PSV heeft tweetal terug maar reist zonder Pröpper af naar San Sebastián

Woensdag, 8 december 2021 om 10:52Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 11:23

Roger Schmidt heeft de wedstrijdselectie van PSV bekendgemaakt voor de cruciale wedstrijd in de Europa League tegen Real Sociedad. De Duitse oefenmeester kan donderdagavond weer beschikken over Mario Götze en Philipp Max, maar heeft onder meer Davy Pröpper in Eindhoven achter moeten laten. PSV heeft aan een gelijkspel genoeg tegen de huidige nummer vijf van LaLiga om zich te plaatsen voor de knock-outfase van de Europa League.

Götze ontbrak afgelopen zaterdag in de met 4-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Utrecht vanwege rugklachten, maar is voldoende hersteld om onderdeel uit te maken van de selectie. Ook Max keert terug. De vleugelverdediger speelde vanwege een positieve coronatest zijn laatste wedstrijd op 7 november. Hij zit wel bij de selectie, maar verwacht wordt dat hij niet zal starten. Mauro Júnior, die de afgelopen weken een uitstekende indruk maakte, lijkt zijn logische vervanger op de linksbackpositie.

Door de terugkeer van Götze en Max zijn Eran Zahavi, Davy Pröpper, Maxi Romero en Ryan Thomas de enige afwezigen. Ook Richard Ledezma reist mee af naar San Sebastián. Hij maakte maandag bij de beloftenpleg zijn rentree tegen De Graafschap (2-3 verlies) na een jaar blessureleed. PSV vertrekt woensdag vanaf Eindhoven Airport en traint 's avonds in Estadio Anoeta, het recent gerenoveerde stadion van Real Sociedad. Bij een gelijkspel of een zege is overwintering in de Europa League een feit, anders rest de Conference League.

Volledige wedstrijdselectie PSV: Teze, Obispo, Ramalho, Sangaré, Van Ginkel, Vinícius, Madueke, Gakpo, Müller, Gutiérrez, Drommel, Mauro Júnior, Boscagli, Bruma, Doan, Götze, Mwene, Max, Vertessen, Ledezma, Mvogo.


Poll

Gaat PSV zich plaatsen voor de knock-outfase van de Europa League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door psvparasiempre)

Wordt echt een enorm zware wedstrijd verwacht ik. Mocht het PSV lukken om toch te overwinteren kom je in de play-offs alsnog een loodzware tegenstander tegen. Verlies je dat tweeluik heb je volgens mij helemaal niks meer. Uiteraard ga je voor het hoogst haalbare en dat is in dit geval EL maar uitschakeling door Sociedad betekent in ieder geval dat je nog zeker bent van Europees voetbal na de winter. Ben erg benieuwd.

8 december 2021 om 10:59

Of ze nu winnen of verliezen ze spelen altijd een play-off ronde. Qua sportieve is het voor PSV beter om naar de Conference te gaan. Ik vind dat Nederlandse clubs daar best wel kans maken om die te winnen. EL wordt veel lastiger omdat er nu 3 leagues zijn, vind ik het speelveld beter dan afgelopen jaren.

8 december 2021 om 11:03

De 2e plek hoeft inderdaad niet beter te zijn dan de 3e plek. Als je 2e eindigt heb je kans dat je moet spelen tegen Leipzig, Dortmund of Porto. Zijn geen kleine clubs. Bij een 3e plek tref je natuurlijk de nummer 2 uit de Conference League. Wat toch wel mindere tegenstanders zijn.

8 december 2021 om 11:27

Haha, volgens sommige stelt Dortmund ineens niet zo veel meer voor Dus die kunnen ze makkelijk hebben!

Echter vind ik dat PSV voor het hoogst haalbare moet gaan, dus overwinteren in de EL. Dat zijn ze, in mijn ogen als ploeg met ambities om structureel champions league te spelen verplicht. Je hebt er ook veel meer aan, je spelers krijgen betere tegenstanders tegen dan in de, met alle respect, conference league. En tegen Leipzig, Dortmund en Porto acht ik een geheel fit PSV ook niet direct kansloos. Dus nee, misschien is plek 2 niet beter voor de coëfficiënt, maar PSV mag in mijn ogen niet tevreden zijn met plek 3.

8 december 2021 om 11:41

Nja, Ajax staat eerste, PSV niet, en met een capabele arbiter had Ajax ook in Dortmund waarschijnlijk niet gewonnen. Het verschil tussen PSV en Ajax acht ik verwaarloosbaar, dus conclusie is dat Dortmund een tegenstander is die je liever niet treft. Je hoeft die zeker niet te verliezen als PSV zijnde, maar ze zijn er veel makkelijker

8 december 2021 om 11:46

Er zit wel degelijk een aardig verschil in niveau tussen Ajax en PSV op het moment.

8 december 2021 om 11:47

Biornha

Echter vind ik dat PSV voor het hoogst haalbare moet gaan, dus overwinteren in de El.""

Maar PSV wilt te graag CL spelen, dus beter verliezen. Dan kunnen zij in ieder geval zeggen, dat zij overwinteren in de CL

8 december 2021 om 11:51

@TLV: Ik vind dat reuze meevallen, maar dan heb ik het over de selecties. Qua trainer zeker wel namelijk. Ten Hag is echt een wereldtrainer. En hij maakt mijn inziens het verschil

8 december 2021 om 11:56

Originele grap, MrKrillin. Die heb ik nog niet voorbij zien komen. EL is doelstelling. ConfL is leuk vangnet, maar ook niet meer dan dat. Leuk om eventueel nog punten en centjes te vergaren.

8 december 2021 om 12:38

Ah ik was in de veronderstelling dat je bij een 3e plek in de ECL doorschuift, zonder play offs.

8 december 2021 om 12:58

Het verschil tussen PSV en Ajax is ook vooral groot op internationaal niveau. Ajax speelt om indruk te maken en te winnen. PSV speelt vaak om niet te verliezen. Dat irriteert me echt ontzettend vaak de laatste 10 à 15 jaar.

8 december 2021 om 12:59Mangalitsa,

meen je echt dat je psv qua selectie ongeveer net zo sterk vind ?

Pasveer beter dan Drommel
Blind beter dan Max
Martinez = Ramalho
Timber beter dan Boscagli
Mazraoui beter dan Teze
Alvarez = Sangare
Berghuis beter dan van Ginkel/propper
Gravenberch minder dan Gotze
Tadic beter dan Gakpo
Haller beter dan Vinicius
Antony beter dan Zahavi

Op vrijwel elke positie is Ajax beter of minstens gelijkwaardig.


8 december 2021 om 13:09

Ik vind Sangaré beter dan Alvarez, Boscagli even goed als Timber, Gakpo even goed als Tadic en Antony op dit moment verder dan Madueke maar in potentie niet veel van elkaar verschillen. Los daarvan is Ajax op dit moment natuurlijk beter dan PSV.

8 december 2021 om 13:25Ik denk dat van dit huidige PSV alleen Sangare en Gã£â£ã¢â¶tze in de basis zouden staan bij Ajax hoor. Niet dat een Gakpo, Madueke, Ramalho of Boscagli nou slechte spelers zijn maar bij Ajax zijn ze gewoon minimaal gelijkwaardig. Gakpo/tadic kun je best voor Tadic kiezen, is niet gek. Zelfde geldt voor Madueke/anthony. Betekent niet dat de ander slecht is natuurlijk. En de keeper staat buiten kijf natuurlijk aangezien Pasveer nog net niet de allerbeste keeper van de wereld is begreep ik van Ten Hag

Edit: Zo de discussie hieronder is wel VZ in optima forma he? Ik geef nota bene nog aan dat er hooguit 1/2 spelers van PSV bij Ajax in de basis zouden staan en nog zijn er Ajacieden die reageren dat ik 'normaal moet doen' en 'gek' ben omdat ze het niet genoeg vinden hahaha. Bizar.

8 december 2021 om 13:27

Sangare beter dan alvarez, eens vooral completer. Boscagli even goed als timber, das echt een grap gap. Timber is feller in het verdedigen. Timber is beter aan de bal. Timber is wendbaarder. Gakpo even goed als tadic, das nog eem grotere grap. Hoe durf je dat te zeggen? Das gewoon schandalige statement. Antony is veel beter dan madueke, waar antony bijna van alle markten thuis is in zn aanvalspel. Madueke is toch echt one trickpony tot nu toe gebleken. Ik ben miss wel een van de weinige ajacied die zo veel respect heeft voor psv. Ik beschouw psv altijd al als onze enige concurent. Maar nu sla je de plank echt een aantal keren mis.

8 december 2021 om 13:33

@fossen. Gakpo tadic kun je best voor tadic kiezen? Ik zweer je bent gek als je niet voor tadic kiest. Zien mensen echt niet wat voor impact tadic heeft? Wat voor rendement die beste man laat zien? En antony is veel beter dan madueke, die ik meer als een one trick pony zie. Antony heeft flair, lekkere voorzetten, binnenkamt als buitenkant voet. Steekpassjes. Antony is completer in zn aamvalspel. Enige die ik wel zou willen zien bij ajax is sangare. Ondanks dat alvarez ook goed is, denk ik dat samgare completer is.

8 december 2021 om 13:33

Huh, Gakpo zit toch veel dichter bij Tadic dan dat Boscagli bij Timber zit? Haha. Ik vind Gakpo/tadic helemaal niet zo overduidelijk terwijl ik Timber wel een stuk beter vindt dan Boscagli. Overigens moet de vergelijking natuurlijk Timber/ramalho en Martinez/boscagli zijn maar dat terzijde.

8 december 2021 om 13:36@ridirkulous, ik zeg toch ook dat je best voor Tadic kunt kiezen? Anthony is inderdaad nu beter dan Madueke, dat zeg ik ook nog haha. Madueke een one trick pony noemen vind ik dan weer nergens op slaan, maar goed. Die jongen heeft enorm veel talent, net wat pech gehad met een blessure op een lullig moment maar heeft net zo goed alles om een topspeler te worden.

8 december 2021 om 14:00

Sorry hoor maar gotze in de basis bij Ajax? Doe even normaal man. Die gozer raakt bij psv echt nog geen pepernoot en heeft nog geen moment weten te imponeren. Op basis van zijn naam/talent vroeger wel, maar op dit moment is Berghuis gewoon 2 klasses beter.

8 december 2021 om 14:04

De manier waarop je het formuleert je "kunt" voor tadic kiezen, impliceert dat ze beiden nagenoeg op t zelfde niveau zitten. Dat zijn ze dus helemaal niet. Ervanuit gaan dat ze niet beiden tegelijkertijd op t veld kunnen staan voor deze discussie, op basis van stats, is het overduidelijkkk dat tadic beter is. En over madueke, ik moet hem nog een steekpass zien geven dan, of indraaiende voorzet op maat, of buitenkant voet een bal panklaar leggen. Vooralsnog zie ik hem enkel dribbelen naar binnen snijden en uithalen. En dat doet ie overigesn super jah.

8 december 2021 om 14:36

Martinez = Ramalho? Ik vind Martinez vooralsnog samen met Antony de beste speler van Ajax dit seizoen, op nog geen mindere wedstrijd weten te betrappen. Dat kun je van Ramalho niet zeggen ondanks dat hij het ook prima doet voor PSV.

8 december 2021 om 14:45

@Zytto34, dat hij geen pepernoot raakt is echt zwaar en zwaar overdreven en pure scorebord journalistiek. Vraag me af of je meer dan 15 minuten per wedstrijd van PSV ziet. Ik reageerde op de vergelijking Gravenberch/Götze. Daarvan vind ik beide niet in de vorm van hun leven maar Götze nog stukje beter. Berghuis speelt erg sterk dus die zou het wat mij betreft op dit moment ook van Götze winnen hoor. Rustig aan.

8 december 2021 om 15:02

@ridirkulous, Haha oke ik weet even niet zo goed wat je nu wilt. Volgens mij ben je pas tevreden als ik Tadic de beste speler uit de geschiedenis noem. Ik noem toch net zo goed als jij dat ik voor Tadic zou kiezen? Tadic is namelijk simpelweg de beste speler uit de Eredivisie. Maar ik vind Gakpo net zo goed een waanzinnig goede speler. Je doet net alsof we het over Messi ten opzichte van Lukoki hebben ofzo. Maargoed, je doet Madueke vervolgens af als een speler die alleen naar binnen kan dribbelen en schieten dus tja...

8 december 2021 om 15:47

Ik wil enkel aangeven dat als he voor een keuze staat tussen gakpo en tadic, is er enkel een mogelijkheid wie beter is. Jouw woordenkeus, laat namelijk ruimte open voor discussie en wekt de indruk dat wanneer je voor gakpo kiest net zo logisch is als je keuze voor tadic. Neemt verder niet weg dat gakpo wel super is jah. Maar deze discussie gaat over wie is beter. En over madueke, you know im right...wanneer heb je madueke ballen zien geven zoals antony dat doet dan? Edit. Op jouw initiele post. Hahaha...misschien moet je ff leren hoe een woordkeus en sommige zinsconstructie ruimte laat voor andere interpretatie. Exact hoe jouw formulering t geval is.

8 december 2021 om 16:11

@j3ro3ntj33__

Je maakt een heel mooi vergelijk, maar je maakt wel een paar (veel) fouten. Ik betwijfel dan ook of je wel naar PSV kijkt. Bij meer dan de helft van de spelers vergelijk je de verkeerde spelers. Daarbij gaat het niet alleen om de beste spelers, maar nog meer om het beste team.

8 december 2021 om 11:04

Ik vind jullie selectie echt wel heel fijn, mits fit. In de EL kan je nog wel eens de Nederlandse verrassing worden dit seizoen hoor. Onderschat PSV niet. Ik vind het echt een mooi team

8 december 2021 om 11:55

Magalista

"in de EL kan je nog wel eens de Nederlandse verrassing worden dit seizoen hoor. "

Denk dat PSV verder kan komen in de CL, zelfs winnen.

In de EL spelen o.a. Porto, Dortmund, Leicter City, Napoli, Lyon, Monaco, Zenit en Leipzig. Clubs die echt beter zijn dan Psv.

Dan nog andere clubs die lastig zijn of gelijkwaardig zoals: Sociedad (vechten met PSV om plek 2), Spartak, Lazio, Leverkussen, Real Betis en Westham.

Vind de EL dit seizoen best pittig. En er komen natuurlijk nog wat ploegen uit de CL bij. Een Barcalona of Benfica, Villareal of Atalanta, uit groep G (lille, Salzburg, Sevilla of Wolfsburg).

Zie jij PSV werkelijk resultaten behalen? De EL is echt heel pittig.

In de CL heb je nog Feyenoord, AZ die doorzijn en misschien Vitesse. Als PSV daar bij komt, zie ik echt een NL ploeg kans maken om minimaal halve finale te halen.

8 december 2021 om 11:57

Het zijn ook allemaal leuke ploegen in EL, dus speel daar toch liever tegen. Even los van het sportieve aspect.

8 december 2021 om 12:05

Als Ajax van Dortmund winnen kan, zie ik niet in waarom PSV dat niet kan. Dus kansloos ben je niet. Het zijn wel sterke teams, dat klopt. Maar dat is juist de uitdaging

8 december 2021 om 13:14

Monaco en Lyon kun je wegstrepen. Zelfs een gehavend PSV had veel meer moeten halen uit die twee wedstrijden tegen Monaco. Lyon acht ik minder sterk dan Monaco en die spelen ook nog eens kamikaze voetbal. Als PSV dan kan counteren is dat in theorie de ideale tegenstander.

Hopelijk laat het blok Gutierrez/Sangare het nu weer zien. Want ik vind ze de laatste weken namelijk erg goed spelen samen.

Wordt een zware opgave, maar Sociedad is ook niet in beste vorm. 50/50 op overwintering in de EL voor PSV.

Ik hoop dat ze gewoon voor de overwinning gaan. Op gelijkspel gokken, met gemiddeld meer dan 1 tegengoal per match, is je eigen graf graven. Götze erbij scheelt enorm, gakpo ook. Dus scoren moet zeker mogelijk zijn, ondanks vinicius in de spits.

Ik voel me als supporter altijd winnaar morgen. In de Conference League kun je ver komen wellicht. In deze poule is het best een prestatie om te overwinteren in Europa League, maar een play-off tegen Leipzig, Porto, Dortmund en mogelijk Barcelona/Benfica, Villarreal/Atalanta zie ik helemaal niet zitten. Sheriff, Zenit of een club uit Poule G misschien

Mooi dat Ledeszma weer bij de selectie zit. Maakte voor die verschrikkelijk zware blessure echt een goede indruk. Ben benieuwd op welk niveau hij nu zit na die blessure.

Ik hoop dat het morgen mee zit. Zou voor het Nederlandse voetbal sowieso beter zijn als we kunnen overwinteren in de Europa League.

8 december 2021 om 11:23

Bedoel je voor wat betreft de uitstraling van het Nederlandse voetbal? Want hoewel ik hoop dat PSV morgen wint (hoop ik voor alle Nederlandse clubs), denk ik dat ze in de Conference league heel ver kunnen komen. Ze zouden die kunnen winnen in mijn ogen. En dat geldt niet voor de EL.

8 december 2021 om 13:40

Ik denk dat de verdeling qua clubs in Europa (dit seizoen) momenteel gewoon goed past. Ajax Champions League, PSV Europa league en de rest Conference. Ik denk ook dat ze in de Conference league ver kunnen komen maar uiteraard zie ik ze liever doorstomen in de Europa league. Ik kan me vergissen maar ook financieel is het interessanter voor PSV om in de Europa League te blijven, toch?

Het zal in ieder geval zeker lastig worden!

8 december 2021 om 11:27

Ik geef zo ook in de Confetti league meer kans dan de Europa leageu, als je ziet wat voor teams uit de C.L. naar de Europea L komen is het heel.lastig. (maar welmooi).

Nice, fijn dat we ook eens berichten over PSV en Feyenoord te zien krijgen, overwoog de site al bijna te verlaten.

Ongelooflijk belangrijke pot morgen. Blij dat Mario er weer bij is. Propper valt sowieso enorm tegen, dus die gaan we niet missen. Madueke en Gakpo zijn ook precies op tijd terug. We mogen hoe dan ook niet verliezen. Gas erop morgen.

9 december 2021 om 15:27

Ben het wel met je eens. Speelt Ajax dinsdag, beginnen de berichten maandagochtend over die wedstrijd om woensdagavond ergens te eindigen. Zo werkt het commerciële wereldje. Ajax genereert meer clicks ,das prettig voor adverteerders. Desalniettemin mag er zo'n 3 uur voor de wedstrijden van andere Nederlandse clubs wel iets over gepubliceerd worden. Las iets over Gakpo in de spits ipv Vinícius. Gotze op 10. Bruma links,Doan rechts. Ziet er wel goed uit op zich. Succes straks!!

Ik zou misschien Mauro ''gewoon'' op linksback zetten. Was er nooit fan van maar doet het de laatste weken uitstekend. Max heeft al even niet meer gespeeld en was dit seizoen sowieso al niet in beste vorm. Verder fijn dat Gotze weer fit is, hopelijk staat hij gewoon in de basis met Gakpo en Doan aan de zijkanten. Persoonlijk zou ik dit keer Vertessen wel eens in de spits willen zien. Desnoods als invaller.

8 december 2021 om 13:06

Ik had nooit verwacht dat ik dit zou gaan zeggen, maar Mauro presteert sinds hij weer speelt als LB gewoon beter dan Max. Geen twijfel. Het enige wat hij niet heeft is die gevaarlijke trap, maar die liet Max ook niet zo heel vaak meer zien de laatste maanden. Verdedigend zijn ze allebei van nature niet fantastisch, dus gaat het om inzet en focus. Op dit moment excelleert Mauro daarin tov Max. Daarnaast zou ik zeggen dat Mauro wendbaarder is en af en toe verrassend leuk naar binnen kan dribbelen, heeft aanvallend iets meer dynamiek.

Ik hoop zó dat we deze wedstrijd niet verliezen. Net als tegen Benfica is dit weer echt een finale.En ja derde worden en naar de Conference League gaan is qua coefficienten geen ramp, maar als supporter wil ik affiches waar ik de hele dag naar uit kan kijken en wil ik zien hoe mijn club zich meet met de sterkst mogelijke tegenstanders. Dat gaat de Conference League mij niet bieden. Mocht PSV erin belanden zou dat weer een flinke smet op het huidige seizoen zijn.

Zolang Psv niet opkijkt tegen de Spanjaarden hebben ze een kans. Maar als ze hun bewondering niet kunnen onderdrukken dan wordt het een nederlaag.
Geen gevraag om shirtje ruilen voor de wedstrijd.
Maak een overtreding en loop gewoon weg. Niet gaan helpen omhoog te komen of excuses aanbieden.
NIET tegen de scheidsrechter tekeer gaan, met paaien heb je meer succes
Vol ervoor gaan 95? minuten lang bikkelen
Hup Psv

8 december 2021 om 15:14

Je doet net alsof ze tegen Barcelona van 2015 gaan spelen, het is maar Sociedad met alle respect.

Wat betreft het treffen met Sociedad zie ik het rooskleurig in. PSV is in bloedvorm momenteel en heeft redelijk onverwacht met Bruma, Doan, Vinicius, Gutierrez en Mauro vijf basiswaardige spelers erbij die toch echt waren of leken te worden afgeschreven. Intussen blijkt Gakpo ook een prima alternatief in de spits en met Doan in de ploeg is het rennen en vliegen er een beetje af. Staat er een ploeg die, zeker wanneer Gotze terugkeert in het team en met Gutierrez een sobere maar creatieve passer op het middenveld, een elftal dat geduldig combinatievoetbal kan brengen. Met slechts één van de laatste vijf wedstrijden winnend afgesloten - nota bene tegen een tweede divisieploeg - zitten de Basken al een maand in de hoek waar de klappen vallen. Als een gelijkspel genoeg is, lijkt me dat gezien de omstandigheden een meer dan haalbaar doel.

Heb er best veel vertrouwen in. Het team presteert de laatste weken goed en met Gakpo en Gotze zijn er belangrijke spelers weer terug. Leuke wedstrijd in ieder geval.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
4.Vitesse361
5.AZ3513
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper180
O. BoscagliVerdediger183
André RamalhoVerdediger173
Y. VertessenAanvaller176
M. GötzeMiddenvelder161
M. van GinkelMiddenvelder161
BrumaAanvaller165
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

447 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 16 1 2 0
2020/2021 PSV 18 5 0 0
2019/2020 Borussia Dortmund 15 3 0 0
2018/2019 Borussia Dortmund 26 7 0 0
2017/2018 Borussia Dortmund 23 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Mario Götze scoort eindelijk en brengt PSV weer boven Ajax

PSV heeft zondagmiddag de koppositie in de Eredivisie overgenomen van Ajax. De ploeg van trainer Roger Schmidt wist namelijk de eerste wedstrijd van 2022 winnend af te sluiten. FC Groningen werd...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 16 januari
Internazionale heeft zijn pijlen gericht op Morten Thorsby. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren