‘Natuurlijk zou PSV of Ajax mooi zijn, maar ik denk eerder aan het buitenland’

Zaterdag, 4 december 2021 om 08:06

Adam Maher denkt dat komende zomer wellicht een mooi moment is voor een volgende stap in zijn carrière. De 28-jarige middenvelder heeft dan drie seizoenen in het shirt van FC Utrecht achter de rug, nadat hij in 2019 werd overgenomen van AZ. Ondanks dat Maher een stap naar een Nederlandse topclub ‘mooi’ zou vinden, denkt hij eerder aan een transfer naar het buitenland.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zou jij Adam Maher bij een Nederlandse topclub willen zien?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door rm1334)

Meer dan prima speler voor Utrecht. Maar komt voor de (Nederlandse) top gewoon tekort. Zou een gevalletje Labyad worden dan.

Duitse rechterrijtje zou voor hem mooi zijn.

Het is heel veilig om te zeggen dat Ajax en PSV leuk zou zijn maar waar is de spiegel van de verslaggever? Wat heb jij (maher) de laatste 5 jaar laten zien waardoor je denkt dat een Nederlandse topclub of Europese subtopper jou zou moeten halen? Wellicht leuk voor de MLS of een Belgische club maar in de grote 5 competities heeft hij toch echt niets te zoeken.

4 december 2021 om 10:38

Maher kon komen toen hij jong was en bij AZ wegging, echter koos hij voor PSV omdat ajax toen het salaris/teansferplafond nog had van 5mil. Ook al pasten zijn stijl veel beter bij Ajax. Nu hoeft hij natuurlijk niet meer te komen, ja voor de bank net als een soort Labyad ofzomaar verder zie ik totaal geen meerwaarde in hem.

4 december 2021 om 11:29

Straatvoetbal. Zelfs voor de bank bij Ajax zal hij vrijwel zeker niet in aanmerking komen.
Dit nivo is voor hem simpelweg te groot. Daarvoor speelt hij veel te wisselvallig. Heb de laatste jaren nou niet echt veel topwedstrijden van hem gezien. Misschien een leuke buitenlandse club.

Zelfs bij Fc Utrecht is Maher niet verzekerd van een basisplaats dus een stapje hoger in Nederland dat lijkt me niet realistisch. Zal wel de Turkse competitie worden schat ik zo in. Ik ben overigens verrast hoe jong hij eigenlijk nog is.

4 december 2021 om 09:38

Maher staat echt altijd in de basis hoor

4 december 2021 om 10:21

Dit seizoen tot nog toe wel. Vorige seizoenen ongeveer 70%. Gaat mij erom dat hij niet zomaar in de basis staat, moet daar serieus voor presteren. Geen zekerheid, dat zie je terug in de statistieken van afgelopen jaren.

4 december 2021 om 10:45

In de statistieken van de afgelopen seizoenen zie je gewoon dat Maher vaak genoeg de 90 minuten speelt, dus hoe kom je erbij dat hij niet verzekerd is van een basisplaats?

4 december 2021 om 11:25

70%? De enige reden waarom hij niet speelt is als hij geblesseerd of geschorst is

Utrecht heeft in de breedte heel veel middenvelders met gustafsson, timber, van overeem, van de streek en ramselaar en de enige die op het middenveld juist altijd verzekerd is van een basisplaats is Maher

4 december 2021 om 12:05

Enige nuance, nunaceman, is dat je nooit zomaar in een basis staat, daar moet je volgens mij altijd serieus voor presteren.

Utrecht speelt dit jaar aantrekkelijker dan ooit volgens mij
Hopelijk is Psv al met zijn gedachte bij de EL wedstrijd.
Anderzijds hebben ze nu wel 2 dagen meer rust gehad dan Ajax

Lekker naar Spanje gaan of Italië bovenkant rechter rijtje

Zou destijds een prima opvolger zijn geweest van Schone. Ik denk nu alleen dat Ajax verder is en hij weinig zou toevoegen.

4 december 2021 om 10:39

Hij was toen meer aanvallende middenvelder wat dus zou betekenen dat hij de plek van Eriksen moest overnemen die volgens mij dat seizoen dat hij naar PSV ging naar het buitenland ging.

4 december 2021 om 17:08

Schone vertrok na het 18/19 seizoen. Toen speelde Maher al als controleur bij AZ en was hij transfervrij.

28 alweer.. poh het voelt echt als een paar jaar geleden dat hij als jochie doorbrak bij AZ

Soms is een subtopper in NL gewoon je niveau. Ik volg Utrecht niet zo heel erg, maar heb ook niet het idee dat Maher de grote aanjager of bepalende speler is in de ploeg. Dus een vervolg bij een topclub in Nederland, dacht het niet. Ook een club in het buitenland zal lastig worden

Ik heb de stap naar Utrecht eigenlijk nooit begrepen. Bij Az was hij toch echt goed als controlerende middenvelder. De club had hem nota bene weer de kans gegeven om terug op niveau te komen na zijn mislukte periodes bij PSV en Osmanlispor. Toen dacht ik dat hij misschien wel bij Feyenoord terecht zou komen, maar dat gevoel heb ik nu niet meer.

Deze speler zijn handelingssnelheid ligt te laag voor Ajax. Met een beetje druk van alle kanten kiest hij altijd de weg terug bij Utrecht. Kan zich niet meer makkelijk vrijspelen en geeft enkel nog goede passen met ruimte. Als controleur is het nooit wat geweest. Had gewoon bij PSV destijds die pure nummer 10 rol moet krijgen want daar kon hij intuitief leuke dingen doen op gevoel. Een slimme goal of steekballetje. Hij heeft dat gevoel van vrijheid ook nodig om echt te renderen. Toen hij opeens als aanvallende half en controleur kwam zag je dat zoiets hem niet ligt. Het foutloos naar voren kunnen verdelen. Zou hem nog weleens willen zien als 10. Heeft ie nooit meer gespeeld

4 december 2021 om 13:49

Als controleur was hij bij AZ wel degelijk goed! Ik baalde erg dat hij wegging naar Utrecht..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ3613
6.Vitesse36-1
9.NEC26-5
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
H. VeermanAanvaller
R. HakeUnknown
A. DouvikasAanvaller205
D. WarmerdamVerdediger191
A. MaherMiddenvelder191
H. ter AvestVerdediger180
B. RamselaarMiddenvelder186
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

356 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 28 januari
Alexander Nübel moet bij Tottenham Hotspur de opvolger worden van Hugo Lloris. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren