Lewandowski: ‘Ik zou vooral willen dat de woorden van Messi oprecht waren’

Dinsdag, 7 december 2021 om 14:39Chris Meijer • Laatste update: 14:39

Robert Lewandowski is teleurgesteld na de uitreiking van de Ballon d’Or. De Poolse spits van Bayern München eindigde in de prestigieuze verkiezing van het Franse voetbaltijdschrift France Football als tweede achter Lionel Messi. De Argentijn stelde in zijn overwinningsspeech voor dat Lewandowski de Ballon d’Or van 2020 nog toegekend zou krijgen, maar hij zegt zelf niet heel enthousiast te worden van dat idee.

“Ik was teleurgesteld, dat kan ik niet ontkennen”, geeft Lewandowski te kennen in gesprek met het Poolse Sportowym. “Ik kan niet zeggen dat ik blij was. Integendeel, ik voel me verdrietig. Ik was zo dichtbij en concurreerde met Messi. Natuurlijk heb ik respect voor hoe hij speelt en wat hij bereikt heeft. Het feit dat ik met hem kan concurreren, laat zien wat voor niveau ik heb kunnen halen.”

Messi stelde in zijn overwinningsspeech voor om de Ballon d’Or van 2020 met terugwerkende kracht alsnog toe te kennen aan Lewandowski. De prijs werd vorig jaar niet uitgereikt vanwege de coronapandemie. “Het is een eer om tegen Lewandowski te strijden”, sprak Messi. “Je was vorig jaar de winnaar van de Ballon d'Or en France Football zou je die prijs moeten geven. Je was gewoon een topper, en jij moet de prijs ook in huis hebben.”

“Van dat idee word ik niet echt enthousiast”, zo reageert Lewandowski op de suggestie van Messi. “Ik zou vooral willen dat de woorden van Messi oprecht en beleefd waren, van een geweldige speler. En dat dit geen lege woorden waren.” Lewandowski ging na het Ballon d’Or-gala wél naar huis met de titel Striker of the Year, een prijs die dit jaar plotseling werd geïntroduceerd.Gerelateerd

Meer sportnieuws

140 reacties (laatste reactie door cas1)

Nou ja, vraag me af hoe Messi het anders had moeten brengen om dit oprecht te laten klinken. Want ik had het idee dat het al aardig oprcht was, alleen Messi kan het beleid ook niet veranderen. Maar goed, de eeuwige discussie zal blijven dat Messi deze ook niet verdiende en Lewa wel.

7 december 2021 om 07:06

Ik denk dat hij niet per se bedoelt dat de woorden van Messi niét oprecht klonken, maar eerder in de zin van "als hij het ook meende wat hij zei dan is dat de prijs"

7 december 2021 om 07:59

Messi had bijv ook kunnen zeggen dat Lewandowski hem dit jaar had moeten winnen, wat natuurlijk ook zo was.

7 december 2021 om 08:11

Misschien vond Messi dat dit jaar anders.. Ik deel jouw mening dat Lewa hem had moeten krijgen ook dit jaar.. Maar we moeten niet voor Messi gaan praten...

7 december 2021 om 08:26

Voor de bühne zei Messi het met Ballon Dor in de hand. Ik neem zoiets niet serieus. Had Messi echt serieus genomen als hij zei hier is mijn Ballon Dor want ik verdien hem niet...

7 december 2021 om 08:45

Alleen is dit de prijs van 2021 en had Messi het over 2020. Beetje slap gelul van je, duss. Weer.

7 december 2021 om 08:50

@Aqua1 Jij zegt hier nu zelf dingen voor de 'bühne' oftewel likes scoren. Welke voetballer heeft voor het laatst deze prijs weggeven? Beetje goedkoop scoren. Zelfs Ronaldo of welke winnaars van de afgelopen jaren hadden dat niet gedaan. Maar ach het is Messi, dus je weet commentaar dan wel te vinden.

7 december 2021 om 08:50

Slap van Messi zeg ik met alle respect om zijn Ballon Dor 2021 die hij onterecht kreeg niet aan Lewandowski te geven. Dan zeggen alleen omdat Lewandowski op podium staat voor de bühne jij moest hem in 2020 krijgen...

7 december 2021 om 08:53

Ah ja zullen we Ribéry dan ook nog even optrommelen om zijne uit 2013 te komen halen?

7 december 2021 om 09:07

@Benzema Het is in mijn ogen vooral het sentiment dat hij vorig jaar had moeten winnen dat dit jaar nog zwaar mee wordt genomen. Hij heeft goed gespeeld dit jaar maar waar het vorig jaar zo overduidelijk was, was dat het dit jaar niet.

7 december 2021 om 09:50

Op basis van wat onterecht dan? Statistieken doen beide niet veel voor elkaar onder. Qua prijzen ook niet. Lewandowski wint zoals verwacht de Bundesliga. Messi de Copa del Rey en de Copa waar hij gewoon aandeel in had. Ga dus niet zo zielig lopen janken dat het allemaal zo onterecht is. Voor beiden viel gewoon te beargumenteren waarom ze die prijs verdienen.

7 december 2021 om 10:14

Wel het hele verhaal vertellen hè. Lewa won Bundesliga, Supercup, WK voor clubs, Beker. Oftewel je "vergat" 3 van zijn prijzen. Qua statistieken deed Messi natuurlijk wel degelijk onder voor Lewa.

7 december 2021 om 10:26

Lewandowski won de beker helemaal niet. Dortmund won de beker in de finale van Leipzig. Bayern was uitgeschakeld door een tweedeklasser.

7 december 2021 om 10:31

Oh? Je weet dat er meerdere bekertoernooien zijn in Duitsland net zoals in Engeland?

7 december 2021 om 10:41

Leuk hoor een supercup, maar een prijs waar alleen twee deelnemers aan meedoen is voor mij het benoemen niet waard.

7 december 2021 om 10:59

Maar het gaat hier gelukkig niet om jou of wat jij het benoemen waard vind. Het gaat om de prijzen van Lewa. Supercup is een officiële prijs dus wel degelijk het benoemen waard.

7 december 2021 om 11:15

Almogaver wat vind jij ervan dat Messi dan in 2020 stemt op zijn vriendje Neymar en zelfs Mbappe (die het al helemaal niet verdiende) boven Lewa zeg bij FIFA The Best? En vervolgens nu komen zeggen dat ie het verdient. Is gewoon sentimenteel gelul van Messi en had ik echt niet van hem verwacht.

7 december 2021 om 11:23

Meerdere bekertoernooien in Duitsland? Waar heb je het over? Je hebt alleen de DFB Pokal, verder niets. Er zijn -i.t.t. Engeland, Frankrijk en Portugal bijvoorbeeld- helemaal niet meerdere bekertoernooien in Duitsland, Der Bomberrr.

7 december 2021 om 11:26

@Der Bomberrr, Wanneer je dingen moet verzinnen om jezelf er uit te redden… over welke meerdere toernooien heb jij het dan?

7 december 2021 om 11:29

@r.madridista - Hij had echter wel op Lewandowski gestemd, wel derde plek though, maar Messi heeft sowieso wel aparte keuzes gehad als je kijkt naar zijn lijst. Hij stemde meestal op teamgenoten en/of vrienden. Dat is een beetje zijn stemgedrag. Zo nu en dan Mbappe (2 keer), Ronaldo (2 keer), Mane en Modric (dat jaar won hij hem ook). Ronaldo doet niet veel anders, dus hem daarop attenderen is een beetje goedkoop.

7 december 2021 om 11:32

@sanderk91 - De Duitse supercup bedoelt @Der Bomberrr. Dus de Johan Cruijff Schaal variant van Duitsland. Die heeft Lewa inderdaad gewonnen tegen Dortmund in 2020 (3-2) en dit jaar weer tegen Dortmund (1-3).

7 december 2021 om 11:36

@DerBomber Als we het zo daadwerkelijk bekijken gaat dit om BESTE SPELER niet het beste team dus die prijzen kan je niet mee tellen. Meeste goals krijg je de gouden schoen voor en overige statistiek liep Messi voor op Benzema en Lewa. Als het daadwerkelijk om de beste speler gaat dan zou Messi had en een enkele zal CR zeggen hem sinds 2010 moeten krijgen ongeacht de team prijzen.

7 december 2021 om 11:40

En Sneijder die van 2010 dan maar ook gewoon doen?

7 december 2021 om 11:41

FCGrun050 Goedkoop? Dat kun je echt niet zeggen. Heb nooit gezegd dat Ronaldo eerlijk stemde. Of andere personen. Maar dat je dan zegt dat Lewa hem verdient, dat hoef je niet te zeggen. Is gewoon sentimenteel gebrabbel kennelijk. En maakt het juist nog pijnlijker voor Lewa want nu lijken die woorden gewoon nep. Dat is het punt FCGrun050. Dat hij op vrienden stemt was allang bekend. Dat hij vervolgens dit soort dingen roept om sympathie bij de fans op te wekken of bij Lewa, is gewoon schijnheilig.

7 december 2021 om 11:42

@aqua: slap van Messi? Ok dan, gaat Modric zijn Gouden Bal uit 2018 dan aan Messi geven? Of gaat hij hem toch zelf houden? Maar laat me raden, dat zal wel weer een totaal andere situatie zijn zeker? Zucht...

7 december 2021 om 11:52

@r.madridista - Hij hoefde het niet te doen he. Hij had ook gewoon zijn standaard gebrabbel kunnen houden van: "bedankt voor de prijs, ik wil mijn team en coaches bedanken, maar ook mijn familie: Antonella, Thiago, ..., god is groot, bedankt". Niemand hoeft te verantwoorden voor de anderen in een lager positie tijdens een prijsuitreiking. Dat men dat schijnheilig vindt, dat mogen ze zelf weten. Ik vond hem ook niet verdiend op basis van dit jaar, want zijn eerste halfjaar bij PSG is vooralsnog echt niet goed voor zijn doen. En volgens mij is dat ook nog onderdeel van 2021? Dat er journalisten zijn die op hem gaan stemmen, kun je beter op hun blamen ipv Messi in dit geval. Want als je die lijst kijkt, dan slaat het natuurlijk nergens op.

7 december 2021 om 11:53

@Aqua1; jezus man, wat een ongelooflijke clown ben jij op Voetbalzone. Altijd maar frapante reacties over Messi hier op het net gooien, maar als het Ronnie was dan was er niks. Jij moet echt wel een troller zijn, want anders weet ik het niet meer. Messi en een prijs teruggeven, hahaha ik zou niet eens weten wanneer zoiets is gebeurd.

7 december 2021 om 11:56

FCGrun050 Ja dat had hij ook morten doen. Hij blamed niks op Messi. Hij zegt alleen dat zijn woorden niks waard zijn (tussen de lijntjes door). Als je hem zelf wilde naaien in 2020 door hem derde te zetten, terwijl hij het duidelijk verdiende, moet je niet met sentimenteel gebrabbel komen. Dat gooit alleen zout in de wonden van Lewa, want meent hij het wel? Ik weet eigenlijk niet wat Messi met deze actie wilde doen, sympathie opwekken bij de fans, sympathie opwekken bij Lewa?

7 december 2021 om 12:08

@FCVoetbal bij Messi word juist het sentiment van eerdere prestaties meegenomen.
Alle competities 21/22:
4 goals 3 assists - Messi
27 goals 4 assists - Lewandoski

Als dat de cijfers zijn van dit jaar en Messi zelf al aangeeft dat Lewandoski vorig jaar de absolute uitblinker was….

Die statistieken ga er niet bij pakken. Lewandoski schreef geschiedenis door Gerds Muller “onmogelijke” record te verslaan.
Messi won wel een internationale prijs maar daar komt ook geluk bij kijken Argentinië presteert in het algemeen een stuk beter dan Polen. Zet je Lewandoski bij Duitsland in de spits dan word het een heel ander verhaal.

7 december 2021 om 12:18

@r.madridista - En dat is een beetje waar ik tegenaan stoot met je comment. "als je hem zelf wilde naaien in 2020 door hem derde te zetten". Hij heeft hem toch uberhaupt in de lijst opgenomen? Daar krijg je ook gewoon je puntjes voor? Dat hij voor zijn vriendje Neymar en Mbappe koos (misschien destijds een wit voetje halen om naar PSG te trekken?), dat is toch niet erg? Want de vast majority van spelers doen dat ook. Er zit volgens mij niet heel veel achter en wilde hij gewoon in zijn vorm sympathie voor Lewa opkweken, that's all. Dat er een hele narative omheen wordt gebouwd, dat ligt toch echt aan jou en anderen in dit geval.

7 december 2021 om 12:34

Doet pijn he, dat de beste speler aller tijden meer balletjes heeft dan jou posterheld? Laat je niet zo kennen man. Getuigt toch van respect dat messi zich zo over lewy uit.

7 december 2021 om 12:59

FCGrun050 De vast majority doet dat inderdaad. Echter gaan ze niet achteraf zeggen dat iemand anders hem eigenlijk verdiende. FCGrun050 ik stel jou even voor om juist in de schoenen van Lewa te gaan staan, hoe zou hij zich voelen. Iemand zegt iets heel positiefs over hem, maar eigenlijk is de kans gewoon heel klein dat hij het meent. Dan zou ik mij als Lewa zijnde wel klote voelen ja. Jij ook, toch?

7 december 2021 om 13:08

@ajaks: leuke cijfers maar quasi irrelevant aangezien de stemming maar tot 24/10 liep en de meeste stemmen begin oktober uitgebracht werden. Dus van het 'nieuwe' seizoen telt er ongeveer 1 maand mee.

Binnen de referentieperiode van de Ballon D'or (1/1/21 - 24/10/21) waren de stats zoals onderstaand:

Messi: 40 goals en 16 assists
Lewa: 54 goals en 8 assists

Oftewel een verschil van 6 G/a... Dus op basis van stats stellen dat alleen Lewa hem verdiende is onzin gezien het kleine verschil in G/A tussen beide spelers.

Daarnaast is 'beoordeling van de carriere' letterlijk een van de 3 criteria waarmee de stemgerechtigden rekening moeten houden. En dat speelt in het voordeel van Messi.

7 december 2021 om 09:57

Hij had de prijs van dit jaar af mogen staan. Goed recht dat hij dat niet doet natuurlijk, maar hou dan je mond dicht over wie wat verdient. Dat is zo'n schijnheilig praatje nadat je de prijs voor iemands neus wegkaapt.

Ik ben fan van Messi, maar deze prijs had natuurlijk gewoon naar Lewandowski moeten gaan.

7 december 2021 om 10:05

Wat lul je nou? Messi zegt dat hij hem in 2020 verdiende, niet dit jaar. Waarom zou hij die van dit jaar dan afgeven? Dat iedereen hem lewa gunt vanwege 2020 heeft niets met 2021 te maken.

7 december 2021 om 11:17

Ja maar het probleem is Messi vindt dat helemaal niet. Of hij stemt gewoon expres niet op Lewa om zelf meer kans te maken? Hij stemt op Neymar maar zegt nu dat Lewa hem verdient. Waarschijnlijk is Lewa hier zelf achter gekomen

7 december 2021 om 11:46

Waarom betrek jij Messi zijn stemgedrag in een totaal andere award bij de uitreiking van de Ballon D'or? In die laatste mogen spelers niet eens stemmen...

Doet je rug geen pijn van je zo in bochten te wringen om toch maar iets negatief te kunnen zeggen over Messi? Wat wil je dan dat Messi zegt? Hoor jij veel voetballers iets anders zeggen dan wat de buhne wil horen?

7 december 2021 om 11:54

Messi heeft helemaal niet gestemd voor Ballon D' Or 2020. Ballon D'or wordt alleen door journalisten bepaald en er is in 2020 helemaal niet gestemd. Messi heeft wel gestemd voor de verkiezing van Fifa's Best. Daar heeft Lewandoski gewonnen, maar dat is een heel andere verkiezing. Fifa gaat over seizoen en Ballon D'or over kalenderjaar. Spelers stemmen vaak politiek correct. Nooit op zichtzelf, vaak op landgenoten of (ex) clubgenoten en vaak niet op een speler van de grote concurrent. CR7 stemde bijvoorbeeld nooit op Messi en ook nooit op zichzelf terwijl hij zichzelf de beste vind.

7 december 2021 om 11:58

FIFA The Best award!!!! Maar FIFA The Best en Ballon d’Or gaat over hetzelfde, namelijk de beste speler dat jaar. Als Messi bij de FIFA The Best Lewa op 3 zette, dan vindt hij kennelijk dat Lewa niet de beste was. En nu vindt hij dat opeens wel? Ja het zijn verschillende prijzen, maar gewoon dezelfde essentie, namelijk de beste.

7 december 2021 om 12:02

THenry, ik zet mijzelf gewoon in de schoenen van Lewa. Stel dat iemand iets zegt over je, iets positiefs maar eigenlijk meent hij dat helemaal niet, dan zou ik me ook flink klote voelen. Hetzelfde is hier. Messi zegt dat hij Lewa in 2020 de beste vond, maar hij vond Neymar de beste. En Lewa de op 2 na beste. Dus hij meent zijn woorden niet, simpel. Dan zou ik me als Lewa zijnde ook niet goed voelen daarover. En jij ongetwijfeld ook niet, toch? Ja, en super veel voetballers zeggen niet wat de buhne wil horen. Messi had ook gewoon kunnen zeggen bedankt voor alles en dan klaar. Maar hij wilde per se sympathie opwekken bij de fans of bij Lewa. Enfin, hij kan ook niks verkeerds doen op deze site, hij is god.

7 december 2021 om 13:15

Ja ik vind het dus een beetje schijnheilig om de prijs van 21 aan te nemen en dan te zeggen dat Lewandowski de niet bestaande prijs uit 20 mag hebben.
Zoals ik al aangaf hoeft hij hem niet af te geven, maar hij had beter niks kunnen zeggen. Dit zijn loze woorden.

Dat mag ik wel gewoon vinden toch? Je kom lichtelijk geïrriteerd over.

7 december 2021 om 13:20

@r.madrista: dat is nu wat ze noemen spijkers op laag water zoeken. Maar goed, zolang er maar iets negatief te melden is.

Als dat het 'slechtste' is wat je kan zeggen over Messi, dan valt het best wel nog meer zeker? Want natuurlijk kan Messi zijn mening tov van verleden (!!) jaar niet gewijzigd zijn? Zoals ik zei: spijkers op laag water zoeken...

En nee, Messi is geen god maar ik word wel wat moe van al dat gezeik. Puur objectief bekeken (moeilijk voor velen) is het perfect verdedigbaar dat Messi zijn 7de gewonnen heeft maar Lewa had hem evengoed kunnen winnen.

Maar had Messi dan moeten reageren zoals CR7, die zelf zijn eigen ploegmaat de Ballon D'or niet gunt? Dan lijkt me deze reactie, die eventueel voor de buhne was, wel beter.

7 december 2021 om 14:35

THenry, ik zeg ook niet dat Messi een slecht persoon is oid. Volgens mij denk jij echt dat ik Messi haat ofzo. Of dat ik vind dat Messi een slecht persoon is. Verre van, hij lijkt me een bescheiden iemand met respect voor anderen. Echter denk ik gewoon dat hij het een beetje zielig vond voor Lewa en daarom dit zei. Ik vind dat hij inderdaad niks had moeten zeggen. Ik zou liever hebben dat iemand niks over mij zegt dan een paar niet gemeende woorden en ik denk dat jij hetzelfde zou willen, toch?

7 december 2021 om 17:45

Dan nog is het niet vreemd. Er is consensus in de hele voetbalwereld dat Lewandowski de prijs in 2020 verdiende en hij heeft ook bij Fifa gewonnen. Dus ook al heb je op iemand anders gestemd bij een andere award dan nog kan je vinden dat de persoon die overduidelijk meeste draagvlak heeft alsnog de award krijgt.

7 december 2021 om 10:48

Messi heeft de schijn gewoon tegen zich en staat er bekend om (of het waar is of niet) dat hij vaak andere dingen zegt dan dat hij denkt. Hij is niet zoals CR7 (die gewoon nauwelijks juist als er een teamgenoot scoort) puur zichzelf en daardoor schijnheilig. Ik ken hem persoonlijk niet maar zo komt hij wel op mij over. Beetje Cataloniesche cultuur ook. Hier in Groningen studeren veel van catelanen maar een oprecht woord is vaak ver te zoeken.

7 december 2021 om 11:09

Nee Messi is schijnheilig, heeft op Neymar gestemd in 2020 en Lewa op 3 gezet

7 december 2021 om 11:15

Maar R.madridista, jij bent de zoveelste al die denkt dat voetballers stemmen op de winnaar van de Ballon d'Or. (Als ik je verkeerd begrijp, alvast excuus dan!) Dat is dus niet het geval, dit doen journalisten uit deze hele aardkloot. Dus voetballers hebben 0 inmenging in de uitslag, alleen door hun voeten te laten spreken. Beste voetballer of wat dan ook voor prijs stemmen voetballers wel op elkaar, maar ook daar is het een trend om niet op je directe concurrent te stemmen. Afgelopen tien jaar erbij gepakt en gezien dat Messi noch Ronaldo op elkaar hebben gestemd. Hun stem kan net de doorslaggevende factor zijn, dan maar onafhankelijk. Doet me denken aan Football Manager, waarin je eind van het jaar zelf mag meestemmen op wie er beste trainer was. Stemde ik ook nooit op mijn concurrenten, allemaal tactiek

7 december 2021 om 11:17

R madridista, net alsof ronaldo ooit op Messi gestemd heeft, en net alsof lewandowski op Messi gestemd zou hebben? De voetballers stemmen allemaal op hun eigen vrienden

7 december 2021 om 11:18

Martyn7, FIFA The Best maatje. In 2020 was er namelijk geen Ballon d’Or. En ja die ene stem maakt natuurlijk niks uit. Maar het is gewoon schijnheilig dat je iemand anders stemt en achteraf komt slijmen bij hem.

7 december 2021 om 11:21

Mick00 Hahaha maar dan maakt het het toch juist pijnlijker voor Lewa. Hou dan gewoon je mond over hem. Ik zou dan juist geen sentimenteel gebrabbel willen horen van hem, dan zou ik ook betwijfelen of hij het echt meent. Ronaldo stemde overigens op Lewa en Messi als 1 en 2 dat jaar, niet dat dat relevant is, want we hebben het over Messi en niet Ronaldo

7 december 2021 om 11:36

Hij heeft gewoon gelijk die Messi brengt het met wat krokodillentranen als die echt een vent was gaf die die prijs aan Lewa die avond en zei die dit is jou prijs alsjeblieft maar nee meneer liet z'n egoïsme weer de baas zijn.

7 december 2021 om 13:31

Als ie echt een vent is Messi stopt ie ermee dan zijn er minder huillie huillie mensen over zijn ballon d’or.

Liever een Ballon d’or in huis hebben dan geen Lewa. Beide spelers hebben het verdiend dit jaar en als het kon hak dat ding in 2 en geef ieder een deel. Dat discussie met onterecht etc word ik wel een beetje moe van en er zit totaal geen nut erin.

Messi juicht het idee toe dat Lewandowski alsnog de 2020 Ballon D'Or moet krijgen, is het alsnog niet goed van meneer. Een beetje respect van Lewandowski naar Messi mag wel.

7 december 2021 om 07:40

Hij zegt echt helemaal niets zonder respect...

7 december 2021 om 08:35

Misschien is de vertaling ongelukkig, maar zoals het hier in het Nederlands is geschreven insinueert hij dat de woorden van Messi niet oprecht zijn. Dat zou niet heel respectvol zijn.

7 december 2021 om 10:08

Dat is je eigen interpretatie.

7 december 2021 om 12:04

Nee, dat is taal. ‘Ik zou vooral willen dat de woorden van Messi oprecht waren’, gebruik je alleen als die woorden niet oprecht zijn. Als je nog een mogelijkheid open houdt voor het geval het wel oprecht is, zou hij ‘Ik hoop vooral dat de woorden van Messi oprecht zijn’ zeggen.

7 december 2021 om 12:47

Dat kan ook gewoon een vervulbare wens zijn. Bijvoorbeeld 'ik zou vooral willen dat het sneeuwt deze winter'. Vergeet daarnaast niet dat meneer Lewandowski dit interview in het Pools deed. Nu lijkt het me sterk dat ze bij VZ Poolse media volgen dus die zullen dat ook wel van een Duitse of Engelse site gehaald hebben. Dan is het dus al een vertaling in de derde graad. Daar zou ik zeker geen taalkundige analyses op loslaten.

7 december 2021 om 14:00

"vergeet daarnaast niet dat meneer Lewandowski dit interview in het Pools deed." Dat is letterlijk wat ik zeg in mijn eerste reactie, dat het wellicht een ongelukkige vertaling is.

De vergelijking over sneeuw klopt trouwens niet helemaal, want zoals Lewandowski het zei zou het 'ik zou vooral willen dat het sneeuwde deze winter' zijn (want hij gebruikt 'waren', dus verleden tijd). En in dat geval ga je al niet uit van sneeuw.

Nogmaals, ik denk ook dat het een vertalingsding is. Maar zoals het nu in dit artikel staat, is het niet raar dat het best respectloos overkomt. Iets wat @martinator, "hij zegt echt helemaal niets zonder respect...", daarvoor tegensprak.

7 december 2021 om 16:04

In onze grammatica zou je inderdaad eerder een tegenwoordige tijd verwachten. Geen idee hoe dat in het Pools zit echter. Dus zelfs al is het een juiste letterlijke vertaling zou het perfect kunnen dat we de nuances in het Pools gewoon niet kennen.

Alleen iemand die Pools kan en het interview gezien heeft, zou hier een heel nuttige bijdrage in kunnen hebben.

7 december 2021 om 16:06

Ik zie trouwens net dat de heer Lewandowski het zelf voor ons al gedaan heeft 😉.

7 december 2021 om 16:25

Scheelt ons weer een NTI cursus pools

7 december 2021 om 08:23

Had Messi pas gesiert als hij Ballon Dor aan Lewandowski had gegeven en had gezegd weet je wat je krijgt hem want jij verdient de Ballon Dor.

7 december 2021 om 08:37

Hoezo zou dat hem pas sieren als hij Lewandowski die Ballon van dit jaar zou gunnen? Wat een gejank allemaal. Er kan maar één voetballer die prijs winnen en dat Messi hem won valt ook gewoon te beargumenteren.

7 december 2021 om 11:29

@Aqua1, het is al langer duidelijk dat je kickt op emo crap. Altijd dingen voorstellen om jezelf te pleasen. Zulke zaken gebeuren enkel in de films. Welkom in de realiteit

7 december 2021 om 11:48

@aqua: het had Modric in 2018 ook gesierd de Ballon D'or aan Messi of Ronaldo te geven maar hij heeft dat toch ook niet gedaan?

7 december 2021 om 12:49

Dat zou eerder disrespectful zijn richting alle stemmen die hij kreeg en de hele ceremonie. Als er echt sprake was van corruptie en dat werd gepubliceerd maybe dan wel. Messi werd in 2018 zogenaamd 5de en was individueel weer monsterlijk goed bezig. Toen riep iedereen dat hij niets klaarspeelde met Argentinië. Nu doet die dat wel en komen ze zeiken dat individueel hij onder deed aan Lewandolski lol. Merk dat veel mensen Messi steeds minder gunnen.

7 december 2021 om 09:53

Eigenlijk had "meneer" onze God Messi moeten bedanken voor de suggestie, denk je niet?

7 december 2021 om 11:11

De woorden van Messi zijn toch niet oprecht. Is gewoon een schijnheilige actie. Hij stemt in 2020 (FIFA The Best) op Neymar als nummer 1 en Lewa als nummer 3. En nu zegt hij dat ie hem verdient? Bullshit van Messi

7 december 2021 om 11:49

Bizar dat jij het stemgedrag in een totaal andere verkiezing gebruikt als argument bij een award waar spelers niet eens mogen stemmen?

En aan al je nijdige comments te zien, vind je het net onzettend erg dat Messi gewonnen heeft!

7 december 2021 om 12:05

THenry, hahaha jij betrekt de verkiezing zelf erbij. En zoals ik al zei en meerdere keren heb gezegd vind ik het zeker niet erg dat Messi hem gewonnen heeft. Ondanks zijn slechte start bij PSG was hij fenomenaal bij Barca. Maar het gaat nu niet om zijn voetballende kwesties, maar nu om menselijke kwesties. Het is toch gewoon zo dat hij Lewa niet de beste vond? Boeit toch niet dat het 2 verschillende awards zijn of kun jij de puntjes niet verbinden. Zijn beiden awards voor de beste speler, Messi zet Lewa op 3, Messi zegt Lewa is de beste. Dus hij meent het niet. Ik snap niet dat mensen Lewa afvallen terwijl hij met respect zegt wat hij denkt, namelijk dat Messi zijn woorden gewoon voor de buhne waren en niet gemeend. Voor de rest THenry, ik vind het heel leuk om te discussieren, maar als je andere dingen erbij gaat halen zoals de verkiezing zelf, dat is natuurlijk niet discussieren.

7 december 2021 om 12:44

@thenry het is toch zeker apart te noemen als Messi zegt dat Lewa het vorig jaar verdiende, maar zelf (al dan niet in een andere award) op een andere speler stemde? Als ik vind dat iemand iets verdiend zou ik in elke award op diegene stemmen, niet alleen zeggen dat diegene het had verdiend in een award waar ik zelf geen enkele invloed heb op het stemgedrag.

7 december 2021 om 12:47

Hahaha jij probeert hier te doen lijken of het je niets doet, maar we weten met zn allen beter dat jij vanbinnen kapot gaat. Heb nou eens vrede met een prijs van 2021, waarin Messi in alles behalve aantal doelpunten (10 minder geloof ik) beter was dan Lewa. Je moet ditsoort prijzen objectief uitdelen en niet op basis van emotie dat Lewa hem vorig jaar niet won. Maarja iedereen weet dat een R.madridista en een Aqua1 met hun CR7 fanboy profielfoto’s helemaal kapotgaan en deze prijs downgraden, omdat Messi hoger dan Cr7 staat. Als Cr7 7 ballon d’ors had, was het ineens de meest prestigieuze prijs ooit....

7 december 2021 om 13:07

Huh? Ik heb nooit gezegd dat Messi de Ballon d’or niet verdiende noch zei ik dat Cristiano hem verdiende. ik heb het hier over de uitspraak van Messi. En sta er juist om bekend veel kritiek te hebben op Cristiano sinds hij Real heeft verlaten en Messi ook de betere van de 2 te vinden. Hahah iemand noemt me gewoon een CR7 fanboy het mort niet gekker worden. Ben misschien wel een van de grootste Aqua criticasters. Daarnaast Shiraz, dat jij over de prijs zelf befint ipv inhoudelijk te reageren op mijn comment, toont jouw argumentatieve armoede aan.

7 december 2021 om 13:27

@brigabier/r. Madrista: alsof Messi zijn mening niet gewijzigd kan zijn? We spreken over een stem die hij in 2020 uitbracht! Een jaar speelt Lewa nog steeds op hetzelfde bizar hoge niveau... dus wie zegt dat Messi niet van gedacht veranderd is?

7 december 2021 om 14:39

Maar het gaat toch ook niet om dit jaar? Maar om vorig jaar. Dus dat Lewa dit jaar ook op bizar hoog niveau speelt zou niet moeten boeien voor dat jaar. Kom op THenry, jij weet toch zelf ook wel dat die uitspraak van Leo gewoon voor de buhne is, omdat hij het zielig vind Lewa nu 2 jaar achter elkaar misgrijpt. Dat vind ik een beetje zielig voor Lewa, dat is alles. Verder had ik als Real fan het liefst gezien dat Benzema hem won😉, niet Ronaldo, Lewa of Messi. Voor mij was het dan ook dezelfde teleurstelling als Lewa hem won als ik nu heb toen Messi hem won.

Je weet nooit 100% zeker of het oprecht is. De teleurstelling van lewa is groot. Uiteraard zijn er mooie woorden voor de nummer 2 én zelfs een Vet coole nieuwe prijs. Het komt over dat Lewa zich in de maling genomen voelt. Ik heb het idee dat hij niet de enige is.

7 december 2021 om 11:44

Maar nu wel, omdat Messi vorig jaar voor de best men fifa award Lewa als 3e koos. En 1 en 2 koos Messi voor Neymar en Mbappe. Dan kun je weldegelijk zeggen dat zijn woorden goedkoop gebrabbel is en niet echt oprecht. Anders had je Lewa toen wel op 1 gezet.

7 december 2021 om 13:28

Of Messi is van inzicht veranderd, mede doordat Lewa nog steeds op bizar hoog niveau presteert? Maar dat zal wel geen optie zijn in de hele 'messi is een huichelaar' visie... want iets anders kunnen ze niet meer bedenken om Messi zijn 7de Ballon D'or naar beneden te praten.

Gelukkig neemt niemand de ballon d'or meer serieus. Lewandowski is voor velen de beste en zelfs Salah, die door veel vergeten is staat wat mij betreft boven Messi. Als je bijna wekelijks kunt genieten van die 2 en moet zoeken naar goede wedstrijden van Messi dan is het voor mij wel duidelijk. De factor naamsbekendheid word zwaar meegewogen bij velen.

7 december 2021 om 10:14

Salah boven Messi? Vorig jaar was Salah niet zo in bloedvorm zoals hij op dit moment is. Wellicht op dit moment dat Salah wel boven Messi staat.

Lewandowski was de terechte winnaar geweest dit jaar, maar helaas.

7 december 2021 om 10:53

Vorig jaar? We praten over Ballon D'or 2021. Niet over 2020. En Salah die begin december al bijna 30 goals assists heeft terwijl Messi welgeteld 1 league goal, oftewel laat die "wellicht op dit moment boven Messi" maar weg omdat het simpelweg een feitelijke constatering is dat op dit moment Salah kilometers boven Messi staat. Tevens heeft Salah dit kalenderjaar meer goals/assists dan Messi dus waarom je in godsnaam over 'vorig jaar' begint ontgaat me echt volledig.

7 december 2021 om 12:04

Ballon D' Or gaat officieel over kalenderjaar, maar de uitreiking is al in November en de stemming waarschijnlijk zal dan paar weken eerder zijn geweest en meeste journalisten hebben na EK en Copa hun mind al opgemaakt. Messi had na de copa slechts 1 goal minder dan Lewa en veel meer assists en Salah kwam niet een in de buurt van de twee. Messi heeft na alle transferperikelen en ook door de rust na de Copa dit seizoen nog niet zo heel veel wedstrijden gespeeld en moet nog op gang komen bij PSG terwijl Lewa blijft scoren. Maar de meeste stemmen zijn waarschijnlijk al eerder uitgebracht en toen had Messi gewoon betere statistieken en ook betere prijzenkast.

7 december 2021 om 12:20

Niet helemaal waar wat je nu allemaal beweert. De stemming was eind oktober, en toen al had Salah betere cijfers dan Messi, al die excuses die je aandraagt voor Messi z'n cijfers dit seizoen zijn irrelevant. En je snapt zelf ook wel dat er niet wordt gekeken vanaf na Copa in juli, maar uiteraard eind oktober wanneer de stemmen worden ingeleverd. En eind oktober was Salah wel degelijk betrokken bij meer goals dan Messi.

7 december 2021 om 10:56

@schop1989: Niemand neemt het serieus? En daarom is Lewandowski teleurgesteld? Dat zou hij toch niet zijn als hij het niet serieus neemt? Ik vind dat mensen nogal laconiek met zo'n Ballon d'or omgaan hier op VZ. Natuurlijk kan je het erover hebben wie waar zou moeten staan, maar voetballers zelf staan in de rij om daar aanwezig te mogen zijn en de prijs te winnen.

7 december 2021 om 12:01

Salah is vanaf september geweldig idd, maar deze stemming is in oktober al afgerond. Prijzen wegen helaas ook veel mee. Liverpool was dramatisch, Salah moet gewoon doorzetten en dan kan ie gewoon 2022 makkelijk winnen.

7 december 2021 om 13:31

@schop: nu laat je je ontgoocheling als Liverpool supporter toch spreken... Tuurlijk is Salah momenteel fantastisch bezig (mag ik Messiaans zeggen?). Maar feit is wel dat de meeste stemmen begin oktober binnen zijn... en dus de prestaties van de laatste pakweg 8 weken, waarin Salah presteert op niveau prime Messi, dus niet in rekening genomen worden.

7 december 2021 om 15:56

Ik spreek gewoon mijn nr 1 en 2 uit. Ontgoocheling is een leuk woord, maar beetje overtrokken in deze. Daarnaast voetbalt zowel lewandowski als salah ook januari-oktober al beter dan Messi is mijn mening dus ik vind het bijzonder dat mensen er van uit gaan dat ik seizoen 21/22 als graadmeter gebruiken terwijl Ballon D'or over 2021 gaan. Topisch vind ik het ook dat als er een speler van je eigen club genoemd word dat je dan inherent biased word gevonden.

7 december 2021 om 16:36

@schop:

"gelukkig neemt niemand de ballon d'or meer serieus"... hieruit lees ik toch wel wat ontgoocheling. Natuurlijk heb je het recht om te vinden dat Messi hem niet verdiend en Salah/ Lewa voor jou de favorieten waren.

En zoals je zegt: volgens jou mening voetbalt Messi minder dan bovenstaande heren. En dat is jouw mening maar stellen dat de Ballon D'or' een grap' is omdat Messi hem wint, vind ik dan weer (zwaar)overtrokken.

Men zegt dat Messi een van zijn minste seizoenen gespeeld heeft... en toch moet hij statistisch maar 1 speler (lewa) (net) voorlaten. Je kan dus onmogelijk beweren dat Messi een onverdiende winnaar is en in dezelfde zin schrijven dat Lewa een verdiende winnaar.

Want zowel in statistieken als in prijzen ontlopen de heren elkaar nauwelijks (in de periode 1/1/21 - 24/10/21, aka de referentieperiode voor de Ballon D'or)

Ik snap dat Lewandowski op dit moment niet warm wordt van dat idee, maar over een jaartje of 10 is het toch wel mooi om een gouden bal op de schoorsteenmantel te hebben staan. Eentje, die hij bovendien écht zonder enige twijfel verdiend heeft.

Beetje een goedkope prijs dit, neemt niet weg dat ik de teleurstelling van Lewa kan begrijpen. Je word gekozen door een middelbaar onderwijs school systeem

Heeft Lewandowksi gewoon 100% gelijk in, Messi heeft namelijk bij the FIFA Men's best award niet eens Lewandowski op nummer 1 gehad maar achter Neymar en Mbappe op nummer 3. Dus het zijn gewoon hypocriete lege woorden om te stellen dat hij vorig jaar wereldvoetballer van het jaar verdiende te zijn.

Ter vergelijking (en niet om geforceerd weer Ronaldo hierbij te halen) Ronaldo die zelf nummer 2 was bij deze award had Lewandowski en Messi op 1 en 2 voor zijn stemmen. Terwijl het narratief is dat Ronaldo niemand wat gunt en Messi het allemaal niets uitmaakt.

7 december 2021 om 09:22

Ronaldo heeft Messi dit jaar voor het eerst in z'n top 3 gezet. Messi heeft Ronaldo andersom al meerdere keren in z'n top 3 gezet.

7 december 2021 om 11:12

Oke maar je reageert niet op hoe schijnheilig Messi dan is? Hij stemt op Neymar terwijl hij vind dat Lewa het verdient?

7 december 2021 om 11:18

Hij heeft het over 2020, heeft Messi toen zijn lijstje in elkaar gezet en online gezet zonder dat wij het wisten? Ik heb het in iedergeval niet mee gekregen😅

7 december 2021 om 11:26

Zoek maar op sheva, Messi votes FIFA The Best 2020. Nummer 1 is Neymar, nummer 2 is Mbappe en nummer 3 is Lewandowski. En nu zegt hij dat Lewa het in 2020 verdiende. Maakt het toch juist pijnlijker voor Lewa, Messi had dan eigenlijk beter niks kunnen zeggen.

7 december 2021 om 11:28

Als je Neymar op 1 zet ben je sowieso niet serieus te nemen inderdaad…

7 december 2021 om 11:45

Sheva, het is natuurlijk een feit dat mensen op vrienden stemmen. Dat doet bijna elke speler weleens. Maar dan zeggen dat Lewa het verdient, dat strooit natuurlijk zout in de wonden. Want Lewa weet natuurlijk al op wie hij gestemd heeft. En dat maakt het toch juist nog pijnlijker?

7 december 2021 om 13:36

Hoe je nog 24 likes voor deze reactie krijgt met je 23 nepaccounts is voor mij een raadsel. Dit artikel en 90% gaat over Lewandowski en je reageert daar niet op, lekker makkelijk he als het even niet goed uitkomt? Maar morgen wel vanaf 9 uur in de live chat van United tegen Young boys klaar zitten om te bashen op Ronaldo.

Bah.
Ik had dit niet verwacht van Lewandowski. Een zeer slechte en gemene reactie.
Hij richt zijn pijlen op Messi, terwijl hij die op al de personen had .moeten richten die op Messi gestemd hadden en niet op hem
Ik zal voor Messi reageren aangezien hij een gentleman is en dit zelf niet zal doen,
Goed Lewandowski je moet de prijs van vorig jaar niet krijgen. Oprecht genoeg?

Wat een kleuter
Wat een zuurpruim

7 december 2021 om 11:05

Je gaat dus op basis van een eigen interpretatie van een door VZ overgenomen, uit de context gehaald en waarschijnlijk matig vertaalt stuk Lewandowski de grond in boren? Mensen lezen gewoon wat ze willen lezen.

7 december 2021 om 20:19

Ik reageer op basis van verkregen kennis.
Nu lees ik, aangezien ik niet eerder tijd had, weer iets anders.
Wat klopt weet ik natuurlijk niet.

7 december 2021 om 11:13

Is gewoon zo. Ik had dit niet verwacht van Messi maar het is gewoon schijnheilig. Hij stemt op zijn vriendje Neymar en zegt vervolgens dat Lewa het verdient? Dus hij geeft toe dat hij niet eerlijk stemt bij deze awards of hij liegt de boel gewoon bij elkaar

7 december 2021 om 20:22

Ik lees nu net dat Lewandowski beweert dat hij dit niet gezegd heeft
Nu zijn er twee mogelijkheden
1. Hij liegt nu en komt er achter dat miljoenen mensen hem uitkotsen
WTF heeft Messi dan wel verkeerd gezegd. Volgens mij zei hij dat de prijs die vorig jaar niet is uitgedeeld alsnog moet worden uitgedeeld.
Lijkt mij keurig
2. Hij spreekt de waarheid

Toch mooi hoe integer Robert nog is in deze omdat het uiteraard een schaamtevolle vertoning was die meer neigde naar een oeuvreprijs voor Messi en een afscheidsfeestje voor hem op het gouden bal gala als winnaar (want hij zal de komende jaren na zijn voetbalpensioen ook nog wel eens een prijs gaan uitreiken of zoiets leuks). Ik had me wel laten kennen maar Robert toont aan een echte winnaar te zijn!

"Messi did vote for Lewandowski but only had the striker down in third place. The Barcelona captain voted former team-mate Neymar as his No. 1 choice with Kylian Mbappe his second favorite ahead of Lewandowski."

Tjsa snap Lewa wel. Als je echt Lewa de beste vond ging je vorig jaar niet Lewa op 3 zetten voor een andere prijs. En dan nu beetje goedkoop gebrabbel dat Lewa vorig jaar de balon dor moest winnen. Agh ja.

Jammer want als je de woorden van Messi niet kan waarderen dan verdien je hem ook niet in mijn ogen.

Ik had dit soort reacties niet van hem verwacht.

Ten eerste dat artikel is niet goed vertaald zo heeft hij het niet gezegd.

Daarnaast ballon dor wordt gewoon wereldwijd gestemd en vanuit Nederland is ook gestemd en daar hadden ze op Ronaldo gestemd en Engeland hebben ze ook niet op Lewa gestemd. Volgens mij had Europa en Africa meeste op Lewa gestemd en de rest van de wereld op Messi (mede door Copa America)

Lewa nadeel is weinig mensen over hele wereld kijken naar Bundesliga en er gaat veel sympathie uit omdat hij 2020 niet heeft gekregen dus moet hij 2021 krijgen.
Ik denk over 2021 verschilt het allemaal niet zoveel tussen Messi en Lewa.

-Bundesliga wint Bayern altijd
-CL waren Barca en Bayern beide snel eruit, Bayern heeft een team dat 10 keer beter is dan Barca.
-Polen ek was niets in een vrij matige poule laatste
-beide topscorers in hun land
-Lewa wint meer prijzen
-Messi wint Copa
-haal Messi uit Barca (zie La Liga stand en aantal goals gemaakt dit jaar door Barca)
-PSG start Messi is matig, maar wel topscorer van PSG in CL. Maar het is heel erg matig voor zijn doen. Maar die 10 wedstrijden tellen ook heel weinig mee in de stemming. Deze wordt al afgerond medio oktober (dus telt alleen september mee dus geluk voor Messi) Volgens mij kon je gewoon muntje opgooien en wat er ook uitkomt is prima.


My humble opinion….

7 december 2021 om 11:58

En waarschijnlijk wint Fifa best award wel Lewa omdat de stemmingen later zijn en slechte start PSG veel meer meetelt…

Ik kan me niet voorstellen dat Lewandolski zo zuur heeft gereageerd op Messi’s compliment huh. Is dit wel goed vertaald vraag ik me dan af of is Lewandolski echt een zuurpiet??!

7 december 2021 om 12:48

Is niet goed vertaald

7 december 2021 om 13:10

Messi is de terechte winnaar. Lewa kan doelpunten maken en daar blijft het bij. Messi kan alles. Niet huilen Lewa je bent de beste doelpuntenmaker.

7 december 2021 om 14:18

Lewa kan zoveel meer dan alleen doelpunten maken… misschien vaker Bundesliga kijken? En als je dat al doet moet je niet kijken met je ogen dicht.

7 december 2021 om 14:26

Wat kan Messi allemaal niet hahah. Messi is niet eens spits en scoort zoveel doelpunten

7 december 2021 om 14:30

Die ongemeende complimenten koopt Lewandowski echt wat voor, not. Is hem 2 Ballon Dors bestolen tuurlijk is hij teleurgesteld, deed hij een masker op om het te verbergen op het gala.

Ik zag op sociale media een foto voorbij komen over de ballon dor. Als ballon dor alleen om goals en assist ging dan had: Messi 9 bd, Ronaldo 3 bd en lewandowski 2 bd.

7 december 2021 om 14:19

Fijn dat Messi en Ronaldo er dan zoveel zouden hebben, alleen doet dat er niet toe.

Messi had ook gewoon ze prijs in ontvangst kunnen nemen en niet zeggen. Vond het wel netjes om Lewa te noemen denk toch dat de meeste winnaars niets hadden gezegd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
B. GlückUnknown
S. GnabryMiddenvelder2010
R. LewandowskiAanvaller2023
T. MüllerAanvaller206
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

347 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Bayern München 20 23 1 0
2020/2021 Bayern München 29 41 4 0
2019/2020 Bayern München 31 34 5 0
2018/2019 Bayern München 33 22 2 0
2017/2018 Bayern München 30 29 1 0
Laatste voetbalnieuws

Ekkelenkamp laat zich bij eerste balcontact zien tijdens nederlaag tegen Bayern

Jurgen Ekkelenkamp heeft zich zondagavond laten zien tijdens het duel tussen Hertha BSC en Bayern München. De middenvelder kwam als invaller binnen de lijnen en tekende met zijn eerste balcontact direct...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren