Gullit schuift opvallende kandidaat naar voren als opvolger van Hoogma

Zondag, 5 december 2021 om 23:56Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 06:42

Nu Nico-Jan Hoogma heeft aangegeven in de zomer te zullen vertrekken bij de KNVB als directeur topvoetbal, kan het suggereren over zijn opvolging beginnen. Presentator Wytse van der Goot liet zondagavond in het voetbalpraatprogramma Rondo de naam van de zondag bij Everton vertrokken Marcel Brands vallen. Als het aan Ruud Gullit ligt prijkt echter de naam van Patrick Kluivert hoog op het lijstje van de Nederlandse voetbalbond.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij Patrick Kluivert een geschikte kandidaat?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

67 reacties (laatste reactie door wanny)

Zeer opvallende naam van Ruud Gullit en an sich een leuk idee van hem, maar ik zelf zou Jos Verstappen naar voren schuiven. Met de huidige ontwikkelingen waarin formule 1 en voetbal steeds onafscheidelijker met elkander zijn verbonden, kan je niet vroeg genoeg beginnen de transformatie in te zetten.

6 december 2021 om 10:56

Serieuze vraag: hoe gaat het met de pups op de foto? Zijn ze inmiddels een stuk groter en nog bij elkaar? Dat vraag ik me iedere keer af wanneer ik een reactie van u zie.

Marcel Brands lijkt me zeker een geschikte kandidaat sterker nog die zou ik nu met stip bovenaan de lijst zetten. Maar op basis waarvan zou Patrick Kluivert een geschikte kandidaat zijn dan volgens Gullit? Ja hij heeft bij PSG gewerkt maar daar was hij zo weer weg. En bij Barcelona had hij een totaal andere functie. Zal het er niet mee te maken hebben dat Gullit gewoon iemand wil hebben die een kleurtje heeft in plaats van gewoon de meest geschikte kandidaat aan te stellen

6 december 2021 om 00:42

Waarom denk je dat? Omdat ze allebei gekleurd zijn?

6 december 2021 om 00:47

Of zal het zo zijn dat jij hem gelijk afschrijft omdat hij een kleurtje heeft? Brands is een prima kandidaat maar Kluivert is dat ook, Mss wel een betere, hij heeft een technische portefeuille gehad en vergeet niet dat hij bij jong oranje, jong Ajax en het grote oranje en Ajax heeft gespeeld. Bij Barca was hij directeur jeugd voetbal en bij PSG directeur voetbal. Assistent coach geweest bij oranje en Kameroen en coach van Curaçao. Bovendien is hij een Ajax en Oranje legende. Met deze functie zou hij het Nederlands elftal, Jong Oranje, Oranje voor spelers onder de 20 jaar en het hoogste vrouwenteam onder zijn hoede krijgen, als je Kluiverts ervaring vergelijkt met zijn voorgangers is het gwn komisch te noemen maar helaas heeft hij zijn huidskleur niet mee. Brands is een topman met ervaring maar een Hoogma klaagt niemand over terwijl die niet eens close komt met wat Patrick heeft bereikt, we noemen dat ook wel witte privilege.

6 december 2021 om 00:51

Met dat laatste doe jij precies hetzelfde als wat miki1959 doet, weet niet of je dat doorhebt?

6 december 2021 om 00:57

Aguerooo dat snap ik en ik doe het niet om vals te zijn maar om terug te vuren want laten we eerlijk zijn, was er ook maar 1 persoon die het aangehaald had dat Hoogma blank was toen hij werd gekozen als directeur top voetbal? Waarom zijn mensen altijd zo geïrriteerd en klagen ze over positieve discriminatie als er donkere kandidaten naar voren worden geschoven? Met Henk ten Cate had je dat ook al. Wat moet Kluivert nog meer doen om gewaardeerd te worden in NL of als volwaardige Nederlander te worden gezien? Ik denk dat mensen graag willen denken dat ze niet racistisch zijn maar hun comments verraden hen.

6 december 2021 om 05:08Ik waardeer Kluivert heel erg, was een fantastische spits en in mijn ogen een volwaardige Nederlander, daar heb ik geen kleurtjes voor nodig. Maar ik ben niet zo van het lobbyen en het vooruit schuiven van mensen voor bepaalde baantjes als die kandidaat niet aan de gestelde eisen voldoet. Jij noemt het positieve discriminatie, maar als we de huidskleur gewoon vergeten en ze dus inderdaad als gelijke beschouwen, dan is Marcel Brands in mijn ogen de betere kandidaat. Puur gebaseerd op kwalificaties. Ik zou in die tijd Marcel dan weer niet in de spis van Ajax posteren, daar had Patrick dan weer de betere papieren.

6 december 2021 om 05:36

Welke ervaring, hij is overal vroegtijdig gestopt, heeft de kwaliteit niet, jij bent hier alleen maar bezig met dit onderwerp verdedigen, witte privilege hou op man, gewoon de mindere kandidaat.

6 december 2021 om 05:39

Dat komt door die hele werkgroep die moet zoeken naar een geschikte"gekleurde" kandidaat , en die zijn er dus niet.
Hoogma is ruk, maar heeft meer gepresteerd dan Kluivert , Heracles en HSV, meerdere jaren en niet zoals Kluivert overal snel weg en vooral mislukt, dat jij niet ziet dat jij zef.net zo erg bent met je witte privilege etc.

6 december 2021 om 07:24

Meer gepresteerd? Heel erg modale speler en als CV algemeen directeur Heracles Almelo....

6 december 2021 om 07:41

Heeft jaren gefungeerd als de algemeen directeur bij een toen nog goed draaiend Heracles. Kluivert had alleen een directeursfunctie bij PSG en daar bleef hij niet lang zitten, want dat ging niet heel goed. Directeur zijn is iets heel anders dan topvoetballer, trainer of hoofdjeugdopleiding. Daar komen hele andere dingen bij kijken. Wat dat betreft is Brands op dit moment dus de veel geschiktere kandidaat, maar als je dat roept, ben je een racist en heb je white privilege..

6 december 2021 om 07:43

Helemaal eens met DiStefano. Wat heeft Kluivert gepresteerd in een bestuursfunctie, waardoor hij een geschikte kandidaat is voor deze rol? Niets. Volgens mij heeft hij die vorige baantjes ook alleen maar gekregen "omdat hij Kluivert is", en niet vanwege zijn competenties.

6 december 2021 om 10:10

@aycaramba

Probleem is nu een beetje dat door die commissie Mijnals en discussie over de kleur van de bondscoach, er overal een vergrootglas op ligt. En ja, toen ik las dat Gullit iemand naar voren schoof, verwachtte ik ook dat het iemand met een kleur zou zijn. Denk dat voetbalzone dat ook expres zo suggereerde.

Ik weet het niet met Kluivert. Ik heb hem niks zien doen waarvan ik dacht; hee, dat heeft ie knap gedaan. maar goed, van anderen weet ik ook weinig. het is sowieso moeilijk achter de schermen te kijken.

Ik vind wel dat als iemand als Hans van Breukelen een hoge functie kan krijgen, dan kan Kluivert dat zeker ook. Breuk was echt van het padje af. Als die donker was geweest was het land te klein geweest.

6 december 2021 om 10:12

Hoe kom je daarbij? Ben jij zijn super visor? Jij weet helemaal niks van wat hij gepresteerd heeft bij barca en bij PSG of wel?

6 december 2021 om 10:22

Dus mensen hier op VZ vinden serieus dat Hoogma meer gepresteerd heeft dan Kluivert? Dat toont dan ook weer de niveau hier. Dus het enige wat Patrick hoeft te doen is voor een paar jaar in een bestuursfunctie zitten bij een nietszeggende club als Heracles of HSV en dat maakt hem in een keer wel geschikt? We willen geen man die enkel bij top clubs heeft gespeeld, jeugd ploegen heeft getraind en geleid, ervaring heeft opgedaan in meerdere landen en tevens assistent bondscoach is geweest? Maar Hoogma heeft meer gepresteerd, de man die Frank De Boer koos? Mensen zoeken echt naar alles om hun racisme te verbergen. Sta in een pak en doe paar jaar ervaring op in een bestuur en je bent plots een betere kandidaat dan Kluivert, zolang je wit bent natuurlijk. Edwin van der Sar ging via een opleiding van jeugd elftallen naar de bestuurskamer, puur en alleen omdat Johan Cruyff hem de club wilde laten leiden, Blind krijgt de kans om bondscoach te worden met 0 ervaring, F de Boer krijgt kans op kans na overal gefaald te hebben, je hoeft het met deze dingen niet eens te zijn maar ze hebben uiteindelijk ‘kansen’ gekregen, kansen die de Kluiverts en Seedorfs van deze wereld niet gegund zijn en daar zit het probleem en daarom noem ik het witte privilege @DiStefano10

6 december 2021 om 10:50

Ik heb het natuurlijk niet over hun kwaliteiten als speler, hier heb je ook niks aan alsTD, maar op hun functie heeft Hoogma natuurlijk meer gepresteerd, is ook niet moeilijk als je ziet hoe lang kluivert het gemiddeld volhoud.

6 december 2021 om 10:57

Nou dat klopt op zich, maar jij ook niet toch.
Maar hij heeft de schijn niet mee he, als je overal een jaar of korter bent. Maar geef mij eens aan dan wat voor geweldige prestaties Kluivert allemaal gepresteerd heeft, buiten zijn voetbal carriere om natuurlijk want daar is geen twijfel over en gaat het ook niet om in dit topic.

6 december 2021 om 11:01

Alles op kleur gooien is heel vermoeiend en is geen discussie over te voeren, want de 1 is wit en de ander zwart, wat je wel kan checken is wat iemand tot dusver op zijn CV heeft, maar als jij HSV een nietszeggende club vind is helemaal prima, maar behalve sportief is dit gewoon 1 van de grootste duitse clubs.

6 december 2021 om 11:45

@aycaramba
Zou Kluivert wel zitten te wachten op een baan bij de Knvb? Tot op heden is de KNVB altijd een vangnet geweest voor trainers en managers die ergens anders mislukte, op de bondscoach na. Ik denk dat ik daarmee ook je vraag beantwoord of Hoogma meer gepresteerd heeft dan Kluivert.

6 december 2021 om 12:58

Aycaramba dus jij vindt dat je de betere bestuurder bent als je een betere voetballer was? Die teams die hij als bestuurder heeft mogen leiden, daar is zijn invloed ook gewoon beperkt geweest, die sjeiks pompen er toch wel miljarden in. Er is geen gewaardeerde bestuurder in de voetballerij die rept over Patrick Kluivert, das toch ook best veelzeggend. Daarbij kan het best goed zijn dat Gullit jongens met een kleurtje net iets meer gunt, hij noemt ook Dumfries een van de belangrijkste speler in Oranje bijvoorbeeld. Ik snap het wel, hij is zelf een kleurling en hoopt natuurlijk op meer waardering voor kleurlingen, net als er tal van feministen zijn die vrouwen op elke positie willen hebben ongeacht of ze kwalitatief goed genoeg zijn. Er zal vast ergens een goede gekleurde bestuurder zijn en die mag het van mij best worden, maar of dat Kluivert moet zijn omdat ie ooit een goede voetballer was...

6 december 2021 om 13:29

Laat ik dit nog even toevoegen: Kluivert is als bestuurder overal weggestuurd wegens tegenvallende resultaten, blijkbaar zie jij dat als grotere prestaties dan het goed doen bij HSV en Heracles, wat totaal niet makkelijk is als bestuurder. Volgens jouw argumentatie heeft Koeman dus beter gepresteerd bij Barcelona dan bij Feyenoord, want dat is immers de grotere club. Zie je nu in hoe "logisch" jouw argumentatie is?

6 december 2021 om 18:56

Heb je niet door dat je allemaal randzaken erbij haalt om Kluivert op te hemelen als bestuurder; iets wat hij kortstondig is geweest omdat hij er niet bepaald goed in was. Het heeft niets met kleur te maken, maar simpelweg met ervaring en prestaties als bestuurder(!); niet als voetballer. Dat staat, nogmaals, buiten kijf dat hij een absolute topspits was. Dat maakt hem nog geen goede directeur en mensen die dit zeggen al helemaal geen racist. Je bent het schoolvoorbeeld van de huidige maatschappij: overal de racisme kaart trekken. Overigens zeg ik nergens dat Hoogma de juiste keuze was, maar wat betreft ervaring zeker wel een logische(re) keuze. Als jij mij dan een racist vindt, moet je echt eens bij jezelf afvragen wat nou daadwerkelijk de term inhoud

6 december 2021 om 01:46

Agh je hebt de overdreven kant van bepaalde zaken, zo ook zo'n comissie maar je hebt aan de andere kant ook de overdreven types die achter alles iets zoeken. En dat doe jij hier nu ook! Gewoon erg triest. Brands wordt genoemd. Gullit noemt Kluivert, is dat een pannekoek ofso? Naast een topvoetballer geweest te zijn, is hij ook gewoon TD geweest bij Psg he, en hoofd jeugd bij Barca. Maar nee hoor Gulit komt met een optie en ja hoor meteen de griezels die meteen een link leggen met zijn kleurtje, zo hopeloos gewoon. Maar agh wat verwacht je, als Vz de assist geeft met zo'n clickbait titel. Men kopt em graag erin he!

6 december 2021 om 08:30

Nouja.. na alle uitspraken van Gullit vraag ik me af of hij Kluivert had genoemd indien hij wit was geweest. Dat betwijfel ik ten zeerste..

6 december 2021 om 10:00

Juist de naam van Kluivert past volledig bij de tafelgesprekken waar ze zo’n beetje allemaal ex topvoetballers op de hoogste plekken willen stationeren.

Overigens wat zit je zielig te huilen om kleur zeg.

6 december 2021 om 11:34

Huilen om kleur mag natuurlijk ook maar van een kant. Dat is een soort black suppremacy.

6 december 2021 om 12:02

Hahaha en toch zie ik jou hier huilen. Zit je in de eerste fase van je verwerkingsproces?

6 december 2021 om 12:04

Als huilen en zichzelf iets afvragen of betwijfelen hetzelfde is, dan neem nog maar een lesje begrijpend lezen. Je leest dingen die er niet zijn.

6 december 2021 om 13:06

Regulator het is een beetje kleinzerig om met termen als huilen te gaan strooien. Het lijkt me duidelijk dat Gullit opvallend vaak iemand met een kleurtje aandraagt. Dat is verder niet erg hoor, hij strijdt op zijn manier voor meer gelijkheid. Maar het moeten natuurlijk wel realistische suggesties blijven. Kluivert lijkt mij bij uitstek zo'n gezellig figuur die de ideale teammanager kan zijn, maar ik zie in hem totaal geen topbestuurder. Bij Barcelona wilden ze hem snel kwijt en bij PSG heeft ie er alleen gezeten omdat ie als grote naam een mooi marketing middel was, die sjeik daar doet toch wel waar ie zelf zin in heeft. Bij Gullit moet Henk Fraser bondscoach worden, Denzel Dumfries de aanvoerdersband dragen en de speler zijn waar je het elftal omheen bouwt, moet Bogarde de pillonnen neerzetten, Kluivert directeur worden, etc etc. Dan mag je als witte Nederlander blijkbaar niet de suggestie opwerpen dat Gullit de voorkeur voor gekleurden heeft, maar als de KNVB Louis boven Fraser verkiest, of een waardeloze Seedorf in oranje geen speeltijd geeft, dan heeft dat te maken met discriminatie en het voortrekken van witte vriendjes. Ik vind Kluivert ook gewoon een lachwekkende suggestie, net als dat ik Hans van Breukelen een belachelijke optie vond.

7 december 2021 om 03:34

En ik hoef maar een bescheiden mening te geven en die is binnen No time verwijderd.

Die Ruud is ook niet meet serieus te nemen. Hier kijk je toch gewoon doorheen? Hij noemt Kluivert niet omdat hij hem geschikt voor die functie acht, maar omdat hij toevallig zwart is. Want gevaarlijke mensen zoals Ruud vind dat je bij het bekleden van een dergelijk functie niet moet kijken naar de kwaliteiten van het individu en wat hij of zij daadwerkelijk kan bijdragen, maar enkel naar het kleurtje.

6 december 2021 om 01:17

Kluivert hoeft zich helemaal niet te bewijzen, een ton aan ervaring als speler en een ton aan ervaring als technische man, de gevaarlijkste mensen zijn mensen zoals jij die graag heel hard juichen wnr een Memphis, Virgil of Gini scoren maar jij ze nooit in een leidinggevende functie kunt zien door prehistorische denkbeelden. Als je je inleest wat deze functie inhoud dan begrijp je ook dat het op Kluiverts lijf geschreven is, of hij het ook wil doen is een tweede maar Gullit zegt helemaal niks geks.

6 december 2021 om 05:45

In de spits spelen was Kluivert op het lijf geschreven, deze functie niet.
Hij is overal mislukt of vroegtijdig opgestapt, nergens wat bereikt maakt ook niks uit maar hoe jij hem verdedigt ,lachwekkend.
Aan alle kanten zie je discriminatie, terwijl als jijzelf puur naar kwaliteit kijkt weet je het ook wel, waarom elke keer die kleuren erbij halen?
Niet alles is discriminatie .

6 december 2021 om 07:46

Caramba wat een grap ben jij zeg. Jij bent onderdeel van het probleem als je hier al racisme in ziet, maar de racismekaart trekken is nou eenmaal populair deze dagen. Tevens heb je de feiten niet echt op een rijtje, want zoveel ervaring als directeur heeft Kluivert niet. Ook was hij niet echt lang in dienst, want best ging het niet. Maar goed, ik ben een racist, want ik vind de witte Brands meer geschikt dan de zwarte Kluivert.. Heeft niets te maken met racisme en white privelege, maar simpelweg met kijken naar ervaring als directeur, prestaties als directeur en de benodigde kwaliteiten als directeur. Kluivert was een absolute topspits, maar als directeur heeft hij het gewoon (nog) niet.

6 december 2021 om 01:45

Zo storend dit soort geluiden. Je hebt de overdreven kant van bepaalde zaken, zo ook zo'n comissie maar je hebt aan de andere kant ook de overdreven types die achter alles ets zoeken. En dat doe jij hier nu ook! Gewoon erg triest. Brands wordt genoemd. Gullit noemt Kluivert, is dat een pannekoek ofso? Naast een topvoetballer geweest te zijn, is hij ook gewoon TD geweest bij Psg he, en hoofd jeugd bij Barca. Maar nee hoor Gulit komt met een optie en ja hoor meteen de griezels die meteen een link leggen met zijn kleurtje, zo hopeloos gewoon. Maar agh wat verwacht je, als Vz de assist geeft met zo'n clickbait titel. Men kopt em graag erin he!

6 december 2021 om 10:03

Helemaal waar. Alsof ze in het verleden bij Rondo ooit verder zijn gekomen dan namen van ex voetballers. Nu er eentje zwart is en als 1 van de weinige ex topvoetballers ervaring heeft als directeur, dan wordt het direct weer op positieve discriminatie gegooid. Ik haat dit gejank.

Brands en Kluivert zouden beiden een kandidaat moeten zijn maar ik heb 0,0 vertrouwen in de KNVB, erg vreemde organisatie dat dubieuze beslissingen neemt. Eric Gudde die Hoogma aanstelt die van Heracles komt, een club dat al jaren op kunstgras speelt, de grootste club waar hij voor had gevoetbald was HSV, en ja dat is dus genoeg om directeur top voetbal KNVB te worden in Nederland, zijn mensen dan verrast dat Hoogma bij Frank De Boer uitkwam?

6 december 2021 om 11:24

Alsof je alleen een topfunctie kan bekleden als je hoog gevoetbald hebt? Er zijn genoeg voorbeelden van mensen die niet hoog gevoetbald hebben en wel goed op zulke posities zijn. En voorbeelden van voetballers die op hoog niveau gespeeld hebben en er bestuurlijk er niets van bakken (voorbeeld van Basten en Ruud Gullit).

Wellicht enkel omdat die een kleurtje heeft, want bij PSG bakte Kluivert er niets van.

6 december 2021 om 02:16

Oh en FdBoer bakt er wel wat van? Komt na tig keer falen ook lekker aan de bak als bondscoach en zo heb je nog wel tig voorbeelden. Maar nee hoor omdat Gullit een suggestie doet is het opeens te linken aan de kleurtje van de potentiele kandidaat. Wat een onzin zeg. Als Kluivert een koekenbakker is ofso. Maarja de clickbait titel voed dit prima, best sneu.

6 december 2021 om 02:55

Ik zeg dat ik dat enkel denk, net als dat Fraser assistent moest worden omdat iemand met een kleurtje moest worden toegevoegd aan de staf. De Boer is een verschrikkelijke matige coach en ik snapte daar ook niets van, maar bij Ajax heeft die het wel één keer goed gedaan. Kluivert heeft het nog nergens goed gedaan. Maar goed, wellicht dat Kluivert deze functie wel juist kan bekleden.

Met verbazing, schaamte en pijn lees ik hier de reacties over Kluivert dat hij alleen wordt genoemd door Gullit vanwege zijn kleur... Een legende als Kluivert heeft genoeg bewezen en ayCaramba heeft het hierboven perfect uitgelegd waarom. Zo jammer dit van de leden hier, schaam je kapot.

6 december 2021 om 05:35

Kluivert is absoluut een legende en zou wat mij betreft ook zeker een kandidaat moeten zijn.

Maar deze primaire reacties zijn uiteraard het resultaat van alle clubjes en commissies die er rond lopen. Gullit zit immers ook in de commissie Wijndal, Gullit is ook degene die uit zijn stekker ging toen de KNVB niet meedeed aan een Facebook boycot van de FA&Hamilton tegen racisme. Gullit is ook degene die uit zijn stekker ging dat Ten Cate niet werd gevraagd als bondscoach en Gullit was degene die pleitte voor de ‘Rooney-rule’ van het American Football (minimaal 1 sollicitant op iedere functie moet een etnische minderheid zijn). En zo zijn er vast nog wel wat zaken waar Gullit voor heeft gepleit. Al die zaken individueel is ook weer niks mis mee, maar als je ‘agenda’ continue het promoten van diversiteit is dan wordt uiteraard ook bij jou een vraagteken gesteld waarom je een bepaalde kandidaat naar voren schuift.

6 december 2021 om 08:08

Bedankt voor je heldere uitleg betreft Gullit. Ik ben vooral met de Rooney-Rule helemaal niet eens daarover, elk bedrijf moet kijken wie de beste is en niet wie zwart of wit is. Ik vind het gewoon jammer dat er meteen zo negatief wordt gedaan over Kluivert terwijl de meeste niet weten wat voor puike werk hij heeft gedaan de laaste jaren. Ook de manier hoe het wordt gezegd over donkere mensen vind ik zeer pijnlijk.

6 december 2021 om 08:39

Maykel24, naast Patrick zou ik eerder een Henk ten Cate noemen dit terzijde. En Gullit heeft veel van dit soort reacties aan zichzelf te danken. Een voorbeeldje in de jaren 80 maakte hij zich sterkt tegen de Apartheid in Zuid Afrika (terecht), maar je hoort hem nu niet over de zogenaamde 'plaasmoorde'.

6 december 2021 om 05:58

Toch ben ik niet helemaal verbaasd door deze reacties. Dat is weer een reactie op de steeds maar doordrammende reacties van de woke mensen die hier ook op vz zitten. Deze reacties zou je hier 5 jaar geleden niet of nauwelijks zien. Maar mensen gaan nu juist denken in kleurtjes vanwege die hele inclusieve (lees exclusieve), woke gemeenschap die heel hard door je strot wordt gedrukt.
Er zijn bijvoorbeeld hier mensen op vz die mij willen overtuigen om mijzelf wit te noemen ipv blank en dat soort vermoeiende, onzinnige dingen.

En nu moet ik er helaas een soort van disclaimer bij zetten om mezelf te vrijwaren van reacties dat ik ook racistisch ben: ik ben absoluut tegen racisme en ik ben van mening dat Kluivert best een goede kandidaat zou kunnen zijn.

6 december 2021 om 07:21

Ik vind juist dat Kluivert nog veel te weinig bewezen heeft. En daar gaat het om, ook al zou hij paars zijn.

6 december 2021 om 08:57

Dit krijg je er van door die WOKE cultuur.

Vroeger dacht ik nog nooit in kleur. Maar doordat tegenwoordig overal maar een vrouw of een donker persoon naar voren geschoven wordt omdat dat zogenaamd goed zijn voor de diversiteit. Ipv dat we mensen beoordelen op hun kwaliteiten.

Dit is het resultaat. Mensen denken nu steeds meer in kleur, door die woke cultuur.

Chapeau voor die mensen hoor.

De enkele reden dat gullit kluivert noemt is omdat hij gekleurd is. Zijn tweede optie zal vast humberto tan zijn.

Ik denk dat Patrick Kluivert zeker wel een goede kandidaat zou kunnen zijn. Bij Jong Twente en in Barcelona heeft hij uitstekend werk verricht. Hij werd vorig jaar zelfs genoemd als mogelijke hoofdtrainer, voordat Koeman werd aangesteld. Zijn relatie met de selectie van Barcelona was ook erg goed. Hij heeft talentvolle spelers uit de jeugd laten doorstromen naar eerste. Ik denk dat voor Kluivert beste zou zijn om naar Ajax terug te keren. Hij is werkelijk één van de meest onderschatte trainers/personen in Nederland. Iemand met zijn kwaliteiten/netwerk had eigenlijk allang hoofdtrainer moeten zijn bij een Eredivisieclub. Misschien zal dit binnenkort ook wel gebeuren. We zullen het wel zien.

Volgens mij is de functie bij de KNVB ook erg relationeel georienteerd. Dus veel contacten met Fifa en Uefa, dan komt er met Kluivert wel iemand binnen natuurlijk. Het het zou inderdaad goed zijn als de diversiteit bij de KNVB toeneemt, dus prima optie wat mij betreft.

6 december 2021 om 08:11

Het zou ook wel handig zijn als diegene verstand van zaken heeft, dat lijkt helaas niet het geval bij Kluivert. Wat betreft diversiteit heb je deels gelijk, echter moet het wel een toegevoegde waarde zijn. Ik denk dat Brandts een betere keuze is voor de Knvb.

Dat is helemaal geen verkeerder idee om brands daar neer te zetten

Brands heeft idd ervaring maar hij is niet meer van deze tijd. Daarnaast, Brands pastte perfect in de Hollandse PSV cultuur maar een top strateeg is hij nooit geweest.

Maar wow op zich geen slechte gedachte van Gullit. Het zou een logisch besluit zijn afgezien of Kluivert wel of niet geliefd is omtrent het ongeluk 26 jaar terug. De gedacht past uitstekend bij de kleine maatschappelijke verandering die nodig is. Culturele innovatie! KPN liet het ook zien in hun bestuur.

Kluivert heeft ervaring met PSG en Barca als directeur zijnde en dat zijn de moeilijkste clubs deze tijd. Kluivert heeft de huidige generatie toptalenten van Barca aangetrokken, daarnaast ervaring als bondscoach (in Nederland is dat natuurlijk politiek gezien lastig om die plek te bemachtigen), en als coach bij de senioren en jeugd en wellicht van de nieuwe garde de beste papieren en ervaring is de rede waarom Koeman werd aangesteld.

En eerlijk Koeman is ook in het zadel geholpen, zwart en een sturende positie invullen plus ervaring opbouwen is nou eenmaal cultureel lastig in Europa waarin je constant te maken hebt met raciaal supporters geweld. De kans om structureel door te breken als je zwart bent is bijna 0,0. Kijk maar naar Seedorf, deed het in 6 maanden, 2e helft seizoen uitstekend in behaalde punten met Milan op nr1 en toch mocht hij vertrekken. Deportivo heeft hij bij a door een falende voorganger van degradatie weerhouden en hij mocht blijven terwijl hij de eer aan zichzelf hield.

Deze kans en structurele steun zou de basis kunnen zijn voor verandering. En dat gaat natuurlijk niet perfect want Kluivert zal net als een ander ook vallen en fouten maken. Zo een stap kan net als igv Koeman de basis leggen voor een volgende stap.

Eerlijk gezegd denk ik zelf dat de afspraken met Brands al zijn gemaakt.

6 december 2021 om 14:43

Zou Gullit zelf geen geschikte kandidaat zijn dan? Als je het over een positief uithangbord hebt, dan is Ruud er wel eentje.

Ben meer benieuwd aan welke competenties iemand moet voldoen om deze functie te kunnen bekleden, kan iemand mij dat uitleggen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2226 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

Nederland
158 fans
Coach, 45 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren