Ajax kent drie zware potentiële tegenstanders; Ronald de Boer heeft voorkeur

Woensdag, 8 december 2021 om 07:48Jeroen van Poppel • Laatste update: 07:48

Ajax kent na dinsdagavond alvast drie van de zeven potentiële tegenstanders voor de achtste finales van de Champions League. De Amsterdammers wisten al dat Paris Saint-Germain tot de opties behoort en dinsdag kwamen daar Atlético Madrid en Internazionale bij. Woensdagavond worden de laatste vier mogelijke opponenten bekend. De loting is komende maandag om 12.00 uur in Nyon.

Voor Ajax stond er behalve de winstpremie van 2,8 miljoen euro en twee coëfficiëntenpunten niets meer op het spel tegen Sporting Portugal (4-2 winst). Als groepswinnaar treft de ploeg van Erik ten Hag na de winterstop een runner-up uit een andere poule. In vier groepen zijn nog verschuivingen mogelijk, maar momenteel staan Barcelona, Villarreal, Red Bull Salzburg en Juventus daar op plek twee.

Ronald de Boer weet uit welke poule de tegenstander van Ajax moet komen. "Als je de groep ziet die morgen in actie komt, met Red Bull Salzburg, Lille OSC, Sevilla en VfL Wolfsburg", aldus de analist van Ziggo Sport. "Dan zou je daaruit kunnen kiezen. Ikzelf zou Barcelona geweldig vinden. Die zijn niet in blakende vorm. Maar dat zeggen we nu; de eerste wedstrijd is pas in februari. Het is een beetje koffiedik kijken, want je bent drie maanden verder. Misschien is Ajax dan in een mindere periode. Op dit moment zou je zeggen: kom maar op, Barcelona. Maar als als je Lille, Salzburg of Wolfsburg ziet, denk ik: doe die maar."

Sébastien Haller, die zelf het openingsdoelpunt tegen Sporting uit een strafschop maakte, heeft juist geen voorkeur. "Voor mij is het een bonus", aldus de centrumspits van Ajax tegenover Ziggo Sport. "We kunnen iedereen krijgen, ik heb geen voorkeur. In de knock-outfase is iedere wedstrijd moeilijk. We moeten ons richten op onszelf en ons best doen." Ook Ten Hag hield zich op de vlakte. "Ik kijk niet eens naar lotingen, want je hebt er toch geen invloed op", aldus de coach. "Je weet dat je een nummer twee krijgt. We zien wel wat er op ons pad komt. We willen de top uitdagen en de top ergeren. Je weet dat je een heel zware tegenstander krijgt. Als je een kans wilt maken om door te gaan, moet je twee keer heel erg goed zijn. Maar welke tegenstander er ook uit komt, het is niet onmogelijk."

Ploegen verzekerd van plek twee:
Paris Saint-Germain
Sporting Portugal (kan Ajax niet loten)
Atlético Madrid
Internazionale

Overige ploegen die momenteel op plek twee staan:
Barcelona (kan overgenomen worden door Benfica)
Villarreal (kan overgenomen worden door Atalanta)
Red Bull Salzburg (kan overgenomen worden door Lille/Sevilla/Wolfsburg)
Juventus (vecht nog met Chelsea om plek één)

Stand in Groep E:
1. Bayern München - 15 punten
2. Barcelona - 7 punten (slechter onderling resultaat met Benfica)
3. Benfica - 5 punten
4. Dynamo Kiev - 1 punt

Stand in Groep F:
1. Manchester United - 10 punten
2. Villarreal - 7 punten
3. Atalanta - 6 punten
4. Young Boys - 4 punten

Stand in Groep G:
1. Lille OSC - 8 punten
2. Red Bull Salzburg - 7 punten
3. Sevilla - 6 punten
4. VfL Wolfsburg - 5 punten

Stand in Groep H:
1. Chelsea - 12 punten
2. Juventus - 12 punten
3. Zenit Sint-Petersburg - 4 punten
4. Malmö FF - 1 puntGerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door an34)

De nummers 2 van groep E - F - G + Juventus lijken me mooie haalbare lotingen.

7 december 2021 om 23:46

En tegen inter? Zie die nooit spelen, dus geen idee wat de kansen daar tegen zijn.

8 december 2021 om 00:39

Inter is op dit moment de beste ploeg uit italie. Super lastig potje maar niet onmogelijk.

8 december 2021 om 09:29

Atletico Madrdi lijkt le de zwaarste loting voor Ajax... Dat is, bij wijze van spreken, Getafe maar dan op CL niveau. Daar gaat Ajax het altijd lastig tegen hebben.

Ik zie ze wel graag uitkomen tegen PSG of Inter.

Doe psg maar gelijk. Hopelijk weer fans erbij. Prachtige potjes!

8 december 2021 om 00:37

Wat betreft 'uitvak met fans erbij' liever geen PSG, wat zijn die Franse autoriteiten vervelend (zie 2014)

8 december 2021 om 05:40

Van mij mogen ze ook PSG loten, moeten ze wel messischerp zijn.

Hahahah Ronald zei het goed, want tegen Barcelona kunnen we nog winnen ook

Dit Ajax maakt tegen alle teams wel een prima kans. Alleen Atletico zie ik wel somber in. Dat is zo’n taaie en vervelende ploeg. Daar kun je eigenlijk alleen van verliezen.

8 december 2021 om 00:41

Atleti is wel echt dramatisch slecht dit jaar hoor. Dit jaar met alle geluk van de wereld door gekomen. Onterechte rode kaart tegen porto mee en bij milan echt zwaar drie punten gestolen met ook een onterechte rode kaar. Ook in de competitie draait het voor geen ene meter

8 december 2021 om 08:07

Eens hoor. Maar dan nog blijft het een vervelende ploeg zeker in een KO fase. Ligt Ajax denk ik ook niet in tegenstelling vaak tot Engelse teams.

8 december 2021 om 10:01

Heb atleti wel meer met alle geluk van de wereld de poulefase zien doorkomen

8 december 2021 om 11:35

Als ajax net zo goed speelt als tegen Dortmund thuis kunnen ze van iedereen winnen.

8 december 2021 om 12:26

Ja eens zal wel een lastig potje worden maar vind ze bij lange na niet zo sterk als een tijdje terug. Dit jaar zijn ze echt puur door de scheids doorgekomen en niet op eigen kracht. Ajax kan ze echt wel kapot spelen denk ik. enige die goed speelt dit jaar is rodrigo de paul wat ik echt een geweldenaar vind,

8 december 2021 om 12:28

Atleti is wel precies zo'n ploeg die dat 'geluk' altijd heeft.

Ze beinvloeden de scheids met hun constante theather en het constante omsingelen van de scheids. Dan nog inclusief die coach langs de zijlijn.

Daarnaast zijn ze gewoon enorm geslepen. Het interesseert een Atelti niet als ze weggespeeld worden. Zolang het 0-0 staat, weten ze dat die ene kans er komt, en wanneer die komt scoren ze hem vaker wel dan niet.

Soms heb je van die teams die dat geluk inderdaad een periode hebben. Maar zolang als zij dat 'geluk' nu al hebben, moet je het bijna gaan zien als een kwaliteit

Alle drie liever niet. Die ploegen van morgen zou ik veel liever loten. Eigenlijk allemaal wel. Atleti en Inter zijn wel gewoon haalbaar, maar als ik kon kiezen dan liever een van de 4 van morgen. Lille, Villarreal, Juve en waarschijnlijk Benfica. En dan pak ik het liefste Lille. 6x verslaan in 3 jaar tijd.

8 december 2021 om 00:12

En toch, bij zo'n Lille komt de eerste keer dat we ze niet verslaan steeds dichterbij. Dan heb ik dat liever in een poulefase dan in een knockoutronde. Ik denk dat Ajax altijd beter is wanneer ze in underdogpositie zitten, dan wanneer ze tegen zo'n ploeg spelen die ons sneaky eruit kunnen werken en we ze onderschat zouden hebben als Getaffe, Roma en noem die rij ellendige uitschakelingen maar op. De luxe is alleen nu ook een probleem: met 18 punten uit 6 poulefasepotjes ben je tegen nog maar weinig teams echt de underdog.

8 december 2021 om 00:16

Maar ik vind Lille wel een ploeg die aantoonbaar minder is dan wij. Het gevoel wat jij beschrijft heb ik bijvoorbeeld bij Villarreal, die noem ik nooit ondanks dat ze matig zijn in La Liga. Typisch een soort Roma achtige ploeg waar je over kunt struikelen. Benfica vind ik deels ook zo'n tegenstander, moeten we kunnen hebben maar die zijn ook echt sluw en irritant. Juve is qua naam vrij groot, qua selectie heel matig. Als Barca doorgaat zou ik dat ook tof vinden.

8 december 2021 om 00:24

Ja, Lille is zeker aantoonbaar minder en dat hebben we de afgelopen jaren tegen hen ook wel goed laten zien. Tegen alleen Getaffe kwam het niet uit de verf, een Roma had je 9 van de 10x wel uitgeschakeld maar Ajax heeft helaas eens per Europees seizoen zo'n wedstrijd er tussenzitten waarin niets de goede kant op valt.

8 december 2021 om 02:07

Dit hebben de meeste ploegen. Daarom wint er maar 1 ploeg de trofee uiteindelijk.

8 december 2021 om 09:02

Blijft een lastige.. Ik zou deze 3 toch graag ontlopen, al moet ik zeggen dat Psg me wel mooi lijkt. Natuurlijk enorm veel kwaliteit, maar qua team en veldspel matig. Met al die ruimtes die je dan krijgt is er mss best iets mogelijk.

8 december 2021 om 11:20

Doe maar Benfica. Ook goed voor de punten in Europa.

Barcelona gaat zich niet eens plaatsen voor de knock-out fase.

8 december 2021 om 00:00

Wedden van wel? Benfica gaat niks voor elkaar krijgen

8 december 2021 om 00:16

Voor hoeveel wedden we? Estádio da Luz zal morgen een enorme boost geeft, en Kiev speelt helemaal nergens meer voor. Benfica gaat alles geven en zal daar gewoon winnen, ben ik van overtuigd.

8 december 2021 om 09:13

Ik denk een gelijkspel

8 december 2021 om 09:43

Benfica - Kyiv wordt voor sowieso gelijkspel. Wat betekent dat Barça zich plaatst.

Over 2 wedstrijden maak je tegen iedereen kans. Sws al heerlijk dat we alle poulewinnaars ontwijken.

Laat Benfica maar komen, gelijk knock-out voor Portugal 🇵🇹

Villareal lijkt me een mooie tegenstander.

8 december 2021 om 00:19

Ik denk alleen niet dat die zich gaan plaatsen. Schat Atalanta wel hoger in, die zie ik morgen wel winnen thuis van Villarreal.

8 december 2021 om 00:22

Ik vrees juist altijd de minder "grote" namen (ik weet dat ze EL hebben gewonnen afgelopen jaar). Ajax vloog er afgelopen jaren uit tegen Roma, Getaffe, Atalanta, Spurs en speelde (klassieke) topclubs kapot als Benfica, Bayern, Real Madrid, Juventus, Chelsea, Dortmund en Sporting.

Barcelona/Benfica, Villareal of een club uit de Salzburg poule moet wel te doen zijn voor Ajax. Juventus wellicht in huidige vorm ook. Atletico, Inter en PSG kunnen ze beter ontlopen.

Ajax gaat gewoon de CL winnen! Ze hebben echt zon stabiele verdediging. Positiespel dat maar weinig clubs t kunnen. Die passjes tussen de linie en dat korte combinatie die vaak aan de zijkant begint dan richting de achterlijn of juist maar binnen gaat dan als een soort rugbyaanval steeds naar de andere kant schuift. Elke club gaat daar moeite mee hebben. Ze gaan de CL winnen met geen enkele verlieswedstrijd. Gaat te boek als een van de beste elftallen ooit in de CL.

8 december 2021 om 00:07

Hoop het ook gap, maar de ondergrens is wel echt laag, als het niet loopt met scoren, vlieg je er tegen iedereen eruit zelfs Lille, alles moet meezitten net als 2 jaar terug

8 december 2021 om 01:06

Je moet mn reactie uiteraard met een korreltje zout nemen. Maar ergens geloof ik echt dat t kan. Als t aanvalspel dan ff niet loopt, dan is dit jaar de verdediging een hele sterke fundering heeft. Dat centrum martinez en timber echt beestachtig goed. Met alvarez ervoor. Niet verkeerd hoor.

8 december 2021 om 01:55

Iets van ' vader', ' gedachte' en ' wens'
Ajax speelt prima.
Maar ik heb alle clubs nu wel n paar maal gezien.
Denk dat niet elke club te doen is voor Ajax. Schat City, RM, L' pool, PSG wat hoger in. De rest kan Ajax hebben.
Hoop zelf nu tegen Atlerico; rare club die vandaag weggespeeld werd door Porto maar mede dr de arbiter ( onterechte rode) toch wonnen. Irritante ploeg wd ik niet neutraal howf te zijn

Op papier kan je een makkelijkere tegenstander treffen, maar juist als Ajax totaal geen favoriet is kunnen ze misschien het meeste bereiken. Tegen PSG zullen weinig mensen Ajax een kans geven en dat is nou precies waarom men misschien in Parijs op hun hoede moeten zijn. De Parijzenaren hebben zeer zeker hun zwakke punten en dat zou ons beter uitkomen dan een ploeg waarin we veel meer kans tegen hebben. Hoe dan ook beginnen de knock out fases niet volgende week maar pas over zo een twee maanden. Er kan dan nog veel gebeuren. Ik hoop dan echt dat er wel publiek bij is, want de jongens hebben onze fans nodig. Voor nu ben ik gewoon super trots op de spelers en onze trainer.

Klinkt misschien gek , maar ik heb meer angst voor bv Atalanta/villareal en Atletico dan Juventus en Barca .

8 december 2021 om 07:15

Dat komt doordat ajax normaal gesproken beter presteert als underdog dan als gelijkwaardige of favoriet. Daarom heb ik ook liever de zwaardere tegenstanders.

Denk Ajax beter een grote ploeg dan een op papier mindere, resultaten bewijzen dat ze dan moeite hebben om hetzelfde niveau te halen. Normaal gesproken zijn de grote clubs als City, Liverpool etc een maatje te groot voor Ajax. Dus gelijk roepen dat ze de Cl kunnen winnen is een beetje voorbarig.

8 december 2021 om 15:48

Vorig jaar won Liverpool maar met hele kleine marge (1-0 en 0-1), dus je bent zeker niet kansloos.

PSG, kom maar door!!
Heb wel zin om tegen de grootste te spelen

8 december 2021 om 18:50

Sinds wanneer speelt Emmen Champions League?😉

8 december 2021 om 19:35

Kwestie van 2 a 3 jaar
Nee maar we in de zin van, Nederlandse clubs

10 december 2021 om 20:43

Haha, snapte ik ook wel. Was een stom grapje

Geen Atletico, dat lijkt me met stip de minst gunstige loting. Die vinden het prima dat ze onder druk staan en gaa gewoon 90 minuten schoppen en over de grond rollen.

Mocht Chelsea nog 2e worden dan is er volgens mij 25% kans dat we die treffen. Zij mogelijk namelijk niet tegen een nummer 1 uit Engeland loten in de volgende ronde. Zo niet dan hebben we statistisch gezien de grootste kans om Atletico (of Villareal) te treffen. Spanje heeft namelijk ook een team dat 1e in de poule is geworden (real).

Hiermee worden de kleine landen in mijn optiek enigzins benadeeld want de kans is groter om een club uit een sterk land te treffen in de volgende ronde. Als Salzburg zich bijvoorbeeld plaats als 2e is de kans vrij klein dat we die loten.

Misschien dat er een statisticus in de zaal is die na vanavond even een kansberekening op kan loslaten

8 december 2021 om 18:52

Ach kans zegt sowieso niks. Gewoon hopen dat Ajax een ploeg als Salzburg of Benfica treft.

Het maakt nu niks meer uit wie je gaat treffen. Iedere wedstrijd is nu een finale. Erop of eronder. Persoonlijk heb ik een voorkeur voor een op papier zeer sterke tegenstander. Daar trekt Ajax zich vaak goed aan op en spelen daardoor vaak ook beter. Zeer benieuwd!

grote namen liggen ajax beter omdat ze dan juist scherp zijn in tegenstelling tot ploegen als getafe, atalanta enz dus graag een grote naam en daarnaast wordt ik liever uitgeschakeld tegen real/psg dan getafe of villareal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder201
D. TadićAanvaller207
S. BerghuisAanvaller195
D. KlaassenMiddenvelder173
R. PasveerKeeper170
S. HallerAanvaller1712
AntonyAanvaller167
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

37 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 17 12 3 0
2020/2021 Ajax 19 11 2 0
2020/2021 West Ham United 16 3 0 0
2019/2020 Eintracht Frankfurt 0 0 0 0
2019/2020 West Ham United 32 7 1 0
Laatste voetbalnieuws

Ajax ziet voorstel afgewezen worden en rekent op volgend transfervrij vertrek

Danilo heeft enkele maanden geleden een voorstel van Ajax om zijn aflopende verbintenis te verlengen naast zich neergelegd, zo meldt het Algemeen Dagblad. De 22-jarige aanvaller is na dit seizoen transfervrij...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren