Xavi richt zich na eerste nederlaag als trainer van Barça tot Depay

Zondag, 5 december 2021 om 14:53Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 15:24

Xavi heeft zaterdagmiddag zijn eerste nederlaag geleden als trainer van Barcelona. De Catalanen waren in eigen huis niet opgewassen tegen Real Betis, dat met 0-1 zegevierde. Memphis Depay begon in de basis bij Barça, maar wist zich niet te onderscheiden. Na afloop van het duel richtte Xavi zich in het bijzonder tot de aanvaller, die in de ogen van zijn oefenmeester het spel vaker simpel moet houden. Frenkie de Jong en Luuk de Jong vielen in de tweede helft in; Sergiño Dest speelde net als Depay de volledige wedstrijd.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

94 reacties (laatste reactie door bundesligafan)

Depay is ook enorm matig. Goeie voetballer voor middenmoters clubs, maar meer is het ook niet. Heeft echt het geluk dat Barca niet de middelen heeft op dit moment, anders werd hij natuurlijk nooit gehaald.

4 december 2021 om 20:18

Het is ook wel lullig voor Depay dat wanneer hij niet scoort de rest het ook niet doet. Want die zijn nog matiger in goals maken.

5 december 2021 om 01:34

Zonder Memphis hadden ze nog lager gestaan. Ze mogen 'm bedanken dat hij gekomen is, bij andere clubs had hij veel meer kunnen verdienen.

6 december 2021 om 08:58

Ik betwijfel of hij ergens anders veel meer had kunnen verdienen hoor. Depay is in mijn ogen een beetje een overschatte speler, die goed is voor de teams onder de top (wat Barca op dit moment is). Ik heb vanaf seconde 1 dat depay met Barca in verband werd gebracht gezegd dat hij niet het niveau is dat Barca moeten willen nastreven. En dat blijkt nu ook, maar uiteindelijk is hij qua middelen misschien wel het maximale wat ze hadden kunnen halen en dus goed gedaan.

4 december 2021 om 20:23

Depay is een subtop speler. Depay kan leuk mee voetballen maar het is geen speler die Barcelona op een hoger niveau kan gaan tillen want hij is niet de absolute top. 1 op de 5 wedstrijden laat hij wat zien. Wat gewoon te weinig is voor de absolute top. Hij zou een leuke invaller/rotatie speler zijn als Barca haar financien op orde had.

4 december 2021 om 22:53

Barca is ook subtop momenteel. Depay is een van de betere spelers dit seizoen.

4 december 2021 om 23:01

Maar waarom moet je ook barca op een hoger niveau tillen of absolute top zijn om goed genoeg te zijn voor barca. Pedro is ook niet absolute top geweest en tilde barca ook niet naar een hoger niveau. Toch draaide hij prima mee. Depay zou ook prima draaien in een barca met spelers die absulute top zijn. Mja die zijn er niet

4 december 2021 om 23:12

Ja omdst hij de enige is die goals maakt maar zijn spel is wel heeeel zwak. Verliest ontzettend veel ballen en mist te veel kansen

5 december 2021 om 12:17

Dat blijkt bij Ons Oranje ja dat hij een subtop speler is..

5 december 2021 om 19:51

Bedoel je wanneer hij scoort tegen teams als noord macedonie? Memphis is het afgelopen jaar bij het nl elftal toch ook niet zo goed?

4 december 2021 om 20:30

Klopt, anders zou hij ook niet bij Barca spelen momenteel

4 december 2021 om 21:32

Een club die van boven tot onder in de stront zit alleen uit het slob helpen dat is ook wel een bizarre eis, Dat kunnen niet veel spelers op deze planeet. Depay lukt het niet, maar dat kun je hem eigenlijk niet eens kwalijk nemen. De problemen bij die club zijn zoveel groter dan Depay.

4 december 2021 om 22:54

Hoezo krijgt Depay de schuld. In het hedendaagse voetbal wordt er vlijmscherp geanalyseerd met algoritmes en data. Zelfs Messi krijgt het niet voor elkaar bij PSG, terwijl de tegenstanders hem nauwelijks kennen en bovendien speelt hij met de beste keeper van de wereld + beste aanvallers van de wereld. Ronaldo die scoort weliswaar in de Premier League, maar klaart hem ook niet. Chelsea verloor ook van West Ham, dat notabene 4e stond. Juventus gaat volledig onder terwijl ze veel spelers hebben die een EK hebben gewonnen. Haaland zijn team speelt Europa League. Zelfs met Haaland kon hij niet normaal winnen van Ajax. Strakke visie is ontzettend belangrijk tegenwoordig. Alles moet kloppen, van Directeur, tot mensen die transfers regelen, tot aan jeugdopleiding en scouts. Van Financieel Manager tot aan de keeper, van verdediger tot aan aanvaller + staff. Tegenwoordig zie je gewoon nauwelijks meer voetballers die 30 prijzen pakken per loopbaan. Depay de schuld geven is erger, want uiteindelijk maakt Laporta er zelf stront van. Depay had biij Ajax makkelijk mee kunnen draaien, dat heeft te maken omdat Ajax betere trainingen heeft, alles is strak georganiseerd en alles is toegespitst tot aan de visie en talenten zijn lang en breed bekend bij Ten Hag. Bij Barcelona doen ze maar wat. Er moet een opvolger komen van Messi, Iniesta, Pique en Busquets. Hup gooi ze maar in de basis en leg meteen druk erop dat ze de grootste talenten zijn, maar overwinteren in de Cl, laat staan winnen van Betis of zelfs bij de beste 3 eindigen. Dat gaan ze nooit meer lukken. Wie wilt er nou 2 seizoenen Europa League spelen. Je marktwaarde daalt enorm en bovendien je inkomsten en ook de aantrekkingskracht om daar te spelen is minder. Spelers als Depay en Frenkie moeten lang zorgen maken of ze zelfs niet straks ingehaald worden door de markt.

5 december 2021 om 08:38

@salmad

Depay is ook geen echte wereldtopper natuurlijk. Maar nu wordt dat wel van hem verwacht, alsof Barcelona nog de topclub van weleer is, en dat als Memphis niet presteert, dat het aan hem ligt dat Barcelona niet meer top is. Dat is een belachelijk verwachtingspatroon.

Depay is een momentenvoetballer dus hij kan zomaar de komende 2 wedstrijden weer goed zijn. Daarnaast heeft hij het aardig gedaan voor een nieuweling. Als je kijkt naar de nieuwe coach Xavi dan kan ik niet anders zeggen dat het geluk hem meezat de eerste wedstrijden en hij nu dus heeft verloren. Wordt tijd dat we eens wat van die magie gaan zien die ons belooft is van de nieuwe coach. Tot nu toe vind ik het treurig.

4 december 2021 om 20:27

Waarop kunnen wij ons baseren dat we iets spectaculair van Xavi kunnen verwachten. Guardiola heeft zijn filosofie kunnen toepassen op het B elftal en was als trainer bekend bij de club. Xavi was bezig in Watar. Heel ander niveau, verwachtingspatroon en voetbalcultuur.

4 december 2021 om 20:34

Laporta heeft in mijn ogen doen overkomen alsof de Messias terug was gekomen naar het beloofde land. Dat het nu ineens heel anders zou gaan. Er werden nieuwe regels opgesteld waar de spelers zich aan moesten houden. De manier van spelen van Xavi zou verandering brengen. Nou laat maar zien dan. Tot nu toe is het allemaal matig.

4 december 2021 om 23:16

Haha ja ze hebben nog geen pot goed gespeeld. Tegen español zijn ze heel goef weg gekomen, Villareal was her niet best en befica laat je in leven. Vandaag was de beste speler van betis (fekir) er niet. Woensdag de europaleague in, nee of het nou veel beter gaat onder xavi ik twijfel

5 december 2021 om 00:44

@denn01 - Tja, ik neem niet aan dat je daar in geloofde. Iedereen ziet dat deze ploeg geen enkele balans heeft, behalve best wat supporters als dit forum de maatstaf is. Het is nog steeds niet om aan te gluren. Natuurlijk niet Xavi z'n schuld, maar die wordt ook gewoon geslachtofferd als resultaten uitblijven.

5 december 2021 om 08:42

@denn01

Precies, ze verschuiven telkens de hoop naar iets of iemand anders. En dat werkt dan niet, en dan moet er weer iets veranderen. Dit is echt een heilloze weg. Ze moeten gewoon accepteren dat het nu matig is. In plaats van telkens bezwerende toverfomules zoeken, zoals "denken dat de toeschouwers trots naar huis zijn gegaan" bij een 0-1 nederlaag tegen Betis.

4 december 2021 om 20:36

Heb ik nu naar een andere wedstrijd lopen kijken of toch niet goed opgelet?
Barça heeft toch schijnbaar 90 min dominant voetbal op tafel gelegd? Het valt op dat we vooraan te weinig klasse hebben om het af te maken, maar behalve het slecht verdedigen van Dest bij de tegengoal was het op het middenveld & in de verdediging zowat het beste dat ik afgelopen maanden heb gezien van Barça. Wetende dat Pedri & Ansu nog gemist worden, beloofd dit toch wel veel moois voor de toekomst. Duitse voetbalcommentatoren hebben Bayern toch aangemaand om op hun hoede te zijn tegen dit Barça. Met een goede voorhoede hadden we hier simpel gewonnen tegen toch wel een team dat zich al bewezen heeft dit seizoen.
Maar goed, ik zie in alle reacties hieronder dat ik de enige ben met die mening. Loopt Guaporta hier nog ergens rond? Benieuwd naar zijn visie over deze wedstrijd...

4 december 2021 om 23:07

Met een goede voorhoede had Koeman er nog gezeten.

5 december 2021 om 01:36

Je hebt denk ik inderdaad een andere wedstrijd gezien.

5 december 2021 om 08:29

Wordt tijd? Zijn hoeveelste wedstrijd is dit nog maar, zijn derde ofzo? Het is een trainer hè geen tovenaar. Ik zou hem toch minimaal een seizoen de tijd gunnen om een beetje 'magie' te kunnen verwachten.

5 december 2021 om 08:37

Depay heeft nog nooit iets laten zien tegen top verdedigers dus waarom zou dat nog komen? Noem mij 1 wedstrijd tegen een goede tegenstander waarin depay het verschil maakte? Als de verdediging van de tegenstander beter is dan middenmoot heb je helemaal niks aan depay.

5 december 2021 om 11:19

Marc Bartra is onder middenmootniveau, en hij had Depay in zijn achterzak.

"xavi vermoedt dat de 66.520 toeschouwers ondanks de nederlaag het Camp Nou met een trots gevoel hebben verlaten. "ik denk het wel", zei hij na afloop."

Tja... zullen we hem maar met een witte jas afvoeren? Hoe kan je zulke onzin uitkramen!

4 december 2021 om 20:41

Hij overschat de Barca fans. Gaat er vanuit dat je fan bent van Barca om leuk voetbal te zien. En als het leuk is om naar te kijken, dan ben je trots. Maar de meeste fans willen hun club gewoon zien winnen.

4 december 2021 om 21:27
Uiteraard willen de fans dat hun club wint!
Vandaar dat ik zeg dat hij onzin uitkraamt.

Ik vond het ook helemaal niet leuk om te zien. Er was niets om trots op te zijn.
5 december 2021 om 08:39

Als je beter speelt en je verliest met pech dan kun je best met een trots gevoel na huis toe gaan toch?

Ach de Messiahs van Catalonië heeft weer commentaar. Verloren. Dus het ligt aan een ander. Maarja zo gaat het altijd. Winnen ze ligt het aan hem. Hij maakt de opstelling, waarom stelt hij zichzelf niet op. Of heeft Creus krakende gewrichten? Het zal, het is zaterdagavond dus hij slaat weer wartaal uit.

4 december 2021 om 20:32

Hé Kruisband98. Als je over wartaal praat zou je zelf ff moeten zwijgen.

Naja Depay is de enige die kan scoren bij Barcelona en als hij een offday heeft, dan heb je niks aan hem maar scoort tegelijk ook niemand bij Barca.

Wissel van Luuk was ook grappig, kwam er in en opeens kon Barcelona de bal niet meer voorin krijgen.

Achja, Barcelona is in alles nog steeds een grootmacht behalve qua financiën en spelersmateriaal. En laten nou net die twee zaken essentieel zijn om tot sportief succes te komen. Het is ook niet heel moeilijk om te voorspellen dat ze deze week absoluut geen resultaat gaan halen in München tegen dit Bayern. Maar wie weet kunnen ze ver komen in de EL.

xavi moet depay banken. Dit kan niet meer. Depay past niet in xavi systeem. Depay kan niet meevoetballen. Die snapt het niet. ik zou depay verkopen als ik barca was.

4 december 2021 om 20:23

Xavi kan beter z'n opstelling aanpassen aan het spelers materiaal, en van daaruit gaan bouwen

4 december 2021 om 20:24

Als Depay er niet was geweest hadden ze nog lager gestaan. Makkelijk om hem af te rekenen op dat ongeregeld zooitje wat er omheen loopt. Hij heeft qua statistieken nog aardig gedaan ook voor een nieuweling.

4 december 2021 om 20:27

Paar penalty's erin schieten kan een ander ook.

4 december 2021 om 20:31

Van de 15 competitiewedstrijden 8 goals en 2 assists is gewoon wel redelijk. Om penalty's als tegenargument te nemen is een dooddoener want dan kunnen we die beter bij niemand meer meetellen.

4 december 2021 om 22:35

Wel makkelijk om penalty’s te benoemen. Alsof iedereen 100% van zijn penalty’s scoort. Moeten we nu ook intikkers niet meer mee tellen, omdat een ander dat ook kan?

4 december 2021 om 22:42

Ik denk dat volgens Soccerfan alleen nog maar goals van buiten de 16 geteld mogen worden.

5 december 2021 om 08:42

Tegen kleine clubs kan braithwaite ook scoren. Depay is in niks een top spits. Snel fati in de spits als die weer fit is Pedri op links en dembele op rechts dan begint het weer ergens op te lijken.

4 december 2021 om 20:28

Ja Depay banken, even Mbappé of Haaland op zijn positie zetten.

Doe is normaal joh, zonder Depay stond je waarschijnlijk 18e. Is de enige dat doelpunten maakt.

4 december 2021 om 21:07

Als je weken niet goed speelt, mag je banken en ik doe normaal.

4 december 2021 om 21:36

En wie ga je er dan neerzetten?

4 december 2021 om 23:18

Luuk de jong 😂

5 december 2021 om 00:41

@visca el barca - Tja, maar je zult er toch echt 11 op moeten stellen. Als dat de maatstaf is, sta je elke wedstrijd met hooguit 3 of 4 spelers op het veld. Overigens kan ik er wel om lachen, die supporters hier...

4 december 2021 om 22:31

En wie gaat er in de spits dan? Umtiti?

4 december 2021 om 22:49

Ik denk dat hij dan liever Luuk de Jong ziet. Is toch wel kopsterk vergeleken met Depay.

5 december 2021 om 00:00

Demir als valse nummer 9 proberen of manaj ohnee: die is verhuurd, Koeman zag niks in hem.

5 december 2021 om 19:54

Hahahahah demir als valse 9. Dit is toch wel een van de grappigste comments die ik heb gelezen dit jaar.

Depay mag banken van mij, is er niet in de jeugd een spits die talentvol is? Hiroke abe is dat geloof ik toch?

5 december 2021 om 00:40

Memphis is de enigste speler met enigszins rendement. Niet dat hij alles goed doet hoor, maar het is werkelijk lachwekkend dat men naar Memphis wijst terwijl de rest van de aanvallend ingestelde spelers niet eens tot kansen komen. Maar goed, het gaat lekker met alles dat met Barcelona te maken heeft. Gewoon lekker slachtoffers blijven zoeken en de realiteitszin weg blijven schuiven...

Depay gaat het niet simpel houden. Depay speelt een wedstrijd in een wedstrijd. De wedstrijd...ik ben de grote ster, ik moet allemaal acties maken en scoren....
Je bent een hele grote als je Depay van het zo onnodige...ik wil zelf de actie maken en ga lopen dribbelen en wil 2 man voorbij lopen terwijl er naast mij een medespeler vogelvrij staat....af kan houden.

4 december 2021 om 20:34

soccerfan: wat jij zegt: honderd procent. Depay moet het simpel houden. Bij koeman kon hij dit allemaal doen. van Koeman kreeg die vrijheid en nu is dat niet meer. Depay heeft echt moeite in de spits onder xavi.

5 december 2021 om 02:38

Wanneer heeft hij gezegd dat hij de grote ster is. Loop jij hem niet die rol aan te praten, omdat je duidelijk iets tegen hem hebt wat verder lijkt te gaan dan voetbal.

Anders is dit niet al de 3rde of 4de reactie die ik erover tegenkom.

5 december 2021 om 09:04

Herosennin44, meen je dit? Kijk hoe die vent over het veld loopt. Ook bij Oranje. Loopt continue onnodige hakjes te geven, eist alles op, elke vrije trap in de muur of 2e ring, loopt met het bravour van Zlatan rond.

Digne, André gomes, semedo, krikic destijds, allemaal ex barca en wat bij barca te kort kwam en nu speeltbij middenmoot premier league of lager. Depay is een leuke speler voor oranje bij gebrek aan beter. Barca had nooit deze transfervrije aankoop moeten doen. Niks tegen hem, maar hij is gewoon lang geen top 50 gouden bal. Wat heb je dan als spits bij barca te zoeken? En vind Xavi nog best mild. Hij verspeelt bal na bal en wil altijd het onmogelijke.Valt me op dat weinig speler van barca naar een andere club gaan en echt lekker spelen. Pedro heeft als een van de weinig nog een lekkere carrière. De rest daalt gauw af naar mijn mening. Uitzonderingen daar gelaten. Maar meeste bouwen heel rap af.

5 december 2021 om 11:02

Moriba momenteel ook gewoon standaard bank en enkel paar kleine invalbeurten.

5 december 2021 om 15:34

Wie had je dan graag zien spelen in de spits? Bij gebrek aan beter lijkt me dit een prima speler. Om het kampioenschap zou Barca dit seizoen toch niet strijden.Je zal helaas als Barcelona moeten roeien met de riemen die je hebt. Dus met Depay. Hopelijk kan Xavi hem wat gogme bij brengen, zodat hij functioneel kan zijn voor het team, en niet alleen zijn eigen ding doet.

Verkopen is denk geen optie, ik denk dat hij er zelf ook niet op zit te wachten om verkocht te worden, en voor een andere club te spelen.

Depay is gewoon geen nummer 9 vooral niet als je een team hebt dat speelt op balbezit. Depay is iemand die moet aankomen rennen met de bal en niet uit stilstaand beweging iets kan forceren. Hij zou beter op de flank passen dan in de centrum of als een valse spits/10.

Hij word verkeerd gebruikt, maar dat is niet het enige probleem ze missen een afmaker/spits die ook de bal kan afschermen en de rest van het team kan laten bijsluiten. Verder vind ik dat bepaalde spelers voor zich zelf spelen en niet het team.

Hoe kan je nou thuis van Betis verliezen.. spel is nogsteeds hetzelfde als onder koeman. Geen enkele diepgang te zien. #xaviout

4 december 2021 om 21:00

Provecerende reactie maar we zijn niet anders meer gewend bij Barca topics. Betis staat op het moment op de 3e plaats en doen het zeer goed dit seizoen. Daarnaast was Barca de bovenliggende partij en hebben ze zichzelf niet beloont.

4 december 2021 om 21:27

Zorg jullie maar dat je kampioen wordt met Ronaldo

5 december 2021 om 00:38

De kans dat United nog kampioen wordt in de Premier League is heel wat groter dan dat Barcelona kampioen wordt in de komende pakweg 2-3 jaar.

5 december 2021 om 00:45

Nou dat weet ik niet hoor met Chelsea, Liverpool en city.

Koeman had deze wedstrijd volgens de fanboys vast met 0-8 verloren, dus zeer goed gedaan Xavi (!!!!!)

Memphis moet je gewoon aan de linkerflank opstellen. Als spits vind ik hem 3x niks.

5 december 2021 om 09:05

Eens. Het is dat Depay zichzelf te belangrijk vind om op de flank te spelen en daardoor in de spits wilt

Dit is dus precies het punt waar het bij Depay aan schort in mijn ogen, hij kiest te vaak de verkeerde optie. Zelf gaan wanneer die af moet spelen of juist de combinatie aan gaan wanneer hij zelf zou moeten gaan. Als hij dit facet zou beheersen zou het gewoon een topper zijn en nu blijft hij daar net onder hangen.

Klopt. Memphis is simpelweg niet gemaakt voor het voetbal dat Xavi met Barcelona wilt spelen. Verder wil ik nog even kwijt wat Dest voor een enorm matige rechtsback is. Slechte aannames, geen overzicht en nog het allerergste: hij kan niet verdedigen. Die tegentreffer kan gerust op zijn conto geschreven worden. Dit heeft puur te maken met het foute besluit om Juanmi los te laten en half een ingreep te doen om een zogenaamd schot te blokken. Bleef hij bij Juanmi dan was er geen doelpunt gevallen. Wat ben ik blij dat Ajax hem van de hand heeft gedaan en Nous Mazraoui heeft behouden.

Karma voor Barca. Ze hebben Koeman op een bizarre manier ongeloofwaardig gemaakt door een vervanger te zoeken en hem dan te houden. Ik kan hier daardoor wel van genieten dat het toch niet aan Koeman blijkt te liggen maar aan jarenlang slecht beleid. Ze zullen pas weer beter presteren als ze hun schulden nog even een half miljardje verhogen om spelers aan te trekken. Arme Xavi, gelukkig voor hem heeft hij veel krediet, dat gaat hij hard nodig hebben.

4 december 2021 om 22:59

Het is daar gewoon pappen en nathouden. Wanneer het bij Xavi ook slecht gaat zullen ze aankomen met Iniesta als assistent of iets dergelijks. Steeds maar wat verzinnen om het geloof terug te brengen bij de fans. Terwijl de rotte plek heel ergens anders zit bij de club.

Depay denkt hij Denkt dat hij een topper is, terwijl hij dit nog Nooit bewezen heeft. Het merkwaardige is dat de analisten hem hier hoog inschatten. Hij heeft mij nog nooit kunnen overtuigen
De opmerking van Xavi om het simpeler te houden is iets dat we allemaal vinden, maar dat gaat er bij hem niet in

Hij zegt het goed en recht voor zijn raap.
Hopelijk pikt Depay hier iets van op dan hebben we in het Nederlands elftal wellicht iets aan hem.

4 december 2021 om 22:24

Xavi moet ook ophouden met steeds weer andere spelers op te stellen lijkt koeman wel.
Speel gewoon met jouwn basis elf mits er iemand geblesseerd is.en in die basis elf hoord lenglet niet bij vindt hem te zwak voor barcelona. umtitte heb ik zo vaak gezegd krijgt geen kans hij is beter dan garcia en lenglet.

Memphis kan zich liever opmaken voor een enkeltje naar PSV. Doet hem goed.

Lol toen Koeman kritisch was kon het niet maar nu mag Xavi het wel hoor. Wat is er nou verbeterd? Lachwekkend gewoon en de smoesjes gaan al lekker.

4 december 2021 om 23:02

Precies het werd Koeman kwalijk genomen toen hij wat over de selectie zei, Nu heb ik niks tegen Xavi, maar ben wel voor gelijke monniken gelijke kappen.

Xavi: Welkom bij de wespennest.

Je ziet het ook met Depay bij Nederlands elftal...vaak moeilijke oplossingen en veel balverlies...heeft moeite om spel simpel te houden of niet het overzicht om dat te doen. Goede afmaker maar subtop speler.

Was het niet not-done om als trainer naar spelers te wijzen bij Barcelona? Verder vind ik het ook niet verstandig om te stellen dat het publiek zich vermaakt zou hebben als je met 0-1 van Betis verliest in eigen huis. Het spel is er ook niet beter op geworden. Overigens heeft dat niets met Xavi te maken en alles met de disbalans in de selectie. Laten we hopen dat de supporters wat realiteitszin gaan krijgen.

5 december 2021 om 00:49

Voor wie ben jij eigenlijk. Zeker naar 4 wedstrijden moet het gelijk top zijn.

Ik zie hierboven duidelijk twee kampen: Het ene kamp is van mening dat Depay hooguit middelmatig is en het andere kamp geeft aan dat hij geweldig is, maar dat dat er niet uitkomt vanwege allerlei andere factoren dan hemzelf. Maar als je trainer het volgende over je zegt: "we moeten Memphis helpen te leren begrijpen wanneer hij een ruimte moet aanvallen en wanneer hij een derde speler in de combinatie moet betrekken" dan past dat toch bij een jeugdspeler van pak hem beet 16 jaar en niet bij een speler van 27 jaar met 75 interlands. Als jij als voetballer nu nog moet leren wanneer je een actie kunt maken en wanneer je moet combineren dan mis je zoveel basis techniek en voetbal gogme dat je heel blij mag zijn dat je inderdaad twee topclubs op je lijstje hebt staan, want dan ben je hooguit een speler voor een subtop club.

5 december 2021 om 10:27

Dan past hij toch prima bij Barcelona? Dat is namelijk een subtop club

Ik zou me meer zorgen maker over de trainer die denkt dat de supporters met een trots gevoel naar huis gaan als ze thuis met 0-1 van een subtopper/middenmoter verliezen. Elke wedstrijd heeft een eigen verhaal maar het is vooral balbezit en weinig pogingen op doel. Xavi geeft meer eigen jeugd de kans maar als het niet verder gaat dan doelloos rondtikken schieten ze er weinig mee op. En wat betreft Depay, dat is een spits met beperkingen. Maar noem mij een veel betere spits die op dit moment bij Barcelona zou willen spelen.

Eindelijk eens een trainer die zegt wat heel veel voetbalfans al jaren zien, en niet mee doet in de Hosanna-stemming rondom Depay. Hij moet gewoon simpeler voetballen en niet denken dat het allemaal om hem draait en bij elke actie 2 of 3 man uit willen spelen. Johan Cruijff zei altijd dat voetbal een simpel spel is, maar dat het heel moeilijk is om simpel te spelen. In dat opzicht is Depay niet zo'n hele goede voetballer.

Het is natuurlijk onzin om alles op een speler af te schuiven het was gewoon slecht wat Barca op de mat bracht, als je hoog druk wil zetten moet je dat met het gehele team doen anders is het gedoemd te mislukken, Barcelona heeft op dit moment simpel weg niet de spelers kwaliteiten voor dit soort voetbal ik vind dan ook dat de trainer een groot aandeel heeft in de verloren wedstrijd door on realistisch te voetballen.

Eindelijk iemand die zegt hoe het zit met Depay. Gewoon veel vaker simpeler voetballen. Bij oranje irriteert hij me ook mateloos. Echter heeft hij daar het voordeel dat hij veel scoort.

Depay zou zoveel beter kunnen presteren als hij wat vaker de makkelijke oplossing zou zoeken. Dan ben ik ervan overtuigd dat hij nog wel een stapje kan maken.

Dat Depay middelmaat is weten we allemaal wel, maar Barca heeft niet beter. Stoor me meer aan t idee dat hij topscoorder aller tijden gaat worden van Oranje.

Eerst Ronald, dan Memphis en tot slot Frenky. Zielig Barcelona.
Pedri is geen Iniesta, Xavi geen Xavi en mensen geen wegwerp artikelen. Ze hebben er bij Barca en grote puinhoop van gemaakt en miljarden schuld. Ben benieuwd of ze champions league gaan halen,

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4947 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Sevilla4618
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder171
M. DepayAanvaller168
L. de JongAanvaller123
Riqui PuigMiddenvelder100
A. EzzalzouliAanvaller101
M. ter StegenKeeper190
Jordi AlbaVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

818 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 16 8 2 0
2020/2021 Olympique Lyon 37 20 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
Laatste voetbalnieuws

Xavi verkiest Dest boven Alves; ook basisplekken voor Frenkie én Luuk de Jong

Xavi heeft de opstelling van Barcelona bekendgemaakt voor de uitwedstrijd tegen Deportivo Alavés van zondagavond. Luuk de Jong mag zich bij de Catalaanse bezoekers opnieuw vanaf het eerste fluitsignaal laten zien....Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 28 januari
Alexander Nübel moet bij Tottenham Hotspur de opvolger worden van Hugo Lloris. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren