Joey Veerman staat in indrukwekkend rijtje: ‘Achter Tadic, Berghuis, en ...?’

Zaterdag, 4 december 2021 om 23:45Jeroen van Poppel

Joey Veerman was zaterdagavond beslissend voor sc Heerenveen door de enige treffer op bezoek bij Heracles Almelo (0-1) te maken. De middenvelder haalde van afstand uit en zag hoe de stuit van de bal doelman Janis Blaswich kansloos liet. Veerman staat inmiddels in een indrukwekkend statistisch rijtje in de Eredivisie en liet voor de camera van ESPN blijken daarvan op de hoogte te zijn. "Achter Dusan Tadic, Steven Berghuis, en ...?", aldus Veerman, die de derde naam schuldig moest blijven.

Het gaat om het aantal doelpunten en assists dat Veerman gaf sinds zijn debuut in de Eredivisie op 31 augustus 2019. Sindsdien produceerde de middenvelder 14 goals en 21 assists, bij elkaar opgeteld 35 bijdrages aan doelpunten dus. Alleen Tadic (28 goals en 39 assists), Berghuis (36 goals en 24 assists) en Donyell Malen (29 goals en 10 assists) bleven Veerman in die periode voor. "Dat zijn leuke statistieken, die liegen zeker niet", aldus Veerman. "Dat zijn spelers die bij topclubs spelen en ik speel bij een middenmoter, subtop. Dus misschien is dat wel moeilijker. Of juist niet."

Doelpunten en assists in de Eredivisie sinds 31 augustus 2019.

Het is een doel van Veerman om beslissend te zijn. "Natuurlijk wil ik zoveel mogelijk goals maken en assists geven. Ik heb nu zes of zeven assists en drie goals gemaakt. Ik denk dat die cijfers prima zijn." In Almelo voegde Veerman daar dus een doelpunt aan toe. "Ik denk dat ik hem wel goed binnen schoof. Ik zoek vaak de combinatie, maar ik dacht nu: dat veld is best wel glad, dus de bal glijdt door. De assistent-trainer Peter Reekers zei in de warming-up al dat de bal met de stuit doorglijdt, dus ik dacht: ik probeer het maar eens. En het is gelukt", lacht hij.

De mooiste pass van de wedstrijd kwam op naam van Henk Veerman. De ploeggenoot van Joey Veerman verstuurde met een Zlatan Ibrahimovic-achtige hak een schitterende steekbal, die door Anthony Musaba niet werd afgerond. "Soo, ja die zag ik", reageerde Joey Veerman. "Toen zei ik nog: 'wow, wat gebeurt hier allemaal', haha! Het was een mooi balletje. Ik ben benieuwd of hij hem gezien heeft, dan is het wel echt gruwelijk. Waarschijnlijk is het bewust, want hij heeft af en toe echt geniale dingen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Hoe goed is Joey Veerman nou eigenlijk? SC Heerenveen fans, wat vinden jullie hiervan? Ajax of PSV niveau potentieel of is AZ/Feyenoord/Vit het plafond?

5 december 2021 om 00:49

Feyenoord kun je gewoon bij rijtje PSV zetten hoor.

5 december 2021 om 01:06

Psv kan je niet bij rijtje ajax zetten imo. Het is ajax niveau of psv/feyenoord niveau of az/vitesse als plafond. Ik denk overigens dat Veerman niet goed genoeg is voor Ajax. Hij zal misschien bij PSV naast Sangaré wel goed passen. Voetballen kan hij zeker! Alleen is hij te duur voor wat hij zal toevoegen denk ik. 4-5 miljoen zou het gokje nog wel kunnen zijn maar Hveen vraagt het dubbele daarvan denk ik. Te riskant.

5 december 2021 om 01:34

Dat ben ik met je eens denk ik Tom, het is een goede speler maaar echt niet super goed.als bijspeler bij sangare vind ik hem echt goed.

5 december 2021 om 01:05

Niveau middenmoot premier leugue zou zn top zijn
Denk dat die wel goed bij psv zou passen

5 december 2021 om 01:05

Zou naar mijn mening moeiteloos meedraaien bij PSV & Ajax, en de spelbepaler zijn van Feyenoord.

Echt met afstand de beste bij Heerenveen en is zichtbaar toe aan een stap hoger. Met betere spelers wordt hij alleen nog maar beter.

Er is af en toe kritiek op hem dat hij het tegen topclubs niet zou kunnen, nou dat is echt onzin en vaak gebaseerd op één wedstrijd tegen Ajax.

Overigens is het wel echt een karakter waar je je flink aan kunt irriteren in het veld.

5 december 2021 om 08:16

Door zijn spel zonder bal verwacht ik niet dat hij in het spel van Slot past. Van het gehele elftal wordt verwacht dat ze bij balverlies of bij balbezit van medespelers vuile meters maken. Veerman lijkt dat niet op te kunnen brengen. Daarnaast lijkt hij op dit moment te duur voor Feyenoord.

5 december 2021 om 08:34

Is het niet een type Koopmeiners? In dat geval zou hij goed passen bij Feyenoord

5 december 2021 om 08:57

Nee, Koopmeiners is veel meet controlerend

5 december 2021 om 09:47

Voor op de bank wil ik hem er best bij hebben. Maar inderdaad niet voor zes miljoen.

5 december 2021 om 01:18

Beste bij Heerenveen duidelijk, maar heeft vaak moeite met inzet en simpel spelen. Wil altijd de beslissende bal geven. Verdedigend heeft hij er ook geen zin in. Als hij zo blijft spelen gaat het bij PSV of Ajax niet lukken, maar als hij meer inzet gaat tonen misschien wel.

5 december 2021 om 01:45

Ik denk dat dat ook komt doordat hij zelf ook weet en merkt dat hij een stuk beter is dan de andere spelers in het team. Als hij met betere spelers om zich heen speelt zal hij ook eerder de bal afgeven denk ik. En verdedigend zal hij ook meer moeten brengen, maar bij Heerenveen staat hij sowieso basis dus hoeft hij zich daar ook niet al te druk om te maken. Ik denk dat hij bij een betere club en onder een betere coach ook nog beter zal presteren.

5 december 2021 om 12:01

Eens hoor. Maar daardoor snap ik wel dat clubs twijfelen. In de omschakeling is hij lui, dus weet niemand of hij er wel toe in staat is om 90 minuten vol gas te geven.

5 december 2021 om 01:42

Te goed voor Heerenveen eigenlijk. Hij kan zo makkelijk voetballen. Veruit onze beste speler. Dus flink cashen voor deze jongen hopelijk, aangezien je dan dus andere spelers moet halen die zorgen dat Heerenveen dat kan compenseren. Feyenoord en AZ kan hij prima mee lijkt mij. PSV moet ook wel lukken denk ik. Ajax vind ik wel van een ander niveau dan de andere clubs. Ik weet niet of hij zich daar snel in de basis zou spelen, gezien de spelers die Ajax nu heeft. Mocht Gravenberch vertrekken is Joey een goed alternatief denk ik.

5 december 2021 om 08:20

Ik begrijp niet op basis waarvan je PSV op dit moment hoger inschat dan Feyenoord qua niveau en zelfs op gelijke hoogte met Ajax plaatst. We staan bij winst vandaag een punt hoger, winnen met 0-4 van jullie en het is niet zo dat PSV de wedstrijden ff gemakkelijk wint of veel pech heeft gehad.

5 december 2021 om 08:36

PSV is gewoon hoger niveau man, houdt toch op. Slot doet het erg goed maar kijk naar de laatste jaren alsjeblieft en naar het verschil in de selecties en behaalde resultaten. Je bent (zo te zien) diehard Feyenoord fan, dus er zal vast geen land mee te bezeilen zijn, maar ik denk dat 90% vd mensen PSV hoger inschat op elke vlak dan Feyenoord.

5 december 2021 om 08:56

Ik heb het over dit moment. Bijzonder dat jij alvast invult dat er geen land mee te bezeilen valt. Ik ga juist altijd de discussie redelijk aan. Licht met clubvoorkeur, maar ben in ieder geval niet te arrogant om voor 90% van de mensen te spreken zoals jij doet. Zou niet weten op basis waarvan je op dit moment psv hoger inschatten. Ik denk dat jij te veel naar vorig seizoen kijkt. Drommel- Bijlow = Bijlow, Mwene -Pedersen = Pedersen Ramalho -Trauner = Trauner Senesi - Boscagli/Obispo = gelijkwaardig Max -Malacia = malacia verdedigend/Max aanvallend Sangare - Kokcu = gelijkwaardig (sangare verdedigend wat beter/ Kokcu voetballend beter) Aursners is beter dan wat er dit seizoen naast Sangare is gezet, Til - Gotze = licht Gotze, zeker voetballend maar Til heeft een beter rendement en meer loopvermogen, Sinisterra - Gakpo = gelijkwaardig Linssen/Dessers - Zahavi/Vinicius = spitsen van Feyenoord scoren meer en op rechts winnen jullie. Qua bank is er ook weinig verschil, het is niet dat beiden een geweldige bank hebben. Dus ik schat in dat ze minimaal gelijkwaardig zijn.

5 december 2021 om 09:10

Je club voorkeur is in ieder geval duidelijk te lezen. Maakt begrijpend lezen ook moeilijker, als je je zo aangevallen voelt. Ik zeg namelijk niet veel, maar toch duidelijk dat ik laatste jaren zeg. Ik ga niet over één seizoen een oordel geven wat nog niet eens halverwege is, lijkt me een tikkeltje voorbarig niet? Anders is volgens diezelfde strekking Cambuur een subtopper. Ik denk dat we hier de redelijke discussie wel bij kunnen laten, vermoed ik zo.

5 december 2021 om 09:17

Dus ik zeg "op dit moment" en jij maakt er ineens de laatste jaren van. Tsja dan wordt het ineens een aparte discussie ja. En als ik over "dit moment praat" dan is niets voorbarig
dan kijk je naar de huidige situatie en de huidige stand van zaken. Maar ook als je over de laatste jaren kijkt vraag ik me overigens af of je psv naast Ajax kan zetten.

5 december 2021 om 10:49

PSV staat met al die blessures gewoon 2e. Nu iedereen weer fit wordt, zijn ze echt een heel stuk beter dan Feyenoord.

5 december 2021 om 10:52

"Echt een heel stuk beter", daarom werd het met die fitte selectie met uitzondering van Sangare ook 0-4. Ik zeg nergens dat Feyenoord beter is, maar denk toch echt gelijkwaardig

5 december 2021 om 11:41

Misschien kom je uit Eindhoven en kom je nooit buiten Brabant, maar in de rest van Nederland kijken ze wél met een reële blik naar PSV en naar Feyenoord: er is vrijwel niemand die PSV hoger inschat. Logisch ook, want dat is ook totaal niet het geval namelijk. Ajax steekt er qua selectie en financiën bovenuit, daarna komen Feyenoord en PSV op gelijke hoogte.

5 december 2021 om 12:03

Madmarcel praat niet voor iedereen alsjeblieft. Als objectieve Heerenveen supporter vind ik PSV, mits fit, ook een stuk beter dan Feyenoord. Kijk naar gisteren. Ze winnen met speels gemak van 4e plaats Utrecht. Ik zie Feyenoord dat niet doen.

5 december 2021 om 12:19

@coolj, ik heb niet het idee dat FR010 zich aangevallen voelt. We hebben het over dit moment. Jaren geleden was Veerman ook niet goed dus we hebben het over waar hij op dit moment zou passen. En ja, Feyenoord is op dit moment niet slechter dan PSV.

5 december 2021 om 12:22

@friestho, en Feyenoord wint weer makkelijk van PSV. Dus wat is je punt?

Veerman aan de bal ziet er altijd wel technisch, verzorgd en goed uit maar zonder bal vind ik dat hij echt nog moet groeien, denk dat hij op dit moment niet goed genoeg is voor een Ajax of PSV, denk dat hij dan een soort Ramselaar of Maher word wat ook echt pareltjes waren bij hun clubs (maher meer dan Ramselaar wel). Ik denk echt dat AZ hem z.s.m moet halen, kan uitgroeien als een soort Koopmeiners voor AZ en ontzettend belangrijk zijn. Ook kan hij bij AZ rekenen op een vaste basisplaats. Had eigenlijk ook wel verwacht dat AZ hem afgelopen zomer zou halen ipv Koopmeiners, vraag me nog steeds af waarom AZ er niet voor ging. Misschien omdat hij verdedigend vaak laat zien veel te kort te komen?

5 december 2021 om 07:08

Is totaal geen type Koopmeiners die veel meer het spel controleert. Ik vind J. Veerman meer een speler die naar voren speelt. Zijn verdedigende kwaliteiten schieten tekort en hij is ook nog eens te duur voor AZ. Als hij meer gaat werken aan zijn verdedigen, dan kan ie het nog wel eens ver schoppen.

5 december 2021 om 08:58

Volgens mij wilde Heerenveen iets van 10 miljoen hebben en dat wilde AZ niet voor hem betalen.

Wij zijn niet geïnteresseerd in Joey. Puur vanwege het feit dat ik “Eiting-vibes” krijg van zijn spel zonder bal.

Psv zou kunnen. Ajax zou die alleen maar bank opvulling zijn. Verder zou het logisch zijn de stap naar feyenoord of az te maken, beter voor zijn ontwikkeling en je speelt altijd Europees.

Belangrijk detail wat in dit overzicht mist is natuurlijk het aantal gespeelde wedstrijden. Want je kunt wel praten over 2,5 seizoen, maar Malen op plaats 3 speelt al niet meer in de ED. Zo hoeft dit overzicht niet zo veel te zeggen.

5 december 2021 om 16:52

Volgens mij snap je het overzicht niet helemaal. Het gaat om aantal wedstrijden sinds zijn debuut. En welke mensen dan meer doelpunten hebben gemaakt.

5 december 2021 om 18:22

Ik snap het overzicht heel goed. Alleen heeft toch niet iedereen even veel wedstrijden gespeeld sinds het debuut van Veerman? Malen speelt al een half jaar niet meer in de ED dus ik denk dat hij veel minder wedstrijden heeft gespeeld dan de overige spelers in het schema.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.NEC26-5
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. van EwijkVerdediger201
T. HalilovićMiddenvelder203
H. VeermanAanvaller207
S. van BeekVerdediger170
B. NygrenAanvaller170
S. de JongMiddenvelder160
F. StevanovićAanvaller161
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

3 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 2 0 0 0
2021/2022 sc Heerenveen 18 3 1 0
2020/2021 sc Heerenveen 31 7 3 0
2019/2020 FC Volendam 3 0 0 0
2019/2020 sc Heerenveen 22 4 3 0
Laatste voetbalnieuws

Van Hanegem over een van beste PSV'ers: 'Hij schrikt hoe matig de rest is'

Willem van Hanegem trekt na de verloren topper tegen Ajax (1-2) spijkerharde conclusies over de individuele kwaliteit bij PSV. De columnist van het Algemeen Dagblad vond Joey Veerman een van de...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren