Derksen countert Kraaij: ‘In Engeland zou hij geen een kopgoal maken’

Maandag, 6 december 2021 om 21:27Rian Rosendaal • Laatste update: 21:47

Hans Kraaij junior en Johan Derksen verschillen van mening wat betreft de kopkwaliteiten van Bryan Linssen. De aanvaller van Feyenoord was zondag tegen Fortuna Sittard (5-0) tweemaal trefzeker met een kopbal, wat hem op een lofzang van Kraaij junior in Veronica Inside komt te staan. Derksen echter denkt niet dat Linssen zoveel succes zou hebben met kopballen in een topcompetitie zoals de Premier League. Ook René van der Gijp heeft zo zijn bedenkingen over de topscorer van de Eredivisie.

"Die tweede is echt een waanzinnig goede kopbal", steekt Kraaij junior maandagavond in Veronica Inside de lofzang over Linssen. Van der Gijp tempert echter gelijk de euforie rondom de aanvaller in Rotterdamse dienst. "Er springt gewoon niemand mee (van Fortuna, red.)", geeft de analist mee aan zijn tafelgenoot. Derksen haakt daar vervolgens gelijk op in. "We hebben het er allemaal over dat hij zo goed kan koppen. Ik heb gisteravond (zondagavond, red.) weer naar Match of the Day zitten kijken, in de Engelse competitie zou Linssen geen een kopgoal maken."

"Er is een statistiek van spelers die de laatste vijf jaar met de kop gescoord hebben, bij ESPN. Daar heeft Luuk de Jong, die is al een paar jaar weg, in vijf jaar zeventien kopgoals gemaakt", zo antwoordt Kraaij junior. "En Linssen heeft twintig kopgoals gemaakt, en hij is wel een halve meter kleiner dan De Jong." Derksen blijft desondanks bij zijn mening over Linssen. "Hans, topscorer zijn in Nederland zegt geen reet." Presentator Wilfred Genee werpt vervolgens op dat Linssen ook in de Europa League trefzeker is met kopballen.

"Hij is handig met de kop, maar Wilfred: ik heb keeper Vaessen gezien (van RKC Waalwijk, red.), ik heb al die keepers gezien, ik heb Sonny Stevens (SC Cambuur, red.) gezien", zo maakt Derksen nogmaals duidelijk hoe hij denkt over het niveau van de doelmannen in de Eredivisie. "Maar Linssen is een geweldige kopper, het is geen toeval", zet Kraaij junior zijn mening kracht bij. "In Nederland is het geen toeval, Hans. Maar in Engeland lopen ze hem ondersteboven. En ze komen gewoon boven hem uit", zo besluit Derksen.


Poll

Ben jij het eens met Johan Derksen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door fanaticus)

Heeee, Nog een keer negativiteit voor een Feyenoorder bij een 5-0 winst!

7 december 2021 om 08:07

Maar Johan: we spelen niet in Engeland. Dus lekker belangrijk of hij ze daar wel of niet zou maken.

7 december 2021 om 08:36

Dat snap ik ook niet! Ja en dus? Als we in premiership hadden gespeeld dan hadden we ook leuke tv rechten ontvangen! Daar gaat je budget ook 10x omhoog.

Vond Derksen altijd wel grappig, maar wat hij nu zegt slaat nergens op. Vandaar dat het programma straks op schop gaat en minder over voetbal gaat.

7 december 2021 om 10:43

Precies, Messi laat ook geen klote zien buiten Barcelona

Verrassend dat Derksen en van der Gijp niet positief zijn over een voetballer die in de ED voetbalt zeg...

6 december 2021 om 21:34

Ze komen ook uit een tijd dat Eredivisie nummer 1 was in de coefentielijst. Dus ik snap het wel als ze nu op de 7de plek staan en kritisch zijn

6 december 2021 om 21:39

@rambo, als ze terecht en onderbouwd kritisch waren wel ja, maar ze roepen zomaar wat. Wat boeit het dat Linssen in de PL niet zou scoren? Daar speelt hij toch ook niet....

6 december 2021 om 21:39

Als je je niet kunt aanpassen naar de realiteit heb je wat mij betreft gewoon een bord voor je kop

6 december 2021 om 22:02

Ik weet niet maar dat onderbouwen ze elke keer. Daarom laat Gijp ook altijd beelden van een voorzet(Manolev) zien of een aftrap van de wedstrijd. Het is voetballes op de hoogste niveau en met komedie. Hij hoeft toch niet te argumenteren voor iets waar die oog voor heeft. Dan word het heel krenkend als je roept dat spelers dom of niet slim genoeg zijn.

6 december 2021 om 22:47

Nederland is volgens mij nooit 1 geweest. Ook niet in de gouden tijden van ajax. Lul niet uit je nek joh.

7 december 2021 om 15:28

Nederland heeft idd niet op 1 gestaan. Meesten jaren 2e in de jaren 70. Gemiddeld wel 1e in de jaren 70!

7 december 2021 om 16:40

Wat maakt het uit 1 2 3 of 4? Ben je zo dom? Eredivisie was toch het allerhoogste niveau? Je komt met een feitencheck die er niet toedoet.
is dat wat je er van verstaan hebt? Want dan ben je echt geen Somaliaanse stuiver waard.

7 december 2021 om 17:23

Derksen is opgegroeid met de alle beste voetballers uit de beste tijdperk van Nederland. Hij heeft ontelbare spelers uit de buitencatogerie geinterviewd gevolgd en bekeken. Wat valt er dan nog te onderbouwen? Die man weet dat toch gewoon met 1 blik en hij onderbouwd het wel. Gijp laat constant zien dat het in de basistechniek zit en inzicht. Dat je daar geen les van trekt en dat het echt open deuren intrappen is. Dat is voetbal ook! Niet meer en niet minder en ze hameren er al jaren erop met de beelden en hoe lachwekkend maar er rinkelt nog steeds geen belletje in jullie hoofd.
Gijp moet erom janken. Het boeit wel dat Linssen in de PL niet zou scoren want toen Derksen nog jong was! Was de Eredivisie netals PL. Hij heeft het erover dat het niveau niet meer als vroeger was en dat zulke spelers niet met Hanegem maar zelfs tegen hanegem niet zou mogen spelen. Hij duid elke keer het niveau aan maar jullie lijken maar geen bal van te snappen en als Derksen een voetballer goed vind dan zijn het ook wereldtoppers die dan momenteel bij een Heerenveen of Sparta spelen en jaren later uiteindelijk bij een Inter of Chelsea uitkomen. Die man ademt voetbal en jullie luisteren wel maar jullie snappen niet. Dat is niet Derksen de schuld!

Ja maar daarom speelt linssen ook al zijn hele leven in Nederland Johan. Tuurlijk is de ne eredivisie ver verwijderd van de premier league maar zo dramatisch is het echt niet hoor. Gewoon bijna de 6e competitie van Europa. Er zijn er dus nog een hele hoop een stuk slechter hoor. Is gewoon waanzinnig knap wat linssen doet en die zou er denk ik in engeland echt wel een paar binnenkoppen hoor. Je moet gewoon slim zijn. Aguero is ook klein maar scoorde vaak genoeg met het hoofd. Is dus niet onmogelijk.

6 december 2021 om 21:39

Die 6de plaats moet je wel in perspectief zien. Die Conference League is natuurlijk nog van een lager niveau dan de Europa League en dat is misschien toch wel de redding van de Eredivisie. In de Europa League presteren de Nederlandse clubs doorgaans niet zo goed. Dan krijg je niet de subtop van de kleine(re) competities of de (bijna) middenmoot van de ietwat grotere competities.

6 december 2021 om 22:09

Ja klopt wel dat je de conference league niet heel serieus kan nemen. Toch vind ik onze topploegen dit jaar erg sterk ogen. PSV zie ik ook wel gewoon doorgaan tegen Real aangezien die er steeds beter in lijken te komen. Feyenoord maakt ook oprecht kans denk ik om de conference league te winnen. IS echt een taaie ploeg en echte toppers ga je daar niet tegen komen dus waarom niet die cup gewoon winnen? Afvallertjes uit de EL kan feyenoord echt wel hebben.

6 december 2021 om 23:20

Tottenham hotspur vergeten??
Toch acht ik feyenoord wel heel ver te komen tot misschien wel winst als de loting meezit

7 december 2021 om 02:00

Spurs gaat wellicht niet eens door. En ook al gaan ze door. Die gooien er echt met de pet naar. Die kan je gewoon pakken. Je ziet dat conte het in de pl een beetje op de rit heeft kwa resultaten maar europees boeit het hem geen zak. Zie je aan alles

7 december 2021 om 08:03

Eigenlijk zeg je precies hetzelfde als blaugrana

7 december 2021 om 16:32

Zelfs Vitesse maakt kans tegen de spurs dan kan Feyenoord dit jaar al helemaal

Hij kan goed timen en springt hoog. Waarom zou je dan lang moeten zijn?

Ik denk ook niet dat je Linssen in verband moet brengen met de Premier League of iets dergelijks. Hij is 31 jaar en werd pas door een grote Nederlandse club opgepikt toen hij transfervrij werd. Het lijkt me dus vrij logisch dat dit wel het plafond van Linssen is. In die context doet hij het gewoon uitstekend, dus ik snap dan niet helemaal waarom je zijn kwaliteiten nog zou spiegelen aan de Premier League. Dat is namelijk niet het niveau waarop hij acteert of zeer waarschijnlijk nooit op gaat acteren.

6 december 2021 om 21:41

Het was meer een vergelijking hoe slecht er in Nederland wordt verdedigd. Het is niet zo dat ook maar iemand denkt dat Linssen in de PL potten zou kunnen breken.

7 december 2021 om 08:33

Alsof er in de PL altijd zo geweldig wordt verdedigd. Je ziet wekelijks de gekste dingen voorbij komen.

In de NBA zou die ook geen potten breken. Lekker relevant wat die in de PL zou doen.

Ja goh, Linssen is niet goed genoeg voor een topcompetitie. Denk ook zomaar dat Feyenoord in de PL ook geen tweede zou staan.

Tja dit is ook zo iets. Haller was een van de beste in luchtduels en met het hoofd van de premier league, maar die was veel te min voor ajax.

Feyenoord shirt aan dus dan kan je er vanzelfsprekend al minder van volgens de VI mensjes

6 december 2021 om 21:50

Dit gaat alleen over het feit dat er slecht verdedigd wordt in Nederland. Derksen zegt ook dat het in Nederland geen toeval is dat hij zoveel kopgoals maakt. De kans is ook groot dat Linssen in Engeland niet aan koppen toe komt, dus hij zegt weinig verkeerd.

7 december 2021 om 16:34

Nee, lezen Teesboer. Ze hebben over de koppende kwaliteiten die heeft Linssen gewoon. Maar volgens Derksen niet

Wat intereseert mij het dat Linssen (die tegen de 30 loopt en dus geen meerwaarde meer heeft voor verkoop) geen kopgoal maakt in de Premier league? Cristiano Ronaldo zou in Nederland ook 90 goals maken per seizoen, maar die komt hier ook nooit. Net zoals Linssen nooit naar de Premier League zal gaan.

Linssen heeft gewoon kwaliteit voor onze Eredivisie en inderdaad, koppen is er daar 1 van.

Zo'n domme opmerking dit. Waarom Linssen afkraken op basis van Engelse standaarden. Toen hij nog bij Vitesse speelde, vond nauwelijks iemand - inclusief ikzelf - het een goed idee om hem bij Feyenoord in de Nederlandse top te zetten. Nu logenstraft die jongen dat. Niet alleen is hij topscorer van Feyenoord én de Eredivisie, maar heeft hij meer kopgoals op zijn naam dan Luuk de Jong, zo'n beetje Europa's beste kopper. En toch nog een totaal irrelevante reden zoeken om zo'n prestatie even de grond in te lullen. Wat doet een vergelijk met de Premier League ertoe? Linssen is, was en blijft een Eredivisiespeler en gewoon een heel verdienstelijke.

Iedereen weet dat Feyenoord supporters het meest reageren op Polls enz, dat weet Derksen ook, hoe meer van dit soort flauwekul berichten hoe meer aandacht ze krijgen met dat Baggerprogramma, als ze elke keer pak m beet AZ op de hak nemen scheelt dat amper, bij Feyenoord gaat het geld opleveren..

Voorlopig hebben we het er hier weer over, incl ik zelf, kijk dat programma al jaren niet meer, laat m’n club niet als een melkkoe uitknijpen met belachelijke berichten..Luuk de Jong en Bas Dost maken ze ook niet in Engeland met het hoofd, Linssen dus met alle respect natuurlijk ook niet
Wat een gelul zeg hey hahaha

6 december 2021 om 23:54

Precies zelfs haller met zijn lengte en klaasen en tadic hebben het daar niet gered … Linssen is gemaakt voor de eredivisie en doet het gewoon meer dan uitstekend. Zelfs een compliment kan er bij Derksen niet van af ..

Nee en Johan zou ook geen analist zijn bij de BBC. Je beoordeelt een speler toch op de competitie waarin hij speelt. Linssen heeft een perfecte timing en goede sprongkracht.

Wat een onzin die spits van Leicester is nog geen 10 cm langer en scoort zo vaak met het hoofd. Over aguero nog niet te spreken in zijn hoogtijdagen als je snel sterk en een goede timing hebt plus sprong kracht bezit linsen allemaal dan maakt je lengte niet zoveel uit. Echt die Derksen pfffff

Op deze manier kun je altijd wel negatief zijn. Het is een beetje zinloos om de eredivisie te vergelijken met de premier league want dan kun je (hoe goed ze ook spelen) altijd over 90% van de spelers negatief zijn. Nu snap ik dat dit juist het concept van Veronica Inside is maar dat is toch gewoon jammer. Ze kunnen ook zeggen dat Linssen het geweldig doet als laatbloeier in de eredivisie. Een aantal jaar geleden dachten veel mensen nog dat de middenmoot zijn max was en kijk hem nu is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller2011
A. JahanbakhshAanvaller182
J. BijlowKeeper170
L. SinisterraAanvaller177
C. DessersAanvaller164
R. NelsonAanvaller130
L. GeertruidaVerdediger160
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

27 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren