Ziyech over terugkeer bij Ajax: ‘Als het aan mij ligt, gaat dat zeker gebeuren’

Zondag, 5 december 2021 om 10:18Chris Meijer

Hakim Ziyech hoopt ooit terug te keren bij Ajax, zo geeft hij te kennen in een interview met Ziggo Sport. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler verliet de Amsterdammers anderhalf jaar geleden voor een dienstverband bij Chelsea. Ziyech noemt Ajax een plek ‘waar hij zich altijd thuis heeft gevoeld’.

Ziyech krijgt in het interview de stelling voorgelegd of hij ooit zou willen terugkeren bij Ajax. “Eens”, reageert Ziyech. “Nou ja, ik zou het wel graag willen. Ik heb een fantastische tijd daar gehad en het is een plek waar ik me thuis heb gevoeld. Of het gaat gebeuren, zal de toekomst uitwijzen. Als het aan mij ligt, gaat dat zeker gebeuren.”

De tijd van Ziyech bij Ajax kwam wat rigoureus ten einde, daar het voetbal in maart 2020 stil kwam te liggen vanwege de coronapandemie en hij daarna geen wedstrijd meer in het shirt van de Amsterdammers speelde. “Natuurlijk is dat jammer, maar dat is ook de situatie die er op dat moment was. Dat heeft daarvoor gezorgd. Het is jammer, maar het is wat het is en ik heb dat rustig een plek kunnen geven. Ik heb me er niet al te druk om gemaakt.”

Ziyech ligt voorlopig nog vast tot medio 2025 bij Chelsea. Moet Marc Overmars hem dan over ruim drie jaar bellen? “Dat is niet aan mij. Dat laat ik aan hen over. Ik probeer nu gewoon iedere dag te genieten en mijn ding te doen. Wat de toekomst brengt, zien we dan wel. Ik hoop het wel, maar het is niet aan mij of dat gaat gebeuren.” Ziyech speelde tussen 2016 en 2020 165 wedstrijden voor Ajax, waarin hij goed was voor 49 doelpunten en 81 assists.


Poll

Zie jij Hakim Ziyech ooit terugkeren bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door nick danninga)

Ik hecht niet zo veel waarde aan zulke woorden. Ik heb ene Luis Suarez dat ook wel eens horen zeggen. Maar zodra er een grote zak geld voor hun neus word gehouden is die ‘clubliefde’ ver te zoeken, wat ik overigens ook begrijpelijk vind.

5 december 2021 om 10:28

Weet niet heb bij Zyech wel het idee dat hij dat niet zegt als hij t niet echt zou menen. Neemt niet weg dat dat dan niet moet zijn op het moment dat hij echt ver over z'n top is. Gelukkig kan Ajax tegenwoordig de lat ook wat hoger leggen.

5 december 2021 om 10:31

Kan ook in een andere rol!

5 december 2021 om 10:49

Het heeft ook niks te maken met dat ze zeggen dat ze zeker weer bij Ajax gaan spelen. Ik interpreteer Ziyech meer dat hij aangeeft dat hij niet zal zeggen dat hij absoluut niet meer naar Ajax zou gaan. Zou ook gek zijn om een club uit te gaan sluiten voor de toekomst

5 december 2021 om 10:53

@MW91
Natuurlijk komt hij niet terug! Net als Vertonghen, Alderweireld, Suarez, Sneijder, Van der Vaart enz. enz.

5 december 2021 om 11:04

Het verschil is dat Ziyech niks beloofd. Is ook slimmer want je weet nooit hoe het loopt. Zoals Vertonghen, hij wilde wel, maar hij wilde ook weer niet de concurrentiestrijd aangaan met Blind, omdat hij zijn vriend is.

5 december 2021 om 12:31

Tegenwoordig is het gewoon moeilijker omdat Ajax te goed is. Suarez is nu eigenlijk goed op zijn plek bij Atletico en tegelijk nog een beetje te goed voor Ajax, maar wanneer hij straks ineens niet meer goed genoeg is voor Atletico is hij ook meteen te oud en waarschijnlijk niet goed genoeg meer voor Ajax.

Van der Vaart en Sneijder wilden bijvoorbeeld op terugkomen, maar wel pas toen ze al flink aan het aftakelen waren en dan heb je er weinig aan.

Eerst zien dan geloven en als Ziyech het dan toch doet, graag rechtstreeks transfervrij vanuit Chelsea.
Een x de rollen omgedraaid..

Het blijft een mooie en interessante voetballer voor welk elftal ook. Daarom denk ik dat hij zijn waarde zeker gaat verzilveren in het buitenland. En dat hij dan te oud is om terug te keren om een stempel te drukken op een ambitieuze elftal van Ajax. De club heeft juist altijd jonge spelers, talenten, die eerder de kans krijgen dan oudgedienden. En terecht, het is manier om geld te verdienen voor de club.

Denk niet dat het erin zit toch? Ligt eraan hoe lang Ziyech doorgaat, en hij leek me nooit het type (ook gezien zijn positie en stijl) die tot na zijn 35e doorgaat.

Zou mooi zijn. De kans is best aanwezig dat Antony na dit seizoen weg is. Met Ziyech hebben we dan weer een uitstekende vervanger! Zonde eigenlijk dat Chelsea voor Ziyech zo'n deceptie is geworden, want wat een voetballer is hij

5 december 2021 om 10:48

Deceptie is wel overdreven. En heeft toch die cup met die grote oren mogen noteren op zn palmares. Uiteraard had t allemaal nog beter kunnen gaan, als hij niet zoveel geblesseerd was.

5 december 2021 om 11:02

Doet het laatste tijd goed hoor. Volgens mij krijgt ie ook steeds meer speeltijd.

5 december 2021 om 11:22

Blijkbaar volg jij Chelsea of Ziyech niet want hij speelt gewoon

5 december 2021 om 16:53

Donny is een deceptie,ziyech is toch nagenoeg basisspeler en is belangrijk...

Hij zegt ook niet dat hij terug komt. Hij kiest de juiste woorden. Hoop the wizard wel weer terug te zien, man wat heb ik genoten van hem.

Laat Amsterdam niet té lang wachten Hakim! Zou gaaf zijn.

Had iemand een ander antwoord verwacht!?
Geloof dat Zyiech beter op zijn plaats zou zijn bij het Feyenoord publiek, waar ie ongetwijfeld (meer) aanbeden zou worden.

5 december 2021 om 10:36

Je bedoeld net zo als Berghuis? Echt wat een onzin opmerking.

5 december 2021 om 10:55

Ach zou het? Als Ziyech van Ajax naar Feyenoord zou zijn gegaan, zou dat ook niet in dank zijn afgenomen.

5 december 2021 om 10:44

Hele rare opmerking

5 december 2021 om 10:54

Ik denk dat het Ajax publiek ook wel aardig met hem wegloopt.

5 december 2021 om 10:56

Wat een onzin Ziyech was heel erg geliefd en er werd zoveel over hem gesproken dat hij de beste speler was door 99% van de fans maar natuurlijk moeten 1% negatieve fans weer verpesten voor 99% van de fans..

5 december 2021 om 11:09

Ziyech werd op een gegeven moment nog net niet weggepest doordat hij geregeld werd uitgefloten (er kwam die zomer alleen geen geschikte club) en is na de kampioenswedstrijd van PSV (3-0) zelfs fysiek aangevallen door supporters.

5 december 2021 om 11:22

Wekelijks mog wel.. Is een paar keer gebeurd door één specifiek groepje. De rest van het stadion zong hem juist toe.

5 december 2021 om 11:40

Een paar honderd man die de stemming onder 50.000 man in het stadion en een miljoen mensen in het land bepalen? Als dat zo is, dan i er bij jouw clubje ook flink wat mis, want dan zijn ook een miljoen Feyenoord fans tegen de plannen voor een nieuw stadion en het eens met het bedreigen van spelers en bestuursleden bij hun eigen huis.

5 december 2021 om 11:42

Oke, prima, dan pas ik wekelijks aan voor geregeld. Boodschap blijft hetzelfde. Het ging in ieder zo ver dat Ziyech om die reden weg wilde. @PaulR_1982, bij andere clubs zal er vast wel ook iets soortgelijks gebeuren, maar dit topic ging over Ziyech.

5 december 2021 om 17:10

Ben het wel eens met Marocberkane hoor, er was een tijd dat Ziyech niks goed kon doen en uitgefloten werd. Waren genoeg Ajacieden die hem liever zagen vertrekken. Dat waren geen 'paar honderd man'.

5 december 2021 om 11:36

Is het niet zo dat wanneer je bij Feyenoord iets doet wat bepaalde mensen niet zint, ze avonds thuis in je tuin staan? Gelukkig zijn dat niet de doorsnee Feyenoord-fans, maar het is wel een heel eng groepje. En elke club heeft een eng groepje dat zich fans noemt, maar mensen thuis opzoeken en bedreigen zie je bij niet heel veel andere clubs.

5 december 2021 om 12:10

Had 'ie zeker niet beter gepast , want was te goed voor dat niveau geweest en dan krijg je weer dezelfde situatie als met Berghuis, die daar nu ook niet meer geliefd is. Flauwe opmerkingen kunnen flauwe reacties verwachten.

5 december 2021 om 14:15

Als Ajax zo goed is horen ze meer dan 1 punt los te staan. Wat een onzin.

5 december 2021 om 12:12

Ok man. Als jij daardoor beter kan slapen.

Ik weet tuurlek kiest hij zijn woorden zorgvuldig. Maar bij hem heb ik toch zeer sterk het gevoel dat hij wel altijd meent wat hij zegt. Maar man o man wat zou ik dat super geil vinden als hij ooit snel weer een ajax shirt aantrekt. Ik ben nog steeds van mening dat ziyech voor het spel de belangrijkste speler was voor ons toen(nee zeker niet de jong, krijg zeker gezeik door de fanboys🤪). Tuurlek tadic had meer rendement etc. Maar hoe ziyech het spel verdeelde en verdediging open brak, dat was echt essentieel.

Bizar eigenlijk, maar ik was Ziyech alweer vergeten.

Wat hebben wij ajacieden een geluk dat er de laatste jaren zo'n geweldig team staat!

Zou echt top zijn kan ook op een oudere leeftijd nog geldig zijn op 10 als een soort Pirlo die het spel een beetje bepaald.

zo'n speler als hij dadelijk rond de 30 is gaat altijd voor het hoogste. Wordt dan nog een keer buitenland of anders ajax miss.

Dat zou zeker heel mooi zijn. Maar ik weet ook dat andere Ajacieden die hoop ooit ook uitspraken, maar uiteindelijk niet terugkeerden...

5 december 2021 om 11:45

Dat is altijd lastig natuurlijk, want op dit moment staat het elftal al een huis. En wie weet staat er over 3/4 jaar ook wel een elftal waar er misschien wel geen plek voor Ziyech is. Of heeft hij niet meer het juiste niveau, kan zowel positief als negatief zijn en krijgt hij een fantastisch aanbod van een andere club.

Ik vind het altijd een beetje flauw om dit soort vragen aan spelers voor te leggen. Want er is geen speler die zal zeggen dat hij nooit meer terug zou willen keren. Allemaal houden ze de deur op een kier. En dat snap ik ook echt heel goed, alleen is het bij de ene speler iets geloofwaardiger dan bij een ander.

Een ding kunnen we denk ik wel stellen en dat is dat Hakim geen toneelspeler is. Wellicht laat hij soms zelfs iets te goed zien hoe hij zich voelt. Op zich geloof ik niet zo in terugkeren maar ik denk echt dat hij wel meent wat hij zegt. Maar voorlopig hoop ik hem te zien bij een club waar hij goed gebruikt wordt en waar hij volledig tot zijn recht komt. Maar dat zal ook van hemzelf afhangen. Ik blijf genieten van deze tovenaar die het voetbal een stukje mooier maakt.

Ik zie Hakim wel terugkeren bij Ajax. Vooral als Ajax de komende jaren het Europees ver kan schoppen en top salarissen kan uitbetalen....

“Als het aan mij ligt gaat dat zeker gebeuren”…

Nou dan staat dat dus vast, want laten we dan ook in de realiteit van het voetbal blijven en aangeven dat Ajax ook nog wel iets aan hem moet hebben als hij besluit dat te willen. Dus bij einde contract van Chelsea misschien nog een jaartje ergens cashen en dan naar Ajax. Je bent welkom.

En van mij mag hij terugkomen. Super voetballer, maar ook een goede mentaliteit. Weet nog goed vanuit het stadion hoe hij druk zette tegen spelers van Utrecht in die wedstrijd om het kampioenschap in 2019, na het debacle in de CL. Echt een topper!

En als het aan mij ligt, vermoedelijk een impopulaire reactie hier op voetbalzone, niet. Ben echt nooit fan geweest van Ziyech... de jongen kan gewoon echt wel goed ballen, en heeft zo nu en dan een geweldige ingeving. Echter stoorde ik mij altijd aan al het balverlies, en het ontzettend veel missen van kansen. Weinig zelfkritiek, en het ligt altijd aan alles en iedereen als het hem niet lukt om te scoren. Nee van mij persoonlijk hoef ik hem niet meer bij ons aller Ajax terug te zien, maar ik ben gezien alle superlatieven hier altijd, vermoedelijk in de minderheid.

Topvoetballers zijn altijd welkom, hopelijk is dit het laatste jaar bij Chelsea en kan hij in z'n topjaren nog in Italië of Spanje z'n kunstje laten zien.

Beter gaat hij niet terug, dan is de conpetitie te snel gespeeld nu blijft t spannend tot ronde 25 hahaha. Zou wat zijn als ie terug komt over een paar jaar, nu die weg is zie je pas wekelijks wat je mist op tv. Wat een mooie voetballer en een mooi mens.

Als Ziyech zegt dat hij graag terug wil keren geloof ik daar zeker in is een slimme speler is verstandig omgegaan
Met zijn carrière het is anders dan met andere spelers die zeggen dat ze terug keren

Nou Hakim Ziyech je bent welkom bij ajax

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
4.Vitesse361
5.AZ3513
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder191
D. TadićAanvaller197
S. BerghuisAanvaller185
S. HallerAanvaller1712
D. KlaassenMiddenvelder163
R. PasveerKeeper160
AntonyAanvaller157
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

325 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Chelsea 12 2 2 0
2020/2021 Chelsea 23 2 3 0
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
Laatste voetbalnieuws

Ziyech en Lukaku voeren discussie: ‘Het is normaal dat ze niet blij zijn'

Hakim Ziyech en Romelu Lukaku verlieten dinsdagavond tijdens het duel met Brighton & Hove Albion (1-1) voor de rust hevig discussiërend het veld, nadat ze het eerder in de eerste helft...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 19 januari
Girondins de Bordeaux hoopt Thierry Henry aan te stellen als nieuwe trainer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren