Rangnick heeft goed nieuws voor Van de Beek en minder goed nieuws voor Ajax

Dinsdag, 7 december 2021 om 17:27Dominic Mostert • Laatste update: 17:29

Donny van de Beek staat woensdagavond in de basisopstelling van Manchester United tegen Young Boys, zo bevestigt trainer Ralf Rangnick daags voor het afsluitende groepsduel in de Champions League. De middenvelder speelde in de vorige groepswedstrijd tegen Villarreal (0-2 zege) ook vanaf de aftrap, maar moest het vervolgens stellen met drie korte invalbeurten in de Premier League. Hij krijgt nu voor het eerst onder de nieuwe trainer Rangnick een basisplek.

Manchester United is al zeker van de groepswinst, wat de keuze voor Rangnick om te rouleren vermoedelijk makkelijker maakt. Van de Beek is dan ook niet de enige reservespeler die een kans krijgt: onder de lat kiest Rangnick voor Dean Henderson, die volgens de Manchester Evening News in de belangstelling staat van Ajax. Op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen Young Boys wordt aan Rangnick gevraagd om uit te weiden over de situatie van de twee spelers. "Om te beginnen: ze staan morgen allebei in de basisopstelling. Donny is zondag al ingevallen, terwijl Dean een erg goede en ambitieuze doelman is", zegt de trainer.

‘Ajax zet zinnen op tijdelijke komst van stand-in David de Gea’

Ajax heeft belangstelling voor Dean Henderson, meldde Manchester Evening News dinsdag.Lees artikel

Ajax zou oren hebben naar het huren van Henderson. Op dit moment wil Rangnick echter geen afscheid nemen van de 24-jarige keeper. Hij lijkt Henderson te zien als zijn tweede keus achter David de Gea en benadrukt het belang van goede reservedoelmannen. "We hebben zeker twee keepers nodig. We hebben er drie met Tom Heaton en Lee Grant is onze vierde keeper, al zou ik zeggen dat we op dit moment drie keepers hebben die in aanmerking komen voor het eerste elftal. Ik heb al aangegeven dat ik mijn spelers de komende weken moet leren kennen." Rangnick doelt op uitspraken na zijn aanstelling: hij benadrukte de komende weken te willen gebruiken om zijn selectie 'tot in detail' te leren kennen.

"Ik ben blij om ze allemaal bij de selectie te hebben en ik wil ze zoveel mogelijk tijd geven", zegt Rangnick over de spelers die normaliter niet als eersten op het wedstrijdformulier staan. "Iedereen krijgt de kans om te presteren en zichzelf te laten zien. Daarom ben ik blij om morgen speeltijd te geven aan aardig wat andere spelers, om te zien hoe ze presteren onder de druk van een Champions League-wedstrijd met 75.000 toeschouwers in een uitverkocht stadion. Dit is een perfecte kans om de spelers te leren kennen, net als zaterdag tegen Crystal Palacce. We hebben slechts een week met elkaar getraind. Ik leer ze in iedere training en wedstrijd beter kennen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door dabor)

Die jongen moet gewoon weggaan, schiet niet op die invalbeurten steeds. Ja ik weet hij is niet goed genoeg voor de wereldtop, maar treurig om hem zo op de bank te zien wegkwijnen. Lekker naar een leuke subtopper gaan Donny!!

7 december 2021 om 18:31

Hoe komen mensen dan bij de conclusie dat hij niet goed genoeg is? Dit is een type middenvelder van de toekomst. Een jongen met enorm veel loopvermogen en scoringsdrift. Onder elke nieuwe Duitse trainer had van de beek basis gestaan. Alleen de tactisch meest slechte trainer op topniveau ziet dit niet. Onder de nieuwe trainer zal hij een basisplaats veroveren.

7 december 2021 om 20:58

Mischien onder een Duits coach. Maar mensen komen tot die conclusie door te kijken naar z'n Ajax periode, en je kunt dan moeilijk zeggen dat Donny bij de absolute wereldtop thuis hoort. Eerlijk is eerlijk. Loopvermogen is natuurlijk niet genoeg voor de absolute wereldtop. Vergeet niet dat Donny toch echt niet bij onze beste top 4 spelers behoorde. Als jij nu serieus wilt beweren dat Donny bij de absolute wereldtop, City Bayern PSG Liverpool Real Madrid etc thuishoort adviseer ik je om eerst alle wedstrijden van Donny bij Ajax terug te kijken. Mensen zeggen dat niet voor niets

7 december 2021 om 22:45

Misschien moet hij dan naar PSV gaan of Heracles

Heeft die toch maar netjes gedaan, al geplaatst zijn voor volgende ronde Champions League.

Bruno Fernandez speelt huidig seizoen echt niet top. Veel minder dan zijn vorige anderhalf seizoen bij United. Ik ben benieuwd of Bruno Fernandez weer terug op zijn oude niveau komt. Anders vind ik dat Van De Beek wel een kans verdiend inplaats van Bruno Fernandez.

Ben benieuwd wat ons Ralf gaat doen morgen avond, gaat hij met Bruno en Donny op het middenveld spelen? Of kiest hij toch voor een wat defensiever middenveld? We gaan het zien, morgen 8 december om 21:00 (UTC +2).

Wat vinden jullie ervan dat Donny nu eens een kans verdiend in plaats van Bruno Fernandez?

7 december 2021 om 17:46

Lijkt me dat je een grap maakt? Bruno heeft letterlijk de meeste assists in de CL dit seizoen. En zelfs als Ajax fan moet ik zeggen dat ik dit een absurd idee vindt. Donny heeft in totaal aardig wat minuten gemaakt voor United en was allesbehalve overtuigend. Laatste wedstrijd in de CL was ook matig. En Bruno uit vorm is en blijft toch aanzienlijk een klasse boven Donny. Feit blijft dat Bruno uit het niets het verschil kan maken, ook uit vorm.

7 december 2021 om 17:55

Ajax34x "lijkt me dat je een grap maakt? "

Nee ondanks veel mensen mij een enorme grappen maker vinden maak ik bij deze geen grap.

Ajax34x: "bruno heeft letterlijk de meeste assists in de CL dit seizoen. En zelfs als Ajax fan moet ik zeggen dat ik dit een absurd idee vindt. Donny heeft in totaal aardig wat minuten gemaakt voor United en was allesbehalve overtuigend. Laatste wedstrijd in de CL was ook matig. En Bruno uit vorm is en blijft toch aanzienlijk een klasse boven Donny. Feit blijft dat Bruno uit het niets het verschil kan maken, ook uit vorm."

Als je bij Manchester United speelt moet je altijd top zijn vind ik. Als je minder speelt dan ligt de concurrentie op de loer. Fernandez mag dan wel de meeste assist hebben in de UCL, in de premier league is hij gewoon erg matig de laatste tijd. Waarom zal Donny dan niet eens de kans mogen krijgen inplaats van deze meneer? Als je hem de kans niet geeft, weet je ook niet of hij het beter zal doen.

7 december 2021 om 18:06

Je zegt het zelf al "bij United moet je altijd goed zijn" en zoals eerder aangegeven; Donny was allesbehalve 'altijd goed bij United'. Bij een club als United werkt het niet met kansen geven, je moet er gelijk staan. En je weet dat in de PL Bruno samen met Salah bovenaan staat qua gecreëerde kansen per wedstrijd? Dat jij dat "erg matig vind" begrijp ik niet zo goed. Ja niet zo fenomenaal als vorig seizoen, maar alsnog gewoon een onmisbare schakel voor United. Tevens staat Lingard hoger in de pikorde en zal dus eerder ipv Bruno mogen spelen

7 december 2021 om 18:06

@Klopp,

Je spreekt je zelf lekker tegen…
“Als je bij Manchester United speelt moet je altijd top zijn vind ik” nou VD Beek moet dan bij z’n eerste basisplaats gelijk een assistje of goal maken anders is hij niet top en mag hij lekker weer banken voor Bruno…
Dude als Bruno het ff niet heeft, dan heeft VD beek het al helemaal niet. Nog nooit wat laten zien bij Manu en in zijn hele carrière nog nooit wat laten zien wat Fernandes laat zien…
Dus de smeekbedes dat VD beek moet spelen slaan nergens op. Hij heeft betere spelers voorzich en mag al blij zien met een plekje op de bank

7 december 2021 om 18:13

Maurootje: "dude" "smekbedes dat VD beek moet spelen slaan nergens op",

Als je op een normale manier kan communiceren wil ik best met je in discussie, maar niet op deze manier.

Ajax34x: "je zegt het zelf al "bij United moet je altijd goed zijn" en zoals eerder aangegeven, Donny was allesbehalve altijd goed bij United. Bij een club als United werkt het niet met kansen geven, je moet er gelijk staan. En je weet dat in de PL Bruno samen met Salah bovenaan staat qua gecreëerde kansen per wedstrijd?"

Donny van de Beek heeft nooit echt meerdere wedstrijden op rij de kans gehad om bij United te gaan schitteren. Hooguit een halve wedstrijd. Waarin hij het ook nog niet eens verkeerd deed.

Dat Bruno Fernandes bovenaan staat met Salah wat betreft gecreëerde kansen weet ik niet. Maar ik heb de afgelopen weken Manchester United gekeken en daar was Bruno Fernandes echt niet goed. Oogde gefrustreerd en had enorm veel balverlies op soms hele gevaarlijke plekken. Dus ik vind dat Donny nu wel eens de kans verdiend in plaats van Fernandes. Eerst werd altijd gezegd dat Donny niet aan spelen toe kwam omdat Fernandes het zo goed deed. Nu hij dit niet meer doet vind ik dat hij (donny) wel eens de kans mag krijgen.

7 december 2021 om 18:42

@Klopp

VDB speelt ook niet altijd top dus hij haalt je criteria “moet altijd top spelen” niet. Niemand trouwens. Dus dan zet je spelers in die daar het dichtstebij komen. Zoals Bruno met zijn 35 assist en 45 goals in 100 wedstrijden. Nee lekker laten staan. Enige keer wanneer je Fernandes moet banken is om rust te gunnen en gelukkig snapt elke trainer dat die Manu heeft geleid afgelopen tijd;Ole,Carrick en nu ook Rangnick

7 december 2021 om 18:49

Maurootje: "vdb speelt ook niet altijd top dus hij haalt je criteria “moet altijd top spelen” niet. Niemand trouwens."

Naja misschien heb ik het verkeerd geformuleerd. Er kan natuurlijk altijd een mindere wedstrijd tussen zitten, maar Bruno Fernandes speelt nu al wel 10 wedstrijden op rij ondermaats. Donny van de Beek heeft nog nooit meer dan 3 wedstrijden op rij de kans gekregen (volgens mij zelfs niet 1 echte kans). Ik vind daarom dat hij nu wel eens een kans mag hebben.

7 december 2021 om 17:47

Fernandes hoort er altijd in. Ook al speelt die natuurlijk minder sinds de komst van Ronaldo. Je hebt wel creativiteit nodig en die heb je buiten hem niet echt. Fernandes is de enige met een uitstekende pass.

7 december 2021 om 18:01

Modricmagic: "fernandes hoort er altijd in. Ook al speelt die natuurlijk minder sinds de komst van Ronaldo. Je hebt wel creativiteit nodig en die heb je buiten hem niet echt. Fernandes is de enige met een uitstekende pass."

Dat is misschien zo. Pogba zal eventueel ook nog een goede pass kunnen geven , maar dan houdt het ook wel op. Maar Bruno Fernandez speelt de laatste tijd wel erg matig. Dus weet niet of ik het helemaal met de stelling "fernandes hoort er altijd in" eens ben.

7 december 2021 om 18:07

Pogba speelt al jaren wisselvallig. Dus dat zegt me niet zo heel veel. En die wil natuurlijk weg deze zomer dus daar heb je niks aan. Fernandes is niet in de vorm die hij vorig jaar wel had maar is nog steeds verreweg de meest creatieve speler die ze hebben.

7 december 2021 om 17:53

Dat Donny erin moet betekent niet dat Bruno eruit moet. In het Ajax systeem is Donny het best als 10, maar in het buitenland moet ie zich redden als 6 denk ik. En zijn laatste minuten vond ik hem genoeg agressie en overgave uitstralen voor die positie. Mctominay was ook weer een kip zonder kop dit weekend, die mag ook eens op het bankje terecht komen. En Donny een echte kans geven van minimaal 5 wedstrijden achter elkaar.

7 december 2021 om 17:58

Hakimziyach22: "ajax systeem is Donny het best als 10, maar in het buitenland moet ie zich redden als 6 denk ik."

Ja dat is waar, een midden veld met Donny van de Beek - Bruno Fernandez - Fred is ook een optie. Hoewel ik van mening ben dat dat dan wel een behoorlijk aanvallend middenveld is. Helemaal als je Ronaldo in je team hebt zitten die niet meeverdedigd. Dan ben je op de tegenaanval wel erg kwestbaar als United zijnde.

7 december 2021 om 18:02

Maar Donny heeft zich ook bij Ajax gered als 6, in de CL zelfs. Dus hij kan het absoluut. Dan beperk je zijn sterkste punt (diepgang) maar nog steeds heeft hij meer voetbal in zich dan Mctominay. Laat Donny lekker het spel verdelen vanaf 6, ik vond hem al een goede connectie hebben met Sancho, die twee begrijpen elkaar. Dan wordt hij vanzelf ook sterker. Ik zie het wel werken, maar over een maand kan ie net zo goed weggaan, want dit had 1.5 jaar terug al kunnen gebeuren.

7 december 2021 om 18:07

Hakimziyach22: "maar Donny heeft zich ook bij Ajax gered als 6, in de CL zelfs."

Het succesvolle middenveld van Ajax was toch Schone - Frenkie de Jong en Donny van de Beek?

Dan is Donny daar de meest aanvallende speler, dus Donny vd Beek speelde in het succesvolle UCL seizoen bij Ajax niet als 6 (of Ajax moet met 3 zessen hebben gespeeld).

Stel Fernandes speelt bij United als extra middenvelder is dat naar mijn mening toch een ander middenveld dan wat er bij Ajax destijds stond. Bij Ajax was Donny vd Beek de meest vooruitgeschoven man. Bij United zal dat dan Fernandes zijn.

7 december 2021 om 18:11

Nee. Donny speelde feitelijk als schaduwspits. Zo diep. Het meest succesvolle middenveld bij ons destijds was Ziyech-Schone-Frenkie. Simpelweg omdat Ziyech zelf bepaalde waar hij speelde en die rechtsbuiten op papier in de praktijk natuurlijk niks voorstelde aangezien Ziyech vanaf het middenveld ons spel dirigeerde, en tevens omdat de nr10 positie al leeg was aangezien Donny allesbehalve op het middenveld te vinden was en vaak ergens in de 16 stond.

7 december 2021 om 18:15

Ajax34x: "donny speelde feitelijk als schaduwspits"

Nee dat is niet waar, Ziyech kwam van rechts, en Neres van links. Tadic speelde als schaduw spits en Donny van de Beek kwam regelmatig als extra man in de 16 als diepgaande/lopende middenvelder.

7 december 2021 om 18:16

Ik heb het over het seizoen erna, 19/20. Toen speelde hij naast Martinez en Ziyech op 10. Dat ging prima in de groepsfase, veel goals gemaakt, door arbitrale dwalingen uitgeschakeld. Zat prima in elkaar. Daar speelde Donny heel goed op 6. Veel voetbal bracht hij en we konden zelfs omschakelvoetbal spelen vanwege de snelheid op de vleugels. Dus hij heeft het absoluut laten zien in de CL.

7 december 2021 om 18:24

Hakimziyach22: "ik heb het over het seizoen erna, 19/20. Toen speelde hij naast Martinez en Ziyech op 10."

Het seizoen erop speelde Ajax toch vaak in de UCL met het blok Alvares - Martinez op het middenveld? Daar was destijds altijd zoveel discussie over weet ik nog wel. Dat ging toen over het gebrek aan voetballend vermogen.

Ziyech heeft naar mijn weten vrijwel altijd via rechts gespeeld in de Ucl.

7 december 2021 om 18:29

Dat was alleen in de eerste 2 wedstrijden zo. Daarna ging Donny naar achteren omdat ten Hag dat ook zag. En toen draaide het geweldig. Chelsea werd een uur lang dronken gespeeld in Londen. In de laatste wedstrijd moest Donny weer terug naar 10 door blessure van Promes, dus hij heeft er 3 wedstrijden gespeeld + in de competitie. Ik vind dat ie daarin een hoog niveau heeft gehaald. En Ziyech stond absoluut op 10, want op die manier kon je zowel Promes als Neres in de basis zetten. Helaas raakten beide geblesseerd.

7 december 2021 om 18:36

Hakimziyach22: "dat was alleen in de eerste 2 wedstrijden zo. Daarna ging Donny naar achteren omdat ten Hag dat ook zag."

Dat klopt niet hoor. Ajax speelde tegen Chelsea in de Arena ook met het blok Alvarez en Martinez. Ook die laatste wedstrijd tegen Valenicia speelde Ajax met dat blok.

Alleen in Londen en in Lille speelde Ajax met dat middenveld. Hoewel het in Lille ook geen vrije keuze was, omdat zowel Blind als Veldman geschorst waren waardoor Martinez terug moest naar het centrum.

7 december 2021 om 20:43

Hilarisch. Een Liverpool fan die een Ajacied wil uitleggen waar Ziyech feitelijk wel of niet speelde. Nogmaals, Ziyech speelde als dirigent in een vrije rol, zeggen dat hij alleen van rechts kwam is aantoonbaar onjuist en voor een Ajacied tamelijk absurd om te horen. Zie goal Tottenham waar hij letterlijk van....links kwam. Je kijkt teveel naar papieren opstellingen. Ziyech speelde op 10. Altijd. Enerzijds omdat Donny allesbehalve op 10 stond, anderzijds omdat Ziyech simpelweg letterlijk een nr.10 is van nature.

Hou lekker Onana gewoon, Henderson is zeker een goede keeper maar alleen als je die kan kopen is het een aanwinst. Heeft ook al maandenlang geen wedstrijd gespeeld op noemerswaardig niveau. Liever een topkeeper van een wat mindere ploeg kopen. Verder leuk dat Donny speelt, maar als je alleen in zulke potjes je opwachting mag maken dan lijkt het me verstandig om snel verder te gaan kijken. Ik zou ook gewoon weggaan uit Engeland, genoeg andere mooie clubs in Europa. De competitie is echt niet heilig.

Ik denk dat Donny perfect in het voetbal past waar Rangnick om bekend is. Vind het daarnaast ook goed dat hij spelers die normaal op de reservebank zitten, laat spelen tegen Young Boys. Er zijn ook genoeg trainers die dat niet doen.
Als ik Donny was zou ik het aankijken tot aan het einde van het seizoen. Als hij dan nog niet in de plannen is voorgekomen, dan kan hij beter op zoek gaan naar een ander team.

7 december 2021 om 17:52

Donny past juist totaal niet in dat spel. Voor de rechts- en linksmid posities in zijn tactiek heb je juist jongens met snelheid, passingskwaliteiten en techniek nodig. Allemaal kwaliteiten die Donny niet bezit; die jongen kan alleen de 16 in rennen en tegen een bal aanlopen.

7 december 2021 om 18:03

Bundesligafan "ik denk dat Donny perfect in het voetbal past waar Rangnick om bekend is."

Met welk voetbal is ons Rangnick dan bekend volgens jou?

Wat ik heb opgemaakt uit diverse studies is dat Rangnick juist meer van het "high pressing voetbal" is. Dan heb je toch meer spelers nodig die snelheid en conditie hebben zoals bijvoorbeeld een Wijnaldum, Salah of Mane?

Ben zeer benieuwd waar hij dan gaat spelen, en met wie. Hem 1 op 1 vervangen voor Bruno werkte vooralsnog voor geen meter. Rangnick zal toch niet het wiel opnieuw willen uitvinden? Afwachten maar.

Hoelang gaan we nog door met schrijven over Donny. Iedereen heeft de mismatch gezien. Hij mag nu weer even meedoen in een wedstrijd die er niet meer toe doet. Ik zeg een stapje terug naar een lager niveau en dan weer twee omhoog.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool4537
3.Chelsea4428
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Cristiano RonaldoAanvaller188
M. GreenwoodAanvaller185
David de GeaKeeper220
J. SanchoAanvaller171
M. RashfordAanvaller134
A. MartialAanvaller81
D. HendersonKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

74 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester United 8 1 0 0
2020/2021 Manchester United 19 1 1 0
2020/2021 Ajax 0 0 0 0
2019/2020 Ajax 23 8 3 0
2018/2019 Ajax 34 9 1 0
Laatste voetbalnieuws

ESPN onthult pijnlijke interne conclusies bij Man United over Van de Beek

Donny van de Beek speelde zaterdag tegen Aston Villa (2-2) zijn vijftigste wedstrijd voor Manchester United. The Red Devils stonden middels een tweet stil bij deze mijlpaal, iets dat de nodige...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren