Dusan Tadic groot vraagteken voor duel met Sporting Portugal

Maandag, 6 december 2021 om 16:08Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 16:43

Ajax moet het dinsdagavond tegen Sporting Portugal vermoedelijk stellen zonder Dusan Tadic, zo vertelde Erik ten Hag maandag tijdens de persconferentie. De aanvoerder kampt met rugklachten sinds de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Ten Hag wilde niet prijsgeven of de aanvaller wordt gespaard tijdens de laatste groepswedstrijd in de Champions League. Ook liet hij niets los over zijn keuze onder de lat.

Ajax moet het dinsdagavond zonder de langdurig geblesseerden Maarten Stekelenburg en Sean Klaiber doen. Achter de naam van Tadic staat een groot vraagteken. "Hij kampt met rugklachten sinds de wedstrijd op kunstgras bij Heracles Almelo", lichtte Ten Hag de blessure van zijn captain toe." Ten Hag wilde geen antwoord geven op de vraag of André Onana opnieuw onder de lat staat. De Kameroener maakte twee weken geleden tegen Besiktas (1-2) zijn rentree onder de lat na een dopingschorsing. "Dat zullen jullie morgen zien", aldus Ten Hag over zijn keuze onder de lat.

Ten Hag sluit winters vertrek uit: ‘Als het aan mij ligt gaat hij niet weg’

Erik ten Hag heeft uitgesloten dat Antony komende winter vertrekt bij Ajax.Lees artikel

"We zullen wel weer wat gaan wisselen, maar niet zo rigoureus als tegen Besiktas", ging Ten Hag verder. Bij Ajax is Jurriën Timber de enige speler die op scherp staat. De verdediger is bij een gele kaart tegen Sporting Portugal geschorst voor de achtste finale. Ten Hag wilde niet zeggen of hij Timber op de bank posteert. "Als ik daar antwoord op geef, weet je ook wat ik morgen ga doen. Dus dat ga ik niet doen. Ik ben mij zeer bewust van het feit of spelers op scherp staan."Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door aguerooo)

Moeten we de grasmat van Heracles bedanken vraag ik me af?

6 december 2021 om 16:43

Daarna uit bij Sparta op kunstgras hielp dan ook vast niet mee

6 december 2021 om 19:14

Als het om rugklachten gaat niet lijkt me, daar krijg je enkel- en knieklachten voornamelijk van.

Zonde, maar in de huidige vorm walst Ajax ook wel over ze heen. Zou goed voor de puntjes voor Nederland. Ben erg benieuwd!

6 december 2021 om 16:26

Een direct duel voor de punten op de Coëfficiëntenlijst met een Portugese club. Zonde wanneer Tadic er niet bij kan zijn. Blessures horen er bij maar als het door het kunstgras komt.. Timber geen risico mee nemen lijkt me. Dan maar Schuurs of Rensch op zijn plek.

6 december 2021 om 20:04

Die portugese clubs worden er allemaal uitgeknikkerd obv FFP las ik hier van de week, dus zelfs daarvoor is het geen interessant potje meer. Alleen nog de wedstrijdpremie.

6 december 2021 om 16:29

Sporting is anders ook in opperbeste vorm met 12 overwinningen op rij (waaronder Dortmund en Benfica).. Dus erover heen walsen, nee dat zie ik zeker niet gebeuren.

6 december 2021 om 17:03

Sporting is echt geen makkie hoor ondanks de grote uitslag in de eerste wedstrijd. Die zijn nu echt wel een stuk verder. Sowieso een stuk beter als Besiktas.Als Tadic echt zo'n last heeft van zijn rug dan had hij ook niet 83min meegedaan tegen Willem II.
Ik snap het wel van Ten Hag, hij wilt gewoon nog niet te veel prijsgeven qua opstelling.
Je staat in ieder geval in de luxe positie om een aantal spelers rust te geven, al staat er zeker nog wat op het spel tegen Sporting ( CL miljoenen, coã«fficiã«nten punten NL vs Portugal)!

6 december 2021 om 16:38

Die klachten kunnen natuurlijk ook erger zijn geworden tijdens die wedstrijd. Ik zou denken; geen risico’s nemen.

6 december 2021 om 16:45

Niet alleen tegen Willem 2. Na de wedstrijd tegen Heracles heeft hij nog 8 wedstrijden gespeeld.Lekker vrij af afgeven, deze man heeft al zoveel gespeeld en zeker nu gezien zijn rugklachten even de rust gunnen. Komen nog wat belangrijkere potjes voor de winterstop. Morgen kun je ook met Daramy of Neres beginnen in deze wedstrijd om de keizersbaard.

6 december 2021 om 17:56

Aub niet starten met Neres op rechts.. Antony is vroeg gewisseld afgelopen dinsdag dus laat hem maar starten. Je kan er wel voor kiezen om met Neres te starten op links en de 2e helft Daramy te brengen?! Schuurs voor Timber en Neres voor Tadic, verder de basis opstellen en na 60 minuten jongens als Rensch en Klaassen brengen?

Ach joh wedstrijd is toch voor de kat z'n ,uhm baard.

6 december 2021 om 16:53

Zowel Ajax alsook Feyenoord en Az gaan uiteraard met wissels spelen.
Ze zijn allemaal al geplaatst en gaan natuurlijk nooit met de standaard basisspelers.
Dit is gewoon mooi geklets allemaal om er omheen te draaien dat iemand met kleine klachtjes gespaard word.
Stel het altijd meer op prijs als trainers gewoon zeggen dat ze met wisselspelers gaan beginnen, maar ja dan begint iedereen weer te roeptoeteren over punten etc... terwijl het gewoon heel normaal is dat je spelers gaat sparen in zulke wedstrijden.
Maar ja, dat is mijn mening.

6 december 2021 om 17:03

Nou ja die wedstrijd mag dan wel om des keizers k*t zijn, maar qua coëfficiënten en de drie miljoen zou het toch wel lekker zijn om een overwinning binnen te slepen. Al zou ik met het programma van de komende weken ook geen risico nemen, dus logisch dat Tadic niet speelt. Maar zoals tinus aangeeft zou ik liever hebben dat hier gewoon eerlijk over gedaan wordt. Alsof we anders niet snappen dat het om sparen gaat.

6 december 2021 om 20:07

Artikeltje over financial fairplay en Portugese clubs niet gelezen hier? Van die Portugese clubs hoeven we qua punten waarschijnlijk helemaal niet meer bang te zijn.

Ten Hag ken lekker 11 wissels opstellen, geen risico nemen met je beste spelers en die er dan in staan zullen ook goed genoeg zijn voor een puntje zou je zeggen ( miss zelfs wel een overwinning )

6 december 2021 om 17:05

Lijkt me niet. Alles wat op de bank zit is gewoon minder. We kunnen ook overdrijven met dat we zo’n brede bank hebben. Dat bleek ook wel in de wedstrijden dat ten Hag wat meer wisselde. Dan ga je er toch wel aardig op achteruit.

6 december 2021 om 17:30

In elke linke 2man wisselen zou moeten kunnen, zo houd je iedereen tevreden en nu kan het een keer.

6 december 2021 om 17:35

Alles kan, maar ik wil gewoon winnen en ik neem aan Ajax ook. Staan gewoon nog miljoenen op het spel. Tadic en Timber gewoon wisselen, maar rest zou ik laten staan.

6 december 2021 om 20:09

Dat vind ik altijd zo’n flauwekul… alsof je als wisselspeler ineens tevreden bent als je mag spelen in een wedstrijd die nergens meer om gaat, samen met 7 andere gasten die ook weten dat ze normaal gesproken nooit gespeeld hadden. Nee, dat is echt sfeerverhogend.

Ik ben al lang blij dat het nergens meer om gaat. Was een verschrikkelijke pot geweest, mocht het om de knikkers gaan. Dan voorspelde ik nu al 11 aanstellerige Sporting-spelers en een falende ref. Nu is de druk eraf en mogen wat mij betreft een paar jongens hier de nodige ervaring opdoen tegen Portugezen. Ze zijn gelukkig nog in vorm ook, getuige de winst tegen Benfica.

Toch wel vervelend als dit daadwerkelijk door het kunstgras komt. Voorgaande jaren hadden meerdere spelers hier last van bijvoorbeeld Jorgensen en V Persie bij Feyenoord.

Dusan is geen aansteller wat betreft blessures, dus ik hoop dat het niets ernstigs is.

6 december 2021 om 17:21

Hij heeft daarna nog een stuk of 8 wedstrijden gespeeld, dus lijkt mij dit gewoon gekletst in de ruimte

Tadic even rust geven en Timber zou ik ook sparen vanwege ze gele kaart die hij heeft staan maar Ajax moet deze wedstrijd wel volle overgave erin gaan hoor.Winst voor de centen, winst voor 6x winst in de poule dat is een prestatie en winst op de concurrent Portugal want staant 6 Nederland 7de op de totale punten klassement

Tadic rust geven en Daramy laten spelen. Het komt er nog niet uit bij Daramy, maar dat is naar mijn mening een kwestie van tijd. Met Haller in de spits zal hij meer ruimte krijgen op linksbuiten en deze jongen is pijlsnel. Als het een paar keer lukt, dan komt ook het vertrouwen en kan hij nog van grote waarde zijn in de tweede helft van de competitie.

6 december 2021 om 17:07

Sowieso lastig om in vorm te komen als je bijna niet speelt. Zo’n jongen moet eigenlijk een paar wedstrijden de kans krijgen. Ik denk overigens dat Neres en Anthony de voorkeur krijgen.

Lekker eens starten met Neres en Anthony op de flanken en Haller in de spits. Berghuis erachter en je hebt een prima voorhoede. Meteen ook Tagliafico erbij en dan kan Gravenberch misschien ook weer eens uitblinken. Geef je gewoon dit duel je linkerkant vrij af.

6 december 2021 om 17:26

Neres is tegenwoordig echt drama linksbuiten.

Gewoon lekker rust geven die gozer
Met een relatief B ploeg moet het ook lukken

Labyad lekker laten spelen tegen zijn oude ploegje... kan soms lekker prikkelen
Danilo een keer wat Europese minuten geven, kan leuk voor marktwaarde zijn

En verder jongens als Tadic, Blind, Haller, Berghuis, Antony en Gravenberg wat sparen of eventueel 2e helft wat minuten geven.

Pasveer
Rensch
Timber
Martinez
Tagliafico
Klaassen
Labyad
Alvarez
Neres
Danilo
Daramy
6 december 2021 om 17:09

Je denkt wel een beetje te makkelijk. De bank is gewoon toch wel een stuk minder dan de basiself. Ik zou alleen timber en Tadic wisselen. De rest lekker laten staan. Gewoon die punten en dat extra geld pakken.

6 december 2021 om 17:21

@jeron, je onderschat Sporting hier behoorlijk ben ik bang. In de eerste wedstrijd tegen Ajax miste Sporting behoorlijk wat spelers en onderhand draaien ze als een tierelier. In de competitie zijn ze zelfs nog ongeslagen las ik en de laatste 3 champions league wedstrijden wonnen ze allemaal overtuigend. Daar gaat Ajax met een b-ploeg zeker niet even makkelijk overheen vrees ik. Tadic zou ik als Ajax zijnde lekker sparen als hij klachten heeft overigens en ze mogen best wat andere spelers de kans geven, maar daarmee gaan ze niet zomaar eventjes winnen.

6 december 2021 om 19:17

Zeker geen onderschatting. De wissels zijn echt geen koekenbakkers. Want ook met deze spelers kun je gewoon winnen hoor.
Maar denk dat het goed is dat je deze wedstrijd wel serieus neemt, maar ook spelers even de rust geeft omdat je ze in het weekend ook wil gebruiken.

7 december 2021 om 01:33

Denk wel degelijk dat je Sporting onderschat, je wilt met een compleet nieuwe voorhoede voor de dag komen met o.a Danilo en Daramy en dan roepen dat het "ook wel lukt". Dit is niet hetzelfde Sporting als waar Ajax met 1-5 van won, dit is een Sporting in vorm met deze keer hun sterkste spelers (excl Coates). Tadic op de bank kan prima voor wat rust, maar met een gehele B elftal zie ik Ajax niet van dit Sporting winnen.Wat een wonder zeg. Tadic die geblesseerd afhaakt. Denk wel dat dit meevalt aangezien hij donderdag nog 83 minuten speelde. Mocht hij echte rugklachten houden op de lange termijn is dat natuurlijk wel enorm klote. Denk wel echt een van de pijnlijkste plekken om pijn te hebben in je lichaam.

6 december 2021 om 17:30

Hij is nooit geblesseerd

6 december 2021 om 17:42

Het hele punt van blaugrana dus.

nee maar wel 34 en dan kan gebeuren toch? En rugpijn daar ben je niet zomaar vanaf

belangrijkste speler. Geef maar lekker rust deze kanjer.

Gaat geen denderende wedstrijd worden. Wedstrijd draait nergens meer om en de spelers gaan dat morgen ook uitstralen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder201
D. TadićAanvaller207
S. BerghuisAanvaller195
D. KlaassenMiddenvelder173
R. PasveerKeeper170
S. HallerAanvaller1712
AntonyAanvaller167
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

266 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 20 7 0 0
2020/2021 Ajax 34 14 1 0
2019/2020 Ajax 25 11 1 0
2018/2019 Ajax 34 28 4 0
2017/2018 Southampton 36 6 4 0
Laatste voetbalnieuws

Discutabel doelpunt van Mazraoui beslist topper tussen PSV en Ajax

Ajax heeft PSV een gevoelige tik uitgedeeld in de strijd om de landstitel. De Amsterdammers wonnen zondagmiddag met 1-2 in Eindhoven, dankzij een winnende treffer van Noussair Mazraoui. Het fraaie doelpunt...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 26 januari
Een overgang van Álvaro Morata naar Barcelona is uitgesloten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren