Henk Fraser twijfelt over positie bij Sparta na vertrek Van Stee

Dinsdag, 7 december 2021 om 11:49Jordi Tomasowa • Laatste update: 16:23

Henk Fraser twijfelt of hij moet doorgaan als trainer van Sparta Rotterdam, zo laat hij weten in gesprek met het Algemeen Dagblad. Eerder op de dag maakte de club via de officiële kanalen bekend dat de wegen van Sparta en technisch directeur Henk van Stee per direct scheiden. Fraser sloot eerder niet uit dat hij zijn conclusies zou trekken, mocht het conflict tussen Van Stee en Sparta’s algemeen directeur Manfred Laros niet worden opgelost.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door gomes1psv)Henk is een prima trainer en dit bied hem de kans om het zinkende schip te verlaten dat Sparta heet zonder dat het hem persoonlijk te veel schade op levert. denk dat dat ook meeweegt in zijn beslissing. wellicht goed trainer voor AZ?

7 december 2021 om 12:00

Ik dacht precies hetzelfde. Zou een goede trainer voor AZ zijn in de toekomst

7 december 2021 om 12:02

Ik denk niet dat een club als AZ een dubbelfunctie zoals Fraser die heeft bij de KNVB snel zou accepteren.

7 december 2021 om 12:09

Xajaafca

Past zijn speelstijl en visie wel bij AZ?

Zou denk ik meer passen bij een FC Utrecht of Feyenoord.

7 december 2021 om 12:27

Wel twijfelen of hij bij AZ past, maar hem erna ook aan Feyenoord linken?

Als Feyenoord inmiddels iets aan het doen is, is het wel een aanvallende visie creëren in de gehele club. En als Henk inderdaad iets wel niet heeft, is het een aanvallende/dominante(re) visie.

7 december 2021 om 12:53

Dat klinkt inderdaad niet logisch. Als iemand bij AZ past vertrekt hij tegenwoordig vaak naar Feyenoord. Dus of hij past bij beide, of bij beide niet. Hoewel ik Fraser een leuke man vind, denk ik niet dat hij geschikt is voor AZ of Feyenoord. Utrecht zou wel kunnen. Maar ik ben niet helemaal overtuigd eerlijk gezegd.

7 december 2021 om 15:41

Utrecht heeft in Hake een prima trainer die ook volgend jaar nog voor de groep staat en zodra Hake weggaat zal Darije Kalezic, de huidige trainer van Jong FC Utrecht, het wel overnemen.

7 december 2021 om 12:36

Of Groningen?

7 december 2021 om 12:50

Groningen zal hij wel niet heen gaan. Het is geen groot geheim dat hij Fledderus niet kan luchten. Dus die zal eest weg moeten, wat niet gaat gebeuren. Al vind ik Henk Fraser wel een betere trainer dan Buijs.

7 december 2021 om 15:10

Wat heeft Fraser dan voor een verleden met Fledderus?

7 december 2021 om 15:40

Fledderus was bezig met spelers van Sparta en volgens Fraser zocht hij zelfs contact vlak voor wedstrijden. Hij vond Fledderus niet zo chique, een beetje gluiperig

7 december 2021 om 13:29

Welnee, Henk die zag Sparta toch alleen maar als een warmhoudertje voor het overnemen van het Nederlands elftal na Qatar. Die gaat dan echt niet bij AZ instapprn ineens. Die willen hem waarschijnlijk niet eens.

Ja dat was al bekend toch.
Van de week heeft Fraser dit al aangegeven.
Als hij uit wil stappen is dit het moment iig

In het belang van Sparta zou vrijwel zeker betekenen dat hij blijft. Weet ook niet hoe veel imagoschade het oplevert om nu je contract in te leveren, terwijl ik hem een van de betere in de competitie vind. Geen idee of hij er al rijp voor is, maar zie hem best komend seizoen bij PSV voor de groep staan.

7 december 2021 om 13:52

Ik zie Schmidt eigenlijk gewoon bijtekenen bij PSV. Maar wat rijpheid betreft: hij draait al wel wat jaartjes mee. Dus zie hem best bij eengeote club. Alleen in Nederland zie ik nog geen plek. Tenzij ten Hag naar Man Utd gaat, maar of Fraser dan naar Ajax gaat...

7 december 2021 om 14:40

Fraser heeft bij Vitesse laten zien dat attractief aanvallend voetbal niet in zijn repertoire voorkomt. Dat zou voor Ajax wel een heeel slechte keuze zijn.

Henk houd de eer aan jezelf en ook vertrek ook gewoon. Laat die Laros het maar uitzoeken daaro.

7 december 2021 om 14:12

Deze Laros snapt in ieder geval wel dat je geen geld moet uitgeven wat er (nog) niet is. Fraser is hier gewoon bezig met zichzelf, want een degradatie op 't CV staat niet heel lekker.

Ik kan niet in de financiele huishouding van Sparta kijken, maar stel me voor dat ook op Spangen de tering naar de nering moet worden gezet met de verliezen die de coronapandemie het voetbal heeft toegebracht. Dan is de verkoop van Okoye een mooi succesje straks, maar als Laros de hand op de knip houdt zou hij dat niet zonder reden doen. Wat niet wegneemt dat ik de frustratie van Van Stee natuurlijk ook snap; zijn handen zullen jeuken nu Sparta zich steeds vaster in de degradatiezone lijkt te nestelen.

Daarbij vraag ik me af of Fraser er goed aan doet op te stappen. Gezien zijn band met Van Stee kan ik me voorstellen dat hij uit solidariteit opstapt. Maar wat schieten zowel Van Stee als Sparta daarmee op? En is Fraser een minder goede vriend voor Van Stee als hij, om de acceptabele reden dat hij ook loyaal wil zijn naar zijn spelersgroep, zou blijven om Sparta in de Eredivisie te houden? Voor dat scenario zou Van Stee toch ook begrip moeten hebben?

7 december 2021 om 12:04

Zeker kan hij daar begrip voor hebben. Maar uiteindelijk gaat het om de vraag: wat wil Fraser? Ik denk dat het gewoon einde verhaal is.

7 december 2021 om 12:13

@gomes1psv

Sparta verlaten zou voor hem wel gunstig kunnen zijn. Een zinkend schip verlaten. Staan bijna onderaan, spelersgroep matig en je verliest nog eens je beste speler in de winter.

Hij zou dan volop kunnen focussen als assistent van LvG en hopen dat hij na het WK kan overnemen.

Blijft hij en Sparta vliegt eruit, dan slinken zijn kansen op bondscoach voor Oranje ook.

Jij weet ook dat binnen de voetbalwereld korte termijn denken is. Over half jaar zijn veel mensen aandeel van Fraser bij Sparta vergeten en wordt de degradatie een ander toegerekend.

RUN Fraser RUN zou ik hem adviseren

7 december 2021 om 12:14

Het is inderdaad uit solidariteit en hun onderlinge verstandhouding. De 'reden', zoals ik het overigens begreep, dat Laros de hand op de knip houdt is simpelweg dat hij wil dat Sparta niets uitgeeft totdat het binnen is, waar van Stee juist wat meer risico wilde nemen. Het laatste natuurlijk mede om voor nu in de Eredivisie te blijven, maar om überhaupt (in zijn ogen) een extra stap te zetten.

Ja die is weg dus. Is dit niks voor Utrecht? Die Hake kan er niet zo veel van.

7 december 2021 om 12:21

Nee inderdaad, Hake staat met zijn vierde plaats wel op een schamele plek voor een club als Utrecht he? Schande dat het gat met Ajax 10 punten is!

7 december 2021 om 13:35

Statistieken zeggen niet alles. Als je naar de statistieken kijkt lijkt het ook of Schmidt het heel goed doet, terwijl dat juist niet zo is.

7 december 2021 om 14:11

@benzema. - Zo goed doet Fraser het anders ook niet met Sparta dit seizoen. Ze hebben dan wel goede spelers uitgezwaaid, maar het is ook niet zo dat Fraser er nog iets uit weet te halen. Als je die twee coaches afvalt, moet je Fraser ook afvallen.

7 december 2021 om 14:24

Waarom niet? In het najaar ging het met hotten en stoten, maar ik heb de laatste drie wedstrijden PSV uitstekend zien voetballen. En dat Bruma en vooral Gutierrez, Mauro, Doan en Vinicius enorm opleven en zich weer basiswaardig mogen noemen, heeft alles te maken met het vertrouwen dat Schmidt ze geeft, waar dat ook geldt voor de ontwikkeling die Obispo, Vertessen, Madueke, Gakpo en - meest van allemaal - Boscagli heeft doorgemaakt. Wanneer PSV donderdag in de EL overwintert en erin slaagt de huidige marge ten opzichte van Ajax weet te behouden, in te lopen of zelfs geheel teniet te doen, leg mij dan maar - wetende dat John de Jong met bijna Zeeuwse zuinigheid heeft geinvesteerd terwijl de inkomsten een tienvoud daarvan waren - hoe deze man het wel goed kan doen.

En wat betreft FC Utrecht: kom alsjeblieft eens met argumenten waarom Hake niet deugt als trainer van die club dan. Je reageert nu twee keer, maar zet je standpunten inhoudelijk totaal geen kracht bij.

7 december 2021 om 15:13

Valt er wat uit Osman, Smeets of Engels bijv. wat te halen?

Bijzonder is dat de Feyenoord generatie van voor de eeuwwisseling er als trainer allemaal ontzettend goed op staat: Van wonderen, van Bronckhorst, Fraser, Bosz en ook de Wolf en van Gastel hoor je goede verhalen over als assistent.

Zijn allen slimme gasten die hard werken op 1 hebben staan.

Wellicht een idee voor de knvb en clubs om hier eens op te gaan selecteren ipv al die gasten die t talent in hun poten hadden zitten. Van Basten, de boer, cocu, nu Sneijder bijna weer.

Gegroet, een Ajacied! Ten hag is overigens van hetzelfde laken en pak!

7 december 2021 om 13:51

Grootste deel wel maar John de wolf en van Gastel niet perse toch? Van Feyenoord supporters hoor ik altijd vooral dat De Wolf vooral goed stoïcijns kan kijken en dat Van Gastel goed met de frituur is. Maar ik geef toe dat ik het niet geweldig kan beoordelen.

7 december 2021 om 15:41

Waarom zit Van Bronckhorst wat jou betreft in een ander 'kamp' dan Cocu; ik vind dat echt van hetzelfde laken een pak. Beide eerst op hun bek gegaan, oude garde nodig gehad om weer opgeraapt te worden, paar nationale succesjes gehad, geen aansprekend of herkenbaar voetbal op de mat gelegd en marginale interesse voor hun diensten over de grens, om over de mate van succes nog maar te zwijgen.

Ook Van Gastel en De Wolf noemen vind ik veel te rooskleurig geschetst. Zijn dat betere trainers dan Reiziger, Ooijer, Poldervaart of om het even welke assistent zonder Feyenoordverleden? In mijn ogen steken die gasten er niet zo hoog bovenuit dan jij suggereert hoor.

7 december 2021 om 19:18

Er zit wel een verschil tussen cocu en van Bronkhorst. Behalve als van Bronkhorst hopeloos faalt en in de middenmoot gaat spelen met Glasgow Rangers. Dan niet meer. @Gomez1psv

7 december 2021 om 23:12

Tja, aan de andere kant: na Feyenoord is erg geen fatsoenlijke club voor Van Bronckhorst langsgekomen en is het enige dat de man ten deel viel een obscuur en teleurstellend avontuur in China. Feyenoord is inmiddels twee trainers verder en Van Bronckhorst is pas twee weken bezig aan zijn eerste serieuze club. In de meest voorspelbare competitie van Europa nota bene.

De discussie is klein bier, maar buiten kijf staat volgens mij dat Van Brockhorst er niet beter of minder op staat dan generatiegenoten Frank de Boer, Cocu en Stam.

Fraser heeft nu al een excuus als het onverhoopt toch misgaat bjj Sparta. En als het wel goed uitpakt, krijgt hij alle credits 😃Ik snap dat Sparta ook weinig trek heeft in een trainer die twijfelt en solidair is met de technische man.

Please AZ, wees scherp en hap toe

7 december 2021 om 14:07

Gezien de huidige soap bij Sparta kun je min of meer invullen wat hij zou roepen als hij nu bij AZ had gewerkt. Ook die hielden de hand op de knip om geen onnodige risico's te nemen.

7 december 2021 om 17:50

Als hij instapt dan gaat hij akkoord met het beleid van AZ, neem ik aan

7 december 2021 om 20:57

Dat gaat ook op voor z'n huidige situatie bij Sparta. Je kunt als technisch directeur of als coach niet gaan lopen zeuren om versterkingen als ze duidelijk de financiele situatie van de club niet weten. Schijnbaar is er geen geld en dan moet je roeien met de riemen die je hebt. Daar hadden zowel de TD als nu Fraser dus duidelijk moeite mee.

Wat heeft die Manfred Laros nu eigenlijk betekend in het Nederlandse voetbal?
Wikipedia zegt dat hij een boekhouder is die diverse financiële functies heeft gehad bij FC Den Bosch sinds 1998 en daarna bij RBC Roosendaal.
De eerste club staat er al decennialang zeer beroerd voor en de tweede is inmiddels verdwenen uit het betaalde voetbal.
Of dit te wijten is aan de man weet ik niet, maar ook Sparta staat er kennelijk beroerd voor, want anders waren de transferopbrengsten wel geherinvesteerd in de spelersgroep.
De twee voetbaldieren Henk&henk zijn in ieder geval ontevreden dat er een zeer kwaliteitsarme selectie is die moet gaan uitkijken dat de club niet degradeert.

Henk stap alsjeblieft op. Laat Laros de puinhoop die hij heeft veroorzaakt zelf maar opruimen.

Tja, die wil natuurlijk geen degradatie op z'n CV en heeft door z'n rol als assistent bij Oranje een redelijke uitgangspositie voor een volgende baan. Het pakt dan ook wel erg goed voor hem uit zo. Ik vind het sowieso heel vreemd dat een coach zich zo uitlaat terwijl hij er nog in dienst is.

Kan hij mooi 100% focus bij oranje houden

7 december 2021 om 16:19

Alsof hij daar veel te vertellen heeft. Hij is maar een assistent en nota bene van Van Gaal. Bovendien is de manier waarop hij die baan kreeg op z'n zachtst gezegd merkwaardig ook al heb ik er geen problemen mee dat hij assistent is gemaakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Willem II18-21
18.PEC Zwolle12-20
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. ThyAanvaller202
V. van CrooijAanvaller202
E. EmeghaAanvaller192
M. EngelsAanvaller180
M. OkoyeKeeper160
T. CoremansKeeper30
D. AbelsVerdediger190
Voor de complete selectie: Clubpagina Sparta Rotterdam.

18 fans
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2016-2018 Vitesse
2014-2016 ADO Den Haag
2011-2014 ADO Den Haag
1990-1993 Nederland
Laatste voetbalnieuws

KNVB vervult ‘uitdrukkelijke wens’ van spelers en Van Gaal over Henk Fraser

Henk Fraser heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij de KNVB, zo meldt De Telegraaf. De assistent van bondscoach Louis van Gaal, tevens werkzaam als hoofdtrainer bij Sparta Rotterdam,...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 26 januari
Een overgang van Álvaro Morata naar Barcelona is uitgesloten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren