Ajax voert doelsaldo op naar 48-2 door grote overwinning op Willem II

Donderdag, 2 december 2021 om 22:53Dominic Mostert • Laatste update: 22:56

Ajax heeft de wedstrijd tegen Willem II zonder problemen gewonnen. De ploeg van Erik ten Hag, die donderdag al in actie kwam vanwege de Europese verplichtingen volgende week dinsdag, won met 5-0. Antony scoorde twee keer; ook Lisandro Martínez, Davy Klaassen en Danilo deden een duit in het zakje. Ajax hield voor de zevende keer op rij de nul in de Eredivisie, een reeks die de club sinds 1997 niet meer neerzette, en heeft een doelsaldo van 48-2 na 15 wedstrijden. Als Ajax dit gemiddelde vasthoudt, zou het dit seizoen afsluiten met 5 tegengoals; het laagterecord is in handen van het FC Twente uit 1971/72 (13 tegengoals).

Willem II wist de voorgaande acht officiële wedstrijden niet te winnen en het werd al snel duidelijk dat die reeks verlengd zou worden in de Johan Cruijff ArenA. De Amsterdammers, zonder de kersverse vader Steven Berghuis in de basiself, stonden na achttien minuten al met 2-0 voor. Een eerste inzet van Ryan Gravenberch werd nog voor de lijn weggehaald door Leeroy Owusu, maar kort daarna opende Antony de score met een fraai doelpunt. De buitenspeler, die weer de voorkeur kreeg boven David Neres, trok vanaf de rechterflank naar binnen, vond buiten het strafschopgebied de ruimte voor een schot en trof doel in de linkerhoek.

Antony zou halverwege de tweede helft opnieuw scoren, maar eerst was het de beurt aan Martínez. Na een korte corner van Ajax gaf Dusan Tadic een indraaiende voorzet en kreeg keeper Timon Wellenreuther zijn hand niet voldoende tegen de bal. Martínez kreeg het leer voor de voeten en zocht de verre hoek uit; door een aanraking van Ulrik Jenssen was Wellenreuther kansloos. Halverwege de eerste helft zorgde Antony voor de 3-0. De Braziliaan ontving de bal van Sébastien Haller, stond nog net binnen het strafschopgebied en schoot laag in de rechterhoek.

Wellenreuther ondernam geen serieuze poging om de bal te pareren en claimde hinderlijk buitenspel van Klaassen. Daar ging scheidsrechter Edwin van de Graaf niet in mee, maar kort daarna was de arbitrage Willem II wel gunstig gezind. Na 26 minuten speelde Ryan Gravenberch de bal langs het strafschopgebied naar Tadic. Die verlengde de bal, waarna een aanraking van Dries Saddiki ervoor zorgde dat Haller een schietkans kreeg. Hij had weinig tijd nodig om daar succesvol gebruik van te maken. Videoscheidsrechter Jeroen Manschot riep Van de Graaf echter naar de zijlijn om de beelden te bekijken.

ESPN snapt niets van afgekeurd doelpunt Haller tijdens Ajax - Willem II

Het afkeuren van het doelpunt van Sébastien Haller hield de gemoederen bezig. Lees artikel

De buitenspelregel schrijft voor dat 'een speler die zich in buitenspelpositie bevindt en die de bal ontvangt van een tegenstander die de bal bewust speelt, inclusief opzettelijk hands, niet wordt beschouwd als een speler die voordeel trekt'. De arbitrage interpreteerde de balaanraking van Saddiki als onbewust en keurde de goal af. In de tweede helft nam Ajax aanvankelijk gas terug, alvorens de marge toch verder uit te breiden. Klaassen kopte de 4-0 binnen uit een voorzet van Gravenberch; invaller Danilo maakte er van dichtbij 5-0 van. In de blessuretijd liet invaller Berghuis een enorme kans op het zesde doelpunt liggen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

116 reacties (laatste reactie door pango)

48-2, wat een doelsaldo. Laatste tegengoal in de competitie is 2 maanden geleden. Ongekend. Ajax begon erg goed en ik denk dat als die 4-0 niet was afgekeurd om een wonderbaarlijke reden, dat we snel verder waren uitgelopen. Mooi dat we in de laatste 20 minuten er nog 2 bij prikken. Mooie avond, heer en meester geweest. Leuk feitje nog, Ajax de 1e ploeg ooit die in de 1e helft van de 1e 15 wedstrijden geen enkele tegengoal heeft gekregen.

2 december 2021 om 23:01

Dat zijn mooie cijfers idd, maar de échte tegenstanders gaan nu pas komen he… az feyenoord en na de winterstop utrecht en psv uit. Laten we hopen dat dr cijfers dan net zo mooi zijn

2 december 2021 om 23:04

Really, de echte tegenstanders? 😂
De grootste tegenstander werd al met 5-0 verslagen

2 december 2021 om 23:06

Teams die wel willen voetballen precies wat dit Ajax continu afstraft dus laat maar komen.

2 december 2021 om 23:06

AZ moet eigenlijk gezien de vorm van beide ploegen gewoon 3 punten opleveren. Feyenoord uit kan je altijd verliezen natuurlijk. En volgens mij hebben we Utrecht en PSV al gehad, dus ik snap niet echt wat je bedoelt met moet nog komen..

2 december 2021 om 23:08

@MrBoity, bij Ajax is het eigenlijk het tegenovergestelde. Tegen goeie ploegen die proberen te voetballen kunnen ze het goed zoals Dortmund en PSV. Maar tegen Eagles of Utrecht gaat het mis want die parkeren de bus.

2 december 2021 om 23:09

@ajaksnr1
Ja klopt die ploegen liggen ajax goed. Utrecht thuis en PSV voor de johan Cruijff schaal waren echt heerlijke potjes

2 december 2021 om 23:12

Ach tegen de echte tegenstanders heeft Ajax het vorig jaar juist alleraardigst gedaan. Sterker nog, ook vorig jaar had Ajax die toppers nog niet gehad, maar had Ajax na 15 wedstrijden minder punten dan nu.

2 december 2021 om 23:13

Helaas zit er thuis en uit wel een verschil in. En Ajax moet nog eens spelers missen vanwege de Afrika cup

2 december 2021 om 23:22

Bij nader inzien is feyenoord uit vaak wel een eitje 😉psv en utrecht daartegen hebben we (Ajax) een minder track-record

2 december 2021 om 23:33

Echte tegenstanders.. AZ en Feyenoord? De echte tegenstanders hebben we al opzij gezet in de CL. En onze enige concurrent Psv is 5-0 naar huis gestuurd.

2 december 2021 om 23:41

MessiBazoer, feye uit kan je verliezen ? Dat is dus DE wedstrijd die je niet kan verliezen. Daar zal nooit een enkel excuus voor zijn.

2 december 2021 om 23:42

@rutger: thuis ja, ik heb het over de uitwedstrijden. Of wil jij beweren dat utrecht en psv uit altijd probleemloos gewonnen worden?

2 december 2021 om 23:47

@Mrboity, weet het niet hoor, maar als na 15 wedstrijden de echte tegenstanders nog moeten komen klopt er iets niet. Nog 2 wedstrijden en dan zit je halverwege de competitie. Dus die echte tegenstanders zijn de komende 2. De nummer 2 en de nummer 8 van de competitie. Nummer 3 tot en met 7 stelt dus niets voor. En 9 tot en met 17 zijn degradatiekandidaten. Wel raar dat de echte tegenstanders dan op de 2e en 8e plek staan.

3 december 2021 om 00:03

Laat ik het zo zeggen dan: er komen nu 5 wedstrijden aan die bepalend kunnen zijn met name de uitwedstrijden tegen feyenoord utrecht en psv. Komt Ajax daar goed doorheen dan kun je waarschijnlijk de champagneflessen koud zetten. Zo niet dan is de competitie nog lang niet gespeeld. Het is iig geen kat-in-het-bakkie

3 december 2021 om 07:46

Ajax zal alleen Onana, Kudus en Haller missen tijdens de Afrika Cup. Dat mag dus geen ramp zijn. Er zal waarschijnlijk een spits bijkomen, in de winterstop.

3 december 2021 om 08:15

@rutger, Ajax is regelmatig oppermachtig en staat natuurlijk terecht eerste maar om nou zo over de rest van de eredivisie te spreken...iets met hoogmoed komt voor de val?

3 december 2021 om 08:51

@ninjakai, ik denk dat jouw opmerking hout snijdt. Er wordt gelachen als Ajax punten verliest tegen Twente, GAE, Hercules en Utrecht. Maar die ploegen graven zich in en meer doen ze bijna niet. Prima natuurlijk, maar het is jammer. Maar als we naar de overige wedstrijden in de Eredivie kijken, dan is het gewoon van een onwijs bedenkelijk niveau. Ik vind dat persoonlijk jammer, want ik zie de tegenstanders over de gehele linie graag sterker. Niemand moet roepen dat het in Europa nu zo lekker gaat, want dat is een incident wat mij betreft. Dus ik hoop dat uit tegen Feyenoord, PSV en Utrecht mooie wedstrijden worden, die wel 9 punten opleveren. Want mooie wedstrijden hebben we echt nodig.

3 december 2021 om 10:11

Incident nog wel. Ajax presteert Europees onder ten Hag structureel goed.
Hoe durf je het nog een indicent te noemen.
Bekijk de statistieken voordat je wat zegt.
En als je dit jaar niet verwent bent dan ligt het puur aan jezelf.

3 december 2021 om 10:20

@Lee, het is een incident dat alle Nederlandse clubs zo goed presteren! Ik heb het toch over de Eredivisie en niet alleen over Ajax? Ajax doet het Europees geweldig, maar de rest......

3 december 2021 om 11:32

Wat zit iedereen lekker vervelend te doen over de woorden "echte tegenstanders". Hij heeft gewoon gelijk, want hij betrekt het op de Eredivisie, niet de CL. Als er momenteel 1 ploeg in de Eredivisie is die Ajax nog enigzins het vuur aan de schenen kan leggen is het Feyenoord (mits volledig fit en in deze vorm). Ondanks dat ik denk dat Ajax de Klassieker gaat winnen, vind ik dit Feyenoord wel een ploeg die flink tegenstand kan bieden.

2 december 2021 om 23:04

Prachtige en gemakkelijke overwinning op weg naar de 6de CL wedstrijd, hopelijk geen blessure voor Antony aan zijn schouder.

Jammer van de rare rol van de VAR en de scheids die daar in mee ging.

Opvallende statistiek: Ajax in de eredivisie dit seizoen, bij de eerste goal gescoord voor de 20e minuut werd de einduitslag altijd 5 - 0 of hoger (7x totaal), scoorde ze na de 20e minuut viel de uitslag altijd lager uit. (8x totaal)

2 december 2021 om 22:59

Ajax begint vaak sterk, als een tegenstander de beginfase overleeft dan blijft het bussen geblazen en als die goal dan maar niet valt, tja dan kan alles. 1 tegengoal incasseren vind een tegenstander ook niet erg, als Sparta zijnde win je dan toch tot de 88e minuut om de 1-1 proberen te halen. Maar valt de goal snel, dan loopt Ajax erover heen, zeker als de tegenstander gaat kiezen.

2 december 2021 om 23:10

En......., hebben nog niet 1 penalty gekregen.

2 december 2021 om 23:16

De Eredivisie topclubs hebben dit seizoen sowieso maar weinig strafschoppen gekregen. Opta kwam op 23 november met deze statistiek: “Opmerkelijk dat Ajax (0 in 18 duels), Feyenoord (1 in 22) en PSV (0 in 24) dit seizoen in alle competities samen pas één strafschop hebben gekregen. Vorig seizoen stond de teller na hetzelfde aantal duels al op 28 strafschoppen (Ajax 9 in 18, Feyenoord 9 in 22 en PSV 10 in 24).” Daar zit die penalty van Vinicius tegen Sturm Graz trouwens niet bij omdat dat na 23 november was. Echt bizar hoe weinig penalty’s de Eredivisie top heeft afgedwongen. Zijn de verdedigers dan zoveel slimmer geworden?

2 december 2021 om 23:22

Is wel heel opvallend allemaal ja. Nu kan ik mij ook niet echt herinneren dat Ajax echt een penalty door de neus is geboord (PSV en Feyenoord kijk ik te weinig om daarover te oordelen). Sowieso zie ik niet heel veel penalty’s meer naar mijn idee, behalve in de CL..

2 december 2021 om 23:31

Heeft denk ik ook met die hele hands regel te maken wie elk jaar weer word aangepast, waar vorig seizoen veel ballen op de hand/arm nog hands was is dat nu ineens weer heel anders. Weet niet of er iemand statistieken heeft of een X aantal penalties vorig seizoen werden gegeven voor hands? Ben er bijna van overtuigd dat zeker in wel 40 procent van de gevallen een penalty werd gegeven omdat er hands in het spel was.

2 december 2021 om 23:32

@klene: In de ED dit seizoen relatief weinig naar mijn idee inderdaad. Alleen FC Utrecht heeft er al 6 gehad, verder geen enkele ploeg meer dan 2 (edit: oh, FC Twente 3 zie ik nu). Van de top-3: Feyenoord eentje, PSV en Ajax nog geen enkele, dat is toch wel opvallend te noemen als je bijna halverwege bent. Tegen Heracles is Ajax wel een duidelijke penalty ontnomen in ieder geval sowieso, maar verder niet echt zover ik me herinner inderdaad.

2 december 2021 om 23:32

Rensch tegen Heracles en Klaassen tegen de Eagles. Beide keren echt onbegrijpelijk. Vooral Rensch werd getorpedeerd.

3 december 2021 om 00:58

Ook opvallend als zowel Hallen als Blind een rode onderbroek dragen, dan scoort Anthony.

3 december 2021 om 07:25

en als ze niet scoren dan wordt het meestal gelijk of een verliespot

3 december 2021 om 14:37

@juweel:

Is dat niet bij elk team zo,

Winnen is lastig als je niet scoort namelijk.

48-2 pff! Ajax kan de eredivisie met speels gemak afmaken. Volle focus op de CL dus.

2 december 2021 om 22:58

Als feijenoord dit weekend wint staan ze 1 punt achter ajax, als psv wint staan ze maar 2 punten achter. Dus zo makkelijk is het ook weer niet...

2 december 2021 om 23:00

Ajax red het met gemak, zie ze geen punten meer verspelen

2 december 2021 om 23:02

Zoals tegen heracles of Twente bedoel je? Vergis je niet, ik ben ajacied, maar ook ik weet hoe voetbal kan zijn

2 december 2021 om 23:04

Laten we de komende wedstrijden ff afwachten zou ik zeggen. Komende 5 wedstrijden az en iig feyenoord psv en utrecht uit. Weet niet of dat zo gemakkelijk gaat worden als jij denkt

3 december 2021 om 00:18

En die spelen ook allemaal nog tegen elkaar....

3 december 2021 om 00:23

Ja PSV en feyenoord verspelen zelf ook genoeg punten, zeker in de toppers doet psv het erg slecht onder Schmidt.

2 december 2021 om 23:35

Uhu. Net als Twente, Utrecht, Heracles en Go Ahead. Zijn gewoon 4 clubs in 15 wedstrijden he? Speels gemak is het alleen als er al een of twee in liggen.

Gestoorde cijfers hoor haha, vraag me af of er ooit een team is die dit gepresteerd heeft. Toevallig wat statistieklovers die dit willen uitzoeken?

2 december 2021 om 23:00

Het record staat op naam van fc Twente minste tegen goals in 1 seizoen 13 goals, we zijn aardig opweg om dit te evenaren record van beste doelsaldo staat op naam van ajax 112 - 22 dus 90+

2 december 2021 om 23:00

Ben ook benieuwd of er ooit een ploeg is geweest die 9 verliespunten heeft opgelopen met maar 2 tegendoelpunten

Ongekend, wat een top seizoen tot nu toe. 48 voor en 2 tegen. Wat is dat genieten zeg. Makkelijke avond. Spijtig genoeg had de scheidsrechter een hoofdrol anders was het doelsaldo nog hoger geweest. Bizar en dieptriest natuurlijk dat dit nog gebeurd. Maar wat een wilde, goede pot gezien en een prachtige goal van Antony. Fijn weekend boys, lekker achterover leunen!

3 december 2021 om 01:46

Topper fijn weekend! Gefeliciteerd.

3 december 2021 om 09:48

Bedankt vriendelijke vriend, jij ook en een fijn weekend gewenst!

3 punten, geen moment in gevaar geweest.
Prima pot! Jammer dat Haller zijn goaltje afgekeurd werd.

Lelijkste 5-0 van het seizoen. 26 minuten fenomenaal gespeeld en daarna haalt de scheids de angel uit de wedstrijd. Dan irriteer je je toch gigantisch, na die 4-0 had je het gevoel dat je naar 6-0 zou uitlopen nog voor rust.

Jammer dat Haller zijn 10e goal door zijn neus is geboord, wat een clowneske arbitrage één van hen zou de regels toch wel moeten weten?

Maar goed we hebben lekker aan doelsaldo gewerkt wat beslissend kan zijn, en het zag er met vlagen leuk uit toen het tempo omhoog ging.

Klaassen is echt onherkenbaar de laatste tijd, heeft het terecht verliezen van zijn basisplaats hem zodanig verward? Overigens speelde Berghuis vandaag ook niet best, maar die zal nog in de wolken zijn.

Gravenberch vond ik wel weer ietsjes beter spelen dan de laatste tijd, al is hij er nog niet.

Ik vraag me inmiddels of Tagliafico iemand heeft vermoord? Begin me er steeds meer aan te ergeren, dat hij bijna niet meer aan bod komt. Dit heeft hij echt niet verdiend, die laatste rode kaart was slecht. Maar hij heeft een gigantische staat van dienst voor ons, en is erg belangrijk geweest voor onze club.

Gefeliciteerd Ajacieden! ❌❌❌

2 december 2021 om 23:03

Dezelfde vraag stelde ik me ook vanavond

2 december 2021 om 23:03

Het is meer, wie wissel je voor Tagliafico? Blind? Dat scheelt echt: hij is de spelmaker achterin vanaf links. Martinez? Blind centraal is defensief veel minder stabiel! Misschien maar een keer Gravenberch eruit, Blind naar de CVM en Tagliafico links. Maar met zijn aanvallende loopacties creert Gravenberch weer ruimte. Mazraoui is fenomenaal, maar een Rensch speelt op eenzelfde wijze. Ook een Schuurs heeft de snelheid en in mindere mate het voetballend vermogen van Timber. Maar Blind en Tagliafico: ze zijn zo anders! Dat maakt het hele team anders. Wel pijnlijk. Elke Ajacied gunt het Nico zo erg.

3 december 2021 om 00:01

Suarez7 maar ook toen Blind er wedstrijd na wedstrijd niks van bakte, mocht hij ook gewoon blijven staan. En ik snap je punt hoor dat Blind in goede doen ballen heeft wat niemand anders kan, maar laat Blind dan desnoods tot 70e 75e minuut spelen als de stand dat toelaat en laat Tagliafico nog even lekker zijn ding doen. Rensch gaat Mazraoui vervangen, want die gaat overduidelijk gewoon weg transfervrij. Schuurs is een prima vervanger nu, en zeker eens met je dat het iedere Ajacied veel pijn doet. Want iedereen gunt Tagliafico alles.

2 december 2021 om 23:04

Nico is nog steeds een gewaardeerde topper, maar hij past er niet meer tussen. Blind en Tadic of de linkerflank is genieten, en Martinez wil je er ook niet uithalen

2 december 2021 om 23:04

Tagliafico haalt rood in Johan Cruijff schaal en verpest wedstrijd, einde seizoen🤪

2 december 2021 om 23:05

Dat doelpunten saldo zit al goed, daar hoeft ajax zich geen zorgen meer over te maken. Vind het verder wel fijn dat ajax tegen twee verdedigende ploegen(rkc, willem2) met grote cijfers wint hoop dat ajax heeft geleerd van go, twente, heracles.

2 december 2021 om 23:06

Nico hoort op z’n minst vaste invaller te zijn. We hebben volgens mij al een stuk of 8x een dikke voorsprong gepakt, zelfs dan speelt ie niet. Dat vind ik vooral schandalig. Als Danilo toch wordt vervangen, dan kan je net zo goed stoppen met hem wisselen. Nico hoort een enorme bak met krediet te hebben.

2 december 2021 om 23:24

Maar datzelfde geldt in principe ook voor Neres, Klaassen/Berghuis, Rensch en wat mij betreft Schuurs. Die verdienen ook hun minuten, niet meer of minder dan Nico

2 december 2021 om 23:59

Ja maar die spelers die jij noemt krijgen ook wel degelijk veel meer minuten dan Tagliafico. Zelfs Danilo heeft dit seizoen meer minuten gemaakt dan Tagliafico. Dat slaat toch wel alles of niet?

2 december 2021 om 23:23

Helemaal mee eens. Nico verdient dit echt niet. Beste linksback sinds Maxwell

2 december 2021 om 23:45

Ziek doelsaldo hoor, allemaal sinds Pasveer op goal staat, kan bijna geen toeval zijn. Pasveer in Oranje? Hij heeft vgm ook maar 1 goal doorgelaten en dat was tegen Utrecht. Het ander tegendoelpunt was tegen FC Twente, toen stond Stekelenburg nog op goal. Kortom; Die Pasveer is een beest hoor. Gefeliciteerd met de overwinning ouwe reus.

Makkelijke overwinning, en mathijssen moet toch echt wel beter werk gaan leveren anders ben ik bang voor hem dat hij er niet lang meer zit.

Dit Ajax is gewoon te goed voor de Eredivisie, wat een ploeg zeg, kan ik als Feyenoorder jaloers op zijn ook al doen we het goed, Ajax evenaren gaat helaas nooit gebeuren, gefeliciteerd Ajacieden!

2 december 2021 om 23:13

Spelen FC Twente, Go Ahead, Utrecht en Heracles niet ook in de Eredivisie? Ook staat Feyenoord zelf maar 1 punt en PSV 2 punten achter Ajax, zijn Feyenoord en PSV dan ook te goed voor de Eredivisie? Ik bedoel, zo'n doelsaldo is natuurlijk geweldig en ongekend, maar als Feyenoord uiteindelijk bovenaan staat met bijv 85 punten en Ajax 84, dan maakt dat hele doelsaldo dus geen reet meer uit he. Dus ik mag niet hopen dat je ze nu al met het kampioenschap feliciteerd, want dan heb je er als Feyenoorder toch weinig vertrouwen in. Het seizoen is nog lang en vooralsnog gaat het nog steeds tussen de 3 genoemde clubs. Het kan nog alle kanten op joh.

2 december 2021 om 23:15

Jij ziet het rooskleurig in maar die pot heeft psv nog niet zomaar gewonnen deze speelronde.. verwacht het wel maar nu is het gewoon 5 punten.

2 december 2021 om 23:20

Met het huidige vorm en de prestaties in de CL kun je er wel van uit gaan dat zij de sterkste zijn van Nederland, ook de bank is sterk, als je ziet met wat voor gemak Ajax speelt mag je er best jaloers op zijn toch? Ik zeg niet dat zij nu al kampioen worden, snap niet dat je Utrecht, Twente, Go ahead enzo er bij haalt, alsof zij van een hoog niveau zijn, puntje afsnoepen van Ajax kan altijd als je een goede dag heb.Btw, Utrecht staat 10 punten achter, Go ahead 16, Twente 14, Heracles 22, dus valt inderdaad wel mee.

2 december 2021 om 23:25

Nu is het inderdaad 5 punten, maar PSV moet thuis tegen Utrecht waar we sinds 2016 niet meer van verloren hebben, waar ik als PSV-er afgelopen weekend het verlies al had ingecalculeerd van tevoren maar alsnog 1 puntje meenamen naar Eindhoven, heb ik er dit weekend juist wel weer vertrouwen in!

Maar alsnog, wat Shevanr7 roept slaat natuurlijk nergens op. De competitie is nog lang niet gespeeld en om te roepen dat Ajax te goed is voor de Eredivisie raakt kant noch wal. Het gat met de concurrentie is echt veel te klein om zoiets te roepen, ook Ajax verliest nog steeds wedstrijden van de kleinere tegenstanders, want het is en het blijft voetbal. De bal is rond. Plus, kan zijn Feyenoord ook nog steeds kampioen worden, snap dus niet helemaal waarom hij de handdoek als Feyenoorder al in de ring gooit. Frappant wel.

2 december 2021 om 23:26

@Jk-ajax, Waarschijnlijk heeft hij een glazenbol en weet hij al dat PSV wint van Utrecht.

2 december 2021 om 23:29

@Augerooo, ben je echt zo gefrustreerd dat ik Ajax beter vind dan jouw PSV en mijn Feyenoord? Wat zij dit seizoen presteren is toch van een hoog niveau of niet? Die pak slaag tegen PSV in de competitie is een mooi voorbeeld, wij als Feyenoord winnen laatste wedstrijden minimaal, je kunt er niet van uit gaan dat het ons kant op blijft gaan, ik geef mijn mening je hoeft je niet zo aangevallen te voelen.

2 december 2021 om 23:34

@shevanr7 Nee, heb geen glazenbol. Mag wel vertrouwen hebben in m'n cluppie toch of niet? Iets wat jij niet helemaal lijkt te hebben, je gooit de handdoek al in de ring joh!

Ik vind Ajax ook beter dan PSV, dus snap niet waarom je mij zou moeten frustreren? De enige wie gefrustreerd lijkt ben jij kerel, rustaagh. Over aangevallen voelen gesproken zeg hahah. Jeetje.

Overigens is die ''pak slaag'' geen voorbeeld te noemen maar dat weet je natuurlijk zelf ook wel PSV speelde met een half B elftal maar goed. Houd je frustratie lekker bij je joh, en ga achter je cluppie staan, een echte Feyenoorder gooit niet zomaar de handdoek in de ring.

2 december 2021 om 23:42

Waar heb ik gezegd dat Ajax kampioen word? Heb aangegeven dat Ajax evenaren niet gaat lukken kwa statistieken dan, geen dingen in mijn mond leggen die ik niet gezegd heb. Jaaa ik ben zeer gefrustreerd, ga even Ajax - PSV terug kijken om tot rust te komen, tot zo!🤪

2 december 2021 om 23:48

Hmm .. "dit Ajax is gewoon te goed voor de Eredivisie" zijn jou woorden. Je bent niet te goed voor de Eredivisie als je geen kampioen word dus ergens snijd je jezelf in de vingers hier. Snap de frustratie niet zo hoor kerel, geniet lekker van Ajax - PSV, hopelijk nu zonder een flessie azijn! . Ga ik ondertussen PSV - Feyenoord nog even terugkijken in 2010, aanrader!

2 december 2021 om 23:54

Alsof de beste teams letterlijk alles winnen, ook zij laten steken vallen slimpie, het is begin december jij kakelt al over kampioenschap lol, is goed dan kijk ik de tweede wedstrijd van dat seizoen, wij hadden Ajax toen kampioen gemaakt door PSV kapot te spelen😏

2 december 2021 om 23:58

Ach JK-Ajax, Als we zo traditioneel punten laten liggen tegen Heerenveen zullen we waarschijnlijk ook wel traditioneel met speels gemak van Utrecht winnen

3 december 2021 om 00:07

@Aguero Ja, die wedstrijd van PSV tegen Feyenoord uit 2010 weet ik nog wel. Dat was aan de vooravond van die vier schalen op rij voor Ajax.

3 december 2021 om 00:12

@Bongiorno, Psv werd zelfs 3de dat jaar, teveel die 10-0 gevierd denk ik, was een heerlijke revanche in iedergeval!

3 december 2021 om 08:03

TVL11 ik hou voor deze speelronde niet van traditionele uitslagen haha!

Ijzersterk vanaf minuut 1, geen problemen gehad. Uitstekend de druk erop gehouden en 6 goals gemaakt. Nu 5 dagen rust tot de CL, dan mag ik hopen dat Nico basis speelt. Denk ook dat Onana gaat starten. Wel lekker een probleemloze avond. Nog maar 3 wedstrijdjes in de competitie, dat moeten gewoon 9 punten worden. Niks meer niks minder.

Gravenberch wel slecht man Ajax moet sws in de jeugd een speler hebben met een beter techniek en inzicht man man die Gravenberch leuke atleet maar daar blijft t blij

2 december 2021 om 23:06

Ik vond hem eigenlijk sinds lange tijd weer fijn spelen. Biedt zich veel aan, kan simpel spelen en druk zetten. Belangrijke schakel hoor

3 december 2021 om 00:09

Ik vindt Gravenberch de slechtere versie van Pogba, talent heeft hij zeker dat heeft hij vaker bewezen, hij heeft een kleine terugslag daar moet hij overheen proberen te komen, we moeten hem niet te snel afschrijven.

Prima potje, prima resultaat, waardeloze var en een waanzinnig doelsaldo : daarmee is eigenlijk alles wel gezegd. Op naar het laatste CL potje, die we stiekem allemaal ontzettend graag willen winnen. Ga zo door Ajax!

Prima zegetje zo. Antony laat zien ook tegen de kleintjes best te scoren. Leuk dat Danilo er ook 1 maakt.

De VAR maakt 2e grote fout in 2 dagen.Trouwens de scheids ook want die gaat nog kijken ook en ziet het vervolgens nog niet. Amateurs.

Lekkere pot, wat ik alleen jammer vindt en dat verdienhij nu ook weer niet is dat ten hag nico nooit meer opstelt.
Als je dan toch zo ver voor staat dan spaar je toch ook Blind en gooi je Nico er toch even in het laatste half uur, beetje felheid er nog even in

Lekker weer zo een makkelijke overwinning. Toch wel wat vreemd dat je met een doelsaldo van 48-2 eigenlijk bijna gelijk staat met Feyenoord en PSV. Nu gewoon hopen dat we de komende vier wedstrijden goed doorkomen. Hoe dan ook is de weg nog lang voor alle clubs...Wat betreft de afgekeurde goal, vreemd, maar soms hebben wij ook wat pech...Trouwens de derde zou ook eventueel kunnen worden afgekeurd, dus misschien is het 1+1...

Feyenoord-Ajax wordt een wedstrijd hoor. Staan heel dicht bij elkaar. Allebei heel goed in vorm. Ajax gaat meestal met de 3 punten weg uit de kuip maar meestal is Feyenoord dan niet goed in vorm. Dit Feyenoord wat door Slot tactisch uitstekend neergezet kan worden en in deze vorm kan Ajax verslaan

2 december 2021 om 23:38

Kan zeker een spannende wedstrijd worden in de kuip. Wel is het zo als Ajax haar topniveau haalt is Feyenoord naar mijn idee kansloos.

Maar Ajax haalt dat zeker niet elke keer. We gaan het zien. Denk zelf ook wel dat het een mooie pot wordt, maar Ajax wel wint omdat er geen publiek bij zit.

Feyenoord staat virtueel 2e, maar het verschil in niveau is natuurlijk wel behoorlijk te noemen. Maar het blijven wedstrijden op zich.

3 december 2021 om 00:09

Het zal wel weer alsvolgt gaan; afgelopen paar jaar had Feywnoord volgens de kenners geen enkele kans en had Ajax veel moeite met Feyenoord. Nu geven de kenners Feywnoord wel een kans, dus zal Ajax het wel weer makkelijk gaan winnen. Maar laten we in elk geval hooen op een moiie wedstrijd en dan zien we na 90+ wel wat de uitslag is. Want het bkijven zoals je zegt; Wedstrijden op zich

3 december 2021 om 00:15

@myajaxforever, eens met jou, dit probeer ik dus te vertellen aan sommige leden hier en dan heb ik opeens geen vertrouwen in mijn club (Feyenoord) op de ranglijst staan we dicht bij elkaar maar kwa niveau is Ajax gewoon een stuk beter.

3 december 2021 om 10:59

Ookal zit er wel publiek bij, Ajax vindt dat vaak geen enkel probleem. Sterker nog... het publiek zweept de feyenoordspelers vaak zo op dat ze stomme overtredingen gaan maken en het in principe nog makkelijker wordt voor Ajax.

Een makkelijke overwinning! Mooie pot wel bij vlagen.

Als Ajax dit niveau kan vasthouden ook tegen PSV en Feyenoord, dan zie ik ze al paar ronden voor het einde van de competitie kampioen worden. Is ook natuurlijk een beetje afhankelijk van vormverlies van spelers en/of blessures en natuurlijk hoe ver Ajax nog komt in de Champions League. Ik denk dat PSV over het algemeen te wisselvallig is om kans te maken op de eindtitel, maar kan het ook mishebben op het einde.

Ja de competitie duels zijn ook niet echt leuk om te kijken meer van Ajax. De tegenstanders blijven achter hangen en verdedigen en hopen zo min mogelijk ruimte weg te geven en zo min mogelijk tegen goals te krijgen. Alleen de duels tegen de betere clubs zijn nog een beetje leuk om te kijken. Ben heel benieuwd of een Az en Feyenoord wel iets meer durven te doen tegen Ajax of dat die ook de verdedig tactiek gaan hanteren (kan het me niet voorstellen maar je weet het nooit). Ben wel benieuwd of ze deze lage tegengoals vast kunnen houden. Zou wel echt een stunt zijn, zeker ook gezien het feit dat er zoveel verliespunten al zijn met maar 2 tegengoals.

Daar kunnen we alleen maar een diepe buiging voor maken. 48-2 , wat een cijfers.

Achterin staat het inderdaad wel lekker. Probleem is echter dat dit immense doelsaldo niet in punten wordt uitgedrukt. Parkeer je de bus, dan maak je kans op een punt (of 3 als je goed kan counteren zoals Utrecht). Parkeer je de bus niet, dan krijg je er 4 of 5 om je oren. De wedstrijden van Ajax zullen er niet leuker op worden ben ik bang.

Jongens,

de beste man wordt heel vaak vergeten, maar wat vind ik het heerlijk om te zien hoe Tadic omgaat met de jongere spelers.
af en toe een aai over de bol, soms een draai om de oor, heerlijk gewoon!

je ziet aan alles dat hij een goede trainer gaat worden!

Prima overwinning van een gemotiveerd Ajax, maar waar de laatste tegenstanders hebben laten zien dat je tegen Ajax de bus moet parkeren en moet hopen dat de goal niet valt heeft Willem 2 laten zien dat als je als kleine club dit niet doet, je een pak slaag kunt krijgen. Waarbij uiteindelijk de uitslag nog mee valt als je naar ongeveer 20 minuten met 3-0 achter staat. Ik zeg niet dat Willem 2 (in de huidige vorm) een kans maakt, maar ik vond ze vrij naief spelen.

Waarom heeft niemand het over de enorme zwakke prestatie van Willem 2? Die had zich voorbaat al neer gelegd bij een nederlaag en na 25 min was de wedstrijd al gespeeld.
Toen Go Ahead zich met hand en tand verzette tegen ajax vond men dit schandalig etc..
Nou ik vind de hele mentaliteit van Willem 2 incl de trainer pas schandalig. Waardeloze instelling.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder201
D. TadićAanvaller207
S. BerghuisAanvaller195
D. KlaassenMiddenvelder173
R. PasveerKeeper170
S. HallerAanvaller1712
AntonyAanvaller167
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren