‘Arsenal wil Juventus voor zijn en bereidt bod van 85 miljoen euro voor’

Donderdag, 2 december 2021 om 15:52Chris Meijer • Laatste update: 16:03

Arsenal wil in januari een serieuze poging ondernemen om Dusan Vlahovic over te nemen van Fiorentina. La Gazzetta dello Sport weet te melden dat the Gunners een bod van 85 miljoen euro voorbereiden, een bedrag waarmee de 21-jarige Servische spits Nicolas Pépé (in 2019 voor 80 miljoen euro overgenomen van Lille OSC) zou aflossen als duurste aankoop in de clubgeschiedenis. Op dit moment lijkt het er echter op dat Vlahovic - dit seizoen voorlopig goed voor veertien doelpunten in zestien officiële wedstrijden - het liefst de voetbaljaargang wil afmaken bij Fiorentina.

Vlahovic werd afgelopen zomer al gelinkt aan een transfer, daar onder meer Juventus, Atlético Madrid, Manchester City en Internazionale nadrukkelijk geïnteresseerd zouden zijn geweest. Atlético bracht zelfs een bod van zestig miljoen euro uit, maar dat werd door Fiorentina naar de prullenbak verwezen. Nu lijken er zich in januari opnieuw gegadigden voor Vlahovic te gaan melden bij de huidige nummer zes van de Serie A. Arsenal en Juventus worden momenteel genoemd als de voornaamste kandidaten.

Arsenal bezet momenteel de vijfde plaats in de Premier League en wil Vlahovic binnenhalen om uiteindelijk bij de beste vier te eindigen, waarmee een Champions League-ticket zou worden veiliggesteld. The Gunners zouden nu bereid zijn om 85 miljoen euro te betalen voor het nog tot medio 2023 lopende contract van Vlahovic in Florence. “Ik weet niet of Juventus in staat is Vlahovic in januari te kunnen betalen. Maar ik wil tegen Juventus of Arsenal zeggen dat wij de eigenaren zijn van Vlahovic”, zo waarschuwt Fiorentina-voorzitter Rocco Commisso in Italiaanse media. Daarmee wijst hij op clubs die via tussenpersonen over de toekomst van Vlahovic praten.

Fiorentina nam de veertienvoudig Servisch international in 2018 voor een kleine twee miljoen euro over van Partizan Belgrado en sindsdien kwam hij tot exact 100 wedstrijden voor la Viola, waarin hij goed was voor 43 doelpunten en 6 assists. Met een nieuw contract hoopte Fiorentina na zijn uitstekende vorige seizoen - met 21 doelpunten in de Serie A - de geïnteresseerde topclubs voorlopig af te wimpelen.

Op dit moment verdient Vlahovic 800.000 euro per jaar bij Fiorentina, maar dat salaris had kunnen vervijfvoudigen tot 4 miljoen euro. Het vijfjarige contract dat voor Vlahovic klaarlag werd door Commisso bestempeld als het beste in de clubgeschiedenis. Vlahovic besloot die contractaanbieding echter naast zich neer te leggen. “Als het aan mij had gelegen, was Vlahovic een koning geworden in Florence”, treurt Commisso. Fiorentina zal Vlahovic uiterlijk komende zomer moeten verkopen om nog een relatief acceptabele transfersom aan hem over te houden. Zijn voorkeur zou momenteel niet uitgaan naar een winterse transfer.


Poll

Zie jij Dusan Vlahovic naar Arsenal vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door aycaramba)

Dat zou toch wel een flinke versterking zijn hoor....wild gerucht, maar laat ons dromen

2 december 2021 om 16:03

Denk dat Dusan Vlahovic liever naar een echte topclub gaat. Maar dromen mag hoor

2 december 2021 om 16:20

Dat zou zomaar kunnen, ik denk ook niet dat hij komt en wellicht wacht op een club die het op dit moment beter doet, maar hij staat wel bovenaan mijn lijstje samen met Isak.

2 december 2021 om 16:30

Arsenal is een echte topclub, net als AC Milan en Man United. Een paar jaar geleden zou jij hetzelfde zeggen over Liverpool, echter als je bedenkt dat Arsenal 13 landstitels heeft gewonnen, een recordaantal van 13 FA Cups, 2 competitiebekers, 2 Europese trofeeën (geen EL en CL maar wel finales) en 15 Community Shields en dat ze een wereldwijde fanbase hebben, ja dan zijn ze indd een topclub. Nederland heeft nog nooit een WK gewonnen maar je benoemt Nederland altijd wnr je het hebt over top landen op de WK. Het gaat wel goed komen met Arsenal, zelfs op dit moment zou je kunnen zeggen dat het dramatisch is maar toch staan we in een positie om top 4/3 te eindigen. Arsenal is altijd een grote club geweest en zal dat altijd blijven, ze zullen altijd de beste spelers kunnen aantrekken

2 december 2021 om 16:32

aycaramba, volledig met je eens hoor maar je doet precies wat Emile wil.

2 december 2021 om 16:38

Klopt maar we hoeven het niet te pikken toch want laten we eerlijk zijn, vergeleken met Arsenal is Leicester hetzelfde als Brighton...

2 december 2021 om 16:43

Is het nu echt zo moeilijk te begrijpen dat er een reëel verschil is tussen wat een club is qua sportieve prestaties en qua geschiedenis?

Qua geschiedenis zal niemand ontkennen dat Arsenal een prachtige topclub is met fantastische spelers. Maar qua prestaties is het dat echt niet. Net als Milan. Dan is het een subtopper. Zij het wel met enkele toptalenten.

Maar nee Arsenal kan niet “altijd de beste spelers aantrekken. Daarvoor is het sportief niet interessant genoeg.

2 december 2021 om 16:50

Lierse, ook bij jou snap ik wat je wilt zeggen en eigenlijk al 10-15 jaar presteren we niet als de club die we zijn. Maar er zijn topclubs in Europa en daar is Arsenal er 1 van, hoe hard anderen ook roepen dat het niet zo is. Deert mij verder niet, die mensen roepen het zo hard omdat ze graag willen dat anderen het ook gaan roepen en daar heb ik eerder medelijden mee dan dat het me raakt.

Nu het langzaam wat beter gaat met de club zie je die mensen het ook steeds harder roepen omdat ze ergens wat angst hebben dat ze het straks niet meer kunnen roepen.

2 december 2021 om 16:55

Een topclub kan ten allen tijde elke speler halen op papier. En laat ons eerlijk zijn. Zie jij Mbappé, Haaland, Bellingham,… naar Arsenal vertrekken?Het kan ook dat we een andere definitie van topclub hebben natuurlijk. Voor mij is die vrij strikt waardoor er slechts enkelen zijn. En dan denk ik momenteel aan City, Liverpool, Chelsea, PSG, Bayern en Real Madrid. Barcelona hoort daar normaal ook bij maar die hun situatie is gekend natuurlijk.

2 december 2021 om 17:01

Nee dat zie ik niet gebeuren, maar ik vind dat nogal een vreemd criterium voor topclub genoemd te mogen worden. Zie jij die spelers naar Inter gaan? Dat vind ik bijvoorbeeld wel een topclub.

En als toevoeging, op papier kan Arsenal die spelers best betalen maar doordat ze niet meedraaien met de elite zullen die spelers niet willen komen. Ben je dan automatisch geen topclub?

2 december 2021 om 17:10

Zoals gezegd vind ik inter geen topclub nee. Als inter al een topclub is dan zijn er wat teveel topclubs naar mijn idee. En voor mij zijn de eliteclubs de topclubs, ik spreek dan wel over het internationale. In Engeland zelf is Arsenal wel een topclub.

2 december 2021 om 17:15

Inter is toch gewoon als titelkandidaat en huidige kampioen een topclub? Denk dat je het wat verward met de absolute wereldtop. Dan zijn er wat mij betreft maar 5 ploegen: Man City, Liverpool, Chelsea, Bayern en PSG. En ja, ook Chelsea en PSG die ik op dit moment nog altijd gehakt zie maken van de Italiaanse en Spaanse top. Wellicht neemt Real Madrid volgend jaar de plek van PSG weer over met wat aankopen.

2 december 2021 om 17:15

Dan denk ik dat daar idd het verschil in perceptie zit. Voor mij zit er nog een treetje boven de topclubs en dat is de elite, dat zijn voor mij de clubs die jij eerder noemde.

Alles om Arsenal een topclub te mogen noemen toch?

2 december 2021 om 17:23

Voor mij blijft Arsenal altijd dé topclub natuurlijk. Niet voor niets "by far the greatest team, the world has ever seen" 🥰

Naja we doen ons best, laten we het daar maar op houden (los van Kroenke).

2 december 2021 om 17:27

Als je Arsenal daadwerkelijk als topclub ziet dan spreek je gewoon vanuit je supportershart. Een topclub doet mee om de hoofdprijzen, lees de titel en de CL winst en Arsenal kan al jaren geen CL meer halen. Bovendien heeft een topclub ook topspelers onder contract staan en laat Arsenal nu niet één echte topspeler hebben. Realisme is soms ver te zoeken.

2 december 2021 om 17:34

Joh El Fenomenootje dat weten wij Arsenal supporters ook allemaal echt wel.

2 december 2021 om 17:37

Sneu voor Barcelona, in één klap heen topclub meer. Het kan snel gaan!

2 december 2021 om 17:51

Al die Arsenal fans die weer iets recht willen lullen wat krom is.
In geen enkele definitie is Arsenal een topub lol.
Ze halen amper cl voetbal meer.

En idd, als Barca de komende 17 jaar geen cl of landstitel wint, zijn ze idd geen topclub meer.

2 december 2021 om 17:55

ik vind Saka wel een echte topspeler hoor. Die man beslist zoveel wedstrijden en is nog maar 19.

2 december 2021 om 17:55

We zijn een topclub, geen topteam.

2 december 2021 om 17:59

Dat is niet te zien Consy, want hierboven opteert iemand nog iets anders. Maar ik neem het jou allang niet meer kwalijk. @blaugrana, ik denk dat Saka zeker die potentie heeft en dat is nu al een zeer goede speler.

2 december 2021 om 18:00

Lierse, volgens mij kunnen we die spelers halen. Of ze willen komen is iets anders.

2 december 2021 om 18:19

CocoAfc wat deze mensen niet snappen is dat Arsenal een top club is maar dat we door restricties van Kroenke en co niet de top club kunnen zijn die we horen te zijn, als we van Kroenke verlost zouden zijn zou Arsenal zich snel bij de wereld elite aansluiten maar toch doen we het OK met veel minder middelen

2 december 2021 om 18:22

Liverpool is al jaren Arsenal voorbij. Denk dat zij ook helaas niet meet terug gaan komen. Misschien nog keertje top-4, maar ze zijn nu eerder concurrent van Leicester Tottenham & straks Newcastle dan van de top-3.

2 december 2021 om 19:09

Makkelijk om Kroenke aan te wijzen.

Iwobi en Willock zijn onze twee duurst verkochte spelers, waar RvP, Ox, Sanchez, Ozil, Lacazette voor niks verkocht zijn of verkocht gaan worden. Onze uitgaande transfers waren een absolute nachtmerrie. Geld uitgeven hebben we altijd wel gedaan, Ozil, Sanchez, Laca en Auba waren heus niet gratis.

Dus nee, Kroenke kan je niet aanwijzen als je managementstructuur bagger is.

2 december 2021 om 19:45

@Coco, betalen zal je ze inderdaad wel kunnen. Maar dat tweede is nogal een vitaal onderdeel niet. Die spelers zijn dus onhaalbaar.

2 december 2021 om 19:57

Cocoafc Wat??? En wie bepaald de managementstructuur dan? Wenger bracht een bepaalde filosofie met zich mee dat totaal vernietigt is, Arsenal ademde voetbal want vergis je niet, Wenger heeft een van de beste speelstijlen in het voetbal ontwikkeld en wanneer het tot in de perfectie wordt uitgevoerd, is het bijna onverslaanbaar. Het zorgt voor vrij stromend en mooi voetbal. Het is meestal gecentreerd rond een sterk middenveld. Het biedt ruimte voor creativiteit en snelle beweging en verandering van momentum tijdens tegenaanvallen. Meestal passen formaties als 4-4-2 en 4-2-3-1 perfect bij zijn stijl. Die stijl werd Arsenal's stijl en voor zo'n filosofie moet de hele club gestructureerd zijn, net als Ajax. De filosofie van Ajax is belangrijker dan de spelers en daarom zal Ajax altijd mee blijven doen. Jij hebt het over spelers maar wat Arsenal verloren heeft is veel groter. Waarom denk je dat Henry en alle andere legendes niet bij Arsenal werken? Arteta is een grotere speler voor Everton geweest dan Arsenal en Vieira is manager bij Crystal Palace, dat is geen toeval.

2 december 2021 om 17:07

Zou inderdaad een heel flinke versterking maar 85 miljoen is natuurlijk wel een stevig bedrag. Voor dat geld haal je ook Isak, toch?

Lijkt me eerder in de categorie 'geruchten' te plaatsen...

2 december 2021 om 17:14

Thenry, daar haal je Isak ook wel voor ja. Mij om het even, als 1 van die 2 komt kan het voor mij niet meer stuk.

2 december 2021 om 17:29

Snap dat jullie dat graag zouden willen, maar als Juventus qua bod gelijk zal zijn dan zal de speler denk ik toch liever naar Juventus gaan. Speelt al drie jaar in Italië, kent het land dus en de competitie. Bij Juventus zal je ook sneller de kans krijgen om mee te doen om de prijzen. Dan moet Juventus alleen wel een bod uitbrengen wat vergelijkbaar is.

2 december 2021 om 18:22

Op basis van wat heeft Juventus dan meer kans? Als ik de selecties bekijk dan heeft Arsenal gewoon een ontzettend talentvolle selectie met potentiële topspelers. Bij Juve is geen geld, veel oude spelers en weinig echte toptalenten..

2 december 2021 om 17:51

oeff als Arsenal deze jongen binnenhaalt zie ik ze in 1 klap weer structureel meedoen om de 4e plek. De Haland van de balkan dit. Echt een topspeler nu al.

Dat zou wat zijn zeg. Groot talent maar kan naar betere clubs. Misschien haalbaar als je hem een goed aanbod doet en je er vroeg bij bent? Zou wel een flinke upgrade zijn en broodnodig.

2 december 2021 om 15:58

Nou ja, als Arsenal top 4 staat in januari dan zou het nog een best haalbare speler kunnen zijn. De plek waarop Juventus staat is ook echt niet geweldig. Hopelijk vanavond 3 punten en dan na 14 ronden toch in de top 4 staan. Wie had dat gedacht na 3 wedstrijden?

2 december 2021 om 16:01

Ik had het meer over inter, atletico en city. Maar het klopt, als we top 4 staan zou het eventueel haalbaar zijn maar 85 miljoen is wel veel. Top 4 zou zeker een hele prestatie zijn zeker gezien de eerste 3 wedstrijden.

2 december 2021 om 16:16

Idd, komt nog een redelijk makkelijk programma aan. Vooral voor PL begrippen, hopen dat Arsenal kan verassen en boven dat lelijke United kan blijven.

2 december 2021 om 16:19

Deenb, de komende maand wil ik niet makkelijk noemen, maar het zijn wel allemaal ploegen die om ons heen staan. West-Ham, Utd, Everton, Wolves o.a. dus we kunnen erg goede zaken doen.

2 december 2021 om 16:24

Samcro, als je de komende wedstrijden de nummer 10, 14, 16, 4, 15, 16, 19 en 6 krijgt heb je een makkelijk programma. Dat kunnen we wel stellen toch?

2 december 2021 om 16:31

Deenb, ik snap wat je zegt maar het verschil in punten is erg klein dus als je in 2 wedstrijden een misstap maakt sta je zomaar zelf weer 8e. Wedstrijd voor wedstrijd bekijken, eerst Utd vnvd op OT zien te pakken.

Toen ik dit bericht las kon in mijn ogen niet geloven. Zou Arsenal dan toch de portemonnee trekken? Er moeten hoe dan ook nog spelers bij komen in de aanval en op het middenveld. Partey en Elneny gaan weg met de Afrika Cup. Lacazette en Nketiah worden mogelijk verkocht in januari. Dan wordt de spoeling plots heel dun. Vlahovic zou een gruwelijke versterking zijn en volgens DiMarzio was Arsenal ook al akkoord met Fiorentina. Hopelijk wordt deze deal over de streep getrokken.

2 december 2021 om 16:00

Tegelijk werd er gemeld dat Vlahovic niet naar Arsenal wilde door diezelfde Dimarzio....hopelijk is alleen het eerste waar.

2 december 2021 om 16:03

Haha ik weet het, maar wie weet valt hij over te halen in januari. Als we dan goed er voor staan in de competitie kan alles. Hopelijk houden wij deze stijgende lijn vol.

2 december 2021 om 17:09

@arsenal: de portemonnee trekken? Arsenal spendeerde de afgelopen jaren ook honderden miljoenen hoor... We spenderen heus wel geld , en veel zelfs, maar vaak aan de verkeerde spelers.

Lijkt me erg onwaarschijnlijk, maar natuurlijk voor de Arsenal fans een hele upgrade dat dit soort namen in verband worden gebracht, na de laatste jaren. De stijgende lijn sportief ook flink te pakken.

2 december 2021 om 16:04

Idd Sanogo Bendtner Abraham Giroud Chamakh. Word er soms nog wakker van ‘s nachts.

2 december 2021 om 16:17

Giroud mag niet in dit lijstje genoemen worden. Verder begrijp je frustratie .

Dat zijn toch serieuze knaken. Toont wel ambitie van de Gunners.

Zou wel in lijn zijn met de nieuwe transferstrategie van Arsenal. Jonge getalenteerde spelers binnen halen. Statistieken van die jongen zijn goed, heb hem eigenlijk nog nooit zien spelen. Wat voor speler is het eigenlijk?

2 december 2021 om 16:23

Zou hem vergelijken met Zlatan in jongere jaren. Maar dan linksbenig. Hij is dus technisch vaardig en lang. Dit is een iets mindere hype dan Haaland, maar wel vergelijkbaar met hem.

2 december 2021 om 18:13

Maar haaland kost maar 75 miljoen toch? En die heeft zich bewezen op niveau.
Als ik Arsenal was had ik isak en de vrij gehaald. Dan ben je op 2 posities erg goed versterkt en beide hebben de nodige ervaring.

2 december 2021 om 18:47

Hoezo de Vrij? Arsenal heeft echt geen zwakke verdediging, net flink geinvesteerd in White en Gabriel is een fantastische verdediger, natuurlijk kan er nog wel een verdediger van dat niveau bij, maar er zijn genoeg opties voor de rol van roulatie verdediger, dat is echt geen prioriteit

hartstikke goeie speler maar is arsenal niet gebaat bij verdedigende wereldtoppers of op het middenveld? Heb het idee dat ze daar elke keer teveel middelmaat hebben lopen.

2 december 2021 om 16:18

Wereldtoppers vertrekken nu niet naar Arsenal, die willen om de hoofdprijzen meespelen. Ze moeten vissen in een paar vijvers daaronder.

2 december 2021 om 17:10

@El Fenomeno: is Vlahovic dan al een wereldtopper? Speelde vorig seizoen een goed en is dit seizoen goed begonnen? Nogal snel om gecatalogeerd te worden als wereldtopper.

In potentie: absoluut. Maar momenteel is hij het nog niet... en dus haalbaar voor Arsenal.

2 december 2021 om 17:34

Daarom zeg ik juist ook dat ze in die vijver moeten vissen. Gearriveerde wereldtippers willen niet naar Arsenal komen, spelers met potentie om dat te worden wellicht wel.

2 december 2021 om 16:23

In de spits is de spoeling ook hartstikke dun (op het middenveld ook hoor, als Arteta Odegaard niet op CM aan de praat krijgt). Nketiah heeft het niveau niet, Lacazette heeft techniek maar kan niet scoren, Auba kan scoren maar heeft geen techniek en Martinelli is er nog niet.

Zal denk ik pas serieuzer zijn als Nketiah en Lacazette weg gaan in Januari. Arteta zelf gaf aan geen grote dingen te verwachten, dus een recordaankoop lijkt me niet heel realistisch

2 december 2021 om 16:33

Nketiah heeft bekend gemaakt dat hij in januari weg wil, Auba ben je een tijd kwijt met die klote Africa Cup die in januari begint en met alleen Lacazette en hopen op Balogun/Martinelli kan ook niet. Niet dat je momenteel wat aan Auba hebt maar er moet deze winter zeker wat gebeuren als je top 4 wilt halen

2 december 2021 om 18:02

Ik laat mij heel graag verrassen. Ik heb een aantal keren op deze spits gelet sinds die aan Arsenal gelinkt werd en het lijkt mij echt een sterke en balvaste killer. Iets was Auba totaal niet is op dit moment. Echter zie ik het somber in. Fabrizio Romano gaf ook aan dat hij niet in Arsenal is geïnteresseerd, maar hopelijk kan een mooi salaris daar verandering in brengen.

Waarom willen die ploegen buiten premier league toch superleague?

Vroeger moest je champions league hebben om topspelers te kopen.

Alle beste spelers worden gewoon naar de premier league gehaald omdat daar geld met hopen ligt.

De premier league is echt de competitie die voetbal kapot maakt.
En vooral niets de beste als je matchen live ziet.
Ironisch is de serie A veel aantrekkelijk om te zien.

Zou mooi zijn als het Arsenal luk, is echt een geweldige speler en nog heel jong.

Is mooi dat hij sowieso het seizoen afmaakt bij Fiorentina, het begint daar eindelijk te draaien. Als ze niet zo'n drama verdediging hadden zouden ze echt veel hoger staan.

Het zou wat zijn! Met enige realisme acht ik de kans klein. Maar Arsenal werd ook kansloos geacht om Auba te halen, Partey leek ook onwaarschijnlijk. We gaan het zien.

Dat zou een monsterstap zijn, soms irriteer ik mij aan zijn gekak op mede spelers als de voorzetten niet perfect zijn of zo, maar het is een gruwelijke spits die alles aan flarden schiet en ook gewoon een mooie techniek heeft. Zou een grote stap zijn voor Arsenal, en misschien ook verstandig voor hem, bij Fiorentina voetballen en bij City of Bayern zit andere druk.

Voor een 21 jarig super talent lijkt mij dit ook een goede stap. Hij is duur en kan wachten tot de Italiaanse top toehapt, maar als hij van competitie switcht zou ik zo'n stap alleen maar durven maken naar een club waar je 100% kansen maakt bij een topclub, ook bij een stroeve start. Dan is dat imo alleen Bayern. In de PL heeft bijna niemand die luxe en zou ik kiezen voor Arsenal of Tottenham inderdaad. Nog tijd genoeg om daarna nog de volgende stap te maken.

Vlahovic zou ik zo graag bij Juventus willen zien. Morata naar de bank of weg en Vlahovic daarvoor in de plaats zou fantastisch zijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Arsenal368
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
B. SakaAanvaller216
E. Smith RoweMiddenvelder198
M. ØdegaardMiddenvelder194
A. RamsdaleKeeper180
T. ParteyMiddenvelder161
A. LacazetteAanvaller163
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

1 fan
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Fiorentina 21 17 2 0
2020/2021 Fiorentina 37 21 1 0
2019/2020 Fiorentina 30 6 4 1
2018/2019 Fiorentina 10 0 0 0
2016/2017 Partizan Belgrado 7 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Dusan Vlahovic krijgt politiebewaking na racistische dreigementen

Dusan Vlahovic maakt met zijn aanstaande toptransfer naar Juventus geen vrienden in Florence. De 21-jarige spits wordt door de harde kern van Fiorentina met de dood bedreigd en krijgt momenteel politiebewaking,...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren