Bas Nijhuis belde met VAR Nagtegaal: ‘Het is een grotemensenwereld’

Zaterdag, 4 december 2021 om 08:45 • Laatste update: 10:54

Bas Nijhuis heeft naar aanleiding van de wedstrijd tussen Feyenoord en Heracles Almelo (2-1) gebeld met Marc Nagtegaal. Volgens Nijhuis heeft de commotie rond het besluit om een doelpunt van Luis Sinisterra af te keuren wat gedaan met zijn collega. Tegelijkertijd benadrukt Nijhuis in gesprek met TC Tubantia dat Nagtegaal hier ook van leert.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door pendeco)

Ik vind de ophef allemaal wel heel erg overdreven. Dit seizoen heb ik echt 50 van dit soort momenten gezien waarvoor de scheidsrechter naar de kant werd gehaald. Maar nu het toevallig Bas Nijhuis is die nergens voor fluit, mag hij niet naar de kant worden geroepen. De VAR had hem niet hoeven te roepen, maar de grote ophef erover vind ik overdreven.

4 december 2021 om 08:56

Voor mij persoonlijk gaat de ophef niet per se daar over, maar meer over Nijhuis' reactie tijdens en vlak na de wedstrijd. Als een popiejopie doen alsof het niet zijn schuld was en publiekelijk vol Nagtegaal afvallen. In dit artikel nuanceert hij de boel, maar dit komt een beetje als mosterd na de maaltijd en het lijkt alsof hij dit zegt door de reacties in de media.

4 december 2021 om 09:51

Ik kan idd ook niet alle reacties rijmen. Eerst hoe hij het veld oploopt, dan de reactie na afloop waar hij zegt zo boos te zijn en dat de VAR een grote fout maakt en nu weer deze reactie. Hinhad nu gewoon moeten zeggen: sorry dat ik na de wedstrijd zo tekeer ging. De VAR vond het een overtreding, wij hebben er samen naar gekeken en IK heb besloten te fluiten voor een overtreding. Het is mijn beslissing geweest.

4 december 2021 om 09:00

Dat is ook niet het punt volgens mij. Het punt is dat een scheidsrechter zich laat overullen door een var, ook al is hij het zelf niet mee eens. Dat is niet sterk. Dat het dan ook nog eens geen duidelijke fout is maakt het nog wat vreemder. Maar mee eens dat er genoeg over gezegd is.

4 december 2021 om 09:53

Voetbal is volgens mij de enige sport waarbij de VAR helemaal niets te vertellen heeft. Uiteindelijk ligt elke beslissing in de handen. Van de scheidsrechter, waarbij wel enkele momenten zoals buitenspel niet gecontroleerd wordt.

4 december 2021 om 11:12

Dat zijn er dan 50 te veel en dus een serieus probleem. De VAR is hier NIET voor bedoeld. De VAR is bedoeld om grote blunders te corrigeren. Van die gevallen waar het overduidelijk is dat de scheids een fout beging. Fouten van get niveau handbal Henry. Absoluut niet om te kijken of ergens in de aanloop van het doelpunt een te stevig schouderduel werd aangegaan. Als deze show van Nijhuis er toe lijdt dat de VAR minder vaak ingrijpt dan is het doel bereikt. En ja uiteindelijk had hij zelf kunnen beslissen, maar de VAR moet de scheids in zo een geval gewoon niet in verlegenheid en verleiding brengen.

Wat een l die Nijhuis.
Ik heb hem nog wel even gebeld...
Bas jij en jij alleen hebt dit veroorzaakt. Jij bent de publiciteit gaan zoeken, iets waar je helemaal geil van wordt. Daarom neem je iedere uitnodiging ook aan van wie dan ook. Kijk mij eens.bah
Het is een grote mensen wereld gedraag je daar dan ook naar
Snap je nou dat er een Team Kuipers is en geen team Nijhuis.Misselijk makend egotripper

4 december 2021 om 08:53

'het is een grote mensenwereld, gedraag je daar een ook naar'. Wanneer ga jij hier eens mee beginnen?

4 december 2021 om 17:43

Hoeven we niet te verwachten, daar Cas (gek genoeg in relatie tot Nijhuis) ook weer kickt op likes en het liefst de mensen hier graag naar de mond praat. Met dat "kijk mij eens" nog als ergste, haha.

4 december 2021 om 09:00

Goed gezegd want hij kickt ervan om vaak bij VI te zitten. Maar ik denk dat hij er ook erg meezit dat hij geen grote wedstrijden van de UEFA krijgt

4 december 2021 om 09:24

Wisten jullie dat meneer Nijhuis is vernoemd naar de beroemde clown Bassie. Dat verklaard zijn gedrag misschien enigszins. De grote Bas Nijhuis wordt door de VAR gevraagd te kijken naar een moment en vervolgens heeft Bas zelf te weinig personality om bij z'n standpunt te blijven. Om vervolgens achteraf de VAR de schuld te geven van zijn beslissing... wat een slechte act die o zo zelfverzekerde Bas Nijhuis.

4 december 2021 om 09:53

In die grote mensen wereld kom jij voorlopig nog niet..

4 december 2021 om 09:55

Jij bent zelf ook behoorlijk kinderachtig bezig. De grootste veroorzaker is en blijft de VAR, als die niets hadden gedaan was er nu geen enkele ophef geweest. Natuurlijk had Nijhuis sterker in z'n schoenen moeten staan en de goal niet af moeten keuren.

4 december 2021 om 11:17

Er worden wekelijks verkeerde beslissingen genomen door de VAR, maar met minimale aandacht. Op zich kun je dit zien als een overtreding, maar het is niet in de lijn zoals Nijhuis fluit. Ik verwijt de VAR niet zoveel omdat zij een ander inzicht mogen hebben en Bas als professionaliteit moet tonen door het advies of direct af te wijzen na het zien van de beelden of accepteren en het later binnenskamers bespreken. Hij heeft zich naar mijn inziens aardig belachelijk gemaakt door om zich heen te slaan. Hij wrijft nu in een vlek die alleen maar groter wordt, maar goed er is al veel over gezegd.

4 december 2021 om 14:02

Natuurlijk wordt de fout ingeleid door de VAR, maar de scheidsrechter is en blijft altijd beslissend en dus eindverantwoordelijke. Het maakt dus niet zo veel uit waar de opzet fout van daan komt, de scheidsrechter heeft de fout uiteindelijk daadwerkelijk gemaakt.

Vergelijk het met een elftal. Als één speler een dissonant is in je spel, moet je deze speler corrigeren of wisselen. Doe je dat niet en de desbetreffende speler maakt weer een fout waar de beslissende (tegen)goal (niet) uitkomt, heeft de speler natuurlijk ook een fout gemaakt, maar is de trainer verantwoordelijk dat hij hier niet eerder wat aan gedaan heeft.

Om de analogie af te maken. Hier had Nijhuis natuurlijk niet kunnen 'wisselen' dus had hij moeten corrigeren. Dat was zijn taak in deze situatie.

Bas Nijhuis is toch eindverantwoordelijke over de beslissing? Als er niks aan de hand was had hij ook na het ingrijpen niet mee moeten gaan met de VAR, daarin geeft hij de VAR eerder gelijk dan het omgekeerde. Begrijp me niet verkeert, de VAR zat naar mijn mening fout bij deze beslissing, maar Bas uiteindelijk zelf dan dus ook.

4 december 2021 om 09:50

Maar dat zegt Nijhuis toch ook, dat hij er niet in mee had moeten gaan! Mensen lezen gewoon niet wat Nijhuis zegt.

4 december 2021 om 09:54

Maar wat zie hij dan naar de wedstrijd? Toen hij openlijk de VAR aanviel met o.a. De tekst: het is een wonder dat de deur er nog inzit. Daarmee heeft hij de VAR (zijn collega) behoorlijk beschadigd

4 december 2021 om 09:56

Iedereen is hier zo anti Nijhuis dat ze helemaal niet meer lezen wat er wordt gezegd.

4 december 2021 om 11:58

Hoe hij weg loopt nadat hij de beelden heeft gezien van de VAR en wat hij zegt na de wedstrijd . In alles laat hij blijjken dat hij het er niet mee eens is en toch keurt hij de goal af. En nu weer met een lul verhaal komen dat hij er niet in mee moest gaan. Altijd makkelijk praten die Bas , dat is het probleem. Grote woorden , maar als het er op aan komt trekt hij zijn keutel in

4 december 2021 om 17:21

Het probleem is, dat wanneer je naar het scherm wordt geroepen om te kijken, dan kun je er niet omheen dat er "iets" gebeurd. En als hij het doelpunt goedgekeurd had, had hij de hele wereld over zich heen gekregen omdat de VAR constateert dat er "iets" gebeurt en Nijhuis negeert dat signaal. Terwijl dat "iets" uiteindelijk gewoon veel te licht is om überhaupt de scheids naar het scherm te roepen. Zo'n situatie moet je als VAR gewoon van af blijven en door de scheids ter plekke laten beoordelen. Door hem naar het scherm te roepen creëer je toch een bepaalde twijfel terwijl Nijhuis eigen in 1e instantie de situatie al beoordeeld had.

4 december 2021 om 17:24

Hoezo beschadigd... hij was boos en was het er niet mee eens. Dat mag iemand toch uitten? Beschadig je dan meteen iemand?

5 december 2021 om 09:26

@sybrands Ik lees wel degelijk wat Nijhuis zegt, maar hij maakt zelf een fout door er in mee te gaan en moet dan niet gaan afreageren op zijn collega.

‘Het is een grote mensenwereld’

Als jij zo’n grote meneer was Bassie, had je hem niet zo afgevallen op TV. Dan had je hem binnenskamers de huid vol gescholden, maar voor de TV alle verantwoordelijkheid op je genomen. Zo doen grote trainers dat ook.

4 december 2021 om 09:03

Vind het trouwens ook apart dat Bassie mag zeiken als iemand anders een fout maakt. Als hij zelf een fout maakt en een speler zegt er wat van krijgt hij gelijk geel..

Uiteindelijk is hij die de beslissing neemt volgens mijHij twijfelde dus hij had gewoon moeten zeggen niets aan de hand en gewoon goal.Vond ook dat er niets aan de hand was

Hij hoefde hem helemaal niet af te keuren. De var vraagt gewoon of ie nog ff wil kijken, prima toch. Het is idd geen duidelijke fout dus dan kan je zeggen, nee ik keur hem goed. De fout ligt gewoon voor 98% bij Nijhuis.

4 december 2021 om 09:56

Maak daar maar 100% van. Bas neemt de beslissing niet de VAR.

4 december 2021 om 10:38

Naja volgens mij hoort de VAR eigenlijk niet in te grijpen bij een twijfelgeval, maar alleen bij een duidelijk fout, daar zat de VAR fout wat mij betreft.

Wat een engnek. Prima dat je ff belt met je collega na zoiets, maar waarom moet je dat weer benoemen. Nu leg je er nog meer druk op. Bovendien lijkt het erop dat hij indirect zijn eigen straatje schoon probeert te vegen, maar hij is toch zelf eindverantwoordelijke dus zijn fout.

4 december 2021 om 09:58

Dan ben je eerlijk, geen engnek. Je bent tegenwoordig al snel een engnek als je je niet gedraagt, zoals het grootste gedeelte van de bevolking wil.

4 december 2021 om 11:08

Of publiekelijk je collega afvalt.

4 december 2021 om 11:42

Ik vraag mij af waarom hij nu weer zijn verhaal hierover moet doen. Maar wat mij nog meer stoort is dat hij na de wedstrijd de VAR volledig afbrandde en nu zegt dat hij de beslissing neemt. Waarom dan de var volledig afbranden. Het was zijn besluit !!Bas zit er helemaal niet mee , maar moet toch weer even de publiciteit op zoeken over dit voorval. Hij kan een mooi verhaal afsteken , maar uiteindelijk zeggen ze daden iets anders.

Wat een puinhoop heeft hij er van gemaakt... Ook al ben je het niet eens met het inzicht van de VAR neem een beslissing waar je achter staat. Nu ga je om je heen slaan en stel je iedereen in diskrediet. Ook niet echt fijn voor het leer proces van zo'n jonge vent en denk dat dit wel eens de ondergang kan worden van Bas, want er zullen ongetwijfeld collega's gaan klagen dat ze niet meer met Bas willen samenwerken.

De VAR ondersteund, de sr is nog altijd eindverantwoordelijk...

Heb het een beetje gehad met meneer nijhuis.. het lijkt wel of hij media geil is om iedere keer de media op te zoek. Focus je gewoon op het fluiten van wedstrijden.

Ha ha, die Bas Nijhuis die door de UEFA wordt geweerd - en terecht - slaat nog even om zich heen om zijn frustraties kwijt te kunnen? Hij had ook gewoon niks kunnen zeggen i.p.v. zijn mediageilheid weer eens in het rond te spuien.

Wat een gefrustreerd mannetje is meneer Nijhuis toch. Jij bent eindverantwoordelijke dus jij kunt er voor kiezen om de goal gewoon te laten tellen. Deze onnodige publiciteit dat is wat hij precies wilt ik stoor me hier wel aan zeg.

Er is er maar een die fout op fout stapelt en dat is Nijhuis zelf. De var vraagt hem te kijken, want er is een overtreding waar een doelpunt uit voort komt. Ja, een lichte overtreding maar met grote gevolgen. Hij moet fluiten, doet dat niet, en ziet op het scherm zijn fout in en keurt het doelpunt alsnog af. Als hij het geen overtreding vond, had hij bij zijn standpunt kunnen blijven. Doet hij niet. Al bang voor de reacties schuift hij met grote taal de schuld bij een jonge onervaren gast in de schoenen. Om het nu weer af te zwakken. Wat een droeftoeter is dit ook zeg. Snel stoppen met deze clown!

Wat een onbeschofte mafkees die Nijhuis, eerst trekt ie zijn collega door het slijk. Vervolgens belt ie niet om excuses te maken, maar gaat ie nog de wijsneus uithangen.
Wat een slang, bah

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

6 fans

In de wandelgangen

Vrijdag 28 januari
Alexander Nübel moet bij Tottenham Hotspur de opvolger worden van Hugo Lloris. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren