Spaanse media maken zich zorgen: ‘Memphis, we hebben een probleem’

Zondag, 5 december 2021 om 08:43Chris Meijer

Memphis Depay moet het ontgelden in de Spaanse media na de door Barcelona met 0-1 verloren thuiswedstrijd tegen Real Betis. De aanvaller stond negentig minuten binnen de lijnen bij de ploeg van trainer Xavi, maar liet geen overtuigende indruk achter. Zo spreekt Mundo Deportivo bijvoorbeeld van ‘zijn slechtste wedstrijd in het shirt van Barcelona’.

“Dit liet zien dat hij het moeilijk heeft om als nummer negen met zijn rug naar het doel te spelen”, zo motiveert Mundo Deportivo. “Hij kon een aantal ballen niet onder controle krijgen die hij op de juiste manier kreeg aangespeeld en wist niet hoe hij in de ruimte kon komen.” Sport geeft Depay de laagste beoordeling van alle spelers van Barcelona: een 4, hetzelfde cijfer als Philippe Coutinho en invaller Frenkie de Jong. “Hij kon de lijn van de wedstrijd tegen Villarreal niet doortrekken. Marc Bartra verpestte zijn avond en zorgde ervoor dat hij amper in de wedstrijd kwam.”

‘Tijd om het te zeggen: Memphis, we hebben een probleem’, kopt Marca. “Hij begon het seizoen heel goed, met drie doelpunten in de eerste wedstrijden. Maar zijn prestaties zijn nu al een tijdje teleurstellend. Iedereen zag het, maar het was zaak om een van de weinige aanvallende krachten van Barcelona niet kapot te maken”, schrijft de meest verkochte sportkrant van Spanje. “Tegen Villarreal beleefde hij eigenlijk al een wedstrijd om te vergeten, maar met een doelpunt op het laatste moment deed hij de kritiek verstommen.”

Xavi richt zich na eerste nederlaag als trainer van Barça tot Depay

Ook Xavi liet zich na het duel met Real Betis uit over Memphis Depay.Lees artikel

“Er zijn doelpunten, die behoorlijk belangrijk zijn. Maar tegen Real Betis scoorde hij niet en bevestigde hij dat er iets mis is met hem. Hij was onzichtbaar, creëerde geen enkele fatsoenlijke kans en verloor de nodige ballen”, vervolgt Marca. “Het probleem is dat de mensen op de tribune dat zich beginnen te realiseren, ze verliezen hun geduld. De eerste fluitconcerten waren al te horen. Niet massaal, dat is waar. Maar het Camp Nou heeft zijn regels en die beginnen voor Depay in werking te treden. Het is duidelijk dat hij niet de enige zondebok is, want de problemen van dit team zijn talrijk. Maar Depay werd gehaald om het verschil te maken en dat doet hij tot dusver niet.”

AS noemt Depay een Quixote die tegen windmolens vecht. Daarmee wordt verwezen naar de hoofdpersoon van de roman De vernuftige edelman Don Quichot, waarin de hoofdpersoon op een zeker moment in de war raakt en windmolens gaat aanzien voor reuzen. “Na twee stappen vooruit, deed Barcelona weer een stap terug tegen Real Betis”, schrijft AS. “De oorzaak van deze nederlaag is desondanks geen groot mysterie. Er is in de belangrijke zones van het veld een gebrek aan topspelers, dat is overduidelijk.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

126 reacties (laatste reactie door viscacatalunya)

Ik las ergens dat hij 20 keer de bal verloor.. dat zijn toch wel cijfers.

Maar goed ik denk niet zo zeer dat Depay een probleem heeft maar eerder Xavi en FC Barcelona. Alsof ze Depay eruit kunnen halen voor een ander spits, er is niks beter. Depay droeg Barcelona met zijn doelpunten en gevaar, natuurlijk kan hij dit niet wekelijks.

Want hoe gaan ze ooit uit deze situatie geraken? Gavi, Nico leuke talenten maar gisteren zag je ook dat zij geen monsters zijn, volgens vele zouden ze het wel even doen zonder Frenkie. Dacht het lekker niet.

Dembele viel wel fantastisch in, maar het is zoals vaker blaffen en niet bijten en als je vandaag vaak je pagina refresh kan je ergens wel lezen dat Dembele een verrekking heeft en de volgende match mist.

5 december 2021 om 09:01

Dat gezeur op Memphis is zo simpel, Barcelona heeft letterlijk 0 euro, . Ze mogen in hun handjes knijpen dat Memphis besluit om daar tegen een lager salaris transfervrij naar toe te gaan. Noem mij maar een betere transfervrije optie ? Probleem is dat het middenveld inclusief Frenkie de Jong, die 86 miljoen heeft gekost echt nul scorend vermogen heeft. Dus als de goals voorin uitblijven, dan heb je elke wedstrijd een serieus probleem, maar vooral lekker zeiken op Memphis, lekker makkelijk.

5 december 2021 om 09:10

Idd eerst was alles de schuld koeman terwijl de club zelf alle geloofwaardigheid bij koeman vernietigde, en nu is het depay zeker, het echte probleem is jarenlang drama-beleid, zowel sportief als financieel. En dan van Koeman verwachten dat ie nog even de CL wint ofzo. Een hele grote plaat hebben ze voor hun kop. Xavi heeft geluk dat hij een clubman is en het vriendje van de voorzitter, maar als hij het met dezelfde selectie als koeman moet gaan doen gaat het m ook niet worden

5 december 2021 om 09:12

Nouja, laten we onze ogen ook vooral niet sluiten voor zijn tekortkomingen. Als het loopt speelt hij zijn eigen spel, als het niet loopt speelt hij alsnog zijn eigen spel. En dat is zijn probleem. Bij 1-0 in de laatste minuut is een aka, een rabona of een panenka gewoon totaal onnodig en vreselijk irritant als het balverlies inluidt.

5 december 2021 om 09:19

Natuurlijk heeft hij zijn beperkingen, en ook ik erger mij regelmatig aan zijn keuzes. Hij gaat dribbelen wanneer hij moet passen, en passen wanneer hij een actie moet maken. Zoekt vaak de onlogische oplossing, allemaal kenmerken van een momenten voetballer. Maar dat weten we toch al jaren, en dat weet je toch ook als je hem besluit te halen? Maar nogmaals noem mij een betere optie die transfervrij was ? Het probleem is zoveel groter dan Depay …

5 december 2021 om 09:23

@DrMario, uiteindelijk weten we dit inmiddels wel. Of Memphis is geweldig, of het is helemaal niets. Dat Rabona of Panenka ga je nooit meer vanaf komen, ook zijn tekortkomingen niet. Inmiddels weten we wat we aan Memphis hebben als het goed loopt maar ook als het niet goed loopt. Gaan we het elke keer over het zelfde hebben? Wellicht moeten we onszelf afvragen wie Barcelona op zou stellen als ze Memphis niet hadden en waar ze überhaupt nu zouden staan op de ranglijst.

5 december 2021 om 09:30

@Caribbean,

Nouja, ik heb het altijd over hetzelfde omdat dat bij Memphis het verschil maakt tussen wereldtop- en de subtopspits die hij momenteel is. Als hij dat uit zijn spel haalt is het een geweldige spits voor heel veel teams, het beperkt hem simpelweg enorm. Mja, dat laatste vind ik altijd enorm simpel. Wellicht had er dan een jeugdspeler doorgebroken of had er een andere spits gestaan met wellicht dezelfde cijfers. Dat kun je simpelweg niet vaststellen.

5 december 2021 om 09:34

Dat weten we jaren lang al slecht beleid is gevoerd door bartomeou. Depay is door Koeman gehaald. Als er geld was had Koeman nog steeds depay gehaald. Je had beter met manaj kunnen spelen in de spits, maar nee Koeman had weer geen vertrouwen. Koeman was een dead men walking in Barcelona door Laporta. Dat is de fout van Laporta dat die lang heeft gewacht om Koeman te ontslaan.

Wie heeft dat gezegd dat we de CL moeten winnen. Ik wil graag die artikel lezen of misschien een filmpje.

5 december 2021 om 09:35

Precies Baradona,transfervrije Memphis laat dit seizoen meer zien dan dure Frenkie. Maar daar mag je niks over zeggen.

5 december 2021 om 09:42

"Memphis Depay en Frenkie de Jong hebben weinig tot geen indruk kunnen maken op de Spaanse media. Het medium dat ook kritisch was over De Jong.

'Hij speelde niet vanaf het begin en dacht ook tijdens zijn invalbeurt al aan Bayern. Hij speelt slecht en had veel verkeerde keuzes', aldus het medium"

Is toch bizar en schandalig dat er een heel stuk over de Spaanse kritiek op Depay wordt getypt, maar de kritiek op media's golden boy Frenkie er vakkundig uit wordt gehaald. De ene Oranje speler is de andere niet. Maar goed, dat was al langer duidelijk.

5 december 2021 om 09:43

Probleem ligt niet alleen bij de middenvelders. Imo ligt het grootste probleem bij de vleugelspelers. Voorheen had je daar Neymar en Messi lopen. De creme dela creme. Mits fit heb je daar Fati en Dembele lopen, wat kwalitatief een stuk minder is, alleen heb je wel snelheid en diepgang op de vleugels. Nu staan er spelers op de flanken die dat allemaal niet hebben, waardoor al het gevaar moet komen van Depay. Ik ben fan van Depay, want wanneer die het op zn heupen krijgt is ie geweldig. Alleen weet je ook dat ie dat niet iedere wedstrijd kan. Overigens zou ik als club zijnde eerst eens kijken naar de prestaties van spelers waar je honderden miljoenen voor neer hebt gelegd, alvorens je iemand met de grond gelijk maakt die nota bene transfervij is binnen gekomen.

5 december 2021 om 09:48

Der bomber, waar kan dat mee te maken? Persoonlijk denk ik dat 2 factoren meespelen.

5 december 2021 om 10:14

@Baradona,

O, eens hoor. Het probleem van Barcelona is niet Depay. Er is bij die club ontiegelijk veel mis. Zoals verwachten dat Frenkie de Jong goals en assists gaat maken. In het geweldige CL seizoen had Frenkie welgeteld 0 goals en 0 assists. Dat type speler is hij ook helemaal niet.

5 december 2021 om 10:20@ bomberr: beide spelers spelen heel slecht en voegen absoluut niets toe bij dit zeer matige Barca. Dan is het typisch voor deze Frankie de Jong fansite dat de kritiek op hem hier mondjesmaat genoemd wordt en er uitgebreid op Depay wordt ingegaan.

Ik vind nog steeds dat de Jong een one day fly is. Dat Ajax seizoen werd hij door de echte toppers van dat elftal meegezogen naar een veel hoger niveau dan hij werkelijk heeft. Deze jongen is echt een hype, een hoax zou ik bijna zeggen en een parodie op wat we verwachten van een middenvelder. Er zijn zat modale en simpele middenvelders te vinden die meer impact en hun stempel drukken op het team waarin ze spelen dan deze Frenkie de Jong.

5 december 2021 om 10:40

Als dat zo is, waarom wordt ie dan überhaupt opgesteld? Al jarenlang.
Dat je geen fan bent is duidelijk, maar je overdrijft wel

5 december 2021 om 10:43

Nou dat “Frenkie de Jong fansite” kun je wel weglaten. Tegenwoordig is het de Depay en vooral Lang fansite! Het is een nationale hobby geworden om De Jong en De Ligt af te branden. Dat hij niet best speelt ziet iedereen. Als er dan van dat gezwam wordt opgekalkt als dat hij door de echte toppers (….) werd meegezogen destijds bij Ajax, dan kan ik je adviseren om naar andere sporten te gaan kijken. Want van voetbal heb je echt helemaal niks begrepen!

5 december 2021 om 10:53

LOL, deze vent draait het doodleuk om, uitgerekend in een artikel met tientallen negatieve reacties over Depay... doodleuk gaan beweren dat het hier juist een Depay fansite is. Hilarisch. En natuurlijk Frenkie en De Ligt in de slachtofferrol, maar Lang die na Depay arguably de meest bekritiseerde speler is op VZ? "Lang en Depay fansite hier!!!". Tevens, Frenkie lifte wel degelijk mee op het fenomenale niveau van vormgevers Ziyech en Tadic die samen rond de 110 goals assists hadden 18/19. Onana en De Ligt hielden de boel achterin dicht, maar zo fenomenaal én cruciaal als sommige Frenkie en Donny willen doen voorkomen? Onzin. Edit: ook veelzeggend dat deze Ajacied doodleuk loopt te schreeuwen over nota bene kind van de club (!) Lang, maar onze Frenkie en De Ligt zijn dan weer zielig. Apart brilletje heb je.

5 december 2021 om 11:00

Koeman wou Memphis

5 december 2021 om 11:33

@baradona, wat een aparte redenatie. Omdat ze geen geld hebben mogen zo in hun handjes knijpen en vooral geen kritiek leveren. De enige mensen die Barcelona hebben verpest zijn Rosell en Bartomeu. Mensen moeten zich op hen focussen en niet op de club Barca die pas sinds kort een nieuwe weg hebben ingezet. Omdat het nu een aantal Nederlands betreft zijn mensen echt bekrompen geworden.

5 december 2021 om 12:01

Memphis verdient 1 miljoen per jaar meer dan dat hij bij Lyon verdiende… hij is niet gek 😜

5 december 2021 om 12:01

@BomberVent? Schreeuwen? Moet ik nu op iemand reageren die niet eens een ander op een normale manier kan aanspreken? Ga eens normaal doen joh als je wilt discussiëren! Oh nee dat wil je niet want alleen je eigen mening is juist…

5 december 2021 om 12:14

Klopt. Als ze echt zoveel kritiek gaan hebben op Depay en Frenkie wordt het misschien tijd om te vertrekken bij dit zinkende schip en een stap hogerop te gaan, een team wat meer smaakt naar Oranje.

5 december 2021 om 12:54

@ajaja: jij zegt: "dan kan ik je adviseren om naar andere sporten te gaan kijken. Want van voetbal heb je echt helemaal niks begrepen" dat is de meest trieste opmerking die ik zo vaak zie van de Frenkie de Jong fanboys. Ik kan dat beter tegen de fanboy van Frenkie zeggen, want die zien dingen die er niet zijn, zoals klasse en brille bij Frenkie. Juist de fanboys zien niet dat de Jong werkelijk niets toevoeg.

5 december 2021 om 13:53

@FR_RonnieJa die opmerking had ik misschien weg moeten laten. Heb je gelijk in. Ik zeg trouwens ook dat ik vind dat hij niet best speelt. Daarentegen had jij jouw laatste zin beter ook weg kunnen laten. Vind je het niet frappant dat de kenners die werkzaam zijn in de voetbalwereld er blijkbaar minder kijk op hebben dan die toetsenbordterroristen hier op vz en op social media?

5 december 2021 om 14:09

@ajaja: misschien wel, maar chargeren is natuurlijk wel leuk om een discussie op gang te houden.

Overigens, ik heb geen idee hoe oud je bent maar ik ben bijna 60. Ik heb Cruijff zien spelen in zijn eerste periode bij Ajax, grote middenvelders als Socrates, Boniek, Platini, Zidane, Keegan, van Hanegem etc zien voetballen in mijn leven. Zowel live als op tv. En als ik dan de Jong zie, dan zie ik nergens de kwaliteiten die hem toegedicht worden. Hij mag niet in de schaduw staan van de spelers die ik genoemd heb. Echt, ik kijk regelmatig Barca in Laliga en de CL en verder zie ik hem in Oranje spelen, ik zie hem rond dartelen als een veulen met blonde haren maar ik zie 'het" niet gebeuren als hij de bal heeft. In dat Ajax team steeg hij in mijn ogen ver boven zichzelf uit vanwege de aanwezigheid van spelers als Tadic, Ziyech, Schone.

Wat betreft de kenners: ja, die zien dingen die wij soms niet zien. Ik zal als Feyenoorder nooit vergeten dat volgens de kenners in het jaar dat Cruijff bij ons speelde de kenners liever Stanley Brard als linksbuiten zagen dan een begaafde speler als Pierre Vermeulen.

5 december 2021 om 16:18

Hahaha Dan schelen we maar 5 jaar! Ik kan me die spelers die jij noemt natuurlijk ook herinneren. Afgezien van Cruijff waren die op hun 23/24e ook nog geen wereldsterren en dragende spelers . Daarnaast was De Jong, samen met Wijnaldum, Van Dijk en Depay toch de belangrijkste speler in Oranje. De rest was inwisselbaar (nu horen De Vrij en Bijlow hier ook bij).

5 december 2021 om 09:18

Het begint ondertussen wel een misselijk makend clubje te worden daar in Barcelona, dat Memphis af en toe veel bal verlies heeft zit nou eenmaal in zijn spel. Ze mogen in hun handen wrijven dat Memphis überhaupt gratis opgehaald kon worden en momenteel wel die enige spits is die een doelpunt kan maken. Memphis is simpelweg gewoon geen Messi, zelfs Messi had het af en toe moeilijk als het gehele team gewoon niet draaide. Wie is Memphis dan wel om zogenaamd uit te blinken als het hele team slecht speelt? Wellicht is het een goede zaak dat Frenkie en Memphis zo snel mogelijk daar weg zijn, zal hun WK vorm ten goede doen.

5 december 2021 om 10:01

Wie is Memphis dan wel om zogenaamd uit te blinken als het hele team slecht speelt?

Wat is dat toch met mensen die gaan lopen bepalen wat anderen verwachten ook al is dat nooit gezegd (vaak zelfs net het tegenovergestelde). Merk ik vooral bij Barca de laatste tijd.

Niemand verwacht dat dus. Maar je mag toch wel gewoon kritiek hebben als gisteren elke bal van zijn voet stuit en hij bij balverlies de meest luie speler is op het veld?

Je hebt duidelijk niet gekeken gisteren en dat is prima, maar neem het van me aan: de kritiek is volledig terecht momenteel.

5 december 2021 om 11:35

Als jouw Mempis niet was gekomen was Suarez gebleven en ook Griezmann...

5 december 2021 om 12:13

Memphis op het WK?? Alsjeblieft niet zeg!! Hij heeft in zijn carrière nog nooit iets laten zien tegen goede verdedigers. Komt omdat hij geen specifieke kwaliteiten heeft zoals kracht of snelheid of een goede kopper. Aub geen Memphis dit is het zoveelste bewijs dat Memphis niks in het Nederlands elftal te zoeken heeft. Laat je toch niet dwaas maken door die paar goals tegen clubs of landen met slechte verdedigers @caribean

5 december 2021 om 09:18

Je beseft wel dat er gescoord werd toen frenkie erin kwam toch? Sorry maar frenkie voegt niks toe aan dit elftal. En Depay is gewoon geen nummer 9 hij kan die positie niet invullen.

5 december 2021 om 09:35

Zowel Dest als De Jong zagen er niet goed uit tijdens de tegengoal. Maar goed, de cognitieve dissonantie bij de Frenkie fans hier is natuurlijk weer gigantisch. Zoals gewoonlijk.

5 december 2021 om 09:31

Voor Memphis zijn dat geen opvallende cijfers hoor. Kijk zijn duels in Oranje er maar op na. Het aantal ballen dat hij wel goed aan neemt zijn op 1 hand te tellen vaak.

5 december 2021 om 09:46

Door Memphis zijn we er weer een keertje bij. Wie had anders die ballen binnen geschoten ?

5 december 2021 om 10:21

Elke andere spits vanaf subtop Eredivisie niveau. Dost, Weghorst. Zelfs een luuk de jong had er voldoende gescoord. Depay is nuttig voor oranje maar is een schim vergeleken met echte topspitsen zoals v Nistelrooy, Huntelaar, v Persie, bergkamp, kluivert etc. Tot voor kort was iemand van niveau Depay niet eens opgeroepen voor Oranje. Depay werkt hard, goede mentaliteit, blijft vechten en kan ook echt wel doelpunten maken. Dus echt niet allemaal maar kritiek. Maar is gewoon niet van het niveau dat je mag verwachten van een Oranje spits (en ook niet van Barca). Nederland heeft nu geen echt goede spitsen (wel paar leuke talenten). Dus depay, dost, weghorst etc kunnen zonder probleem voor elkaar worden ingewisseld, maar dat betekent niet dat we depay maar moeten ophemelen puur omdat we nu niet beter hebben dan een paar subtop spitsen.

5 december 2021 om 12:16

Malen is echt wel een niveau beter hoor dan Memphis. Malen heeft wel een specifieke kwaliteit nl zijn snelheid depay heeft helemaal geen specifieke kwaliteiten.

5 december 2021 om 11:48

Frenkie is inderdaad gewoon een belangrijke schakel die verkeerd wordt gebruikt en als Memphis het voorin moet doen met 2 gemankeerde flankspelers tja, dan verbaas ik me niet dat het niet loopt bij Barca en Memphis 20 keer balverlies leidt.

Barca is te hoog gegrepen voor hem. Ene wedstrijd scoort hij een 9 en de volgnede weer een 4, zijn verval is gewoon te groot.

5 december 2021 om 08:55

Wie is er dit seizoen dan belangrijker of beter geweest voor Barca dan hij op dit moment? Dat hij niet het niveau is wat Barca moet nastreven, ben ik het mee eens. Op dit moment doet de rest het echter nog een stuk slechter. Ze zijn gewoon bijna compleet afhankelijk van hem. Als hij niet scoort, wie doet het dan?

Nu weet ik, hij is de spits, maar het is niet zo dat Memphis intikkers heeft gemaakt.

5 december 2021 om 09:28

Hij is geen absolute top maar gezien zijn kosten doet hij het toch veel beter dan pakweg Coutinho en Hazard. De echte ruine is de Coutinho deal. De slechste ooit. Hij brengt minder dan een jeugdspeler als Gavi die niet eens een aanvaller is. Zonde de Coutinho, Dembele en Griezmann deals zat de club er warmpjes bij.

5 december 2021 om 09:32

Nog steeds hoor visca, nike eist nog steeds een topvoetballer en barca corporate gaat mbappe en haaland financieren en frenkie is top 3 middenvelders dus barca zit er warmpjes bij.

5 december 2021 om 09:36

Als jij denk dat Barcelona niet gaat investeren na al die besparingen. Als er in de winter niemand als Ferran Torres komt dan haal jij je gelijk. Als hij wel komt dan haal ik mijn gelijk. Hij past echt goed bij de club. Laporta had Messi kunnen behouden maar ik vond het verstandig om de la Liga deal af te wijzen. Als ledenclub is het lastiger om aan FFP te voldoen omdat de eigenaren of leden geen geld in de club mogen stoppen. Alle andere grote clubs hebben dat wel mogen ontvangen.

5 december 2021 om 09:55

Torres lijkt me een utopie deze winter. Als Barca 15 miljoen kan uitgeven zal het veel zijn.

5 december 2021 om 09:58

Geld is er wel. Salarisruimte is het probleem. Hopelijk kunnen we Coutinho kwijt als is het gratis. Dan kun je Ferran Torres makkelijk halen. Voor FFP hoef je dan maar eentiende van zijn transfersom mee te rekenen als hij 5 jaar tekent dit seizoen.

5 december 2021 om 10:08

Er is geen rooie rotcent, ga toch die verdomde roze bril afzetten en het eindelijk eens doorkrijgen

5 december 2021 om 10:14

Snapje. 1 artikel over ferran en ze denken dat ze weer miljoenen hebben om te investeren. Terwijl dani alves voor een euro speelt en je nog ontslagvergoeding moet betalen aan koeman en zelfs cruijffista setien. Drm moet je ze blijven pesten zodat ze de realiteit niet volledig kwijt zijn. Gaan ze ook de ucl winnen dit jaar😂😂😂😂. Misg volgend jaar met torres

5 december 2021 om 10:15

Als we geen ledenclub waren dan bestond het hele FFP probleem niet. Andere clubs hebben veel geld ontvangen van hun eigenaren.

5 december 2021 om 12:44

Geld is er wel. Lol, ben je serieus? Je staat anderhalf miljard in schuld, bent druk bezig met plannen om het stadion en alle faciliteiten te vernieuwen voor honderden miljoenen euro's en je staat dik 600 miljoen in het rood met ffp. Geld is er wel?

5 december 2021 om 16:29

Er is bij lange na niet een netto schuld van dat bedrag. Het is iets meer dan de helft waar er ook al een deel tot de investeringen van de nieuwe stadions zit.

5 december 2021 om 13:54

Dat is inderdaad zijn manco. Hij is niet consistent genoeg. Wisselt geweldige wedstrijden af met wedstrijden waarin hij compleet onzichtbaar is en vee balverlies.

Ik zou met een valse nummer 9 spelen.

5 december 2021 om 09:14

Wat betekent dat? Memphis die 10 meter verder naar achter speelt? Of een andere speler hier neer zetten?

5 december 2021 om 09:18

Een andere speler daar neer zetten. Depay houdt te lang te bal vast.

5 december 2021 om 09:29

Wie dan? Barca heeft toch geen enkel alternatief in de selectie nu Aguero uitgevallen is. Ze hebben enkel Depay of Luuk de Jong, that's it.

5 december 2021 om 09:36

Ik zou met demir valse 9 spelen. Gewoon proberen. Misschien pak dat goed uit.

5 december 2021 om 10:25

Is die jongen niet echt 17 of 18 ofzo, die nog helemaal niks heeft laten zien op het hoogste niveau?

5 december 2021 om 10:55

Dat klopt inderdaad Bongiorno, en bovendien geen centrumspits ook. Lijkt me niet echt een reele optie.

Transfervrij, maar alsnog voelt het als een enorme miskoop…

5 december 2021 om 09:29

Coutinho en Hazard zijn miskopen. Memphis doet wat je kunt verwachten voor de prijs. Hij heeft een klik met Fati. Er is nog wel hoop.

5 december 2021 om 10:08

Wat een kul. Met afstand de topscorer (en boel winnende) van dit zwalkende Barca en ook nog eens helemaal gratis.

5 december 2021 om 10:32

Och Barca heeft momenteel gewoon niet meer te willen en moet voorlopig gewoon genoegen nemen met het feit dat ze de komende jaren subtop zullen zijn.

5 december 2021 om 11:08

9 doelpunten al in zijn eerste jaar, transfervrij. Beetje zielig hoe neerbuigend iedereen altijd over memphis is

5 december 2021 om 12:41

Ondankbare mensen heb je ook. Hier ben je er 1 van. Als Depay er niet was, wie had Barca dan opgesteld? Depay was een ster bij Lyon, bij een normale Barca had hij het moeten doen met invalbeurten. Hij doet het nog meer dan behoren, het is geen Messi. Owja die is weggelopen, zogenaamd gewacht op een voorstel.

Kreeg Frenkie voor de 10 minuten nou een 4? Ik denk dat de Nederlanders het daar dit seizoen moeten vergelden. Terecht of onterecht.

5 december 2021 om 09:08

Doet me denken aan hoe het bij Real ging, toen met die Nederlandse enclave.. Al waren dat er wel heel veel.. Sneijder, Van Nistelrooy, Huntelaar, Vd Vaart, Robben en Drenthe.. Liep ook niet lekker en toen was het snel klaar met de Nederlanders in Spanje. Net als nu trouwens wel terecht hoor, daar niet van.

5 december 2021 om 11:09

Zou het mooi vinden om FdJ ergens anders te zien spelen, Bayern bijvoorbeeld.

Depay heeft geluk dat er niks beters rond loopt bij Barca , dit geldt ook bij Oranje.
Frenkie als invaller is ook geen succes die zal zo nooit het verschil maken. Die moet starten of anders 90 minuten op de bank

5 december 2021 om 09:21

Echt klopt helemaal. Bij psv had iedereen het destijds over revelatie Depay. Nou in de wedstrijden die ik keek van hem was ik niet onder de indruk. Maargoed, dat was NL, en ja dan kan je uitblinken. Gewoon matige voetballer.

Bij MU kwam dit aan het licht en verdween hij terecht uit de picture.

Bij Lyon deed hij het super, maarja, kan me zelf geen wedstrijd herinneren dat hij iets geweldigs had laten zien.

Deze man is vanwege zijn prijskaartje gewoon altijd gehyped. Ik mag hem ook wel, vanwege zijn zelfvertrouwen.

Heeft gewoon een topcarriere qua geld, maar is niet iemand die we ons gaan herinneren over 10 jaar.

5 december 2021 om 09:23

Echt zelfde geld voor De Jong, die man is al helemaal gehyped. Als je aan CL seizoen van Ajax paar jaar geleden denkt, dan denk ik echt niet aan De Jong.

Ziyech had toen voor 80 miljoen verkocht moeten worden, die staat op iedereens netvlies.

5 december 2021 om 09:28

Haha nooit iets geweldigs laten zien bij Lyon🤣 Kan me nog een goal vanaf de middenlijn herinneren. En hij was daar zeker ook captain en wilde ze hem niet kwijt omdat hij niks liet zien

5 december 2021 om 11:08

Prijskaartje? Depay? Hij was transfervrij en leverde salaris in.

5 december 2021 om 11:09

@MohaEla.
Vergeet de fenomenale Tadic niet. Ajax 18/19? Excact 4 spelers staan op mijn netvlies: Ziyech, De Ligt, Tadic, Onana.

5 december 2021 om 12:57

Grappig, ik denk bij dat CL seizoen van Ajax altijd aan Lucas Moura..

5 december 2021 om 11:57

Wat een grap. Bijna topscorer aller tijden bij Nl en mede dankzij hem gaan we weer naar het WK. Daarnaast zal hij er ook meer in gaan prikken als O.a. Fati weer terug is. Wat Xavi ook moet doen is Busquets reserve maken en Frenkie als spelverdeler laten fungeren ipv doelpunten en assists van hem te verwachten.

waarom krijgt Coutinho een 4? Hij was niet fantastisch maar had toch een paar prima momenten. Ik vond zijn wissel ook onterecht daar Abde eigenlijk niets juist deed. Hij deed hartstikke zijn best maar elke dribbel ging verloren. Coutinho had ook van pas gekomen met Araujo en Luukinho voorin, heeft de beste lange bal van alle spelers die tussen de lijnen stonden.

5 december 2021 om 09:20

De dribbels van abde waren redelijk goed kwam vaak ze mannetje voorbij, althans veel vaker dan Depay. Het probleem is dat er niemand in de 16 vrij staat of even een paar stappen terug neemt zodat de bal via de flank naar binnen gespeeld kan worden. Dembele had deze probleem ook omdat Depay constant naar de goal loopt en nooit blijft staan. De middenvelders waren ook niet te bekennen in de 16.

5 december 2021 om 09:32

Coutinho was echt weer dramatisch. Hij komt nog geen lantaarnpaal voorbij. Je weet van te voren dat hij altijd naar zijn rechterbeen gaat. Abde verdiende een 6je omdat hij ten minste nog wat probeerde. Als iedereen fit is horen ze beiden niet te spelen natuurlijk.

5 december 2021 om 11:59

Coutinho loopt toch gewoon met de ziel onder z’n arm rond bij Barca. Heeft zijn topjaren gewoon gehad bij een zwalkend Liverpool en kan gewoon niet meer mee met hedendaagse niveau.

het probleem bij barca is sowieso niet alleen depay, er is gewoon geen ziel meer daar. ik bedoel er zijn gewoon nog toppers daar als busquets, coutinho en dembele.
Maar moet wel zeggen dat depay echt een miskoop is en dat barca te hoog voor hem is. die gast is zóóó wisselvallig. snel verkopen en een betere spits halen

5 december 2021 om 09:16

Countinho en Dembele mag je geen toppers (meer) noemen. Ben het met je eens dat ze met dit materiaal hoger moeten staan, top 4 La Liga.Dit seizoen is alleen een drama met de presidentswissel, een constant negatieve Koeman, veel blessures, en nu weer een trainerswissel.

5 december 2021 om 09:33

Dembele heeft nog de potentie. Maar het blijft leuk maar ineffectief. Coutinho is een verloren zaak.

5 december 2021 om 09:40

Coutinho kan je beter verkopen

5 december 2021 om 09:44

Wie wil hem hebben?

6 december 2021 om 09:35

Dat is een goeie vraag haha. Naar Newcastle sturen

Het hele team speelt belabberd, niet om aan te zien, de aankopen, zijn niet wat het is, en gaat het ook niet worden.

Barça moet zich zorgen maken of ze in 2022- 2023 wel CL zullen spelen. Dus dit jaar bij de eerste 3? Of 4 ? eindigen
Verkoop Depay aan een of andere Franse club daar kan hij zich beter voordoen dan hij is of verkoop hem aan FC Utrecht
Ik hoop dat de niet-kenners van tv programma s en overige media dat ook eens gaan zien

5 december 2021 om 09:31

Cas als PSVfan mag ie terug naar Eindhoven komen. Is rijper en is kampioen geworden daar waar hij een enorm aandeel in had. Belangrijke goals tegen Ajax en Feyenoord. Wat een sarcasme verder. Utrecht? Daar is ie te goed voor natuurlijk. Bijna alltime topscorer oranje. Tis niet zo dat ie helemaal niks kan. Je wil m slechter doen voor komen dan hij is.

5 december 2021 om 11:24

Het was minder sarcastisch bedoeld dan je denkt, om de simpele reden dat ik denk als je hem binnen kan halen, Utrecht mee zal doen om de eerste drie plekken
Ik denk dat hij voor iedere Nederlandse club een aanwinst is, dus ook voor Psv, Ajax en Feyenoord, maar de echte grote buitenlandse clubs, waar ik Barca ook nog toereken is hij niet goed genoeg. Geen schande wel een realiteit

5 december 2021 om 12:50

Daarom,lekker terug naar PSV hahaha.

5 december 2021 om 10:07

Wah ne kwats

Zahavi gaat weg.. Vinícius lijkt iets beter qua teamspel. Maar toch moet er een spits komen. Zou Memphis misschien een optie zijn? De haalbaarheid is natuurlijk de vraag. Nog jaren contract, maar niveau Barcelona lijkt net iets te hoog gegrepen. Bij PSV kan ie weer het mannetje worden. Maar nogmaals, dan moeten alle neuzen de zelfde kant op staan. Is ook alweer 28 bijna dacht ik.

5 december 2021 om 09:51

Nog jaren contract klopt niet. Heeft tot de zomer van 2023 getekend dus deze zomer nog 12 maanden te gaan.

5 december 2021 om 10:24

Ok ,dan zou ie in theorie haalbaar kunnen zijn. Gaan het zien wat de toekomst brengt. Maar mocht ie bij Barcelona vertrekken zou ik als ik hem was geen gekke,onzekere avonturen aangaan en lekker in de eredivisie uitblinken bij de club waar ie opgeleid en doorgebroken is. Bedankt voor je antwoord.

Depay kan niet beter. Hij is teveel met zichzelf bezig. Veel te wisselvallig en niet effectief genoeg.

Frenkie de Jong is dramatisch. Hoe hij daar de sliding inzet en zich kinderlijk laat uitkappen. Meer dan 80 miljoen betaald voor een voetballer die dramatisch presteert.

Heeft de heilige Frenkie ook een 4 gekregen....

Die man speelt niet normaal slecht, ik hoop dat ie een keer gaat inzien dat ie gewoon niveau valencia is

Ergens mee eens, maar dit voelt wel dubbel. Memphis is nota bene transfervrij binnengehaald. Dus daar zou de druk van buitenaf niet op moeten liggen. Meestal krijgen spelers kritiek door het prijskaartje die om hun nek hangt. Dit is niet aan de orde. Omdat hij de enige spits is, en dus niet altijd scoort, wordt alle kritiek op hem gegooid. Toch ergens wel flauw. Vamos Memphis!

Wat een onzin weer vorige week scoorde hij en speelde redelijk en het was weer de verlosser en man van de wedstrijd, deze week heel slecht gespeeld en hij kan er niks van, volgende week scoort hij weer 2 en iedereen loopt weer de polonaise

Een verdorven club met de mentaliteit van het soort als pingpong speler pique

Ik zal jullie even uit de Memphis-waan helpen. Memphis Depay heeft in mijn ogen en naar mijn mening nooit goed kunnen voetballen. Je moet een Nederlandse competitie never nooit vergelijken met een Premier League of een La Liga. Het niveauverschil is schrijnend hoog. Memphis is ten eerste technisch zwaar overschat en ten tweede fysiek veels te grof gebouwd om zijn voetballend vermogen te combineren met dynamiek en techniek.
Memphis Depay is daarnaast hard op weg om topscorer aller tijden te worden voor Oranje. Ik schaam mij daar écht voor als liefhebber en fan van Oranje. Vergelijk hem eens met een Cruyff, Van Persie, Van Nistelrooy of een Robben. Jezus Mina wat een verschil van namen, status en historie.

Bij FC Barcelona verprutst hij zoveel kansen. Ook het balverlies wat hij lijdt is beangstigend veel. Dat kan gewoon niet bij de Europese (sub)top. Ik snap niet dat velen hem zien als een geweldige voetballer. In mijn ogen, nogmaals, heeft hij nooit kunnen bekoren. Zij nare trekjes buitengelaten, hoor. Voetballend en in de combinatie is het zó broos. Ik vind het eigenlijk een waardeloze voetballer die meer door zijn voorkomen (tattoo's, lichaamsbouw) het zo ver geschopt heeft. Ongelooflijk dat men in Nederland hier zoveel potentie in ziet. Hij is inmiddels al 28 (?) en is nog altijd op hetzelfde ('domme' niveau als bij PSV in zijn beginjaren. Er zit geen vooruitgang in. Nergens in.

Dit wilde ik jullie even meegeven. Memphis is een prima speler voor bij AZ of een Stade Rennes, maar totaal ongeschikt voor de Europese top om daar week in, week uit de sterren van de hemel te spelen. Dat is hem gewoon teveel gevraagd. Jammer genoeg zien ze dit bij Oranje en FC Barcelona niet in. Hij komt gewoon tekort.

Hierbij wil ik jullie even uit de Memphis-waan helpen, want we zijn met z'n allen écht doorgeslagen. Net als dat Frenkie de nieuwe Iniesta of Xavi zou worden. Alsjeblieft zeg. Of ene Odegaard. Of ene Ihatarren...

5 december 2021 om 12:08

Dit is het ultieme voorbeeld van hoe iemand een betoog kan schrijven en er compleet naast zit. Zo heb je ook boeken van 700 pagina’s met louter onzin. Memphis is gewoon een uitstekende extravagante voetballer die op zijn manier het ver schopt in de voetballerij en daar moet je gewoon bewondering voor hebben. We kunnen niet allemaal het talent van Messi hebben en “hard werken verslaat talent als talent niet hard werkt”. Of te wel met hard werken kan je ook ver komen en dat laat Memphis zien, niet dat hij geen talent heeft, want dat heeft hij ook. Maar wie weet brengt hij dit Barca wel weer naar de top op termijn. Met wat gerichte aankopen, Fati weer terug en Frenkie op zijn voorkeurspositie (Busquets op de bank) kan je van dit Barca gewoon weer een machine maken.

5 december 2021 om 13:34

Dit is juist het ultieme voorbeeld van een betoog die wél inziet dat Memphis Depay een zwaar overschatte voetballer is. Een andere modale voetballer kan zijn niveau aantikken. Nogmaals, hij is zwaar overschat en dat komt nu tot zijn recht bij een topclub als Barcelona. Waar hij compleet door de mand valt.

5 december 2021 om 14:28

Het feit dat je het hebt over Europese top en (hahahaha) topclub Barcelona zegt eigenlijk meer als genoeg.

Hoewel je in je epiloog nog redelijk goed begon heb je door het zo af te sluiten je volledige verhaal compleet veranderd in absolute onzin.

Misschien dat je, net als de voorziiter van Barcelona, ook sprookjes moet gaan schrijven?

5 december 2021 om 15:23

Je bent zeker diegene die liever 78% balbezit heeft maar vervolgens wel met 0-1 verliest?! Ik wil rendement zien bij aanvallers en spelers van FC Barcelona. Anders moet je een niveau lager gaan voetballen, daar wordt vrijblijvendheid wel geaccepteerd en het missen van kansen...

Memphis loopt qua doelpunten 1 op 2. In een zwak team is dat helemaal niet zo slecht. Opvallend dat hij, die transfervrij binnenkwam, zo veel kritiek krijgt. Logischer zou zijn de pijlen te richten op de postbode die 80 miljoen kostte en al 2.5 jaar anoniem breedtepassjes geeft. Depay is een heel goede subtopper. Geen Lewa, Benz of Salah. Maar transfervrij ga je als armlastige club geen betere vinden.

5 december 2021 om 11:43

Tegen de clubs van de rechterrijtes met meer dan de helft aan penalties.
Kijk welke positie Barca staat en zie dan plaats dan zijn statistieken in het perspectief.

Zoals een gezegde: 'je hebt statistieken en je hebt leugens'.

Je weet dat je echt een heel serieus probleem hebt als je door Marc Bartra uit de wedstrijd gespeeld wordt, laten we wel wezen.

Een fiat motor zet je niet in een Ferarri.

Memphis is echt van niveau Lyon/Villareal, Barcelona is een ander niveau daar kan niet iedereen mee helaas..

5 december 2021 om 13:31

Dit Barcelona is voorlopig van hetzelfde niveau alleen zijn er nig een aantal die dat niet in willen zien.

Ja haal Memphis er uit, zet 'm op de bank. En dan wat? Wie gaat ze dan maken? Exact, niemand.amper scoren vermogen in die ploeg en dan ga je lopen mauwen over depay? Nee heeft niks met t falend beleid van de afgelopen tijd te maken.

5 december 2021 om 11:43

Vergeet niet dat Braithwait voor zijn blessure clubtopscorer was.

Eerste paar wedstrijden is toch altijd een honeymoon periode waarin alles lukt. De echte uitdaging komt na die fase pas meestal en je ziet duidelijk dat Memphis een prima aanvaller is voor de Lyon's van deze wereld maar Barca gewoon te hoog gegrepen is. Ik word echt knettergek van dat overdreven moeilijke gedoe. Speel gewoon die bal af in plaats van Continue in de man draaien elke keer of met de rug er naartoe trucjes te proberen. Als Memphis gewoon iets makkelijker gaat spelen, krijgt hij voorin gewoon iets meer tijd en ruimte om af te werken ofzo. Echt onvoorstelbaar dat er geen coaches zijn die hem gewoon doelpuntgericht kunnen maken. Hij moet net zoals Ronaldo gewoon van de frivole Memphis naar een doelpuntenmachine gaan en daarbij draait het gewoon om efficiency.

Snap ook niet dat ze Luuk de Jong en Depay hebben gehaald, Koeman kon dat wel willen maar uiteindelijk bepaalt het bestuur dit of het door gaat dus de schuld dat het miskopen zijn kan je ook neerleggen bij het bestuur

6 december 2021 om 10:22

Praat geen onzin. Coach trekt toch spelers aan wat die wilt. Ga niet de bestuur de schuld geven.

Ajax heeft ambitie, prima buitenspelers die hem kunnen bedienen en bovendien het geld om Depay bij Barca op te halen. Bovendien staat er nog wat geld open wat Barca nog aan Ajax moet betalen en dus een prima optie om hem richting de Arena te halen. Kan hij lek jaar CL voetbal spelen en is spelen in Oranje ook meteen verzekerd..

5 december 2021 om 12:35

Laat hem aub daar! Binnen no time heb je onrust met deze man! Lekker laten bij Barca en andere spelers scouten.

Er is gewoon niemand die de bal erin kan rammen. De eerste wedstrijden onder Xavi is een compilatie aan gemiste kansen geweest. Het is alsof die jonge kerels nooit oefenen op afwerken, ongelooflijk gewoon. Depay zal zijn 10 doelpunten per jaar blijven maken, daar heb ik geen twijfels over. Ik verwacht gewoon niet te veel van hem, dat heb ik al vanaf het begin gezegd en dat blijft zo. Dembele is leuk en aardig maar win je niks mee. Een scorende spits, die is er jammer genoeg niet dit seizoen. Real kan zelfs een scorende spits als Jovic inbrengen voor Benzema en wedstrijden winnen. Iemand die wegrot op de bank daar, en zelfs dat heeft Barca niet in de gelederen. Dat is het absolute dieptepunt ooit voor de club. Dit Barca is nog slechter dan 2002/2003.

Vorige week was die nog geweldig en nu is het niks meer. Barcelona is gewoon geen topclub meer.

5 december 2021 om 12:38

Welkom bij de Spaanse media, die je per week aanbid of breekt. Is altijd al zo geweest... Daarnaast is het erg lastig want niemand kan zomaar het gat dat Messi achter gelaten heeft opvullen natuurlijk. De supporters van Barca zijn wel erg verwend geraakt in de afgelopen jaren... en geef ze eens ongelijk. Maar goed, buiten dat vind vind ik Depay persoonlijk maar een subtop-aanvaller. Hij vind zichzelf vooral een absolute wereldspits, maar dat zie ik echt totaal niet... nooit gezien ook. Zal echt nooit in het rijtje (huidige spelers) superaanvallers horen zoals een Messi, Ronaldo, Ibrahimovic, Suarez, Mbappã©, Neymar, Lewandowski... ik bedoel Haaland is al veel verder/beter dan een Depay, en zelfs die zie ik momenteel nog niet als een wereldspits, maar denk dat Haaland dat in ieder geval wel kan worden. Heeft geweldige cijfers, maar zal nog wel eerst wat meer belangrijkere prijzen moeten pakken.

Ach dat was wel te verwachten met Depay! Zijn doelpunten maskeren vaak zijn spel. Maar als die ook uitblijven blijft er niet veel meer over.

Wat meer van belang is waarom hij het moet ontgelden is zijn kleutergedrag van 5 jaar oud. Bij elk doelpunt zijn vingers in zijn oren. Zijn 5 jarige muziek tekstjes net zoals Babel...echt gebrek aan intellect.

Het allergrootste probleem is dat hij tegen geen enkele vorm van kritiek kan. En dat gaat hem opbreken!
Als voetballer kan die geweldig zijn, als mens is het vaak maar een zielig kinderachtig persoon!

Denk dat ze bij Barcelona beter even kunnen kijken naar de verdediging. Met Pique speel je gewoon al met een man minder, wordt tijd om afscheid te nemen denk ik zo.

Spaanse media zijn echt vermoeiend. Begraven je nog voor je dood bent.

Even lekker je topscorer afbranden en vervolgens weer de hemel inprijzen bij een goed potje. Spaanse media kan er wat van

Wel grappig dat ik ze nergens hoor over Abde die ook onzichtbaar was en wanneer die aan de bal was alles fout deed. Die jongen kan La Liga totaal niet aan. Maar dat negeren wij maar want het is een La Massia boy.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4947 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Sevilla4618
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder171
M. DepayAanvaller168
L. de JongAanvaller123
Riqui PuigMiddenvelder100
A. EzzalzouliAanvaller101
M. ter StegenKeeper190
Jordi AlbaVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

818 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 16 8 2 0
2020/2021 Olympique Lyon 37 20 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
Laatste voetbalnieuws

Xavi verkiest Dest boven Alves; ook basisplekken voor Frenkie én Luuk de Jong

Xavi heeft de opstelling van Barcelona bekendgemaakt voor de uitwedstrijd tegen Deportivo Alavés van zondagavond. Luuk de Jong mag zich bij de Catalaanse bezoekers opnieuw vanaf het eerste fluitsignaal laten zien....Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 26 januari
Een overgang van Álvaro Morata naar Barcelona is uitgesloten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren