RB Leipzig-trainer Marsch maakt excuses aan Brian Brobbey

Donderdag, 2 december 2021 om 16:29Chris Meijer

RB Leipzig-trainer Jesse Marsch heeft bij Brian Brobbey zijn excuses aangeboden voor de vroege wissel tijdens de met 1-3 verloren thuiswedstrijd tegen Bayer Leverkusen van afgelopen zondag. De negentienjarige spits werd twee minuten voor rust naar de kant gehaald voor Dominik Szoboszlai. Marsch erkent dat Brobbey net zo goed in de rust gewisseld had kunnen worden.

Marsch was zondag niet van de partij in de Red Bull Arena, daar hij thuis zat met een coronabesmetting. Achim Beierlorzer nam de honneurs waar namens Marsch, met wie hij tijdens de wedstrijd telefonisch contact had. “Jesse vroeg me om dit zo snel mogelijk door te voeren. Het was noodzakelijk”, zei Beierlorzer eerder al over het besluit om Brobbey kort voor de rust naar de kant te halen.

“Ik heb een aantal keer met Brian gesproken en mijn excuses aangeboden voor de timing van de wissel. Het is moeilijk om de ploeg vanuit huis te managen, vooral omdat er een vertraging zit tussen de televisie-uitzending en de werkelijkheid”, zo verklaart Marsch. Het was de bedoeling dat Szoboszlai al eerder in de ploeg had moeten komen, maar hij moest eerst nog een warming-up doen.

“We hadden kunnen wachten tot de rust met de wissel”, erkent Marsch. Brobbey had afgelopen zondag voor het eerst een basisplaats in een Bundesliga-wedstrijd. De spits kende een aantal dagen eerder een uitstekend basisdebuut, toen hij in de met 0-5 gewonnen Champions League-wedstrijd tegen Club Brugge goed was voor een assist. Brobbey speelde voorlopig negen officiële wedstrijden voor RB Leipzig, waarin hij twee assists leverde.Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door andrevan arum)

Dit is meestal een soort truc van trainer om je weg te pesten lekker paar minuten voor de rust of eerste helft wisselen met andere woorden je bent niet lekker bezig en ik ben je liever zsnm kwijt dan rijk zou Brobbey toch spijt hebben dat ie zen contract niet heeft verlengd ?!

2 december 2021 om 16:37

Het erge is nog dat hij aangeeft dat hij nog eerder had willen wisselen. Als hij het niveau niet heeft had hem dan eerst verhuurt, dit begint sneu te worden

2 december 2021 om 17:47

Ik denk dat het eerder wegpesten is, omdat Brobbey door de vorige coach is gehaald.

2 december 2021 om 16:37

Lekker naar ajax komen

2 december 2021 om 17:19

Mits Leipzig genoegen neemt met een lage transfersom lijkt me dat voor alle partijen ook de beste oplossing. Het is enigszins pijnlijk als Ajax zijnde, maar soms moet je je verlies nemen. Ik zie het eerlijk gezegd wel gebeuren, ben heel benieuwd. Hopelijk is het gelijk een les voor de talenten dat het soms beter is om nog even wat langer te blijven.

2 december 2021 om 17:28

Totaal niet. Laten verpieteren en als voorbeeld gebruiken voor de rest. Dat Brobbey maar lekker centjes gaat tellen.

2 december 2021 om 19:04

Oja en dan Luuk de jong halen zeker, de spitsen liggen niet voor het oprapen en hij heeft al laten zien het te kunnen bij Ajax. Er zijn al genoeg jongens te vroeg weggegaan bij Ajax en die hebben blijkbaar niet als voorbeeld gegolden. Door zo een jongen terug te halen en te laten zien dat hij bij Ajax wel kan groeien, waar dat bij Leipzig niet mogelijk was, laat je zien dat langer bij Ajax blijven de beste optie is voor talenten.

2 december 2021 om 16:41

Je kunt Brobbey hier niet de schuld van geven, Nagelsmann had hem zelfs beloofd dat hij zou blijven bij Leipzig. Brobbey erkende ook dat hij Marsch moest googlen toen hij hoorde dat hij de nieuwe manager van Leipzig zou worden, niet echt slim om zoiets in de media te gooien en je nieuwe manager dat moet lezen.

2 december 2021 om 16:48

Ja want Nagelsmann blijft bij Leipzig zitten speciaal voor Brobbey en laat zijn eigen ontwikkeling in dit geval Bayern München lopen om een jaar lang met Brobbey op het trainingsveld te staan..

2 december 2021 om 18:06

Dat zegt niemand, jij zou het ook niet fijn vinden als je word geïnterviewd voor een nieuwe baan door je nieuwe manager en hij plots vertrekt als je daar begint. Mss was hij wel de grootste reden dat je daar aan de slag wilde gaan.

2 december 2021 om 16:41

Jij zit nu gewoon zelf iets in te vullen. Spelers weg pesten. Ja hoor...tuurlijk. Als iets niet loopt dan moet je wisselen. En dat is wel eens voor rust ja. Pech voor de speler die eruit moet maar is niks raars.

Deze Jesse Marsch bakt er zelf nog maar weinig van bij Leipzig, had er echt wel wat meer van verwacht, staat op dit moment 8e, niet heel best.

Ik denk dat Brobbey zelf z.s.m afscheid moet gaan nemen van Leipzig, die jongen is nu 19 en moet eigenljk elke wedstrijd voetballen, vind het nog steeds een ongelofelijk groot talent wie alleen de verkeerde keuzes heeft gemaakt en dit nu ook al een aantal keer heeft toegegeven. Hij kan terug naar Ajax gaan maar ook daar zal hij niet in de basis staan, misschien is PSV een optie? Zie wel graag zo'n type spits komen. Dat hij zelf een echte Ajacied is interesseert mij vrij weinig, ik zie in hem nog steeds de toekomstige spits van het Nederlands elftal, zie in hem echt veel meer dan bijv een Malen, Boadu, Zirkzee. Hopelijk gaat hij nu wel de juiste keuzes maken.

2 december 2021 om 16:44

Terug naar Ajax, elke week lekker ballen in Jong en mee met 1 en minuten mee pakken.

2 december 2021 om 16:59

Leuke lans die je probeert te breken. Maar oprecht denk ik dat Brobbey (als hij überhaupt al aan een vertrek denkt), eerder zal terugkeren bij Ajax. Of hij basis speelt of niet, vind ik niet zo relevant gezien hij bij PSV immers ook een Vinicius en Zahavi als concurrenten heeft, Het gaat er om of hij trek heeft om de concurrentiestrijd aan te gaan. Zijn hart ligt overigens nog steeds in Amsterdam, zijn keuze voor een terugkeer naar Ajax zie ik velen malen eerder gebeuren dan een poging in Eindhoven.
Zeker met een afwezigheid in januari van Haller zou een huuroptie op dit moment het meest logische zijn en ja dan kunnen er alsnog hele gekke dingen gebeuren. Want ondanks dat Haller op schot is in de Champions League ziet een ieder dat Brobbey een veel completere Ajax spits is.

2 december 2021 om 17:19

Zoals ik al zei, interesseert het mij vrij weinig of hij een Ajacied is, belangrijkste is dat hij gewoon speelt, de concurrentiestrijd van Zahavi en Vinicius zal geen probleem worden, met Haller is dat natuurlijk een heel ander verhaal. Dat zijn hart in Amsterdam ligt is natuurlijk leuk, dat zal ook altijd zo blijven, maar uiteindelijk gaat het om de speeldtijd wie hij krijgt he, zonder speeltijd zal hij nooit uitgroeien tot een geweldige spits helaas. Ik weet trouwens ook niet hoelang Haller nog in Amsterdam blijft, als hij komende zomer voor een lekker bedragje word verkocht, dan is Ajax de perfecte plek voor Brobbey, hij zal dan ongetwijfeld basisspeler worden bij Ajax.

Mij interesseert het niet waar hij speelt, als hij maar veel minuten maakt, de minuten wie hij bij Leipzig duidelijk niet krijgt. Al gaat hij bij Utrecht of AZ in de spits staan, alles beter dan op de bank zitten.

2 december 2021 om 17:37

Ik denk dat Haller komende zomer weer weg gaat. Hij heeft Ajax gigantisch veel gekost, en zal internationaal nooit meer zo’n topseizoen draaien. Ik denk daarom ook wel dat Overmars flink in Brobbey durft te investeren. Geschatte transfersom voor Brobbey zal denk ik tussen 15-20 miljoen zijn.

2 december 2021 om 18:03

Daar sluit ik me bij aan, dat hij speelminuten moet gaan maken is voor hem het belangrijkste op dit moment.

2 december 2021 om 17:05

Eens, horen met hun selectie gewoon 2de te worden. Maar het is zo wisselvallig als maar kan.

2 december 2021 om 17:15

Dat Marsch er weinig van bakt ben ik volledig met je eens. Er is wel een defensief probleem bij Leipzig. Upamecano en Konate zijn vertrokken en daarvoor hebben ze 2 nieuwe verdedigers voor terug gehaald. Deze verdedigers zijn echter zwaar onder het niveau dat Leipzig wilt halen. Aanvallend is Leipzig erg goed.

2 december 2021 om 17:31

Klopt, Simakan en Orban zijn geen Upamecano of Konate helaas. Defensief zijn ze er zeker weten niet op vooruit gegaan maar het is ook weer niet zo dat het een gatenkaas is achterin. 16 goals tegen in de competitie, maar 3 meer dan bijv Bayern.

Aanvallend zijn ze inderdaad wel geweldig. Ontzettend veel talent in die ploeg ook nog. Vooral Szoboszlai en Gvardiol zie ik hele grote worden.

2 december 2021 om 18:32

Konate heeft nauwelijks basis gestaan bij Leipzig, laatste 2 jaar mede door blessures. En wanneer die fit was speelde meestal Orban of Klostermann. Gvardiol vind ik een enorm groot talent en Simakkan ook. Dus verdedigend hebben ze ook voldoende kwaliteit.

2 december 2021 om 18:33

Waarvan 5 de laatste 2 wedstrijden. Vorig jaar ook de minste tegengoals. Dus defensief gezien staat het normaal wel oke bij Leipzig, behalve tegen Man City dan. Wat vind jij van Nkunku, Aguerooo? Geen leuke speler voor City?

2 december 2021 om 19:25

@derkaiser123 Vind Nkunku helemaal geen slechte speler, kan eigenlijk op elke positie voorin wel uit de voeten maar vind het niet echt een spits, daar scoort hij dan ook te weinig voor. Is de laatste tijd trouwens wel echt lekker op dreef maar ik denk niet dat hij voor City een aanwinst zal zijn helaas. Had liever A. Silva in Manchester gezien haha, hoewel hij bij Leipzig nog niet echt z'n draai heeft gevonden. Prachtige voetballende spits

2 december 2021 om 17:23

Ja ik ben ook wel gecharmeerd van Brobbey. Snel, sterk en kan prima afmaken. Van de namen die je verder noemt heeft alleen Zirkzee echt potentie vind ik. Vooral Boadu ken er echt geen reet van vind ik

2 december 2021 om 17:29

Dat verhaal van "elke wedstrijd moeten voetballen" geldt natuurlijk voor elke leeftijdscategorie. Niemand wordt beter van op de bank zitten. Spelers van jonge leeftijd hebben het nodig om beter te worden, spelers van oudere leeftijd om minder af te takelen en alles ertussen zogenaamd omdat ze in die periode "op hun best" zijn. Echt een drogreden in mijn ogen.

2 december 2021 om 17:40

Dus het is een drogreden dat Brobbey Leipzig moet verlaten voor meer speelminuten? Erg vreemd. Ben het trouwens niet met je eens. Tuurlijk word er niemand beter van op de bank zitten, maar ook niet iedereen is goed genoeg om een basisspeler te zijn. Een jongen van 19 wat een topspits kan worden, is natuurlijk heel anders dan een jongen van 19 wie in zijn hele jeugd niet veel bijzonders heeft laten zien, neem bijv een Danilo. Was een leuke spits bij FC Twente maar toch totaal niet vergelijkbaar met Brobbey? Er is wel degelijk een verschil tussen een speler wat zo ontzettend veel talent heeft, dat hij moet spelen en een speler wat leuk is als 12e man om soms een plek mee in te vullen, maar waar je nooit de hoofdprijs voor zult krijgen. Ben het dus echt totaal niet met je eens, maar dat lijkt vaker het geval te zijn tussen ons, helaas ..

Wat een smoes met die telefoonverbinding zeg. Als je hem sowieso al wil wisselen met de rust (wat mega vroeg is, dus dan moet je echt niet presteren), dan maar zo snel mogelijk. Maakt dan toch ook niks meer uit. Vraag me alleen af of hij echt zo slecht presteert dat je hem zo vroeg naar de kant haalt.

2 december 2021 om 17:05

Inderdaad, echt belachelijk. Je weet gewoon dat de eerste helft nog niet afgelopen is. Een speler in zijn eerste basisplaats voor rust wisselen, dan ben je echt gewoon een slechte manager.

Als ie slim is heel snel wegwezen daar, talent moet veel spelen, anders over en sluiten. Genoeg clubs die interesse hebben lijkt mij...alhoewel vraagprijs waarschijnlijk erg hoog

2 december 2021 om 16:55

Heeft al aangegeven weg te willen, benieuwd of ze hem laten gaan.

Best wel bizar. Valentijn en Verweij speculeren op interesse van Ajax in Brobbey en Bergwijn en Conte gaat Bergwijn gebruiken als stand in spits en Brobbey krijgt excuses. Gooi er nog wat namen in, kijken wat die trainers vervolgens gaan doen.
Mocht de Afrika cup niet doorgaan vanwege besmettingsgevaar blijft Haller gewoon in Nederland en moet ik nog zien of Overmars in de winter uberhaupt iemand gaat halen. Ik denk het van niet dan.

Sorry, maar deze jongen is toch ook geen groot talent? Snap de heisa niet om hem heen eerlijk gezegd

2 december 2021 om 17:25

Brobbey geen groot talent? Wat maakt hem geen groot talent dan? Is jong, snel,sterk en kan goed afmaken en meevoetballen. Als Brobbey geen groot talent is zeg je eigenlijk dat 90% van de talenten er niks van kan.

3 december 2021 om 07:11

zo'n speler hebben ze toch al rondlopen bij ajax? die danillo die er vorig jaar op los scoorde bij twente, zich al heeft bewezen in de eredivisie en gisteren ook weer een goaltje meepikte, ik snap die roep om brobbey echt niet, die jongen zag dollartekens en wist niet hoe snel hij weg moest, tijd blijven rekken met het tekenen van het contract en maar zeggen dat het goed zou komen, en toen was hij foetsie, nee die moet je niet eens terug willen halen zeg.

3 december 2021 om 12:02

Is toch niet heel raar dat je weg wilt als je club een spits haalt van 22,5 miljoen haalt die het ook nog eens mega goed doet? En Brobbey is echt wel beter dan Danilo hoor. Danilo is in alles redelijk en gaat zeker een prima carriere hebben maar Brobbey heeft echt specifieke kwaliteiten waar hij echt in uitblinkt. Zou hem altijd boven Danilo kiezen. En voor zover ik weet betalen ze in Duitsland met Euro's dus geen idee hoe je er bij komt dat Brobbey dollartekens ziet? Red Bull money ofzo?

2 december 2021 om 17:45

Zou je eens een Nederlandse speler kunnen noemen wat jij wel een groot talent vind?

2 december 2021 om 18:54

Brobbey is absoluut een groot talent op de spitspositie, dat ziet Stevie Wonder nog..

Dit is gewoon een gevalletje spelertje treiteren, het heeft geen enkele zin om 2 minuten voor de rust een speler te wisselen. Dan ben je gewoon gefrustreerd. Geef dat dan gewoon toe, daarna daarvoor excuses aanbieden is een des te groter zwaktebod.

Wat gaat hij zeuren over verbinding en achter lopen wat een goedkope smoes zeg, ik begrijp die obsessie niet eens met Marsh niet eens zo goed, hij zit gewoon lucky in dat red bull concept. Hij heeft het oke gedaan bij de bulls in NY met kampioenschap in 2015, en verder leuk met Salzburg dat elk jaar verplicht is kampioen te worden in Oostenrijk en zeg nou zelf... Minamino, Hwang Hee-chan, Haaland, Szoboszlai, Daka, Koita... gewoon allemaal hele goede spelers dat maakt je werk een stuk makkelijker... de poule dit jaar was moeilijk, maar thuis werd je af geklast door brugge en in de Buli sta je al 13 punten achter op Bayern en op de 8ste plaats... geef hem nog wat tijd maar ik vind het eigenlijk niks.

Misschien kan AZ Brobbey wel huren als tijdelijke oplossing. Wie niet waagt, wie niet wint.

3 december 2021 om 12:03

Zou oprecht een zeer goeie transfer ( huur) zijn. Echt een speler die az ongelofelijk goed zou kunnen gebruiken.

Die Marsch is ook echt een omhooggevallen Amerikaan zeg. Bij Salzburg slaagt iedereen, kun je ook aan Schmidt zien. Die valt ook reuze mee qua kwaliteiten. En dan neemt ie nog credits op zich ook, bij het creëren van Haland en Daka. Volgens mij zijn dat twee spelers (en de eerste al helemaal) die een gemiddeld VZ-lid had kunnen trainen, want die haalt van zichzelf de top al. En nu zit ie lekker bij Leipzig door vriendjespolitiek. Totaal geen speciale trainer die iets extra's heeft.

Het is sneu voor dit soort jongens die niet het slimste zijn dat ze dan een zaakwaarnemer hebben die alleen maar naar zijn eigen portemonnee kijkt in plaats naar wat het beste is voor zijn cliënt. Maar goed ik hoop dat Brobbey er beter van wordt en nog zichzelf meer wil bewijzen. Van mij mag hij nog steeds terugkomen naar Ajax mits voor een normaal bedrag en een normaal salaris.

Druk zetten doe je met zijn allen. Raar dat Brobbey de schuld krijgt. Bij Ajax zetten ze beter druk dan bij Leipzich, iedereen doet mee. Bij Ajax zetten ze zoveel druk dat er geen restverdediging meer is.

Leipzig in competitie vrij inspiratieloos. Europees paar goede potten gespeeld.

Brian zorg er toch voor dat je daar zo snel mogelijk weg bent. Geld is leuk en zeker als het veel is maar je wilt toch zeker het liefst. voetballen?

Hij moest toch zo nodig voor het grote geld weg!! Weg carrière. Hoeveel voorbeelden moeten die jongen gasten nog hebben om eens te leren dat je eerst iets gepresteerd moet hebben!! Ik kan hier echt niet mee zitten hoor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

RB Leipzig


15 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
C. NkunkuMiddenvelder209
André SilvaAanvaller208
Y. PoulsenAanvaller134
P. GulácsiKeeper190
P. TschaunerKeeper00
AngeliñoVerdediger170
Voor de complete selectie: Clubpagina RB Leipzig.

2 fans
Aanvaller, 19 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 2 3 0 0
2021/2022 RB Leipzig 9 0 0 0
2020/2021 Ajax 12 3 0 0
2020/2021 Jong Ajax 17 9 3 0
2019/2020 Ajax U19 3 1 1 0
Laatste voetbalnieuws

Ajax ziet voorstel afgewezen worden en rekent op volgend transfervrij vertrek

Danilo heeft enkele maanden geleden een voorstel van Ajax om zijn aflopende verbintenis te verlengen naast zich neergelegd, zo meldt het Algemeen Dagblad. De 22-jarige aanvaller is na dit seizoen transfervrij...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren