Chaos in België compleet: ook Waalse derby loopt volledig uit de hand

Zondag, 5 december 2021 om 21:49Tom Rofekamp • Laatste update: 21:54

Het Belgisch voetbal is zondagavond voor de tweede keer ontsierd door wangedrag van supporters. Het duel tussen Standard Luik en Charleroi werd enkele minuten voor het einde van de officiële speeltijd gestaakt, nadat de wedstrijd daarvoor al meerdere keren was stilgelegd door scheidsrechter Nicolas Laforge. Eerder die dag werd de Antwerpse derby tussen Beerschot en Royal Antwerp (0-1) ook al geteisterd door ongeregeldheden.

Gedurende het duel tussen Standard Luik en Charleroi werd het spel enkele keren onderbroken, nadat thuissupporters vuurwerk op het veld gooiden. Ook werd er een veldbestormer gepakt door de beveiliging. De gastheren maakten geen al te beste beurt en stonden na 88 minuten spelen met 0-3 achter door goals van Shamar Nicholson (tweemaal) en Stefan Knezevic. Het thuispubliek uitte daarop zijn onvrede met een nieuwe lading rookbommen, waarop arbiter Laforge besloot de wedstrijd definitief te staken. Toen was de chaos compleet.

Supporters van Standard bestormden woedend het veld en zochten de Charleroi-aanhang op. De politie moest uiteindelijk ingrijpen, net als eerder die dag bij het duel tussen Beerschot en Antwerp. Tijdens het duel in Antwerpen rende een supporter van Beerschot in de tweede helft het veld op en slingerde een vuurpijl richting het uitvak. Scheidsrechter Lothar D’Hondt legde de wedstrijd wel stil, maar besloot deze vervolgens na een korte onderbreking alsnog uit te laten spelen. Royal Antwerp stond toen al met 0-1 voor en hield die voorsprong vast.
Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door stravven)

In en in triest, verder geen woorden aan vuil maken.. Moest wel even grinniken toen ik de foto zag van dat knakkertje dat vrolijk met een Atletico Madrid trainingsbroek aan de Standard hooligan loopt uit te hangen xD Wat een figuur ben je dan hahah..

Dit is toch al even zowat de grootste tokkiematch van het land. Ze moeten daar natuurlijk uitmaken wie de grootste heeft in Wallonië. Achterlijk gedrag.

5 december 2021 om 22:18

Zo zijn er wel meer wedstrijden waar ze willen uitmaken wie de grootste heeft. Daar in Antwerpen zijn het natuurlijk minder grote tokkies of die van Anderlecht tegen Club?

5 december 2021 om 22:21

Het loopt daar de laatste tijd toch wel het vaakst uit de hand in onderlinge duels. Ik heb het dan ook vooral over de harde kernen van beide clubs.

5 december 2021 om 22:41

Bij standard zijn ze ook heel goed in vuurwerk in kindervakken gooien.

5 december 2021 om 22:43

In Antwerpen loopt het ook vaak uit de hand en dan maar niet te spreken of de clash tussen Club en Anderlecht , hoeveel politie wordt daar niet ingezet.

5 december 2021 om 22:45

@blaugrana11

Ah sorry ik wist niet dat er een wedstrijd was tussen alle tokkies onderling wie de grootste tokkies zijn

5 december 2021 om 23:36

Ja dat gaat niemand ontkennen maar dat is vooral buiten het stadion. Bij Chaleroi-standard is het de tweede keer in vijf jaar (en daar zaten dus ook covidedities bij zonder supporters) dat de wedstrijd echt stopgezet wordt. Daar is het dus echt iets in het stadion zelf.

Met z’n Atletico broek man man. Zie zulke sjonnies in de Kuip ook. Lopen ze dan met hun Barcelona, chelsea of Bayern trainingspak. Lekker ver wegblijven of eigen club kleding dragen. Pannenkoeken

Er moet toch een rede zijn dat dit de laatste tijd zo veel gebeurd, in verschillende landen. Denk dat er bij de bevolking toch een bepaalde onvrede of frustratie is. Want 2 jaar geleden hadden deze ‘hooligans’ ook al weinig hersencapaciteit. En toch gebeurde het voor mijn gevoel niet zo vaak als nu.

5 december 2021 om 22:14

Deze wedstrijd is al vaker uit de klauwen gelopen en dit is de eerste keer in meer dan 10 jaar dat Beerschot en Antwerp tegen elkaar spelen in een vol stadion volgens mij. Dit lijkt me eerder een toevallige samenloop van omstandigheden dan iets anders eerlijk gezegd.

5 december 2021 om 22:23

Dit is onze generatie, de patatgeneratie. De generatie die moet dealen met inleveren omwille van het klimaat, omwille van het einde der grondstoffen, omwille van ons verbetere bewustzijn en nu direct omwille van de corona maatregelen, en dat terwijl de generatie voor ons alles heeft gehad. De patatgeneratie vindt het allemaal ongelooflijk moeilijk om een beetje in te leveren, om mee te denken hoe constructief dingen op te lossen, om anders te leven om zo leven voor de toekomst veilig te stellen. Nee, die eten liever tweemaal zoveel vlees wanneer iemand hen vertelt dat ze vegetariër zijn. Prachtige mensen, onze generatie.

5 december 2021 om 23:19

IKEA jij bent 27 volgens jouw profielinfo..? Ik ga er vanuit dat jij met onze generatie jouw generatie bedoeld... maar dat is niet de patatgeneratie..🤔
De patatgeneratie is, als jouw profielinfo klopt, pak m beet 20 jr ouder dan jij bent.
Ik ben patatgeneratie en ik herken mij in geen enkel punt wat jij hebt getypt..... jij praat nu poep..😷

5 december 2021 om 23:32

Je bedoelt de ps generatie die overal schijt aan hebben, geen studie af hebben gemaakt, lopen te zeiken dat de uitkering te laag is en zich altijd achter gesteld voelt. Oh ja en het ligt nooit aan hen generatie

5 december 2021 om 23:54

@douwe Dabbert. Je hebt gelijk, ik moet geen bestaande termen gebruiken voor iets anders. Ik richt me niet zozeer op een specifieke generatie, maar meer op de generatie mensen nu in leven. Dat jij je er niet in kan vinden, omdat je je misschien specifiek tot jouw generatie voelt aangesproken, neem ik dat terug, maar ik praat zeker geen poep, kijk maar eens uit je raam Dabbert.

6 december 2021 om 06:11

Los van de manier van uiten van frustratie, het is wel een generatie die niet veel opvoeding geniet, want papa en mama moeten beiden werken, anders is er geen geld . De generatie wordt altijd weggezet zoals jij nu doet, maar moeten wel overal voor opdraaien, terwijl ze maar een heel klein deel van de oorzaak zijn.
Het was altijd lang leve de lol, niets kan op en niets kan kapot. Deze generatie die ook overal in een keer voor op moet draaien na wanbeleid en partijen die de verkeerde route niet wilden aanpakken, terwijl al langer duidelijk is dat het niet langer op deze manier kan, maar het was nog niet ernstig genoeg om het te kunnen verantwoorden.
Nu, om 5 voor 12 gebeurt aanpakken wel, maar die generatie moet een huis kopen zonder hypotheek, een ton zelf meebrengen, investeren in herbruikbare energie, thuiszitten door corona, heeft straks geen/ bijna geen pensioen en ziet alles om zich heen in rap tempo duurder worden, energie ook alleen maar door de politieke situatie erachter.
Op zich vind ik frustratie wel te begrijpen, de manier van uiten hiervan niet.

6 december 2021 om 11:08

Dan had je het beter anders kunnen omschrijven. In je eerste reactie schuif je de verantwoordelijkheid op een specifieke generatie die je ook nog eens verkeerd benoemd, dat is niet duidelijk. Ik zie ook wel dat de wereld een beetje in brand staat maar dat is een oorzaak door en een probleem van meerdere generaties. Een generatie staat normaal gesproken voor 15 tot 25 jaar en niet voor de hele groep mensen die jij nu aanhaalt tussen de 14 (wtf 😖) en 75 jaar.

Als ik zie wie en wat er allemaal aan het rellen zijn dan concludeer ik dat dat groepen mensen zijn van nagenoeg alle leeftijden. Een paar maanden geleden nog een oudere zelfbenoemde "huisarts" die openlijk zijn weerstand uitspreekt tegen de regels. Dat kan en mag maar het lijkt mij niet de bedoeling om de overheid te ondermijnen voor wie dit ook allemaal nieuw is. Wij zitten met zijn allen in hetzelfde schuitje en de bedoeling is dat wij de overkant halen zonder al te veel te hozen.

Begrijp ik nu dat er in België wel publiek aanwezig is bij de wedstrijden of zijn dit weer van die kneuzen die het stadion ingebroken zijn? Jammer dat de eerdere corona-golven zoveel idioten heeft gespaard.

5 december 2021 om 22:55

Hier zijn toeschouwers toegestaan op voorwaarde dat ze een mondmasker dragen.

6 december 2021 om 19:57

Telt een bivakmuts als een mondmasker?

Als je je bivakmuts meeneemt naar het stadion ben je daar niet om gezellig een potje voetbal te kijken. Ga dan lekker op boksen of iets dergelijks als je je frustratie ergens kwijt moet, maar verneuk het niet voor de 99% van de mensen die wel gewoon rustig een potje voetbal wilt kijken. Sjonge jonge wat een droeftoeters.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Standard Luik

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
J. MulekaAanvaller172
A. BodartKeeper200
A. TapsobaAanvaller72
L. HenkinetKeeper20
A. Al DakhilVerdediger120
A. CalutVerdediger10
E. DelangreVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Standard Luik.

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren