‘Engelse clubs willen weer terugkeren in de Super League’

Vrijdag, 3 december 2021 om 19:32Jeroen van Poppel • Laatste update: 22:17

De Engelse clubs overwegen serieus om terug te keren in de organisatie van de Super League, zo stelt Joan Laporta op de Spaanse televisie. De president van Barcelona zegt dat te baseren op basis van gesprekken met de teams uit de Premier League. "Ze zijn vertrokken door politieke druk, maar als je met ze praat, willen ze terugkeren", aldus Laporta bij TV3.

Op 19 april van dit jaar sloeg het persbericht over de oprichting van de Super League als een bom in. Twaalf supermachten uit het Europese topvoetbal wilden een gesloten competitie opzetten, waarmee ze zich los zouden worstelen van de UEFA. De Super League stuitte op gigantisch protest en onder die druk trokken negen van de twaalf deelnemers zich voor het eind van de maand alweer terug.

Barcelona is samen met Real Madrid en Juventus de enige overgebleven deelnemer aan de Super League. Laporta gelooft echter dat het vertrek van Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United en Tottenham Hotspur niet definitief is. "Als je met ze praat, willen ze terug. De clubs hebben de Super League nodig om relevant te blijven. Wij denken het beter te kunnen organiseren dan de UEFA. Het gaat ook om het bestrijden van het monopolie dat de UEFA heeft."

De president van Barcelona verdedigt het project dan ook vurig. "De Super League wordt de meest aantrekkelijke competitie ter wereld, daarom moet Barça daar ook bij zijn", aldus Laporta, die bereid is om het originele plan aan te passen. "We willen niet dat het een gesloten competitie wordt." Daarmee neemt de Super League afstand van het meest controversiële onderdeel, dat de twaalf deelnemende clubs niet konden degraderen.92 reacties (laatste reactie door vernon)

Spurs in de Super League.......

3 december 2021 om 19:50

Het huidige Arsenal is nog een graadje erger

3 december 2021 om 19:58

Beide hebben niks te zoeken in de Super League, maar hoe is Arsenal een graadje erger? Arsenal heeft i.t.t. Spurs wel prijzen in hun prijzenkast.

3 december 2021 om 20:17

Zucht, ik denk dat de heren Max en Andres gewoon een beetje vastzitten in een clubruzie die 100 jaar geleden in een ander land is ontstaan.

Je hebt natuurlijk gewoon gelijk. Arsenal heeft veel meer prijzen.

3 december 2021 om 20:23

Arsenal is inmiddels een middenmoter geworden in de Premier League. Vroeger was het een geweldig team met spelers als Henry, Bergkamp, Vieira en in een later stadium nog met van Persie. Maar er is niets meer van over. Ik heb trouwens geen voorkeur voor Arsenal of Spurs, dus die clubdiscussies boeien mij vrij weinig

3 december 2021 om 20:28

Hoe kun je een middenmoter zijn terwijl ze in geen eeuwen in de middenmoot zijn geëindigd? Slechtste prestaties waren subtop afgelopen jaren.

3 december 2021 om 20:30

Dus? Er zijn maar 5 andere clubs in de wereld die iets te zoeken hebben in het linker rijtje van de PL. Puur financieel gezien zeker en qua kwaliteit gaat het ook logischer wijze die kant op.

3 december 2021 om 21:38

Hahahahahq Andres. Spurs is niet eens 10% van de club die Arsenal is en zal dat ook nooit worden. Op geen enkel gebied.. en je zegt middenmoter. Vorig jaar 8ste en dat is gelijk de slechtste plek in de afgelopen 30 jaar.. meer dan 20 jaar in de top 4 geëindigd. Maar nu clubs als United dat doen is het opeens een prestatie he.

4 december 2021 om 09:13

In een aantal landen zit wel een team dat gewoon met Chelsea, City en Liverpool (de rest daar is minder) zou strijden om de titel .. PSG, Bayern, Atletico, Juventus, Ajax, Madrid. Overtrokken Engelse clubs die puur door tv geld relevant zijn. Praktisch geen één heeft de kwaliteit in hun visie en opleiding a la Bayern of Ajax en zeker niet de allure van Madrid of Barca.

4 december 2021 om 11:08

@vtotheb Die begrijp ik niet. Van de clubs die je noemt in de huidige staat zou alleen Bayern tot het einde mee doen om de titel. Zelfs PSG zie ik momenteel afhaken. Dan zeg je dat Engelse clubs puur door geld relevant zijn. Dat geldt uiteindelijk voor alle clubs of alle niveaus, inclusief Bayern, Ajax en IJselmeervogels. Geld is nodig voor transfers, scoutnetwerken en om spelers te behouden. De beste spelers van Ajax zijn gekocht bijvoorbeeld gekocht en een goede scouting is ook niet gratis. Met de begroting van VVV Venlo had Ajax ook niks bereikt.

3 december 2021 om 19:51

Waanzin. Een club die zich historisch nog niet eens bij de subtop mag rekenen. Feyenoord en PSV zijn wat dat betreft zelfs groter.

3 december 2021 om 20:17

Hahahahah, Feyenoord met een stadion als de Kuip en PSV met zo’n mini stadion groter dan een club als Spurs? Het gaat om het heden, en de Spurs is tegenwoordig zeker een veel grotere clubs dan deze twee

3 december 2021 om 20:53

Hij heeft het toch over historie/prijzen. NIet over geld/stadions?

4 december 2021 om 09:15

Ik zie clubs als Milan, Feyenoord of Porto echt als groter dan Spurs of Arsenal of zelfs City; zonder de sjeik is het gewoon weer niveau RKC, niks zelf bedacht, opgeleid of vanuit je eigen achterban gepresteerd.

4 december 2021 om 10:03

@vtotheb

Genoeg internet voor jou vandaag. Snel je pillen nemen ufo-piloot.

4 december 2021 om 11:22

Dat is natuurlijk weer een wandiscussie. Hoe ga je de prestaties van nu vergelijken met de huidige tijd. Man City is bijvoorbeeld qua budget, stadion, branding en naamsbekendheid nu groter dan dat een Feyenoord ooit is geweest. Arsenal is overigens een "traditionele" club wanneer we naar de prijzenkast kijken. Overigens was Man City voor de komst van de nieuwe eigenaar al een veel grotere en succesvollere vereniging dan een RKC. Die vergelijking slaat nergens op. Sowieso al omdat in Nederland de stadions en achterban van de meeste clubs veel kleiner is dat in Nederland. En dat staat nog los van het financieele plaatje.

Neeeee niet weer dit gedoe 😭😭😭

3 december 2021 om 20:18

Erg he. De supporters zijn zo duidelijk geweest, die willen dit niet. Clubs met de staart tussen de benen. En nu dit weer. Vreselijk.

Laporta heeft die Super League inderdaad nodig om relevant te blijven, zonder extra centjes is de club met een paar jaar failliet.

Haha goede kans dat Laporta dit gewoon verzint, want laten we wel wezen dat met name de clubs die nu officieel nog bij de Super League aangesloten zijn, dit financieel ook het allerbeste kunnen gebruiken. Het is dus Laporta die zegt: ik hoop dat de Engelse clubs tot inkeer komen, zodat wij die sloten met geld kunnen gebruiken om ons wanbeleid te compenseren.

3 december 2021 om 19:48

Ik geloof anders 100% dat de eigenaren het nog steeds willen. Ze zijn er toentertijd niet voor niets ingestapt. Uiteindelijk zijn ze alleen maar overstag gegaan omdat er opheft was, maar dat verandert niets aan hun persoonlijke wensen

3 december 2021 om 19:50

Misschien wel ja, maar wie is Laporta dan om dit naar buiten te brengen als de eigenaren dat eigenlijk niet in het openbaar willen hebben? Gewoon puure eigen belang

3 december 2021 om 20:01

Absoluut eigenbelang. Op deze manier probeert hij ze de super League legitimiteit te geven en in leven te houden. Een league om het eigen financiële wanbeleid op te lossen. Niet voor niets dat uitgerekend barca en Juve het nog niet hebben losgelaten

3 december 2021 om 19:55

Alle clubs zijn volgens mij nog officieel gezien aangesloten bij de Super league. Een eenzijdige terugtrekking was niet zomaar mogelijk.

3 december 2021 om 19:59

Gelukkig ben jij er, met je buikgevoel, om ons op dit forum te voorzien van waarheden, ipv Laporta die met de andere clubeigenaren spreekt.

3 december 2021 om 20:56

En toch gelooft geen mens dat dit waar is, Barcelona is de enige club die gebaat is bij ordinair geld binnen harken, de andere clubs kunnen makkelijk zonder een Super League, die zullen zich echt niet open uit gaan spreken met de vorige reactie van supporters in het achterhoofd. Wanneer ze dat wel zouden doen, dan zeker met de opmerking dat meneer Laporte dit niet even in de media zou gooien.

3 december 2021 om 21:20

Er hangt een enorme som vast aan het uitstappen van dit plan. Die clubs hebben dat contract dus niet getekend omdat het 'wel een leuk idee' leek. De sommen die ze zouden krijgen doen de inkomsten van de CL op peanuts lijken. Ook al hebben ze het niet 'nodig', als er veel meer kan gegenereerd worden moeten we maar zien hoeveel eigenaren daar nee tegen zeggen.

Laat deze clubs alsjeblieft deze zeepbel beginnen. Een gesloten competitie boeit totaal niet, ik zal er niet naar kijken en ik denk dat ik niet de enige ben. Maar dan ook niet over een paar jaar met hangende pootjes terug komen. Nu uit de UEFA stappen is ook voor goed uit de Uefa.

3 december 2021 om 19:52

Beter lezen, hij heeft het over een open competitie.

3 december 2021 om 20:15

Ja, er staat nog niets in over hoe promotie/degradatie is geregeld. En ik vraag me ook af of ze daar ooit uit komen, aangezien er al tal van clubs zijn die niet mee willen doen.

Ik vind 4 clubs per land in de CL al veel, laat staan 6 Engelse clubs in de Super League. Wordt een competitie van niks.

Waarom MOET Barcelona daar bij zijn? Als kanonnenvoer voor de overige teams? Je wordt niet goed van die gasten van Barcelona, Real en Juve.

3 december 2021 om 19:49

Omdat ze daar ineens weer bakken met geld krijgen en relevant blijven. Als het namelijk op basis van beleid en sportieve prestaties moet, gaan ze het niet winnen.

3 december 2021 om 20:20

Precies, dat is simpel. Grote sloot met geld pakken en aanhaken. Of dit jaar gewoon met een matige selectie de CL mislopen. Het is puur overleven voor Barca.

3 december 2021 om 20:23

Nee, maar de arrogantie om te denken dat je als Barcelona zijnde nu nog bij de top van Europa hoort is stuitend. Laat ze eerst maar op een fatsoenlijke manier hun schulden aflossen in plaats dit te doen d.m.v. een volledig ontwrichtend plan. Overigens vraag ik mij af welke zakenbank hierin gaat stappen zonder zijn rating omtrent klimaat kwijt te raken...

3 december 2021 om 20:25

Het is ook stuitend, maar het zou kunnen werken. Er komt gewoon een zilvervloot binnen varen, en daarmee kan je in 1 klap de sprong weer maken. Hoe oneerlijk ook. Barcelona doet het niet omdat het chic is. Ze doen het omdat het ze kan redden.

Dit moeten we niet willen. De CL is niet perfect, maar gaat tenminste uit van verdiensten en prestaties. Aan het begin van het seizoen is namelijk geen enkele club verzekerd van deelname aan de CL van volgend seizoen. Zo dwong Juve vorig seizoen nipt een plekje af door in de top vier te eindigen, en moet Barcelona dit jaar hard werken om volgend jaar CL te halen.

Dat maakt het zo mooi, dat andere clubs er tussen kunnen komen. De meest recente voorstellen van een Super League , zijn ook onzin, met maar 2 teams die kunnen degraderen en de overige clubs achterover kunnen leunen en lekker kunnen cashen. Pure amerikaanse toestanden ,alwaar je deelname aan leagues kunt kopen. Past niet in onze Europese voetbalcultuur en is slecht voor competitie.

3 december 2021 om 19:56

UEFA hanteert door COVID geen FFP meer, terwijl ze juist strenger zouden moeten zijn. PSG, Chelsea en City kunnen hierdoor volop investeren met het geld van haar eigenaren, terwijl clubs als Bayern, Madrid en Barca deze niet hebben en het puur moeten hebben van omzet, wat door de coronacrisis tegenvalt. De UEFA is de schoothondje van Qatar geworden. Ik snap de redenatie achter de ESL wel. Ook de opzet van de CL is niet eerlijk. Ik vind het krom dat de nummers 4 van de Bundesliga en Serie A voorrang hebben op kampioenen uit landen die moeten vechten voor een plek in de voorrondes.

3 december 2021 om 22:50

Bayern krijgt elk jaar bijna 300 miljoen binnengepompt van hun aandeelhouders, die kan je er wel buiten laten

3 december 2021 om 19:56

Heb je het nieuwe CL format al eens gezien? Daarin zijn een aantal clubs wel zo goed als zeker van CL deelname namelijk door een soort ‘guest-ticket’.

3 december 2021 om 20:39

Ja 2 clubs van de 32, lekker bezig ben je dan.

3 december 2021 om 20:42

Uefa is haar monopolie kwijt. En dat doet ze erg zeer. Hebben ze zelf voor gezorgd door jarenlang wanbeleid

ik denk dat dit vroeg of laat de toekomst voor het voetbal is.

3 december 2021 om 20:23

Ben oprecht benieuwd waarom je dat denkt, heb je een onderbouwing?

De grote vraag is of de commercie gaat winnen (lees: honderden miljoenen kijkers in met name Azie) of dat het voetbal toch bestaat bij de gratie van supporters, sfeer, historie, etc. Het zou kunnen dat de commercie het wint, en dan krijg je een splitsing. Maar ik weet het niet hoor. Voetbal is geen boksen, met zijn meerdere bonden. Als teamsport denk ik dat het lastig is, vooral omdat spelers dan niet voor twee bonden mogen spelen. Het zou natuurlijk kunnen dat alle goede spelers dan gewoon gekocht worden door de Super league. Maar ik vraag het me toch af.

3 december 2021 om 20:27

Je geeft zelf het antwoord. Als we nu wel iets geleerd hebben uit de topsport is het wel dat geld primeert. En ze laten tientallen miljarden liggen door het niet te doen. Vergeet trouwens niet dat de FIFA zich er ook gewoon nog kan achter zetten. Het zou zelfs perfect in hun straatje passen want zo elimineren ze meteen hun kleine broertje dat wat te groot begint te worden.

4 december 2021 om 00:04

@vernon, ben het met Lierse1997 eens en wil nog het volgende toevoegen: the next generation, Gen Z. Die groeien op met internationale topclubs en kijken globaler naar de wereld. Ze zijn minder loyaal aan clubs en meer loyaal aan individuele spelers.

Dit zie ik in mijn omgeving maar onderzoek bevestigd dit beeld ook.

Ajax mag ook wel een uitnodiging krijgen, zij geven immers voetballes in de Champions League.

3 december 2021 om 19:50

Om vervolgens de bips met die uitnodiging te vegen. Gewoon weerstand blijven bieden met de Duitsers.

3 december 2021 om 20:09

Waarom zou je als Ajax (en supporters) dat willen? Een gesloten competitie valt toch geen eer te behalen. Ik zou het zelf ook niet gaan kijken. Lijkt mij vreselijk saai.

3 december 2021 om 20:15

Ik vind het wel zeer opvallend dat veel mensen een mening klaarhebben over de super league, maar dat ze eigenlijk niet goed op de hoogte zijn van de werkelijke ideeën die er momenteel spelen binnen de organisatie.

3 december 2021 om 20:21

@lierse1997, dat komt omdat de meesten al een rode waas voor hun ogen krijgen als ze de woorden Super League zien en schijnbaar niet meer in staat zijn om de tekst te lezen.

3 december 2021 om 20:30

@lierse, weet jij er meer van? Vertel het ons!

Het enige wat ik hierboven lees is dat het geen gesloten competitie zou zijn. Dan moet er dus ook een club promoveren. Dat moet dan een bij de UEFA aangesloten club zijn. De UEFA gaat dit nooit goed vinden. Dus het is een kansloos project, volgens mij. Dan kunnen ze later roepen: "wij wilden een open competitie, maar de UEFA wil niet".

Maar stel dat het er komt, ik zit er ook niet op te wachten. Ik ben Ajacied, en stel dat Ajax er bij zit, dan vernaggel je de eredivisie nog verder, en zit je telkens naar dezelfde toptegenstanders te kijken. Geen Ajax - Sporting meer, geen Feyenoord - Manchester - City, nee, telkens hetzelfde. En als er geen Nederlandse club aan deelneemt dan boeit het me al helemaal niet meer. Kortom, ik zie gewoon geen voordelen. Ik wil afwisseling, ik wil eens in de zoveel jaar een topcampagne van Ajax zoals een paar jaar geleden, en dat lukt je gewoon nooit als je in een competitie met 11 sterke tegenstanders zit.

3 december 2021 om 20:36

Er staan meer dan genoeg artikels over op het web. Momenteel zouden ze werken aan een concept waarin er twee divisies zijn, beide van 20 teams. De laatste drie van de hoogste divisie zouden degraderen en de hoogste twee van de tweede divisie zouden promoveren (dan is er nog 1 wildcard). Hoe je je kwalificeert voor de tweede divisie moet nog bekeken worden. Maar zo zouden ze toch al een (semi-)open systeem creëren.

Daarnaast zou dat alles ook naast de nationale competities zijn. Een feit dat heel veel mensen schijnen te vergeten.

3 december 2021 om 20:43

Ok, maar dan komt het dus ook naast de "champions League" van de Uefa, waar dan de rest in uit komt? Twee divisies van 20 ploegen betekent dat de hele top dan uit de CL weg is.

En je hebt dan nog steeds de samenwerking met de UEFA nodig? Er zal immers uitwisseling zijn tussen Super League en wat daar nog onder zit. En daar zal de UEFA volgens mij nooit aan meewerken.

40 ploegen zou ik wel al veel beter vinden dan 12.

3 december 2021 om 20:51

Na deze hele oorlog gaan ze het zonder de UEFA willen doen lijkt me eerder.

3 december 2021 om 20:18

Ik hoop dat Ajax hier nooit aan mee zal doen. Hoop dat ze samen met de Duitse en Franse clubs weerstand blijven bieden tegen deze belachelijke competitie.

Heerlijk! Ik hoop dat dit toch door gaat, zo een super League zou fantastisch zijn en iedere week en mooi affiche met veel spanning. Als het aan mij ligt komt het al na de zomer van 2022. Ik geniet!

3 december 2021 om 19:52

Same! Vond het maar slap dat iedereen onder die druk bezweek. Hoop dat het alsnog van de grond komt.

3 december 2021 om 20:32

Denk je echt dat die spanning er zal zijn? Ik vind het aan de CL juist mooi dat die spanning opbouwt, je begint met wisselende clubs, en het wordt steeds een beetje spannender. En de topwedstrijden komen doorgaans pas aan het eind.

Met een super league raak je volgens mij vooral verzadigd. Je kan de ene Real Madrid - Manchester City niet meer onderscheiden van de andere Liverpool - Juventus.

3 december 2021 om 20:43

Vindt je de eredivisie dan ook niet spannend? Want ja bijna altijd dezelfde teams.

3 december 2021 om 20:54

@vernon, ik heb +/-25 wedstrijden Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors gezien in 4 jaar en ik vond de laatste nog steeds boeiend. Ik ben het er ook niet mee eens dat het steeds hetzelfde is. Chelsea onder Mourinho of Lampard. Is toch heel ander team? Man City in 2014 of onder Pep, ook heel verschillend. Ajax onder Frank de boer of Ajax onder Bosz. Kan zo nog wel ff doorgaan

3 december 2021 om 21:00

Ik kan juist non stop genieten van wedstrijden als city-psg of Bayern-psg etc. Dat is echt genieten. De meeste fans kijken juist voetbal voor de topwedstrijden.

3 december 2021 om 21:12

Het zijn vaak die topwedstrijden waar werkelijk waar geen reet aan. Noem mij de laatste leuke CL topwedstrijd op

3 december 2021 om 21:43

@fcbrabantstu, 2 weken geleden. Chelsea - Juventus, eerste in september was wel kut. Ook Liverpool - Atletico 1.5 maand geleden, die 3-2. PSG -City vond ik beide keren leuk. Voor de rest zijn er momenteel amper topwedstrijden in de CL

4 december 2021 om 08:22

Een stuk minder dan de CL in elk geval. Je hebt dan een paar topwedstrijden per jaar waar je voor gaat zitten. Maar wat ik op een andere comment van jou schreef; 40 clubs is al beter dan 12. Als je met dezelfde 12 elke keer speelt, dan gaat de lol er echt snel vanaf.

4 december 2021 om 08:25

@primetime,

Mooi, dan is de super league misschien wel echt wat voor jou. Maar de verschillen die jij noemt, daar zitten jaren tussen. In die super league krijg je eerst 15 keer Chelsea onder Mourinho, en dan nog een seizoen als je pech hebt. Man City in 2014 of onder Pep, zit ook jaren tussen. Vergis je niet, je krijgt het straks het hele seizoen door te zien.

Maar goed, wat ik elders al schreef, als de super league uit 2x 20 teams gaat bestaan, dan is het alweer anders dan als het er 12 zijn.

Een club die uitgeschakeld wordt in de conference league wil in de super league komen. Alsof je met 5 euro een Rolex wil kopen. Wat een poppenkast als dit doorgaat.

Zolang het een open competitie betreft ben ik een groot voorstander. Wekelijks topwedstrijden met de beste clubs tegen elkaar zonder van tevoren te weten wie er kampioen wordt. Ik zie liever City-Bayern dan dat de wekelijkse kanonnenvoer tegen wie ze spelen.

3 december 2021 om 19:57

De Super league zou naast de nationale competities plaatsvinden. An sich zou iedereen er blij mee kunnen zijn.

3 december 2021 om 20:07

Inderdaad en dit vind ik ook wel nodig vandaag de dag, ..."wij denken het beter te kunnen organiseren dan de Uefa. Het gaat ook om het bestrijden van het monopolie dat de UEFA heeft."

De Uefa loopt nou echt weg met die staatsolie landen, Nasser van Psg mag straks als voorzitter even doodleuk mee dingen in het vernieuwen van een zogenaamde nieuwe FFP e.d. en kijk hoe de Uefa reageerde zeg tegen de ESL en de clubs daarvan tjsa.

Maar idd, voor het voetbal wordt het gewoon ook erg aantrekkelijker, de CL is nu voorbij betreft de poule fase maar het is grotendeels erg saai geweest (even los van Ajax gezien). Als die ESL gewoon open is, waarbij de nationale competities zeker relevant dienen te blijven dan zie ik er wel potentie in.

3 december 2021 om 20:39

@sociofan

Een open competitie kan alleen als de UEFA mee doet. Anders kan je nooit promoveren en degraderen. Dat wil de UEFA alleen niet, want die vinden zichzelf de absolute baas van het Europese voetbal. En dan zou de UEFA opeens ondergeschikt zijn, die moeten dan iets organiseren om te bepalen wie de eer krijgt om te promoveren naar de Super League. zie je dat echt voor je? Ik niet.

.

3 december 2021 om 20:28

Even voor jouw informatie, Bayern wil niet mee doen. En ik denk dat Man City tegen Bayern heel leuk kan zijn, maar Tottenham - AC Milan boeit al een heel stuk minder. Ik vind het juist leuk, dat kleine clubs uit kleinere voetballanden het soms verrassend goed doen. Dat wordt door deze angstige zogenaamde topclubs uitgebannen. Je kunt beter in een saaie wedstrijd thuis verliezen in de Super League van een andere zogenaamde topclub, dan in de CL thuis verliezen van Sheriff Tiraspol, die voor het eerst mee doet aan de Cl.

Deze zogenaamde topclubs zijn alleen bang dat ze dadelijk niet verder komen in de CL of uberhaupt niet eens mogen doen, zoals Tottenham Hotspurs en Arsenal.

3 december 2021 om 20:34

@mabdallaoui

Ik vraag het me af of we het lang leuk zouden vinden. Het is een beetje als elk jaar zomerspelen organiseren. Dan boeit het me echt een stuk minder dan nu. Elke 4 jaar, er is schaarste, het is bijzonder. Elke week of elke twee weken zes topwedstrijden, volgens mij zijn we het zo zat.

Over die Engelse clubs die stiekem toch een SL, willen. Dat geloof ik best. Die harde woorden van UEFA over uitsluiting , blijken toch gebasseerd op niks te zijn. Uiteindelijk heeft UEFA de clubs harder nodig dan andersom

Een hersenspinsel van Laporta, Engelse clubs trokken zich terug toen hun supporters gingen muiten. Maarja als je 1,2 miljard in de schuld staat, daar naast nog eens een miljard gaat lenen om het stadion te moderniseren dan kom je onder druk te staan. Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Dan kan er een Spaanse rechter wel anders oordelen, maar het kan niet zo zijn dat ze op deze manier onder hun wanbeleid uitkomen. Men heeft de laatste jaren een te grote broek aan getrokken in Barcelona. Een club in verval

3 december 2021 om 20:05

Hebben ze zich officieel teruggetrokken dan?

3 december 2021 om 20:52

Ja alleen voor de bühne, niet echt.

Ik betwijfel dit sterk.
Het protest van de supporters was vrijwel onmiddellijk en vooral heel klaar en duidelijk. Denk niet dat de clubs zomaar tegen de fans gaan in gaan.

Spurs dat op de rand van uitschakeling staat in de Conference league en Barca die waarschijnlijk de Europa League in gaat, dit zijn sportief gezien niet eens topclubs man daar wil je voor je verdriet niet naar kijken. Arsenal en Juve zelfde verhaal hebben sportief gezien totaal geen recht op een plek op dit moment.

Hadden die clubs niet iets ondertekend dat ze niet meer mee konden doen? Of heb ik dat mis?

Eigenlijk ben ik wel een voorstander. Het was niet voor niks dat de poule met Lille, Wolfsburg, Salzburg en Sevilla de spannendste was deze editie van de Champions League, plus het grote succes van de Conference League. Laat die grote jongens waar we elk jaar weer tegen aan gapen maar een jaartje de super league proberen, zodat wij als de liefhebbers echt fantastisch spannende Champions League wedstrijden voorgeschoteld krijgen!

3 december 2021 om 20:41

Vind ik ook. Ga maar lekker in je super league spelen. Dan kijken wij wel naar de leuke wedstrijden. Elk jaar weer naar dezelfde clubs kijken in de laatste fase van de CL begint behoorlijk vervelend te worden. Wij zitten daar helemaal niet op te wachten, hoe hard zij ook roepen dat we het wel willen.

3 december 2021 om 21:03

Vindt je? Ik word anders nooit moe van de absolute topwedstrijden. Dat heb je overal. In elk toernooi heb je uiteindelijk vaak de topploegen of landen die overblijven. Is vaak niet saai maar goed. Ieder zijn mening.

Laporta is echt een grote clown. Altijd praatjes in de media maar hij stelt geen reet voor. Gister ook zeggen dat Dembele beter is dan Mbappe. Messi in diskrediet brengen, heel die situatie met Koeman. Deze man is geen haar beter dan Bartomeo..

Er is geen enkele supporter van deze clubs die hier op zit te wachten. Als Engelse clubs echt weer in de superleague willen denk ik dat stadions worden bestormd en die eigenaren worden weggejaagd. Enige probleem is dat die nooit in het stadion zijn. In ieder geval niet bij Liverpool en Man Utd

De engelse clubs hebben het nodig om relevant te blijven. Ik ben eerder geneigd te zeggen Barca heeft het nodig om relevant te blijven. Ik zie het niet snel gebeuren engelse supporters zijn het op een gegeven moment ook beu duizenden euro’s betalen voor een seizoenskaart en dan ook nog dit erbij. Als hun homebased fans er niet achter staan dan gaan ze het niet doen.

Om dit soort berichten kan ik echt kwaad worden. Die top clubs hebben al de geest uit het spel getrokken door min of meer een semi monopolie op te zetten. En dan met statements komen als "deze clubs hebben de super League nodig om relevant te blijven". Dat heb je zelf gedaan, je mede clubs buitenspel zetten. En nu is het voorspelbaar dus hebben ze zichzelf in de voet geschoten

Ben ik als enige niet tegen de komst van de Super League. Ene kant snap ik de ophef van supporters en clubs die tevreden zijn met de huidige opzet waarin de UEFA eigenlijk alle touwtjes in handen heeft (laten we wel wezen, toch ook niet DE organisatie die verantwoord ondernemen hoog in 't vaandel heeft staan). Anderzijds zou ik het ook wel de kans geven mocht het er komen. Clubs doen dit natuurlijk niet zomaar en proberen het voetbal naar een hoger niveau te tillen. Geloof er niks van dat er wegens principiele redenen niemand gaat kijken. Er gebeurt al genoeg dat ook niet door de beugel kan (lees: beleid PSG, City etc.). Supporters blijven gewoon hun clubs supporten, ook in een nieuwe opzet als de Super League. Try it, slaat het niet aan dan so be it.

Het bestrijden van een monopolie, met een monopolie is nogal een vreemd concept.

Laporta is toch ook een slang. Die beste man is babbelziek en houdt maar niet op.

Twee van de drie clubs die er nog inzitten staan nog niet in de buurt van een CL plaats, begrijpelijk dat deze clubs nu extra druk gaan zetten want als ze de CL volgend seizoen niet halen zal de financiële schade niet te overzien zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren