Nico-Jan Hoogma haalt uit naar Bosz: ‘Dat vind ik absoluut niet kunnen’

Woensdag, 8 december 2021 om 10:59

Nico-Jan Hoogma is absoluut niet gediend van uitspraken die Peter Bosz recent deed in een interview met Voetbal International. De huidige trainer van Olympique Lyon zei daarin dat de KNVB voordat Frank de Boer werd aangesteld alleen vroeg of hij beschikbaar was. Hoogma vindt het absoluut niet kunnen dat Bosz heeft geciteerd uit een langer vertrouwelijk gesprek.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door mitea_007)

Haha Hoogma, wat een lichtgewicht.
Bosz gaf alleen aan, dat hij gepolst is of hij beschikbaar is voordat Frank de Boer aangesteld is.
Lijkt me niet heel spannend dat de KNVB bij meerdere kandidaten polst of ze beschikbaar zijn.

8 december 2021 om 11:52

Het ging Bosz erom dat ze meer hadden moeten doen ipv alleen vragen of hij beschikbaar was. Hij wilde zelf graag namelijk. In dat interview bracht Bosz het als een soort verwijt. Hoogma reageert hier op en zegt dat ze wel degelijk een langer gesprek hebben gevoerd.

8 december 2021 om 14:30

Nu vertel jij ook niet het hele verhaal Magistra. Bosz zat zelf juist moeilijk te doen want blijkbaar vond hij dat de vraag ander moest worden gesteld. Vandaar ook dat onzinnige geleuter van hem hierboven. Ik kan me goed voorstellen dat dat Hoogma nogal irriteerde.

Het lijkt erop dat Hoogma nog even voor zijn vertrek zijn gelijk wil halen. Kinderachtig en onnodig. Ik hoop dat zijn opvolger iets meer visie en creativiteit heeft, want dat ontbreekt de laatste tijd wel bij de Knvb.

8 december 2021 om 14:38

Hij heeft dan ook gewoon gelijk. Bosz is compleet van de pot gerukt als hij een verwijt bij de KNVB neerlegt dat hij niet gevraagd is, omdat ze volgens hem de vraag verkeerd geformuleerd hebben. Bosz heeft totaal geen recht om de KNVB zo weg te zetten, al helemaal niet omdat hij zelf nergens presteert en speelt alsof meedoen belangrijker is dan winnen.

8 december 2021 om 16:54

Bosz presteert nergens? Finale Europa League met Ajax, netjes Europees voetbal gehaald met Bayer Leverkusen en ook de DFB Pokal finale gehaald. Over zijn tactiek kun je zeker een kritische noot kraken, maar om te zeggen dat hij niks heeft gepresteerd is wel heel kort door de bocht. Of presteert Fred Grim ook nergens iets omdat hij nog nooit een prijs heeft gewonnen als coach?

Sorry, maar als iemand vraagt of je beschikbaar bent, dan kun je toch zelf ook wel bedenken dat er gevraagd wordt hoe je er tegenover staat. Of denkt Bosz soms dat ze bij de KNVB niet wisten dat hij trainer was van Leverkusen? Bosz zorgt wel vaak voor een hoop gezeik, bij Ajax ook al.

8 december 2021 om 11:25

Ik denk dat Bosz impliceert dat de bond geen afkoopsom wilde betalen, want Leverkusen had wel een forse zak moeten neerzetten.

8 december 2021 om 11:45

Onzin van dat kat- en muisspel. Zegt gewoon wat je wil. "Ja, ik wil best bondscoach worden, maar ik ga niet zelf ontslag nemen (en daarmee allerlei mogelijke bonussen mislopen).

8 december 2021 om 14:31

Exact Fcg95! Zo moeilijk lijkt dat me allemaal niet. En dan dat geneuzel achteraf op persconferenties, kom zeg.

8 december 2021 om 11:45

De KNVB heeft echt al zo vaak z'n onkunde laten zien. Waar Bosz het misschien ook gewoon had kunnen vragen tijdens dat gesprek, kan ik me goed indenken dat er een telefoontje is geweest dat zo achterlijk klonk met de vraag: "ben je beschikbaar?" dat hij zich afvroeg of ze uberhaupt wel op de hoogte waren van zijn dienstverband.

Nee dat snel schakelen naar Frank de Boer kwam bij mij ook nogal over alsof ze bijna gedwongen toch even een belletje naar Bosz hebben gedaan om maar iets van bewijs te hebben dat ze hem ook (iets) gevraagd hebben. Frank als bondscoach vind ik nog steeds een grote schande van de Knvb, echt totaal niet geloofwaardig.

8 december 2021 om 11:55

Ik vind dat Bosz hierin groot gelijk heeft.

De KNVB kan toch ook gewoon direct op de man af vragen "peter zou jij bondscoach van Oranje willen worden?".

Waarom moet de KNVB zo vaag doen met de vraag of Bosz beschikbaar is?

Met zo een vage vraag weet je als Bosz zijnde nog niet waar je aan toe bent. Terwijl je als de KNVB zijnde pas iemand moet benaderen als je die serieus als bondscoach ziet.

8 december 2021 om 12:30

Omdat je waarschijnlijk meerdere mensen op het oog hebt vraag je eerst of die beschikbaar zijn. Het heeft weinig zin om bij 4 mensen een sollicitatiegesprek voor te bereiden als er maar 2 beschikbaar zijn.

8 december 2021 om 12:39

Uit die meerdere mensen heb je toch een voorkeur van volgorde wie je als KNVB zijnde het liefste hebt. Dit lijstje kun je dan afwerken met de vraag of diegene bondscoach wil worden. Dit scheelt tijd en een hoop gedraai om de vraag.

Daarnaast is er een verschil tussen vragen of iemand beschikbaar is of dat iemand wil. In dit geval was Peter niet beschikbaar omdat hij werkzaam was bij Leverkusen (wat de KNVB hoorde te weten), toch kan het zo zijn dat hij de baan bij Oranje wel zou willen.

Als dat laatste het geval is kan de KNVB gaan onderhandelen met Leverkusen en vervolgens met Bosz.

8 december 2021 om 14:32

Ik vraag me dus af of zo'n procedure altijd gaat om 'wie je het liefst hebt'. Ik denk dat er in dit geval, met geen duidelijke topkandidaat, juist voor kan zijn gekozen om een gedegen sollicitatieprocedure te houden. Ik denk dat Bosz daarvoor te trots was ofzo. Prima, maar ga dan niet later zo'n verhaal ophangen bij een persconferentie en laat de boel de boel.

8 december 2021 om 14:40

als iemand jou een vage vraag stelt vraag je toch ook door wat er precies bedoelt wordt? Die basisschool sociale vaardigheden mag Bosz best in de praktijk toepassen.

8 december 2021 om 12:44

Omdat je beschikbaar bent wil het niet zeggen dat je direct de eerste keuze bent. Lijkt me dat ze deze vraag aan nog een/twee anderen hebben gesteld.

Ik schrik er altijd van hoe van die oudere volwassen kerels die toch in de relatieve wereldtop zitten van hun vakgebied zich nog zo kunnen uitdrukken als bittere kleine kindertjes. Ja Nico-Jan, Bosz sprak de waarheid. Anders reageer je niet met 'ik ga me niet op dat niveau bewegen'. Je hebt het niet over nucleaire geheimen he. Geef dan gewoon het hele verhaal. Bosz vertelt alleen dat er contact met hem was gelegd, alsof iemand ervan schrikt dat de KNVB eerder bij Bosz dan de Boer uitkomt. De implicatie van Bosz is natuurlijk dat de KNVB suggereerde dat hij ontslag zou nemen zodat ze geen afkoopsom hoefden te betalen; dat is makkelijk te weerleggen als Bond, toch?

En dan van Gaal. Ja, jullie zijn op blote knietjes naar van Gaal gegaan. Die man is een stokoude pensionado in Portugal. Hij heeft niks meer te winnen en zijn carriere is een beetje anticlimactisch afgelopen bij United.

Wat is die bosz hoogmoedig zeg. Volgende keer eist hij dat ze met een smeekbede langs hem komen. Zulke hoogmoedigheid zou je niet verwachten bij een coach die overal weggestuurd wordt.

Bosz is een betweter met een groot ego terwijl hij de status er niet voor heeft om zich zo te gedragen. Als je nou een cv had opgebouwd als die van Louis zou ik nog zeggen ok vooruit, maar begrijp werkelijkwaar niet waarom hij zich zo opstelt als je gepolst wordt voor een baan als bondscoach van je eigen land.

Wat een damesgezwets van Bosz. Het enige wat hij hoefde te vragen was: Waarvoor beschikbaar, Nico-Jan?

Beetje flauw om dit in de media uit te vechten. Van beide kanten, want Hoogma zegt wel dat hij zich niet tot dat niveau wil verlagen, maar doet het en passant toch.

Hahahahaha, is iemand op zijn teentjes getrapt? Kom op zeg....hij had ook kunnen weten dat Frank de Boer niet goed was. Hij moet er ook verantwoordelijkheid voor nemen, deed hij niet.

Beste Nico-Jan,
Zo werkt de voetbalwereld, zou jij toch moeten weten?
FFS wat een noobs bij de KNVB.
Gegroet!

Bosz is wel beetje een betweter en kon uit de vraag van de KNVB opmaken wat zij bedoelden. Dat hij zich dan van de domme houdt is meer zijn mankement. Laten we het erop houden dat zowel deze coach als de KNVB zoals we in het verleden hebben gezien communicatielessen moeten gaan nemen.

Bosz was waarschijnlijk een beetje in zijn trots gekrenkt omdat de KNVB zich gewoon liep te oriënteren en niet gelijk smekend aanklopte. Het was het goed recht van de KNVB om gewoon een gedegen sollicitatieprocedure te houden, aangezien er op dat moment geen logische kroonprins was en het wel om een EK en evt een plaatsing voor het WK ging. Dan ben je als bond echt wel in de positie om zoiets grondig aan te pakken. Als Bosz daar geen zin in had, prima, maar ga dan niet zo slap praten achteraf. Zo'n man van statuur is Bosz nou ook weer niet.

Ach, het maakte uiteindelijk helemaal niks uit wie je er voor de groep zette. Iedereen loopt nu achter Louis aan in de polonaise. Maar het gaat heel slecht. Eigenlijk zijn we de eerste wedstrijd gewoon weggespeeld door de Noren. De thuiswedstrijd tegen Montenegro was héél slecht. We wonnen wederom heel matig nipt met 1-0 tegen Letland. Hierna volgde een nog slechtere wedstrijd waarin zelfs gelijk werd gespeeld tegen Montenegro. En ook de laatste wedstrijd tegen Noorwegen was vrij beperkt van onze zijde.

Eigenlijk de enige goede wedstrijd onder Louis was tegen de Turken die dramatisch draaien de laatste tijd. Waar alles ons meezat van een vroege goal tot een rode kaart voor hun in de eerste helft. Echt, dit Nederlands elftal kan volgend jaar in Qatar evengoed weer naar huis worden gestuurd door een Tsjechië.

Ik zie eigenlijk geen enkele verbetering onder Louis...

Hmm. Bosz is een rare kwibus. Het lijkt mij dat zijn idee over voetbal goed is. Ook dat hij het over kan brengen. Ik ben er niet bij, maar ik heb het idee dat spelers na een poosje door zijn professor houding op hem uitgekeken worden. In dit geval denk ik ook dat hij een beetje aan het mierenneuken is. Hij wilt geen problemen met zijn werkgever krijgen dus vind hij dat ze eerst met zijn werkgever moeten praten voordat ze met hem dieper in gesprek gaan. Maar dat kan hij tijdens zo'n gesprek zelf ook zeggen zonder af te wachten of ze de vraag op de manier stellen die hij wilt vind ik. Nogmaals we zijn geen van allen erbij geweest maar aan de hand van wat ze beiden zeggen kom ik tot die conclusie, ook een beetje rekening houdend met het gedrag van Bosz o.a. toen hij bij Ajax wegging.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2226 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

43 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2019-2021 Bayer Leverkusen
2017-2017 Borussia Dortmund
2016-2017 Ajax
2016-2016 Maccabi Tel Aviv
Laatste voetbalnieuws

Discutabele penalty helpt Peter Bosz aan broodnodige overwinning

Olympique Lyon heeft na vijf opeenvolgende remises in officiële wedstrijden weer eens gewonnen. De ploeg van Peter Bosz was zondag met 0-1 te sterk voor Troyes en neemt daardoor de tiende...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 17 januari
Erling Braut Haaland is momenteel niet geïnteresseerd in een overstap naar de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren