Roger Schmidt ‘wunsch-kandidat’ om in de Bundesliga aan de slag te gaan

Zondag, 5 december 2021 om 20:45 • Laatste update: 21:38

Roger Schmidt is op de radar verschenen bij RB Leipzig. De oefenmeester van PSV is volgens Kicker de wunsch-kandidat om Jesse Marsch op te volgen. Laatstgenoemde werd eerder vandaag op straat gezet door de leiding van de Bundesliga-club vanwege teleurstellende resultaten. Leipzig bezet een teleurstellende elfde plek in de Bundesliga. Het is niet voor het eerst dat Schmidt wordt gelinkt aan een terugkeer naar zijn vaderland. Eerder viel zijn nam al bij Hertha BSC en Eintracht Frankfurt.

Volgens bovengenoemde Duitse krant is Schmidt de favoriete kandidaat om de zondag ontslagen Marsch op te volgen. Dat heeft vooral te maken met het feit dat Schmidt bekend is met het Red Bull-concern. De trainer van PSV werkte tussen 2012 en 2014 in Oostenrijk bij Red Bull Salzburg, dat als zusterbedrijf geldt van Leipzig. Schmidt heeft momenteel nog een contract tot het einde van het seizoen bij PSV, maar het is maar zeer de vraag of dat verlengd gaat worden. Beide partijen zijn nog niet tot een akkoord gekomen over een langere samenwerking.

Rik Elfrink, PSV-watcher namens het Eindhovens Dagblad, schrijft op basis van geluiden rond de club dat een vertrek van Schmidt 'op dit moment geen issue is voor hem en PSV'. Mocht Leipzig daadwerkelijk van plan zijn om zich te melden voor Schmidt, dan zullen de Duitsers met een transfersom op de proppen moeten komen. De trainer van PSV heeft geen clausule in zijn aflopende contract, waardoor de Eindhovenaren een transfersom kunnen vragen. "PSV is op dit moment bezig met de Europa League-wedstrijd tegen Real Sociedad en probeert daar een goede prestatie te leveren", citeert Elfrink uit de mond van enkele betrokkenen rond de club.

Bij Leipzig wordt assistent-coach Achim Beierlorzer voorlopig naar voren geschoven als tijdelijke vervanger van Marsch. De 54-jarige interim-trainer neemt vermoedelijk het restant van de eerste seizoenshelft de honneurs waar, te beginnen met het Champions League-duel met Manchester City dinsdag. Met ingang van het nieuwe kalenderjaar moet er een nieuwe trainer op de bank zitten. "We gaan er vanuit dat we rond 19 december de nieuwe hoofdtrainer van RB Leipzig kunnen presenteren voor de tweede seizoenshelft", benadrukte sportief directeur Oliver Mintzlaff zondag bij Sport1.

Naast Leipzig zouden ook Hertha BSC en Eintracht Frankfurt hengelen naar de diensten van Schmidt, zo schreef BILD eerder. PSV heeft al voorzichtig gezegd graag langer met de Duitser door te willen, maar de trainer aarzelt. Schmidt, die met zijn club momenteel op een tweede plaats staat in de Eredivisie achter koploper Ajax, is naar verluidt op de hoogte van de interesse uit zijn thuisland. Tussen 2014 en 2017 was de oefenmeester al werkzaam bij Bayer Leverkusen. Ook werkte hij in Duitsland onder meer voor SC Paderborn (2011/12) en Preussen Münster (2007 tot 2010).Gerelateerd

Meer sportnieuws

75 reacties (laatste reactie door maasbracht)

Nou kom maar op psv fans. Zien jullie dit graag of nieeeeeeeee

5 december 2021 om 20:59

Op zich wel, voor een leuke transfersom. Tenzij hij aan het einde gaat, dan issie gratis natuurlijk. Maar ik ben na anderhalf jaar niet overtuigd dat dit de trainer voor PSV is.

5 december 2021 om 21:20

Ik hoop dat Schmidt nog een jaartje blijft anders kun je volgend seizoen weer helemaal opnieuw beginnen. Als Schmidt nu of aan het einde van het seizoen vertrekt krijg je een leegloop aan spelers. Götze, Zahavi, Max, Ramalho en nog een paar anderen zullen zonder Schmidt waarschijnlijk ook vertrekken en dan kan PSV zich opmaken voor een tussenjaar. Tot nu toe doet Schmidt het sportief voldoende, maar aan het einde van de rit moet het wel een prijs opleveren of CL voetbal. Hopelijk blijft hij daarom nog een jaartje.

5 december 2021 om 21:21

Deze dude is hot in Duitsland als ik al die artikelen op VZ moet geloven. Wie weet kan PSV er zelfs wat held voor beuren

5 december 2021 om 21:30

Dat jij het een koekenbakker vindt Japie, wil nog niet zeggen dat ze er in Duitsland ook zo over denken. Schmidt is een prima trainer, maar krijgt in Nederland veel te veel onnodige kritiek dat ik hem wel zie vertrekken. En ja, hij heeft niet alles goed aangepakt, maar de overdreven kritiek dat hij PSV niet verder heeft geholpen is gewoon flauwekul. Ik zie trouwens niet zomaar iedereen weer vertrekken bij PSV als de trainer opstapt, de club heeft voldoende te bieden. De vraag is vooral, wie moet hem dan opvolgen?

5 december 2021 om 21:35

Zo mooi japie slaapt in een psv pyjama maar is voor feyenoord.

5 december 2021 om 21:42

Koekenbakker is een groot woord maar ik vind het geen bijzondere coach. Ik zie geen herkenbaar voetbal, spelers zijn al 1,5 jaar lamg constant geblesseerd en topwedstrijden wint hij eigenlijk nooit mits je de JC schaal wat vind voorstellen toen Ajax werd verslagen

5 december 2021 om 21:43

@Romarky, Goeie vraag inderdaad. Kan niet zo snel iemand bedenken. Zo midden in het seizoen je trainer zien vertrekken is echt kloten. Letsch, Jans of Fraser uit de Eredivisie als kandidaten misschien?

5 december 2021 om 21:46

Nou denk dat er wel veel mensen nadat schimdt teven feyenoord madueke en gapko eraf haalde hem niet bepaald serieus meer nemen. 0-4 verliezen van feyenoord kan trouwens echt niet. Is ecjt een grote schande waar je eigenlojk al ontslagen voor mag worden

5 december 2021 om 22:19

Koeman

5 december 2021 om 22:23

Nou Japie, precies hetzelfde zou je over Koeman kunnen zeggen. Maar dat is een Nederlander en dan vind je dat blessures en slecht presteren in topwedstrijden vooral aan anderen ligt. Je bent het schoolvoorbeeld van meten met twee maten.

5 december 2021 om 22:47

Ik meet niet met twee maten hoor. Ik heb altijd gezegd dat Koeman matig presteerde door de matige selectie van Barca wat we nu ook onder Xavi weer terugzien. Het is ook niet zo dat Dembele en Fati niet geblesseerd voordat Koeman kwam. Die twee kwakkelen wel vaker met blessures. PSV heeft voor Eredivisiebegrippen een geweldige selectie dus dat vind ik niet vergelijkbaar met Barca. Die zijn imo niet beter dan een Real, Atletico of Sevilla qua materiaal

5 december 2021 om 23:10

@MessiBazoer Eens hoor, dat wordt nog een grote uitdaging waarbij ik Fraser van de drie als voorkeur zou hebben. Stiekem hoop ik ook een beetje op Wim Jonk. Is misschien een gok, maar staat wel voor mooi voetbal en doet het goed met Volendam.

6 december 2021 om 00:02

Het klopt dat psv een betere selectie heeft ten opzichte van Barcelona in de eigen competitie. Die staan dan ook op de derde plek. Barcelona heeft buiten Real Madrid en Atletico echter wel een betere selectie dan de rest van Spanje. Ik vraag me wel af of, en waarom Schmidt de blessures wel aan te rekenen zijn.

6 december 2021 om 01:48

Dat constante gewissel van hem iedere keer. Spelers komen nooit op conditie als ze al na 60 minuten gewisseld worden steeds of als er steeds gerouleerd wordt. Trainingsconditie is niet hetzelfde als wedstrijdconditie

5 december 2021 om 23:21

Als ik Schimdt punten moet geven van in zicht van ons keeper krijg hij een 4 . Wat een slechte is dat zeg . Elke corner is link bij hen ongeacht de tegenstander. Al 22 doelpunten tegen terwijl Heracles op 15 staat net zoveel als hun tegen. Dat ligt dan ook niet alleen aan Drommel. Verder vind ik een matig trainer niets bijzonders. Met deze elftal kan je kampioenschap halen hier in Nederland.

Die is weg als Leipzig serieus wordt

Hopelijk is Schmidt op de hoogte van de huidige budgetten in Duitsland, dan weet ie alvast waar ie minimaal moet eindigen. En anders heeft ie altijd een excuusje natuurlijk.

Daar waar iedereen hem eerst wegwenste weet ik zeker dat een groot aantal supporters nu begint te twijfelen.

Ik vermoed dat we Schmidt kwijtraken en dat vind ik oprecht jammer. Sinds zijn komst is er eigenlijk constant progressie. Talenten en spelers die beter worden, steeds stabielere prestaties en beter spel. We kwamen echt uit een diep dal met 1,5 seizoen Mark van Bommel en het afbraakvoetbal. Jezus wat was dat slecht toendertijd. Ik zag de toekomst toen wel even flink slecht in, maar het seizoen erna met Schmidt gelijk tweede en EL overwintering. Malen en Dumfries verkopen wat toch belangrijke spelers waren en dit seizoen gaat het ook prima. Hoop op wederom EL overwintering al wordt dat nog lastig. Er is iig een mooi traject gaande nu. Onze jeugd is ook uitstekend op het moment dus daar gaan we nog veel baat bij hebben. Ik zou ook niet weten wie nu een geschikte vervanger zal zijn. Ruud in iedergeval nog niet.

5 december 2021 om 20:57

Ik zie die progressie totaal niet. Het spel is niet veel beter geworden, en de spelers zijn niet fit. Als je ziet wat Slot bij Feyenoord in enkele maanden doet. Dat is progressie.

5 december 2021 om 21:03

Hmm ik snap je wel. Ken ook veel PSV’ers die dit ook vinden hoor. Maar ik ben de tijden niet vergeten onder Mark en dat was echt echt heeeeel slecht. Dus voor mij is het al snel progressie haha. De enige vervanger voor Schmidt is eigenlijk Koeman denk ik, daar zou ik wel content mee zijn. Verder zie ik echt geen andere coaches…

5 december 2021 om 21:34

Waarom zie je geen andere coaches behalve Koeman? Dit snap ik nooit echt, waarom moet een nieuwe coach perse een grote bekende naam zijn die bijzonder weinig heeft gepresteerd. Ik zou juist niet hopen op Koeman en hopen op een andere trainer zoals Letsch bij mijn club Vitesse

5 december 2021 om 21:37

Ik wel maarja jij noemt slot ik noem het vooral veel geluk.

5 december 2021 om 22:14

Ik denk dat het niet alleen zijn naam is. Koeman heeft hij bij Vitesse, Ajax en PSV prima gedaan en bij Feyenoord, Southampton en Oranje zelfs uitstekend gedaan. De periodes AZ, Everton, Benfica en Valencia waren minder. Zijn prestaties bij Barca kunnen we pas later beoordelen want ook onder Xavi gaat het nog niet beter

5 december 2021 om 22:27

Koeman speelde bij Barcelona geen herkenbaar voetbal, spelers waren 1,5 jaar constant geblesseerd, en hij won geen topwedstrijden. Volgens jouw criteria dus geen bijzondere coach Japie.

5 december 2021 om 22:31

Last van geheugen verlies Japie? Bij Ajax zeker niet prima, bij PSV matig en iedereen was blij dat hij de trein naar Valencia nam. Bij Vitesse redelijk. Bij Feyenoord uitstekend dat is waar. En als bondscoach ook prima.
Bij Barcelona redelijk. In Engeland weet ik niet wat ik er van moet vinden. Zijn laatste stuk bij Everton was geen succes in ieder geval.

5 december 2021 om 23:07

@Andonis hoe wil je herkenbaar voetbal spelen met deze selectie van Barca die volledig uit balans is? Onder Koeman werden er iig nog redelijk wat doelpunten gemaakt door Barca. Dat Dembele en Fati cobstant geblesseerd waren daar kan Koeman weinig aan doen want dat waren ze ook al steeds voor zijn komst

5 december 2021 om 23:58

Ik heb de laatste wedstrijd van Barcelona niet gezien, maar de wedstrijden daarvoor vond ik het veldspel veel meer op het beoogde idee van Barcelona lijken dan de periode daarvoor. Dat dit niet de beste Barcelona selectie is zijn we met elkaar eens.

6 december 2021 om 01:46

Barca heeft veel balbezit maar kansen worden er amper mee gecreeerd. Niet dat het onder Koeman nou zo geweldig was, maar toen creerde Barca wel meer kansen en werd er ook meer gescoord

6 december 2021 om 06:11

Japie hoe wil je herkenbaar voetbal spelen met een selectie in onbalans...Dat geld dan toch ook voor Schmidt? Eerste maanden veel coronagevallen. Selectie van 13 spelers. Maar Schmidt werd door jou wel als volledig aansprakelijk gesteld door de wisselende resultaten. . 2e seizoenshelft Gakpo Madueke Gotze geblesseerd. Nu hebben we Propper Ginkel Gotze die steeds wat hebben. Gakpo Madueke zelfde deuntje. Zelfs de afgeschreven Guti Bruma Doan worden van stal gehaald,maar presteren mede dankzij Schmidt uitstekend. Er worden zelfs vaste patronen zichtbaar de laatste weken. Nee,Schmidt heeft veel fout gedaan maar ook nooit echt de wind in de zeilen gehad op gebied van geluk. Trouwens heeft Madueke aangegeven dat er iers niet goed is met zijn fysiek.. Niet de schuld van Schmidt. Gakpo krijgt veel schoppen. Kan ie ook niks aan doen. Ginkel Propper altijd wat of niet fresh meer. Corona zit Schmidt wel achter denk ik😜😜. Met Klaus Schwab 😃

6 december 2021 om 12:33

Schmidt heeft het in zijn eerste jaar ook dramatisch slecht gedaan. Nu heeft hij zich goed hersteld bij PSV al laat Ajax ook wel erg veel punten liggen. Wie zijn idee het was om drie blessuregevoelige middenvelders aan te trekken met Van Ginkel, Gotze en Propper weet ik niet maar dit had PSV kunnen zien aankomen. Schmidt doet het zeker niet slecht dit seizoen maar er wordt erg veel naar Ajax gekeken. Je zou ook kunnen zeggen PSV hoort eigenlijk los te stasn van Feyenoord wat met hele beperkte middelen werkt en die het verder wel fantastisch doen natuurlijk

5 december 2021 om 21:00

Enige progressie die ik zie, is uit nood geboren. Dat een Bruma, guti en doan nu redelijk goed spelen. Maar dat maakt ze niet alsnog een miskoop/onnodige koop/te dure koop. Verder zie ik vooral onnodig puntverlies en frustreert het me mateloos dat je iedere wedstrijd een tegengoal krijgt.

5 december 2021 om 21:19

Psv is verdedigend inderdaad zwak, maar dat ligt ook aan het spelersmateriaal. Er loopt nou eenmaal geen topverdediger achterin. Zelfs Ramalho maakt nog wel is de nodige fouten. Echter is het wel knap dat Psv met de huidige selectie nog volop meedoet voor de titel tegen dit Ajax. Bovengenoemde spelers lijken door het systeem ook beter te renderen, dus daar heeft de trainer zeker een aandeel in.

5 december 2021 om 21:07

Ik ben het persoonlijk (als niet PSV-fan zijnde) echt met je eens dat er progressie is gemaakt wat betreft het spelbeeld. Ik denk dat veel mensen van Bommel te veel het voordeel van de twijfel gaven naar aanleiding van zijn historie, maar het voetbal was gewoon echt niet om aan te zien. Nu vind ik persoonlijk niet dat Schmidt er echt in is geslaagd om 'zijn voetbal' te spelen, wat altijd bekend stond om constante pressie en veel aanvallen, maar mogelijk is het ook zo simpel dat hij daar bij PSV gewoon het materiaal niet voor heeft. Ik vind wel dat er nog steeds redelijk wat ruimte voor verbetering zat bij PSV, gezien het vaak echt fases in de wedstrijd zijn waarin men sterker is en de ondergrens soms best laag lag, echter is dit wel iets wat gestaag steeds beter werd. Zo moest hij het in het begin voornamelijk hebben van twee keer 10 minuten in beide helften waarin PSV echt beter was en zakte het dan terug naar een 3 zullen we zeggen, zo heeft hij tegenwoordig vaak in beide helften 20 minuten dat PSV echt de bovenliggende partij is en ligt de ondergrens vaak op een 5 of een 6 waarmee ze de wedstrijd gewoon dood kunnen maken. Het enigste wat ik wel echt wonderbaarlijk vind is de kwestie rondom de fitheid van sommige spelers (maar daar is Schmidt natuurlijk niet alleen schuldig aan). Ik hoop dan ook dat dit iets is waar PSV in de toekomst nog een keer de medische staf voor onder de loep neemt, om te kijken hoe ze dit in de toekomst kunnen verbeteren, want op het moment lijkt het soms alsof sommige spelers gewoon roofbouw op hun carriere doen met het aantal blessures waarmee ze weglopen.
Mocht het overigens niet Red Bull zijn die aanklopt zal het me ook niet veel verbazen als Borussia Monchengladbach binnenkort aankomt, want onder Adi Hutter loopt het ook niet heel lekker en zo'n complete afstraffing als vandaag zet dingen vaak in de stroomversnelling.

5 december 2021 om 22:24

Gelukkig is PSV niet te beroerd om buitenlandse trainers aan te trekken, zoals Schmidt zelf ook. Daarmee heeft PSV toch een behoorlijk grote vijver om in te vissen. Ik kan zelf niet zo 1-2-3 eentje bedenken, maar er moet wel een coach te vinden zijn die een soortgelijke stijl hanteert als Schmidt. Niet helemaal hetzelfde, en misschien te hoog gegrepen: Joachim Low?
Een Koeman zou ik zelf niet aan beginnen. Is zeker geen verkeerde coach, maar dan moet het team compleet anders gaan spelen. En Schmidt heeft toch een behoorlijke hand gehad in de spelers die aangetrokken zijn. Spelers voor zijn systeem. Dan moet die lijn ook wel echt door gezet worden.
Als niet-PSVer krijg ik een beetje het gevoel dat Schmidt's verlenging van EL overwintering afhangt. Ik denk dat als dat niet lukt hij waarschijnlijk in gesprek gaat met RBL.

6 december 2021 om 05:40

@its tom ik hoop oprecht dat we Schmidt kwijtraken even op jou opmerking wie welke spelers worden er beter ? door zijn activiteiten op de training en wisselbeleid is werkelijk iedereen al geblesseerd geraakt en is gewoon niet 100% fit en zeker al geen 6 tot 8 wedstrijden achter elkaar hoe zou dat komen ? dat wisselen van hem is toch om te huilen of nie.
nee laat hem aub gaan naar de Bundesliga want we hebben nog geen top wedstrijd gewonnen en als het erop aan komt gaan we die ook nooit winnen.
wie er wel voor de groep moet staan is nog een vraagteken maar ik zie R.koeman toch wel graag terug komen.

Zeer vaak kritiek gehad op Schmidt. Van dat geggenpressing en fullgassfussball heb ik niet veel gezien. Maar ondertussen krijgt jeugd volop de kans, ontwikkelen spelers zich prima en staan we eigenlijk waar we horen te staan. Ik zou het dus niet erg vinden om hem nog 2-3 jaar in Eindhoven te zien.

5 december 2021 om 21:00

Welke jeugd krijgt de kans dan? Volgens mij heeft er nog nooit zo weinig (eigen) jeugd in de basis gestaan bij psv dit seizoen en staan er de laatste tijd 10 buitenlanders (allemaal aankopen) in het veld.

5 december 2021 om 21:11

Wie kreeg er kansen? Antonisse, Vertessen, Ledezma (voor zijn blessure), Fofana (voor zijn blessure), Mauro. Jongens als Obispo en Teze zijn definitief doorgebroken. Jongens als Bruma, Guti en Doan waren volledig afgeschreven maar komen weer tot wasdom. Voor de rest speelt er weinig noemenswaardig in de jeugd die op het punt staan om door te breken.

5 december 2021 om 21:21

En Gakpo, Madueke en Vertessen uit eigen jeugd ontwikkelen zich onder Schmidt stormachtig

5 december 2021 om 21:23

Dat kan je toch geen kansen noemen. Die antonisse, fofana en ledezma hebben dit seizoen samen 1 minuut gespeeld in psv 1 en vorig seizoen hebben ze allemaal 1 of 2 keer mogen invallen. Dat vind ik niet echt kansen geven. Samen nog geen volle wedstrijd gespeeld in psv 1. En teze is juist zijn basisplek kwijt geraakt dit seizoen aan een transfervrije spelen. En obispo en mauro zijn toch verre van doorgebroken? Die zitten er nu echt bij als een Eiting en Ekkelenkamp. Zijn al 22/23 jaar en mogen af en toe opdraven bij een blessure of krijgen een halfuurtje bij een 3-0 tegen nec. Misschien dat ik het anders zie, maar ik vind nou niet echt dat de jeugd momenteel veel kansen krijgt.

5 december 2021 om 21:47

Welke jeugd die voldoet moet nog meer de kans krijgen? Makkelijk om te zeggen dat ze 1 minuut speeltijd hebben gekregen terwijl Fofana en Ledezma al lange tijd zwaar geblesseerd zijn. Ledezma kreeg voor zijn blessure geregeld speeltijd. En Fofana stond op het punt van zijn doorbraak voor zijn blessure. Obispo speelt zowat elke wedstrijd als basisspeler of vaste invaller. Dat is een gewaardeerde kracht geworden die niet zomaar zijn contract heeft verlengd. Evenals Vertessen. Voor het seizoen zijn Guti, Mauro, Bruma en Doan volledig afgeschreven maar moet je ze nu eens zien. Gewaardeerde spelers die onder Schmidt volledig zijn opgebloeid. Zo zwart wit als hoe jij het schetst is het dus niet. Ik noem Ihattaren die het zelf heeft verpest even niet. Net zoals Sambo die zwaar geblesseerd is. Verder is er geen talent op te noemen die duidelijk op de deur klopt. Anders zou die ook speeltijd krijgen. Er valt genoeg op Schmidt en het aankoopbeleid van PSV aan te merken maar talenten die goed genoeg zijn krijgen duidelijk wel de kans. En mocht een Unuvar bij PSV spelen zou die allang vlieguren hebben gemaakt.

6 december 2021 om 00:52

Zowel Ledezma als Fofana zijn geblesseerd. Waar heb je het in godsnaam over?

5 december 2021 om 21:05

Jeugd kreeg toch altijd al net zoveel kansen? Van Bommel liet spelers als Ihattaren, Gakpo, Sadilek en nog een paar toch ook geregeld spelen? Zie niet het verschil met nu. Misschien alleen Vertessen?

5 december 2021 om 21:15

Gakpo is een steunpilaar geworden onder hem, Teze een basiswaardige speler maar bijvoorbeeld ook Obispo die progressie laat zien in zijn ontwikkeling. Daarnaast krijgt Vertessen ook voldoende kansen. Dit zijn jongens die uit de eigen jeugd komen maar eveneens basiswaardige spelers zijn. Gakpo was destijds een wisselspeler en Sadilek stond erin wegens gebrek aan beter.

5 december 2021 om 21:10

Ik verwacht dat als hij die tijd krijgt Psv nog sterker gaat worden. Spelers leven weer op onder hem en de jeugd krijgt ook voldoende kansen. Daarnaast merk je dat tegenstanders bij wijlen worden weggespeeld. Het ziet er niet altijd even mooi uit maar hij doet nog volop mee voor de titel en heeft kans om te overwinteren Europees. Vergeet niet dat Psv ook pech heeft gehad met veel blessuregevallen.

R. Schmidt ik zeg Houdoe en pak je kans en neem je jou eigen Duitse stafmaatjes en drommel mwene en Gotze mee .

Lijkt me duidelijk dat Roger Schmidt aan zijn laatste maanden bij PSV bezig is. Die heeft de clubs voor het uitkiezen, ondanks zijn mislukte project bij Bayer Leverkusen.
Als ik in zijn schoenen zou staan, zou ik voor Hertha BSC gaan, daar is naar mijn mening de meeste winst te behalen.

Jansen is denk ik wel een goede kandidaat voor zijn opvolging bij PSV

5 december 2021 om 21:54

Schijnt dat de huidige coach van Jong PSV het beter doet dan dat Jansen dat bij Jong PSV deed. Die zal wel een streepje voor hebben.

Een mooie strik er omheen en dan bijvoorbeeld Arne Slot halen? Onder leiding Schmidt is er vrijwel altijd wel een bepaalde mate van gedoe geweest. De koers was/is dat er een onduidelijke koers was/is.

5 december 2021 om 21:05

Slot gaat echt niet binnen deze korte tijd van Feyenoord naar PSV.

5 december 2021 om 21:05

Ik denk niet dat psv nou in de positie is om zomaar even de trainer van feyenoord weg te halen😂

5 december 2021 om 21:15

Gaat waarschijnlijk Koeman of Cocu worden.

5 december 2021 om 21:28

Ik zou jonk wel eens willen zien

Lijkt me een mooie club voor hem. Kan zeker na PSV nog een stapje omhoog. Hij laat ze nu gewoon goed voetbal spelen, maar Ajax is gewoon te goed. Geen schande.

OFF: Waarom worden er in artikelen mbt de Bundesliga altijd van die Duitse termen in de titel gezet? Erg cringeworthy.

5 december 2021 om 21:45

Waarom gebruiken mensen termen als cringeworthy in de Nederlandse taal?

Ronald Koeman lijkt mij een geschikte opvolger mocht Roger Schmidt in de winter naar RB Leipzig vertrekt. Haal je een ervaren trainer met een PSV verleden.

Niet nu met deze shit komen
PSV moet donderdag optimaal presteren en dit draagt hier niet aan toe.
Ik zie zomaar gebeuren dat Schmidt na donderdag vertrekt bij uitschakeling
Wint PSV daarentegen dan is hij in januari weg
Ik denk dat Gerbrandts hoopt op winst donderdag en dat Schmidt vertrekt in januari.
Hiermee redt hij zijn gezicht en kan hij blijven zitten. Excuus voorhanden

5 december 2021 om 21:56

Waarom zou Schmidt na donderdag moeten vertrekken? Wat een onzin. Die dient zijn contract uit als een gentlemen, zoals dat hoort. Maar na het seizoen zie ik hem wel vertrekken. In Leipzig schijnen ze een coach te zoeken die dit seizoen afmaakt en Schmidt heeft een contract tot eind van dit seizoen.

Als dit waar is, dan stap ik zelf ook over naar Duitsland.

Derde plaats achter Ajax en Feyenoord*

Het ligt aan Scmidt zelf, als hij wil dan is hij weg, PSV zal hem willen behouden. Persoonlijk denk ik niet dat hij PSV nou enorm veel heeft gebracht. Opvolger? Cees van Wonderen?

6 december 2021 om 12:12

Midden in het seizoen is niet ideaal, maar als je 0-4 verliest van az en feyenoord en 5-0 van ajax, zonder prijzen te winnen is het best opmerkelijk dat hij er nog zit. Ja oke de jc schaal maar dat is een troostprijs.

Ik merk dat ik bij dit bericht door een mix van emoties ben gegaan

- laat ik als Ajaxfan een grap maken over dat dit slecht nieuws is, en dat Leipzig nu een pressievol elftal zal hebben, vol met roulatie op basis van de ‘fitheid’ parameters van Schmidt (blessureboeg gegarandeerd)
- Flauw natuurlijk, iedereen zal vast al hebben gereageerd met dezelfde grappen
- Wat? Ben ik de enige die Schmidt dé clown van de Eredivisie vind?
- Aah, de rest van VZ maakt een grap waar ik intrap ipv andersom, leuk gedaan!

Ik had meer van Schmidt verwacht toen ie aangesteld werd. Er zijn teveel wedstrijden waarin PSV niet dominant genoeg is en de tegenstanders het idee geven dat r wat te halen Valt. Er zit weinig idee in t asnvalsspel en het is met name hopennop Ingevingen van spelers als Gakpo en Madueke. Vindt overigens wel dat ie t beter doet dan Van Bommel. Dat was echt dramatisch op t eind. Maar inderdaad heeft Slot t beter en eerder op de rit met een straatlengte minder budget.

Dubbel goed nieuws voor PSV. Schmidt die kan vertrekken. Cocu en Van Bommel zijn als opvolgers beschikbaar. Dat zullen de concurrenten van PSV ook prima vinden

5 december 2021 om 23:10

Cocu werd kampioen en overwinterde met PSV als eerste Nederlandse club sinds jaren in de CL. Laat Schmidt dat eerst naar eens zien te presteren

Gewoon laten gaan en Henk frazer halen! Is een topper!

Met schmidt werd psv 2,, zzonder schmidt ook 2e. Merk weinig verschi, behalve dat topwedstrijden niet het ding van Schmidt zijn.

6 december 2021 om 01:11

Het seizoen voor Schmidt werd psv vierde met onthutsend slecht voetbal

Ik zie hem graag vertrekken als een psv fan want , ik vindt hem niet passen bij psv heel makkelijk afgeven op scheidsrechter , vroege wissels doorvoeren enz enz

Miss is cocu een optie dat zou wel mooi zijn want hij heeft het wel goed gedaan bij de club PSV !!!

Neeeeee!, blijf maar in eindhoven 😉

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

RB Leipzig


15 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
C. NkunkuMiddenvelder199
André SilvaAanvaller198
Y. PoulsenAanvaller124
P. GulácsiKeeper180
P. TschaunerKeeper00
AngeliñoVerdediger160
Voor de complete selectie: Clubpagina RB Leipzig.

5 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2020- PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07
Laatste voetbalnieuws

KNVB stelt Danny Makkelie aan voor topper tussen PSV en Ajax

Danny Makkelie is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter voor de topper tussen PSV en Ajax van aanstaande zondag. De wedstrijd tussen de koploper en nummer twee van de Eredivisie vangt...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren