Derksen niet geïmponeerd door ‘toptalent’ Feyenoord: ‘Geen grote speler’

Maandag, 6 december 2021 om 21:20Jeroen van Poppel

Johan Derksen tempert de stemming rond Luis Sinisterra. De 22-jarige linksbuiten van Feyenoord wordt de laatste weken veelvuldig gecomplimenteerd, maar Derksen vindt de Colombiaan 'geen grote speler'. "We zijn tegenwoordig zo snel met voetballers toptalenten te noemen", aldus Derksen in Veronica Inside.

Sinisterra kon Derksen ook afgelopen zondag tegen Fortuna Sittard (5-0 winst) niet overtuigen. "Ik heb tegen Fortuna eens heel erg op Sinisterra zitten letten, maar die doet ook een hele hoop verkeerd, hoor", stelt de analist. "Af en toe weleens iets leuks, maar dat is geen echt grote speler hoor. Ik vind het wel meevallen, alles moet met zijn rechtervoet. Met links kan hij helemaal niks. Hij ontloopt zijn linkerbeen, dus als verdediger weet je altijd waar hij naartoe gaat."

René van der Gijp weet dat het voor de marktwaarde van Sinisterra goed zou zijn als hij een basisplaats heeft bij Colombia. "Maar hij heeft wel de pech dat bij FC Porto een linksbuiten speelt (Luis Díaz, red.), die is echt zó goed", weet Van der Gijp. "Die is zo godvergeten goed, die zag ik laatst spelen. Die speelt Sinisterra er niet een-twee-drie uit, daar moet hij mee uitkijken."

Ook Fredrik Aursnes, ploeggenoot van Sinisterra, komt ter sprake in de talkshow. De middenvelder kwam afgelopen zomer voor minder dan een miljoen euro uit Noorwegen en heeft al sinds eind oktober een basisplaats. "Die jongen was al een balafpakker, maar je ziet hem nu ook ballen opeisen zonder te praten", zegt Hans Kraaij junior. "De centrumverdedigers geven hem ook steeds vaker de bal. Ik heb de indruk dat het een beetje - en misschien chargeer ik - de nieuwe Wim Jansen is."

Derksen is echter minder onder de indruk van Aursnes. "Nou, dat vind ik een beetje overdreven. Ik vind dat hij blij mag zijn dat hij mee mag doen. Ik vind het een uitermate saaie, nietszeggende voetballer. Trainers vinden dat altijd nuttige spelers."Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door tornado72)

Derksen die een Feyenoord-speler in vorm niets vindt. Verder nog nieuws?

6 december 2021 om 21:33

Niet serieus te nemen. Als je Sinisterra en Aursners niet bijzonder vindt dan heb je niet gekeken dit seizoen. En dan ook nog zeggen dat Advocaat met dit materiaal ook aanvallend voetbal had gespeeld. Totale onzin.

6 december 2021 om 21:40

Tuurlijk had je met dat materiaal aanvallend kunnen spelen maar Dickie was te eigenwijs.. lekker in de media lullen dat ze niet beter kunnen en dat je zo verdedigend moet spelen en juichen voor een gelijkspel tegen Rkc, Sparta etc. Wat een vreselijke vent vorig seizoen.

6 december 2021 om 21:43

"bijzonder" is natuurlijk wel een relatieve term. Sinisterra is natuurlijk wel goed, maar niet iets wat we niet vaker in de Eredivisie rond zien lopen. Dat neemt niet weg dat hij vast wel een mooi bedrag op gaat leveren. Aursnes is ook goed, maar wederom vind ik de term 'bijzonder' nogal overdreven. Het zijn goede spelers voor het niveau waarop ze acteren, maar geweldenaren zijn het natuurlijk absoluut niet als je de groep breder trekt.

6 december 2021 om 21:45

Je zou familie van Derksen kunnen zijn

6 december 2021 om 21:49

En ze vinden Madueke wel bijzonder. Wat heeft Sinisterra niet wat Madueke wel heeft? Die gozer heeft 5 leuke potjes gespeeld en word de hemel ingeprezen waarbij Sini dit commentaar krijgt...

6 december 2021 om 21:53

Spelers als Sinisterra en Aursners zien we helemaal niet vaak in de eredivisie rondlopen. Spelers met de snelheid, passeerbeweging, balvastheid en kopkracht als Sinisterra zijn zeldzaam, daar koppelt hij dit seizoen ook nog rendement aan. Een speler als Aursners die voor 450k is gehaald is wel degelijk bijzonder. Stofzuiger, maar voetballend ook nog enorm goed. Denk dat Guardado van psv een paar jaar terug nog het meeste in de buurt komt qua stijl. Al denk ik dat Aursners verdedigen net wat minder is en voetballend net beter. Hij moet het nog langer laten zien, maar wat hij tot nog toe laat zien is wel degelijk bijzonder.

6 december 2021 om 21:54

Madueke heeft een betere dribbel, is in de kleine ruimte beter en heeft een beter schot. Hij was dan weliswaar een tijdje uit vorm, maar het gekke is dat die Madueke er echt altijd langs lijkt te komen, ook als hij in mindere vorm verkeert. Sinisterra is niet slecht, sterker nog het is een hele goeie speler, maar ik vind Madueke op elk vlak, zeker in potentie, een stap verder.

6 december 2021 om 21:56

Precies Sander, maar dat zie je ook bij Gravenberch vs Kokcu, Bijlow, etc. Waardering komt vaak veel later. Spelen ze minder dan wordt het benoemd en onthouden ze het, spelen ze goed moeten ze het eerst maar langer laten zien.

6 december 2021 om 22:03

@suarez, betere dribbel: Madueke 2,3 succesvolle dribbels per wedstrijd, Sinisterra 3,9 per wedstrijd(over meer wedstrijden), Madueke per 170 min bij een goal betrokken, Sini 149 min. Maar Madueke is op elk vlak verder? Hij is wel 2 jaar jonger, dus qua potentie kan ik inkomen, maar Madueke moet het echt nog wat langer laten zien. En Sinisterra wordt gewoon onderschat

6 december 2021 om 22:11

Dan moet ik mijn woorden deels inslikken, je moet je ongelijk immers kunnen toegeven. Ik vind alsnog Madueke wel meer hebben, ik weet niet waarom. Hij lijkt wat beter in de kleine ruimte en speelt zo volwassen, ook in zijn trap. Overigens: dat neemt niet weg dat Sinisterra een uitstekende speler is. Zeker in Europa geniet ik van hem, nationaal erger je je natuurlijk aan goeie prestaties van hem ;-)

6 december 2021 om 22:11

@fr010frdam Bijlow wordt al vanaf zijn debuut bejubeld in de media. Kokcu speelt de laatste tijd een stuk beter, maar heeft ontzettend lang een hele lage ondergrens gehad. En in de voetballerij lopen heel veel spelers rond die minimaal net zoveel koopkracht hebben als sinisterra. In de PL hebben bijna alle spelers zelfs meer koopkracht.

6 december 2021 om 22:16

Ik laat me toch verleiden: Gravenberch versus Kokcu? Vind je Kokcu gelijkwaardig of beter dan Gravenberch? Een Gravenberch die zich meermaals heeft bewezen op het hoogste podium, uitgeblonken heeft tegen onder meer Liverpool, Atalanta en Sporting... Af en toe speelt hij wat laks, maar in een Ajax dat verder teams als Dortmund oprolt is hij alsnog onmisbaar. Ik vind Kokcu dit seizoen uitstekend en er zijn aspecten in zijn spel waarin hij Gravenberch ver achter zich laat (de lange pass), maar overall moet je toch erkennen dat Gravenberch beter is dan Kokcu? Kokcu heeft sowieso een enorm lage ondergrens gehad voor een lange tijd.

6 december 2021 om 22:27

Vorig seizoen kan ik inkomen, maar dit seizoen is Kökcu gewoon beter dan Gravenbergh in mijn ogen. Ook Europees daar waar Gravenbergh vaak de minste is bij Ajax dit seizoen. Tuurlijk is het wel CL tegen ConL, maar ik vind Kökcu in de Eredivisie ook beter spelen tegen dezelfde tegenstanders als Gravenbergh. Echt enorm gegroeid op zijn nieuwe positie daar waar Gravenbergh op een paar wedstrijden na lijkt te stagneren dit seizoen.

6 december 2021 om 22:28

@Suarez, mooi dat je je ongelijk toegeeft. Ik vind Madueke ook een prima speler, maar krijg op basis van enkele wedstrijd enorm veel lof, waar Sinisterra amper lof krijgt, terwijl ik ze minimaal gelijkwaardig vind. Wat betreft Gravenberch en Kokcu. Vorig jaar, eerste seizoenshelft wad de lof voor Gravenberch meer dan terecht. En de kritiek op Kokcu ook. Tweede seizoenshelft werd Kokcu wat beter, maar nog steeds terecht dat hij kritiek kreeg (Al lag het veel aan Dick zijn systeem). Op dat moment begon Gravenberch goede wedstrijden af te wisselen met hele slechte. Die lijn trekt hij door. Hoge pieken, maar ook diepe dalen. Kijk alleen live meepraten van Ajax Veel supporters zijn er klaar mee en willen zelfs dat hij uit de basis verdwijnt. Toch wordt hij nog steeds met alle lof benaderd door analisten. En als wereldtalent gezien. (Gisteren vd Vaart nog) Kokcu heeft dit seizoen juist de constantheid te pakken. 1 wedstrijd onvoldoende, verder alles ruim voldoende en in grotere wedstrijden uitblinker. Qua statistieken hoort hij bij de beste middenvelders van de competitie. Verdedigend enorm sterk, verdeeld het spel en aanvallend de laatste weken ook belangrijk. Ook bij Turkije liet hij zich gelden Toch is er nog maar een enkele analist die dit benoemd heeft. Hij heeft zich op CL niveau natuurlijk nog niet kunnen bewijzen, maar ook hij is nog maar 20 jaar en ik vind het verschil in benadering gewoon te groot.

6 december 2021 om 22:32

Dit seizoen is Kokcu sowieso beter. Maar overall is Gravenberch toch een betere speler? Dat is een moderne speler en iemand die al bewezen heeft dat hij Champions League-niveau is (of kan zijn). Kokcu heeft toch jaren enigszins tegenvallend gespeeld en doet het nu uitstekend. Maar wel in, met alle respect, de Conference League. Als je gewoon kijkt naar die twee kan je toch niet om Gravenberch heen.

6 december 2021 om 22:37

Daar kan ik goed in komen FR010. De Ajacieden die Gravenberch de basis uitschrijven vind ik sowieso vreemd (we hebben geen vergelijkbare speler), maar het klopt dat hij dit seizoen minder speelt en Kokcu verdient ook lof. Hij is de vormgever van Feyenoord dit jaar. Uiteindelijk is Gravenberch met zijn dribbel, zijn uitstraling, zijn fysiek en zijn korte techniek wat meer sexy dan een Kokcu en speelt de Ajax-factor mee (ja, onze talenten worden altijd gehypet). Uiteindelijk is de Champions League-exposure de X-factor die Gravenberch heeft en een Kokcu niet. En, hier zal je het mee oneens zijn, maar ik vind, zeker in potentie en als ik kijk naar de top van hun kunnen, Gravenberch een speler van CL-niveau en Kokcu een speler van EL-niveau. Niet dat dat slecht is ofzo.

6 december 2021 om 22:43

Ja, met vrijwel alles eens, behalve dat Kokcu een EL niveau speler is....misschien nu, maar als hij de groei die hij dit seizoen laat zien doortrekt vraag ik me af waar zijn plafond ligt. Verder een leuke discussie zo, goede argumenten van beide kanten en met respect. Dat zie ik graag. Dank

6 december 2021 om 22:46

Het is wel heel duidelijk dat hij voetbal al een tijd niet meer volgt. Sinisterra is gewoon een hele fijne voetballer.

6 december 2021 om 22:58

Overigens nog een leuke statistiek van Sinisterra die "alles met rechts doet": 9 goals dit seizoen(zonder voorronde CL) , 5 met links en 4 met rechts

6 december 2021 om 23:16

The hype train rondom Madueke is toch prima te verklaren? Is nog ietsje jonger geloof ik en is Engels, dat laatste is niet onbelangrijk. Engelse spelers worden in Engeland snel opgehemeld en hier in Nederland dragen we er graag aan bij in de hoop de Engelse sloot met geld deze kant op te kunnen leiden. Vind dat Sinisterra inmiddels meer heeft laten zien ja, maar goed die heeft er ook heel wat meer wedstrijden voor nodig gehad om dit te kunnen laten zien en heeft in het begin niet kunnen laten zien wat Madueke wel deed. Misschien dat mensen Madueke daarom als bijzonderder bestempelen. Persoonlijk heb ik ook bij Madueke het gevoel dat zijn top hoger ligt, maar goed hij heeft nog niet de tijd en fitheid gehad om te laten zien of ie dat ook op een meer constante basis te presteren. Wat dat betreft vind ik Gakpo sowieso meer bijzonder dan Madueke en Sinisterra, maar het is ook wel een beetje een kwestie van smaak denk ik. De reden waarom is omdat ik Sinisterra net wat minder fijn besnaard vind qua techniek en daarom meer twijfels heb of ie het op een hoger niveau met minder ruimte en tijd ook kan, maar dat is ook puur gevoel en nergens op te baseren. Kokcu heeft me zeker wel verrast, speelt erg constant en met name heel volwassen. Is niet echt een highlight compilatie speler, maar wel een aanjager en alleskunner. Met name om zijn volwassenheid is hij momenteel beter en belangrijker dan Gravenberch. Die laatste lijdt erg onder het gebrek aan concurrentie voor hem, want die begint vaak erg slecht en laks aan wedstrijden om het dan in fases in de tweede helft nog wat recht te trekken. Gravenberch doet mij altijd aan Pogba denken, je hebt beelden op je netvlies van de meest geweldige/bijzondere dingen die ze gedaan hebben, maar zo vaak sjokt het een beetje en leveren ze de bal in met een slechte pass. Erg frustrerend en het is te hopen dat dit voor Gravenberch geen eindeloos patroon in zijn carrière gaat worden.

7 december 2021 om 10:42

Gravenberch is te traag. Ja, hij is te traag! Is een uitgebalanceerd team als Ajax met stofzuigers in de defensie geen punt. Internationaal in bijvoorbeeld Engeland, simpelweg te traag. Vind hem geen power hebben, mijn mening!

Heeft ie ook nog een x wat goeds te zeggen over feyenoord?

Pfff heb die man niet heel vaak op positivisme kunnen betrappen!
Zeker de laatste tijd niet omtrent feyenoord

Johan vind alleen Bas Nijhuis een topper

6 december 2021 om 21:47

En Dickie zijn boezemvriend.

Met links kan hij helemaal niks? Kijk maar eens wat goals terug meneer Derksen . Sini is juist gevaarlijk als hij na binnenkomt en met rechts schiet ala Robben. En dan dat over Aursnes, sjongejonge dat is wel heel simpel of niet? Aursnes is zo goed en zorgt voor zoveel balans op het middenveld. Maar goed Derksen kijkt helemaal geen voetbal want hij heeft nog nooit wat nuttigs gezegd over een speler.

6 december 2021 om 22:57

Vergeet voor het gemak ook gewoon nog even dat Sinisterra er een jaar uit gelegen heeft met zn blessure. Des te knapper dat je dan zo terugkomt.

Goed zo, laat iedereen Feyenoord maar lekker onderschatten. Dank Veronica 'open deuren intrappen' Inside.

Derksen moet nu echt ophouden met over voetbal te praten.
Komt steeds meer onzin uit zijn mond.Weet nu echt niet meer wat hij zegt.

6 december 2021 om 21:48

Het interesseert hem ook geen zak meer. Laatst toen Dessers de gelijkmaker in Praag maakte zei hij dat hij daarmee een uitschakeling had voorkomen. De man roeptoetert maar wat en had een paar jaar geleden moeten stoppen.

6 december 2021 om 21:56

Die man kijkt na bepaalde atributten van spelers, daar heeft hij oog voor. Hij ziet meestal juist heel goed waar de plafond van spelers liggen.

Ach Derksen weer even lekker plempen van wat bagger om wat enthousiasme te tenperen. Dit gebeurt aldoor met iedereen die way hype pakt. Het is inmiddels wat saai geworden. Aursnes maakt een uitstekende indruk en valt niet alleen op door ballen af te pakkenz doet ie idd soms, maar hij is uitstekend in de combinatie en maakt slimme keuzes. Onzin dat hij blij mag zijn dat ie meedoet, wat een kwats. Over Sinisterra ga ik t niet eens hebben, na Anthony en mits in vorm Madueke de gevaarlijkste pure buitenspeler in NL.

hahaha luis diaz is een uitstekende speler hoor maar govergeten goed? Beetje rare uitspraak van Gijpie die waarschijnlijk weer alles baseert op 1 wedstrijd. Aarsnes iis ook echt een goeie hoor, maar johan snapt er gewoon niks meer van. hij praat ook altijd over spelers alsof ie zelf 14 jaar bij Real Madrid heeft gevoetbald. Probeert ook altijd de kijkers wijs te maken dat in zijn tijd de 1e divisie van een heel hoog niveau was omdat ie niet durft toe te geven dat ie er geen klote van kon.

6 december 2021 om 22:00

Snap wat je bedoelt maar schat Luis Diaz toch wel stuk hoger in dan Sinisterra.

6 december 2021 om 22:05

ja eens. Maar is echt niet onhaalbaar om zo iemand eruit te spelen. Kunnen natuurlijk ook gewoon samen spelen

6 december 2021 om 22:10

Nu is Luis Diaz wellicht wat verder echter is hij ook 2.5 jaar ouder. Geef Sinisterra meer tijd en als hij de stappen kan blijven maken van de laatste tijd dan kan hij wellicht ook op dat niveau geraken.

Feyenoord shirt aan dus kan er weinig van. Logica van Derksen

Aursnes is maar een simpele speler. Pedersen was ook maar een simpele RB. Maar ondertussen had Advocaat volgens Derksen een veel mindere selectie terwijl je met Linssen, Senesi, Bijlow, Geertruida, Kokcu, Sinisterra, Malacia en Toornsta nog steeds 80% van je basis hebt. En dan mis je nu nog Berghuis.

Sinisterra is gewoon een goede speler voor Feyenoord en gaat vast wel een mooi bedrag opleveren als hij deze lijn door weet te trekken. Geweldenaren lopen er niet rond bij Feyenoord, maar die zijn sowieso zeer zeldzaam in de Eredivisie. Feyenoord heeft een aantal leuke talenten die wellicht niet top zijn, maar zeker een dermate goed niveau hebben dat ze voor leuke bedragen verkassen en hun waarde hebben voor Feyenoord. Daar gaat het uiteindelijk toch in eerste instantie om. Dat hebben ze een tijd niet gehad.

Derksen heeft iedere uitzending wel wat te zeiken over Feyenoord spelers.
Laat die ouwe lul, die voetbal naar eigen zeggen, volstrekt oninteressant vindt, maar lullen.
Derksen vooral niet serieus nemen.

Sinds Advocaat past het al helemaal niet meer in Derksen zijn straatje om iets positiefs te zeggen over Feyenoord. Wat een subjectieve clown is die man toch ook.

Ik word echt bloed nerveus van Johan Derksen en zijn gebrek aan kennis. En hij mag maar blijven aanschuiven en niemand die er wat van zegt. Zo vaak zo onvoorbereid..

Hij doet dit niet alleen bij Feyenoord maar bij tegenwoordig alle wedstrijden en clubs.

6 december 2021 om 23:06

Schrijnend hoe weinig kennis van zaken die mannen hebben tegenwoordig inderdaad. Van internationaal voetbal volgden ze sowieso al niets, maar in de ED ging het vroeger nog wel. Vandaag de dag echt wekelijks met stomheid geslagen, hoe kun je de plank zo vaak zo hard mis slaan als het je werk is om een beetje voetbal te kijken en daar over te lullen. Echt bizar haha. Ik lees het enkel hier op VZ, kijk er al jaren nooit meer naar, snap ook niet dat er nog zoveel mensen zijn die dit wel doen eerlijk gezegd.

Nee als die spelers (Linssen, Aursnes, Sini) onder Dick zo speelden was het volgens Derksen allemaal geweldig geweest en allemaal aan Dick te danken..pff negatieve gelul van die snorremans.

Derksen is al jarenlang doorgeslagen in zijn negatieve en bekritiserende rol, daar komt weinig positiefs af.

Over Sinisterra kan je op dit moment alleen maar positief zijn. Ik vind hem dit seizoen structureel uitblinken. Hij is steeds bepalender, zowel voor het spel als resultaat. Dit is echt een hele goede investering geweest van Feyenoord. Gewoon een sterspeler voor Eredivisie begrippen en nog jong.

Hij doet alles met rechts dus is geen grote speler. Ik ken een meneer met de achternaam robben die prima uit de voeten kon (pun intended) met maar één sterk been.

7 december 2021 om 00:05

En scoort er dit seizoen 5 met zijn linker en 4 met zijn rechter

Als je niet kan zien dat Sinisterra een lekkere voetballer is pfff die Derksen heeft soms echt rare opmerkingen.
Deze jongen kan gewoon lekker ballen, net zoals Aursners, gewoon een degelijke voetballer die niet op fouten is te betrappen

Ja op wat voor nivo beoordeel je een speler. Feyenoord speelt op laagste podium in Europa. Laat hij het op CL nivo zien dan valt hij op in buitenland. Nu een beetje voor de bank bij middenmoot clubs in buitenland.

Ik weet niet wat het is precies maar heb het gevoel dat Derksen zelf al heel lang geen voetbal meer volgt en dat er iemand is die net voor de uitzending hem wat info en nieuws in z'n oren fluistert en daar moet hij mee doen!

Kunnen we Derksens bijdrage niet schriftelijk afdoen? Niemand bakt er wat van, niemand moet in zichzelf geloven & vroeger was alles beter, tot de volgende keer.

Al zou Feyenoord de champions league gewonnen hebben, dan zouden Derksen of vd Gijp het nog niet over hun tong kunnen laten rollen dat er een talent bij de club rondloopt. Zelfs Stevie Wonder ziet dat ze die club klein willen houden.

Derksen heeft het vaker mis dan dat hij het bij het juiste eind heeft.
Vrijdag beweerde hij nog dat Feyenoord vlak voor tijd met geluk gelijk had gespeeld tegen RKC. Terwijl Feyenoord in de 47ste minuut de gelijkmaker maakte en erna bergen kansen had op de overwinning.

Het is ook niet makkelijk om twee keer per week een programma te maken. Het wordt wat als ze straks dageljks op de buis zijn

Derksen, vraag me af of hij überhaupt nog wel voetbal volgt. Sinesterra is natuurlijk een groot talent, maar Derksen moet natuurlijk weer lekker iemand af kunnen zeiken.

En wanneer gaat deze meneer met pensioen. Wordt beetje tijd voor. Zure zuurpruim. Altijd negatief. Zit 'm in de jaren denk ik.

Wie jouw nog serieus neemt , succes met je nieuwe progamma waar je nog meer onzin kunt verkondigen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller2011
A. JahanbakhshAanvaller182
J. BijlowKeeper170
L. SinisterraAanvaller177
C. DessersAanvaller164
R. NelsonAanvaller130
L. GeertruidaVerdediger160
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

1 fan
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren