Marc Overmars voelde zich ‘financieel ondergewaardeerd’ bij Ajax

Woensdag, 8 december 2021 om 06:51 • Laatste update: 06:59

De belangstelling van Newcastle United voor Marc Overmars zorgde voor ‘blinde paniek’ binnen de raad van commissarissen van Ajax, zo schrijft De Telegraaf. Er lekte dinsdagavond uit dat de directeur voetbalzaken zijn contract in Amsterdam tot medio 2026 gaat verlengen. Overmars gaat na het verlengen van zijn verbintenis in ieder geval meer verdienen bij Ajax.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door daneman)

Prima keuze, ook op die posities moet het ‘salarishuis’ omhoog om je beste mensen langer te houden.

8 december 2021 om 08:45En ook hier weer 'aldus de Telegraaf' Ik word best moe van de 'telegraaf' en VI. Dat beschrijven van hoe mensen zich voelen en eigenlijk 'altijd' de negatieve kant kiezen. Het begint me echt te storen. Mag het allemaal wat positiever.
Eenzelfde kop had kunnen zijn: 'marc Overmars enorm gewaardeerd voor zijn fantastisch werk van de afgelopen jaren, tekent een nieuw contract tot 2026'
'ajax groeit mee met de ambitie om een Europesche subtop-club te worden en wil de Europesche top aantikken door het beleid van Overmars voort te zetten'

Echt weer een verhaaltje/sprookje uit de Telegraaf. Oke ik geloof best dat hij vind dat hij te weinig betaald krijgt maar Ajax gaat zulke dingen niet op straat gooien. Daarbij is smeken echt een te sterk woord na mijn mening

8 december 2021 om 07:23

Leukste aan dit alles vind ik wel dat de Telegraaf de verlenging blijkbaar totaal niet zag aankomen.

8 december 2021 om 07:35

Niet zo gek toch? Hun bron is de natte duim van Valentijn en in het uiterste geval zijn nekharen

8 december 2021 om 10:32

Telegraaf is denk ik de minst officiele "official partner" in de wereld.

8 december 2021 om 07:37

Het heeft al op de website van Ajax gestaan dus over welk sprookje heb jij het? En je laatste zin doet vermoeden dat jij erbij bent geweest. Ik kan me heel goed voorstellen dat Ajax in paniek was om Overmars kwijt te raken.

8 december 2021 om 09:11

Daarom staat smeken tussen enkele aanhalingstekens.

Ook al kan Overmars nu al zijn geld al niet meer opmaken, verdiend hij natuurlijk veel meer dan hij deed. Hij is het cement tussen de stenen, de belangrijkste pioneer voor onze huidige weelde en successen.

8 december 2021 om 09:18

Het is dan toch fijn te weten dat je kinderen het ook goed zullen hebben ...

8 december 2021 om 10:31

Niemand in de familie Overmars hoeft ooit nog te werken als ze niet debiel doen.

8 december 2021 om 10:33

Nu kunnen ze lekker debiel doen en alsnog nooit meer werken. Tijd om uit te zoeken of ik op mijn 31e nog geadopteerd kan worden.

8 december 2021 om 15:33

Daar moet vast nog wel wat ruimte voor zijn regulator

Ook wel treurig dat een minister in NL zo veel minder verdient. Daarmee haal je niet bepaald de toppers van het bedrijfsleven binnen en houd je ze ook niet jarenlang aan boord.

8 december 2021 om 07:36

Het lijkt mij beter als we staat en bedrijf zoveel mogelijk gescheiden houden om eerlijk te zijn.

8 december 2021 om 08:01

Minister zijn is een erebaan, je hoeft er op financieel gebied geen medelijden mee te hebben want meestal is het zo dat zij na de politieke carrière het bedrijfsleven ingaan waar zij veel geld kunnen verdienen.

Ten opzichte v/h volk kun je ook niet maken dat zij kapitalen verdienen want dat komt deels uit onze portemonaie..

8 december 2021 om 08:32

Daar ben ik het dus totaal niet mee eens. Juist in een crisis als nu zie je gewoon hoe incompetent sommige ministers zijn. Hugo de Jonge was gewoon een basisschoolleraar. Die gaat dus sowieso voorruit in zijn salaris, terwijl hij gewoon niet de kwaliteiten heeft om een heel ministerie te leiden. Ministerposten moeten juist door mensen worden geleid die dat wel kunnen. Denk maar aan ceo's van miljardenbedrijven. Ik denk dus dat het verhogen van de salarissen wel degelijk een verschil zou maken. Stel dat een minister vier ton per jaar zou verdienen, dan komt het toch wel dichter in de buurt van een CEO die bijvoorbeeld zeven ton per jaar zou verdienen. Het enige zwakke punt is natuurlijk wel dat zo'n minister een bepaalde politieke kleur moet hebben, wat het dus moeilijk maakt om de juiste personen aan te trekken.

8 december 2021 om 09:53

Dat jij het niet met mij eens bent dat geloof ik wel, dat zal voor het merendeel van de mensen hier gelden aangezien ik zo links ben dat het bijna rechts is.
Ik ben hier ook niet om een politieke discussie voeren, die heb ik al genoeg met mijn rechtse (echte) vrienden.
Je moet niet vergeten dat de Jonge verkozen is door het volk en dat hij op dit moment een dubbelfunctie uitvoert door het opstappen van Bruno Bruins. zoveel slechter doet Nederland imo niet vergeleken met andere landen. Kan het beter, ja maar het kan ook slechter.
Ik ben het ook niet overal mee eens (niet gevaccineerd) maar ik ga er niet over klagen want ik weet ook dat wij in een situatie zitten die wij niet eerder hebben meegemaakt ergo het is voor iedereen in het duister tasten.
Qua salaris, politici in het buitenland verdienen ook niet 4 ton per jaar.

8 december 2021 om 10:00

Omdat De Jonge _ooit_ in het onderwijs werkte gaat hij er nu hij minister is sowieso op vooruit? Die man werkt al sinds 2004 fulltime in de politiek en was vanaf 2010 wethouder in Rotterdam voordat hij minister en vicepremier werd. Je doet net of hij door Rutte in 2017 voor een schoolbord weggetrokken is omdat ze niemand anders konden vinden voor op de foto op het bordes.

Ben het trouwens ook niet met je eens dat een minister een bepaalde politieke kleur moet hebben; het zou in mijn ogen juist sterker zijn als er eens wat minder in de eigen partijburelen gekeken werd bij het aanstellen van ministers (en staatssecretarissen) en wat meer naar het maatschappelijk kader waar genoeg talent rondloopt. Zo'n post in de regering is nou ook weer niet echt een hongerbaantje he. Het zou mooi zijn als er eens wat meer niet-politici het tot de regering zouden schoppen, maar tegelijkertijd: zo werkt de politiek niet, want in de eigen achterban van de politieke partijen barst het van de mensen die gehaaid zijn op zo'n baantje en die 'em eerst toegeschoven krijgen voordat er verder gekeken wordt naar geschikte kandidaten buiten de partijen. Dat heeft volgens mij heel weinig met de hoogte van de beloning te maken, maar gewoon met de werking van politieke partijen, en dát is de reden dat discutabele politici als De Jonge zo lekker carrière kunnen maken als minister, terwijl dit land zal barsten van de mensen die het minstens zo goed zullen kunnen. Zit 'em niet per se in de beloning, maar gewoon in wie er vooraan staat te dringen.

Bij Overmars geloof ik ook niet helemaal dat hij daadwerkelijk naar Newcastle wilde voor het geld. Hooguit zal hij wat onvrede gevoeld hebben over scheve beloning omdat zijn salaris gewoon verre van marktconform was, en dan is het inderdaad een teken van fatsoenlijk werkgeverschap en waardering dat Ajax dat rechttrekt. Bij dezen lijkt dat gebeurd te zijn.

8 december 2021 om 10:01

PM van Singapore verdiend 2 Miljoen per jaar , dus elk land in anders. Vindt het bescheiden wat Rutte verdiend als PM van het land. Hij kan in het bedrijfsleven een veelvoud van dit bedrag verdienen.

8 december 2021 om 10:09

Ik ben het met je eens dat een minister eigelijk geen politieke kleur zou moeten hebben. Maar helaas is dat wel de realiteit in ons politieke stelsel. Misschien dat we onze ministers direct zouden moeten kiezen of een president die dan op zijn beurt zijn eigen ministers zou moeten kiezen zoals in de VS. Maar nu is het zo dat D66, CDA, CU en VVD elk hun eigen mensen in het kabinet willen hebben. Ik las dat komend kabinet uit 30 ministers en staatssecretarissen zou moeten bestaan puur zodat iedereen een postje kan krijgen.
En over de Jonge blijf ik bij mijn standpunt. Hij is totaal niet geschikt voor zijn positie. Je ziet het ook aan zijn beleid. De verkeerde mensen krijgen miljoenen voor gebrekkige mondmaskers. Of wat te denken van de trage vaccinatiecampagne. Of misschien zelfs de gebrekkige vaccinatiecampagne aangezien het halve land met Janssen is gevaccineerd wat gewoon een slecht vaccin is. Maar nee hoor mensen moesten vooral gaan dansen met Janssen. Wat voor ervaring heeft de beste man in het bedrijfsleven of zelfs in de medische wereld? Op mij komt hij gewoon over als een opportunist die gewoon blij is dat hij een mooi baantje heeft met lekker veel media-aandacht. Hetzelfde geldt trouwens voor het ministerie van defensie. Zet daar dan ten minste iemand die daadwerkelijk wat weet van de militaire cultuur, in plaats van een leek.

8 december 2021 om 10:21

ManCity, en laat Singapore nou net een van de rijkste landen ter wereld zijn, waar ondanks enorm beperkte ruimte de woningen gewoon betaalbaar zijn. Dus kennelijk loont het om voor kwaliteit te betalen.

8 december 2021 om 10:28

Singapore met Nederland vergelijken slaat als een lul op een drumstel aangezien Singapore een (semi) autoritair land is.

8 december 2021 om 10:31

"Misschien dat we onze ministers direct zouden moeten kiezen of een president die dan op zijn beurt zijn eigen ministers zou moeten kiezen zoals in de VS. Maar nu is het zo dat D66, CDA, CU en VVD elk hun eigen mensen in het kabinet willen hebben."

Kerel, hoe ging het in de VS onder Trump? Die koos ervoor om o.a. zijn incapabele familie op bepaalde posten te zetten waar hij zelf beter van werd.

8 december 2021 om 10:52

Ik heb anders weinig op met CEO's. Die komen even 4 jaar langs om snel te scoren en dan gaan ze naar de volgende uitdaging. Hebben zelden oog voor de lange termijn.

8 december 2021 om 11:18

Over de ministers zonder politieke kleur: dat is een leuk idee op papier, het zakenkabinet, in deze crisis zien we echter dat dat niet de oplossing is. Momenteel vaart het kabinet bijna blind op de adviezen van het OMT (deskundigen). De kritiek vanuit alle hoeken van de samenleving is niet mals als zij het advies opvolgen. Als het kabinet besluit omwille van politieke besluitvorming bijvoorbeeld de scholen open te laten, krijgen ze weer een bak gezeik dat ze de adviezen van de deskundigen niet volgen.

De oplossing is dus in mijn ogen nog niet gevonden, ook niet met een zakenkabinet/ kabinet met deskundigen

8 december 2021 om 15:08

@Douwedabbert, Hoe ging het dan onder Obama, Clinton, of zelfs George Washington? Heel mooi dat je 1 controversieel voorbeeld noemt, maar staaf dat dan ten minste met meerdere voorbeelden waar het fout is gegaan. En over nepotisme gesproken. John F Kennedy maakte zijn broer ook minister van justitie. Geen haan die daar naar kraaide. De beste man deed zelfs nog goed werk door de georganiseerde misdaad aan te pakken, hetgeen de FBI weigerde te erkennen dat dergelijke misdaadsyndicaten bestonden.

8 december 2021 om 15:24

Ik had in het geval van de VS inderdaad meerdere voorbeelden kunnen noemen maar ik heb voor Trump gekozen omdat dat nog vers in het geheugen ligt en omdat wij het over zakenmensen in de politiek hebben. Dus wat betreft heb jij gelijk maar jij hebt dus wel vrede met dat systeem?
Leuk dat je Robert Kennedy aanhaald als voorbeeld. Een man met politieke ervaring en kennis van zaken vergelijken met Ivanka Trump (of de rest v/d (schoon) familie) die totaal geen politieke achtergrond laat staan ervaring hebben.

8 december 2021 om 08:16

Ook wel treurig? Heb je dat stelletje clowns zien acteren de afgelopen jaren sinds de Covid crisis is begonnen? Ze zijn mijns inziens ruim overbetaald!

8 december 2021 om 08:35Naar mijn mening onderstreept dat juist waarom men meer zou moeten betalen voor ministers. Die Hugo de Jonge is gewoon incompetent. Het slaat nergens op dat hij zo'n belangrijk mionisterie mag leiden puur omdat hij toevallig een Christen democraat is. Hij heeft er (als basisschoolleraar) juist belang bij dat hij zolang mogelijk blijft zitten. Maar om de juiste mensen op zo'n post te kunnen plaatsen zal je ook meer moeten betalen. Ik denk dat een CEO van een groot bedrijf prima werk zou kunnen leveren. Alleen gaat die natuurlijk niet zomaar zijn dik salaris zomaar opgeven voor een ondankbare publieke taak.

8 december 2021 om 08:36

jaakke, met fatsoenlijke salarissen had je daar hele andere mensen zien staan. When you pay peanuts, you get monkeys. De Balkende norm moet omhoog als je capabele mensen wilt.
En wat Douwe Dabbert zegt over dat het een erebaantje is, is natuurlijk ook nonsens. Ten opzichte van het volk zou ik eerder zeggen dat de overheid geld moet steken in de salarissen ipv beveiliging van voetbalwedstrijden

8 december 2021 om 09:07

Exact dat bedoel ik Ajax/barca & 29er.

Dat de politieke kleur ook een selectie criterium is, helpt dan idd ook nog eens niet mee.

Maar nu hebben we het over het bedrijfsleven en de ministeries, laat staan het verschil tussen de voetballerij en de ministeries, maar ja dat punt zijn we al tijdje gepasseerd…

8 december 2021 om 09:57

"Ten opzichte van het volk zou ik eerder zeggen dat de overheid geld moet steken in de salarissen ipv beveiliging van voetbalwedstrijden."

Dus als de ministers meer gaan verdienen verdwijnt het "supporters" geweld? Daar hebben de tokkies geen boodschap aan.

8 december 2021 om 10:52

Volgens mij leg ik dat verband nergens Douwe. Het is meer dat je geld maar 1x kan uitgeven. Dan liever naar de ministeries dan verspillen aan iets als voetbal.
Voetbalgeweld moet dan nog wel opgelost worden. Hopen dat als begin er snel een algeheel verbod komt op uitsupporters

8 december 2021 om 13:39

Het probleem is dat betalen niet helpt in de huidige omstandigheden, want er zit een kies structuur achter. Die bepaalt wie op welke plek komt, alsmede vriendjes politiek. Dus meer gaan betalen zal niet leiden tot betere ministers.

Ik snap jullie redenatie volkomen, dat werkt in het bedrijfsleven en t voetbal wel, maar in de Nederlandse politiek niet. Was de BV Nederland een echt bedrijf geweest, dan was t allang failliet. Vandaar ook mijn post dat die ploeg zwaar overbetaald word.

8 december 2021 om 09:13

Het mes snijdt aan twee kanten hè. Als je ziet wat voor een potje sommige ministers ervan maken en hoeveel wachtgeld ze dan na hun aftreden nog meekrijgen is het misschien ook maar goed dat de salarissen zo 'laag' zijn.

8 december 2021 om 10:24

Maar dan hebben we het wel over ministers die kennelijk ongeschikt zijn om leiding te geven. Dat risico wordt kleiner als je bewezen mensen binnenhaalt die in het verleden succesvol zijn geweest.

Terecht… alleen al met de aankoop van Anthony verdient hij zijn Salarisverhoging meer dan terug

En waarom moet een bestuurder altijd minder verdienen dan de MP? Slaat volgens mij nergens op. Misschien in de publieke sector, maar commercieel? Tja.....als iemand veel verdiend, mag dat blijkbaar niet.

8 december 2021 om 07:52

Wordt daar een probleem van gemaakt dan? Iedere CEO van een bedrijf met een omzet van 100 miljoen + verdient meer dan de MP.

8 december 2021 om 08:10

Dat geldt ook alleen voor de (semi)publieke sector.

Het brutosalaris van Overmars is bijna het 3 voudige van wat Rutte verdiend.

Dit is goed nieuws. Marc is z'n geld meer dan waard! Buiten het voetbal om verdiend Overmars ook wel wat knaken, dus we hoeven geen medelijden te hebben met hem. Maar terecht dat er nu wat meer financiële waardering is. Al zal het bij lange na nog niet zoveel zijn als wat hij in Engeland zou kunnen verdienen

De man die de club financieel ijzersterk maakt, een team koopt en verkoopt waar je u tegen zegt, mag van mij zeker wel een salaris van 1 mil. krijgen als je ziet wat de voetballers verdienen

Kunnen we gewoon niet concluderen dat we met Marc Overmars gewoon een echte visionair hebben. Welke TD presteert wat Overmars doet? Genoeg andere ploegen die van het geld bulken of een monopoliepositie in hun eigen competitie hebben, maar hoeveel van die ploegen presteren wat Ajax nu doet? Kijk maar eens naar een Club Brugge. Die hebben momenteel ook een soort van monopoliepositie en doen ook allemaal ambitieuze aankopen. Maar toch weten ze niet te overwinteren. FC Basel was precies hetzelfde, en is nu compleet weggezakt. Ploegen als Arsenal, Manunited, Tothenham spenderen honderden miljoenen, maar kunnen geen evenwichtige elftallen samenstellen. We kunnen gewoon concluderen dat Marc Overmars Ajax draaiende houdt. 6 ton is naar mijn mening gewoon nog altijd veel te weinig. Daniel Levy verdient y6 miljoen per jaar met niets doen. Brands had bij Everton ook een miljoenensalaris, ondanks al die waardeloze aankopen die hij jaren in Liverpool mocht blijven doen.

8 december 2021 om 15:30

Overmars is helemaal geen visionair.

Het enige wat ie gedaan heeft is het salarisplafond en maximum transferuitgaven loslaten, waardoor voor Ajaxbegrippen enorm veel en dure aankopen, en daarbij worden de vruchten geplukt van de door Cruijff en Jonk sterk verbeterde opleiding, met dito talenten.

Overmars haalt gewoon binnen wat anderen aandragen. Eerder Blind en Tadic aangedragen door Schreuder, de Zuid-Amerikanen door scouts aldaar, met ook veel miskopen daartussen en die dusdanig een mismatch waren dat er niet eens kritisch naar gekeken is. En verder ook een hoop spelers die Ten Hag wilde, met veelal spelers die niks toevoegen.

Hij heeft wel een redelijk oog voor trainers, al ben ik niet bepaald fan van Ten Hag.

Overmars slim gespeeld, nu meer salaris bij Ajax

Bij de clubs waar die heen kan is ook een enorm afbraakrisico.
En staan een stuk hoger in de voedselketen qua bedragen mbt het kopen en dergelijke.
En laat de kracht van overmars nou net zitten in het goed verkopen van spelers en het slim aankopen/onderhandelen van nieuwe spelers. Iets wat heel erg nodig is bij clubs als ajax, maar veel minder bij de clubs die interesse in hem hebben.

Hoe rijker hoe hebberiger, het is bekend.

zo'n 6 ton per jaar verdienen, ook in jaren dat je gewoon faalde, met veel miskopen, en dan nog zeuren om geld. Ongelooflijk.

Overmars heeft Ajax mede zo afhankelijk gemaakt van hem, dus één persoon, door samen met de overige leiding Plan Cruijff en daarmee ook het Technisch Hart te laten klappen, opzettelijk en door eigen toedoen, waarna Overmars zich slim omhoog 'werkte' van slechts Technisch Manager, tot almachtige TD. Alle dwarsliggers en mondige mensen eruit gewerkt en gepest, om op de troon te kunnen gaan zitten.

Ajax is nu weer helemaal terug naar de oude organisatiestructuur, waarbij Ajax technisch volledig afhankelijk is van de grillen van één man, of vrouw. Dan moet je bij vertrek van Overmars wel een extreem goede keuze maken, en ook een waarbij diegene niet het enorme ego heeft om veel goede hervormingen die gedaan zijn, weer terug te draaien, om zo weer in de kansloze situatie pre-revolutie te belanden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder201
D. TadićAanvaller207
S. BerghuisAanvaller195
D. KlaassenMiddenvelder173
R. PasveerKeeper170
S. HallerAanvaller1712
AntonyAanvaller167
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

48 jaar
136 fans
SeizoenClubW
2008/2009 Go Ahead Eagles 24 0 1 0
2003/2004 Barcelona 20 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Ajax bezorgt verraste Van der Sar en Overmars ‘hele speciale middag’

Ajax-directeuren Edwin van der Sar en Marc Overmars werden afgelopen vrijdag aangenaam verrast in het Ajax Supportershome. De algemeen directeur en de directeur voetbalzaken waren daar om het borstbeeld te onthullen...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 26 januari
Een overgang van Álvaro Morata naar Barcelona is uitgesloten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren