‘Na Hans Kraay moet opnieuw vaste tafelgast Veronica Inside vrezen’

Woensdag, 8 december 2021 om 16:42 • Laatste update: 16:47

De kans is groot dat Jan Boskamp niet terugkeert als tafelgast bij de mannen van Veronica Inside. Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp stoppen vanaf januari met het voetbalpraatprogramma om van maandag tot en met vrijdag een dagelijks talkshow op SBS 6 te maken. Daarin lijkt echter geen rol weggelegd voor Boskamp, zo wist Rick Romijn woensdagochtend te onthullen. Volgens de sidekick van Genee bij het radioprogramma De Veronica Inside Ochtendshow is Boskamp 'afgeserveerd'.

Voor de nieuwe dagelijkse show zijn al de nodige vaste tafelgasten vastgelegd, waaronder Özcan Akyol, Leonie ter Braak en de broer van Peter R. De Vries. Romijn onthult dat er daardoor voor Boskamp geen plek meer is. "Dat heb ik gehoord”, zegt Romijn, sidekick van Wilfred Genee op Radio Veronica. "Mag Jan Boskamp blijven? Want ik hoorde namelijk dat Jan afgeserveerd is", zegt hij nogmaals tegen Genee, die duidelijk geen rekening had gehouden met de woorden van zijn collega. "Nou, jeetje zeg, hé.." Romijn: "Dat zou ontzettend stom zijn namelijk."

"Ja, ik ben het helemaal met je eens, maar ik vind het niet zo handig om op dit moment over Jan Boskamp te praten", haakt Genee zichtbaar verrast in op het onderwerp. "Dat is gewoon even niet zo handig op dit moment met privézaken enzovoorts. Zullen we dat even niet doen? Dan hebben we het er een andere keer over." Boskamp gold jarenlang als vaste tafelgast bij de mannen van Veronica Inside, maar moest onlangs verstek laten gaan vanwege trieste privéomstandigheden. Voorafgaand aan de uitzending van 12 november zei Derksen daar het volgende over: "Jan heeft te maken met dramatische familieomstandigheden. We treden niet in detail, maar dat wens je niemand toe."

VI neemt op aanbeveling van Johan Derksen afscheid van vaste tafelgast

Eind november werd al bekend dat Hans Kraay junior niet terugkeert in de dagelijkse talkshow.Lees artikel

Genee ontkent dat er nieuwe vaste tafelgasten worden vastgelegd. "Er wordt niemand echt vastgelegd", vertelt de presentator. "Er gaan in januari gewoon een aantal mensen zitten en dan gaan we kijken of het klikt of niet. Er zitten best verrassende namen tussen. Ik zou Paul de Leeuw ook een heel goede vinden en dat sluit ik ook niet uit." Eind november maakte Derksen al bekend dat ook Hans Kraay junior niet terugkeert bij het programma. “We hebben volgend jaar een programma dat voor vijftig procent uit voetbal en vijftig procent uit andere onderwerpen bestaat. Met jou, René en mij aan tafel is die vijftig procent voetbal wel bezet. Voor die andere onderwerpen moeten we een specialist naast ons hebben.”

Genee, Derksen en Van der Gijp zijn vanaf volgend kalenderjaar van maandag tot en met vrijdag te zien op SBS 6. Het programma begint om 21.30 uur en duurt een uur. Het drietal stopt aan het eind van het jaar met Veronica Inside, het praatprogramma dat elke maandag en vrijdag te zien is. Het is de bedoeling dat VI Vandaag, zoals de nieuwe talkshow gaat heten, over meer dan alleen voetbal gaat. Zo zullen er ook vaste gasten aanschuiven die geen directe connectie hebben met voetbal. De voorbije maanden werden al vaker onderwerpen aangesneden die geen verband hielden met voetbal. Zo schoven er regelmatig politiek verslaggevers aan.89 reacties (laatste reactie door lr17)

Prima!

Het is ook wel een keertje klaar en tijd voor iets nieuws.

8 december 2021 om 12:28

Is iets anders en iets nieuws is niet besteed voor VI. In deze formatie hoort gewoon een voetbalpraatprogramma met Hans, Boskamp en co. Als ze iets serieuzers willen moet je Genee vervangen voor Helene en dan heb je een praatprogramma maar in deze formatie wordt dit geen succes.

8 december 2021 om 13:54

Leg uit Rickert

8 december 2021 om 14:42De reden waarom het niet gaat werken is omdat de presentatoren zelf te weinig kennis van zaken hebben van algemene onderwerpen. Ze lullen maar een stuk in de rondte en met de zogenaamde deskundigen die ze erbij halen trekken ze dat niet vlot. Mensen met interesse in een talkshow kijken Op1, Jinek of voor wat rechtser geluid WNL op zondag. Het publiek wat Veronica Inside kijkt gaat het met name om het voetbal en neemt het algemene gepraat voor lief, waarbij het door de beperkte tijd die eraan wordt besteed en de uitgesproken, edoch veelal ongefundeerde, meningen makkelijk te behappen blijft.

8 december 2021 om 14:54

Het kan prima werken. Veel mensen hebben een afkeer van actualiteitenprogramma's gepresenteerd door elitaire types die je een standpunt door de strot proberen te duwen. Johan Derksen kan daarmee net de brug zijn die serieuze thema's over kunnen brengen aan een publiek dat bij voorbaat het al oneens is met wat er gezegd wordt vanwege de elitaire persoonlijkheid die de mening verkondigt. Het hoeft niet te werken, maar het is in ieder geval iets anders dan die verschrikkelijke Jinek, Margriet of Angela de Jong.

8 december 2021 om 16:27

Helene? Nou dan word het zeker een flop.

8 december 2021 om 17:06

"Als ze iets serieuzers willen moet je Genee vervangen voor Helene en dan heb je een praatprogramma" was dat nou weer voor een onzin. Los van het feit dat Genee heel wat scherper in de inhoud zit is t toch gewoon een veel betere presentator. Denk trouwens dat dit een zeperd gaat worden. Denk zelf iig niet dat ik t ga kijken. Weer zo'n talkshow waar iedereen en z'n achterneef maar wat kan roepen. Totaal oninteressant.

8 december 2021 om 17:22

Uit allerlei mensen die jij kan kiezen m.b.t. het presenteren van serieuze onderwerpen,kraam jij doodleuk Helene uit!! Plaats dan net zo goed een papegaai. Die kan ook alles op autocue!!

8 december 2021 om 17:42

Volgens mij begrijp jij het verschil tussen entertainment en een serieuze talkshow niet echt. Een hoop mensen willen juist graag naar wat mensen kijken die op een leuke luchtige manier hun mening over bepaalde zaken uitspreken. Als ik naar mijzelf kijk, dan vind ik talkshows met eindeloze "deskundigen", waar enkel maar serieus zonder enige vorm van luchtigheid gesproken wordt, echt verschrikkelijk saai... Dan is een uurtje ongenuanceerde luchtigheid echt een verademing dan continue die zware kost. Net ofdat presentatoren van talkshows alle kennis in pacht hebben? Die worden gestuurd door een redactie.....

Ik snap nog steeds niet dat die oude bromsnor niet wordt af geserveerd...

8 december 2021 om 12:05

Johan is gewoon precies de man geworden die hij jarenlang op tv belachelijk maakte. Best ironisch eigenlijk.

8 december 2021 om 12:10

Ik vindt het een verschrikkelijke man.
Moet ook eerlijk zeggen dat ik er bijna niet meer naar kijk.
Kan het gewoon geen uitzending volhouden

8 december 2021 om 12:26

Bliek , ik ben het helemaal eens die snor zit er al jaren alleen maar mensen te schofferen en te beledigen tja en dat moet wij dan allemaal leuk vinden , het is ook begonnen als voetbalprogramma maar het gaat zelden over voetbal , en de enige die wat zinnigs zei dat was Boskamp en die werd vaak lekker in de zeik genomen door die kwal van Gene , en dan hebben we nog onze nationale neurotische lachzak jonge jonge wat een lol , nu krijgen die gasten strak iedere avond een talkshow nou ik ga niet kijken naar die onzin van weer mensen beledigen en kleineren .

8 december 2021 om 12:35

Je moet helemaal niks, je hebt een afstandsbediening toch? Zap naar iets anders.

"en dat moeten wij dan allemaal leuk vinden "

Nee je moet niks!
Dat jullie niet moe worden van jezelf om elke x weer in een topic te komen en aan te geven dat je hem niet moet. Je zou ook iets anders kunnen aanklikken he. Prima dat je een eigen mening hebt, laat het daarna toch lekker gaan ipv continu te benoemen hoe vervelend je iemand op tv vindt..

8 december 2021 om 12:58

Weet je wat ook ironisch is. dat elke keer als er een bericht over VI verschijnt dezelfde mensen dezelfde discussie hebben over het feit dat het bij VI altijd hetzelfde liedje is en dat er weer uitgelegd moet worden dat die snor zo vervelend is.
De plaat loop vast mannen. Kijk of kijk niet. Wil je minder berichten hierover? klik dan niet en reageer al helemaal niet. je houdt het zelf in stand. maar goed, iets met een roepende in de woestijn.

ON: Zonde als Boskampie niet meer mag komen. Topgozer natuurlijk. klote om te horen dat de privekwestie zo erg is.

8 december 2021 om 12:59

Ik raad je aan om de aflevering van Salaheddine met Derksen te bekijken (op YouTube). Uit deze aflevering kun je opmaken dat Derksen zichzelf ook niet echt serieus neemt.

8 december 2021 om 13:13

Iedereen mag kijken of niet kijken, net zoals ze het programma mogen bekritiseren na jarenlang trouw te hebben gekeken of niet. Het gaat gewoon een totaal andere richting op en daar mogen de mensen die het jammer vinden, gewoon wat over zeggen hoor. Objectief gezien heeft het programma gewoon niet meer de charme van de warme kantine die ze bij RTL nog wel hadden. Het werd gewoon een moderne talkshow waar we politieke meningen horen van mensen, die we over voetbal normaal gesproken half serieus namen. Ik kijk zelf ook nog voor Rene of Wim, maar kritiek van anderen weerhoudt jou toch niet van kijken?

8 december 2021 om 13:30

Als ik kijk, kan ik er prima van genieten. Niet alles, maar de grappen en het sporadisch voetbalinhoudelijke spreekt me nog wel aan.
Mijn punt is alleen dat, wat er ook gezegd wordt in een artikel over VI, de reacties eronder zijn praktisch elke keer hetzelfde. Ja de snor is een chagerijn, Ja, het gaat bijna niet meer over voetbal, ja, johan is niet consequent en lult vaak maar wat. wat is nu de meerwaarde van dergelijke reacties als ze niet eens ingaan op de inhoud van het artikel?
Het is gewoon reageren om te reageren. "kijk, ik heb een mening en hij is nog steeds hetzelfde". Wat is het punt? Wil je een ballon ofzo?Ik begrijp het wel hoor, Hans Kraay en Boskamp zijn natuurlijk grappige personages maar hebben het niveau van een bloemkool. Maar wat ik mij dan afvraag? Wie wil er dan gaan zitten? Johan heeft het altijd over die onbekende niets zeggende gasten die bij alle talkshows zitten, maar nooit eens iets zeggen. Ik ben benieuwd wie je dan laat aanschuiven Johan? Want je hebt eigenlijk precies hetzelfde gedaan de laatste 10-15 jaar.

8 december 2021 om 12:12

Ach de Talpa stal zal wel leeggetrokken worden. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit HLF8 heb gekeken maar ik vermoed dat daar hetzelfde gebeurt. De mannen van VI gaan dat programma gewoon overnemen zonder de zoon van

8 december 2021 om 12:39

Ik denk dat de zoon van juist daar aan tafel zal schuiven af en toe. Hij kan nogal goed met Derksen en is daar voor zijn programma mee op vakantie geweest. Dit wordt gewoon een nietszeggend programma. Gijp kan dat niet in zijn eentje dragen en Derksen is over de datum. Gijp zal ook geen chemie meer hebben met degene naast hem als Boskamp en Kraaij niet meer komen. Dan is hij altijd sowieso al minder grappig.

8 december 2021 om 12:28

Toch zegt Hans Kraay, hoewel die misschien wat overdreven overkomt, de meeste zinnige dingen over voetbal als hij daar zit hoor. Zo'n laag niveau heeft hij niet

8 december 2021 om 12:53

Over voetbal zijn ze best goed

Het gaat nu toch al bijna niet meer over voetbal in dat programma?

Wat een kop weer.
Iemand heeft op dit moment enorme prive omstandigheden en dat maak je zo'n kop! Ga je schamen man.

8 december 2021 om 13:53

Vreselijke clickbait titel inderdaad. Bah.

Ergens wel logisch gezien de opzet van het nieuwe programma. Als het om voetbal gaat zijn er weinig geschiktere tafelgasten dan Jan, maar ze willen het breder gaan trekken en ik heb niet de indruk dat hij nou zo maatschappelijk geëngageerd is. Om dezelfde reden snap ik trouwens ook niet wat Van der Gijp nog in dat programma gaat doen. Wat je ook van zijn meningen vindt, Derksen is de enige die zich nog weleens ergens in verdiept en ook interesse heeft in andere onderwerpen dan voetbal.

Zou een keuze zijn die ik erg jammer zou inden. Ik kijk het programma niet tot amper, maar ik vind Boskamp een van de leukere gasten als ik eens een filmpje op Youtube tegenkom. Die man is lekker zichzelf. Niets mis mee.

Is gewoon vanwege dezelfde reden als Kraay dat het geen 'vaste' of überhaupt geen tafelgasten meer worden, doordat het programma - jahaaa, dat gaat het nu ook al niet meer - niet meer over voetbal gaat en er gasten uit andere gebieden aan zullen schuiven. Maar lekker dat Genee hier even onder de bus wordt gegooid door die Romijn.

8 december 2021 om 11:49

Als het over voor-de-bus-gooien gaat is Genee zo ongeveer de laatste persoon in Nederland die daar over mag klagen.

8 december 2021 om 12:00

Oh ja, dan mag het inderdaad wel. Excuus. Hij klaagt hier overigens ook niet, toch? Ik merk het alleen op. Het gaat natuurlijk vooral om Jan zelf en niet Genee.

8 december 2021 om 12:06

Dat laatste is inderdaad de spin die Genee er aan geeft. Je zou ook kunnen stellen dat Boskamp ontslagen wordt rond de periode dat er in zijn persoonlijke leven kennelijk iets ernstigs heeft afgespeeld en dat dat niet chique is.

8 december 2021 om 12:11

Niet chique door wie? Ontslag of deze mededeling is natuurlijk niet leuk en zal in geen enkel moment leuk aankomen. Maar vandaar dat officiële berichtgeving dan ook later plaats zou en nog altijd zal vinden, juist om Jan met rust te laten. Het is juist niet chique om iets wat niet officieel is lekker even uit de losse pols naar buiten proberen te brengen.

8 december 2021 om 12:22

Het ontslag lijkt me gewoon officieel en in lijn met zowel het ontslag van Kraaij als de lineup die het AD een paar dagen geleden had waar die vervelende Krabbendam in vermeld werd. Dat Boskamps ontslag nog niet publiek is is iets heel anders, maar stel je hier nu wel gelijk aan elkaar. Zo werkt dat niet.

8 december 2021 om 12:59

Ik kan echt niet begrijpen waarom ze Boskamp niet op een maandag of vrijdag erbij zetten. Het publiek vind hem 1 van de favoriete gasten en ook Gijp heeft er een chemie mee. Dan ga je de broer van Peter R. of een Leone ten Braak er neer zetten. Ja dat kan wel, maar niet de hele week van zulke nietszeggende mensen. Waarschijnlijk komen er ook alleen mensen uit het Derksen kliekje.

Ik ben er helemaal klaar mee met veronica inside, het gaat echt max. 10 min. over voetbal. Als je het mij vraagt, als voetballiefhebber, echt zonde!
Wel jammer, want de combi van de tafelgasten maakt het programma wel uniek.
Er zijn weinig leuke voetbalpraatprogramma's, enige wat voor mij nu overblijft is rondo. De verhalen van gullit, van basten...mulder die er vaak tegen in gaat, goede presentator.

Dag VI, welkom rondo!

8 december 2021 om 12:00

Inderdaad zonde. VI was altijd mijn favoriete programma. Vooral 2010-2018 waren topjaren. Helaas is de kennis en humor die ze eerst wel hadden al jaren verdwenen.

8 december 2021 om 13:52

Check lekker Voetbal internationaal op YT. Hele toffe voetbal setting, met uiteraard the Goat. Nee maar veel beter en echt puur en alleen voetbal, op een goed niveau ook nog.

8 december 2021 om 22:58

+1!

En ook, op z'n tijd, erg leuke humor en chemie tussen de jongens daar!

8 december 2021 om 23:48

bedankt voor de tip, ik ga eens een kijkje nemen.

9 december 2021 om 09:23

@sociofan1 Klopt inderaad. Ik kijk regelmatig deze filmpjes. Suley, Ruben en Bas vind ik altijd leuk samen.

8 december 2021 om 12:06

Gullit kraamt echt bijna alleen maar onzin uit vind ik. Zegt dat ie een wedstrijd niet heeft gezien en geeft vervolgens wel zijn mening. Lachwekkend.

Derksen die klaar is met voetbal analyseren, het überhaupt zelden doet, en dan echte voetbalanalisten afserveert omdat hij dat er wel even bij meent te doen.

Dat programma gaat zo ontzettend hard floppen. Zonde dat ze hiervoor een succesvol programma als Veronica Inside de nek om gaan draaien.

8 december 2021 om 12:08

Het programma zou sowieso gaan floppen als je de tafelbezetting zo houdt, zoals die nu is. Het programma moet breder worden, dus wat zou zo'n Boskamp daar te zoeken hebben? Heeft toch geen toegevoegde waarde als het zou gaan over bijvoorbeeld de toeslagenaffaire? Ik snap de keuze wel. En wanneer de uitzending in teken zal staan van voetbal/tour de france, dan nodigen zij gewoon weer eens boskamp uit hoor. Ook ideaal wanneer Derksen ermee stop, dat je zo weer kan terugschakelen naar Veronica Inside met een hele andere tafel, zonder dat hier een keiharde overgang voor nodig is. Even nu het programma van de buis halen, om over 3 a 5 jaar weer een vernieuwde Veronica Inside te lanceren met een nieuwe bezetting aan tafel.

8 december 2021 om 12:19

Waarom zou het over de toeslagenaffaire moeten gaan? VI is sinds de zomer al op zijn zwakst als ze allerlei politieke zaken gaan zitten bespreken.

Ze hebben hun eigen niche op televisie. Ze bedienen een publiek en menen nu een ander publiek aan te willen spreken door alles compleet overhoop te gooien. De heren zijn al een jaar of 20 op televisie en doordat Derksen in het verleden uitgesproken en duidelijk is geweest heb je nog maar weinig mensen in Nederland die neutraal naar hem kijken. De mensen die hem niet mogen ga je nooit verleiden naar dat nieuwe programma te kijken. De mensen die nog wel naar hem keken ga je compleet vervreemden door de verandering in het format.

8 december 2021 om 12:30

Ik geef slechts een voorbeeld over een actualiteitsonderwerp, iets waar het nieuwe programma over moet gaan; over de dagelijkse actualiteit. Dat is de keuze die zij hebben gemaakt. En je zegt het goed 'Vi is sinds de zomer al op zijn zwakst als ze allerlei politieke zaken gaan zitten bespreken'. Daarom willen zij dus ook een andere tafelbezetting hebben om het niveau hiervan omhoog te krikken. Kijken of zij daarmee een nieuwe publiek kunnen aanspreken. Ik sta persoonlijk ook niet te springen om dit nieuwe format, maar snap de keuzes wel die zij maken met oog op het nieuwe format. Het programma is de laatste 2 jaar al een herhaling van facetten en ik kijk nu persoonlijk niet, of alleen tot aan de 1e break. Naar mijn mening zit dit programma dus sowieso op een doodspoor. Je kan er dan dus voor kiezen om tegen beter weten in door te gaan, te stoppen of iets te veranderen. Hebben dus gekozen voor het laatste. Uiteindelijk zie ik wel weer een nieuwe Veronica Inside over een paar jaar uit de grond worden gestampt met een hele nieuwe tafelbezetting.

Hans Kraay mag niet blijven omdat ie alleen verstand van voetbal heeft, maar waar heeft Paul de Leeuw dan verstand van. Prima presentator, maar die heeft toch nergens iets zinnigs over te melden.

8 december 2021 om 12:08

Ja en waar heeft Johan precies verstand van? Van politiek in ieder geval niet met zijn domme gelul. Zet hem altijd gelijk af hoor als Johan over politiek begint. Begrijpt er echt niks van. Ik denk dat dit progamma een groot debacle gaat worden.

Maar goed, gelukkig zijn er nog genoeg compilaties van de heren met geweldige beelden van vroeger.

Het zou een slechte keuze zijn als Jan Boskamp niet meer mag aanschuiven. Hij is denk ik meest populaire persoon aan tafel. en hij hoeft toch niet elke dag aan te schuiven, alleen na het weekend op maandag is al genoeg. en volgens mij vond bijna elke supporter hem leuk een soort vrolijke beer aan tafel

8 december 2021 om 12:01

Het gaat er hier natuurlijk vooral om dat het 'vaste' groepje tafelgasten niet meer zo vast om en om zullen aanschuiven. Dat Boskamp of Kraay ooit nog aanschuift kan nog makkelijk.

Ze zullen nog steeds veel meer kijkers trekken in vergelijking een vergelijkbare talkshow, maar dat kijkcijfer die VI vroeger haalde zit er echt niet meer in. Ze overschatten zichzelf enorm, vooral Wilfred.

8 december 2021 om 12:06

Bereta?

Denk je dat er nog veel kijkers zullen blijven? Nu was het toch meer kantine gepraat en dan kan het leuk zijn chemie tussen vd Gijp en Boskamp. Of hoe kraaij steeds in de maling genomen werd.
Verstand uit en kijken.

Nu gaan zij ook over 'serieuze' zaken praten. Daar is genoeg aanbod voor.

En vraag mij echt af, of er mensen zijn die kunnen kijken/luisteren naar Özcan Akyol... Dan zie je toch 100000000x liever een Boskamp.

Laat maar snel een flop worden, dan is deze grap ook snel voorbij.

8 december 2021 om 12:07

De dagelijkse Oranjezomer was anders een behoorlijk succes en erg verfrissend tegenover het VI was eigenlijk elke 2 dagen in de week hetzelfde is tegenwoordig als ik als trouwe kijker ook eerlijk moet zijn.

8 december 2021 om 12:29

Mgmv

Ik ken het concept van Oranjezomer niet. Was dat alleen voetbal, of ook andere zaken?

Volgens mij, had ik ook hier gelezen dat het idee van deze dagelijkse talkshow vooral idee was van Derksen. De andere 2 er niet echt achterstonden.

8 december 2021 om 13:55

Dit is toch Derksens wil? Die de Mols plan wil doorzetten. De andere wilden helemaal geen dagelijkse gebeuren. Maar agh, hypocriet gedoe is het al een tijdje. Eerst Genee willen wegwerken en nu gooit die Derksen Kraay er uit zonder genade. Belachelijk.

Het zou zomaar kunnen werken; die lui hebben heel goed door waarom de meeste talkshows falen. En die fouten willen ze zelf niet maken. Youp van 't Hek zou een prima vaste gast zijn.

8 december 2021 om 12:06

Prima, maar laat het dan ook lekker links liggen. Letterlijk elk topic over VI staat deels gevuld met dit soort reacties. Gelukkig is je eigen reactie ook wel gevuld met enig niveau en klasse.

Bij het lezen van de kop hoopte ik zo erg dat het over valentijn zou gaan, maar helaas.

Ik kan me niet voorstellen dat dit wat wordt. Vanaf dat Johan corona- en koningshuisdeskundig is geworden vind ik het veel minder leuk om te kijken. Eigenlijk al vanaf dat Johan geen voetbal meer kijkt vind ik het minder leuk. De kracht was het praten over voetbal, in combinatie met schunnige praat. Ik zou eerder Derksen vervangen door iemand die kijk heeft op voetbal en mee kan ouwehoeren met de rest. Misschien Theo Janssen, maar wellicht dat er anderen zijn die nog beter geschikt zijn.

Was een fervent kijker, maar laatste weken/maanden is de schwung weg. Veel herhaling, weinig kennis en hoog Raaskalgehalte. Dat had het al, maar toen was het - mede door 'Bossie' - nog leuk.

Overigens wel ironisch dat ze zelf zeggen dat talkshows in herhaling vallen en ze er nu zelf 1 starten.

8 december 2021 om 12:33

Ik heb precies hetzelfde: tijdens het EK nog veel gekeken maar de laatste maanden compleet afgehaakt. Vooral nadat Gijp het opnam voor een supporter die aapgeluiden maakte op 3 meter afstand van een zwarte speler en toen zei: ‘Dat is geen racisme, dat is gewoon een gekkie.’ Mijn God! Toen was ik er helemaal klaar mee, plus dat Johan iedere vrouw met een hem onwelgevallige mening voor ‘domme trut’ uitmaakt. Zo onbeschaafd!

Blijft toch zonde dat ze een ''kantinepraatprogramma'' de nek hebben omgedraaid.

Ironisch wel want ze hebben jarenlang tegen de traditionele talkshows aangeschopt en nu gaan ze dezelfde kant op.

Kan me niet voorstellen dat dit een succes wordt, Het is natuurlijk al heel stuk minder om naar te kijken dan voorheen, maar ik kan me niet voorstellen dat mensen zitten te wachten over praat programma's van Derksen over actuele zaken anders dan voetbal en flauwe humor. Al is het enige wat Derksen tegenwoordig kan een speler van Feyenoord (of andere club) afzagen terwijl ze leuk presteren.

Dit programma dagelijks wordt echt een flop. Ze zijn teveel in zichzelf gaan geloven. Maandag en vrijdag met Boskamp en een Kraaij is gewoon ff dom lullen en lachen. Waar ik na een dag werken wel van kan genieten. Om een dagelijkse show te gaan doen met Ozcan, Leonie ten Braak, en de broer van Peter R. de Vries haal je het hele concept weg. Ze vergeten dat Boskamp en Kraaij mede het programma maakten en er nog maar heel weinig mensen voor Derksen kijken omdat hij op een herhalende grammofoonplaat begint te lijken. Elke dag daarna luisteren gaat mij te ver.

8 december 2021 om 13:00

Je haalt het hele concept weg....ja dat was ook de bedoeling of heb je dat niet mee gekregen. Derksen wil niet meer alleen over voetbal praten. Dus dan heb je ook andere mensen nodig. Boskamp en Kraaij zie ik niet over politiek praten namelijk.

8 december 2021 om 15:08

Er zit een verschil tussen het hele concept weghalen of gewoon nog op maandag en vrijdag voetbalgasten erbij en daartussen die dagen dus die andere. Dan behoudt je nog een mix daarin. Dus ja dat heb ik zeker wel meegekregen alleen heb ik er een ander idee over.

8 december 2021 om 13:56

Exact, gaat nergens over. En dan zielig Kraay eruit werken, zo hypocriet. Toen wel zeuren om Genee's actie maar nu gooit die snormans zelf z'n collega's eruit. Wat een naai actie.

8 december 2021 om 14:16

Ja precies, die Derksen overschat zichzelf enorm. Hij was een hoofdredacteur van een voetbalblad en had daarom overal ingangen. Je merkt nu al dat hij geen relevante informatie heeft en dat de meeste scoops van Kraay en Driessen komen. Zijn bronnen zijn oud of dood en hij heeft enkel affiniteit met muziek.

Het was een juiste constatering om iets anders te gaan doen, maar elke dag reageren op actualiteiten...? Derksen heeft een mening maar die is zo afgezaagd, zo jaren 80, de autoriteiten volgen in alles wat ze zeggen. Het is een generatiedingetje, zie dat wel meer bij mensen van zijn leeftijd. Niet erg, maar op die leeftij sta je niet echt meer open voor discussie of het accepteren van andere inzichten.

Nu het bijna niet over voetbal gaat zal ik dan ook bijna nooit gaan kijken, of ze moeten verassen met een heel leuk format. Persoonlijk denk ik ook dat het een enorme flop wordt.

"en de broer van Peter R. De Vries". Ongelooflijk! Als je zelfs moet worden geintroduceerd als "de broer van" heb je zelf toch niet echt genoeg bereikt om daar te gaan zitten.

Voor de nieuwe dagelijkse show zijn al de nodige vaste tafelgasten vastgelegd, waaronder Özcan Akyol, Leonie ter Braak en de broer van Peter R. De Vries.

de broer van Peter R. de Vries??? Serieus voetbalzone? Wat een minachting. Die man heeft een naam he. Hij heet Wouter de Vries.
Niet te filmen dit....

8 december 2021 om 22:24

Niemand kent hem als Wouter, als men hem überhaupt al kent. Dus van VZ vind ik het persoonlijk niet zo gek. Maar op basis van wat komt die man, die niemand kent, opeens op tv bij dit programma? Omdat z’n broer vermoord is? Anders kan ik geen reden bedenken. Maar ik laat me graag informeren.

Misschien kunnen ze Pi-air vragen. Lijkt wel een hetze tegen hem, vind Pierre vaak toch wel zinnige teksten hebben en met Advocaat heeft hij natuurlijk gelijk. Dat is geen trainer meer voor deze tijd. Vroeger had hij wat successen maar de laatste jaren is het wel een beetje bedroevend geworden. Net als met Johan eigenlijk, hij kan zich vast goed identificeren met die man.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren