NEC kan dankzij uitgave van meer dan 500.000 euro snel terug naar Goffert

Woensdag, 8 december 2021 om 17:24Jeroen van Poppel • Laatste update: 17:28

NEC verwacht op 15 januari in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo weer publiek te kunnen ontvangen in het Goffertstadion. De Nijmegenaren nemen momenteel maatregelen om de tribunes van het stadion te verstevigen. Uit onderzoek is namelijk vast komen te staan dat alle tribune-onderdelen dezelfde tekortkoming hebben als de tribune die op 17 oktober instortte tijdens NEC - Vitesse.

Er is een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door Royal HaskoningDHV naar het incident in de Gelderse derby. Na die wedstrijd stortte een tribune in onder het gewicht van hossende Vitesse-supporters, die op elkaar gepakt in het uitvak stonden. Eerder bleek al dat er een fout is gemaakt in de berekening van de wapening van het bewuste tribune-onderdeel, waardoor dit deel van het stadion het kon begeven. Uit vervolgonderzoek bleek dat alle tribunes van het stadion deze tekortkoming hebben.

NEC is per direct gestart met herstelmaatregelen. Algemeen directeur Wilco van Schaik legt uit dat de tribune-onderdelen de komende periode worden versterkt met stalen strips, waarna die weer volledig veilig zijn. Om het stadion al over een maand weer te kunnen openen, worden tijdelijk PAL-torens (een soort steigers) aangebracht. Die kunnen weer weggehaald worden zodra een tribune-onderdeel is voorzien van stalen strips.

"Het was een pittige beslissing, omdat dit voor ons in eerste instantie een opdracht is van meer dan een half miljoen euro", zo legt Van Schaik uit in een videoboodschap. "Daarmee zijn de kosten nog niet klaar, want de komende maanden moeten we ook PAL-torens blijven huren. Steeds worden dat er minder, maar dat zijn kosten die we meenemen. We denken dus dat er nog een aantal ton bij komt. Maar in vergelijking met alternatieven, zoals spelen op een andere locatie, was dit het beste wat we kunnen doen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

4 reacties

Alleen gaat het kabinet toch niet meewerken 🤣

Ik ben eigenlijk benieuwd of de gemeente hier aan mee betaald. Ze zijn toch verhuurder?

Als ik huur en mijn pand is niet in onder kan ik dat ook eisen bij verhuurder. weet iemand hoe dat zit met stadion huur?

8 december 2021 om 18:36

In eerdere berichtgeving stond dat contractueel vast gelegd is dat NEC de onderhoud van het stadion op zich neemt, financiert en verantwoordelijk is.

8 december 2021 om 18:37

Beetje ‘lastig’ verhaal. Is het verzoek vanuit verhuurder en heeft verhuurder alleen er baat bij, zijn de kosten vaak voor de verhuurder (het is immers verhuurders verzoek). Verzoek vanuit huurder en alleen baat voor de huurder is kosten vaak voor de huurder. Allebei baat erbij zullen de kosten veelal verdeeld worden. In eerste instantie zou je in dit geval kunnen denken; gemeente is eigenaar dus kosten zijn voor de gemeente. Echter kan de gemeente het stadion dan ook simpelweg afkeuren en definitief deuren sluiten. Dan zit je als club zonder stadion ben je nog verder van huis. Daarnaast is het financiële potje vanuit de gemeente vaak niet 1/2/3 beschikbaar dus kan je ook zo 6 maanden verder zijn voordat er überhaupt een plan op tafel komt. In deze situatie wil je het echter asap opgelost hebben om omzet te genereren. Het kan dus zijn dat de gemeente straks alsnog een deel of het volledige bedrag vergoed. Maar daar weet ik niet het fijne van. De enige die het exact zullen weten, zal de gemeente Nijmegen en de voetbalclub N.E.C. zijn. Edit: en dan heb je zoals psvrob aangeeft idd ook nog contracten waar clausules en/of afspraken in staan. Zou bv ook kunnen dat onderhoud voor rekening club is maar dat daartegenover een huurkorting staat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.NEC26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. SchöneMiddenvelder190
E. TavşanAanvaller174
A. AkmanAanvaller165
J. VetMiddenvelder151
S. El KarouaniVerdediger170
D. Proper Middenvelder130
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren