Barcelona blijft na drie uur onderhandelen gefrustreerd achter door ‘tijdrekken’

Donderdag, 2 december 2021 om 21:20Mart van Mourik • Laatste update: 21:23

Barcelona heeft donderdag contractonderhandelingen gevoerd met het management van Ousmane Dembélé. De Catalanen willen het aflopende contract van de Fransman graag verlengen, maar zaakwaarnemer Moussa Sissoko lijkt de boot bewust af te houden om de onderhandelingspositie van Dembélé te versterken, weet Sport. De sportkrant meldt dat Mateu Alemany, directeur voetbalzaken, een slecht gevoel heeft overgehouden aan de ontmoeting die drie uur duurde.

Barcelona beticht Sissoko ervan tijd te willen rekken tot januari. De club wil graag duidelijkheid van Dembélé, maar vooralsnog zit er geen vaart achter de contractonderhandelingen. Het contract in de Catalaanse hoofdstad loopt medio 2022 af. Dat betekent dat de aanvaller vanaf januari formeel in gesprek mag gaan met andere clubs over een transfer. Barcelona wil dat voorkomen en voor de opening van de winterse transfermarkt tot een overeenkomst komen, maar Sissoko heeft andere plannen, zo lijkt het. Intern zou Dembélé overigens hebben uitgesproken bij Barça te willen blijven. Ook trainer Xavi zou graag gebruik blijven maken van de 24-jarige vleugelspits.

Eerder deze week meldde Sport al dat Barcelona de druk op het management van de Fransman opvoert. Intussen Sissokho aan Barça duidelijk gemaakt dat een transfer in januari niet tot de mogelijkheden behoort, mochten zij met de club geen overeenstemming bereiken over de verlenging van zijn contract. Voor Barcelona was dit juist een alternatief, omdat de club in dit geval nog iets kan verdienen aan de Fransman, die in 2017 voor 130 miljoen euro naar het Camp Nou werd gehaald.

De zaakwaarnemers van Dembélé dreigen nu met een transfervrij vertrek in de zomer van 2022 om er voor hun cliënt een gunstiger salaris uit te slepen. Barcelona heeft echter laten weten dat er geen ruimte meer is om te onderhandelen. De club heeft het eerste voorstel al verbeterd, terwijl de club financieel in een uiterst moeilijk pakket zit. Naar verluidt wil Barcelona een lager basissalaris bieden, maar men wil het variabele deel, dat in de vorm van bonussen kan oplopen door het behalen van bepaalde prestaties, verhogen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door sirius)

Waarom zou je willen verlengen met iemand die overal maar dan ook overal te laat komt..

2 december 2021 om 21:26

"voor Barcelona was dit juist een alternatief, omdat de club in dit geval nog iets kan verdienen aan de Fransman, die in 2017 voor 130 miljoen euro naar het Camp Nou werd gehaald."

2 december 2021 om 21:28

Tja.. Dembele heeft vast al een akkoord met een ander club, daarom dat ze ook niet verlengen.

En wees eerlijk, hoe je het keert of draait Barcelona maakt sowieso verlies, al verlengt hij zijn contract, wie gaat meer dan 30 miljoen euro betalen voor een speler dat alles behalve fit is?

2 december 2021 om 21:52

Vanaf volgend jaar is hij volledig afgeschreven. Als je zijn salaris optelt bij de jaarlijkse afbetaling dan kom je op 40 miljoen aan FFP ruimte volgend seizoen.

2 december 2021 om 21:36

Zakelijk gezien zou het gunstiger kunnen zijn om te verlengen. Flinke kapitaal vernietiging om iemand die je voor 130 miljoen hebt binnen gehaald en ook nog eens miljoenen per jaar betaald gratis de deur uit te laten lopen. Zeker als je er nog iets op kan verdienen.

2 december 2021 om 21:47

Als zijn zaakwaarnemer een flinke premie wil krijgen dan zie ik liever een besparing in salaris en een investering in spelers als Ferran Torres.

3 december 2021 om 03:38

Ja Einstein, dat hebben ze bij Barca ook wel door. Alleen wil Dembele (of zijn zaakwaarnemer niet tekenen)

#opendeur

3 december 2021 om 00:11

Dembele heeft alles al denk ik met zijn zaakwaarnemer zo opgezet , al die rare dingen doe hij doet, steeds weer terug vallen lappenmand, niet komen opdagen training, weg kapitaal 130 miljoen .....

Snap Barcelona niet.

Wat heeft Dembele sinds zijn komst gepresteerd? Herinner mij alleen zijn fantastisch doelpunt tegen Inter. Maar buiten dat? Alleen geblesseerd, altijd te laat komen, game verslaving, slechte voeding waardoor hij een privé kok heeft van de club.

Natuurlijk mits fit en in vorm 1 van de beste ter wereld, hij is enorm snel aan de bal, 2 voetig en heeft een wereld dribbel.

Maar zoals ik al zei, veel is er niet van uitgekomen, waarom dan willen verlengen?

Ook wel vies van Dembele, deed hetzelfde bij Dortmund en nu bij Barcelona.

2 december 2021 om 21:30

Ik snap het wel! Als je er 130 miljoen voor betaald hebt….
Let maar op: straks klaagt iedereen als hij transfervrij weg gaat…

2 december 2021 om 21:37

Nja, je hebt er 130 miljoen voor betaald. En het is toch kapitaal wat je binnen wil houden. Maar goed, gezien hij nooit fit is, en een waardeloze mentaliteit heeft, lig ik er niet wakker van als hij vertrekt.

2 december 2021 om 21:43

@Iniesta0546, ik had ook vandaag gelezen dat barca zeer dichtbij is om ferran torres te tekenen, hij is de ideale opvolger voor dembele, en past daar ook veel beter vind ik

2 december 2021 om 21:42

Dembele in 2017-2018: 24 wedstrijden, 4 goals en 9 assists.
Dembele in 2018/2019: 42 wedstrijden, 14 goals en 8 assists
Dembele in 2019/2020: 9 wedstrijden, 1 goal
Dembele in 2020/2021: 44 wedstrijden, 11 goals en 5 assists

En dat als vleugelspeler tussen hele ernstige blessures door. Hij lijkt niet de meest gedisciplineerde voetballer nee, maar de media weten ook altijd een paar voetballers eruit te pikken. Dat geeft soms een vertekend beeld. Ousmane is snel, kan scoren, kan dribbelen. Dat heeft Barca nu nodig en ze hebben 140+ miljoen euro voor hem neergelegd. Hij vertegenwoordigt nog steeds een transferwaarde dus zou hem zeker verlengen als dat lukt. Barca is niet meer hetzelfde Barca als vroeger, waarin hem soms zag verzuipen op de vleugels. Hij is niet de meest intelligente speler qua inzicht en snel handelen. Maar als je hem lanceert heb je veel aan hem.

2 december 2021 om 21:45

@mokuku, ik wil ook dolgraag dat dembele blijft, hij kan een van de beste rechtsbuitens worden in de wereld, alleen zijn blessuregevoeligheid is ongekend niet normaal, het is niet dembele die wilt vertrekken, maar zijn zaakwaarnemers raden hem een andere club aan waar die meer kan verdienen

2 december 2021 om 21:49

Precies, ik snap het ook niet. Die investering in Demebele krijgen ze toch nooit meer terug. Barca moet maar blij zijn dat ze bijna van hem af zijn.

2 december 2021 om 21:55

@ylr87 het bedrag wat barca voor ousmane heeft betaald krijgen ze tuurlijk nooit meer terug, maar het is wel goed als ze nog geld voor hem krijgen als ie vertrekt, zonde zal het zijn als die transfervrij vertrekt

2 december 2021 om 22:25

Ik moet wel eerlijk zeggen, dit gun ik jullie aan alle kanten. Toen Dembele net 1 seizoen bij Dortmund gespeeld had z’n hoofd helemaal op hol brengen. Meneer kwam niet meer trainen om een transfer te forceren. Nu ben ik blij dat jullie in die tang zitten, wandelt lekker naar z’n hoofdstad voor een contract.

2 december 2021 om 22:35

Scheelt dat ik geen Barcelona fan ben.

Maar je hebt gelijk, Barcelona heeft de afgelopen jaren vaker dit soort spellen gespeeld, nu krijgen ze koekie van eigen deeg.

2 december 2021 om 23:08

Excuus, ik ga morgen nog naar Pearl Opticiens. Had dat logo toch direct moeten herkennen.

Enfin, blijft heerlijk voor Barca dit. Verder het drijfzand in.

3 december 2021 om 08:20

Ik twijfel tussen pearl en Specsavers. Welke is nou beter? De service bij Specsavers was uitstekend alleen was de keuze in brillen minimaal :/

2 december 2021 om 22:40

Om er nog wat aan te verdienen ipv transfervrij te laten gaan

2 december 2021 om 23:12

Niks wat die 120 miljoen rechtvaardigt. Hij heeft 1 leuk seizoen gehad, maar thats it. Gewoon een enorme miskoop. Ik hoop dat ploegen nu ook inzien dat je dergelijke bedragen echt enkel voor spelers van de absolute buitencategorie moet betalen. Spelers zoals Mbappe, Neymar, Haaland,.. We hebben met Sancho wederom gezien dat het een te groot risico is.

4 december 2021 om 02:20

Ik vind het wel prima zo. Die clubs tonen enkel aan dat ze aankopen doen met natte-vinger-werk en uit pure wanhoop dergelijke bedragen spenderen. De grote clubs hebben een duidelijk probleem. Als je kijkt naar Real Madrid, Juventus, Barcelona, Manchester United, Internazionale, AC Milan; die worden alleen maar zwakker. Het golft wel een beetje, maar kwalitatief zijn het geen ploegen meer waar de Europese subtop echt wakker van hoeft te liggen. Clubs hebben de markt laten klappen waardoor de waarde van spelers in verhouding aanzienlijk meer is gestegen dan het budget van clubs. Ze dimmen hun selectie in, werken zichzelf in de schulden of ze doen aan pure blufpoker, maar stuk voor stuk hebben ze moeite om hun plekje in de hierarchie te handhaven.

4 december 2021 om 07:20

Waarom heeft Real Madrid een probleem? Hebben toch een prima selectie en met de komst van Mbappé en misschien Haaland in de toekomst, zijn ze toch weer favoriet voor de Champions league?

Natuurlijk kan Real Madrid niet meer meedoen met het grote geld van City en PSG, maar aantrekkingskracht dat Real Madrid heeft, kan je met geen enkel geld aanbieden.

Laten we ook niet vergeten dat Real Madrid ook wel genoeg inkomen heeft.

2 december 2021 om 23:21

Een vervanger kopen kost meer geld dan dembele wat rianter salaris geven. Maar dat weet sissoko ook natuurijk.

3 december 2021 om 08:42

Juist! Laten we hopenndat geen enkele club hem neemt en zo een boodschap verstuurd naar al deze moneygrabbers

4 december 2021 om 02:02

Omdat ze voor 10 a 20 miljoen euro geen betere aanvaller gaan halen. Als er geen geld is en je hebt Dembele, dan wil je die binnenboord houden. Overigens denk ik dat Barcelona kansloos is. Die wachten duidelijk tot ze in onderhandeling kunnen met clubs voor een transfervrije overgang.

Ik zou zeggen stop direct met hem!! Strik eromheen en tot ziens!! Wat heeft deze profiteur voor Barca gedaan?? Alleen maar salaris nuttige en Fortnite spelen.

Ze lijken er niet op uit te komen, ik raad laporta aan om dembele geen ene wedstrijd te laten spelen dit seizoen, lekker vanaf de tribune meekijken :-)

2 december 2021 om 21:48

Het risico voor Dembele om te spelen is groter.

2 december 2021 om 21:53

@ViscaCatalunya haha, ik vrees echt dat dembele vertrekt, ferran torres is de ideale opvolger voor ousmane, en past er ook veel beter

3 december 2021 om 01:00

Waar gaat Barca dat geld weghalen? City heeft zelf ook 23m betaalt, dat moet sowieso ook daarbovenop een bedrag wil City hem de deur laten uitlopen. Tenzij je over huur praat, dan zou je eens gelijk kunnen hebben. Ik zie city hem echt niet voor een habbekrats laten vertrekken naar Barca!

3 december 2021 om 11:10

Het is afhankelijk van Coutinho en Umtiti. Geld is er nu wel de Spaanse FFP is de grote beperking. Als hij nu in de winter komt en voor 5 jaar tekent kost hij voor de FFP een tiende van de transfersom dit seizoen. Naast zijn salaris.

2 december 2021 om 22:04

Ik zou hem juist altijd opstellen, je kunt hem gebruiken.
Trouwens als hij alles speelt, geraakt hij wel weer geblesseerd, dan mag hij als geblesseerde speler een nieuwe club zoeken

2 december 2021 om 22:06

@Goat10 jij wel ja maar ik niet, dembele 2-3e duurste aankoop ooit van barca gratis laten gaan is wel pijnlijk, dus ik snap laporta keuze heel goed om hem de rest van het seizoen niet te laten spelen

2 december 2021 om 22:11

Ja je kunt aan zijn eisen voldoen en verlengen, maar wat als hij dan terug gebelsseerd geraakt??
Kun je niemand anders halen, en zit je daar met een speler dat veel verdient en nooit speelt.
Ben zelf ook een grote fan van Dembele, maar het wordt gewoon niks met hem, best laten gaan en investeren in andere speler.
Zou hem vanaf nu wel altijd opstellen, en nooit laten rusten todat hij terug een zware blessure krijgt.
Al jaren bij Barca geld verdient zonder te spelen, en nu wilt hij meer geld inpl van dankbaar te zijn, neen met zo iemand moet je niet verder doen

3 december 2021 om 03:46

Je schrijft: " Ben zelf een groot fan van Dembele",
En dan komt de rest van je stukje waarbij je geen doosje van hem heel houdt.

Beetje krom.

2 december 2021 om 23:07

Gewoon in januari aan Newcastle verkopen joh. 20 a 30 mil en je mag blij wezen als barca zijnde.

Oprotten met die ezel. Het wordt nooit meer wat.

2 december 2021 om 21:49

Als hij nu een fractie van het beslissingsvermogen van Mbappe had. Voetballend vind ik hem op veel vlakken beter. Maar zijn beslissingen zijn onnavolgbaar. Messi trok het niet altijd.

2 december 2021 om 21:57

@ViscaCatalunya dat had suarez ook met dembele haha

2 december 2021 om 22:51

Een beetje als Benzema met Vinicius had.

2 december 2021 om 22:59

Precies visca haha 😂

Hij mag toch gewoon weigeren te verlengen of een betere salaris en bonussen eisen? zo werkt het toch in de voetballerij en als een club niet tevreden is over een speler wordt hij ook zonder pardon weggestuurd, het is van 2 kanten hoor!

3 december 2021 om 08:22

Volgens mij zegt niemand dat dit niet mag. Alleen gaan tijdrekken tot de winter is sneu. Als ik Barca was zou ik hem tot 20.12 geven en daarna lekker op de bank zetten. Zelfde met Ajax en Mazraoui trouwens.

4 december 2021 om 02:06

Het is vooral heel voorspelbaar. Barcelona had er ook geen enkele moeite mee om Suarez naar de uitgang te verwijzen omdat hij te veel verdiende. Waarom zou het kamp Dembele dan niet het recht hebben om hunzelf naar de uitgang te verwijzen om er beter op te worden? In dit geval is de ene partij echt geen haar beter dan de andere.

Snap niet waarom Barca al die moeite doet om met Dembele verder te doen.
Wie zegt dat hij fit gaat blijven, laat hem gewoon gaan, ben je ook ineens van zijn loon vanaf.
Dembele heeft zeker kwaliteiten, maar is nooit fit, leeft ook niet voor de sport.
Beter niet verlengen, en proberen Coutinho en Umtiti ook weg te doen, dan komt er wat ruimte vrij, kunnen ze andere spelers halen.

Verkoop die gozer gewoon. Je hebt er echt werkelijk niks aan.

Een dubbel geval deze man/jongen. Hij heeft echt talent, en dat is bij vlagen ook te zien. Word een dure gok

Feitelijk heeft Barca het maar te accepteren als hij niet tekend.
Je tekent en contact tot 2022 en dan is het klaar. Als hij niet wil tekenen is het zijn goed recht.
Clubliefde? Zo naïef is toch zeker niemand?

Verder is Barcelona en club in verval, let maar op het wordt nog slechter.

3 december 2021 om 07:09

Dat zeker, contract is een contract. Alles wat met bartomeou heeft te maken, als ze weg kunnen zou ik ze laten gaan. Bijv een coutinho, dembele, depay of dest, lenglet , umtitti of frenkie als een grote bedrag komt. Komt veel geld vrij.

Dan kan Xavi bouwen met Barcelona. Ik denk dat het alleen maar beter wordt met de jaren.

4 december 2021 om 02:12

Het is echt pijnlijk hoe erg dit bericht doordrongen is van naiviteit en subjectiviteit. Allereerst kun je het schudden dat Coutinho, Dembele en Umtiti flinke bedragen gaan opleveren. Die vertrekken gewoon transfervrij en onderaan de streep zal Barcelona gewoon moeten gaan aflossen als het een schuld van 1,3 miljard euro heeft. En wat leveren spelers als Dest en Lenglet nou werkelijk op? Die zijn alleen maar minder waard geworden. Ik heb overigens geen idee wat de marktwaardes van Memphis en De Jong zijn, maar ook daar zul je dan vervangers voor moeten zien te vinden. Die haal je echt niet voor 10 miljoen euro of zo op. Ach ja, wie weet maakt Xavi wel een topscorer van een modale voetballer. Wonderdokters kunnen dat...

Laat hem aub dan maar gratis weggaan! Schandalig hoe deze diva zich gedraagt.
Je presteerd al jaren geen ene reet en dan ga je je ook nog zo gedragen?
Contract verscheuren en je financiele verlies nemen! Schulden zijn al zo hoog dit kab er vast nog wel bij.
Succes voor zijn volgende club, want je haalt iemand binnen die altijd geblesseerd is en totaal geen discipline heeft.

Kan me die gemiste kans tegen Liverpool thuis nog goed herinneren voor de 4-0 na die wereld vrije bal van Messi. We weten allemaal hoe de return afliep.
Vraag me af waar Barca nu was geweest als ze dat jaar i.p.v. Liverpool de Champions League hadden gewonnen....

Dembele is volgens mij alleen goed in EA Sports Fifa. Schijnt hij zelf ook de hele dag te spelen.
IRL nog nooit iets beslissends van gezien. En dat is natuurlijk ook lastig als je altijd geblesseeerd bent.

Het is zo en zo moeilijk voor Barca om hem nog te houden vooral met geld problemen die ze hebben en met de salaris wat hij jaarlijks wil verdienen
Dembele die wil graag ergens anders zijn geluk proeven en meer verdienen vooral clubs met veel geld (psg,city.united.newcastel} die willen hier van profiteren.
En het is niet alleen Dembele ook Coutinho en griezmann die hebben ze voor veel geld gekocht maar geen rendement uitgehaald en mochten die verkocht worden dan maken ze daar behoorlijke veel verlies en vergeet niet dat ze alle drie heel hoge jaar salaris hebben en dat maakt het moeilijke in deze tijd voor de clubs om te happen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4947 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Sevilla4618
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder171
M. DepayAanvaller168
L. de JongAanvaller123
Riqui PuigMiddenvelder100
A. EzzalzouliAanvaller101
M. ter StegenKeeper190
Jordi AlbaVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

39 fans
Aanvaller, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 6 0 0 0
2020/2021 Barcelona 30 6 2 0
2019/2020 Barcelona 5 1 1 1
2018/2019 Barcelona 29 8 1 0
2017/2018 Barcelona 17 3 2 0
Laatste voetbalnieuws

Ousmane Dembélé komt met smoes niet opdagen bij Barcelona

Het begint steeds onwaarschijnlijker te worden dat het nog goedkomt tussen Barcelona en Ousmane Dembélé. De Franse aanvaller heeft zich zondagochtend niet gemeld op het Ciutat Esportiva van Barcelona, terwijl hij...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren