‘Veerman heeft exceptionele kwaliteiten, dat zie ik zelfs Frenkie niet doen’

Maandag, 6 december 2021 om 10:30Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 10:36

Joey Veerman nam sc Heerenveen afgelopen weekend maar weer eens bij de hand. De middenvelder zorgde met een zeldzame bevlieging voor het enige hoogtepunt van de wedstrijd tegen Heracles Almelo (0-1) en hielp zijn ploeg daarmee aan een zwaarbevochten zege. Hans Westerhof, die in het verleden onder meer als trainer bij Ajax, PSV en FC Groningen werkzaam was, trekt in het Algemeen Dagblad de vergelijking met Frenkie de Jong.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door sirius)

Ik lees hier net echt wat vernieuwends. De meeste middenvelders in Europa hebben een beter lange bal in de benen dan Frenkie die 9/10 keer een balletje veilig speelt.

6 december 2021 om 10:46

Is toch wel te absurd voor woorden dat deze knakker bij ballen over 50 meter denkt aan oud Ajacied Frenkie ipv een Ziyech of iets mindere mate Blind. Afgezien van de discussie over Frenkie's niveau, stond hij letterlijk never nooit bekend om de lange bal, als hij dit zei over dribbelen of wegdraaien, logisch want dat is Frenkie's speelstijl, maar dit is gewoon echt onzin en puur iemand die "zelfs" Frenkie zo als 'fenomenale maatstaf' wilt gebruiken omdat hij fan van hem is. Indirect suggereert hij dat Frenkie hét voorbeeld van lange ballen op maat is. Alsof je bij een keepers redding zegt "dat zie ik zelfs Huntelaar niet doen". Joh

6 december 2021 om 10:52

Dit doet me denken aan een bepaalde trainer die wist te vertellen dat Luuk de Jong beter kan koppen dan Neymar...

6 december 2021 om 10:57

Hardop lachen! En Neres' dribbels heb ik 'zelfs' Maguire niet zien doen, en Haller scoort goals die ik 'zelfs' McTominay niet heb zien maken...

6 december 2021 om 12:58

Jullie vergelijken nu spelers met of een totaal andere rol of een totaal andere positie.

6 december 2021 om 12:11

Telkens als Veerman een leuke wedstrijd heeft gespeeld dan is hij de beste speler die ene ploeg zich kan wensen..

Veerman moet veel consistenter worden, en iets meer scoren nog.
De potentie is er maar hij blijft veel te wisselvallig.

6 december 2021 om 12:14

'Telkens als Veerman een leuke wedstrijd heeft gespeeld, dan is hij de beste speler die een ploeg zich kan wensen'. Lijkt mij dus een perfecte Ajax speler😉

6 december 2021 om 12:14

Joey Veerman is wel 23 jaar en bij Heerenveen is hij de grote meneer. Ik vraag me af of hij door z'n gebrek aan verdedigende arbeid en z'n inconsistentie niet flink verzuipt bij bijvoorbeeld een Ajax.

6 december 2021 om 13:25

Inderdaad, laten we het eerst maar eens wekelijks en een seizoen lang over Veerman hebben, in plaats van 1 week wel, dan 5 weken niet en dan weer een weekje wel.

7 december 2021 om 08:24

Veerman is zo exceptioneel dat hij nog steeds bij, met alle respect, Heerenveen speelt. Hij is een te trage, slappe mooi weer voetballer. Niet geschikt voor de top.

6 december 2021 om 13:06

Ja hallo in de eredivisie krijg je alle tijd en ruimte. In nederland heeft frenkie ook gewoon een goeie cross

De reputatie van lui zijn kleeft een beetje aan hem, maar zal vast ook komen omdat hij bij Heerenveen wel klaar is. Ik denk dat ze dat er bij een topclub wel uit rammen. Ik zou hem graag bij PSV zien. Heeft een fantastisch overzicht en slimme voetballer met de beste steekpass van de Eredivisie. Juist geschikt met zijn kwaliteiten om compacte verdedigingen open te breken.

6 december 2021 om 11:08

Zeker een leuke aanvulling voor PSV. Alleen komen we inmiddels een beetje om in de middenvelders. Zou wel een potentiële opvolger voor Van Ginkel of Propper kunnen zijn. Of wanneer een Guti zou vertrekken.
Een andere stap zou ook AZ kunnen zijn, want daar past ie ook wel prima.

6 december 2021 om 13:23

Ik denk dat hij meer kan toevoegen aan het spel van Psv dan de huidige middenvelders. Bij vGinkel en Propper is het beste ervanaf en ook Guti oogt nog traag in het combinatiespel. Veerman is een speler die een pass over 50 meter kan geven, een kwaliteit die nog ontbreekt op het middenveld van Psv. Vraag is natuurlijk wel of hij verdedigend ook zijn bijdrage heeft.

6 december 2021 om 11:09

Ik snap echt niet hoe hij die reputatie heeft gekregen. Misschien komt het door z’n naamgenoot in de spits. Joey verdedigd wel mee, pakt regelmatig ballen in eigen 16 meter af om in de drukte de ruimtes vooruit te benutten.

6 december 2021 om 12:18

Hij blijft zo lang mogelijk voorin en verdedigt alleen mee als Heerenveen moeilijk van eigen helft komt. Dat is simpelweg te weinig. Bij Heerenveen gaat elke bal naar hem, maar bij clubs waar meer spelers van dat kaliber lopen, kan z'n inconsistentie 'm parten spelen. Maher kan daar over meepraten. Met doet alsof hij pas net 18 jaar is, maar Veerman is toch al 5 jaar ouder. Hij is wel jong, maar echt grote talenten maken op die leeftijd de overstap naar een grote club in het buitenland of dan speel je toch op z'n minst bij Ajax of PSV. Zeker gezien het type speler dat hij is. Hij heeft specifieke kwaliteiten, maar het exceptionele zie ik vooralsnog niet echt.

6 december 2021 om 12:51

Volgens mij kijk je geen heerenveen. Zoals hveenbayern zegt pakt hij genoeg ballen Af en is hij verdedigend prima bezig.

6 december 2021 om 13:31

Hij blijft zo lang mogelijk voorin.. Gozer. Als je Heerenveen kijkt, dan zie je dat we een trainer hebben die heel laf is. Iedereen moet bij balverlies terug naar eigen helft. Joey staat helaas meer bij zijn eigen 16 te voetballen dan bij de 16 van een tegenstander, ene kant logisch want hij is een nummer 6 andere kant komt het door een trainer die gewoon te laf is.

Maar zeggen dat hij zo lang mogelijk voorin blijft dan snap je of niks van wat je ziet of je kijkt niet goed.

Laat Veerman die bal over 50 meter dan eens fantastisch geven. Met alle respect, in een vreselijke saaie en slechte wedstrijd tegen Heracles. Wat een vergelijk maakt die Westerhof dan. Veerman ontbeert het juist aan teveel exceptionele kwaliteiten, hij had anders allang het shirt van AZ, Feyenoord, PSV of Ajax gedragen.

6 december 2021 om 10:47

Als er iets is wat hij fantastisch kan is het juist een lange bal geven. Iedere week zitten er weer een paar passes bij waar ik als fan echt mijn vingers bij aflik. Dat het Veerman ontbeert aan exceptionele kwaliteiten is simpelweg niet waar. Een ieder die naar volledige wedstrijden van Heerenveen kijkt kan zien dat deze jongen echt ontzettend goed kan voetballen.

6 december 2021 om 10:55"hij heeft exceptionele kwaliteiten. Hoe hij een bal over vijftig meter geeft, dat is gewoon aaien en dat zie ik zelfs Frenkie de Jong niet op die manier doen.

Tekst wel gelezen?

Moet je vaker naar Heerenveen kijken. Dan zie je genoeg van dat soort passes van hem.

Zet deze jongen bij ajax neer en ik weet zeker dat hij binnen no time in het Nederlands elftal komt te spelen

6 december 2021 om 11:01

Dat lijkt mij nogal overdreven! Denk niet dat Berghuis, Klaassen of Gravenberch voor hem gepasseerd zullen worden bij Ajax. Buiten dat denk ik dat hij op het middenveld een te grote concurrent heeft in de vorm van Frenkie de Jong, om echt een basisspeler te worden. Buiten dat denk ik wel dat hij het niveau aan moet kunnen van PSV en dat hij bij Ajax ook wel meekan hoor, maar dat is misschien net wat teveel concurrentie.

6 december 2021 om 11:05

Is Berghuis een verdedigende middenvelder? Of Klaassen?

Joey is een verdedigende middenvelder, geen nummer 10.

6 december 2021 om 11:15

Ik zie hem als centrale middenvelder of verdedigende middenvelder. Alvarez is natuurlijk het slot op de deur, dat gaat hij niet evenaren. Hij is verdedigend gewoon geen speciale verdedigende middenvelder. Hij kan best in een blok spelen maar wel met een type Alvarez of Sangare naast hem vind ik.

Hij kan dan wel geen nummer 10 zijn maar als hij moet spelen bij Ajax betekent het gewoon dat er een van de door mij genoemde namen op de bank gezet moet worden. Dat zie ik gewoon niet gebeuren. Dan kun je wel zeggen dat zij geen verdedigende middenvelders zijn maar je kan maar 11 man opstellen! Buiten dat is alleen Berghuis een pure 10.

6 december 2021 om 11:19

Op CL niveau ben je een Alvarez nodig. Maar in de eredivisie zou Joey prima op zijn plek kunnen spelen. Vervolgens gaat hij dan alleen maar beter worden. Waarna ik hem na een jaartje hem prima de plek van Alvarez zie overnemen.
Verder vind ik Joey niet heel veel slechter dan Gravenberg, maar ook daar moet ik wel bij zeggen ik ben niet neutraal
Ik ben heel erg fan van Joey omdat ik dit soort spelers bewonder. Hij ziet dingen die andere spelers niet zien. Zijn snelheid om openingen te vinden, de gemakzucht hoe hij de lange pass geeft. Maar ook met hetzelfde gemak geeft hij de steekpass tussendoor.

6 december 2021 om 12:20

Dan moet hij eerst spelers als Berghuis voorbij zien te komen. Bij Ajax is veel meer concurrentie en komt hij niet binnen als de grote jongen die alle ballen kan opeisen. Ik vraag me ten zeerste af of hij zich dan uberhaupt kan onderscheiden. Hij is wel erg wisselvallig aan de bal en verdedigend doet hij ook lang niet altijd even goed mee.

6 december 2021 om 12:29

Nee joh, niet in oranje. Hij doet het goed maar op zijn 23e heeft hij toch teveel vlakken waarin hij niet uitblinkt. Ja hij kan een paar dingen goed, en hij valt op bij Heerenveen, maar da’s echt niet voldoende.

6 december 2021 om 12:43

Vernon. Als je eenmaal bij Ajax speelt kan het snel gaan. Zelfs een wisselspeler, die al eens was afgeschreven, van Ajax staat in de basis bij het Nederlands elftal. Een speler die zijn minuten maakt bij Jong Ajax wordt ook opgeroepen. Dus ik vlak het echt niet uit dat Veerman dan snel zal aansluiten bij het Nederlands elftal. Pasveer was ook nooit een optie, en nu die bij ajax zit, zie ik hem opeens voorbij komen op lijstjes van mensen. Zelfs met Gorter die opeens als potentieel toekomstig Nederlands elftal keept wordt gezien. Toevallig is dat pas sinds hij bij Ajax zit en is Scherper sinds zijn vertrek bij Ajax van dat lijstje verdwenen. Stekelenburg stond na 8 jaar niet te keepen opeens ook weer bij het Nederlands elftal onder de lat. En ik ben niet een type die gelooft in vriendjespolitiek bij de knvb op dit vlak hoor, maar als je eenmaal bij Ajax speelt krijg je door het niveau toch een paar extra puntjes achter je naam en ben je in de ogen van vele opeens beter dan dat je daadwerkelijk bent.

6 december 2021 om 13:32

Spelers als Berghuis voorbij komen? Daarna moet hij zeker ook nog beter kunnen keepen dan Onana of niet?

@sirius, ken jij de speler Joey Veerman wel? Je snapt er echt duidelijk niks van

6 december 2021 om 11:10

Denk dat het prijskaartje van Heerenveen ook wel een reden kan zijn dat een van deze clubs hem nog niet heeft gehaald. Al denk ik ook dat PSV en Ajax momenteel voldoende spelers op zijn positie hebben rondlopen.

Klopt helemaal.
Minder sponsoren, minder publiek, teruglopende tv gelden, verkeerde investeringen leiden tot een val in de begroting en continue saneren.
Tekort is nu terug gebracht van 6 naar 3mln wat nog veel is. Spelersgroep is vrij ‘waardeloos’ inderdaad. Talenten zitten bij topclubs (de Tomassons en Huntelaars komen niet meer) en KKD zit iedereen bovenop. Soms zijn we de eerste (Veerman) maar vaak ook niet (want geen geld meer)
Afvallers topclubs zijn we ook niet altijd gelukkig mee. Botman was huur en Woudenberg koop: says it all.
Opleiding doet t redelijk maar komt niet structureel veel door helaas.
Ondertussen obv xG 14e (!) en dat baart zorgen.
Structurele oplossing? Geldschieter (niet haalbaar zoals Utrecht en Vitesse wel hebben), structurele samenwerking met topclub (Ajax) zou ontzettend slim zijn. Anders accepteren van rechterrijtje en in mindere tijden degradatie (zeker met break even budget = 3mln per jaar minder)
Fans beseffen t nog nauwelijks maar dit is reeele plaatje.
Tijd om heel creatief te worden en niet vast te houden aan oude structuren.

6 december 2021 om 10:55

Hoewel ik op sommige punten je zorgen echt wel erken. Vind ik ook dat je een tikkel te pessimistisch bent. Het begrotingstekort is verminderd, sponsoren lopen sinds tijden echter weer op, seizoenkaarten laten zien dat er wel degelijk een grote vaste kern van supporters is. Iets wat Heerenveen op korte termijn moet verbeteren is de jeugdopleiding en dan met name de faciliteiten. SKW is gedateerd en moet grondig gerenoveerd worden. Verder wat betreft scouting moet er ook creatiever gewerkt worden. Alleen het oppikken van afvallers bij topclubs en het vissen in de KKD is niet genoeg. Scandinavië zit ook al jaren overvol met clubs die daar lopen te vissen. Maar kijk eens naar andere competities zoals, de Balkan, Oost-Europa (dan met name Polen), maar ook bijvoorbeeld Oostenrijk en de 2e Bundesliga/Ligue 2. Spelers uit landen die historisch gezien bij Heerenveen goed uit de verf kunnen komen. Wat betreft de huidige selectie zitten er nog echt wel goede spelers tussen. Joey natuurlijk, maar ook van Ewijk, Halilovic en Bochniewicz (als hij terug is van z’n blessure) daarnaast heb je nog Al Hajj (die in mijn ogen te weinig speeltijd krijgt) en Timo Zaal die een groot talent blijkt op CV/CVM. Madsen is degelijk en zit een optie tot koop bij.

6 december 2021 om 12:38

@lauwietje - Jouw betoog laat eigenlijk het gelijk van Gj7300 zien. Je kunt wel scouten, maar die spelers moeten willen en bovenal moeten ze haalbaar zijn. Hetzelfde geldt voor het verbeteren en/of renoveren van de faciliteiten. Het moet financieel haalbaar zijn. Er is gewoon geen geld en het is een beetje dweilen met de kraan open. Transferbedragen worden gebruikt om gaten te dichten en om de boel sluitend te krijgen. Dat beetje wat er dan overblijft, mogen ze gebruiken om de selectie te versterken. Dan moet je ook nog maar hopen dat zo'n speler aan weet te haken en iets toe kan voegen. Gezien het feit dat ze momenteel 14de staan, zegt wel wat over het gebrek aan kwaliteit. De plek 12 van vorig jaar was ook al niet om naar huis te schrijven. Hij is helemaal niet pessimistisch, want zonder de transferbedragen komt Heerenveen in toch wel aardige problemen. Er komt natuurlijk ook een keer een zomer waarbij je geen klapper van 10 miljoen euro maakt.

6 december 2021 om 13:38

Ten eerste staan ze 9e. Verder was mijn betoog wat betreft het scouten, om juist daar te scouten. Dat doen ze nu namelijk niet en vissen nu voornamelijk in dezelfde vijver als 80% van de eredivisie. Alleen KKD en afvallers werken niet, spelers in Scandinavië zijn snel weg en steeds duurder. Dan staat m’n punt over het spreiden van scoutingsgebieden nog steeds. Verder is het begrotingstekort terug gebracht en vullen ze het sponsorbestand wekelijks aan met nieuwe sponsors. Er is gesneden in het salarisbudget van de selectie, net als in het kantoorpersoneel. Tuurlijk is het niet allemaal rozengeur en maneschijn, maar er wordt wel degelijk voortgang geboekt. Ook ik snap dat er nu een pas op de plaats moet gemaakt worden, alleen is er wel degelijk stof om positief over te zijn. Wat betreft het trainingscomplex is daar al meer voortgang geboekt dan onder andere bestuurders. Het is wel noodzakelijk dat het op korte termijn gerealiseerd wordt.

6 december 2021 om 17:17

Kleine sponsoren vooral ben ik bang hoor… en we moeten nog 3mln (!) en dan nog eens past mln om te investeren. Heeeel lastig.
En er is maar 1 scout feitelijk…
Mager allemaal.
Vergeet ook niet dat we 14e staan qua xG, dat gaat uit komen uiteindelijk. Enfin, help je hopen dat t kwartje goed valt

6 december 2021 om 12:29

Ajax heeft geen enkele reden om met Heerenveen samen te werken. Ajax vist uit dezelfde vijver en heeft daar een veel groter netwerk bij. Bovendien hebben ze geen samenwerking nodig om hier en daar een aardig talent aan een Eredivisieclub te verhuren. Dat doen ze namelijk al. Niet om het 1 of ander, maar in zo'n samenwerking heeft Heerenveen Ajax eigenlijk niets te bieden in tegenstelling tot de omgekeerde route. Ajax kan z'n aardige talenten namelijk in de gehele Eredivisie kwijt.

Verder ben ik het met je eens dat de toekomst van Heerenveen wat zorgwekkender is dan men soms doet vermoeden. Dan komt men met oplossingen als: "sponsors aanwerven", "stadions vol krijgen", "duurder verkopen" e.d. Feitelijk correct, maar in de praktijk heel moeilijk, aangezien ze dat al zolang proberen. Het zegt wel iets dat Heerenveen ondanks een aantal flinke verkopen niet boven Jan is. Met transfers alleen gaan ze het dus bij lange na niet redden.

Dat betekent eigenlijk dat ze niet alleen tijdelijk moeten saneren, maar ook moeten krimpen om aan een gezonde financiele huishouding te komen. Een FC Twente kan een periode van krimpen en saneren overbruggen om daarna weer een subtop-budget te krijgen, maar die hebben een stadion, structureel een hoge stadionbezetting (ook in barre tijden) en aardig wat sponsoren.

Ik heb ook niet echt een idee waar het nou echt mis is gegaan bij Heerenveen. Sponsoren trekken hun handen er niet zomaar vanaf en supporters blijven niet zomaar ineens weg. Het is ook niet zo dat Heerenveen nou enorme bedragen spendeert aan spelers, althans niet betreft transfersommen. Misschien is het salarishuis dan toch structureel veel te hoog en houden ze iets intact wat misschien geen gezonde bedrijfsvoering is.

6 december 2021 om 17:13

Op de top was t allemaal net teveel en te groot georganiseerd. Uiteindelijk is achterland beroerd klein en is dat niet te handhaven.
Samenwerking met Ajax kan bijv op wijze zoals met Botman: laten spelen op hoger niveau en stuk meer aan verdienen dan aan Doekhi,Matusiwa, Zeefuik, Dankerlui, Becker, Nunnely etc maar ook wat onbekendere spelers. Misschien zijn zelfs spelers als Quinten Timber voor een korte omweg te verleiden. Kan voor beide clubs wel uit imo, opbrengst Botman is ook deels bij Heerenveen terecht gekomen en 10mln is toch aardig. En andere opties zij terugkeer of overname Heerenveen.
Kan ook met andere clubs maar waarom zou je verder kijken.
Je moet heeeel creatief zijn als Heerenveen zijnde (en Ajax kan nog wat laatbloeiers meepikken)

Hans Westerhof vind ik niet echt iemand om serieus te nemen eigenlijk, bij elke club waar hij zat heeft hij gefaald.

6 december 2021 om 10:58

Dat valt ook wel mee, bij Groningen heeft hij bijvoorbeeld aardig gedaan. Zelfde geldt voor zijn Mexicaanse avontuur, waar hij aardig wat naam heeft opgebouwd. Te klein voor de top, maar wel aardig bij een middenmoter. On: die vergelijking tussen Frenkie en Joey gaat me niet echt op. Zijn toch twee totaal verschillende type spelers naar mijn mening? Ten eerste speelt Joey dieper op het veld, waarbij Frenkie meer controlerender speelt. Vandaar dat de cijfers van Joey beter zijn ten opzichte van die van Frenkie toen hij bij Ajax zat. Psv'ers gaan weer zeiken als ik dit zeg, maar als je Joey naast Sangare zet, dan heb je samen met Gotze gewoon een top middenveld. Dan zijn ze ook niet teveel afhankelijk van Gotze, die denk ik ook beter gaat presteren, want met Joey ben je gewoon veel minder afhankelijk dat Gotze het spel moet gaan maken. Zo creeer je meer onvoorspelbaarheid in je spel.

6 december 2021 om 11:04

Als je hem vergelijkt met Guti en van Ginkel dan kun je uiteraard concluderen dat hij beter aan de bal is. Creativiteit is inderdaad een probleem bij PSV op het middenveld maar ik ben bang dat PSV niet zomaar even 7-8 miljoen voor Veerman neer kan gaan leggen, buiten dat hebben ze ook nog Propper. Die zou als hij in vorm zou zijn ook een hele goede kunnen zijn voor PSV, maar komt die vorm nog wel terug is wel de vraag in dit geval?

6 december 2021 om 11:13

Precies dit. PSV gaat dit bedrag niet neerleggen lijkt me en heeft voldoende spelers voor de positie rondlopen. Veerman kan in potentie best beter zijn, maar PSV zal eerst wat spelers moeten laten gaan lijkt me.

6 december 2021 om 11:21

Zijn eerste periode bij FC Groningen is een beetje blinde vlek voor me, maar dat is inderdaad indrukwekkend. Bij Willem II, Vitesse en Ajax vond ik het maar een chagrijnige brompot zonder resultaten.

6 december 2021 om 11:22

@memphisdepay en @psvchamps - Misschien Guti, Rigo, en/of Thomas de andere kant laten opgaan? Dit om de transfersom te drukken. Je hebt nu een overschot aan middenvelders die te weinig bijdragen aan PSV. En ik denk dat die drie middenvelders wel wat meer zekerheid willen en meer speeltijd willen krijgen. Overigens moet Heerenveen ook wel wat in die middenvelders zien natuurlijk. Ik denk dat je de prijs kan drukken naar 4 miljoen en 6 miljoen max. Met Propper heb ik geen idee wat er gaande is, for some reason speelt hij amper. En dat had hij ook bij Brighton. Die was van basisspeler opeens persona non grata. Is dan toch iets mis, want hij had geen grote blessures opgelopen bij PSV en Brighton.

Het is weer tijd voor de hype rond Veerman,
blijf heel benieuwd wat hij kan laten zien op een iets hoger plan.
Anderlecht of Club Brugge lijkt me geschikt niveau

Logisch dat hij opvalt bij Heerenveen. Het elftal stelt namelijk zonder Veerman helemaal niks voor. Niemand die opvalt, geen spelverdelers, niks. Dan heeft het elftal meer weg van een Helmond Sport of een Dordrecht. De jeugd stroomt ook amper door, Heerenveen zakt steeds verder weg.

Prima opvolger van Kokcu bij Feyenoord. Geen idee waarom mensen hier altijd alleen maar over Ajax en PSV beginnen als het over de top van Nederland gaat. Met de huidige coach bij Feyenoord, de prima technisch directeur en de selectie die én talentvol is en steeds meer waarde vertegenwoordigt denk ik persoonlijk dat vooral PSV moet gaan oppassen dit seizoen en volgend seizoen. Feyenoord doet het dit seizoen uitstekend en Kokcu óók, dus als die verkocht wordt einde van het seizoen dan zie ik in Veerman een uitstekende vervanger

6 december 2021 om 12:42

Omdat Feyenoord niet zomaar 8 miljoen euro heeft liggen voor een speler en het is er financieel niet echt beter op geworden bij Nederlandse clubs door corona. Sterker nog; 8 miljoen euro wordt denk ik zelfs voor PSV nu een probleem. Eigenlijk kan alleen Ajax hem betalen. Wellicht AZ door de verkopen van afgelopen zomer, al krijgen zij de betalingen zeer waarschijnlijk gespreid binnen. Die gaan ook niet zomaar even 8 of 10 miljoen euro spenderen.

Hou toch op, hij zal best wel goed zijn maar als hij echt zo goed is zoals hij zegt dan had hij allang bij ajax, psv of feyenoord gespeelt

6 december 2021 om 12:21

Dat hebben we gezien met Virgil Van Dijk

6 december 2021 om 12:51

Nooit een voorbeeld willen maken met een uitzondering. Dat vind ik sowieso een zwaktebod. Er zijn maar heel weinig spelers die zo'n ontwikkeling doormaken en op die manier de top halen. Een Kristoffer Ajer bijvoorbeeld was toch een groot verdedigend talent, maar wist zich bijvoorbeeld totaal niet in de kijker te spelen bij Celtic en is momenteel niet meer dan een Wesley Hoedt was in de Premier League. Veerman heeft geen indrukwekkende handelingssnelheid, laat verdedigend te veel steken vallen en is bovendien ook wisselvallig. Dat zijn doorgaans geen zwakke punten die je even makkelijk compenseert.

6 december 2021 om 13:51

@Japie_Krekel oke of de stap naar het buitenland maar er is toch geen interesse van het binnen of buitenland zeg toch al genoeg

Ik denk bij Veerman altijd aan Ziyech niet qua spel maar de situatie. Zit bij een club al echt aan ze plafond maar geen club durft de transfer aan voor de prijs die Heereveen vraagt. Het is hun goed recht maar voor zijn talent niet bevoordelijk. Ik denk dat clubs zoals heereveen beter een lagere transfersom kunnen vragen maar een hogere percentage bij een eventuele doorverkoop. Daar moeten de subtop clubs veel slimmer in zijn. Je kan wel 10 miljoen vragen dat durft een club dan niet aan maar als je 5 miljoen vraagt en 30% van de verkoopssom bij een volgende transfer schiet je er meer op. Als de speler dan weggaat voor 20miljoen heb je ql 5 miljoen verdient en er komt dan nog 6 miljoen bij. Maar goed ik vind dit een hele goede speler en ik hoop dat hij een goede keuze gaat maken , zie in ieder geval genoeg potentie.

6 december 2021 om 12:45

Het grote verschil is wel dat Ziyech in z'n eerste seizoen bij FC Twente al 13 doelpunten en 15 assists had en in z'n tweede seizoen was het rendement met 17 doelpunten en 12 assists nog hoger. Dat zijn cijfers waar Veerman vooralsnog bij lange na niet aan komt. Bovendien bepaalde Ziyech ook tegen de Nederlandse top het tempo, terwijl Veerman in dat soort wedstrijden doorgaans verzuipt.

7 december 2021 om 08:46

Nee het grote verschil is dat Ziyech een vrije rol had op de rechtsbuiten positie. Dat is heel wat anders dan een verdedigende middenvelder.
Hoeveel goals heeft Frenkie bij ajax gemaakt? Vergelijk dat eens met het aantal goals met Veerman.

7 december 2021 om 12:47

Je slaat de plank twee keer behoorlijk mis. Ziyech werd pas een rechtsbuiten bij Ajax. Bij Heerenveen en daarna FC Twente was hij aanvallende middenvelder. Verder is Veerman aanvallende middenvelder, terwijl De Jong controlerende (verdedigende) middenvelder bij Ajax was. Hij was zelfs een tijdje centrale verdediger. Ook daar zit je er dus flink naast. Het zijn twee hele andere spelers die afgerekend dienen te worden op andere aspecten. Toevallig Heerenveen-supporter?

Zou hij real uit ook de pannen van het dak spelen? 😂

Veerman kan leuk voetballen als de druk niet zo hoog is, gaat het tempo omhoog dan is het maar een mee voetballer.

Waarom loopt hij nog steeds bij een provincie clubje als hij zo goed is.

Sinds wanneer is Frenkie de Jong de maatstaf voor middenvelders die een bal over 50 meter kunnen geven. Ik ken Frenkie sinds de 015. In al die jaren heb ik hem misschien 5 keer een bal over 50 meter zien geven.

Die is gewoon clickbait van Westerhof.

7 december 2021 om 08:48

Omdat het allebeide een nummer 6 zijn. Frenkie heeft zo'n pass niet in de benen. Terwijl Veerman dat wel heeft. Veerman heeft meer scorend vermogen dan Frenkie.

Maar hey Veerman speelt bij Heerenveen en dus zal het wel niks zijn.
Maar zijn statistieken zijn niet eens zo slecht voor een nummer 6 en hij bezit eigenschappen die heel veel andere nummers 6 niet hebben.dat maakt Veerman dus exceptioneel

Rare vergelijking. Frenkie de Jong heeft in zijn hele leven nog nooit een pass over 50 meter gegeven. Het overbruggen van 50 meter kost hem minimaal 10 passjes (van elk 5 meter). Joey Veerman is de volgende middenvelder die gehyped wordt. Hij heeft een mooie trap, maar dat is dan ook echt alles. Geen agressiviteit in de duels, geen fysiek, niet snel.

Daarom zit frenkie bij Barca, ook al loopt het daar niet zoals je het moet, als men gewend zijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.NEC26-5
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. van EwijkVerdediger201
T. HalilovićMiddenvelder203
H. VeermanAanvaller207
B. NygrenAanvaller170
S. de JongMiddenvelder160
F. StevanovićAanvaller161
N. MadsenMiddenvelder150
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

3 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 2 0 0 0
2021/2022 sc Heerenveen 18 3 1 0
2020/2021 sc Heerenveen 31 7 3 0
2019/2020 FC Volendam 3 0 0 0
2019/2020 sc Heerenveen 22 4 3 0
Laatste voetbalnieuws

‘Götze brengt te weinig, ik denk dat Veerman hem uit de basis speelt’

In aanloop naar de topper tussen PSV en Ajax van zondag wordt er in Goedemorgen Eredivisie uiteraard gesproken over Joey Veerman, die zich onlangs in Eindhoven meldde. Hans Kraay junior roemt...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren