Vermoedelijke opstelling: Ajax met vijf nieuwe gezichten tegen Sporting

Dinsdag, 7 december 2021 om 14:21 • Laatste update: 14:21

Erik ten Hag gaat voor de laatste groepswedstrijd in de Champions League tegen Sporting Portugal zijn elftal op maar liefst vijf plekken wijzigen ten opzichte van het met 5-0 gewonnen thuisduel met Willem II, van afgelopen donderdag. De Amsterdammers moeten het in het treffen met de regerend kampioen van Portugal vermoedelijk stellen zonder Dusan Tadic, die met rugproblemen kampt. Verder staat Jurriën Timber op scherp, een reden om hem buiten de basiself te houden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ajax - Sporting eindigt in een ...


Gerelateerd

Meer sportnieuws

80 reacties (laatste reactie door janssen)

Ik kan mij daar in wel vinden, heb Daramy gisteren de hele wedstrijd gezien en was niet echt goed en omdat hij de hele wedstrijd heeft gespeeld zal hij vast niet vandaag bij de selectie zitten.
Nico begrijp ik ook.
We moeten de Portugezen niet onderschatten want elftal is compleet nu en als wij winnen is dat ook mooi voor de totale punten ranglijst tegenover je concurrent die 1 plaats boven Nederland staat

7 december 2021 om 07:44

Daramy werd rond de 60e minuut gewisseld toch? Verder inderdaad niet onderschatten, 12? keer op rij gewonnen met oa Dortmund en Benfica. Hele lastige pot.

7 december 2021 om 07:53

Volgens mij niet.
Nee denk echt wel dat ze gebrand zijn om te willen winnen Sporting.
Zou een stunt zijn 6x winst

7 december 2021 om 09:45

Daramy werd inderdaad -net als Taylor en Rensch- in de 62e minuut gewisseld. Die drie zullen vanavond bij de selectie van het eerste zitten lijkt me.

7 december 2021 om 12:46

6x winst is een absolute wereldprestatie. De discussie “we hebben niks te zoeken in de CL” is echt voorbij nu. Heel knap.

7 december 2021 om 08:23

Heb Daramy gisteren niet gezien, maar het feit dat Bergwijn zo nadrukkelijk in de belangstelling staat, zegt mij dat er ook bij Ajax niet erg veel vertrouwen in die jongen is

7 december 2021 om 08:41

Daramy gister niet heel sterk. Leuke actie in huis, maar speelt heel de wedstrijd meet oogkleppen op.

7 december 2021 om 08:44

Denk ook dat het te maken heeft met een eventueel vertrek van Neres.. Bergwijn kan goed uit de voeten op beide kanten Daramy krijgt daarnaast ook de tijd om te wennen en is natuurlijk een verschil of je in jong speelt of in 1. Bij 1 krijg je (als het goed is) betere ballen. Ik hoop in ieder geval dat ze hem nog niet afschrijven

7 december 2021 om 10:36

@mitch: Sporting gaat ook niet in zn sterkste opstelling spelen.

7 december 2021 om 10:43

Elftal van Sporting is ver van compleet helaas, aanvoerder Coates (covid19) , Palhinha(blessure), Feddal (blessure), verder zullen Porro en Matheus niet spelen omdat ze op scherp staan, dat zijn al 5 basisspelers. En de trainer van Sporting geeft al gezegd dat vele spelers hun debuut zullen maken morgen!

7 december 2021 om 11:03

Chill. Drie punten voor ons dan

7 december 2021 om 15:20

Die Matheus is eerder een voordeel voor Sporting lijkt me, niet? Dat vind ik zo'n matige verdediger..

7 december 2021 om 11:00

Daramy, Rensch en Taylor werden alle 3 na uur eraf gehaald en zitten normaal in selectie vanavond.

ik vermoed een nederlaag, eerlijk gezegd. Sporting is in vorm en zullen nog wel wat revanche gevoelens hebben. Tel daarbij op dat Blind, Timber en Tadic niet spelen, plus een lege arena.... geen goed gevoel bij

7 december 2021 om 08:16

Sporting gaat ook met een B elftal spelen. De trainer ging jonkies laten spelen. Dus ze speen ook niet met de beste opstelling. Als ik hieronder kijk heeft Ajax alsnog een hele goede opstelling waarmee ik alsnog gewoon verwacht dat ze gaan winnen

7 december 2021 om 10:11

ah, dat wist ik niet! dat scheelt zeker. nog steeds moet ik het maar zien, Ajax zonder Blind vind ik altijd vrij stroperig. Zonder Timber een stuk minder stabiel, en zonder Tadic inspiratieloos. Gelukkig speelt onze Braziliaanse held waarschijnlijk wel. 18 uit 6 zou toch fenomenaal zijn.

7 december 2021 om 12:40

Dat gevoel heb ik, omdat schuurs achterin tegen iedereen schutteren is... En Neres is echt nog niet op z'n top en brengt niet de leidersrol van Tadic..

7 december 2021 om 14:34

En toch schuurs juist vaak in de top wedstrijden op zijn best.

Aub geen Schuurs, zie liever dat Rensch een keer een kans krijgt.

7 december 2021 om 07:42

Rensch heeft gisteren een hele wedstrijd gespeeld

7 december 2021 om 08:38

Rensch is gister, net als daramy, in de 60e minuut gewisseld met het oog op de wedstrijd van vandaag.

7 december 2021 om 08:39

62 minuten, maar zal alsnog niet in de basis starten vanavond uiteraard. Buiten dat is het sowieso logischer om gewoon Schuurs (een LCV) te brengen als hij Timber op de bank wil houden mijns inziens.

7 december 2021 om 09:47

Schuurs speelt toch vrijwel altijd als RCV?

7 december 2021 om 11:28

Excuus, foutje van mij, rechter centrale verdediger inderdaad, gewoon op de plek van Timber dus!

7 december 2021 om 11:55

Rensch en Daramy speelden gisteren omdat ze vandaag niet in de basis staan. Als je vanavond met beide had willen beginnen, dan was dat mogelijk geweest. Waarbij ik het wel opvallend vind dat Neres op de linker vleugel de voorkeur krijgt boven Daramy. Dit zeg ik niet vanwege de vorm (want ondanks dat Neres nog zoekende is denk ik dat Daramy zeker nog niet klaar is, en je je af kunt vragen wat het brengt als je hem opstelt en dat hij merkt dat hij het nog niet aan kan) maar meer omdat Neres toch gezien wordt als rechtsbuiten en Daramy speciaal voor de vleugel gehaald is.

7 december 2021 om 07:59

Schuurs is als CV echt beter als Rensch hoor. Rensch zal zich moeten focussen op de RB positie

7 december 2021 om 11:01

Rensch gaat zich moeten focussen op LCV plek, waar hij tot aan Jong Ajax altijd gespeeld heeft. Zou mij niet verbazen als hij plek van Martinez over gaat nemen wanneer die transfer maakt.

7 december 2021 om 11:26

Dan verschillen we van mening. Mazroui gaat weg denk ik en Rensch heeft al vaker RB gespeeld en daar komt een plek vrij.ik vind dat Rensch nu nog echt te kort komt voor de CV positie. Maar dat is mijn mening.

7 december 2021 om 15:23

Op korte termijn liggen meer kansen op rechtsback maar dat werd ook gezegd over Timber eerst. Zeker nadat hij als rechtsback EK u17 won. Nu is Timber volwassener in de duels dan Rensch, voor de rust aan de bal en atletisch vermogen om hoge lijn te kunnen spelen is Rensch serieuze optie in jaar of 2 tijd denk ik.

7 december 2021 om 08:02

Schuurs speelt toch gewoon prima in de minuten die hij krijgt dit seizoen? Rensch stond gisteren bij Jong in de basis dus die zal sowieso niet starten logischerwijs.

7 december 2021 om 08:20

Ik vind Schuurs eigenlijk wel prima dit seizoen. Timber legt de lat heel hoog, maar Schuurs maakt wel redelijke indruk in de minuten die hij krijgt.

7 december 2021 om 08:51

Er is weinig mis met Schuurs. Behalve dat hij niet spannend genoeg ofzo voor de meeste mensen.

7 december 2021 om 10:33

@sanderk91: Dat is het ook gewoon Sander. Nee, hij is niet zo goed als Timber. Maar de minuten die Schuurs krijgt doet hij het gewoon echt naar behoren en heeft ook echt stappen gemaakt. Lijkt me ook niet meer dan terecht dat als Timber wordt gespaard ivm de gele kaart, dat Schuurs basis staat.

7 december 2021 om 12:50

@fan123

Niet spannend genoeg, of mist hij gewoon net dat beetje extra? Ik denk het laatste.

Hopelijk draait die linkerkant als een trein! Nico en Neres verdienen een mooie transfer. Alhoewel ik Nico liever zie blijven en vaker in de basis zie staan.

7 december 2021 om 14:34

Ze hebben idd mooie dingen laten zien. Echter is de fase dat zij echt het verschil maakten ook al wel enige tijd geleden. Ajax probeert al een behoorlijke tijd Neres te verkopen, en afgelopen zomer mocht Nico ook weg, maar echt concreet is niemand geweest. En ja, er is corona, maar er gebeurde nog genoeg (zie o.a. PSV en AZ).

Prima opstelling als die hem zou worden en dat zou ik ook zo gedaan hebben. Kijken hoe dit team zich houdt tegen een Sporting in vorm. Mocht je deze ook winnen zal dat natuurlijk wel een lekkere boost geven dat je bank natuurlijk ook echt vol staat van kwaliteit voor de CL. Ben erg benieuwd. Grootste voordeel is natuurlijk dat er totaal geen druk op staat.

Hopelijk geen Klaassen. Hij valt mij dit seizoen toch wel vies tegen. Natuurlijk is hij niet zo creatief als Berghuis, maar hij heeft in het verleden toch laten zien dat hij Europees beslissend voor het team kan zijn. Ik ben in ieder geval blij dat Alvarez terug is. Wel jammer dat Timber de vorige wedstrijd niet zijn geel wist te pakken. Het zal de volgende ronde weer billenknijpen worden aangezien ik zelf niet zo veel vertrouwen in Schuurs als vervanger heb.

7 december 2021 om 08:52

Wel mag berghuis wat minder verstoppertje gaan spelen in de opbouw. Zie je te vaak niet omdat hij te diep staat, plus hij loopt nauwelijks mee als zijn speler diep gaat, vorige keer stond neres die verdedigende meters op te lossen terwijl het berghuis zn man steeds was. Zo zonde want voetballen kan ie wel.

7 december 2021 om 14:35

Tot aan zijn blessure en het moment dat Berghuis de kans kreeg deed hij het nog niet eens zo gek. Nadat hij wissel kwam te staan, en het van invalbeurten moest hebben, is het minder geworden.

7 december 2021 om 15:24

Dan kan ik je blij maken. Middenveld blijft Gravenberch met Alvarez achter Berghuis. Alleen Schuurs voor Timber en Neres voor Tadic wissels. Ook Pasveer op doel gewoon.

7 december 2021 om 16:06

Geen Tagliafico ook dus denk jij, wolterx?

7 december 2021 om 16:49

Geen Tagliafico. Althans, dat zegt Studiojaxie die tot dusverre met CL opstellingen bij juiste eind hadden.

Is Timber niet nu al geschorst?

7 december 2021 om 08:44

Nee, heeft 1 gele kaart gehad (tegen Borussia thuis), bij 2 ben je geschorst. Stond tegen Besiktas al op scherp en viel nog wel even in maar pakte toen geen gele kaart.

7 december 2021 om 09:56

Inderdaad, voor hands dat geen hands was.

7 december 2021 om 11:30

Hahah nou inderdaad ja, bizarre gele kaart was dat zeg! Vind het nog steeds raar dat een VAR zulke obvious fouten niet mag corrigeren als het "slechts" geel betreft. Is gewoon een volledig onterechte kaart die je verder in het toernooi wel een schorsing kan opleveren..

7 december 2021 om 12:51

Omdat het spel dan te vaak stil zou liggen. Het is balen als er zo’n fout gemaakt wordt, maar 15 keer per wedstrijd VAR is ook niks

7 december 2021 om 16:05

Ja oke, valt wat voor te zeggen. Maar een situatie als deze is in een oogopslag te zien door een VAR toch lijkt me. Terwijl de scheids geel geeft en een vrij trap toekent kan hij al lang en breed ingefluisterd worden dat er helemaal geen hands is gemaakt voordat de tegenstander -Borussia Dortmund in diit geval- de vrije trap genomen heeft. Dan kun je gewoon hervatten met een scheidsrechtersbal ofzo.

Timber hebben we in de volgende ronde nodig dus lekker Schuurs opstellen en dan in elk geval Alvarez in de ploeg houden als extra slot op de deur. Nico en Neres op links lijkt me ook prima. Ik vraag me dan wel af wie er zonder Blind, Tadic en Davy op het veld dan aanvoerder is... Nico?

7 december 2021 om 11:33

Hmm, goede vraag inderdaad. Als je kijkt naar wie er het langste spelen zouden Onana en Nico de meest logische namen zijn maar beiden hebben om verschillende redenen weinig gespeeld recent. Onana gaat Ten Hag niet doen neem ik aan, dus ga uit van Nico inderdaad.

7 december 2021 om 13:57

Nico dan de logische aanvoerder die heeft vaker die band gekregen als anderen eruit gingen of niet speelden.

Nog steeds een enorm sterke opstelling. Eerlijk is eerlijk. Wat een luxe heb je, dat je dit seizoen zelfs een sterk bezette bank hebt. Laten we daar gedurende dit seizoen nog maar even van genieten en profiteren.

Prima opstelling.
Onana in de kist, wellicht blinkt hij nog uit en kan hij in de winter nog ''verkocht'' worden, maar ben er bang voor.

Verder Nico in de basis zou ik top vinden. Heb het te doen met de arme kloot. Zit op dit moment zowel bij Ajax als bij Argentinië constant op de bank.
Verder ook Neres weer een kans vanaf het begin. Benieuwd wat hij kan leveren.

Ik had wellicht nog wat krachten ''rust'' gegeven, maar goed. Ajax zou de groepsfase volledig winnend willen afsluiten gok ik. Al mis je Tadic wel.

7 december 2021 om 11:58

Ik verwacht niet dat Onana nog verkocht gaat worden. Ajax kan misschien wel willen, maar als hij als speler elke aanbieding afslaat om zo zelf meer geld over te houden, dan kom je er nooit uit.

7 december 2021 om 13:57

We gaan gewoon in Januari zien dat hij in de zomer naar Inter gaat. Heel simpel.

7 december 2021 om 17:29

Ja, ik ben ook benieuwd. Ga er ook niet van uit, maar zou wel relaxed zijn.
Al zie ik iemand Onana ook niet zomaar aantrekken voor luttele miljoenen als je hem een half jaar later transfervrij kan halen (en hij ook nog eens Afrika Cup heeft)

7 december 2021 om 18:34

Ik vraag me af welke andere spelers je ook nog rust wilt geven, en nog meer welke spelers je in wilt brengen. Want ik vind een aantal van deze andere spelers al minder dan de basis, laat staan wat daar nog achter zit. Want als je ook gisteren naar jong Ajax kijkt da kun je niet direct zeggen dat een Rensch, Taylor, Daramy en Jensen nu echt indruk maakten tegen Emmen. En dit is toch wel een totaal ander niveau dan dat je normaal gesproken in de CL tegen komt.

Ik zou er toch voor kiezen om Antony weer rust te geven. Deze man heb je topfit nodig de complete komende seizoenshelft. Het zou jammer zijn als hij straks in de kwartfinale CL na 70 minuten op is omdat hij teveel wedstrijden in de benen heeft.

7 december 2021 om 16:17

Zoveel heeft hij ook weer niet gespeeld. Hij heeft net iets meer minuten dan Klaassen gemaakt. Antony moet je altijd laten spelen op het CL podium, liefst hele wedstrijden. Hier kan hij shinen en zijn transfersom verhogen. Desnoods wissel je hem vaker in de eredivisie

Doet hij het gewoon weer he die Ten Hag. Niet te veel spelers in 1 keer wisselen. Kom op zeg. De hele flow gaat er dan uit. Je wil toch die 6e winst ook binnen harken?

7 december 2021 om 14:27

Seizoen is lang, bovendien is de wissel Timber echt volledig gericht op de volgende ronde. Die 6e winst op rij zou uniek zijn en een absoluut mooi record. Maar Ten Hag moet ook zorgen dat spelers fit blijven voor het einde seizoen, want dan worden de prijzen verdeeld. En moet zeggen dat Ten Hag dat al jaren goed weet te managen, aan het einde van het seizoen is Ajax zelden op.

7 december 2021 om 15:25

Alleen Schuurs voor Timber en Neres voor Tadic zijn de wissels, 1 ervan is zelfs mede door fitheid. Andere is om schorsing te voorkomen bij geel Timber.

7 december 2021 om 16:09

Er wordt hier gesproken van "5 wijzigingen" maar een daarvan is de terugkeer van Berghuis in de basis. Eentje is Tadic die niet fit is, eentje is Timber die op scherp staat. Tot zover allemaal volstrekt logisch lijkt. De enige extra wissels zouden dan Nico voor Blind zijn (best te billijken lijkt me) en evt. Onana i.p.v. Pasveer, ook dat maakt qua flow niet zo heel veel uit lijkt me. Ik zou me prima kunnen vinden in deze 3 a 5 wijzigingen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder201
D. TadićAanvaller207
S. BerghuisAanvaller195
D. KlaassenMiddenvelder173
R. PasveerKeeper170
S. HallerAanvaller1712
AntonyAanvaller167
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

328 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 17 3 1 0
2020/2021 Ajax 29 12 2 0
2020/2021 Werder Bremen 3 0 1 0
2019/2020 Werder Bremen 33 7 7 0
2018/2019 Werder Bremen 33 5 5 0
Laatste voetbalnieuws

Vink verwacht meer van Ajacied: ‘Hij zit nog maar op zestig procent’

Marciano Vink denkt dat Steven Berghuis nog niet op de toppen van zijn kunnen speelt. De aanvaller annex middenvelder, die het zondagmiddag met Ajax opneemt tegen PSV, scoorde dit seizoen tot...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren