in de Europa League, kon er geen nieuwe datum gevonden worden en verloor Qarabag reglementair met 3-0. Toen stond er echter minder op het spel dan nu het geval is.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door sanmarcos)

Hopelijk voor Nederland kan Vitesse lekker door

Klasse Rennes, zet er maar druk op. Tottenham heeft vrijwillig al met B ploegjes gespeeld, dan kan je er nu ook een half C team van maken. Jeugdspelers zijn automatisch ingeschreven dus dat is ook geen issue. Deze wedstrijd moet gewoon doorgaan, of Rennes moet een forfaitoverwinning krijgen.

9 december 2021 om 00:10

Zooo, ik snap je volledig met de B elftallen die ze toch al deden 😂😂

9 december 2021 om 00:14

Als ze het toernooi serieus namen dan hadden ze met hun echte basis gespeeld, maar Nuno boeide het niks. Vorige week ook Conte niet. Gewoon pech voor ze, klaar. 0-3 naar Rennes en iedereen blij.

9 december 2021 om 08:54

Prima idee. Als ze eerder dit serieus namen waren ze al geplaatst.

9 december 2021 om 00:15

Deed Tottenham dat, zag toch echt regelmatig het eerste team minuten maken in de conference league en zich blameren

9 december 2021 om 00:20

Alleen tegen Vitesse in Londen was het de baissploeg. Andere keren zaten de toppers op de bank, of waren ze niet eens mee. Dus 4x hebben ze het als een derderangstoernooi gezien, laat het dan maar lopen zou ik zeggen.

9 december 2021 om 00:21

Mwoah, ben het wel eens met Hakim. Dachten ook met de B-keus gemakkelijk de volgende ronde te bereiken. Ergens dus wel gerechtigheid.

9 december 2021 om 00:31

Is toch ook een derderangstoernooi? Denk voor spurs het beste dat ze deze gewoon laten lopen. Druk genoeg met de premier league

9 december 2021 om 00:55

Is inderdaad een toernooi van bijna niks, maar ze zien het als belangrijk genoeg om bezwaar aan te tekenen. Of ze willen alvast voorsorteren op het weekend, en de FA laten zien hoe erg ze er aan toe zijn, want die zijn denk ik strenger dan de Uefa.

9 december 2021 om 06:58

Ik ben ook van mening dat het door moet gaan. Echter zal de Uefa wel zwichten voor de macht van Engelse clubs.

Rennes gewoon 3-0 overwinning geven, deden ze vorig jaar ook dus nu mag het ook weer gebeuren.
Ben er zeker niet rouwig om als Spurs er uit ligt

9 december 2021 om 07:00

Vind je die straf zwaar genoeg? Een verlies en eventuele uitschakeling in een toernooi waar ze toch al nooit aan hebben willen meedoen? Als dat de straf is, ziet Tottenham het als een cadeautje. Hier moet een schorsing voor meerdere jaren op volgen, anders gaan alle grote clubs de Conference League op zo'n manier skippen.

9 december 2021 om 09:10

Dan moeten ze dat lekker doen toch? Is alleen maar beter voor landen en clubs die het wel serieus nemen. Snap niet waarom er een extra straf op moet. Toernooi moet op zichzelf aantrekkelijk genoeg zijn.

Gewoon 0-3 voor Rennes. Simpel. Spurs geeft toch geen fuck om die conference league en anders sturen de maar de onder 19.

Als tottenham wil je toch ook eigenlijk niet spelen in de conference league... pak beter je rust doordeweeks om in de premier league te stijgen.

9 december 2021 om 00:24

Nou ja aan de ene kant niet natuurlijk maar tegelijkertijd puilt de prijzenkast van Tottenham niet bepaalt uit. Dit is dan toch een competitie die ze zouden kunnen winnen dus in dat opzicht begrijp ik het weer minder.

9 december 2021 om 00:48

Waarom niet? Ze winnen nooit wat, wellicht zouden ze hier een kansje hebben

Tja, hoe vervelend het dan voor Spurs ook is. Als ze niet willen spelen terwijl ze 13 spelers of meer beschikbaar hebben dan is het gewoon een reglementaire verliespartij. Denk dat veel Spurs fan dat ook echt niet erg zouden vinden. Zijn meerdere vergelijkbare gevallen dit seizoen waar de wedstrijd wel door ging.

9 december 2021 om 06:38

Ja, maar wat mij betreft mag er ook een meerjarige schorsing aan komen te hangen. Tottenham geeft toch niks om de Conference League, dus een reglementair verlies zou ze echt niks uitmaken. Als dit nu zo wordt geaccepteerd, komt de volgende Engelse club niet eens meer opdagen in de Conference League. Voor het geld hoeven ze het in ieder geval niet te doen.

Volgens mij waren al in eerdere rondens al ploegen die jeugdspelers moesten opstellen i.v.m. COVID besmettingen en dat moesten zij ook omdat de wedstrijd gewoon gespeeld moest worden, waarom voor Tottenham nu een uitzondering, dus gewoon spelen.

5 wedstrijden met een B-elftal spelen en die Conference League niet serieus nemen en dan zo lopen auwehoeren over deze wedstrijd tegen Rennes. Man man wat kansloos, dan gooi je er toch wat extra jeugd bij in ofzo.

Slaat idd nergens op dit. Speel gewoon met de 021 ofzo. Is ook niet dat spurs door wilt dus lijkt me een prima oplossing.

Ik had al hekel aan deze zogenaamde topclub😋 maar nu gun ik ze niks meer, hopelijk levert dit zoveel gezeik op, dat ze verbannen worden uit Europa voor volgend seizoen🤣 karma voor dit zooitje losers!!

9 december 2021 om 02:41

Karma? Die begrijp ik even niet....hebben ze ooit iets verkeerds gedaan dan.

9 december 2021 om 03:03

Spurs - Ajax zit hem nog diep

Ik vraag me af of de UEFA ook had meegewerkt als Vitesse dit probleem had.

9 december 2021 om 05:51

Als ik het goed lees heeft de UEFA nog niets laten horen. Het is een eenzijdige beslissing van Tottenham. Het is dus de grote vraag wat de reactie gaat zijn. Ik verwacht dat UEFA niet meewerkt aan het verplaatsen. Zou erg vreemd zijn inderdaad!

Clubs die het zo spelen en eigelijk hun middelvinger opsteken richting Europees voetbal zou je eigenlijk moeten kunnen schorsen voor meerdere jaren. Als er hier iemand is die denkt dat Tottenham ook maar iets geeft om de Conference League dan heb je het mis. Gewoon 2 of 3 jaar schorsen bij zulke acties.

Alle Nederlandse clubs door. Record aantal punten is er al. Geweldig.

9 december 2021 om 08:24

Nou ik durf echt niet te vroeg te juichen hoor.

9 december 2021 om 08:29

Vitesse en spelen met de druk dat je 'alleen maar gelijk hoeft te spelen'... dat wordt 0-0 tot minimaal 85e minuut haha

Die laatste regel heeft er toch niks mee te maken? Een reglement bepaalt! Of er nu veel of weinig op het spel staat. Regels zijn regels. Dus laat ze maar gewoon met 0-3 verliezen!

Deze wedstrijden horen op de zelfde tijd te spelen omdat de belangen groot zijn. Als de wedstijd van Vitesse gespeeld wordt dan kunnen zij zich aanpassen aan de situatie en dat kan niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Stade Rennes

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.OGC Nice3916
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
M. Terrier Aanvaller2010
P. BizeulUnknown
K. SulemanaAanvaller184
G. LabordeAanvaller177
A. GomisKeeper180
L. TchaounaAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Stade Rennes.

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren