‘Feyenoord krijgt niet de hoofdprijs, maar Ajax zou 40 miljoen voor hem krijgen’

Zaterdag, 4 december 2021 om 09:36Jordi Tomasowa • Laatste update: 09:36

Feyenoord gaat voor Luis Sinisterra niet de hoofdprijs vangen, zo verwacht Valentijn Driessen. De journalist is van mening dat Feyenoord zijn spelers niet voor dezelfde transfersommen als Ajax kan verkopen. “Als dit een Ajacied zou zijn, dan zou je denken aan dertig à veertig miljoen”, aldus Driessen in een video-item voor De Telegraaf.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

80 reacties (laatste reactie door pinko)

Geen gekke opmerking maar zal vast veel kritiek krijgen want het is Valentijn.

3 december 2021 om 22:12

Nja, ik heb niet per se een probleem met Driessen, maar om nou te stellen dat het zonder Sinisterra niets is, is wel erg kort door de bocht. Dessers en Linssen hebben hun waarde toch wel laten zien. Alireza valt tegen, dat klopt, maar het is wel een beetje een gekke opmerking Edit: wat betreft de hoofdprijs heeft ie natuurlijk wel een goed punt.

3 december 2021 om 22:49

Maar ja, valentijn he.. die man is zo negatief, dat moet voor die man toch vreselijk zijn om altijd alles negatief te benaderen...

4 december 2021 om 11:46

Enige die hier zich vreselijk moet voelen ben jij die elke week klaagt over Valentijn terwijl hij zijn zakken vult elke maand.

3 december 2021 om 22:26

"Hij kreeg op het begin veel kritiek en men vond het een miskoop". Zou Dhr. Driessen dit toevallig zelf hebben gezegd een aantal jaar geleden? Het zal mij niets verbazen.

3 december 2021 om 23:03

Haha Wizzle, zeker. In het complete stuk zegt hij ook dat men (hij zelf) Martin van Geel vaak kritiek gaf qua scouting, maar dat hij deze toch maar mooi heeft weten te halen

3 december 2021 om 22:28

Komt omdat er 9 van de 10 keer onzin uit zijn mond komt en tuurlijk levert Sinisterra van Feyenoord minder op bij Feyenoord ten opzichte van Ajax, maar is dit niet een enorme open deur die hij hier intrapt. Ajax betaald meer salaris, speelt Champions league waardoor spelers zich op een hoger niveau kunnen meten en heeft meer internationale allure en tuurlijk zijn de transfer prijzen dan hoger... Dat er niets overblijft, wanneer hij wegvalt ben ik het ook niet mee eens, al wordt je wel zwakker, maar Linssen op links en Dessers in spits heb je nog altijd wel een sterk team.

3 december 2021 om 22:30

Best gek, aangezien zulke bedragen echt niet voor spelers in de Conference league betaald gaan worden. Ja, die van Tottenham misschien

3 december 2021 om 22:35

Het is wel een gekke opmerking want bij als hij dit bij Ajax zou laten zien kregen ze er met Overmars 60 voor. Ik denk trouwens dat Sini echt wel boven de 20 miljoen kan opleveren voor Feyenoord als hij zo doorgaat en ze ver komen in de CL2

3 december 2021 om 22:36

Natuurlijk is het wel een domme opmerking. Het is namelijk perspectief. Hij noemt dat Feyenoord niet 'de hoofdprijs' krijgt voor Sinisterra maar Ajax wel. Terwijl 15-20 miljoen voor Feyenoord wel degelijk de hoofdprijs is. Net als dat 2 miljoen voor een Excelsior de hoofdprijs zou zijn. Driessen wil weer graag interessant doen met een open deur.

3 december 2021 om 23:38

En toch vraag ik me af wat er gebeurd als Feyenoord kampioen zou worden.
En dat Sinnisterra daar mede verantwoordelijk voor is.
Dan lijk het me dat je ook wel 20 miljoen kan vragen of er boven.

4 december 2021 om 11:13

15 á 20 zou ik ook niet eens zo slecht vinden. 20 miljoen met bedragen die nog kunnen oplopen.

3 december 2021 om 23:39

Een kapotte klok heeft ook 2x per dag gelijk. Beetje een flauwe opportunistische opmerking van je

4 december 2021 om 01:34

Dit is al een artikel op zich waard. Valentijn die de spijker op zijn kop slaat, wat een ongekend verassend lichtpunt in deze barre tijden.

5 december 2021 om 21:26

Welke spijker bedoel je nou? Volgens mij zoekt hij spijkers op laag water. 30 miljoen gaat 'ie zeker opleveren. Iemand met zulke exceptionele kwaliteiten kan niet minder opleveren. Alles lager is een belediging! Wat lult die Valentijn toch uit zijn nek?

4 december 2021 om 11:06

Sinisterra is ook geen 30 of 40 miljoen waard eerder 9 a 10

5 december 2021 om 21:27

Exceptionele kwaliteiten levert wel 30 miljoen of meer op! Jij lult ook uit je nek. Valentijn 2.0!

4 december 2021 om 12:11

Nou ik gaf laats al aan dat hij de belangrijke man is en niet Kökçu die nu sinds een paar weken goed speelt. Op ESPN gaf hij dat zelf aan. Maar hier op het Forum begon men Te zeggen dat hij beter is dan Gravenberch, toen heb ik maar niets meer gezegd.🤦🏾‍♂️Maar goed Sinisterra, gaat Feyenoord veel meer geld opleveren dan Gökçu.

Als hij van feijenoord komt is dat het maximale wat ze kunnen krijgen. Dus een andere club er bij halen is onzin.

Dan zou die bij Ajax wel basis speler moeten zijn en denk niet dat hij zich er tussen zou spelen. Dus ook bij Ajax niet meer dan 15 mln, en bij Feyenoord misschien wel iets meer.

3 december 2021 om 22:51

Je vind Sinisterra niet minder dan Antony nee? Ik vind hem momenteel wel beter dan Neres inderdaad, en ook dan Daramy ja. Maar Tadic (en dat zou nou juist zijn concurrent zijn op linksbuiten) is gewoon MVP van de Eredivisie en loopt sinds zijn komst al 1 op 1 in goals/assists. Ik snap niet dat er nog mensen zijn die blijven beweren dat die achteruit gaat, die man is zo bizar constant. Sinisterra heeft nog een lange weg te gaan om bij Tadic' niveau in de buurt te komen hoor.

3 december 2021 om 22:59

Niet overdrijven. Ik vind Sini geweldig maar Antony is toch wel een stuk verfijnder in mijn ogen.

3 december 2021 om 23:24

Vind Sini in potentie idd beter. Hij komt vele malen makkelijker een tegenstander voorbij. Berghuis was ook niet veel, nu bijna een key player in het grote Ajax. Zit nog zo veel groei in Sini, komt terug van een pittige langdurige blessure. Vind ze beiden erg doelgericht en snel. Dus ik beweer niet dat Antony niet goed is, zeker wel. Sini zal idd niet voor meer verkocht gaan worden dan Antony.. maar hoeveel was vd Beek ook alweer? Zegt duidelijk niets over kwaliteit, maar meer over afkomst in dit geval. Net als locatie belangrijk is voor een huis..

4 december 2021 om 00:02

" Berghuis was ook niet veel, nu bijna een key player in het grote Ajax. "

Ongelofelijk, dat je het opgeschreven krijgt ...

4 december 2021 om 00:28

Wat heeft van de beek hiermee te maken? Welke feyenoorder die vergelijkbaar is met van de beek wil jij hier noemen aangezien je ook van de beek noemt? Wat is de laatste feyenoordspeler die naar een topclub is vertrokken, rechtsstreeks? Ik ken er geen een.

4 december 2021 om 09:04

Antony en sinisterra zijn toch hetzelfde soort spelers. Heerlijke spelers om naar te kijken met flair en doelgericht. Antony zal ongetwijfeld verder zijn maar zet Sini in dit Ajax en hij zal denk ik een zelfde groei kunnen doormaken.

4 december 2021 om 10:35

Haha ongelooflijk hoe mensen hier Tadic en Berghuis naar beneden praten. De eerste is al 3 seizoenen op rij de mvp van de eredivisie geworden. De 2e is al 2 seizoenen op rij 2e geworden achter dus Tadic. Maar nee joh, die zijn verder helemaal niet zo veel.

4 december 2021 om 11:29

Sinisterra niet minder dan Antony, hahaha. Gelukkig ben je gezien je naam niet helemaal objectief, anders was het helemaal lachwekkend geweest.

4 december 2021 om 15:28

Ik ga ook stuk van het lachen hier.
Kökçu beter dan Gravenberch. En nu komt er weer een nieuwtje bij,
Sinisterra is beter dan Tadic, Antony, Neres en Berghuis. Waaauwww!!!!

Weet hoe je het zo leest en vooral wat men hier zegt, is dat Sinisterra eigenlijk overal in de basis zou staan.

Wat gaan we zometeen krijgen, dat hij beter is dan Madueke en Gapko?

5 december 2021 om 21:31

Maar het scheelt niet veel. Bieden zijn ongelooflijk beslissend!

4 december 2021 om 10:29

Dat dachten ze ook allemaal van Berghuis..

4 december 2021 om 13:27

Berghuis is al 3 jaar op rij de nummer 2 op MVP ranglijst, vlak achter Tadic. Sinisterra is echt nog niet op dat niveau hoor..

Je zou bijna denken dat valentijn op emotie een reactie wil creëren. Maar gelukkig zie ik hem dat niet doen. Helaas zal hij wel weer slagen in zijn opzet.

Mijn hemel. Kon je niet een nog grotere open deur vinden, Valentijn? Ajax presteert toch al jaren in binnen en buitenland veel beter dan Feyenoord. Natuurlijk krijg je dan meer geld voor je spelers. Neemt niet weg dat Sinistera niet voor een appel en een ei weg moet omdat het Feyenoord is.

Tja het zegt sinds tijden iets wat wel logisch is. Ajax creã«ert namelijk de meeste hype van alle Nederlandse clubs. Zeker omdat ze zo blijven presteren in de CL dan maakt het voor Europa niet uit of ze een keer punten laten liggen in de Eredivisie. Als je Europees presteert dan krijg je veel meer dan normaal. Sinisterra doet het uitstekend dit seizoen alleen de Conference League en Eredivisie zeggen niet heel veel in Europa.

4 december 2021 om 17:24

Ook reden van Berghuis om de overstap te maken naar Ajax. Ik heb hem nog nooit zoveel zien lachen en vooral tijdens interview. Hij heeft geschiedenis geschreven met het team van Ajax om zo te presteren in Europa en in de ere divisie met zo een doelsaldo.

Ben vooral benieuwd wat Feyenoord doet als er een club met 20 miljoen aanklopt in de winterstop. Gaan ze voor het geld of slaan ze het af. Zelfde met een speler als Senesi, al speelt Senesi dit seizoen niet zo fantastisch in vergelijk met voorgaand seizoen. Ook toen was ik niet volledig overtuigd van zijn verdedigende kwaliteiten, maar dit seizoen is het toch nog wel een stuk minder

4 december 2021 om 01:42

20 miljoen pakken ze gelijk en terecht.

4 december 2021 om 11:35

Dat kan je dan ook wel over een half jaar doen. Nu optimaal van deze speler profiteren. Gaat echt niet zomaar ineens slechter spelen, wordt alleen maar beter

Ik vind dat Nederlandse clubs buiten Ajax best wat hoger mogen inzetten. Waarom kan een Gent een David verkopen voor 27 miljoen. Of een Doku naar Rennes voor 25 miljoen. Een Berge voor 23 miljoen. Dan is minimaal 20 voor Sini toch niet teveel gevraagd? Altijd dat omlaag praten..

3 december 2021 om 22:34

Nou, ik vind psv en az in dat opzicht niet onderdoen voor ajax. Die hebben diverse spelers voor veel meer verkocht dan ze waard waren. Dat ajax hogere bedragen heeft gekregen, komt omdat ze 2 jonge absolute toptalenten hadden.

3 december 2021 om 22:38

Wat bij Ajax vooral een groot verschil is, is dat zelfs de minder succesvolle spelers momenteel met winst of een zeer klein verlies verkocht worden. Dat, naast alle grote uitgaande transfers, maakt een groot verschil met de overige Nederlandse clubs

3 december 2021 om 22:48

Het maakt ook een verschil dat Ajax grof geld betaald voor zijn spelers. Dit zijn spelers die vaak al bekend stonden als groot talent en ja die kan je makkelijker door verkopen. Feyenoord geeft over het algemeen geen hoge bedragen uit en dan maak je ook niet veel verlies per speler. Op papier althans.

3 december 2021 om 22:47

@ryangarcia, David zette ongeveer dezelfde stats als Sini neer. Alleen speelde hij EL ipv conference en hij is een jaar jonger. Bij Gent was ie nog maar 19/20 jaar oud in dat seizoen

3 december 2021 om 22:51

Ik neem aan dat scouts niet alleen maar kijken naar het labeltje waarin de speler opereert. Maar ook gewoon zien dat Slavia en Union Berlijn 2 prima tegenstanders zijn. Maar ok als ik deze redenatie volg zijn Ferencvaros en Rapid Wien natuurlijk veel beter.

Tikkeltje overdreven. Feit is dat Ajax meer vangt voor hun spelers dan PSV, Feyenoord en AZ. Ajax spelers slagen ook vaker in het buitenland. Maar voor Sinisterra zouden ze echt geen 30/40 miljoen vangen. Neres is veel bekender bij het grote publiek en die weten ze ook niet te slijten voor dat bedrag.

Je verkoopt spelers doorgaans voor grote bedragen nadat ze in de etalage stonden, dus ergens in de knock out fase van de CL, en een indrukwekkende cv hebben. Zo ging dat met Frenkie, De Ligt en Ziyech ook. En dat podium bieden Feyenoord en PSV niet. Maar zou het verkeerd zijn als Feyenoord Kokcu en Sinisterra weten te verkopen voor bij elkaar rond de 25-30mil? Absoluut niet. Met een beetje creatief handelen versterk je je elftal daarmee op meerdere plekken.

3 december 2021 om 22:38

Tuurlijk is dat wel verkeerd. Waarom zou je in godsnaam daarmee akkoord gaan los van de financiële problemen? Een bankzitter als St. Juste en Vilhena met een 1-jarig contract kreeg je 20 miljoen voor. Karsdorp, Clasie en Kongolo gingen ook voor minimaal 15. En verdedigers leveren normaal toch minder op. En dan moet je voor deze 2 spelers die een stuk jonger zijn en international maar tevreden zijn met 25 miljoen? Ik zie ze p.s. ook niet weggaan voor meer dan 20 miljoen per stuk hoor. En wellicht minder. Maar tevreden zijn met 25 totaal? En dan maar zeiken dat Feyenoord hun spelers voor een fooitje verkoopt.

3 december 2021 om 22:45

Welke spelers heeft feyenoord voor een fooitje verkocht? De vrij?

3 december 2021 om 22:55

Haps een half miljoen? Bruno Martins Indi en De Vrij voor 7 miljoen na een top WK. Janmaat ook voor 6 miljoen na dat WK. Berghuis voor 5 miljoen. Iets verder terug Kalou en Van Persie voor 4 en 3 miljoen. Amrabat voor 2 miljoen. Tapia gratis weg. Jorgensen gratis weg.

3 december 2021 om 23:10

Berghuis, jorgenson en en van persie zijn te goedkoop verkocht door het falen van het toenmalige bestuur. Amrabat was dramatisch in zijn feyenoord tijd, en was gewoon niet meer waard. Janmaat en Bruno waren in die tijd marktconform in mijn ogen. Voor kalou en de vrij hebben ze geen marktconform bedrag gekregen in mij ogen.Edit: wat is het toch klote om je verhaal na te lezen, en aan te passen in de app

3 december 2021 om 23:21

Te goedkoop verkopen is toch altijd een kwestie van falen? Dat is de hele discussie dat al jaren spelers voor een fooi worden verkocht. Bruno was helemaal niet marktconform op dat moment. Feyenoord verkocht hem voor/tijdens het WK. Terwijl die een paar weken later in de finale speelde. Er worden structureel gewoon domme keuzes gemaakt..

3 december 2021 om 23:43

Het ging er mij om dat clubs te weinig zouden bieden omdat het feyenoord is, zoals valentijn beweert. Daar ben ik het maar voor een klein deel mee eens. Ze hebben soms te weinig gekregen, omdat er een verhaal achter zat. Speler die problemen hadden met de club (van persie), kortlopend contact(de vrij), of gewoon niet het juiste moment gekozen(jorgenson).

3 december 2021 om 23:50

Wat hebben beide tot nu toe werkelijk gepresteerd om ze meer rond de 20 miljoen te taxeren? Geen kampioenschap in Nederland, geen CL ervaring en nauwelijks internationaal wat laten zien. Er zal altijd wel een gek zijn die een gokje wil wagen maar de meeste clubs weten inmiddels ook wel dat je elders meer kwaliteit en/of een grotere naam voor dat geld kan halen. Zoals AC Milan een Brahim Diaz binnenhaalt, Villareal een Danjuma en Frankfurt een Jens Hauge.

4 december 2021 om 06:48

Waarom zou er bij Feyenoord altijd sprake moeten zijn van marktconform? Wie bepaalt uberhaupt marktconform? Feyenoord moet gewoon beter onderhandelen. En als je tussen de 15 en 20 miljoen kan krijgen waarom dan altijd akkoord gaan met de ondergrens? Ik hoor zo vaak van andere clubs die boven verwachting verkopen ja ze bieden want ze kopen ook voor de potentie blabla

4 december 2021 om 12:26

En Blind ging na dat WK voor 25+ Mil. naar United. Dus daar zie je het verschil al.🤷🏾‍♂️

4 december 2021 om 12:42

17.5 miljoen...... weet jij ook hoeveel contractjaren hij nog had bij ajax?

4 december 2021 om 17:28

Yep...Excuses...😁 en hij heeft een FA Cup en een UEFA Cup op zak.

4 december 2021 om 14:49

Dat slagen in het buitenland vind ik best interessant.
In vind het namelijk behoorlijk tegenvallen bij vrijwel alle Nederlandse clubs.

Hahaha die Valentijn. Iedereen weet dit. Die vent zegt weer eens helemaal niets.

Rare redenatie, aangezien Sinistera voor Feyenoord speelt moet je kijken naar wat voor voor Feyenoord de hoofdprijs zou zijn. Positieve punten : doet het prima in de Eredivisie en ook in de conference league en is international. Minpunten : Feyenoord zijn financiële situatie, de impact van corona op de bestedingen op de transfermarkt en het feit dat hij het in grote wedstrijden nog moet laten zien.

De enige relevante vraag is wat de hoofdprijs voor Feyenoord is om hieruit te slepen. Ik verwacht dat Feyenoord inderdaad tussen de 15 en 20 miljoen zou moeten beschouwen als hoofdprijs.

Wat heeft het nou zin om überhaupt Ajax te noemen? Zou Sinesterra bij pakweg Utrecht of Heerenveen spelen dat zouden deze clubs ook minder voor de Colombiaan krijgen. Het is voor Feyenoord goed dat ze nu een speler hebben die hun veel geld kan opleveren. Om dan meteen Ajax bij het verhaal te betrekken is zwak en overbodig, maar ja Driessen vind het gewoon leuk om te provoceren.

Ik vraag me vooral af of Sinisterra bij een Ajax ook zo belangrijk zou zijn. Gezien de concurrentie krijg je daar toch een stuk minder ballen en zul je flink aan de bak moeten om zo'n status te krijgen. Het is gewoon een kwestie van omstandigheden en uiteindelijk speelt Sinisterra gewoon voor Feyenoord. Het is dus niet relevant dat een journalist denkt dat een andere club er een heel ander bedrag voor kan krijgen. Die andere club zit in een heel ander schuitje...

Gebeurd niet vaak, maar hier zegt hij wel iets waar ik het mee eens ben.

Helaas krijgt Feyenoord niet de bedragen die Ajax wel krijgt. Hoop dat ze een flinke klapper kunnen maken en zo weer goed kunnen investeren.

Ondanks dat Ajax mijn club is, gun ik het Feyenoord van harte dat ze weer echt aansluiten. En weer elk jaar meedoen voor de titel.

Typische Valentijn opmerking weer. Ook weer zijn opmerking over Feyenoord. Bij vertrek van Synisterra zal er niks van Feyenoord overblijven. Ik vraag mij af wat er van Ajax overblijft bij vertrek van Tadic.

4 december 2021 om 11:20

Allemaal zo suggestief wat Valentijn hier beweert. Niet op letten! Feyenoord is met of zonder Sinisterra gewoon goed bezig. En ik heb altijd geleerd dat niemand onvervangbaar is. Als er een vertrekt dan staan er weer nieuwe helden op. Op lange termijn heb ik veel vertrouwen in onze jeugdopleiding. Natuurlijk kan het niet meteen goed gaan, maar er is nu een visie en een speelstijl, die je ook nog kunt accentueren. Doemscenario's zoals meneer Driessen schetst daar kan ik niets mee en neem ik met een korreltje zout.

De voorspellingen en aannames van Valentijn Driessen horen gewoon bij de vele meningen over het wel en wee in de voetbalsport. Alleen mag je van hem artikelen en weetjes verwachten die wel hout snijden, want hij heeft het niet vaak bij het rechte eind. Of het moet iets zijn wat bijna iedereen al wist.

Is Valentijn helderziend? Hoe weet je nou hoeveel hij gaat opleveren? Hij zou mee moeten doen aan een loterij

Pfoe, gelukkig kan Valentijn dit even voor een leek als ik uitleggen. Ik had nooit verwacht dat spelers die in de Champions League uitkomen voor meer verkocht worden dan spelers die in de Conference League uitkomen!

Om ook open deuren in te trappen: ja, Sinisterra zou een groot gemis zijn als hij verkocht wordt. Dan is het zaak van een deel van dat geld een andere talentvolle speler te kopen.

Iedere Nederlandse club die nog een speler aan Ajax verkoopt zou standaard een 50% doorverkooppercentage moeten afdwingen.

Ze krijgen wel de hoofdprijs. Alleen is de hoofdprijs voor feyenoord en voor ajax verschillend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller2011
A. JahanbakhshAanvaller182
J. BijlowKeeper170
L. SinisterraAanvaller177
C. DessersAanvaller164
R. NelsonAanvaller130
L. GeertruidaVerdediger160
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

1 fan
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren