Ten Hag: ‘Ik mag het hopen, anders moeten ze een andere werkgever zoeken’

Vrijdag, 3 december 2021 om 21:25 • Laatste update: 21:25

Erik ten Hag vindt dat zijn spelers ‘klaar moeten zijn voor iedere minuut’. De trainer van Ajax bracht zeven minuten voor het einde van de wedstrijd tegen Willem II (5-0 zege) David Neres binnen de lijnen voor Dusan Tadic en ESPN-verslaggever Jan Joost van Gangelen concludeert dat die wissel ‘eigenlijk geen naam mag hebben’. Daar is Ten Hag het echter niet mee eens.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door bliek)

Als je met rust met 3-0 voor staat is het toch eigenlijk heerlijk om spelers te kunnen brengen die bijna nooit spelen of veel wissel zitten.
Geef ze dan lekker die 45 minuten geen vuiltje aan de lucht.
Tuurlijk moeten ze voor elke minuut klaar staan hoor mat is voor deze wedstrijd toch wel onzin die al lang en breed gespeeld was.

3 december 2021 om 08:50

Maar stel hij haalt Tadic, Haller, Antony, Gravenberch en Timber er allemaal af voor de 55/60e minuut, wat voor signaal geef je daar mee af? Je speelt ook voor de supporters en als het 3-0 was gebleven was ik als supporter toch wat teleurgesteld in een saaie 2e helft. Rust geven is belangrijk, maar automatismen er in houden minstens net zo. Ik vind het wisselbeleid uitstekend. Alleen Tagliafico zou misschien wat vaker mogen invallen.

3 december 2021 om 08:54

Je hebt toch gewoon prima vervangers. We hebben echt gewoon een goede bank hoor. Laat ze elkaar maar scherp houden. Want de tegenstanders doen dat amper.

3 december 2021 om 08:58

Daarmee geef je het signaal af dat je selectie niet bestaat uit 11 spelers maar meer. Ik kijk met plezier naar Tadic en Antony bijvoorbeeld, maar ben ook erg benieuwd waarom we bijvoorbeeld zoveel geld neer hebben gelegd voor Daramy en wat Kudus (die ik met name in de voorbereiding in zijn eerste maanden bij Ajax een aantal keren erg goed heb zien spelen) nu eigenlijk kunnen brengen. Het huidig succes van Ajax is leuk, maar als supporter zou ik het ook leuk vinden om te zien hoe onze toekomst geborgd is. En dan is het toch leuk om Daramy eens wat langer aan het werk te kunnen zien.

3 december 2021 om 09:04

@messi,

Ik ga hem anders stellen. Straks heb je die gasten nodig omdat een Tadic bijvoorbeeld geblesseerd raakt.
Heb je de invaller steeds maar 7 minuten gegeven. Terwijl je hem dus ook langer se tijd had kunnen geven en meer ritme op het hoogste niveau.
Ben het eens dat je voor publiek speelt hoor maar ook die andere jongens kunnen dat prima.

4 december 2021 om 11:44

Ik zou zeggen dat je daarmee het signaal afgeeft dat je veel vertrouwen in je wissels hebt. Je staat voor tegen een zwakke tegenstander.

4 december 2021 om 01:13

Ik snap je reactie hoor, maar ik vind dit juist heerlijk bij Ajax passen. De lat hoog leggen, elke wedstrijd weer, ongeacht de stand. We willen het maximale presteren, niet het maximale plezieren (van spelers). Als de wissels meer willen spelen, zullen ze zich beter moeten manifesteren in trainingen en hun speelminuten. Speeltijd komt niet aanwaaien. En ondanks dat jouw reactie vaak logisch klinkt en is, vind ik dit dus ook wel mooi. Als we jouw idee zouden aanhouden, zouden goed presterende basisspelers dus gestraft worden (lees: minder speeltijd krijgen) om hun concurrent meer kans te geven om hun basisplaats af te pakken. Want als Neres 45 minuten zou spelen ( 38 meer dan nu) en daarin veel meer indruk zou maken dan hij nu in 7 minuten deed, zou dat 2x ten kosten gaan van de juist goed presterende (man of the match) Antony. De eerste keer omdat hij minder speelt, de tweede keer omdat hij door de goed presterende Neres de volgende keer misschien eerder wordt gewisseld. Kortom, als het zo werkt kan je het als basisspeler beter wat rustiger aan doen dan alles geven en de wedstrijd snel beslissen.

6 december 2021 om 08:20

Ook wat jij zeg is natuurlijk 2-ledig.
We klagen altijd over de overvolle programma's dan zijn dit natuurlijk de wedstrijden waarin je spelers met veel minuten in de benen rust kan geven.
Daarnaast zou je natuurlijk de juiste mix daarin moeten vinden.
Als je wisselspelers niet tevreden zijn zullen ze vertrekken. Als dit regelmatig gebeurd zullen er minder spelers naar je club toe komen omdat je weet als reserve speler toch nagenoeg geen minuten te maken.
Zaakwaarnemers zullen dit ook doorgeven aan hun spelers.
Nogmaals als de balans goed is zal je er geen speler over horen.

Van Gangelen is zon journalist waarbij je nooit weet of het is dat hij zo dom is of dat hij gewoon irritante vragen wilt stellen.

3 december 2021 om 08:43

Gisteren ook weer, had hij zijn lolbroek aan hoor. Ik heb de interviews proberen te kijken zodat ik een verklaring van de scheids zou horen. Echter heb ik dit afgezet en ben ik gewoon gaan wachten tot het hier op de site verscheen. Wat een verschrikkelijke vragensteller is die Jan-Joost.. Die moeten ze daar niet heen sturen, ik heb tien keer liever Fresia langs de lijn of bij de interviews dan Jan-Joost, laat die maar lekker in de studio zitten met Vink en Been (die daar zit terwijl zijn familie sinterklaas viert, ook een beetje apart).

verder snap ik het wisselbeleid van ten Hag gewoon niet, je kan de wissels gewoon bijna van te voren al invullen, Antony er uit, Mazraoui er uit.. Dan Haller en afhankelijk van de stand Timber of een middenvelder, en tot slot als het kan Tadic of Blind. Juist in deze wedstrijd had je in mijn ogen een speler als Taylor in de rust moeten brengen, wat meer jeugd zijn kans geven kan best, zeker in deze wedstrijden.

3 december 2021 om 08:46

Van Gangelen vind ik echt een kwal als hij spelers ga interviewen. Hij probeert altijd worden in iemand mond te proppen, stel nooit goeie inhoudelijke vragen en hij vind zichzelf helemaal geweldig. Alsof hij niet voor een voetbal programma werkt maar voor een roddelblad.
Ik hoop echt dat hij daar eens mee ga ophouden

3 december 2021 om 09:12

@fr-manred: Ik stoor me niet aan hem hoor, ik vind het juist goed om 'irritante' vragen te stellen. Dat heb ik veel liever dan een interviewer die alleen maar 'the obvious' vraagt.

3 december 2021 om 09:31

Maar JJ probeert grappig te zijn, maar grappig zijn dat ben je of juist niet maar laat het dan achterwege.. Gebrek aan zelfkennis..

3 december 2021 om 09:41

Dat is sowieso persoonlijk. Wat jij niet grappig vindt, kan een ander wel grappig vinden. Waarom zo eraan storen? Zet je je tv toch uit of op een andere zender?

3 december 2021 om 09:55

@4ever4ajax je wilt als journalist gewoon mooie tv maken, snap ik. Dat kun je doen door kwaliteit te leveren, of door te simpelweg gewoon maar wat doen wat lekker prikkelend werkt. Dat laatste doet Van Gangelen. Jij vindt dat mooi.

Maar goed we kennen wel meer van dit soort irritante ventjes in de wereld van de journalistiek. Ik zapp weg als dit soort figuren aan zet zijn, maar blijkbaar is er toch waardering voor.3 december 2021 om 09:30

Hij denkt in ieder geval altijd dat hij oh zo grappig is 🙂. Ik irriteer me vrijwel bijna altijd aan hem, doet me denken aan de basisschool waar altijd iemand de leukste wilt zijn en in het middelpunt wilt staan maar het gewoon totaal niet is.

Ik snap ook echt helemaal niets van dit interview. Wat een on vragen ! In zeven minuten kan je echt wel laten zien wat je waard bent, zeker Neres. Ze moeten blij zijn dat nog een kans krijgen om wat te laten zien. Wat betreft Nico, die moet nu even banken en misschien ook een mooi moment om te vertrekken. Hij heeft niet veel gekost dus als Overmars hem voor een mooi bedrag kan verkopen zou ik het doen. Nico heeft zich altijd voor meer dan 100% ingezet en nooit geklaagd. Ajax zit momenteel in een hele luxe positie mbt wissels. Al zie ik wel dat er echt maar 15 basis spelers zijn.

3 december 2021 om 08:47

7 minuten is echt weinig om wat te laten zien hoor. Ajax heeft op dat moment al veel minder zin om überhaupt nog vol aan te vallen. Je moet ook het nodige geluk hebben dat ze een paar keer de kant van Neres zoeken en niet telkens via de andere flank gaan aanvallen.

3 december 2021 om 10:57

Ach ja, van mij had het ook 10 minuten eerder gemogen (tegelijk met Schuurs en Danilo evt.) maar Ten Hag bewaart eigenlijk bijna altijd 1 wissel tot 10 minuten voor tijd. Neres is dit seizoen al tal van keren 20 a 25 minuten ingevallen en speelde de laatste pot tegen Sparta nog 90 minuten. Het is niet zo dat dit zijn enige kans was ofzo natuurlijk. Nu was het een korte invalbeurt van 10 minuutjes (incl blessuretijd), volgende keer is het misschien weer wat langer.

prima trainert , domme journalistGoede reactie van Ten Hag.
Ik blijf toch echt onder de indruk van hem. Wat een ongelofelijk goede trainer voor Ajax is dit toch. Een club waar heel veel moois aan is en waar heel veel 'bluf' aan hangt en om dan Overmars en Ten Hag als het centrale technische duo te hebben is echt geweldig. Het klopt ook echt gewoon allemaal.
En natuurlijk is Ten Hag wat minder in de interviews, maar mag die man ook iets niet kunnen. ik vind het belangrijk dat hij spelers beter maakt en scherp zet en dat hij de juiste keuzes maakt. En dat heeft hij nu echt wel bewezen, bij Go Ahead Eagles, bij Munchen, bij Utrecht en nu dus bij Ajax. (overal overigens met andere assistenten dus niet afhankelijk van bepaalde mensen)
Een serieuze top trainer!

3 december 2021 om 09:05

Goede trainer, deels met je eens. Is makkelijk praten na succes.
Hij zou Nico wel vaker mogen laten spelen. Hij bloedt daar dood man. Slaat echt helemaal nergens op.
Hij is geen b-speler he

3 december 2021 om 09:16

Ik moet eerlijk zeggen dat ik Nico op dit moment ook gewoon niet goed vind. Dat kan wel eens toch? Het lijkt of hij niet lekker in zijn vel zit. En moet Blind op dit moment duidelijk voor zich dulden.
Mogelijks komt hij deze weken wel in actie.
Maar tot nog toe heeft hij het in de wedstrijden die hij kreeg nog niet echt laten zien toch?

Het is ook een keuze in de andere rollen, Je hebt weinig mensen die echt een goede pass kunnen geven, Timber, Martinez of Schuurs in het centrum en dan Alvarez ervoor. Blind is dan de enige die eigenlijk goede dieptepasses kan geven. Als je die er dan ook uit haalt dan heb je op 4 posities achterin geen goede passers en mis je dus een aspect in je spel.

3 december 2021 om 09:38

@mvbfan,

Moest wel een beetje lachten om je comment. Is makkeijk praten na succes... huh ja dat is toch ook zijn succes. Een van de redenen dat hij een uitstekende trainer is voor Ajax?? Juist zijn lef om spelers als Nico of Neres er buiten te laten als er een ander op dat moment beter is maakt hem ook succesvol. Ben fan van beide en hun bijdrage is prima geweest en vaak een genot om naar te kijken alleen Nico werd echt minder en was eerst bezig met andere club. Neres heeft last gehad van blessures en is daar nooit echt helemaal overheen gekomen en hoe mooi is het dat je dan een trainer hebt die daar een alternatief voor heeft en die vertrouwen geeft? Dit zouden anders spelers zijn die weg zouden zijn in een andere situatie.

3 december 2021 om 10:52

Ik weet niet hoe Nico het doet op de training ? Hij moet het zelf afdwingen dat de trainer hem minuten laat maken

3 december 2021 om 23:34

Timber en Martinez vind ik persoonlijk uitstekende passers.

Blind brengt wel echt wat anders dan Nico door z’n goede dieptepasses, waardoor er vanaf links nu ook een extra gevaar komt.

Je kunt ook Blind doorschuiven naar t middenveld en Nico wisselen voor Gravenberch die de laatste wedstrijden echt onder z’n kunnen speelt om Nico wat meer speeltijd te geven.

Dan moet hij nodig eens met Gravenberch gaan babbelen, die schijnt zich niet zo goed te kunnen opladen voor ‘dit soort duels’.. Verder een zuigende vraag, maar om nou te stellen dat spelers die 7 minuten kunnen gebruiken om zichzelf te laten zien..

3 december 2021 om 11:14

Ryan heeft een mindere periode of eigenlijk gezegd is dit seizoen geen schim van de jongen die we vorig jaar zagen.
Toch ziet EtH genoeg op de training of perspectief om hem te laten staan, ik denk dat EtH dat vertrouwen wel heeft of verdient aangezien hij (zoals hierboven besproken) ook geen moeite heeft om Neres en Nico op de bank te zetten.

3 december 2021 om 11:49

Neres en Nico op de bank is ook niet zo gek, denk dat die bij meerdere clubs niet zouden spelen. Ging me meer om de opmerking..

Daar is Edwin nog wel even mee bezig om een trein vanuit Nederland te regelen naar Portugal.
Wat die zegt over Neres, tja.. Hij dwingt het ook totaal niet af om langer te spelen, in de afgelopen wedstrijden althans niet. Het is toch iets ongrijpsbaar af en toe, destijds in de CL speelde die als een tierelier maar er is echt helemaal niets van over.. Hoe kan zoiets toch..

3 december 2021 om 09:35

Nooit een serieuze reeks wedstrijden achter elkaar kunnen starten nadat hij er 1,5 jaar met blessures uit lag misschien? Af en toe een wedstrijdje starten of invallen als het al 4-0 staat is dan vaak niet genoeg. Het probleem van neres is dus de ontwikkeling van Antony, waardoor hij niet de kans heeft op een goede reeks wedstrijden achter elkaar.

3 december 2021 om 13:47

Gelukkig ziet Ten Hag Neres wel als een hele goede vervanger van Antony. Maar krijgt in mijn ogen wel weinig speeltijd en de speeltijd die hij krijgt, missen z'n medespelers de kansen die door Neres worden gecreëerd. Gisteren ook weer, die bal die Danilo overkopt van dichtbij kwam volgens mij van Neres. Maakt hij een assist heeft hij een goede invalbeurt, nu niet. Vind hem zelf iig nog van toevoegde waarde en zie hem nog wel verder groeien. Is inderdaad zijn eerste seizoen fit na lang blessureleed

Als Nico tegen sporting niet in de basis staat dan kunnen ze beter z’n contract verscheuren. Die hoort nu weer een wedstrijd te mogen spelen hoor. Blind is geen heilige

3 december 2021 om 13:49

Inderdaad treurig om te zien. We hoeven geen liefdadigheidsinstelling te zijn. Maar Nico heeft wel wat krediet opgebouwd lijkt me in 4 jaar. Maar in de praktijk komt daar weinig van terecht. Zelfs Danilo en Taylor hebben volgens mij nog meer speeltijd gekregen dan Tagliafico. Vind het ook een treurige situatie worden. Als je hem zo ziet zitten op de bank.

4 december 2021 om 11:47

Ze hopen hem nog steeds voor meerdere miljoenen te verkopen.

Gravenberch speelt al wekenlang onder het niveau dat van een groot talent mag worden verwacht, dus begrijp ik niet zo goed waarom hij niet vaker wordt gewisseld of eens op de bank start. En Ten Hag mag ook wel wat eerder wisselen. Blind kun je er ook gerust na een uur afhalen voor Tagliafico, want die verliest gaandeweg een wedstrijd toch wat motivatie en Tagliafico brengt meestal flink wat nieuwe energie. Dat Neres zo vaak mag opdraven en weinig tot niks presteren, heeft natuurlijk alles te maken met hem in de etalage plaatsen, al krijg ik niet de indruk dat hij daardoor beter kan worden verkocht. Maar geef ook andere spelers met oog op de toekomst wat meer speelminuten wanneer dit kan. Al zijn al deze puntjes van kritiek amper van invloed op het resultaat als Ajax zo speelt als gisteravond. Daarom is het ook zo zuur dart je met een doelsaldo van 48-2 al zo veel verliespunten hebt. Dat is best verwijtbaar...

Omdat het zo goed staat achterin heeft alleen maar met Martinez en Timber te maken. Die verdedigend zeer weinig weggeven. Onze backs vallen liever aan dan dat ze verdedigen. Ik kan nooit begrijpen dat de tegenstanders niet over de flanken aanvallen daar is Ajax zeer kwetsbaar.

Neres strik eromheen en weg ermee

4 december 2021 om 11:48

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ze hebben hem samen met Nico het afgelopen jaar willen verkopen maar dat lukte niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder201
D. TadićAanvaller207
S. BerghuisAanvaller195
D. KlaassenMiddenvelder173
R. PasveerKeeper170
S. HallerAanvaller1712
AntonyAanvaller167
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

50 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
1996-2002 FC Twente
Laatste voetbalnieuws

Valentijn Driessen adviseert Ajax: ‘Daar moet je echt schijt aan hebben’

Valentijn Driessen adviseert Ajax om Nicolás Tagliafico niet naar Barcelona te laten gaan. De linksback is ongelukkig in Amsterdam en wil graag deze winter vertrekken. Ajax wil alleen praten over een...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren