Begrip voor wissel tijdens Ajax - Sporting Portugal: ‘Dat was achteraf goed’

Woensdag, 8 december 2021 om 09:39Chris Meijer

Perr Schuurs kan er wel begrip voor opbrengen dat hij gewisseld werd tijdens de wedstrijd tussen Ajax en Sporting Portugal (4-2). De centrumverdediger werd na een klein uur spelen naar de kant gehaald voor Devyne Rensch, kort nadat hij mogelijk zijn tweede gele kaart had kunnen krijgen toen hij de counter van Sporting eruit haalde. Verder kijkt Schuurs tevreden terug op zijn optreden in de laatste groepswedstrijd van de Champions League.

“Het was mijn eerste overtreding, maar misschien wel een beetje dom. Ik denk dat ik hem beter voor me had kunnen houden. Bij die tweede overtreding hield ik in, dus ik denk dat het wel terecht is dat de scheidsrechter geen tweede gele kaart gaf. Het is achteraf goed dat ik daarna gewisseld werd, om het risico te voorkomen dat je geschorst wordt”, geeft Schuurs te kennen voor de camera van RTL7. Hij leverde een assist bij het derde Ajax-doelpunt van David Neres. “Ik was blij dat hij scoorde, want dan heeft mijn pass meer waarde.”

Tegelijkertijd rekende Schuurs zichzelf de gelijkmaker van Sporting - in de eerste helft aangetekend door Nuno Santos - enigszins aan. “De rechtsbuiten gaf die bal en die viel een beetje tussen Nous (Mazraoui, red.) en mij in. Daarna tikte hij de bal een beetje gelukkig in. Bij een voorzet moet je altijd je tegenstander voelen. Maar die bal werd aangeraakt, waardoor die achter ons viel. Natuurlijk moet je soms ook zeggen dat het een goede assist was, maar uiteindelijk kijk ik toch meer naar mezelf.”

“Zes uit zes, dat is wat wilden en dat hebben we compleet gemaakt. Daar ben ik heel blij mee. Ik ben blij met mijn assist, maar je moet altijd kritisch zijn en kijken naar tegengoals of andere duels”, zo vat Schuurs het duel met Sporting voor hem samen. Ook Ryan Gravenberch toont zich in gesprek met Ajax TV blij met de perfecte score in de groepsfase van de Champions League. “Ik ben trots op het team dat we dit hebben bereikt, dat we achttien punten uit zes wedstrijden hebben gehaald, en dat we ons goede spel hebben laten zien in al die wedstrijden.”

“Ik had een beetje mixed feelings; vandaag ging het wel goed, ik begon ook goed aan de groepsfase, daarna ging het iets minder, nu weer beter. Wat dat betreft ben ik tevreden”, zo is Gravenberch tegelijkertijd kritisch op zijn eigen spel. “Het voelt super, we hebben geschiedenis geschreven, dat voelt altijd goed. Voelen we ons onoverwinnelijk? Dat wil ik niet zeggen, maar we staan er als team wel goed voor.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door leidsehood)

Ik denk niet dat Schuurs het wordt. Ik zie wel in hem een hele grote als CVM. Voetballend heel sterk, heel veel overzicht, goede passing en een goed schot en ook verdedigend redelijk sterk. Alleen heeft die soms van die slippertjes aan de zijkanten bij een snelle of vaardige tegenstander. Die situaties maakt hij minder mee in het midden van het veld.

8 december 2021 om 10:23

Hij kan 1 ding niet wat elke verdediger op top-niveau toch zou moeten hebben: verdedigen! Ik denk dat hij net tekort komt voor de (nederlandse) top maar dat hij te goed is voor de sub-top. Misschien zou hij het moeten proberen in belgie (club, anderlecht) of oostenrijk (red bull?)

8 december 2021 om 13:18

Exact. Het is gewoon echt niks, mist gewoon slimmigheid in z'n spel. Hij leest het gewoon heel slecht en daardoor telkens te laat of slecht gepositioneerd ..

8 december 2021 om 10:24

Als CVM moet je meer kunnen dan alleen een goede pass hebben. Je moet het spel voor je kunnen lezen maar ook weten wat er in je rug speelt. Laat dat 2e nu precies de reden zijn waarom velen hem al afschrijven in de verdediging. Ik ben overigens van mening dat Schuurs gaat uitgroeien tot een hele stabiele verdediger, hij is nog jong. Wat maakt het uit dat die nog niet beter is dan de Ligt op zijn leeftijd? Dat was van Dijk ook niet. Laat die jongens hun eigen pad bewandelen en wellicht zal deze Schuurs groter worden dan de 2 die ik hier boven noemde. Aan potentie ontbreekt het in ieder geval niet.

8 december 2021 om 10:59

@ M.pjanic, ik ben het wel met je eens dat hij nu het spel nog te weinig leest, maar daarvoor is ervaring en speeltijd natuurlijk heel belangrijk. In het begin dacht ik bij Alvarez ook wat doet die in godsnaam bij Ajax op het middenveld, las het spel ook niet altijd goed en was traag in de balhandeling en kijk eens hoe die zich heeft ontwikkeld.

Ik denk dat het voor Schuurs ook nog heel wat mogelijk is, maar hij moet nu wel de juiste keuze gaan maken. Bij Ajax zal hij voorlopig niet heel veel minuten gaan maken, dus mij lijkt het voor hem verstandig om zich middels een huurperiode verder te ontwikkelen bij andere club.

8 december 2021 om 11:17

Hij is aanvallend wel goed dus ik dacht gister ook al, kan hij niet op het middenveld…verdedigend echt drama

8 december 2021 om 17:56

Hij is nog zo jong.. in alle andere grote competities zou hij nog zeker twee jaar gezien worden als een toptalent. Het zou stom zijn om hem van de hand te doen, want dan moet iemand anders bij de selectie komen die niet eens beter is.

Ben ook van mening dat schuurs het niet gaat worden bij Ajax, zie niet echt progressie bij die jongen. Beste lijkt mij om te verkopen. De Bundesliga lijkt mij wat voor Perr.

8 december 2021 om 10:57

Hij is toch de ideale 3e cv? Stel je verkoopt hem wie is dan je derde cv? Gewoon lekker houden die jongen zeurt niet op de bank wat ook al bijzonder genoemd mag worden tegenwoordig.

8 december 2021 om 11:11

Rensch

8 december 2021 om 12:12

Vindt je het gek dat ie niet zeurt? Elke keer dat ie speelt maakt ie een grote fout. Gewoon lekker rensch centraal zetten als timber er niet bij is.

8 december 2021 om 15:13

Rensch gaat volgend seizoen de vaste rechtsback worden dus dat kan niet.

8 december 2021 om 11:31

Jogaburrito

"ben ook van mening dat schuurs het niet gaat worden bij Ajax,"

Wat is niet worden? Heeft nu aantal jaren gespeeld bij Jong Ajax en Ajax 1.
Als hij straks bijv voor rond de 15 miljoen verkocht wordt aan een Engelse club (die zien een 2e Virgil in hem), dan is hij toch gewoon geslaagd bij Ajax... Dikke winst en intussen jaren een bruikbare speler gehad.

8 december 2021 om 12:10

Schuurs had vorig jaar ook een geweldige assist op de winnende?? goal tegen lille. Op Brobbey toen geloof ik. Hij heeft dus wel degelijk zijn waarde gehad.

8 december 2021 om 12:17

Dit inderdaad. Niet iedere verdediger hoeft de nieuwe Van Dijk te worden. Ik zie in Schuurs echt wel iemand die op den duur in de middenmoot van Engeland kan spelen. ALs hij daar dan het niveau goed oppakt ligt de wereld alsnog aan zijn voeten.

Ik vond de overtreding waar hij een gele kaart voor kreeg, echt zo'n 'even laten zien dat ik hard kan verdedigen' overtreding. Was echt een totaal onnodige sliding op dat moment. Een De Vrij heeft ook zo'n periode gehad bij Feyenoord dat die over ging compenseren om iets te zijn wat die gewoon niet was.

8 december 2021 om 10:20

Het was wat wild inkomen van Perr, maar die hele gozer werd amper tot niet geraakt. Heb Perr niet heel hoog zitten, maar daar werd hem gewoon geel aangenaaid.

8 december 2021 om 12:18

Dat was natuurlijk gewoon geel. Totaal onnodige sliding met relatief hoge snelheid. De tegenstander probeerde hem rood aan te naaien, maar dat was complete waanzin geweest. Geel is echter gewoon terecht

8 december 2021 om 10:32

Dat gevoel had ik ook, heb ook de Ligt een tijdje spelers onnodig hard zien beuken om dit uit te stralen. Beetje het “zo doen we dat in Italie” gevoel. Heel raar als verdedigers gaan overcompenseren.

Hoezo kan hij tevreden zijn? Die jongen liep te slapen bij de 1-1. Gewoon een kwestie van slecht gepositioneerd staan..

8 december 2021 om 11:02

Dat én hij liep ook totaal niet snel achteruit toen hij de pass zag en greep ook halfslachtig in. Had gewoon zijn lichaam er voor moeten gooien. Tegelijkertijd vind ik dat Pasveer had moeten uitkomen, daar was tijd genoeg voor en er was geen andere aanvaller mee dus ook geen/weinig risico dat je met een korte pass uitgespeeld wordt. Gedeelde verantwoordelijkheid dus. Wel een goede assist van Perr.

8 december 2021 om 11:09

Je hoeft de fout niet altijd bij een Ajacied te zoeken. Je kan ook gewoon aangeven dat Sporting daar een mooi doelpunt heeft gemaakt. Perfecte pass, goed weggelopen uit de rug van Per en netjes afgemaakt. Zo doen we dat ook wanneer Ajax een goal maakt. (zie bijvoorbeeld de goal van Antony waar de tegenstander hopeloos faalt in alle opzichten)

8 december 2021 om 11:22

Och kom op, dit had toch nooit een doelpunt mogen zijn? Overigens vond ik de goal van Antony mooi, in de zin dat hij precies lang genoeg wachtte met zijn schot, maar het was wel een kado van die verdediger, dat geef ik ruiterlijk toe. Als ik Sporting-fan was, had ik op een Portugees voetbalforum dan vooral mijn kritiek op die verdediger geuit. Zo werkt het nu eenmaal, dus ik vind dat ik prima commentaar op Perr (en Remko) mag geven in dit geval.

Staat een beetje stil in zijn ontwikkeling. Zie hem graag een seizoen verhuurd worden aan een subtopper in NL, maar dan is er helemaal geen degelijke back-up meer voor Timber (ervan uitgaande dat Rensch na vertrek Nous de RB oppakt)

8 december 2021 om 11:32

Jeroenb93

Als we toch gek doen, ook maar Sanchez proberen terug te halen van Spurs... Eerst haalde Spurs spelers bij ons weg en nu wij (bergwijn en Sanhez).

8 december 2021 om 12:13

Verschil is alleen wel dat Tottenham de beste spelers bij Ajax wegplukte, en Ajax in dit geval dan afdankertjes van Tottenham.

8 december 2021 om 12:33

Tvl11

Eens hoor, maar de afdankertjes zijn nog steeds goed genoeg voor de NL topclubs.

Maar zelf vind ik het wel een mooie ontwikkeling, dat zulke jongens (tadic, Gotze, Blind, Klaassen, Propper) een stap naar NL zetten ipv ergens onderin strijden in de PL.

Onnodig risico nog mee gelopen op een 2de gele kaart. Hij had in de rust al achter moeten blijven in de kleedkamer.

Ik geef die jongen nog tijd, hij is duidelijk geen wereldtopper maar hij is nog zeer jong. Hij doet bijvoorbeeld aanvallend regelmatig wat goed, heeft lengte en verdedigd vaak erg goed.
Wel elke wedstrijd een beetje slapen, maar dat gaat er hopelijk vanzelf wel uit. Die jongen is net 22 geworden, meestal kom je rond de 25/26e bij de top, dus als hij over 1 jaar top is voor Ajax en dan nog 2 jaar bij ons speelt ben ik echt tevreden en blij.

Perr zijn probleem is dat hij nooit foutloos is. Dat hij altijd een overtreding op een domme plek maakt, onnodig een kaart pakt of een goal weggeeft. Dat kan niet in het Ajax van dit niveau. Zeker niet achterin. Ik snap ook niet hoe hij zegt dat hij tevreden is, gaf een goal weg en pakt een onnodige kaart. Twee fouten in een wedstrijd. Bijna rood nog. Dan kan je verder goed spelen maar zo werkt de CL niet.

8 december 2021 om 12:26

Dus als de tegenstander wél scoort, is het de fout van de verdediger en als hij niet scoort (zoals bij Martinez vlak voor de 1-1) krijgt die verdediger een 9,4? Dit terwijl de kans bij Martinez groter was en die bal niet van richting werd veranderd. Martinez staat uiteraard niet ter discussie en Timber ook niet, maar krijgt een speler die zo weinig speelt bakken met kritiek terwijl hij gewoon een prima pot speelt?

8 december 2021 om 15:36

Het eerlijke antwoord is denk ik: ja. Als je als verdediger de fout ingaat en daar komt een goal uit, is dat een grotere fout dan wanneer er geen goal uit komt. (Ik kan me dus zelfs die fout van Martinez niet eens herinneren...) Dat is een beetje willekeurig, maar ik vind wel dat Schuurs te vaak bij tegengoals betrokken is, te vaak onnodige overtredingen maakt en daarom toch meer een liability achterin is dan Timber en Martinez, die ik betrouwbaarder vind, maar zeker niet altijd foutloos. Martinez heeft een hele korte mindere periode gehad, toen was er ook kritiek. Edit, toevoeging: Ik vind Schuurs overigens echt wel goed hoor, maar dit is zijn probleem volgens mij. Ik zie genoeg potentie voor Ajax 1 in hem als hij aan zijn onbetrouwbaarheid/gebrek aan over mijn lijk mentaliteit kan werken, want hij is jong en beheerst veel facetten ook weer heel goed.

Bij een doelpunt gaat er meest een fout aan vooraf. Anders vallen er nooit doelpunten. Zo slecht speelde hij niet alleen het is geen Martinez. Die zijn heel anders op gevoed als Hollandse verdediger over me lijk mentaliteit Dat hebben de meeste Nederlandse verdedigers niet. Timber heeft dat wel maar die wilt het af een toe ook te mooi doen. Schuurs moet je op middenveld zetten komt hij beter tot zijn recht. Maar verders was Ajax weer top en een brede selectie. Daar kan je wat mee opvangen.

Hoe goed de pass en de loopactie misschien ook waren. Als je als verdediger je man uit je rug laat lopen is het toch jouw schuld. Toch blijf ik positief over Schuurs want hij doet ook heel veel wel goed. Ik zag hem in de eerste helft een keer Antony weg steken met een steekpass die ik maar bij weinig verdedigers zie. Ook de assist bij de goal van Neres is gewoon goed. Daarmee onderscheidt hij zich ook wel weer in positieve zin.

Laten we vooral ook niet vergeten dat het nog een jonge speler is die amper minuten maakt. Het was inderdaad een fout zoals hij zelf ook toegeeft. Verder deed hij ook veel goed en daar hoor je dan weer veel minder over.
Zou voor zowel hem als Ajax overigens wel goed zijn om hel een seizoen op niveau te laten spelen. Dan moeten we wel een goede backup halen/huren.
Ik denk dat hij nog steeds voldoende potentie heeft om in de toekomst van waarde te zijn voor Ajax.

Schuurs vindt het een leuke voetballer maar ik betrap hem er op dat hij altijd wel een slippertje maakt en dat wordt gelijk afgestraft in de CL.

8 december 2021 om 12:27

Is niet waar. Die steekbal achter Martinez langs werd zeer beroerd afgewerkt of is dat dan de klasse van Martinez?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
4.Vitesse361
5.AZ3513
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder191
D. TadićAanvaller197
S. BerghuisAanvaller185
S. HallerAanvaller1712
D. KlaassenMiddenvelder163
R. PasveerKeeper160
AntonyAanvaller157
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

6 fans
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 19 januari
FC Utrecht wil clubtopscorer Bart Ramselaar niet kwijt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren