Valentijn Driessen wil polonaise rond Ajax om één reden ‘enigszins verstoren’

Woensdag, 8 december 2021 om 07:11

Valentijn Driessen is na de foutloze groepsfase van Ajax in de Champions League lovend over Sébastien Haller en trainer Erik ten Hag. De chef voetbal van De Telegraaf vindt het begrijpelijk dat iedereen in de polonaise achter de Amsterdammers aanloopt, maar wil dat tegelijkertijd ‘enigszins verstoren’. Driessen waarschuwt in zijn column in De Telegraaf dat Ajax niet bepaald in de groep des doods zat.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

105 reacties (laatste reactie door awaydays)

Word je toch helemaal moe van deze kerel!

8 december 2021 om 07:25

Waarom? Omdat die de waarheid spreekt? Hij geeft toch ook complimenten? Echter zat Ajax niet in een hele sterke poule, waarbij de tegenstanders ook nog is verzwakt waren.

Dat doet verder niks af van het feit dat 18 punten halen een hele knappe prestatie is.

8 december 2021 om 07:47

Er zitten wel vaker clubs in niet zo'n hele sterke poule en dan halen ze toch geen 18 punten. Dat Valentijn niks onwaars zegt kan dan wel zo zijn, maar het is natuurlijk volstrekt belachelijk om dat na deze prestatie nog eens even aan te kaarten.

8 december 2021 om 07:57

Maar hij zegt het letterlijk dat dat heel knap is. Maar jullie halen alleen het negatieve eruit bij Driessen.

8 december 2021 om 08:06

Als jou baas/vrouw 60 minuten staat te vertellen hoe slecht jij bezig bent en tussendoor ook een keer ergens iets positiefs laat horen….wat denk jij dan? Lekker positief?

8 december 2021 om 08:12

Rare vergelijking, aangezien in dit artikel meer positieve woorden van Valentijn zijn dan negatieve. Verder zie ik ook helemaal geen negativiteit, maar gewoon een logische constatering.
Als je dit al negatief vindt, dan moet je een lastig leven hebben…

8 december 2021 om 08:24

Vooraf zou Ajax met pijn en moeite tweede worden en zou Dortmund wel even een maatje te groot zijn. Waarom de rode kaart aanhalen en niet de eerste wedstrijd tegen Dortmund? Ajax speelt geweldig, als Ronaldo 10 doelpunten heeft in de poulefase is hij de GOAT, bij Haller is het geluk.. jaja blijf lekker alles omlaag praten, het wordt weer een prachtig internationaal seizoen met dit Ajax, smullen!

8 december 2021 om 08:35

Je vraagt je af waarom hij de eerste wedstrijd tegen Dortmund niet noemt? Heb je het artikel niet gelezen? "...de thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund was één van de beste Europese duels deze eeuw”, aldus Driessen ..." Staat er letterlijk zo in.

Ik zal de laatste zijn die een NL voetbalverslaggever een pluim geeft, want ze zijn allemaal zonder uitzondering zwaar ondermaats, maar dit heb je toch wel even gemist denk ik.

8 december 2021 om 08:39

Wat hierboven al gezegd wordt, hij zegt letterlijk dat het een van de beste duels deze eeuw was. Echt, dit heeft toch geen zin als je alleen het negatieve eruit pikt?

8 december 2021 om 08:54

Ik persoonlijk heb niet de behoefte om continu stil te staan bij negativiteit als mijn club het goed doet, dan geniet ik liever. Bij Valentijn Driessen en S.Snape is dat blijkbaar anders. Er komen heus nog wel weer potjes dat we het kunnen gaan hebben over wat niet goed genoeg is, maar na de wedstrijden in de poule is dat gewoon een beetje zuur en jaloers gedrag.

8 december 2021 om 08:59

Jaloezie, tsja dat zal vast zijn als je fan bent van een club die Europees voetbal speelt. Snap dat je wilt genieten hoor, maar jullie doen alsof Valentijn Driessen overdreven negatief is terwijl dat reuze meevalt. Jullie zijn juist degene die dit artikel nog extra negatief maken. Dus of je dit nou als jaloers gedrag moet beschrijven…

8 december 2021 om 09:06

Ik heb nergens gezegd dat hij overdreven negatief is, ik vind het belachelijk dat ie het überhaupt is. Zeker gezien het hele voortraject, Haller geen CL spits, Ten Hag matige coach. Speelt Ajax alles en iedereen weg, moet Driessen z'n eigen rare standpuntjes hooghouden door stiekempjes even de kritische realistische noot te plaatsen. Zo doorzichtig allemaal, maar dat jij er intrapt moet je lekker zelf weten. Driessen is inderdaad jaloers dan Haller en ten Hag hem volledig logenstraffen, dat is duidelijk te merken.

8 december 2021 om 09:14

Ik kijk niet naar de persoon die erachter zit, ik kijk naar de inhoud van het artikel en die slaat best wel ergens op.

Het feit dat je het hebt over ‘intrappen’ zegt al dat je kritiek niet kan hebben vandaag. Prima, ik laat je in je hosanna stemming.

8 december 2021 om 09:14

@Snape omdat het onzin is. Sporting krijgt in 2 wedstrijden met Ajax bijna twee keer zoveel goals tegen als in 13 competitie wedstrijden. En daar zitten ook wedstrijden tegen bv Benfica tussen. Dortmund met Haaland veegt Besiktas helemaal van de mat, zelfde Haaland die vrij weinig voor elkaar kreeg in de arena.
Ajax zat niet in een hele sterke poule nee, maar het was ook geen hele zwakke poule. Dit was een redelijk normale poule. Dortmund had zwaarder gekund, maar voor de rest rolde er toch redelijk normale tegenstanders uit de respectievelijke potten. Feit is, dat Ajax de rest eigenlijk heel slecht geloot heeft. Ajax is een van de zwaarste die je kunt treffen uit pot 3 en een van de betere uit pot 2 (afhankelijk van waar ze ingedeeld worden). Was vorig jaar ook al zo, maar toen had Ajax de pech met de blessures op doorslaggevende momenten. Hoorde je niemand over, waren gewoon niet goed genoeg. Nu hebben de tegenstanders een blessure, ja poule niet zo sterk.

8 december 2021 om 09:19

Ik kan kritiek prima hebben, maar ik mag toch ook mijn mening ventileren dat ik kritiek op dit moment ongepast vindt? Dat jij niet naar de persoon achter de opmerkingen kijkt moet je zelf weten, maar dat lijkt me bij Valentijn Driessen wel degelijk van belang. Als je dat niet inziet dan trap je dus weldegelijk in zijn spelletje.

8 december 2021 om 09:21

@Shorty1991 Ajax heeft daarmee een geweldige en historische prestatie geleverd, alleen we moeten niet vergeten dat de Europse topteams zo een poulefase nog niet zo serieus nemen, mits het een poule des doods is. Die Europese topteams spelen vaak op 70 procent in de poulefase dus die zullen zelden 6 wedstrijden winnen en dat interreseert ze ook niet echt. Die gaan vanaf de KO rondes pas voluit

8 december 2021 om 09:22

@ninjakai Is inderdaad gewoon een sterke poule. De sterkste? Nee maar wel gewoon champions league waardig. Misschien dat het komt omdat ik geen Ajacied ben en dus dat ik ook niet zo blij ben als de Ajacieden dat nu zijn. Ik kan me bijvoorbeeld voorstellen dat die kritiek op Sinisterra van Derksen bij Feyenoorders ook de verkeerde snaar raakt.

8 december 2021 om 09:28

Shortly1991,

Maar dit is geen kritiek, dit is simpelweg de prestatie enigszins onderuit halen. Ik ben geen Ajacied , maar weet echt wel wat Driessen heeft geflikt bij Ajax in zijn artikelen. Echter heb ik ook geen zin om dat elke keer in mijn achterhoofd te moeten houden als ik weer een stukje van hem lees. Soms kan die namelijk best wat interessants zeggen (zeldzaam). Het kan best dat die hier weer verkeerde bedoelingen mee heeft, maar ja, uiteindelijk gaat het erom dat je je eigen mening ventileert. Ik neem Driessen al tijden niet meer serieus als persoon, maar soms snijden zijn artikelen wel hout.

8 december 2021 om 09:29

@Japie: "Ajax heeft geweldig gepresteerd ... Maar het is allemaal niet zo bijzonder want.." wat is in deze retoriek het nut van de credits die aan het begin gegeven worden? Iets wat te bagetalliseren valt is toch helemaal niet zo geweldig en historisch? In mijn ogen is het niet nodig iets te bagetalliseren als je het werkelijk historisch en geweldig vindt. Alsof Ajax de afgelopen 2 wedstrijden op 100% heeft gespeeld, gewoon 6 punten en tig goals..

8 december 2021 om 09:32

S.Snape echter is het dus in mijn ogen juist bij Valentijn wel nodig dit te onthouden. Valentijn is het type dat altijd iets negatiefs moet zeggen, niet omdat ie het werkelijk op dat moment zo ziet, maar omdat ie dan over 3 maanden als het slecht gaat kan zeggen: zie je wel altijd al gezegd, zelfs toen IEDEREEN euforisch was zag ik al dat het allemaal niet zo bijzonder was.

8 december 2021 om 09:42

Shorty1991, tsja, is ook zeker zo. Maar daar neem ik hem al gewoon niet serieus genoeg meer voor. Het interesseert me echt geen reet als hij over drie maanden dat kan zeggen en je moet er maar vanuit gaan dat een groot deel van de voetballiefhebbers dat dan hoor heeft.

8 december 2021 om 10:54

Een stilstaande klok heeft ook 2x per dag gelijk... de track record van Valentijn Driessen is zo matig, dat ik op voorhand moe(deloos) word als ik zie dat hij weer iets heeft gezegd. Ik houd dus wel enigszins rekening met de persoon.

Dit keer wil hij een punt maken door op te merken dat het niet de poule des doods was. Klopt, dat was het niet. Maar is overwintering in de CL alleen een topprestatie voor een Nederlandse club als ook nog eens de poule des doods wordt overleefd? En dit is niet zomaar overwintering, maar ongeslagen groepswinnaar worden. Dat is toch nogal wat. Overigens zijn Dortmund en Sporting gewoon de huidige nummers 2 in hun competities, waarbij de Bundesliga hoger aangeslagen wordt dan de Eredivisie en de Portugese competitie gelijkwaardig of zelfs beter (hogere budgetten) is.

Iedere keer als Ajax in de CL overwintert ligt het aan ándere factoren dan Ajax zelf. In 18/19 zouden Real en Juve zodanig uit vorm zijn dat de prestatie van Ajax niet bejubeld zou mogen worden. Alsof een team als Vitesse ook even die prestatie zou hebben neergezet.

Het lijkt haast alsof het Ajax niet gegund wordt door velen. Nou, als er vanavond en morgen door PSV, Feyenoord, AZ en Vitesse wordt gescoord, dan sta ik weer op de banken! Goede prestaties in Europa zijn in het belang van het gehele Nederlandse voetbal, zie dat toch eens in met z'n allen.

8 december 2021 om 11:01

Tilburgajax, die prestatie van 18/19 was ongekend knap. Maar het was toch een feit dat Real in slechtste vorm was in jaren? Daarvoor 4 keer de CL gewonnen en toen 2 coaches ontslagen in 1 seizoen. Ook Allegri werd ontslagen omdat het niet best was. Maakt de prestatie van Ajax niet minder knap maar mag best benoemd worden toch? Zo ook in dit jaar.

8 december 2021 om 11:50

Alegri werd niet ontslagen. Maar goed. Dat maakt allemaal niet uit. Als een Nederlandse club de op dat moment heersende club in Italië en tot dat moment heersende club in Europa verslaat, dan is dat altijd gewoon een een hele knappe prestatie. Of ze nu wel of niet in vorm zijn.

8 december 2021 om 12:15

Ze wilde perse een andere route inslaan omdat zijn voetbal niet werkt. Ze wilden graag een andere coach. Of je dan in overleg of ontslagen wordt maakt dan niet uit. Tuurlijk is het een knappe prestatie. Daar twijfelt niemand aan. Het is alleen wel mogelijk om te zeggen dat het niet de topclub is van jaren geleden.

8 december 2021 om 12:26

Goed dit kunnen we eindeloos door blijven voeren, laten wij Ajacieden er maar van uitgaan dat het een compliment is dat men het allemaal niet zo veelzeggend vindt dat Ajax tegenwoordig van Borussia en Sporting overtuigend wint. Blijkbaar is Ajax dan toch die Europese topclub wat je als Ajacied niet mag zeggen

8 december 2021 om 17:26

@Shorty1991 ik zeg toch dat het een topprestatie is want een Benfica, Dortmund of FC Porto heb ik dit nooit zien doen. Clubs als Real, Bayern etc. daarmee moet je het niet vergelijken want die spelen zo een poulefase op 70 procent meestal

8 december 2021 om 07:28

Wat is er niet waar aan zijn verhaal?

Zuurpruim! Iedereen word moe van deze kerel. Ik heb van dit Ajax genoten. Maak je wellicht nooit meer mee dit resultaat.

8 december 2021 om 07:50

Dat doet toch niks af aan zijn stelling dat het enigszins vertekenend kan zijn door de kwaliteit van de tegenstanders in de poule? Het is goed om een slag om de arm te houden, want als ze er volgende rond uitvliegen is de deceptie des te groter. 18 punten uit 6 is grandioos. Echter, 18 punten in de poule waar Liverpool het weet te doen zegt toch iets meer.

8 december 2021 om 07:58

Nee hoor, die kans is er altijd, ook als we nu van liverpool, München en real gewonnen hadden. Knock-out is anders en van alle ploegen die 2e geworden zijn kan ajax prima verliezen

8 december 2021 om 08:26

Het is niet zo dat Ajax geen pech heeft gehad. Zo staat er geen Onana maar een Pasveer erin, krijgen we een ongelukkige pingel tegen bij Dortmund. Het zal dat Haaland er in Dortmund niet bij was, maar het centrum van Ajax had Haaland in de thuiswedstrijd aardig in zijn zak. Nee het was niet de zwaarste poule, zeker ook niet de makkelijkste. Terugvallen op blessures van de tegenstander is een zwaktebod. De bank is ook gewoon onderdeel van je selectie, niet alleen de 11 op het veld. Valt bij Ajax Onana uit, dan staat er Pasveer, valt Blind uit dan heb je Nico en valt Tadic, zoals gisteren uit dan heb je Neres. Je speelt gewoon tegen de kampioen van Portugal, nr 6 land in Europa, de nr 2 van Duitsland, de derde competitie van Europa en tegen de kampioen van Turkije. Dat wegzetten als een makkelijke poule is gewoon grootte onzin. Op voorhand zei niemand dat Ajax hier 18 punten ging halen, en moest Ajax het met Sporting uitvechten om plek 2, maar plek 3 was gewoon realistisch. Lees anders de topics nog maar eens terug direct na de loting. We zagen zelf hoeveel moeite PSV had tegen 10 man van Benfica... en dan stelt nu opeens de Portugese competitie niets meer voor? En ook een Dortmund (zelfs zonder Haaland) heeft een surplus in kwaliteit en zou in 99 van de 100 gevallen gewoon kampioen worden in Nederland. Maar zoals altijd, als Ajax wint dan ligt het altijd aan de andere club, maar nooit aan goed beleid.

8 december 2021 om 08:58

@BlindeVogel waarom voelen die mensen dan de neiging om dat te benadrukken, van die minder sterke poule? Vooraf op papier zijn 2 van de 3 tegenstanders van Ajax minimaal gelijkwaardig. Europese topclubs zitten 80% van de tijd in een poule waarin de 3 tegenstanders (veel) minder zijn, toch halen die lang niet altijd 18 punten en als zij na 4 of 5 wedstrijden geplaatst zijn zegt iedereen gewoon netjes zonder het verder over de poule te hebben. Bij Ajax heeft men op een of andere manier altijd de neiging om de prestaties te moeten bagetalliseren, tegenstanders is slecht wacht maar eens op een echte tegenstander etc. Realisme is leuk hoor, is mij ook niet vreemd, maar genieten van euforie is nog veel leuker.

8 december 2021 om 09:20

@rochus: eens met je betoog hoor, de 18 op 18 is waanzinnig knap (om nog maar te zwijgen van het doelsaldo). En ik volg je dat er in de CL geen zwakke poules zijn.

Maar als Ajax zijnde, met de investeringen die gedaan zijn en de spelers die er zijn, kan je toch moeilijk stellen dat in een poule met Sporting, Dortmund en Besiktas de derde plek prima was geweest?

Ik had wel altijd verwacht dat Ajax zich zou kwalificeren voor de volgende CL ronde maar uiteraard niet op deze manier (18 op 18 en een waanzinnig doelsaldo).

8 december 2021 om 09:25

Thenry vooraf dacht iedereen Dortmund op 1. Sporting was vooraf prima vergelijkbaar met Atalanta en Valencia, die Ajax in de vorige edities met wat geluk eruit kegelden. Ik had ook goede hoop op plaatsing, maar een zekerheidje zo voelde het niet.

8 december 2021 om 09:50

Wie zei dat sporting vergelijkbaar was met atalanta en Valencia? Dat is namelijk echt lachwekkend. Valencia is al tijden een prima subtopper totdat ze problemen kregen met de eigenaar en Atlanta is laatste jaren ook een vaste subtopper. Sporting is 1 keer kampioen geworden in de competitie sinds 18 jaar. Hoezo hebben zij dan dezelfde status? Het is meer een Feyenoord in de CL. Dortmund hadden ze qua naam boven Ajax gezet. Daar ben ik het mee eens. Ik en vele anderen hebben dat waarschijnlijk puur op naam gedaan en hadden Dortmund amper of niet zien spelen dit seizoen.

8 december 2021 om 09:56

@shorty: een zekerheid is het nooit in de CL maar ik had wel de verwachting dat Ajax zich zou gaan plaatsen en dat was volgens mij ook altijd de ambitie van Ajax. Als ze dan 'maar' derde zouden worden, zou ik dat toch tegenvallend gevonden hebben.

Hoe ze nu echter gepresteerd hebben is dan weer het tegenovergestelde...haha

8 december 2021 om 09:58

Sporting kampioen van Portugal, weinig tegengoals goede spelers etc was de algemene tendens. Valencia waar Ajax tegen speelde is op papier echt niet beter dan Sporting hoor, hoe kom je erbij? Wat maakt het uit dat Mata en Villa ooit bij Valencia speelden en dat Sporting 5 jaar geleden minder was, het gaat toch om de vergelijking tussen de teams die Ajax wel trof? Atalanta is dan misschien op papier iets sterker, maar zeker op papier niet sterker dan Dortmund. Het is voor Ajax toch gewoon heel knap om van redelijk gelijkwaardige teams te winnen? Genoeg grotere clubs als Ajax die met groter kwaliteitsverschil niet dezelfde prestaties leveren.

8 december 2021 om 10:00

Ik vind alleen Dortmund vergelijkbaar met Ajax. Sporting en besiktas vind ik beduidend minder. Maar goed, schijnbaar schat ik Ajax dan hoger dan jij dat doet of lijkt dat spelen maar zo?

8 december 2021 om 11:29

@blinde vogel en waarom is dat dan knapper? Milan heeft volgens mij het grootste deel van het elftal geen CL ervaring hebben ook al tig jaar geen CL gespeeld, Porto is onder Sporting geëindigd vorig jaar en staan nu ook weer gelijk met sporting en atletico is nu de nummer 4 van Spanje? Ben los van besiktas, inderdaad echt een zwakke broeder, oprecht benieuwd naar de uitleg

8 december 2021 om 12:18

Tuurlijk achteraf schat iedereen Ajax hoger in dan Sporting, vooraf gezien was dit gewoon redelijk 50-50, misschien 55-45. Maar Liverpool is een geoliede voetbalmachine, terwijl die toch ook (veel) beter zijn dan al die andere ploegen in de poule? Zenit stelt al jaren niks voor, Atletico is ook maar een matig zooitje schoppers, Milan doet voor het eerst sinds tijden weer mee. Het is gewoon opvallend dat mensen bij Ajax altijd alles in perspectief moeten zetten en bij de rest wel gewoon enkel lovend kan doen. Maar goed maakt mijn dag niet minder, Dortmund dikste nederlaag ooit toegediend, 18 punten, CL topscorer met een poule record in de ploeg, 20 doelpunten voor. Maar goed dat is logisch tegen al die matige tegenstanders.

8 december 2021 om 12:23

Excuus ik noem Zenit, maar ik bedoel natuurlijk de matige ploeg Porto die achter Sporting zijn geëindigd

8 december 2021 om 08:59

Dit is toch gewoon de waarheid of niet? 18 punten is echt onwijs knap maar je mag toch zeggen dat dit de op 1 na makkelijkste poule is? Besiktas dat er niks van bakt, sporting dat voor het eerst in 18 jaar kampioen wordt en 1 wedstrijd speelt met 1 basisspeler. Een beetje het Feyenoord in de CL zou je kunnen zeggen. Dortmund is qua naam natuurlijk mooi maar bakt er echt heel weinig van. Die 2de plek in de competitie verbloemt heel veel. Niet voor niets dat ze niet verder komen dan EL. Dit is geen kritiek maar gewoon realistisch. Het is gewoon een onwijs knappe prestaties maar die moet je wel in perspectief zien.

8 december 2021 om 09:09

En AZ en Feyenoord hebben zeker allemaal tegenstanders van wereldniveau die op papier beter zijn dan zij? Serieus dit soort opmerkingen lees je alleen na Europese prestaties van Ajax. Het perspectief is dat 8 ploegen ooit 18 punten hebben gehaald, 8 ploegen! En dan mag je lekker zelf uitzoeken hoe vaak een beter club dan Ajax in een zwakke poule zat en geen 18 punten halen. Daar heb je je perspectief

8 december 2021 om 09:15

Nee dat zeg ik niet. Feyenoord heeft voor hun doen best lastige tegenstanders gehad maar geen wereldniveau hoor. Dit soort opmerkingen lees je alleen over Ajax omdat die club misschien door diezelfde prestaties het meeste bewierookt wordt? Feyenoord en Az krijgen niet zoveel lof. Anders waren dezelfde reacties gekomen. Ik geef alleen aan dat ze wel realistisch moeten zijn maar dat doet niks af aan de knappe prestaties. Alleen krijg je dan meteen die arrogantie dat je Psg op een hoopje gaat spelen of iets degelijks. Dat vind ik nogal irritant en onnodig na dit soort knappe prestaties. Ik wil alleen aangeven dat je zoiets er best bij mag zeggen want dat is van groot belang van de prestaties. Geen kritiek of trollen maar gewoon een beetje realisme.

8 december 2021 om 09:22

Die krijgen niet zoveel lof omdat zij niet hetzelfde presteren! Elke club die in de CL 18 punten haalt wordt bewierookt, ongeacht de poule waarin ze zitten. Enkel bij Ajax moeten sommige lieden "waken voor overschatting" en het realisme in het oog houden. Elke Ajacied weet donders goed dat er genoeg ploegen zijn die ons nog uit de CL kunnen gooien, maar wat doet dat af aan de prestaties tot dusver dan? En wat is precies realistisch dan? Straks treffen Ajax en Sporting elkaar in de finale, sta je dan met je realisme dat dit een zwakke poule was.. kortom over de toekomst kunnen we nog niks zeggen, maar de prestaties tot op heden verdienen alles behalve kritiek.

8 december 2021 om 09:22

@arsenal: maar Ajax heeft voor hun doen toch ook best lastige tegenstanders gehad?

Het verschil is echter dat Ajax al die tegenstanders een voor een heeft opgerolt en Feyenoord met de hakken over de sloot, en in extremis, weet te winnen.

8 december 2021 om 09:48

Shorty1991
Maar ze hebben wel de groepswinst vastgesteld waar je niks over hoort? Dat is voor beide gewoon een prima prestatie. Sommige Ajacieden denken wat anders en daar gaat het mij om. Gister bijv dat je Psg wel op een hoop speelt omdat je dat bij sporting ook doet. Nota bene tegen 1 basisspeler. Dat is wat ik bedoel maar dat kun of wil je niet begrijpen? Jij vindt het dus geen zwakke poule?
THenry_228
Ajax heeft voor hun doen lastige tegenstanders gehad? Welke dan? Voor Ajax begrippen zijn zowel besiktas als sporting niet heel. Dortmund in deze vorm ook niet. Geen idee waar jij dan op doelt. Oh ja, winnen in extra tijd mag niet? Een wedstrijd duurt 92 min of langer. Of je dan terecht scoort in de 50ste of 90ste minuut is totaal niet belangrijk.

8 december 2021 om 09:55

Oke dus die sommige Ajacieden bepalen dan jouw hele houding richting Ajax? Jammer man. Ik kan me ook irriteren aan dat soort types, maar die neem ik persoonlijk niet zo serieus. Alsof het voor Ajax op papier makkelijker is om van Dortmund of Sporting, dan dat het is voor Chelsea om van Juve te winnen of Real van Inter en Sheriff bijvoorbeeld. Het realisme is uiteindelijk dat Ajax de kwaliteiten, motivatie en flow heeft om deze prestatie neer te zetten. Ik zie persoonlijk niet in waarom het realistischer is om te benadrukken dat Ajax niet 6x tegen Bayern heeft gespeeld.

8 december 2021 om 10:05

@arsenal: als je niet snapt dat er een verschil is in de manier waarop Ajax gewonnen heeft en de manier waarop Feyenoord gewonnen heeft, dan stopt het natuurlijk (zonder afbreuk te willen doen aan de prestaties van Feyenoord).

En ja, de tegenstanders van Ajax waren misschien niet top maar is dat alleen omdat ze minder in vorm waren of was dat ook de verdienste van Ajax? Want Dortmund staat 'gewoon' 2de achter het ongenaakbare Bayern in de BuLi en Sporting staat ongeslagen (gedeeld) eerste in de Portugese competitie.

Het is dus onzin te zeggen dat deze ploegen 'absoluut niet in vorm' zijn want dan zouden ze ook in de nationale competitie lager staan.hoe verklaar je dat dan? Of stellen de BuLi en de Portugese competitie niets voor?

Maar nee, Ajax had niet de zwaarste poule maar de prestaties blijven wel knap, hoe je ook draait of keert. En ik ben overigens geen Ajax fan.

8 december 2021 om 10:18

Tuurlijk is er een verschil in prestaties van Ajax en Feyenoord. Elkaar er zit ook een gigantisch verschil in kwaliteit. Jij brengt het nogal respectloos richting Feyenoord. Ik zeg ook constant dat de prestaties van Ajax knap blijven. Maar wel dat de tegenstand minder is. De vorm van een ploeg als Besiktas was al zo natuurlijk. Die kun je wel wegstrepen. Maar de uitwedstrijd van sporting was natuurlijk Ajax verdienste en een beetje geluk door het ontbreken van 2 beste spelers. Dortmund thuis was ook klasse. Zowel de thuiswedstrijd tegen sporting (1 basisspeler) en Dortmund uit noem ik dan wat minder door de opstelling. Portugese competitie stelt natuurlijk weinig voor buiten de top 3. Dortmund staat 2de met veel geluk hè. Dortmund bakt er namelijk zeer weinig van en daarom zijn ze ook uitgeschakeld in de CL. Maar de prestatie van Ajax is natuurlijk klasse. Al kun je de ene wedstrijd als een mindere graadmeter nemen na mijn mening.

Haha constant als Ajax wint zegt deze kerel; in de volgende wedstrijd wil ik het wel eens zien! Hij wacht gewoon net zo lang tot Ajax verliest zodat hij kan gaan zeiken. Zonde, begon ooit als een prima journalist.

8 december 2021 om 07:29

Ach dat is al jaren de tactiek ook van vele lieden hier. Na iedere gewonnen wedstrijd "ja maar de volgende is pas echt serieus". De WKs onde Bert en Louis hielden vele mensen hier dat tot de finale / halve finale vol...om dan toch nog te zeggen..zie je wel.

8 december 2021 om 09:12

Ja dat is lekker toch, jezelf een voorzetje geven. En al is de bal jaren onderweg, ooit ga je hem kunnen inkoppen en zal iedereen jouw "gelijk" zien. Simpel gedoe..

“Niet bepaald de poule des doods” zegt hij. Ik vind dit soort uitspraken echt totaal overbodig. Ajax overklast de Portugees kampioen, Turks kampioen en ook nog de nummer 2 van de Bundesliga. Ik denk dat dit niemand had verwacht. Maarja Valentijn weet in iedere prestatie van Ajax roet te gooien. Als Ajax straks wint van Manchester City, dan had City een slechte dag. Als Ajax zou winnen van PSG dan komt dat omdat een bepaalde speler niet speelde. Zoals we allemaal weten op dit forum, is deze kerel gewoon niet serieus te nemen.

Ben het wel met hem eens. In deze groep was je vooraf verplicht om door te gaan. Alles minder was een schande. Je kan moeilijk zeggen de Europese top aan te willen vallen en eruit liggen door een Sporting of Besiktas. Dat zijn we gezien onze stand, financiële uitgaven en selectie verplicht. Doorgaan was dit jaar, met deze groep, echt de minimale doelstelling. Dat we alles winnen, had ik ook niet verwacht en is gewoon een unieke prestatie om trots op te zijn.

8 december 2021 om 07:59

Je doet sporting echt te kort, veel te kort.
Krijgen in eigen land al 1,5 jaar amper goals tegen.

Besiktas is idd een waardeloos elftal

8 december 2021 om 08:09

@De Toekomst, kijk zo klinkt het al heel anders. Ben het niet helemaal met jou eens want Sporting is zo slecht niet maar het is iig objectiever en minder negatief.

8 december 2021 om 08:34

@De Toekomst, weet je de eerste reacties nog? Bijna iedereen zei dat Dortmund sowieso eerste zou worden en Ajax en Sporting zouden vechten om de tweede plaats. En nu is Ajax eerste geworden en Dortmund speelt geen CL. Nu wordt er door sommigen gedaan alsof het niets bijzonders is wat Ajax heeft gedaan en dat vind ik dus belachelijk.

8 december 2021 om 11:33

In de breedte vallen de bundisliga teams me erg tegen dit jaar. Ajax is top zo bijzonder is het niet. Ik denk dat de Nederlandse clubs zo slecht nog niet zijn. De premier clubs op een drama tottenham dit seizoen zijn wel duidelijk beter.

Valentijn Driessen: “ajax zat niet bepaald in de poule des doods”, zo plaatst Driessen een kritische noot. “had de mazzel dat Sporting Portugal in de ontmoeting in Lissabon z’n twee beste spelers miste."'

Het was misschien niet de lastigste poule, maar ook niet de makkelijkste. De Poule van Real Madrid en die van LOSC Lille zijn naar mijn mening gemakkelijker dan die van Ajax.

Dat Sporting Lissabon twee spelers mist is ook niet zo gek. Ajax mist ook wel eens twee spelers. In dit geval was Onana heel lang weg.

Ajax heeft het gewoon uitstekend gedaan! Het is gewoon een legendarische prestatie. Laten we na deze prestatie het daar maar over hebben in plaatst van dit soort redenen benoemen.

Het gebeurt niet vaak, en het doet pijn om toe te geven, maar de man heeft voor de verandering eens een kern van waarheid zitten in wat hij zegt.

Valentijn laat de azijn zich weer goed smaken vandaag deze onbenul eerste klas zal het wel weer jammer vinden dat het goed gaat met Ajax want dat is natuurlijk geen goed nieuws voor de man , die zit weer te wachten op een december dip van mijn club want dan kan hij weer los met er deugd niets meer van , wie neemt deze vent nog langer serieus .

8 december 2021 om 08:00

Jij bent degene die azijn ophebt, aangezien je alleen het negatieve kleine stukje van Valentijn eruit pikt.

8 december 2021 om 08:36

We hebben het over de eerste Nederlandse club die dit flikt en toch weten sommigen de prestaties te bagatelliseren. Heel knap!

8 december 2021 om 08:42

En dat is heel knap! Onwijs geweldige prestatie wat nog nooit in het voetbal is voortgekomen. Dit Ajax is het beste team wat ik ooit heb gezien en als die de champions league niet winnen,
weet ik het ook niet meer. De tegenstanders waren van absoluut topniveau, die allemaal met hun sterkste elf speelden.

Nu je zin? Sjonge jonge jonge zeg.

8 december 2021 om 08:46

@s.snape na meerdere reacties waarin je het opneemt voor vriend Valentijn, wil ik je erop wijzen dat het er niet om gaat hoe klein een negatief stukje is. Het gaat erom dat het negatieve stukje de prestatie degradeert tot een hele normale situatie en dat is het uiteraard niet. En daarnaast heb je de wetenschap dat diezelfde vriend Valentijn juist Haller en ten Hag neersabelde, dus dat geeft extra lading aan dit stukje. Ik kan jou bijvoorbeeld met veel woorden ophemelen om je vervolgens met een paar woorden neer te zetten als een prutser, voorbeeld: S.snape jij hebt niet normaal ver gesprongen, dat is heel knap en niet 1 x, maar je hebt wel 6 x heel ver gesprongen, prachtig. Ik ben echt benieuwd of je dit ook kunt tegen volwassene, want nu sprong je tegen 3 jongetjes uit groep 5. Echt heel negatief ben ik niet, sterker nog, ik heb je echt complimenten gegeven. Toch snapt iedereen dat ik niet onder de indruk ben van je prestatie.

8 december 2021 om 09:02

078, je kan het wel hebben over ‘vriend Valentijn’, maar ik heb een ongelooflijke hekel aan Driessen. Echter kan die volgens mij niks goeds meer zeggen hier. Ik zie de negativiteit niet zo in dit artikel. Tuurlijk praat die de prestatie van Ajax enigszins naar beneden, maar hij zegt toch geen hele gekke dingen? Tien andere journalisten zullen alleen maar positief zijn, dus is het toch ook goed als er een kleine kanttekening bij geplaatst wordt? Ik snap niet dat een dag na een overwinning van een Nederlandse ploeg er een hele dag een soort hosanna stemming moet zijn.

8 december 2021 om 09:45

@ Snape, zooo irritant dit gedoe, waarom kan men ons niet gewoon de oprechte propzz geven voor dit resultaat? Dat negatieve gedoe altijd, typisch Hollandse ziekte weer. En nee, het houdt ons niet scherp want daar hebben we Ten Hag voor. Het overdreven ophemelen ben ik overigens ook niet van, maar dit is wel een prestatie waar je even stil bij mag blijven staan vind ik. En je opmerking "hele dag hosanna stemming", we hebben feitelijk nog niks in handen maar enkele positieve artikelen the day after, wauw wat is dat een overdreven lofzang zeg..

8 december 2021 om 09:55

@Snape, wat een inhoudelijke reactie van je! Wow! Waar zeg ik precies dat Ajax iets heeft gepresteerd dat geen andere club heeft gedaan? Ajax breekt een Nederlands record maar sommige figuren zullen altijd iets vinden om de prestaties te bagatelliseren. Knap!

8 december 2021 om 10:43

Dat zeg ik toch ook! Knappe prestatie!

8 december 2021 om 10:44

Ik zie overal de oprechte propzz komen hoor. Dus negatieve gedoe valt wel mee.

Persoonlijk lees ik de artikelen van Driessen graag, door de verfrissende kritische en realistisch noot die er steevast instaat. Dat maakt Driessen tot de beste journalist/columnist van Nederland.

Ook hier legt Driessen de vinger op de zere plek om de hosanna iets te temperen, want hoe goed de prestaties van Ajax ook zijn, moet men wel onthouden dat het één van de makkelijkste poule was in deze CL en ze aan enig geluk geen gebrek hadden.

Het echte werk gaat in februari beginnen en kunnen we zien waar Ajax daadwerkelijk staat. Een plek bij de laatste 4 zou mooi wezen en tevens de doelstelling zijn.
Desondanks heeft Ajax het Nederlands voetbal op de kaart gezet en verdient deze prestatie een groot applaus.

Wat een trieste man toch. Denk je dat ze in Lissabon zo schrijven nu sporting voor de 2e x in de historie de poule door komt? Of nu benfica ten koste van Barcelona door gaat? Nee die zijn lyrisch.

Daarnaast leuk al die mitsen en maren maar zei hij dat ook toen ze in 1 poule 2x genaaid werden tegen chelsea?

Zou deze negatieve onzin echt beter verkopen?
Ik open de telegraaf site al 5 jaar niet meer en dat hou ik zo

8 december 2021 om 08:01

Nederland 79,Volkskrant heeft met oa Willem Vissers een genuanceerde vorm van Valentijn in huis. Leest veel prettiger. Telegraaf schreeuwt, zuigt.

8 december 2021 om 08:38

@Sir Paul, ik lees de columns van Vissers ook graag! Hij houdt overduidelijk van het spelletje en dat merk je als je zijn columns leest.

8 december 2021 om 08:02

Sjonge jonge jonge, mensen hier zijn wel heel snel op hun pik getrapt. Die man is het hele artikel lyrisch en dan één kritisch nootje en de wereld is te klein. Triest.

8 december 2021 om 09:10

komt omdat er gisteren ook al heel veel op deze manier aan het praten waren.
Dortmund nummer 2 van Duitsland? Zegt niks, waardeloos team.

Sporting kampioen met maar 1 verlies wedstrijd en dit jaar nog ongeslagen? Zegt niks, waardeloze competitie.

Nou ja.. tegen die mensen zou ik toch willen zeggen...als het zo makkelijk is.. Feyenoord en PSV staan 1 en 2 punten achter Ajax, maar die halen veel minder punten in hun poule tegen bal op het dak 14 en happek*tteveen 12.
AZ zit bij ploegen in waar de meesten hier nog nooit van gehoord hebben, ook lang geen 18 punten.
En niks tegen die ploegen, ze overwinteren alle 3 in Europa. Super dat het zo goed gaat met Nederland.

Maar als het al niet knap is om tegen Sporting, Dortmund en Besiktas 18 punten te pakken en dan ook nog eens met dat doelsaldo, dan weet ik het echt niet meer.

En ja, Driessen kan best aangeven dat dit niks zegt over de volgende ronde. Ajax kan er zo uitvliegen tegen Inter of Atletico, maar om nou deze prestatie toch weer naar beneden te praten is echt kansloos. Ik zou zeggen, lees de buitenlandse media maar, die kijken er heel anders tegen aan.

8 december 2021 om 09:17

Die mensen die zo aan het praten zijn, zijn aan het provoceren. Het is een onwijs knappe prestatie van Ajax, maar Driessen zegt natuurlijk niet veel geks. Ik snap wel dat het lastiger te pikken is van iemand als Driessen.

Het was niet de zware poule die verwacht werd ,daar kunnen we Ajax alleen maar de credits voor geven toch? 18 uit 6. Moet Ajax 20 uit 6 halen Valentijn? Rare man.

Goed dat Driessen Ajax met beide benen op de grond houdt! Wat een topper is het ook. Prima kijk op voetbal, vooraf zit hij vaak door fout met z'n voorspellingen. Na de tijd lult hij ook maar een beetje door. Krant moet toch gevuld worden

Valentijn zegt hier natuurlijk niets vreemds, het CL avontuur gaat na de winterstop pas echt beginnen. Dan kan Ajax zich weer meten met de Europese top. Voor nu hebben ze het fantastisch gedaan en moet je er gewoon van genieten als Ajacied zijnde.

Sporting en Besiktas zijn niet de beste clubs, maar ook geen clubs waar je zomaar eventjes van wint. Dortmund is natuurlijk gewoon een heel sterk team. Nee, niet de zwaarste poule vergeleken met sommige andere, maar hier 18 punten halen is gewoon een fantastische prestatie.

Qua tegenstand waren deze ploegen aan het begin van de cyclus aardig gelijk aan elkaar, met name Ajax en Sporting werden gelijkwaardig geacht. Dat dit niet de sterkste poule was, was ook duidelijk, maar dat is geen garantie on door te bekeren. Afgelopen 2 seizoenen ging het ook mis in een mindere poule. Van Ajax heb ik echt genoten, 6 wedstrijden lang alleen in februari kan alles anders zijn. De ploeg die je nu loot kan straks op een aantal plekken versterkt zijn en niet meer op de ploeg lijken die het nu is. Het is wel een beetje een mindfuck met die transfer periode die eraan komt. Aan de andere kant is het ook typisch Nederlands om de polonaise te lopen na de poule fase en vervolgens gaat het in de knockout fase gelijk mis, dat is al vaker gebeurd. Maar Ajax heeft zeker een goede kans om een mooi seizoen te draaien in de CL en zij gaan het iedere ploeg lastig maken en hoeven echt niet onder te doen van een Inter, Atletico of Barca. Hopen dat ze Juve/ Chelsea en PSG ontlopen. Maar tot nu toe een prima campagne waar niets op af te dingen valt.

Tuurlijk wil hij die polonaise verstoren. Stel je voor dat mensen positief gestemd zijn of plezier hebben.

Jezus man, je hebt Dortmund twee keer naar huis gestuurd en met in totaal 8-3 van Sporting gewonnen! Gewoon een ploeg die de afgelopen jaren ook prima van elke Nederlandse club had kunnen winnen. Wat is er nu nog niet goed man!? Trouwens, toen PSV wél in een poule des doods met Barcelona, Inter en Tottenham zat heb ik weinig verzachtends of complimenteus uit de hoek van de Telegraaf gehoord dus nu ook maar ff bek houden Valentijn. Zelfs Ajax dit tot de finale schopt heeft deze man nog aanmerkingen.

8 december 2021 om 09:16

Fijn te lezen dat er ook PSV fans zijn die heel goed de werkelijkheid kunnen lezen. Driessen wil continue alleen maar naar de negatieven aspecten kijken. Zijn gedrag en mening zijn al jaren extreem negatief. Ook richting jou club. We kunnen nou eenmaal niet met geld smijten en daarom mogen we best blij zijn met goede prestaties ook als we zogenaamd geluk hadden door verschillende omstandigheden. Vind het echt fijn te lezen dat jij positiever kan zijn dan deze irritante journalist. Succes met jou cluppie donderdag.

Hij heeft uiteraard gelijk dat de poule veel zwaarder had gekund, uit pot1 had je in ieder geval 5 zwaardere tegenstanders kunnen treffen en in pot2 zaten ook genoeg teams die op papier beter zijn dan Dortmund.

Maar aan de andere kant zijn Sporting en Dortmund ook niks slechter dan Atalanta en Valencia waar je het de afgelopen 2 seizoenen wel van hebt verloren. Doorgaan is goed (en mag je ‘verwachten’ in deze poule), 18punten en 20doelpunten is gewoon fantastisch.

Alleen wanneer alle omstandigheden die je tegen kunnen werken optimaal zijn mag je credits geven... Is deze man in een film geboren oid?

Heeft elke CL winnaar enkel de moeilijkst mogelijke tegenstanders gehad in de CL? Ik heb slechte poules gezien als deze van Ajax, veel slechter. Toch is dit niet vaak nagedaan.In Nederland wordt al snel de euforie getemperd, waar men in de buitenlandse media vol trots kan zijn, zoekt men in ons land al sneller naar het negatieve aspect. Driessen is daar het perfecte voorbeeld van, nee zeker niet de poule des doods. Maar wel een puike prestatie van Ajax om deze poule 6 keer op rij te winnen, waarin 20 keer werd gescoord en slechts 5 doelpunten tegen kreeg. Ik ben een trotste supporter,

Sorry voor mijn taalgebruik, maar laat die vent alsjeblieft door de stront zakken. Wat een nare man is Driessen, zoveel rancune en jaloezie. Niet normaal meer zeg. Ik denk dat de meerderheid van de fans heel goed begrijpt dat we geen achttien punten hebben gehaald in een poule zoals die van Liverpool, maar wij hebben ook niet de financiële mogelijkheden zoals Liverpool bijvoorbeeld die hebben. Waar leeft die gozer? Waarom continue naar het lege glas in het leven kijken? Wanneer pakt een Nederlandse ploeg achttien punten in een poulefase? Serieus, wat wil Driessen met zijn houding bereiken? Deze vent gedraagt zich precies zoals onze grootste haters doen. Winnen we dan is dat omdat we geluk hadden en de tegenstander slecht was. Verliezen we dan ligt dat ook compleet aan onze onkunde. Echt, deze man moet hulp gaan zoeken.

Bravo kerel.
Een sterke onpartijdige en neutraal analyse.

Hij heeft gelijk, allemaal leuk dit, de echte prijzen worden pas aan het einde verdeeld. het kan nog steeds dat Ajax nog maar 2x speelt en dan toch klaar is. Ze moeten het volgend jaar vast zien te houden tegen waarschijnlijk betere tegenstanders.

Het lijkt me toch niet dat hij hier iets raars zegt? Met uitzondering van Dortmund waren het zelfs niet eens CL waardige ploegen.

Welk uitgeschakeld team heeft eigenlijk het hoogste club coëfficiënt? Is dat toevallig Dortmund?

Valentijn moet zijn grote bek houden en zich bezig houden met het opkrikken van het journalistieke niveau van zijn flutkrant

Een heel zielig mannetje en heel triest als je uit alles iets negatiefs haalt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder201
D. TadićAanvaller207
S. BerghuisAanvaller195
D. KlaassenMiddenvelder173
R. PasveerKeeper170
S. HallerAanvaller1712
AntonyAanvaller167
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

50 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
1996-2002 FC Twente
Laatste voetbalnieuws

Ajax gooit olie op het vuur met tweet na discutabel moment in duel met PSV

Ajax heeft op Twitter de discussie over het tweede doelpunt in de met 1-2 gewonnen topper tegen PSV aangezwengeld. De Amsterdammers plaatsen een video van een moment tijdens de wedstrijd tegen...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 24 januari
Manchester City is dicht bij de komst van Julián Álvarez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren