Het gaat na de overwinning van Ajax vooral om een speler die níét in actie kwam

Donderdag, 2 december 2021 om 23:21Dominic Mostert • Laatste update: 23:36

Marciano Vink had Nicolás Tagliafico graag zien invallen bij Ajax tegen Willem II. De linksback bleef de gehele wedstrijd op de bank en blijft daardoor steken op slechts 186 speelminuten in het huidige seizoen. Vink noemt zichzelf bij ESPN een ‘Tagliafico-fan’, wijst op zijn verdiensten bij Ajax en snapt niet waarom Erik ten Hag hem geen invalbeurt gunde.

Ten Hag maakte in de tweede helft gebruik van zijn vijf wisselmogelijkheden, maar liet Tagliafico op de bank. “Het is moeizaam”, zegt Vink over de situatie van de Argentijn. “Ik begrijp het ook niet zo heel goed. In de afgelopen jaren heeft hij alles gegeven wat hij had, soms een klein beetje meer. Volgens sommigen heeft hij misschien op bepaalde momenten een domme overtreding gemaakt. Maar om hem zo op de bank te zien zitten, en spelers als Rensch en Schuurs te zien invallen, is wel lastig, want ik ben wel een Tagliafico-fan.”

Ook Mario Been vindt dat Tagliafico recht heeft op meer speeltijd. Hij speelde vorige week nog 76 minuten in de gewonnen Champions League-wedstrijd tegen Besiktas, maar staat in de competitie doorgaans aan de kant. Daley Blind krijgt de voorkeur bij Ajax en maakt meestal de negentig minuten vol, tot teleurstelling van Been. “Als je zoveel gegeven hebt voor Ajax, verdien je het ook om een kwartiertje mee te doen. Misschien wil Ten Hag hem gebruiken in de komende Champions League-wedstrijd, dat zou ook kunnen.”

Vink rekent daar niet op, maar vindt wel dat Tagliafico met zijn mentaliteit goed bij Ajax past. “Bij Ajax zijn begrippen als ‘grinta’ en ‘Latijns-Amerikaanse furie’ ingeburgerd geraakt in de laatste twee à drie jaar. Hij was daar in het begin wel het voorbeeld van. Er zijn dit seizoen ook momenten geweest waarop Blind niet thuisgaf of niet de wedstrijd speelde die je van hem verwacht. Daar hoor je dan ook een bepaalde wissel te maken. Zo maak je elkaar ook scherper.”


Poll

Verdient Nicolás Tagliafico meer speeltijd bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door silverfront)

Wat ik vooral mis is de speaker die de spelersnamen omroept in een volle arena en eindigt met: EN MET NUMMER 31 NICOOOOOOOOOOOOOO TAGLIAFICO!!

3 december 2021 om 00:17

Zo dat is idd lang geleden zeg. Bij klassiekers vooral, heerlijk iedereen die Nicooooo roept, soms wel 2 minuten lang. Een speler als Nico heeft ook gewoon publiek nodig denk ik. Schandalig dat ie zo weinig speelt.

3 december 2021 om 03:59

Heerlijk zeg. Ik was nog bij z'n debuut thuis tegen Feyenoord. Lelijke wedstrijden met grote kans voor Berghuis en rode prent voor Jorgensen. Hij was goed, aanwezig, en ijverig zoals wij hem kennen, meteen publieks lieveling.

3 december 2021 om 05:47

Ja man. Mijn favoriete speler bij Ajax. En die speaker is mooi idd!

Helemaal mee eens. Tagliafico is een held jammer dat hij zo weinig speelt. Ik snap het wel want Blind is de Koning dus die moet altijd spelen. Maar van mij mag Tagliafico wel wat vaker en eerder invallen. Hij bezorgde als eerste die echte vechtlust en winnaarsmentaliteit in de groep, nu met martinez en Alvarez hebben we er nog een paar. Hoop voor Tagli dat hij na Ajax nog een mooie club krijgt, het is hem gegund.

Die oliedomme rode kaart in de JC schaal speelt hem toch parten. Hij begon als 1e linksback maar verloor door zn schorsing zn plek aangezien Martinez het goed deed en Blind naar linksacher verplaatst werd. Blind is nou weer een speler die je niet makkelijk op de bank zet. Wel mag hij wel wat vaker spelen van mij. Vooral in dit soort wedstrijden die toch al gewonnen zijn als je met rust 3-0 voor staat.

3 december 2021 om 07:46

Eens, die domme rode kaart heeft hem veel krediet doen verspelen. Maar Blind mag best wat meer rust krijgen.

3 december 2021 om 10:00

Niet allen rust, maar Blind speelt soms ook een zaadpot toch?

3 december 2021 om 12:00

Nee Blind kan geen zaadpotten spelen.

Ik zou Nico ook wel vaker willen zien, zeker tegen teams die zich ingraven en met hun kont in de 16 staan, dan heb je iemand nodig die 90 minuten overlapt en Tadic mogelijkheden geeft. Blind haalt tot nu toe net aan een voldoende in iedere wedstrijd, vooral z'n spel aan de bal valt heel erg tegen.

Na de rode kaart in de JC finale tegen PSV is hij door Ten Hag doodgebloed.
Zwaar overdreven natuurlijk. Hij is echt 2 klasse beter als Blind. Was zelfs een tijdje reserve aanvoerder van het Argentijns elftal.
Blind heeft ook weleens bagger wedstrijden gespeeld, maar dat valt niet zo op als een rode kaart.
Ajax doet het heel goed natuurlijk. Maar we moeten nog zien hoe Blind het gaat doen tegen topploegen. Blind zie je ook weleens terugwandelen of hij is veels te langzaam als zn tegenstander.
Blind is natuurlijk ook een topper, maar dit slaat echt nergens op. Ik heb het idee dat meespeelt dat Blind een Ajax opleiding heeft gehad.
Blind is aanvallend toch veel beter? Is bij veel meer goals betrokken en verdedigend vind ik hem ook veel beter. Alleen aan de bal is Blind echt geniaal vaak.
En niet te vergeten dat Nico zo'n klein mannetje is en hoevaak hij luchtduels wint van gasten 2x zo groot als hem, terwijl je Blind vaker knullig een luchtduel ziet verliezen.
Dat je Blind de voorkeur geeft, ok.. Kan ik enigszins begrijpen. Maar Ten Hag maakt Nico kapot.

3 december 2021 om 04:52

2 klasses beter dan Blind? Nou dan moet je toch wat vaker wedstrijden van Ajax gaan kijken. Nico is op snelheid en tackles sowieso beter, maar positioneel, in de passing, overzicht en ook technisch is Blind toch zeker de betere voetballer. Wel ben ik van mening dat doordat ze zo verschillend zijn, elke wedstrijd om een ander type linksback kan vragen. De ene keer zal Blind de betere optie zijn, in mijn ogen vooral tegen ploegen die zich ingraven, waar Blind dan met zijn passing een doorslag gevende factor kan zijn. Speel je tegen een ploeg met een sterke, snelle rechtsbuiten, die veelal op de counter opereren, dan heb je meer aan Tagliafico.

3 december 2021 om 10:09

Ik kijk alles van Ajax. Nico is in de passing ook heel goed. Je kunt daarin niet zeggen dat de ene beter is.
Blind is een ras echte Ajacied en Nederlander. Ongetwijfeld dat dat meespeelt.
Stel je voor dat Blind pas op z'n 20e bij Ajax zou zijn gekomen, en hij zou Oostenrijker zijn geweest, had hij er naast gestaan.
Bij Oranje valt Blind niet op, bij Man United niet gered.
Maar bij Ajax doen spelers het goed die het in het buitenland niet hebben waargemaakt. Dat is dan de verdienste van Ten Hag.

Productief dus goals en assists is Nico veel belangrijker. En de luchtduels van Nico is gewoon ongekend. In de lucht is Blind toch niet goed, of wel?

4 december 2021 om 01:17

Je kunt toch echt wel heel makkelijk zeggen dat Blind beter is in de passing, daar hoef je niet eens veel Ajax voor te kijken. Veel beter zelfs. Ik zie Nico nooit de passjes geven die Blind geeft hoor.
Nico heeft zich in het verleden bewezen voor de goal inderdaad, die pakt wellicht wat meer doelpunten mee. Maar die duikt dan ook vaker op in de 16 dan Blind. Qua kopduels zal Nico ook wel winnen ja. Maar zoals ik zei zijn er meer facetten waar Blind beter is dan andersom. Over assists trouwens niet eens, met de kwaliteiten van Blind, komt Ajax veel beter aan voetballen toe, en ook aan doelpunten dan met Nico.

3 december 2021 om 07:35

We moeten nog zien hoe Blind het gaat doen tegen topploegen. Hahahahaha. Blind is geen 20 jarig talent of zo hoor. Die heeft ruim 100 wedstrijden in de PL, CL, EK en WK gespeeld.

3 december 2021 om 10:17

Dat Blind veel ervaring heeft is toch geen argument?
En wat ik vooral bedoel is dit seizoen. Dit seizoen heeft Ajax weinig tegenstand gehad toch?
Wanneer Ajax echt onder druk staat moet je Blind maar eens zien.
Blind speelt vaak goed wanneer Ajax heel goed draait ja. Met toppers als De Ligt Alvarez of Martinez naast zich. Makkelijk oordelen.
Nico is in bijna alles beter.

Wat ik vooral niet begrijp is waarom hij nog steeds bij Ajax zit. Het is geen wereldtopper maar kan voor veel clubs een uitstekende linksback zijn. En hoeft ook niet zoveel te kosten. Voor een Newcastle United zou het een no brainer moeten zijn. Directe versterking tegen weinig kosten.

Hij zal tegen Sporting wel beginnen. Logisch dat hij dan niet inviel in deze wedstrijd

Het lijkt wel alsof ten hag ineens iets tegen hem heeft na die rode kaart tegen psv. Maar ja blind hè….die heeft dezelfde heilige status als tadic en mag maar 1 keer in de 2 maanden gewisseld worden. Vond die 3 minuten die Nico mocht invallen de vorige keer ook schandalig. Onbegrijpelijk dat een speler met zijn status zo genegeerd wordt en weg zit te kwijnen op de bank.

3 december 2021 om 08:27

Het feit dat Blind bij veel trainers (ook bij het Nederlands elftal) toch altijd wel een basisplaats krijgt zegt misschien ook wel iets. Daarbij heeft Nico het nadeel dat het centrale duo goed staat, en hij eigenlijk door zijn eigen domme overtredingen (want de rode kaart was natuurlijk geen incident) voor zichzelf heel moeilijk heeft gemaakt. Je weet eigenlijk nooit of Nico "doorslaat" in zijn agressie. Ik kan mij voorstellen dat als de andere opties het goed doen dat je dan voor de andere opties gaat.

Dat hij zo weinig speelt snap ik ook echt niet! Toch veel betekend de afgelopen jaren. Je ziet ook aan hem dat het aan hem vreet.

3 december 2021 om 08:30

Dat hij veel betekend heeft is natuurlijk geen garantie voor de toekomst. In mijn ogen had Ajax hem afgelopen zomer graag door de voordeur naar buiten zien gaan, maar was er geen enkele concrete interesse. Zonder blessures bij Blind of Martinez zal hij weinig spelen, en is het voor iedereen te hopen dat er alsnog een ploeg komt. Anders zit hij nog 1,5 jaar vooral op de bank.

Als Nico niet in de basis begint tegen Sporting dan snap ik er helemaal niks meer van.
Nico een echte strijder, een man die altijd 100 en misschien zelfs wel 110% inzet heeft gegeven..
De beste linksback die we in tiental jaren gehad hebben, zo verschrikkelijk af serveren dat hij zelfs in een thuiswedstrijd die je met 5-0 leid niet mag invallen.. en dat terwijl er maar liefst 5x gewisseld mag worden.

Werkelijk waar schandalig!

Nico we love you!

Ook al vaak geroepen dat hij weg wil. Ja dat er dan ern club komt waar hij niet heen wil is zijn keuze. Nu heeft hij dit

Dit kan toch niet? Een analist die Ten Hag veroordeelt omdat die een speler niet laat invallen - en andere wel - omdat hij dan is van die speler!? Laat lekker je persoonlijke voorkeuren thuis en analyseer gewoon dat Ajax puik met 5-0 wint! Zure lap dat t is!

Verwacht dat Tagliafico dit seizoen nog wel meer speeltijd gaat krijgen.
Als Ajax het gaat opnemen tegen ploegen met een snelle rechtsbuiten in de CL, kan Ajax niet met Blind op die positie spelen. Ik verwacht dat Blind dan voor de verdediging zal komen te spelen. Vraag me dan af wie het kind van de rekening gaat worden. Gaat Ten Hag dan met twee Cdm's spelen, dan zal de concurrentie met name gaan tussen Berghuis en Klaassen. Speel hij met Blind als enige Controleur dan zal Alvarez waarschijnlijk het kind van de rekening worden of wellicht zelfs Blind zelf wel. Al met al een luxe probleem. Het enige wat ik hoop is dat Tagliafico wanneer hij weer gaat spelen, wat minder kaarten gaat pakken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder201
D. TadićAanvaller207
S. BerghuisAanvaller195
D. KlaassenMiddenvelder173
R. PasveerKeeper170
S. HallerAanvaller1712
AntonyAanvaller167
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

50 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 10 1 0 0
2020/2021 Ajax 25 1 5 1
2019/2020 Ajax 24 3 6 0
2018/2019 Ajax 29 2 4 0
2017/2018 Ajax 15 1 5 1
Laatste voetbalnieuws

Valentijn Driessen adviseert Ajax: ‘Daar moet je echt schijt aan hebben’

Valentijn Driessen adviseert Ajax om Nicolás Tagliafico niet naar Barcelona te laten gaan. De linksback is ongelukkig in Amsterdam en wil graag deze winter vertrekken. Ajax wil alleen praten over een...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren