‘De laatste keer dat ik dat zag was ik elf: de keeper ging een broodje halen’

Donderdag, 2 december 2021 om 22:20Mart van Mourik • Laatste update: 22:24

Emile Smith Rowe heeft in de eerste helft van de ontmoeting tussen Manchester United en Arsenal een bizarre treffer gemaakt. In het Premier League-duel (1-1 bij rust) kon de middenvelder de bal in een leeg doel plaatsen, daar doelman David De Gea geblesseerd op de doellijn lag. Teamgenoot Fred stond voorafgaand aan het doelpunt op de voet van de keeper. Onder meer Thierry Henry kan zijn ogen niet geloven.

Martin Ödegaard had de hoekschop vanaf de rechterkant pas net genomen, toen Fred op de voet van doelman David De Gea ging staan. Daardoor ging de sluitpost met pijn naar de grond en bleef hij liggen op de doellijn. Het spel ging vervolgens verder. Op de rand van het zestienmetergebied belandde de afvallende voor de voeten van Smith Rowe, die direct uithaalde. De aanvallende middenvelder schoot raak in de linkerbenedenhoek. De Gea lag nog altijd op de grond en reageerde niet op het schot.

In eerste instantie keurde scheidsrechter Martin Atkinson het opmerkelijke doelpunt af. Na het bekijken van de videobeelden werd voor zowel de dienstdoende videoscheidsrechter als voor Atkinson duidelijk dat het doelpunt toch geldig was: 0-1. Op slag van het rustsignaal nivelleerde Bruno Fernandes de stand na een teruglegbal van Fred.

Tijdens de rust op Amazon Prime Sport moet Thierry Henry hard lachen om het voorval. Het doet de analyticus terugdenken aan zijn jeugd. "De laatste keer dat ik iets dergelijks zag, was toen ik elf jaar oud was. Mijn keeper was een broodje gaan halen en verliet zijn doel. We draaiden allemaal om en toen stond we plotseling 1-0 achter."Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door thegreenwave)

Ok. Prima hé. Het is een goal. Maar daarna zo uitgebreid vieren met elkaar. Ik zou even high fiven en naar je eigen helft lopen.

2 december 2021 om 22:48

Ja joh. Emotie, blijdschap, dat hoort toch niet bij een goal. En daarbij, de winst is nog helemaal niet binnen, dus gewoon professioneel blijven en terug naar je eigen helft lopen. Misschien nog een duimpje naar de trainer en/of supporters.

2 december 2021 om 23:15

Niet bij een goal die je scoort omdat de keeper van de tegenstander met pijn op de lijn ligt. Netzoals je niet gaat lopen vieren bij tennis als je tegenstanders ongeforceert in het net slaat. Vier alleen wat je zelf hebt bewerkstelligt

3 december 2021 om 07:10

Goeie vergelijking joh, een punt bij tennis (waar er op zijn minst 72 van moeten worden gemaakt om te kunnen winnen) en een doelpunt bij voetbal. Ga lekker een andere sport kijken, van voetbal heb je in ieder geval geen verstand als je dat al niet snapt.

3 december 2021 om 19:07

Dan zal ik er ook wel geen verstand van hebben, want ik vond het echt genant hoe er gevierd werd door de Arsenal spelers. Dit is nogal stukje onsportiever dan bal niet teruggeven, doorvoetballen als er een speler op de grond ligt.

3 december 2021 om 20:24

Hoezo? Er is echt niks aan de hand en áls er al iets is komt dit door een eigen speler van United. Arsenal heeft de punten hard nodig en mag dan toch prima juichen na de 1-0 tegen United?

3 december 2021 om 08:02

Ja, je zou het vieren als er een doelpunt gemaakt wordt, triest. Waar heb je het allemaal over?

3 december 2021 om 14:43

Waarschijnlijk heeft Odegaard een leuke bonus per goals in zijn contract staan.
Die extra munten zou ik ook wel even vieren. Zeker als je ze op deze manier cadeau krijgt.

Goede zaak dat de goal goedgekeurd is. Zelfs een gele kaart voor een schwalbe had ik nog wel op zijn plaats gevonden.

Goal moest afgekeurd worden. De regels geven aan keeper is in de 5meter beschermd maakt niet uit wat gebeurd. Hij ligt op de grond door eigen speler dus hij is geblesserd dus spel moet stil gelegd worden. En als de gea hem zag komen bullshit hij ligt met de rug na de bal. Dus doelpunt onterecht goedgekeurd.

2 december 2021 om 23:33

Dan ga je dus bij ieder gevaarlijk moment voor de goal even bij jouw eigen keeper op de tenen staan. Lijkt me niet dat die regel daarvoor geldt. Buiten dat is hij niet geblesseerd, hij heeft alleen wat pijn aan zijn voet waarmee hij prima verder had kunnen en moeten keepen. Als ik op mijn werk per ongeluk op de voet van een collega ga staan, gaat hij of zij echt niet zo op de grond liggen rollen als De Gea.

3 december 2021 om 00:15

Als jij met schoenen met noppen zoals onder een voetbalschoen op de voeten van een collega gaat staan dan verzeker ik jou dat jouw collega zijn werk ook even niet uit kan voeren.

3 december 2021 om 08:24

Dat ligt er aan hoe graag je dat wil. Het is maar pijn, het is niet dat zijn voet er af ligt.

3 december 2021 om 15:01

@sammerens.

Of De Gea moet snappen dat het niet het moment is om te gaan liggen voor zoiets? Ik weet niet of je zelf vroeger hebt gevoetbald, maar dit gebeurd bij de amateurs geregeld. Daar speelt de gemiddelde gewoon door hoor, met even een hinkje. Dat De Gea gaat liggen is het ingebakken gejank wat tegenwoordig bij profvoetbal hoort schijnbaar.

Ja het is gevoelig, ja het is pijnlijk, maar kun je daardoor niet meer staan? Absoluut niet, grootste onzin die er is.

3 december 2021 om 19:09

Behalve dan dat Fred met de noppen op de achillespees staat en de Gea daar ook naar grijpt. Dat doet wel tikkie meer zeer dan z’n tenen.

2 december 2021 om 23:36

Bekeken vanuit een gekleurde bril?

3 december 2021 om 00:21

Wanneer een United fan zijn mond opentrekt weet je al dat het biased bullshit is, hier het bewijs

3 december 2021 om 01:28

Onzin, door onkunde van Fred gebeurd dit. Dan kunnen we voortaan stoppen met hoekschoppen want dan gaat de keeper gewoon op de grond liggen en klaar... Het kan pijn doen wanneer iemand op je teen staat, maar de Gea stelt zich ook aan. Hij kan tenslotte heel fijn discussiëren met de scheidsrechter alsof er niks is gebeurd.

3 december 2021 om 08:26

Tja maar het was wel even een extreem aanstelmomentje van de Gea waarmee hij zijn club benadeeld.

Maar ja dan geeft hij toch weer een pingel voor de winst de arbiter.

3 december 2021 om 19:10

Ten eerste natuurlijk beetje onzin. Laat maar eens iemand op je achillespees staan met z’n noppen. Ten tweede nog een beetje onzin, want een penalty wordt niet veel duidelijker dan dit.

3 december 2021 om 23:16

Ik weet niet waar jij het over hebt maar gaat om het doelpunt van Arsenal waar Fred op zijn voet/hiel gaat staan en daarna staat hij zonder verzorging oop.

Penalty je zit beetje abuis is het niet?

Heerlijk dit acteerwerk wordt afgestraft met een doelpunt! Raak hij hem überhaupt wel op de tenen of was het de scheenbeschermer? Voetbal is een prachtige sport, maar dat mietjes gejank en theater moet een keer afgestraft worden; daar moet de VAR naar gaan kijken en bestraffen met geel voor spelbederf.

3 december 2021 om 11:43

We zijn helemaal niet opgeschoten sinds de VAR is geïntroduceerd. Ik doel het met name mietjes gejank en theater. De voetballers in algemeen zijn veel softer geworden en maken hier dus misbruik van. De perfecte voorbeeld is De Gea gisteren. Die werd op zijn voet getrapt en blijft op de grond liggen bij een corner. Hij dacht VAR gaat hier toch naar kijken, maar hij weet niet dat zijn eigen speler (Fred) op zijn voet stond. Als hij het wist dan had hij het zeker niet op de grond gelegen.

3 december 2021 om 15:21

Flauwekul, de Nederlandse topclubs hebben dit seizoen veeeel minder penalties mee gekregen dan eerder. Dat kan betekenen dat de tegenstander beter op let in de 16, of dat spelers minder makkelijk gaan liggen wanneer ze eigenlijk niet worden geraakt. Ik denk een beetje van beiden. Schwalbes leveren in ieder geval helemaal niets meer op tegenwoordig, dat lijkt me al pure winst. Al zou het nog beter zijn als het wél wat zou opleveren, namelijk een gele kaart.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool4839
3.Chelsea4730
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Cristiano RonaldoAanvaller188
M. GreenwoodAanvaller185
David de GeaKeeper220
J. SanchoAanvaller171
M. RashfordAanvaller134
A. ElangaAanvaller51
D. HendersonKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

168 fans
Keeper, 31 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren