‘Lingard kan United verlaten voor contract van ‘veel meer’ dan 24 miljoen’

Zaterdag, 4 december 2021 om 10:01Chris Meijer

Newcastle United zet alles op alles om Jesse Lingard in januari over te nemen van Manchester United. De 28-jarige aanvallende middenvelder kan bij the Magpies de bestbetaalde speler van de selectie worden. Tegelijkertijd is Newcastle United volgens The Times van plan om een ‘substantiële transfersom’ te betalen voor het komende zomer aflopende contract van Lingard bij Manchester United.

De komst van Lingard moet een ‘kickstart’ vormen voor het huidige seizoen van Newcastle United - de huidige hekkensluiter van de Premier League - en het begin van een nieuw tijdperk markeren. The Magpies bulken van het geld én de ambities sinds de Saudische overname en het lijkt erop dat Lingard de eerste versterking gaat worden. Newcastle United is reeds in gesprek met de entourage van Lingard en is bereid om ver te gaan om zich te verzekeren van zijn komst.

Er ligt in het noordoosten van Engeland een contract voor vierenhalf jaar klaar. Lingard kan ‘significant’ meer gaan verdienen dan Miguel Almirón, met een weeksalaris van 117.000 euro (ruim 6 miljoen euro per jaar) op dit moment de bestbetaalde speler in de selectie van Newcastle United. Ondanks dat het contract van Lingard bij Manchester United komende zomer afloopt, is Newcastle United bereid om een ‘substantiële transfersom’ te betalen.

Voor Manchester United lijkt de komende transferwindow het laatste moment om nog wat te verdienen aan Lingard, daar de onderhandelingen over een nieuw contract vorige maand stukliepen. De 32-voudig Engels international bracht voorlopig zijn hele loopbaan door bij Manchester United, los van huurperiodes bij Leicester City, Brighton & Hove Albion, Birmingham City, Derby County en West Ham United. Dit seizoen speelde Lingard pas 178 minuten, verspreid over 11 wedstrijden.


Poll

Zie jij Jesse Lingard naar Newcastle United vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door psvmanunited)

Ze zijn gek daar bij New Castle. Aardige speler maar veel te inconsistent en gebrek aan scorende vermogen. Gewoon te licht voor t echte werk. Plus ook nog veels teveel gaan betalen.

4 december 2021 om 10:25

Hij heeft afgelopen half jaar bij westham goede dingen laten zien. Ik denk zelf dat met consisten speelminuten hij voor elk team van meerwaarde kan zijn. De enige voorhoedespeler die zeker van zijn plaats is is Ronaldo de rest veranderd elke week.

4 december 2021 om 10:33

Er is niet voor niets de meme over zijn talent. Was ook vroeger echt wel een talent waar veel van verwacht werd. Maar dat is er nooit uitgekomen, half jaartje westham zegt mij eerlijk gezegd niets over een periode van laten we zeggen 8 jaar. Als New Castle hem had gehaald voor de breedte was t zelfs al twijfelachtig. Gezien de ambities die zo'n club heeft of zou moeten hebben.

4 december 2021 om 13:33

Newcastle weet zelf toch ook dat het niet meteen mee zal kunnen doen om de titel. Ze richten zich denk ik de komende jaren op plek 5 tot 10. Lekker vol op de europa league en dan pas over een aantal jaar doorstoten naar de top. Op de top 4 lig je nu eenmaal mijlenver achter en die ga je ook niet 123 inhalen. Lingard is dus een prima speler voor hun.

4 december 2021 om 10:30

Jij hebt hem vorig jaar niet zien spelen zeker? Voor de overbruggingsfase die Newcastle de komende jaren door zal gaan is Lingard een hele goede optie. Ze zijn niet meteen een titelkandidaat natuurlijk.

4 december 2021 om 10:35

Nou ja als jij blij bent met dat Kaliber spelers be my guest . Ik denk niet dat hij zoveel geld waard is en dat er betere spelers zijn om te halen ook in die prijs categorie. Edit: heb maar eens z'n statistieken erop nagekeken. 159 wedstrijden in de PL 29 goals waarvan 17 in zijn 'top periodes' 2017/2018 en 2020/21 (Westham). Dus die krikken zijn gemiddelde aardig op van de andere zes seizoenen. Goalratio van 0.18 is nou niet echt bijzonder te noemen. Maarliefst 14 assists. Dat zijn toch geen top cijfers voor een aanvallende middenvelder. Bevestigen ook precies waar de grootste kritiek bij hem ligt.

4 december 2021 om 11:01

Hmmm, ik snap dat je zo denkt Ravel maar op het punt waar Newcastle zich nu bevindt is dit gewoon een goede toevoeging aan de selectie. Het geheel aantal goals en assists mag dan karig zijn met zijn ervaring maar het zijn nog steeds cijfers waar joelinton alleen maar van kan dromen.

Het is sowieso al lastig om in de winterstop kwaliteitspelers binnen te halen, laat staan als je verwikkeld bent in een degradatie strijd. Een beetje realism is hier wel op zijn plaats, een man city begon ook met een voorroede van Ireland, Robinho en Jó. Misschien is dat langdurige contract te veel, maar wie is er wel happig om dit avontuur aan te gaan zonder garanties? Dat zijn of broodvoetballers of spelers met een krasje. Ik weet zeker dat Howe net als Moyes veel kan met een Lingard.

4 december 2021 om 11:28

@Padras eens ik zeg en denk ook zeker niet dat je opeens de Haalands en Mbappes kan halen. Of zelfs de laag daar onder. Persoonlijk zou ik een paar echte talenten halen (dus nee geen Lingard chat). Begrijp dat gezien de situatie het nu ook wat nijpender is allemaal. De winterperiode is zeker niet handig maar gaan spelers als Lingard Newcastle dan voor degradatie behoeden? @ los daarvan vind ik de prijs vrij fors ook al is hij homegrown, als hij nu voor 10-15 miljoen was op te halen ok maar voor dat soort bedragen.

4 december 2021 om 11:49

Ravel dat is wel een heel scheef beeld dat je daar schetst. Kijk voor de leut eens naar gespeelde minuten ipv wedstrijden gespeeld? Volgens mij is meer dan 50% van zijn wedstrijden bij United een invalbeurt van 15-25 minuten en heeft ie (zeker de laatste 4 jaar) bij United nauwelijks een volle wedstrijd gespeeld. Hij gaat nooit een topscorer worden natuurlijk

4 december 2021 om 11:59

@RealMadrid Nou das ook weer beetje overdreven. Maar dit zijn gewoon zijn cijfers. Weet niet of je hem vaak hebt zien spelen maar dit is dus ook gewoon hoe hij doorgaans speelt en dit is ook gewoon de kritiek die hij al ruim 8 jaar krijgt. Kan er niet zoveel meer van maken kan moeilijk wat mooie statistieken erbij verzinnen toch?

4 december 2021 om 12:02

Je gaat dus totaal niet op wat er gezegd wordt. Alles wat je hier poneert kan weerlegd worden door zijn halve seizoen bij West Ham waar hij echt heel goed was.

4 december 2021 om 12:14

Lierse ik zeg toch dat een van zijn problemen zijn inconsistentie is? Dat kun je toch vrij duidelijk zien in de cijfers en als je hem hebt zien voetballen? Er zijn weinig United supporters die zullen zeggen dat t geen goede voetballer is. Maar hij is verschrikkelijk ineffectief. Heeft bij vlagen mooie acties en oogt gevaarlijk. Gebeurt altijd heel veel, maar dat is bijna altijd op het derde gedeelte op het veld, hij mist gewoon enorm veel kansen, loopt zich vaker vast dan dat hij iemand voorbij komt. Verspeeld gewoon heel vaak ballen. Half jaar Westham nogmaals zegt mij niks want daar staan 7,5 jaar wisselvalligheid en feitelijk niet zo heel goede prestaties tegenover. Maar als jij graag een topvoetballer van Lingard wil maken echt geen enkel probleem.

4 december 2021 om 12:17

Nee maar je kan de statistieken wel iets minder eenzijdig brengen. 159 wedstrijden en 43 goal contributions vs pakweg 8000 minuten (heb het niet opgezocht, is een gokje) PL voetbal en 43 goal contributions is al een heel ander beeld. Het eerste is een GC elke 3,7 wedstrijden. Het andere is een GC 186 minuten, ofwel elke 2 wedstrijden. Dat laatste is uitstekend voor een team in het rechterrijtje van elke competitie (zeker voor een speler die geen spits is) en dat ligt volgens mij ook dichter bij de waarheid.

4 december 2021 om 12:26

Voor Newcastle kan het een topper zijn ja. Voor Man U niet maar dat beweert niemand. Ik snap op basis van die periode bij West Ham (waar hij wel best constant was) zeker dat Newcastle hem wil halen. Jij doet net alsof die periode nooit heeft plaatsgevonden.

4 december 2021 om 13:01

Realmadrid ok fair point. Blijft wel lastig want er is een reden dat hij vaak niet basis heeft gestaan. Dit is dan ook wel weer de meest positieve manier om naar de cijfers te kijken. Waar ik zelf nogal van opkeek is toch wel het enorm lage aantal assists.

4 december 2021 om 13:04

@Lierse ik heb eerder het idee dat die andere plus minus acht jaar even worden wegeschoven. Maar goed ik ben benieuwd ondanks dat ik niet perse gecharmeerd ben van Lingard heb ik t wel altijd jammer gevonden dat er niet meer is uitgekomen. Topper voor new castle we shall see

4 december 2021 om 13:38

Uiteraard is daar een reden voor. Hij is niet goed genoeg voor United. Bij Newcastle geldt dat natuurlijk niet zo zeer. Daar staat hij gewoon in de basis.

4 december 2021 om 13:41

Ravel, je hebt gelijk dat inconsistentie al jaren zijn probleem is. Echter wordt een speler ook beter, dus die cijfers van 8 jaar geleden hoeven niet veel te zeggen. Matic was bij vitesse ook niet veel en jaren later ineens 1 van de beste cvms. Zijn periode bij west ham kan een oprisping geweest zijn, maar het kan ook betekenen dat hij wat gaten in zijn spel heeft gedicht. Daarnaast is het zo dat ook al zou hij 1 keer per 4 wedstrijden scoren, dat 8 a 10 goals in een seizoen voor een middenvelder van newcastle best goed is ( 1 op 3.7 in 38 wedstrijden).

4 december 2021 om 14:51

@Bruh mee eens denk ook dat dat zeker kan. Vind t alleen erg veel 'wat als' voor dergelijke bedragen. Misschien heeft hij ontwikkeling meegemaakt Solksjear heeft hem iig niet geholpen. Denk wel dat New Castle sowieso wel meer nodig heeft om niet zomaar in de championship te belanden. Ben ook erg benieuwd of ze t gaan redden.

4 december 2021 om 11:47

Als ie speelt zoals bij WHU is ie de beste aanvaller van alle teams in het rechterrijtje imo. Geen slechte versterking dus voor de hekkensluiter

4 december 2021 om 11:53

Hij was afgelopen seizoen zelfs hun beste speler, zeker een welkome versterking voor alle clubs buiten de traditionele top 6. Denk dat ie zelfs nog wel veel kan brengen voor een spurs en Arsenal.

4 december 2021 om 11:54

Als idd. United staat al bijna in het rechter rijtje trouwens , nou ja voor mij prima hoor, ik geloof er alleen niet in.

Prima versterking voor Newcastle denk ik. De bedoeling deze winter is niet om een kampioensteam te bouwen maar een team om in de bpl te blijven. Dat betekent ook dat ze niet teveel spelers tegelijkertijd kunnen gaan halen omdat ze itt de zomer geen voorbereiding hebben om ze in te passen. Teveel nieuwe spelers betekent te veel en te lang aanpassen. 3-4 key players toevoegen nu is wat je wil. In de huidige selectie zou ik eigenlijk enkel Lascelles, Wilson, Willock, Longstaff en Dubravka bezien als jongens die je niet meteen moet vervangen.

Deze Lingard is een goede optie. Verder denk ik aan tarkowski van Burnley of Denayer achterin. Misschien slagen ze er zelfs in Sule over te halen. Die zie ik prima presteren in Engeland. Zeker in een team dat weinig ruimte achter de verdediging heeft en het vaak van dode spelmomenten zal moeten hebben. Op het middenveld denk ik aan Ramsey of Brozovic in een spelmaker rol. Donny VDB is een andere optie maar die zou ik enkel halen als je Lingard niet haalt.

Dan rest er enkel nog een marquis signing zoals Robinho bij City. Een grote naam die zorgt voor publiciteit. Dembele is op papier een goede optie gezien de contractstatus maar die zou ik zelf nooit ofte nimmer halen als ik het ergens voor het zeggen had, te onbetrouwbaar. Andere spelers die genoemd worden zijn Hazard en Coutinho maar ook zij vind ik te grote risico's gezien het kostenplaatje. Sowieso zou ik ook meer gaan voor een snelle speler die past in het countervoetbal dat we kunnen verwachten van Newcastle. Misschien Dele Alli? Die speelt momenteel niet bijzonder veel bij Spurs en brengt je wel doelpunten zowel in open spel als dode bal momenten.

Mocht Howe naar een 4-mans defensie willen gaan is een rechtsback ook geen slechte keuze. Dagba van PSG of Odriozola van Madrid zijn haalbare opties denk ik.

Voor 50-60 miljoen haal je volgens mij Sule of Tarkowski, Lingard, Alli en Ramsey en dan heb je een team dat ergens rond plek 13-15 moet kunnen eindigen om vervolgens in de zomer flink te spenderen en een team voor de middenmoot te bouwen

4 december 2021 om 12:30

Tarkowski alleen kan wel eens meer dan 35 miljoen worden, zeker in de winter als je die bij een rechtstreeks degradatieconcurrent gaat halen.

Bij Barcelona zullen ze vrij wanhopig zijn. Als je dan Lenglet en Coutinho kan halen voor een best laag bedrag dan zou ik dat zeker overwegen. Anders zouden ze ook iemand als Phillips kunnen proberen te overhalen. Dat gaat een heel dure vogel worden maar hij is jong, Engels en precies wat Newcastle nodig heeft.

4 december 2021 om 12:45

Misschien wel. Alhoewel hij een aflopend contract heeft natuurlijk. Coutinho zou ik niet halen. Die kost bakken met geld aan salaris volgens mij en zelfs als hij ooit zijn beste vorm hervind (wat ik niet zie gebeuren, die is op zijn Braziliaans aan de weg naar beneden begonnen sinds zijn transfer) gaat ie dat zeker niet doen in de onderste regionen van een fysieke competitie als de Engelse. Denayer gaat volgens mij niet duurder zijn dan Lenglet (transfersom + salaris) en is imo meer gemaakt voor de PL en zeker het degradatievoetbal waar ze nu in zitten. Sule vind ik nog de beste optie maar wellicht ook de moeilijkste om te overtuigen.

Phillips zou een geweldige transfer zijn als het lukt natuurlijk maar ik denk niet dat Leeds hem voor minder dan 65-70 miljoen laat gaan. Zelfs als je dat wil betalen als Newcastle zijnde, waarom zou hij dat zelf willen terwijl hij Engels international is en ook bij de traditionele top genoemd wordt. Die kan volgens mij ook naar United.

4 december 2021 om 12:37

Ze staan nu al 6 punten achter de veilige plek. En december gaan ze verder achterop raken met wedstrijden Leicester, Liverpool, ManU, ManC en Everton voor de boeg. Geen enkele (goede) speler gaat daarheen als ze in januari al +-10 punten achterstaan.

4 december 2021 om 12:46

Als het loonfiche er goed genoeg uit ziet zijn er altijd gegadigden.

4 december 2021 om 13:46

10 punten is prima te overbruggen in een half seizoen. We hebben het al genoeg teams zien doen.

4 december 2021 om 12:56

Sule, Ramsey en Alli zou ik nou idd interessante voetballers vinden. Die kunnen ook meerwaarde bieden verderop. Tarkowski ken ik niet.

4 december 2021 om 14:55

Tarkowski vond ik inderdaad ook een goede verdediger in de wedstrijden die ik toevallig gekeken heb van Burnley, maar het is wel echt een verdediger voor countervoetbal met weinig ruimte in de rug.

Die Süle zou ik het alleen echt niet mee aandurven als Newcastle, dat leek echt een heel groot talent, maar sinds die zware knieblessure is hij enorm onbetrouwbaar en vooral positioneel echt enorm veel slechter geworden. Aangezien hij nog steeds wel te boek staat als een goede verdediger en Newcastle natuurlijk geld zat heeft, zal dat er wel voor zorgen dat je heel veel geld betaalt voor een verdediger die al meer dan een jaar niet fatsoenlijk speelt.

Van die andere opties vraag ik me behalve Lingard ook af of ze wel een toevoeging zijn. Dele Alli presteert al jaren niet meer, evenals Ramsey. Ook spelen ze alledrie het liefst op dezelfde plek, namelijk op 10 waardoor je toch niet zoveel aan alledrie hebt.

Doen. Is een beetje wat Lord Bendtner voor Arsenal was. Middelmaat waar te lang aan vast wordt gehouden. Heeft Bruno, Sancho, Ransford, Greenwood voor zich in de pikorde en mag met Martial, Diallo en Mata strijden om een invalbeurt. Kan United lekker doorselecteren en eindelijk een goede verdedigende middenvelder erbij halen en niet meer met Mc Fred Tominay spelen.

Met het geld dat Newcastle heeft, gecombineerd met hun huidige ranking, is Lingard een prima aankoop.

Daarnaast zijn er een hoop andere interessante spelers met een aflopend contract, die Newcastle deze winter nog op kan pikken. Ik noem een Corona, Ginter, Zakaria, Brozovic.

Ik vind dit eerlijk gezegd wel een beetje sneu voor Lingard. Die jongen was al jaren een meme tot op het punt dat niemand überhaupt nog wist wat zijn niveau was omdat hij nooit meer speelde. Toen werd hij verhuurd aan West Ham waar hij ineens in een lekker draaiend stuntteam de beste voetballer was.

Die jongen was duidelijk gelukkig bij West Ham en vervolgens boort Solskjaer hem weer een revival van zijn carrière door de neus omdat hij niet weg mag bij Manchester United waar hij overduidelijk gewoon wisselspeler zou worden omdat hij vorig jaar bij West Ham al zijn goede wedstrijden van achter de spits speelde, precies op de plek waar onze beste speler staat. Nu kan hij naar misschien wel het slechtst spelende team van de PL verkassen om toch nog een transfersom op te leveren, met een behoorlijke kans dat hij volgend jaar Championship speelt, terwijl de club waar hij vorig jaar zo belangrijk was volgend jaar misschien wel Champions League speelt.

Overigens vind ik het nog steeds achterlijk van mijn club dat ze Lingard niet gewoon als ruilmiddel hebben ingezet voor Declan Rice. Die jongen is misschien op dit moment wel de beste verdedigende middenvelder van de Premier League, Engels en hij moet voor iedere club 100 miljoen euro kosten, terwijl die kosten enorm gedrukt hadden kunnen worden als je daar een goed presterende Lingard tegenover had kunnen zetten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Newcastle United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.Everton19-11
17.Norwich City16-32
19.Watford14-17
20.Burnley 12-11
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. Saint-MaximinMiddenvelder215
JoelintonAanvaller201
C. WilsonAanvaller156
C. WoodAanvaller20
G. JonesUnknown
K. DarlowKeeper80
M. DúbravkaKeeper90
Voor de complete selectie: Clubpagina Newcastle United.

7 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester United 9 2 0 0
2020/2021 West Ham United 16 9 3 0
2020/2021 Manchester United 0 0 0 0
2019/2020 Manchester United 22 1 3 0
2018/2019 Manchester United 27 4 3 0
Laatste voetbalnieuws

Manchester United streept alvast een optie door voor Lingard

Newcastle United heeft zijn belangstelling kenbaar gemaakt aan Jesse Lingard, zo verzekerde Sky Sports woensdag. De 29-jarige middenvelder beschikt over een aflopend contract bij Manchester United en gaat dat niet verlengen....Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren