Bellingham: ‘Wat verwacht je van iemand die bekend is van matchfixing?’

Zondag, 5 december 2021 om 09:27Jeroen van Poppel • Laatste update: 09:27

Jude Bellingham heeft zaterdagavond vernietigend uitgehaald naar scheidsrechter Felix Zwayer. De middenvelder van Borussia Dortmund kan zich totaal niet vinden in de beslissende strafschop die de arbiter gaf aan Bayern München (2-3) en rakelt het verleden van de leidsman op. "Wat verwacht je anders, als je de grootste wedstrijd van Duitsland geeft aan iemand die eerder matchfixing deed?", aldus Bellingham voor de camera van Viaplay.

Bellingham doelt op een matchfixingzaak uit 2005 waar Zwayer bij betrokken was. Laatstgenoemde nam destijds een steekpenning van 300 euro aan om er als grensrechter voor te zorgen dat 2. Bundesliga-club Wuppertaler SV niet zou verliezen. Zwayer werd door de Duitse voetbalbond voor zes maanden uitgesloten. De schorsing werd aanvankelijk geheim gehouden, maar kwam jaren later alsnog naar buiten dankzij de Duitse krant Die Zeit.

Het moment waar Bellingham zo boos over was speelde zich af in de 77ste minuut van de topper tegen Bayern. Bij een 2-2 stand kreeg Mats Hummels de bal ongelukkig tegen de arm in een kopduel, waarna Zwayer een penalty aan Bayern gaf. "Voor mij was het geen penalty, weet je", aldus Bellingham. "Hij keek niet eens naar de bal, hij was aan het strijden om erbij te kunnen komen. De bal raakte hem, terwijl hij niet eens naar de bal kijkt. Maar weet je, je kan naar nog veel meer beslissingen in de wedstrijd kijken."

Ook Erling Braut Haaland liet na afloop van zich horen. "Ik denk dat de arbitrage een schandaal is", aldus de spits van Dortmund, die het tweede doelpunt van zijn elftal maakte. Haaland vond dat BVB zelf een strafschop had moeten krijgen vanwege een duw van Lucas Hernández op Marco Reus. "Ik vroeg aan de scheidsrechter waarom hij niet naar de zijlijn ging om zelf te kijken. Hij zei op arrogante toon: 'Dat is niet nodig.' Nee, ik moet nu een beetje kalmeren..."Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door fossen)

Die gaat een schorsing krijgen. Hij heeft wel gelijk daar niet van. De wereld kan momenteel haar smoel houden over de Ballon d’or die Lewa dit seizoen is bestolen, Bayern heeft vandaag het kampioenschap al gekregen.

4 december 2021 om 21:40

Dan kan de vrijheid van meningsuiting ook meteen de prullenbak in. Het is toch ook gewoon een schande dat je als speler of trainer niet iets negatiefs mag zeggen over de arbitrage? Dortmund is vandaag gewoon flink genaaid en dan is het niet vreemd dat dit soort uitspraken worden geroepen.

4 december 2021 om 22:23

Vrijheid van meningsuiting is geen vrijheid van consequenties. De staat zal hem niet oppakken en in de gevangenis gooien, dus is er niets aan de hand met zijn vrijheid van meningsuiting. Maar dat de Duitse bond dit niet pikt is niet meer dan logisch.. Als je dit zegt over een scheidsrechter dan ben je vrij laag bezig. Die man zal deze wedstrijd krijgen omdat hij nu goed fluit en (waarschijnlijk) zijn verleden achter zich wil laten.. Als je dan zo’n lage reactie geeft na een wedstrijd ben je enorm respectloos bezig.

4 december 2021 om 23:00

Als je iemand beschuldigd ga je te ver. Dit soort opmerkingen kunnen niet. Emotie of niet.

4 december 2021 om 23:38

Hij beschuldigt niemand, hij stelde alleen zijn verwachtingen naar beneden bij.

4 december 2021 om 23:59

Ik neem aan dat je advocaat bent. Hij beschuldigd de scheidsrechter op zijn minst indirect van match fixing. Juridisch misschien niet houdbaar, maar wel heel duidelijk.

5 december 2021 om 13:50

@heskey

Zoals Yoeri al zegt; hij mag dit van de staat zeggen, maar wellicht niet van de bond. Geen probleem dus, met de vrijheid van meningsuiting.

En los van het juridische, die zaak is van 16 jaar geleden. En voetballers halen dat van stal omdat ze het oneens zijn met een beslissing anno 2021. Dan ben je zelf ook niet helemaal lekker. Je kan prima zeggen dat je het een slechte beslissing vond, dat de scheids er naast zat. Maar om gelijk matchfixing te roepen vanwege iets uit 2005, is echt absurd.

4 december 2021 om 21:48

Wat heeft de ballon d'or hier nou weer mee te maken? Hopelijk krijgt hij geen schorsing idd (emotie moet gewoon kunnen na zoiets), maar helaas zijn de bonden vaak wel scherp op zulke dingen. Of iemand nou gelijk heeft of niet

4 december 2021 om 21:49

Het was toch gewoon een penalty? Die hand moest daar echt niet zijn.

4 december 2021 om 21:53

Bayern is een schaamteloze club. Lewa die er wekelijks 4-5 in schiet in de boring Bundesliga, ze kopen de beste spelers en de scheids hebben ze ook meestal mee. Het moet ziel vernietigend zijn om Dortmund supporter te zijn in Duitsland, ze verliezen 9 van de 10 keer en als ze het te goed doen zullen ze nooit de tijd krijgen om te concurreren met Bayern en Bayern vind het prima zo, ze staan het ook niet toe om buitenlandse investeerders clubs te laten kopen dus de status quo zal nooit veranderen, saaie competitie.

4 december 2021 om 21:56

En waarom zijn ze precies schaamteloos? Niet alle topclubs zijn namelijk zo vriendelijk zichzelf naar de klote te werken om de rest wat kansen te geven.

4 december 2021 om 21:59

Niet om het een of ander ofzo, maar wat hij zegt over boring League en er wekelijks tig inschieten, zoals zoveel random aanvallers doen in Duitsland, is natuurlijk niet hetzelfde als dit doen in de Premier League. Enerzijds aanvoer krijgen van het in offensief opzicht beste team op aarde, anderzijds dit in een """competitie""" die nauwelijks serieus te nemen is voor Bayern. Bijv een Salah dit seizoen is écht wel indrukwekkender hoor. Topscorer Bundesliga komt niet in de buurt van topscorer PL. Kwantiteit vs kwaliteit

4 december 2021 om 22:10

Lierse Bayern domineert de Bundesliga (of Bayernliga hoe je het ook wilt noemen), want hoewel ze groot talent van over de hele wereld binnenhalen, bestaat een groot deel van hun transferactiviteiten uit het verzwakken van hun competitie in de Bundesliga door de beste spelers van andere teams te kopen. Ter vergelijking: je ziet United of Chelsea, City of Liverpool in de BPL niet constant de beste spelers van andere teams in de competitie kopen (tenminste in de huidige tijd). Real en Barca idem ditto. Financieel kunnen andere Duitse teams ook niet opboksen tegen Bayern en buitenlanders mogen niet investeren in die clubs dus ze hebben letterlijk niks te zeggen. Bovendien verkopen diezelfde clubs hun spelers voor veel minder aan Bayern dan bijv aan Engelse of Spaanse clubs, dat terwijl Bayern altijd zeurt dat spelers die ze graag willen teveel kosten en het niet marktconform is maar zij zelf voor belachelijke prijzen hun eigen spelers verkopen.

4 december 2021 om 22:26

Wat dacht je van Dortmund? Leverkusen? Gladbach? Die kopen ook elk jaar de beste spelers van hun concurrenten over. Dat Chelsea etc. Dat minder doen is, omdat die vaker Engelse spelers willen aantrekken. Die spelers zijn vele malen duurder dan spelers uit het buitenland.

4 december 2021 om 22:32

Ik vind het eerder schaamteloos goed beleid schaamteloos te noemen.

4 december 2021 om 22:36

Dat is niet de topic. De Bundesliga is niet zo'n populaire competitie in het buitenland en hun buitenlandse inkomsten zijn een stuk lager in vergelijking met andere grote clubs zoals Real Madrid, Manchester United enz. Dit komt deels door het gebrek aan concurrentie in de Bayernliga omdat er altijd van Bayern München wordt verwacht dat het wint, ook al is dat niet altijd het geval geweest. Deze gebrek aan concurrentie ontmoedigt sommige spelers om naar de Bundesliga te verhuizen en belemmert de groei van de Bundesliga. Het feit dat Bayern zo dominant is, betekent dat de Bundesliga gewoon niet zoveel belangstelling trekt als de Premier League of La Liga. Dit heeft gevolgen voor het tv-geld en betekent dat Bayern het moeilijk zal hebben om financieel te concurreren met de grootste clubs ter wereld. Daarom janken ze ook altijd over de transfer bedragen van spelers die ze graag willen hebben of kunnen ze eigen spelers niet de salarissen betalen die ze eisen. Je zult Bayern ook altijd zien zeiken over clubs als PSG en City die zogenaamd het voetbal verpesten maar PSG en City boezemt hen angst in omdat ze weten dat als er zo’n model zou zijn in Duitsland hun dominantie snel zou stoppen.

4 december 2021 om 22:46

Nou dat geldt nu ook voor La Liga hoor. Veel spelers willen daar nu ook niet meer heen sinds de hegemony van Barcelona en Real Madrid niet zo groot meer is als jaren terug. Die spelers gaan nu ook naar de Premier League. Dat de Prem de beste en meest bekeken competitie is is wel duidelijk, maar ook daar komen nadelen bij. Maguire was 88 miljoen, Grealish 100+ miljoen. Die spelers zouden voor dat bedrag nooit verkocht worden in het buitenland. Dat Premier league clubs zo gek zijn om dat wel te doen is best shockerend. Het is dan ook niet gek dat ze dan liever iets minder uitgeven aan spelers uit de Bundesliga of Serie A die ook een hogere kwaliteit hebben. We zien allemaal hoe Maguire het doet. Een matige verdediger die 88 miljoen gekost heeft. Die zou niet meer dan 35 miljoen opleveren in het buitenland. De prijs/kwaliteit verhouding in de Prem zal alleen maar stijgen en zou ook eens het begin van het einde van de hegemony van de Prem kunnen betekenen.

4 december 2021 om 22:51

Perfect beschreven.

4 december 2021 om 22:54

Maguire was de eigen domme fout van United, die zijn zo ook belazerd met Van De Beek, voor Graelish was er gwn veel interesse en je moet weten hoe de voetbal markt werkt, City kon hem nu kopen voor 100 miljoen pond maar volgend jaar zou dat een stuk hoger kunnen komen te liggen, Graelish was een erg gewilde speler met heel veel potentie. Verder kunnen al je andere argumenten de prullenbak in want zelden slagen Bundesliga spelers in de PL en zij die het doen, schitteren ook echt. Barca en Real hebben last van die socio model waardoor ze geforceerd zijn om puur op inkomsten/uitgaven hun clubs te runnen buiten het feit dat ze hele slechte deals hebben gemaakt met spelers (Barca). Real zal overeind blijven en La Liga biedt veel meer competitie en strijd dan de Bayernliga, daarom betekent het ook zoveel meer wnr Real of Barca de competitie winnen.

4 december 2021 om 23:00

@aycaramba
om sportief en financieel top te zijn en te blijven heeft Bayern gewoon een proces doorlopen van jaren en daar plukken ze nu de vruchten van. Zelfs in coronatijden realiseren ze nog winst ondanks het gebrek aan inkomsten.
Bayern München is gewoon puur eigen vermogen op het passief van de balans waarbij de kortetermijnschulden ruimschoots gedekt zijn door liquide middelen en uitstaande vorderingen.
Dit kan alleen maar door goed beleid en daar zijn we Hoeneß en Hopfner dankbaar voor.
Bayern koopt altijd om zichzelf te versterken. Er vertrekken jaarlijks ook spelers bij Bayern. Bij elke club is dat een gewoon proces.

4 december 2021 om 23:15

BBayern1990 daar ben ik het ook helemaal mee eens, en ik weet ook dat ze door hun dominante status in Duitsland in staat zijn om de beste Duitse spelers te kweken. Duitsland is erin geslaagd een uitzonderlijk ontwikkelingsmodel voor spelers te creëren en heeft een van de beste nationale teams ter wereld. Ongeveer de helft van de Duitse basiself heeft altijd al voor Bayern gespeeld. Voeg een paar goede buitenlanders toe en je hebt een team van wereldklasse. Door zich aan te sluiten bij Bayern weten deze spelers dat ze titels zullen winnen en dat ze tot een van de top 5 kanshebbers zullen behoren om elk jaar de Champions League te winnen. Echter weet Bayern ook dat nationaal niemand ze in de weg zal zitten want technisch gesproken zouden die clubs dezelfde weg moeten bewandelen als Bayern en dat is niet mogelijk. Het is alsof Google alle startups met veel potentie opkoopt en de rest maar laat aankloten.

4 december 2021 om 23:20

Geen concurentie. Ja klopt maar Buiten de PL en Serie A. Heeft geen een competitie concurentie.
Even wat feiten. Sinds 1990 zijn er in de Bundesliga 6 verschillende kampioenen. De Serie A in dezelfde periode 7 verschillende Kampioenen. En dan de de premiera division maar 5 kampioenen waarvan Valencia en Deportivo het 3 keer samen hebben gewonnen, Valencia 2 keer en Deportivo 1 keer. De rest werd verdeeld door Real, Barca en Atletico. Dus de minste concurentie heb je toch echt in de Primera division. De PL heeft als enigste 8 verschillende kampioenen gehad waarvan Leeds, Blakburn en Leicester als eendagsvliegen. Dus in elk land hebben maar een paar clubs de kans om kampioen te worden. Zelfs in de PL. Alleen daar heb je dan meer topclubs waardoor er vaker een andere kampioen word. Maar om te zeggen dat Bayern domineert wat moeten we dan zeggen van de primera division, want dat is nog schrijnender.

4 december 2021 om 23:23

@aycaramba
ergens begint het. Oorspronkelijk was Bayern München, dat zelfs indirect ontstaan was uit 1860 München, het zwakke broertje van 1860 München. Dit veranderde met Beckenbauer en Gerd Müller die Bayern boven 1860 München hebben verkozen.
Het zijn de andere Duitse clubs die eenmaal falen vanwege slecht (financieel) beleid.

4 december 2021 om 23:28

@Mirnes Hanic je leest over mijn verhaal heen. Jou stats plaatsen dingen indd in een ander perspectief maar al die andere clubs die jij noemt hebben niet systematisch beste spelers van directe concurrenten gekocht. Bayern heeft een grotere monopolie op hun eigen competitie en kopen niet als Barca en Real en de Engelse ploegen de duurste spelers. Velen dachten dat RB Leipzig de eerste ploeg zou zijn die de dominantie van Bayern eindelijk zou doorbreken en wat doet Bayern? Ze nemen Nagelsmann over.

4 december 2021 om 23:33

Ja Duitse competitie
Heeft juist de meeste kijkers wereldwijd. Is een feit premier league op nummer 2.

4 december 2021 om 23:35

@BBayern1990 het is mooi hoe Bayern de club is geworden die ze nu zijn maar vind je niet dat Duitsland veel meer te bieden heeft? Zoveel geweldige managers en naar mijn inziens beste ontwikkelingsmogelijkheden mbt jonge spelers. Duitsland zou minstens 3 ploegen moeten hebben die minstens tot de kwartfinales meedoen in de CL en strijden voor de titel. Bayern zou wel gek zijn om die ploegen daar mee te helpen maar ze moeten ook niet zo hypocriet doen want ik heb het gevoel dat ze precies weten waar ze mee bezig zijn.

4 december 2021 om 23:39

@japiekerel het is ook een feit dat Japie_Krekel van Schmidt houd en hem de beste manager van de wereld vind.

5 december 2021 om 00:13

Dat is ook betrekkelijk. Ik kan me in Spanje zo even een paar spelers herinneren. Ramos bij Sevilla weg gehaald door Real, Dani Alves door Barca. Dan hebben we nog Luis Figo van Barca naar Real en Javier Saviola. En dan de PL waar door de 4 grote clubs alles wat maar engels en tegen een bal kan trappen word opgekocht. Leicester na het kampioensjaar helemaal leeggekocht. Kante, Mahrez, Drinkwater enz. En niet door buitenlandse clubs maar binnenlandse zoals Chelsea ManU en City. Nogmaals het gebeurt overal. Kijk naar Italie, precies hetzelfde verhaal. In de Buli ligt het wel vaak aan de andere clubs. Die steken laten vallen tegen de kleintjes. 3 of 4 jaar geleden heeft Dortmund een voorsprong van 10 punten weg gegeven, dat ligt toch niet echt aan Bayern. Leverkusen in de tijd van Ballack was er ook dichtbij en geven het op het einde weg tegen het rechter rijtje. Ja dan kan je wel Bayern de schuld geven maar dat doen die clubs toch echt zelf.

5 december 2021 om 10:42

Wat een hoop nonsens. De Bruyne, Son, Aubameyang, Gundogan, Sane, Ozil, Rudiger, Konate, Thiago, Havertz, Keita zijn die allemaal mislukt of wat? Zelfs volledig mislukte wisselspelers van Leverkusen en Leipzig zijn nu basisspelers in de Engelse subtop (Lookman, Gray).

5 december 2021 om 10:44

Dat hebben ze al jaren. Vorig jaar 4 Duitse clubs bij de laatste 16 waarvan Leipzig en Gladbach doorgingen ten koste van United en Inter. Jaar ervoor 3 ploegen waarvan Leipzig halve finalist was en Bayern CL winnaar. Duitsland heeft nagenoeg altijd 3 a 4 ploegen die doorgaan, alleen dit jaar niet, dus waar heb je het over?

5 december 2021 om 10:46

@Mirnes Hanic Zeggen dat Leicester na 2016 werd leeggekocht is erg makkelijk, maar ze hebben in die zomer alleen Kanté en Drinkwater pas een jaar later en Mahrez nog een jaar later. Dat is allemaal stapsgewijs gedaan voor heel erg veel geld en Leicester bleef competitief. In Duitsland zijn clubs als Stuttgart en Schalke intussen al eens gedegradeerd na een kampioenschap.

5 december 2021 om 11:17

@aycaramba: Bayern betaald toch gewoon voor die spelers? Of het neemt de spelers na afloop van hun contract transfervrij over? Daar is toch niets schaamteloos aan? Al die andere Duitse clubs zetten zelf een vastgestelde som in de contracten van hun spelers. Ik snap niet waarom je zo op Bayern afgeeft, terwijl het de overige Duitse clubs zijn die hier net zo hard aan mee werken. En dat Bayern hun spelers relatief goedkoop binnenhaalt en duur verkoopt is toch gewoon goed werk van de TD? Bayern heeft een heel goed beleid, geen schulden, heeft zelfs ooit Dortmund een lening aangeboden toen die club in de financiële problemen waren. Voor mij is Bayern een voorbeeld voor heel veel clubs in de PD en PL.

5 december 2021 om 11:31

@bongiorno: Ik weet niet precies wat het punt is dat je wil maken, maar in Spanje is voormalig kampioen Deportivo La Coruna afgezakt naar het 3e niveau, en wat langer geleden en nu weer terug Leeds United. Het komt dus niet alleen in Duitsland voor dat een ploeg die ooit kampioen is geweest is gedegradeerd.

4 december 2021 om 22:23

Hij heeft geen gelijk aangezien het een terechte penalty betrof. De arm was duidelijk in een on natuurlijke houding en dus een penalty. Overigens was de penalty van Dortmund afgekeurd vanwege buitenspel Haaland mocht de scheids hem gegeven hebben. Waarom ze zo'n scheids een top wedstrijd geven vanwege zijn verleden is dan een ander verhaal.

Wat mij betreft is het ongelooflijk dat je een scheidsrechter die ooit zich heeft laten omkopen überhaupt op het hoogste niveau laat fluiten, laat staan de allergrootste wedstrijd van de competitie. Dan krijg je dus inderdaad dit soort linkjes. Als je als scheidsrechter ooit daarop wordt betrapt lijkt het me duidelijk: Nooit professioneel voetbal meer fluiten.

4 december 2021 om 21:59

Ik denk dat het veel dieper zit dan dat. Corruptie gaat helemaal door tot de top. Zo'n scheids is makkelijk te manipuleren en voor de kar van de duitse bond/bundesliga te spannen vanwege zijn verleden.

4 december 2021 om 23:04

Dus een keer veroordeeld betekend dat je leven voorbij is? Schiet lekker op, dan kunnen we in het echte leven beter iedereen de doodstraf geven, zelfs voor een simpele winkel diefstal, want na een veroordeling krijg je nooit meer een tweede kans?

Dit speelde 16 jaar geleden. Beetje kinderachtig

4 december 2021 om 23:08

Bijzonder hoe matige vergelijking gemaakt. Ik stel nergens dat hij de bak in moet. Het gaat hier om professioneel voetbal waar miljarden in omgaan en waar de emoties hoog oplopen. Dan heb je scheidsrechters nodig die van onberispelijk gedrag zijn en zeker niet hebben laten blijken gevoelig te zijn voor invloeden van buitenaf. Dat kan niet. En zeker niet op dit soort grote wedstrijden.

5 december 2021 om 13:52

@fossen

Dat vind ik een zeer valide punt. Maar dat is niet gedaan door de bond. Moet een voetballer dan 16 jaar na dato dit van stal halen, als een beslissing van vandaag hem niet bevalt? Ik vind van niet.

6 december 2021 om 11:27

Zeker is het vrij kinderachtig van Bellingham, eens. Los daarvan vind ik het onbegrijpelijk dat een scheidsrechter die zich in het begin van zijn carriere heeft laten omkopen, alsnog op het hoogste niveau mag fluiten.

Voor €300 jezelf laten omkopen.. dan ben je of heel dom of dan zit je financieel aan de grond. Wel stevige uitspraken, die gaat geschorst worden.

Hoeveel wedstrijden schorsing gaat hij krijgen? Gok tussen 3-6

Jude man… je was toen nog niet eens geboren. De beslissingen waren twijfelachtig maar er is ook een var.

4 december 2021 om 22:45

Ik was in 1940 ook nog niet geboren maar weet wel dat er toen een vrij onsympathieke afgekeurde kunstenaar rond heeft gelopen.

Scheids was idd een drama. Maar de penalty was gewoon 100% terecht Hummels gaat met zijn arm naar de bal. Andersom had Dortmund ook zeker een penalty moeten krijgen!

4 december 2021 om 22:28

Penalty had gegeven moeten worden aan Dortmund inderdaad. Probleem is dat die alsnog afgekeurd zou worden vanwege buitenspel Haaland even daarvoor. De meeste Dortmund fans weten dat nu ook wel. Dus hoe je het went of keert Bayern zou gewoon met 2-3 gewonnen hebben.

4 december 2021 om 23:51

Dan had er dus geen penalty gegeven moeten worden aan Dortmund. Je tweede zin haalt je eerste nogal onderuit!

5 december 2021 om 12:02

De penalty had op het eerste oog gegeven moeten worden op basis van de overtreding zelf. Dat het daarna afgekeurd zou worden is dan niet Relevant. De scheids wees niet naar de stip, terwijl dat wel had gemoeten.

Bayern München werd ook gefixt door hem 3 jaar geleden. Destijds in de finale van de Duitse beker tegen Eintracht Frankfurt door geen strafschop toe te kennen inde allerlaatste minuut terwijl het er wel een was.
De fases van de strafschoppen waren alle 3 correct.
Davies hield de arm bij zich.
Haaland stond buitenspel voorafgaand aan de mogelijke penaltyfase Hernandez/reus
Hummels deed een onnatuurlijke armbeweging richting de bal (heel dom van hem).

4 december 2021 om 22:30

Ik denk dat de meeste het gewoon niet willen geloven. Ik ben het totaal eens met alles wat je in dit bericht genoemd! Uiteindelijk wint Bayern met 2-3 en heeft het de 3 punten binnen. Dat is het belangrijkste! Hoop wel dat ze wat gaan doen aan de verdediging, want wat is dat slecht de laatste tijd.

Je kan beter niet de waarheid spreken, want mensen houden daar niet van. Ze hebben liever dat je het achter hun rug doet!

Vind het zeer zwak dat Bellingham dit weer oprakelt. Die scheidsrechter heeft z’n schorsing uitgezeten, een 2e kans gekregen en zichzelf omhoog gewerkt naar de Bundesliga. Zo een snotneus van 17 zal niet begrijpen wat voor invloed zoiets kan hebben op iemand, en dat nog uit een tijd waar Bellingham zelf amper kon staan of lopen.

5 december 2021 om 10:49

“een snotneus van 17 zal niet begrijpen wat voor invloed zoiets kan hebben op iemand”

Ik snap totaal niet hoe je nou medelijden kan hebben met die scheids, hij heeft zich toch om laten kopen destijds!?

5 december 2021 om 14:28

Voor 300 eu. Wie weet wat er allemaal door z’n hoofd speelde om zo een laag bedrag te accepteren..

Ben je je schwalbe tegen ajax vergeten jongen? Toen had je de scheids maar al te hard nodig.

Dat de Duitse bond zo'n iemand nog als werknemer wil hebben. De man is onbetrouwbaar gebleken.

Oei, Bellingham, alsjeblieft, zonde dat hij zich zo laag uitlaat. Dit zal hem wel een boete van de club opleveren en naar mijn inziens terecht. Boos zijn op de scheids en het oneens zijn met diens beslissingen is goed te begrijpen jammer om het dan te spelen op de man terwijl hij in der tijd nog niet eens een bewustzijn had. Echt onwijs jammer van zo'n leuk voetbaltalent.

Hij gaat een zwaardere straf krijgen dan die geldboete die de scheids kreeg….niet slimme oprechte opmerking van een emotionele speler!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
A. ZicklerAanvaller
M. ReusAanvaller195
S. TiggesAanvaller72
M. HitzKeeper20
G. KobelKeeper190
R. BürkiKeeper00
L. UnbehaunKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Borussia Dortmund.

0 fans
Middenvelder, 18 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren