Tagliafico: ‘Als ik Ten Hag was, zou ik meer praten met de wisselspelers’

Zaterdag, 4 december 2021 om 22:10Dominic Mostert • Laatste update: 22:24

Het gebrek aan speeltijd bij Ajax valt Nicolás Tagliafico zwaar. De linksback zat donderdag de gehele wedstrijd tegen Willem II (5-0) op de bank en bleef daardoor steken op slechts 186 speelminuten in het huidige seizoen. Daley Blind krijgt de voorkeur van Erik ten Hag en maakt meestal de negentig minuten vol. In gesprek met de NOS erkent Tagliafico te twijfelen over zijn toekomst in Amsterdam.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door piranha)

Zo kun je dus ook dit soort issues zien.
Wat een topgozer is het ook! Balen dat je geen speeltijd krijgt, maar niet gaan zeuren. Gewoon keihard werken en er echt voor de club willen zijn.
Hij heeft gewoon weinig kansen nu. Alleen als Blind geblesseerd raakt verwacht ik.
Hij is net als Klaassen gewoon 12de man.
Zou een topgozer zijn als trainer ook volgens mij.

4 december 2021 om 13:59

Ik vind het wel goed dat dit een keer gebeurt. Waarom zou je een speler in de basis zetten die weg wil. Als er dan iemand beter is gewoon lekker banken. Zo’n hekel aan, ik wil een stap gaan maken, prima maar hou het lekker voor je. Voor nu inderdaad een prima 12e man.

4 december 2021 om 14:21

"Waarom zou je een speler in de basis zetten die weg wil."

Juist omdat hij nu op de bank zit overweegt hij een vertrek. Hij geeft aan dat als Ajax hem vorig jaar een Tadic-traject had aangeboden hij ja had gezegd.

Dat hij in het verleden meerdere malen heeft aangegeven om nog een stap te maken, dat klopt.

4 december 2021 om 15:24

Hij had helemaal niet met zekerheid "ja" gezegd, hij geeft aan dat hij het dan wel als optie zou zien.

4 december 2021 om 14:07

Je ziet het ook aan zijn inval beurten. De man is gedreven en dat mis ik nog al weleens bij spelers uit de basis. Tegen Sparta bracht hij met zijn invalbeurt meer dan Daley Blind

Wel echt jammer dat Nico zijn carriere bij ajax toch een beetje als een nachtkaars uit lijkt te gaan. Vind zeker dat hij ( ook in een belangrijk potje) de voorkeur boven blind mag krijgen. Die man heeft de laatste tijd meer balverlies als in zijn hele carriere bij elkaar.

4 december 2021 om 13:00

Laatst een leuke analyse gezien op VI, het blad. De (voetballende) backs zijn dit jaar belangrijker dan ooit bij Ajax. Blind is voetballend veel beter dan Tagliafico. Verdedigend is Tagliafico veel beter. Maar als je ziet hoe Ajax staat, 2 tegengoals in de competitie, 3 in Europa, dan is er geen enkele reden tot wisselen. Ik vind Tagliafico een topper en mag van mij ook vaker ingebracht worden, maar de keuze van Ten Hag om voor Blind te gaan is gewoon logisch. Dat bewijzen de cijfers namelijk ook.

4 december 2021 om 13:04

Ja klopt heb dat ook voorbij zien komen. Ajax bouwt idd veel op via de backs dit jaar. Goeie vondst van ten hag overigens. City speelt ook zo ongeveer. In de toppers moet blind zeker de voorkeur krijgen ja maar in de “mindere” potjes kan je best af en toe nico laten spelen toch. Vond blind trouwens wel echt schandalig slecht tegen sparta bijvoorbeeld.

4 december 2021 om 13:09

@Blaugrana11, In je 1e reactie zeg je dat Tagliafico in belangrijke wedstrijden de voorkeur boven Blind moet krijgen en in je 2e reactie precies andersom 😅? Blind heeft wel meer slechte wedstrijden gespeeld, daar gaat het ook niet om. Maar hij is opbouwend zo belangrijk dat je niet om hem heen kan. En voor iemand die het stempel heeft; kan niet verdedigen, zijn er wel erg weinig tegengoals.

4 december 2021 om 13:15

O kut had het ff verkeerd vermeld. 😂 Bedoelde dat ie best af en toe ook in een wedstrijd die er toe doet wel is mag spelen van mij. Ben het wel met je eens dat blind uiteindelijk nummer 1 moet zijn ja. Zal het aanpassen als ik thuis ben. Is ook leuk om weer ff Nicooo nicooo te kunnnen schreeuwen in de arena

4 december 2021 om 13:02

Wut? Blind is zoalsn Messi hierboven ook al zegt, juist extreem belangrijk voor het Ajax spel en speelt bij Ajax ook dit seizoen echt weer fantastisch . Is vooral ook heel goed op Cl niveau te zien

4 december 2021 om 13:07

Ja ben ik helemaal met je eens. Blind is superbelangrijk en gewoon een topspeler voor ons. Maar ben je het niet me me eens dat blind laatste tijd in de eredivisie een beetje aan het kloten is? In de CL is ie wel echt fantastisch overigens met zijn opbouwende kwaliteiten.

Maar goed als blind snelheid had gehad was dat efht een speler voor bayern munchen of het barcelona van vroeger. Wat een inzicht en inspeelpass bezit die man zeg. Is echt wereldklasse op dat gebied. Zo knap van hem dat ie met nul snelheid gewoon slaagt on de top van het voetbal.

4 december 2021 om 14:35

Totaal met je eens blaugrana. Zie ook mijn opmerking hierboven. En op dat soort dagen zie ik ook tien keer liever Nico die de kantjes er eigenlijk nooit vanaf loopt

4 december 2021 om 16:02

Des te zuurder dat Blind in Oranje regelmatig flatert. Bij Ajax wellicht onmisbaar maar hopelijk snel passé international.

Bijzonder dat hij aangeeft vorig jaar een langdurig contract te overwegen en bij Ajax af te sluiten. Ik vindt het namelijk voor Ajax een perfecte speler, mits hij volledig gemotiveerd is. Iets wat begin van het seizoen niet zo was, dat zag je ook terug in zijn spel. Al is verkopen denk ik het beste, maar door Corona is het Ajax niet gelukt een hoop spelers 2 jaar voor het einde van het contract te verkopen en middelen om ze te overtuigen voor een verlenging waren er ook niet. Wat resulteert in een uitloop van transfervrije spelers. Maar Ajax moet ook door. Denk dat dit boek ook is gesloten, al ga je zijn mentaliteit wel missen.

4 december 2021 om 12:56

Naar mijn idee wou hij al sinds dat topseizoen in de CL waar ajax tot de halve finale reikte gewoon elk seizoen weg als er een juiste club kwam. Die kwam er helaas voor hem niet. Heb hem nooit eerder gehoord over een langdurig verblijf in Amsterdam. Wel bijzonder als je het mij vraagt.

4 december 2021 om 13:05

Zo gaat het toch bij elke speler? Tadic heeft het ook continu over afsluiten bij Ajax e.d, maar die is echt wel vertrokken als er een Europese topclub voorbij zou komen. Dat soort praatjes hebben voetballers nou eenmaal om de fans te paaien. Dat gebeurt bij bijna elke club.

4 december 2021 om 13:23

Tadic heeft anderhalf jaar geleden ofzo Barca nog afgewezen (heeft hij zelf bevestigd in een interview) dus dat is echt niet alleen maar om de fans te paaien.

4 december 2021 om 13:37

Tadic heeft inmiddels AC Milaan afgewezen en de flirt van Barca rustig afgeslagen. Nico was al rustig weggeweest als Milaan voor hem kwam hoor.

4 december 2021 om 13:48

@straatvoetbal Dat lijkt mij ook. Leuk dat hij zegt dat hij een Tadic contract had gewild, maar liever was hij naar Leicester of Milaan gegaan voor een dubbel salaris. De term broodvoetballer is op hem wel van toepassing. Martinez lijkt mij meer iemand die loyaal is, zelfde als Alvarez.

4 december 2021 om 14:45

Sirius, in 99% van de gevallen heb je gelijk, maar juist bij Tadic dus niet, zoals je al bij anderen zag hierboven. Hij lijkt echt die uitzondering te zijn die blij is met wat hij heeft, zowel zijn grote rol bij Ajax, als het leven in Nederland, als het vooruitzicht dat hij na zijn actieve carriere heeft.

Als hij nu weg gaat, dan geeft hij dat op voor een andere club met misschien een wat grotere naam, maar met geen enkele garantie dat hij daar net zoveel en zo dominant kan spelen. Stel hij gaat naar Milan. En dan komt ie op de bank. Geen Nederland, minder voetbal, wellicht minder succes, en geen vooruitzicht voor na zijn carriere. Waarom zou hij dat in vredesnaam doen?

Gaat nog wel van pas komen in de CL. Denk dat zijn rode kaart tegen PSV hier wel de aanleiding voor is geweest.
Ajax doet het gewoon goed zonder Nico, jammer maar helaas.

Tagliafico erin Blind op de plaats van Gravenberch. Wordt je verdedigend nog sterker. Gravenberch is momenteel één van de zwakste.

4 december 2021 om 13:25

Heb je weleens gelet op hoeveel kilometers Gravenberch maakt? Die jongen zit in een mindere fase, absoluut, maar dat kan Blind echt niet brengen op die positie hoor. Als box to box middenvelder moet je 10km per pot lopen, dat gaat hem niet worden voor Daley.

4 december 2021 om 13:50

Je onderschat inderdaad het loopvermogen wat je nodig hebt op zo'n dynamische plek als hij speelt. Alleen hierom is Blind niet geschikt in het moderne voetbal. Was geweldig geweest als we Frenkie nog hadden gehad met zijn loopvermogen, techniek en inzicht.

4 december 2021 om 14:05

Ja daar is ie weer. Het jaarlijkse “laten we Blind op het middenveld zetten-experiment” om vervolgens elke keer de conclusie te trekken dat het toch meer een verdediger is.

Tja, hij zegt dat Ajax heeft doorgeschakeld, maar Tagliafico wekte die indruk zelf ook. Hij is eigenlijk met het jaar minder gaan spelen tot op het punt dat hij nu zelfs Daley Blind voor zich moet dulden als linksback. Het is ook wel een beetje het succes van de ploeg die hem op de bank heeft geposteerd. Blind is eigenlijk maar in 1 ding beter dan Tagliafico en dat is aan de bal. Echter komt Blind in verdedigend opzicht momenteel zo weinig in gevaar door de balans in de ploeg, dat z'n zwakheden ook niet tot uiting komen.

Flinke tegenvaller voor de Argentijn. Z'n (domme) rode kaart aan het begin van het seizoen heeft hem ook niet goed gedaan wat speeltijd betreft. Blind geeft de ploeg normaal gesproken veel voetbal vermogen en die is zijn plek centraal achterin wel kwijt. Nu vind ik Blind al een hele tijd niet denderend spelen, veel balverlies ook. Wie weet is er nog kans op speeltijd...

4 december 2021 om 13:46

Tagliafico geeft de ploeg ook veel voetbal op zijn manier hoor. De manier waarop hij met Tadic samenspeelt is gewoon erg goed. Hij gaat er veel vaker overheen dan Blind. Tadic heeft ook een goede connectie met Blind, maar ook met Tagliafico is het een duo dat normaal gesproken heel zuiver en stabiel is in het samenspel.

4 december 2021 om 14:27

Ja klopt allemaal. Maar ik denk net als Ten Hag dat combinatie Blind-Tadić prima is en dan geeft Blind meer rust in de ploeg en weet ook vaker een medespeler met passes tussen de linies te bereiken.

Vind het allemaal wel meevallen dat hij zo slecht speelde. Maakte wat domme fouten ja. Maar om hem daarvoor helemaal af te gaan rekenen in de jaren dat hij wel goed speelde is de waan van de dag en zeer onterecht. Dat hij geen minuten meer krijgt slaat ook nergens op. Blind mag echt wel eens gewisseld worden na een uur. Of Nico mag echt wel een keer een hele wedstrijd spelen tegen een Eredivisieclub. Hij lijkt wel afgedaald te zijn in de rang tot die van Schuurs. Nou Nico kan als linksback vergeleken met Blind qua snelheid echt nog een hoop brengen.

Je moet Nico wel warm houden, ik vindt dat als je ruim voor staat en dat gebeurd vaak, dan kan Ten Hag echt wel Blind in de 60ste minuut eruit halen om Blind wat te sparen en kan Nico nog even knallen

4 december 2021 om 14:49

Ja dat vind ik ook. Tagliafico geeft nu ook openlijk aan dat Ten Hag meer met de reservespelers moet praten. Dat is ook wel een teken. Hij zegt het respectvol, maar toch. Meestal blijven dat soort dingen binnenskamers.

Hij zal wel balen van zijn contract verlenging. Is ook maar beperkte speler natuurlijk die het van hard werken en over het randje spelen moet hebben.

Heeft 1 - 1,5 prima seizoen gehad daarna forse terugval. Slordig, afwezig, minder dreigend en een dissonant in de selectie. Heb dit hier al meermaals gepost, ook een aantal jaren terug. Ik snap de heisa om hem niet zo, prima verdediger maar niet meer dan dat en ook niet doorontwikkelt. Niet voor niets dat er weinig clubs voor hem komen.

4 december 2021 om 14:55

Onzin vluggevinnie, Nico heeft zijn mindere momenten gehad vorig jaar maar heeft dat wat mij betreft ruimschoots goedgemaakt met zijn passie, inzet en connectie met de rest van het team. Met Nico in het team werd Ajax van een team dat soms afgetroefd werd in de duels een team dat nu zowel prima kan duelleren als goed op balbezit kan spelen. Het spel met Nico vind ik zelfs wat directer als met Blind, die soms zijn inspeelpasses iets tever doordrijft en een foute bal geeft. Neemt niet weg dat Blind momenteel de betere is, wat ook logisch is met deze flow en aantal gespeelde minuten. Ik gun onze strijder, als ie zal vertrekken, echt wel een mooi afscheid door de voordeur.
Het klinkt een beetje fout maar Nico zou echt wel wat hebben aan een zaakwaarnemer als Raiola, perfecte match, ook wat betreft z'n voorkeur voor de Serie A..

Zet hem er maar in tegen Sporting👌🏻

Veel mensen hier deden alsof Nico minder werd. Zo heb ik het nooit gezien. Hij is in mijn ogen nooit minder geworden. Hij had en heeft elk seizoen wel enkele momenten dat zijn passie ons juist tekort doet (rode kaart, penalty weggeven), maar diezelfde passie bracht ons in 95% van de wedstrijden juist veel goeds. Zelf denk ik dat veel mensen echter vooral gewend waren geraakt aan dat goede niveau en het daardoor minder zijn gaan waarderen. Het "nieuwe" was eraf/maakte het minder opwindend. Wat mij betreft heeft hij het niveau van een basisspeler en verdient hij meer speeltijd. Ik zie geen enkele reden om hem zoveel op de bank te houden. Daarvoor is hij te goed. En als je Tagliafico meer laat spelen, kunnen we misschien ook eens Blind op de plek van Gravenberch uitproberen. Op die positie deed Blind het ook heel erg goed voor zijn vertrek naar United. Ik denk dat Blind die positie weer goed in kan vullen. Als Tagliafico of Martinez opstoomt, kan Blind terugzakken. Hij is defensief een stuk beter dan Gravenberch, zuiverder in de passing, tactisch/qua positie kiezen veel slimmer dan Gravenberch en Gravenberch voeg in aanvallend opzicht toch ook weinig toe qua goals/assists. Gravenberch is mijn ogen gewoon de zwakste en als je dan jongens als Klaassen en Tagliafico standaard op de bank hebt zitten, zou ik eens gaan kijken of we met een wissel en eventueel wat geschuif beter kunnen worden. Met het niveau van Gravenberch mogen we namelijk niet tevreden zijn.

4 december 2021 om 16:10

Blind op het middenveld, dat moet je toch helemaal niet meer willen proberen joh. Dan gaat hij 100% kopje onder tegen een redelijke tegenstander. Probeer het anders maar eens tegen Feyenoord, wil ik wel zien.

5 december 2021 om 09:41

Ik was eigenlijk altijd wel fan van Martinez op het middenveld. Dan kan Tagliafico weer naast Blind spelen. Misschien een idee Blind alw linksback en Tagliafico als linker centrale. Met het verassende effect als ze soms van positie wisselen.

Tagliafico moet zo snel mogelijk weg in de winterstop. Hij zit bij Argentinië inmiddels ook al op de bank. Terwijl hij toen hij basisspeler was bij Ajax ook in de nationale ploeg altijd speelde. Met het WK voor de deur moet hij een transfer maken.

Jammer dat er geen ruimte is voor Nico als linksback en Blind als linkshalf

Hij zou perfect bij een ploeg als Sevilla passen. Hij is te goed voor de bank van Ajax.

Ik begrijp Ten Hag wel, het is gewoon een blinde schopper die ook nog eens vaak natrapt.

4 december 2021 om 14:52

Wow, even in 1 zin een speler afserveren die Ajax heel veel gebracht heeft. Maar ja, bij Telstar zou hij zeker ook niet spelen?

Nico heeft zijn tekortkomingen, dat klopt. Maar hij heeft ook veel gebracht, passie, strijd, doelpunten. In de tijd dat Ajax naar zijn topniveau groeide. Dan ben je geen blinde schopper.

Tagliafico zorgt ervoor dat Blind op de top van zijn kunnen speelt. Doet hij dit niet dan heb je weinig aan hem. Ik denk dat Blind straks net als Klassen geen eerste keus meer zal zijn. Als Tagliafico er 1 keer in komt gaat hij er nooit meer uit. Hij heeft omdat hij voor het team zo belangrijk wilde zijn, power inbrengen een rode kaart gekregen en vervolgens grepen andere hun kans. Hij komt er weer in dat weet ik zeker. Misschien deze week al

Ik denk dat Tagliafico hoogstwaarschijnlijk gewoon weg gaat. Denk dat die PSV wedstrijd niet heeft meegeholpen en ook die wedstrijd van Utrecht thuis niet. Dan zie je Blind natuurlijk uitstekend spelen in de CL. Alleen in de Eredivisie vind ik het wel wat minder de laatste weken bij Blind. Dat Tagliafico dan zo weinig speeltijd krijgt is ook schandalig. Tja die gaat weg met het oog op het WK en dan moet je maar een kwalitatief goeie linksback willen als wissel.

Ten Hag heeft hem echt als een baksteen laten vallen. En voor wie? Blind....die aan de bal goed is ( laatste tijd minder ) maar verdedigend......pffff.
Heilige Blind mag net als Tadic altijd blijven staan en dezelfde standaard wissels komen er elke keer in. Nico krijgt dan wel eens 3 minuten. Hoe durf je zo'n jongen maar 3 minuten te gunnen. Ja we weten dat hij een stap hogerop wil en dat Ajax hem dat gunt maar een jongen met deze kwaliteiten hoort niet totaal genegeerd te worden.

4 december 2021 om 23:04

Je moet wel balans creeren. Je hebt met Timber en Martinez een klein centrum. Blind moet spelen maar kan niet als zes voor Timber en Martinez, en dus staan daar Alvarez en Gravenberch. Daarvan zeggen veel mensen dat hij minder is, maar hij wordt gewoon als tweede verdedigende middenvelder gebruikt. En dat komt ook nog eens omdat we met Berghuis een veel aanvallendere tien hebben. Aan de zijkanten mogen en moeten Mazraoui en Blind meet opkomen omdat we centraal gewoon een erg sterk blok hebben staan die de aanvallers meer vrijheid laten om creatief te zijn en om hoog druk te blijven zetten. Tot nu toe heeft ten Hag het gelijk aan zijn zijde ookal denk ik ook dat er nog wel wat gaat veranderen. Blind en Tadic zijn wel de grote mannen van dit team, zetten de lijnen uit en bepalen het tempo. Die kun je niet vergelijken met een Nico die wel heel gedreven is maar meer voor zichzelf speelt.

Dit doet de supporters ook wel pijn hoor, zo'n clubheld die altijd alles heeft gegeven die amper een invalbeurt krijgt tegenwoordig. Terwijl we volgens mij al 9x met meer dan 3 goals verschil hebben gewonnen. Nico moet meer spelen, anders moet ie gewoon in de winter vertrekken, en dat moet echt voorkomen worden. Want de selectie moet breed blijven. En hij was tegen Besiktas gewoon weer top, zonder ritme zoiets neerzetten was heel knap. Een echte prof. Verdient beter dan nu. Tegen Sporting hopelijk basis.

4 december 2021 om 19:06

@ HakimZiyach22 Helemaal eens met jouw post. Voelt voor mij echt aan als een stukje onrecht wat Nico hier wordt aangedaan. Wil dr verder niet te dramatisch over doen, aangezien het leven van een profvoetballer nu eenmaal met pieken en dalen verloopt maar dit met Nico, die Ajax trouw bleef door wel te verlengen, itt een Onana.. En dan wordt je keihard genegeerd..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder201
D. TadićAanvaller207
S. BerghuisAanvaller195
D. KlaassenMiddenvelder173
R. PasveerKeeper170
S. HallerAanvaller1712
AntonyAanvaller167
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

50 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 10 1 0 0
2020/2021 Ajax 25 1 5 1
2019/2020 Ajax 24 3 6 0
2018/2019 Ajax 29 2 4 0
2017/2018 Ajax 15 1 5 1
Laatste voetbalnieuws

Valentijn Driessen adviseert Ajax: ‘Daar moet je echt schijt aan hebben’

Valentijn Driessen adviseert Ajax om Nicolás Tagliafico niet naar Barcelona te laten gaan. De linksback is ongelukkig in Amsterdam en wil graag deze winter vertrekken. Ajax wil alleen praten over een...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren