Ten Hag sluit winters vertrek uit: ‘Als het aan mij ligt gaat hij niet weg’

Maandag, 6 december 2021 om 15:53Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 15:57

Erik ten Hag heeft uitgesloten dat Antony komende winter vertrekt bij Ajax. De buitenspeler maakt een uitstekende ontwikkeling door en heeft zich in de kijker gespeeld bij clubs uit het buitenland, maar als het aan de trainer van de Amsterdammers ligt vertrekt de buitenspeler niet, zo vertelde hij maandagmiddag tijdens de persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel met Sporting Portugal. Ten Hag moet Dusan Tadic waarschijnlijk missen tijdens de laatste poulewedstrijd. De aanvoerder kampt met rugklachten.

Ajax moet het dinsdagavond zonder de langdurig geblesseerden Maarten Stekelenburg en Sean Klaiber doen. Achter de naam van Tadic staat een groot vraagteken, zo bleek tijdens de persconferentie. "Hij kampt met rugklachten sinds de wedstrijd op kunstgras bij Heracles Almelo", lichtte Ten Hag de blessure van zijn captain toe." Ten Hag wilde geen antwoord geven op de vraag of André Onana opnieuw onder de lat staat. De Kameroener maakte twee weken geleden tegen Besiktas (1-2) zijn rentree onder de lat na een dopingschorsing. "Dat zullen jullie morgen zien", aldus Ten Hag over zijn keuze onder de lat.

Ten Hag sprak de aanwezige pers toe met Antony, voor wie hij lovende woorden over had. "Hij is een buitengewoon talent, vooral ook in het creëren van mogelijkheden", aldus de Ajax-trainer. "Hij heeft zeer veel techniek. Met name zijn dribbeltechniek springt in het oog. Daarmee weet hij voor heel veel problemen te zorgen bij tegenstanders. Hij is in de dribbels, maar ook zonder bal met zijn snelheid, heel moeilijk af te stoppen voor de verdediging. Ik denk dat ze altijd wel twee man op hem moeten zetten, alleen daarmee creëert Antony al ruimte."

Als het aan Ten Hag ligt, blijft Antony zeker tot het einde van het seizoen binnenboord. "Of een vertrek onbespreekbaar is in de winterstop? Ja, als het aan mij ligt gaat hij niet weg. In grote wedstrijden ziet hij zijn uitdaging, dan kan hij vaak buitengewoon uitblinken. Dan staat hij op scherp en maakt hij ook vaak het verschil." Antony moest de wedstrijden tegen Besiktas en Sparta Rotterdam laten schieten vanwege lichte pijntjes, maar maakt tegen Sporting Portugal gewoon deel uit van de selectie. De kans bestaat zelfs dat Ajax met een volledige Braziliaanse voorhoede in actie komt, daar Tadic mogelijk afwezig is en ook David Neres en Danilo dinsdagavond bij de selectie zitten.

Ook reageerde Ten Hag op de uitspraken van Nicolás Tagliafico. De Argentijn gaf zaterdag voor de camera van de NOS aan dat als hij trainer van Ajax was geweest, hij meer met de wisselspelers zou spreken. “Ik voel me absoluut niet aangesproken, want ik praat heel veel met mijn spelers. Ik praat ook met de wisselspelers, niet alleen met Tagliafico. Al denk ik wel dat hij heel volwassen is, hij is op en top professional. Hij kent zijn positie. Elke dag traint hij keihard en als de ploeg hem nodig heeft, dan staat hij er. Andere spelers hebben zulke gesprekken nog veel meer nodig, dat zijn jongere spelers die het ook niet altijd begrijpen. Die je zeker ook weleens moet motiveren en ook weleens uit het putje moet halen, maar daar steek ik zeker ook veel energie in.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door soccerfan_1)

Lijkt mij de enige optie, ben nooit een voorstander van een vertrek midden in het seizoen. En zeker niet in het geval van Antony, fantastische flankspeler die steeds beter en beter wordt. Deze smaakmaker en creatieveling hebben wij keihard nodig. Duidelijk besluit en in de zomer zien we wel wat er aan aanbiedingen binnen komt. Clubs kunnen er echter van uitgaan dat hij niet voor een habbekrats vertrekt.

6 december 2021 om 16:09

Inderdaad, Ajax zit gelukkig ook in de positie dat ze vrijwel elk bod kunnen weigeren. Bovendien denk ik, gezien de vorm van Antony, dat hij komend half jaar ook alleen nog maar meer waard wordt. Vertrek in de winter lijkt me dus vrijwel uitgesloten.

6 december 2021 om 17:29

Het is altijd afwachten natuurlijk. Als PSV’er dacht ik na de eerste paar weken dat Madueke aan het einde van het seizoen voor een miljoen of 50 naar de Premier League zou gaan. Een half jaar later lijkt hij op dit moment alleen maar minder waard geworden. Vorm is altijd lastig te voorspellen

6 december 2021 om 17:45

De enige optie? Volgens mij is er ook nog een optie om hem gewoon te behouden. Daar gaat toch wel mijn voorkeur naar uit.

Altijd een leuke populaire uitspraak, maar aan het einde van de rit is iedereen te koop.

6 december 2021 om 16:06

Tsjaa, ik denk dat er voor Antony dan in de winter wel echt 90 tot 120 miljoen op tafel moet komen wil Overmars er in de winter aan mee werken. Weten we allemaal dat leuke bod op Neres van 50 miljoen in de winter nog? Die ging ook niet weg.

6 december 2021 om 16:15

Tsja, en heb je daar acheraf dan spijt van? Ajax hoeft natuurlijk niks. Maar als iemand met een gek bod aankomt, moet je ook gewoon kijken wat je opties zijn. Een zelfde speler die er direct staat haal er (als eredivisionist) in ieder geval niet voor terug. Dus wat is het je dan waard he. 50, 80, 100 miljoen? mogen ze zelf bepalen.

6 december 2021 om 16:28

Er is vast wel een onontdekte parel die je nu kunt oppikken en even goed is als Anthony, maar inderdaad lastig te vinden.

Ik denk dat Ajax het in zich heeft om een miljarden bij elkaar te sparen. In dat geval kunnen ze pas echt een aanval op de top gaan maken. Misschien moet je dan af en toe wat eerder happen op een bod als van Nares of misschien Anthony.

6 december 2021 om 16:30

Dat leuke bod op Neres is toch nooit geweest, of ben ik met een ander bod (dat nooit is geweest) in de war?

6 december 2021 om 16:34

Gezien hoe de rest van dat seizoen verliep en de rol die Neres daar in speelde, hebben we daar zeker geen spijt van. Zo heeft Overmars dit ook aangegeven.

6 december 2021 om 16:44

Njfromvol. Geen idee met welk bod je in de war bent wat nooit is geweest, wellicht eentje van Borussia Dortmund op Neres? Maar die 50 miljoen van Guangzhou Evergrande is er wel degelijk geweest.

6 december 2021 om 16:45

Westend. Vergeten wat Neres zijn rol was in de wedstrijden tegen Real en Juve na die winter? En wat helaas de impact was toen ze hem misten tegen Tottenham in de thuiswedstrijd? Nee , daar heeft Ajax geen spijt van gehad

6 december 2021 om 16:54

O dat was ik sowieso al vergeten. Zo streng volg ik Ajax niet. Maar als die 2 wedstrijden je 50 miljoen waard waren, dan is dat toch helemaal prima. Ajax heeft wat geld betreft gewoon een luxepositie. Maar dan nog denk ik dat uiteindelijk iedereen zn prijs heeft.

6 december 2021 om 16:55

Dan is het natuurlijk wel 99,9% zeker dat Antony bij Ajax blijft dit ssiezoen, want er is echt geen club die zo gek is om richting de 100 miljoen euro te gaan bieden in de winterstop. In de rest van het CL-seizoen kan hij alleen maar meer waard worden, tevens kan hij bij Brazilië ook nog leuke dingen laten zien wat goed is voor zijn transferwaarde.

6 december 2021 om 17:06

Teesboor. Precies, ben ook erg blij dat sinds Overmars er zit die instelling er is dat er niet verkocht wordt in de winter (alleen tsja buitenproportionele bedragen zullen waarschijnlijk geaccepteerd worden, maar die zullen vrijwel zeker niet komen)

6 december 2021 om 17:17

Als er 75 miljoen word geboden is hij sws weg. Ajax heeft Neres die met vertrouwen heel goed is op die positie en met die 75 miljoen kan er een top talent voor in de spits gehaald worden. Haller is leuk en aardig maar ga je nooit de CL mee winnen. Esposito Of Tiago Tomas kunnen dat in de toekomst wel bereiken. Plus je kan het salaris plafond weer omhoog gooien zodat een Gravenbergh kan bijtekenen. Dit is echt een droom team over 3 jaar verwacht ik.

Aankoop.
Rensch Timber Martinez Wijndal
Alvarez Gravenbergh
Unuvar
Neres Tomas Daramy

6 december 2021 om 16:07

Ja, voor een compleet belachelijk bod van 150 miljoen oid zal Ten Hag een verkoop heroverwegen. Maar marktconforme boden zal Ajax even niet accepteren. Na het lopende seizoen is dat een ander verhaal

6 december 2021 om 16:13

Ik heb tegenwoordig helemaal geen idee meer wat marktconform is.

Toch sneu dat we als Ajax-fans nog steeds goede spelers willen verkopen ipv ze zolang mogelijk bij ons te houden.
We moeten met die mentaliteit echt gaan veranderen als we weer een top10 club in Europa willen gaan worden.

6 december 2021 om 16:07

Ook al zou je ze als Ajax-fans willen behouden, dan nog heeft dat natuurlijk geen enkele invloed op de desbetreffende speler(s). Als er een topclub met mooi bedrag komt voor Antony, dan is het logisch dat hij weg wil bij Ajax. De Eredivisie is nog steeds een te klein podium voor deze spelers om jaren in te voetballen.

6 december 2021 om 16:09

Klopt. Maar de meesten willen niet bijtekenen? waar het aan ligt weten wij niet. Ziyech was bereid om heel lang bij ajax te blijven. Kunnen we dat maar doen met antony, tot zijn 23/24 houden bij ajax zou zeker mooi zijn. Juist omdat Ajax meedoet in de CL titel

6 december 2021 om 16:19

Het ligt aan Ajax of ze Antony langer willen houden of niet, namenlijk salaris verhogen lijkt mij een optie om hem nog langer te houden. Antony weet dat er grote clubs op hem azen dus hij kan ook een salaris vragen als die van Tadic bijvoorbeeld. Verdient hij ook naar mijn mening.

6 december 2021 om 16:11

Daar is niets sneu's aan, maar de realiteit. Dat zal altijd zo blijven, Ajax kan niet opboksen tegen het grote geld van een PL, Serie A topclub, PSG, Bayern of Real Madrid. Die competities, op Ligue 1 na, zijn nog altijd aantrekkelijker dan de Eredivisie dus daarop verliest een Ajax en een Psv/feyenoord sowieso al als een buitenlandse topclub aanklopt voor een van je topspelers.

6 december 2021 om 16:17

Je weet dat de mening van de spelers daarin het belangrijkste zijn? Zij zijn juist degene die willen vertrekken. Ziyech, Donny, de jong, de ligt, Mazroui , Tagliafico en Onana. Zij willen zelf naar het buitenland. Dat heeft niks met mentaliteit van de club of fans te maken. Dat soort spelers zien Ajax als tussenstop voor het buitenland. Hoe goed Ajax ook presteert dat zal niet veranderen.

6 december 2021 om 16:32

Prestige en beloning werken natuurlijk ook mee. De tegenstanders van de Bundesliga, Premier League, La Liga (en misschien Serie A) spreken allemaal ook veel meer tot de verbeelding. Daarnaast kan je in dat soort competities al een veelvoud verdienen dan het salarisplafond van Ajax. En alles eerlijk, veel buitenlandse spelers komen natuurlijk in de basis omdat ze prof willen worden en de top willen bereiken. Dan is Nederland sowieso niet meer dan een springplank.

Ajax kan die spelers alleen maar houden, als PSV, Feyenoord, AZ (willekeurig eigenlijk een top 5) meegroeit. Meer aantrekkingskracht, meer sponsoring, meer europese tickets. Daar heeft Ajax uiteindelijk ook maar vrij weinig invloed in.

6 december 2021 om 16:44

Klopt helemaal. Zelfs als psv, Feyenoord en Az wat gaan meegroeien kom je ook niet zo ver dat dat soort spelers willen blijven. Het verschil met de top blijft te groot lijkt mij.

6 december 2021 om 16:56

In theorie zal je dan op eenzelfde niveau kunnen komen. Maar mn punt is meer dat als je absolute top wil zijn, je daar ook je competitie voor nodig hebt. Stel Ajax gaat het budget van Bayern evenaren. Dan nog heeft de competitie niet dezelfde aantrekkingskracht. Dan blijf je dus altijd ergens steken.

6 december 2021 om 17:13

Ja dat bedoel ik ook. Daarom zeg ik ook dat hoe goed Ajax ook blijft presteren de situatie niet gaat veranderen.

6 december 2021 om 19:00

Top10 club? Kom op man, doe serieus. Dit is niet 1995 meer he.

Misschien heeft Tagliafico toch meer aandacht nodig, al zou je het aan zijn instelling niet merken.
Sommige mensen uiten dat nou eenmaal gemakkelijker. Anderen weer niet. Dit kan aan hun karakter liggen, maar ook kunnen ze denken dat ze dan zwak overkomen. Dus Eric ,meer aandacht hij heeft het aangegeven

Wat betreft Onana... Ik denk dat het besloten is dat hij alle CL wedstrijden keept en Pasveer de competitie en beter wedstrijden doet. Zo komt Onana nog in de schijnwerpers voor wellicht een hogere aanbieding van clubs die hem in de winter willen overnemen. Antony betreft blijft. Het liefst zie ik em nog een jaar bij Ajax mja zulke dingen zijn moeilijk. Ik zou wel minimaal 80m vragen aan clubs. Clubs moeten stoppen met denken dat ze voor 40m een speler bij ajax komen ophalen. Wij draaien met de beste clubs mee.

6 december 2021 om 16:28

Ja? Dankzij twee CL-wedstrijdjes om des keizers baard gaan clubs nu ineens in Januari de portemonnee trekken voor een Onana die in de zomer uit zijn contract loopt? Dat lijkt me voor twee van de drie partijen- namelijk Onana en de kopende clubs -totaal onwenselijk, gezien Onana dan een club binnenkomt met vrijwel geen wedstrijdritme waar er waarschijnlijk al een andere nummer 1 is (het seizoen is al halverwege) en het tegelijkertijd zijn salariseisen/tekengeld zal drukken. Voor de kopende club is het ook raar, om veelal dezelfde redenen- ze hebben al een eerste keeper voor dit seizoen, ze moeten alsnog geld neertellen, en het verstoort de dynamiek in de spelersgroep.

Als voetballer was ik ook gebleven bij Ajax. Stel Ajax wint de CL en bijvoorbeeld Antonio valt geblesseerd uit, dan kan Neres invallen. Bij een ander club kom je niet zo snel in de basis, tenzij je wereldtop bent en al jaren bewezen hebt. Maar tegenwoordig is het zo ontzettend lastig om direct impact te maken als nieuweling. Ajax is bezig aan een mooie reeks en dit seizoen doen ze het nog beter dan in de afgelopen 5 jaar. Records worden verbroken en dat met alle respect mindere individuen (behalve Timber). Alleen je ziet dat Timber zoveel impact maakt omdat het achterin gewoon waterdicht is kan het team altijd vrijuit voetballen.

6 december 2021 om 16:41

Wat zeg jij nu precies? Elke zin lijkt over iets anders te gaan. Gaat dat nu nog steeds over Antony?

Lijkt me logisch dat Ajax geen smaakmakers meer in de winter gaat verkopen daar hebben ze te veel geld en ambities in Europa voor. Ja of PSG moet er 150 miljoen voor geven.

Gewoon Neres op de plek van Tadic, en ik zou Rensch en Tagliafigo laten beginnen. Die ga je nog nodig hebben de rest van het seizoen, dus speeltijd kan geen kwaad.

Pasveer
Rensch
Timber
Martinez
Tagliafigo
Alvarez
Berghuis
Gravenbergh
Anthony
Haller
Neres

Moet maar zien als er 80 miljoen wordt geboden.

6 december 2021 om 16:23

De jong werdt voor 84.000.000€ verkocht, maar vertrok ook pas aan het einde van het seizoen.

Het kan dus wel

6 december 2021 om 16:33

De Jong was een onomstreden wereldsensatie die net de halve finale van de CL had bereikt en er een enorme persoonlijke bijdrage aan had geleverd. Antony is een frisse buitenspeler met veel techniek maar een soms wat aflatend rendement. Hij zal nog zeker een goal of 15 erbij moeten maken dit seizoen en ook steady doorgaan met assists leveren naast dat ie een sterke Europese prestatie levert (dus zeker kwartfinale nog en dan ook uitblinken) voordat je moet denken aan zulke bedragen. Frenkie en Matthijs waren pre-covid wereldsensaties he.

6 december 2021 om 16:51

De jong tekende in januari 2019 al bij Barcelona. Dat was dus nog voor het succes in de CL en pas halverwege zijn eerste volledige seizoen als onbetwiste basisspeler. Dat Frenkie destijds al veel meer had laten zien dan Antony nu, lijkt me dan ook een beetje overdreven. Wellicht dat er rond Frenkie destijds wel al iets meer hype was door zijn optredens in de Nations League, maar dat valt ook wel mee denk ik, gezien Antony ondertussen ook gewoon Braziliaans international is. Ik weet niet of Antony die 84 miljoen gaat overtreffen (mede door corona), maar zou het zeker niet uitsluiten.

Natuurlijk gaan we Antony niet verkopen. In de winterstop mogen alleen Onana en Labyad vertrekken, die zijn echt overbodig. Aankomende zomer zullen de biedingen op Antony niet gering zijn. Dan kan. AJAX gaan cashen

Ik vind zelfs dat hij van de zomer nog niet weg mag als je jezelf als ambitieuze club serieus wil nemen. Maar ik snap ook wel als er hele grote biedingen binnen komen (en gezien de afloop met Neres) dat Ajax dan waarschijnlijk wel overstag zal gaan. Inclusief de CL campagne zijn dan met 1 transfer de rode cijfers weer compleet weggevaagd.

6 december 2021 om 21:25

Neres heeft na dat die transfer niet door ging enorm veel bij gedragen aan dat magische CL seizoen. Dat is meer waard dan die 50 miljoen. Dat kan je in de CL ook verdienen.

Die jongen wil toch helemaal nog niet weg bij Ajax halverwege dit seizoen, die maakt minstens het seizoen af. Ze gaan door in de Champions League en hij draait lekker in het Ajax systeem, dat is nog geen garantie bij een topploeg in een topcompetitie. Die jongen heeft het prima naar zijn zin bij Ajax momenteel.

Dit is weer zo'n journalist die weer iets de wereld in wil helpen door dit soort domme vragen te stellen. Alsof Ajax Antony nu zou laten gaan en alsof Antony nu weg zou willen bij ajax. Het niveau van de journalisten tegenwoordig. Om te janken. Die maken zelf gewoon die geruchten

7 december 2021 om 00:25

Alsof Ajax hem nu zou laten gaan en alsof Antony nu weg zou willen? Als er een bijvoorbeeld City 60 miljoen biedt, doet Ajax er een strik omheen en loopt Antony desnoods naar Manchester. Laten we realistisch blijven, we haken steeds meer aan bij de Europese top de laatste jaren, maar we zijn het niet.

Als Ajax hem nu wel zou moeten doen, welk bedrag moet er dan op tafel komen? Een miljoen of 70? En kan/wil je dan nee zeggen tegen 70 miljoen? Dan zit je de komende jaren financieel nog beter en kan je nog andere goede spelers aantrekken. Onder de 50 miljoen sowieso in Amsterdam laten, al heb je altijd kans op een Neres scenario. Ik zou hem missen, maar op een dag vertrekt hij toch. Dus als het goede bedrag op tafel komt.. het zij zo

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
4.Vitesse361
5.AZ3513
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder191
D. TadićAanvaller197
S. BerghuisAanvaller185
S. HallerAanvaller1712
D. KlaassenMiddenvelder163
R. PasveerKeeper160
AntonyAanvaller157
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

50 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
1996-2002 FC Twente
Laatste voetbalnieuws

‘Tagliafico weer op radar Barcelona; Ajax stelt vraagprijs vast’

De interesse in Nicolás Tagliafico lijkt steeds groter te worden. Het Argentijnse medium TyC Sports onthult dinsdag namelijk dat de linksback van Ajax nadrukkelijk wordt gevolgd door Barcelona. Tagliafico stond vorig...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 19 januari
Girondins de Bordeaux hoopt Thierry Henry aan te stellen als nieuwe trainer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren