‘Exceptional offer’ moet Botman naar de Premier League leiden

Maandag, 6 december 2021 om 11:41Jordi Tomasowa • Laatste update: 12:00

Newcastle United heeft van Sven Botman zijn voornaamste transferdoelwit gemaakt, zo meldt The Athletic. De centrumverdediger van Lille OSC wordt gezien als exceptional offer en moet de degradatiekandidaat deze winter al van meer defensieve zekerheid voorzien. Eerder werd de naam van Botman al nadrukkelijk in verband gebracht met Liverpool, maar die transfer kwam nooit van de grond. Botman beschikt bij Lille over een contract tot 2025, waardoor Newcastle met een flink bedrag over de brug zal moeten komen.

Sinds the Magpies door een overname in handen zijn gevallen van steenrijke eigenaren, wordt de club in verband gebracht met sterspelers als Phillipe Coutinho, Timo Werner en Niklas Süle. Daar is nu ook de naam van Botman aan toegevoegd. Volgens de doorgaans hoog aangeschreven Athletic-journalist David Ornstein wordt Botman door Newcastle United gezien als als een van de meest veelbelovende jonge centrale verdedigers in Europa en wil de Premier League-club een poging wagen om de Nederlandse mandekker in januari in te lijven.Les Dogues willen hun verdediger liever pas in de zomer verkopen, maar als er in januari een 'exceptional offer' wordt gedaan, zijn ze bereid om over een mogelijke transfer te praten.

The Athletic suggereert dat een bod van circa 47 miljoen euro voldoende zou kunnen zijn voor Newcastle United om Botman naar het noordoosten van Engeland te halen. De club moest dit seizoen in 15 competitiewedstrijden al 30 tegentreffers slikken en is naarstig op zoek naar een defensieve leider die de ploeg in januari kan versterken. Afgelopen zaterdag boekte Newcastle United tegen Burnley pas zijn eerste competitiezege van het seizoen. Met tien punten uit vijftien duels staat de ploeg van trainer Eddie Howe momenteel negentiende in de Premier League.

Botman maakte in de zomer van 2020 de overstap van Ajax naar Lille en werd direct een vaste waarde bij de Franse club, die vorig seizoen verrassend kampioen van de Ligue 1 werd. Dit seizoen vallen de prestaties met een elfde plaats vooralsnog tegen. De verdediger maakte afgelopen week tegen Stade Rennes (1-2) na bijna twee maanden afwezigheid zijn rentree. Botman lag er enige tijd uit met een dijbeenblessure, die hij in oktober opliep tijdens een duel van Jong Oranje.Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door 4ever4ajax)

Dat zijn de betere opties voor een Newcastle. Geen duurbetaalde flops bij topclubs of veel te dure Engelsen maar jonge spelers met potentieel uit ‘kleinere’ competities.

6 december 2021 om 11:57

Akkoord maar 47 miljoen? Dan zijn er volgens mij 20 betere opties in die prijsklasse of 20 opties die kwalitatief even goed zijn maar in een lagere prijsklasse. Als ik Newcastle was ging ik overigens voor iemand ervaren achterin deze winter. Liefst iemand die ook al ervaring heeft met degradatievoetbal ipv een jonge speler met potentieel.

6 december 2021 om 12:04

Het is wel heel duur inderdaad. Maar het type speler is al beter. Verder is er bij Newcastle al genoeg degradatie-ervaring aanwezig.

6 december 2021 om 12:05

rela8madrid, ik mats je noem er eens in beide categorieën 15. Altijd die open deuren.

6 december 2021 om 12:18

Ach als je zelf even nadenkt kom je toch zo op 5-6 namen en wij zijn geen scouts. Ik ken zeker niet alle goede verdedigers in Europa.

Volgens mij heb je voor 50 miljoen 95 van de verdedigers in Europese competities. Tenzij Botman bij de beste 5 hoort heb je per definitie dus makkelijk 20 betere opties.

Doe effe normaal joh, we spreken hier over bijna 50 miljoen? Dat is wat United voor Varane betaalde, Madrid voor Militao, City voor Stones. Iedereen lacht (terecht) om de 89 miljoen voor Maguire maar dit zou voor mij bijna in dezelfde categorie vallen. Voor dat bedrag heb je De Vrij of Skriniar met wat mazzel. Voor de helft heb je Denayer die minstens even goed is (wel een stuk ouder uiteraard).

6 december 2021 om 12:20

47m voor Botman is absurd dus ja je zou prima tot een lijste van 20 kunnen komen als je er even voor gaat zitten. Alleen gaat niemand daar tijd insteken om een random voetbalzone user tevreden te stellen.

6 december 2021 om 12:23

degradatie-ervaring zonder kwaliteit... Dat is niet wat ik bedoel.

6 december 2021 om 12:29

Spelers met veel kwaliteit hebben niet al te vaak degradatie-ervaring natuurlijk.

6 december 2021 om 12:39

Botman wordt ook erg snel afgeschreven imo. Die jongen is.geloof ik 21 jaar. Op die leeftijd speelde een Van Dijk nog bij Celtic. Opbouwend is hij matig maar verdedigen kan hij best wel. Hij moet alleen scherper en meedogenlozer worden want dat een speler met zijn lengte een kopduel verliest van Blind dat kan natuurlijk niet

6 december 2021 om 12:43

Dat vind ik wat kort door de bocht. Veel kwaliteit is ook relatief, ik heb het over spelers die dit Newcastle sterker maken achterin en eventueel ervaring hebben met degradatievoetbal. Zo gek is die combinatie niet. Tarkowski die ik onlangs noemde is 1 voorbeeld.

6 december 2021 om 12:45

Natuurlijk kun je wel tot 20 betere komen voor die prijs, alleen die gaan natuurlijk niet naar Newcastle, 20 betere opnoemen is geen kunst, maar 20 betere die ook naar Newcastle willen is al een stuk moeilijker.

6 december 2021 om 12:55

Tarkowski zou inderdaad ook een echt goede optie zijn. Zeker door zijn aflopende contract (een aspect dat ik laatst over het hoofd gezien had).

6 december 2021 om 13:03

Spelers met degradatievoetbal ervaring zijn vaak niet echt goeie spelers lijkt me toch? Beter gewoon kwaliteit inkopen. Botman lijkt mee een uitstekende optie die goed past denk ik in de premier league

6 december 2021 om 14:01

Ehmm, Virgil speelde op z'n 21e bij Groningen

6 december 2021 om 15:22

Moet je nagaan

6 december 2021 om 15:34

Hij is natuurlijk maar 21 inderdaad en kan nog heel veel ontwikkelen, en het elke week spelen in een hoger staand lique 1 team helpt daar natuurlijk zeker bij incl europese ervaring. Maar als ik persoonlijk naar botman kijk vind ik hem eigenlijk niet bijzonder/matig en heb ik het idee dat hij mee lift met de ervaren/goede spelers om hem heen en denk ik niet dat het een versterking is als newcastle hem haalt met dat als doel hebbende, zeker geen 40 miljoen waard als je het mij vraagt. Maar goed zoals ik zeg hij is pas 21 en speelt toch steeds waar die beter van wordt

6 december 2021 om 19:03

Fijn om te lezen dat je je eerdere ‘analyze’ over Botman hebt bijgesteld (wat alleen gebaseerd was op berichten in de media) mbv de twee wedstrijden die hij tegen Ajax heeft gespeeld.

7 december 2021 om 09:45

Real8madrid, Benzema, wandering, “ik zou het makkelijk kunnen maar ga het natuurlijk niet doen” … wat een manier om een punt te proberen te maken… Oh real8madrid gaat 1 reactie later al van dat HIJ makkelijk 2x 20 (!!) spelers zou kunnen noemen, naar dat JIJ toch wel 5-6 spelers zou kunnen noemen. Das nog s een sterk staaltje argumenteren.Militao en Stones werden behoorlijke tijd miskopen genoemd voor dat geld. Militao is pas sinds dit seizoen basisspeler. Stones was dat eigenlijk alleen vorig seizoen, en staat dit seizoen op 4 PL potjes.

6 december 2021 om 12:09

En jonge spelers zijn een gok wanneer je je eerst nog moet handhaven. Zie jij Botman de defensie van een premier league club leiden? En wat als 1 van die nieuwe aankopen geblesseerd raakt. Ik zie Newcastle nog wel degraderen en zou het nog toejuichen ook. Vond het altijd een prachtclub.

6 december 2021 om 12:14

Wou ik net zeggen dat vindt ik nou niet een speler voor Newcastle komt te kort. Hij zal zo speler worden als v der hoorn niet meer dan dat.

6 december 2021 om 12:21

Ik vind het een risico hoor. Botman was in zijn eerste seizoen erg goed, maar dit jaar zijn de resultaten in elk geval minder. Is Botman persoonlijk nog op topniveau? Risico is volgens mij groot dat hij niet direct de ploeg kan leiden, en dat alles dan tegen valt.

6 december 2021 om 12:27

Grote namen maken het vaak inderdaad niet waar.
Ze doen er goed aan om jongere spelers met enorme potentie aan te trekken.

De opmars van Newcastle duurt namelijk wel even, dus vooral je spelers laten meegroeien in je successen.

Botman lijkt mij wel een typische PL verdediger maar of hij goed genoeg is of word voor de ambities van Newcastle waag ik te betwijfelen. Hij is wel een haalbare kaart in strijd tegen de degradatie.

6 december 2021 om 11:59

Ach, Newcastle zal eerst moeten opbouwen. De grote sterren zullen niet meteen staan te springen om naar Newcastle te gaan alleen maar omdat ze geld hebben, zeker niet met de huidige sportieve situatie. Als de sportieve prestaties beter worden zullen ook steeds betere spelers het aandurven de overstap te maken.

Als ik Botman was (of Coutinho of Werner of Sule) zou ik toch eerst eens even afwachten of ze er niet uitvliegen dit jaar want voor dat je het weet sta je een paar jaar een niveautje lager te ballen.

6 december 2021 om 12:10

Is prima contractueel te regelen, de vraag is alleen of Newcastle aan zo een clausule mee zou willen werken. Zo niet, inderdaad afwachten.

Sven Botman naar de Premier League, laat mij niet lachen (maar ik doe het nu wel). Hij wist bij Ajax nog niet eens te slagen in de Eredivisie. Dat laat wel zien hoe slecht je wel niet bent. Dat hij het goed doet bij Lille zegt natuurlijk helemaal niks in die bananencompetitie in Frankrijk.

Dat Newcastle deze speler wil kopen, laat maar weer eens zien hoe het voetbal er tegenwoordig voorstaat. Het hele voetbal is verpest door het grote geld en het is niks meer aan. Ik kijk tegenwoordig liever naar de Ierse competitie, daar regeert tenminste het geld niet.

6 december 2021 om 12:04

Inderdaad een rasechte zuurpruim.

6 december 2021 om 12:06

Je doet je naam wel eer aan 😂

Botman maakt gewoon een sterke ontwikkeling door, is nog jong, Nederlands jeugd international en speelt wekelijks in de Franse competitie waar hij elke wedstrijd tegen fysiek sterke tegenstanders speelt.

Botman heeft een mooie trap in de benen, is kopsterk en kan aardig opbouwen.
Precies iets wat een PL ploeg als NewCatsle nodig heeft in mijn ogen.

6 december 2021 om 12:10

Volgens mij heeft hij het bij ons anders echt wel goed gedaan. (2019/2020)

6 december 2021 om 12:19

@zuurprum: dan ben je weinig voetbal gewend de laatste 2 weken aangezien de Ierse competitie sinds 26-11 al stilligt (is afgelopen). Wel knap van Sligo Rovers dat ze 3e zijn geworden, wat vind jij?

6 december 2021 om 16:31

De franse competitie noem je een bananencompetitie dus ga je maar iers voetbal kijken, oh duss!

6 december 2021 om 19:26

Want de eredivisie en de ierse competitie zijn natuurlijk beter niveau dan de Ligue 1😂

Botman doet het echt prima bij Lille. Is echt een steunpilaar daar. Vorig seizoen 1 wedstrijd gemist in de Ligue 1 en dit jaar heeft hij alleen de wedstrijden gemist door een liesblessure, andere wedstrijden heeft hij allemaal als basisspeler (op de laatste wedstrijd na). Als ik hem was zou ik alleen misschien wel even wachten. Newcastle is allerminst zeker van de PL. Dan zou hij in het slechtste geval een half jaartje PL ballen om vervolgens naar de Championship te gaan. Hij wordt nu erg gewaardeerd bij Lille en de Franse competitie is van prima niveau (geen PL natuurlijk). Ik zou wachten tot de zomer!

6 december 2021 om 15:13

Maar doet hij het wel echt goed, of neem je dat aan omdat hij wedstrijden speelt? Oprechte vraag overigens. Namelijk best weel een trend op VZ om spelers in het buitenland op te hemelen omdat ze toevallig wedstrijden spelen.

Overigens rare fout in de inleiding die nog steeds niet is aangepast: Botman zelf is natuurlijk niet het 'exceptional offer'. Hij moet worden verleid met een exceptional offer.

6 december 2021 om 15:45

Heb geregeld wedstrijden gezien en daarin doet hij het gewoon echt prima hoor. Geen wereldtopper ofzo, maar gewoon echt prima.

Gaat waarschijnlijk toch eerder een 'gevalletje' Wesley Hoedt worden dan Virgil van Dijk 😁

6 december 2021 om 14:29

Hoedt speelt toch gemiddeld 20+ wedstrijden per seizoen. Helemaal niet zo verschrikkelijk toch? En dan is Hoedt nu 27 (precies op de leeftijd dat Van Dijk 'pas' naar Liverpool vertrok). Dus in feite ook nog niet afgeschreven. Blind kon er ook niks van in de Premier League en kijk nu eens hoe hij speelt.

Meer van: altijd lastig inschatten hoe iemand zich ontwikkeld.

6 december 2021 om 14:53

Joventut zal ook niet doelen op het feit dat Hoedt is afgeschreven. Maar we kunnen toch al wel jarenlang stellen dat Hoedt niet op het niveau van Dijk is of zal komen? Dat was zijn hele punt toch. Bovendien had Hoedt dan nu, net als Van Dijk, al een jaar of 4 de beste verdediger van zijn team moeten zijn en 1 van de beste van de hele league. Dat was Virgil wel in zijn jaren bij Celtic, en later ook bij Southampton.

6 december 2021 om 15:32

Van Dijk ging in stapjes omhoog, Hoedt is inmiddels bij Anderlecht aanbeland. Daar zit echt wel een andere lijn in. Ik snap de vergelijking Botman en Hoedt ook wel. Beiden kunnen goed verdedigen, maar zijn verder vrij beperkt. (oa) Premier League vraagt om meer dan dat.

Botman is prima verdediger uiteraard. Met veel ruimte in de rug wordt hij wel kwetsbaar en heeft hij veel ondersteuning nodig van snelle backs die dan weer minder diep kunnen staan. Hoog pressing spelen lijkt dan weer wat lastiger te worden tenzij er een combi is met snellere CV’s wellicht in een 532 systeem.
Maar in deze fase kan hij NU prima helpen en beetje binnenlopen. Altijd lekker

Newcastle doet wel een beetje het Manchester City van de beginfase na. Nu in een vroeg stadium van het geld veel 'normale' spelers halen voor heel veel geld (botman - Nigel de Jong) om het team aantrekkelijk te maken. En dan uitbouwen.

6 december 2021 om 14:55

Er is letterlijk nog geen 1 transfer gedaan door Newcastle, dus op welke vele transfers doel je? En Newcastle doet City na omdat Botman en Nigel allebei Nederlands zijn? Voor de rest zie ik geen enkele vergelijking..

6 december 2021 om 15:26

Ik haak natuurlijk aan op de berichtgeving en niet op letterlijke transfers: het is namelijk nog helemaal geen transferseizoen. Dat zal volgende maand pas blijken.

6 december 2021 om 15:16

De 1e aankoop van City was vgm Robinho, die kwam van Real. Niet echt een normale aankoop

6 december 2021 om 15:25

Robinho was ttt ook vooral naam, maar kwalitatief was dat ook niet echt een absolute topper. Ik vond hem bij Real niet bepaald geslaagd of wel? Ik vond het toen ook echt een aankoop om vooral te laten zien aan de wereld dat er geld zat bij City. De Jong vond ik net zon aankoop.

Ik zou Botman niet halen denk ik. Hij is heel duur en vrij beperkt in wat hij kan. Puur verdedigend is Botman van het niveau dat ze zoeken maar voor 47 miljoen verwacht je toch een speler die ook voetballend meer brengt dan Botman. Het stikt in de Engelse (sub)top van goede verdedigers die als flop worden gezien omdat ze voetballend door de mand vallen en daar kan Botman er zomaar 1 van worden. Nu scheelt het dat Newcastle nog (lang) niet bij de subtop hoort maar voor die 47 miljoen kun je ook best verdedigers halen die ze niet meer hoeven te vervangen zodra ze de stap naar het linker rijtje gaan maken.

Ik zou niet naar het experimentele project genaamd Newcastle gaan. Je weet nooit hoe het uitpakt. Botman maak maar een andere tranfer

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Newcastle United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.Everton19-11
17.Norwich City16-32
19.Watford14-17
20.Burnley 12-11
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. Saint-MaximinMiddenvelder215
JoelintonAanvaller201
C. WilsonAanvaller156
C. WoodAanvaller20
G. JonesUnknown
K. DarlowKeeper80
M. DúbravkaKeeper90
Voor de complete selectie: Clubpagina Newcastle United.

0 fans
Verdediger, 22 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren