Conte wil situatie van Bergwijn bij Tottenham veranderen met nieuwe positie

Donderdag, 2 december 2021 om 14:27Chris Meijer • Laatste update: 14:38

Antonio Conte heeft Steven Bergwijn de kans gegeven om zijn dienstverband bij Tottenham Hotspur nieuw leven in te blazen. Volgens de London Evening Standard wil de Italiaanse manager de vleugelaanvaller omturnen tot stand-in voor Harry Kane. Tottenham speelt tien wedstrijden in de komende dertig dagen en Conte heeft reeds laten doorschemeren dat Kane niet al deze duels zal kunnen spelen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij dit een goede rol voor Steven Bergwijn?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door sirius)

Als je met twee aanvallers speelt kun je 1 van die 2 best Bergwijn maken. Om Kane heen, af en toe de diepte in om op Kane terug te leggen o.i.d. Probleem van Bergwijn is denk ik ook dat hij geen echte vaste natuurlijke positie heeft.

2 december 2021 om 14:38

Als enkele spits gaat het niet werken nee, daar mist hij lengte en duelkracht voor. Als een diepe spits kan het best wat worden. Bergwijn heeft echt wel kwaliteiten. Snel en sterk in de kleine ruimte. Ik vond hem bij Oranje ook zowel tegen Turkije als Noorwegen goed spelen. Het is een speler die wat kan forceren tegen een compacte tegenstander of in de counter.

2 december 2021 om 14:59

Ik denk dat er weinig spelers met een vergelijkbare lengte zijn die meer duelkracht hebben dan Bergwijn.

2 december 2021 om 16:03

Ik vind Bergwijn juist wel een speler die de ruimte van de zijkant nodig heeft. Hij kan aardig mee in de kleine ruimte maar dan moet hij daar wel komen vanuit een actie, niet vanuit stilstand.

2 december 2021 om 16:12

Duelkracht heeft die genoeg. Denk gewoon dat hij voetballend niet sterk genoeg is. Hij is snel, technisch vaardig maar voor de rest moet hij het echt nog laten zien.

2 december 2021 om 17:20

Hij mist imo het overzicht en het rendement voor de spitspositie. Bergwijn heeft ook veel ruimte nodig daarom is hij het beste op de vleugel

Alles beter dan een transfer naar Ajax. Hoop van ganser harte dat Ajax aan hem geen geld gaat uitgeven.

2 december 2021 om 15:00

Er zijn geloof ik maar twee man die denken dat die transfer gaat gebeuren, en die heten Mike en Valentijn. Maar die schrijven Bergwijn dan ook al jaren naar Ajax toe. Zelfs toen hij naar Spurs ging had hij al getekend in Amsterdam, remember?

2 december 2021 om 16:01

Er verandert letterlijk niks voor Bergwijn of ligt dat aan mij. Moura lijkt me zelfs makkelijker uit de basis spelen dan Kane

Zou rechterwingback niks zijn? Vind de spelers bij tottenham niet zo denderend op die positie

2 december 2021 om 14:39

Exact wat ik dacht, toen ik titel las. Dacht een wingback in zijn 352 formatie.

Bergwijn heeft natuurlijk een goede conditie, goed loop vermogen. Kan zeker hele flank bestrijken.

2 december 2021 om 14:47

Maar Bergwijn heeft ook alleen aanvallende kwaliteiten. Het is wel gebleken dat dat uiteindelijk niet genoeg is om je te redden als back op dat niveau. Je moet toch enig verdedigend inzicht hebben. Dat zie ik bij Bergwijn niet. Ik denk sowieso dat een transfer de beste oplossing is. De Premier League past niet bij hem en net als bij elke buitenspeler van Oranje momenteel heb ik ook m'n twijfels over z'n niveau.

2 december 2021 om 15:06

Ik vindt bergwijn juist verdedigend altijd goed meedoen. Totaal niet te lui ook.

2 december 2021 om 15:42

Conte heeft bij ons Perisic ook omgeturnd tot wingback. Ik ken de specifieke kwaliteiten van Bergwijn verder niet goed genoeg om te beoordelen of hij daar zou kunnen renderen. Daarnaast is het natuurlijk óók de vraag of Bergwijn het zelf ziet zitten zich te focussen op die positie.

2 december 2021 om 18:36

Zoals rayvg aangeeft, hij verdedigt juist constant mee. Dat is ook deels de reden dat hij niet volledig uit de gratie is gevallen nadat hij bijna geen rendement meer had. Enorm prettige speler voor een coach om achter de hand te hebben.

4 december 2021 om 00:35

Maar mee-verdedigen en goed kunnen verdedigen zijn twee totaal verschillende dingen. Als aanvaller is men al blij dat de betreffende speler z'n back achterna holt. Als back word er van je verwacht dat je ook daadwerkelijk een meerwaarde kunt zijn in de verdediging, ook al sta je er om andere kwaliteiten. Dat is een wezenlijk verschil waar jullie beiden aan voorbij gaan, naar mijn mening natuurlijk.

Ik blijf Bergwijn in potentie we echt een goede speler vinden voor Spurs, maar dan moet z’n rendement echt omhoog. Hij heeft namelijk bijna alles: snelheid, individuele actie, goede dribbel, fysiek sterk, werklust, dynamiek. Het ontbreekt m vooral aan rust voor de goal en een beetje geluk. Ik vind hem echt niet minder dan Lucas bijvoorbeeld.

2 december 2021 om 14:48

Zijn rendement moet zeker omhoog, maar denk dat zijn grootste pijnpunt zijn 'durf en overtuiging' is. Je moet gewoon acties blijven maken ondanks dat ze soms mislukken. Dit zie je bijvoorbeeld tegenwoordig bij Depay goed terug, die blijft zich aanbieden en de bal opeisen. Bergwijn verstopt zich in mijn ogen te snel als het even niet lukt.

Als hij meer vertrouwen krijgt van de trainer/club, krijgt hij vanzelf meer zelfvertrouwen en ben ik overtuigd dat hij nog van grote waarde kan zijn voor Tottenham.

Kijk pas bij Nederlands elftal tegen Noorwegen. Hij speelde niet slecht, maar ook zeker niet denderend. Van Gaal liet hem staan en hij besliste de wedstrijd met een doelpunt en assist. Over rust voor de goal gesproken, dat doelpunt maakte hij toch heel beheerst terwijl er ontzettend veel druk op stond.

2 december 2021 om 15:12

Kip en ei: als hij meer zelfvertrouwen toont krijgt hij meer vertrouwen van de club. Bij een club als Tottenham krijg je geen cadeautjes. Speeltijd moet je opeisen door je prestaties.

2 december 2021 om 17:19

Je kunt dit wel af doen met kip en ei, maar ik ben ervan overtuigd dat een club eerst vertrouwen moet geven aan een speler en de speler moet gebruiken op de juiste momenten en juiste manier.

Van Gaal liet hem staan en hij kon excelleren op het moment dat Noorwegen meer ruimte ging weggeven. Als Van Gaal hem er bij de rust had afgehaald, dan was hij voorlopig weer afgeschreven geweest voor het NL elftal, maar nu heeft hij zijn waarde kunnen laten zien omdat hij het vertrouwen kreeg.

2 december 2021 om 14:49

Het niveau waarop hij speelt is ook wel een dingetje. Hij heeft al die kwaliteiten wel, maar niet al die kwaliteiten zitten op een heel hoog niveau bij Bergwijn. Onderaan de streep kan hij zich niet structureel onderscheiden op een dergelijk niveau. Hij valt ook gewoon niet op als hij erin staat.

Je kan veel van Bergwijn vinden maar een goede afmaker is het nooit geweest. Hij kan dribbelen, is snel en best balvast maar in de spits draait het om scoren. Ik zou hem eerder als centrale middenvelder proberen dan als spits.

2 december 2021 om 14:52

Ik denk dat een transfer het beste is. Momenteel heeft hij gewoon het niveau niet om echt impact te hebben en ik vind 'm een flankspeler. Een spits is hij niet, een back niet en ook een centrale middenvelder niet. Ik vind Bergwijn bijvoorbeeld veel beter dan een Rashica die het in de Bundesliga nog best redelijk deed. Gewoon een stap terugdoen in een wat mindere competitie dan de Premier League en dan denk ik dat hij zich nog prima kan ontwikkelen.

2 december 2021 om 15:01

Eens. Maar die jongen heeft een vermogen gekost en verdiend een vermogen. Ik zie hem geen salaris inleveren en de Spurs niet veel verlies willen maken. Dan zit je al snel “gevangen”. Grootste manco blijft zijn rendement. Bij PSV vond men hem beter en completer dan Depay. Maar wat erin zit is er nooit uitgekomen. Een club kan elders goedkoper shoppen.

2 december 2021 om 15:02

Jep en denk dat een Sevilla wel een prima keuze zou zijn. Ocampos vanaf rechts, Bergwijn links. Denk dat Bergwijn daar echt belangrijk kan zijn. Maar uiteraard de Bundesliga is ook niet verkeerd.

2 december 2021 om 16:21

Voor premier league begrippen is 30 miljoen natuurlijk een habbekrats. Dat hebben ze al lang afgeschreven. Als je er nu nog 15 voor zou vangen, dan heb je als Tottenham zijnde gewoon voor een marktconform bedrag met hem gespeeld. Voor ons zijn dat enorme bedragen, maar in een industrie waarbij spelers voor 85 tot 100 miljoen transfers maken valt het ook wel weer mee

Lees ik tussen de regels door dat Bergwijn geen speelminuten krijgt, behalve als Kane mag rusten?
Daarvoor is hij te goed en geef je geen €30 mln uit. Maar ja dat geldt ook voor Donny. Ik denk eigenlijk dat ze misschien helemaal niet zo goed zijn als hun concurrenten

2 december 2021 om 14:48

Ach ja, 30 miljoen is voor een PL (sub)topper nu ook geen oneindig groot bedrag... Ik denk dat Bergwijn voorlopig net nog een beetje tekort komt voor de PL.

Het lijkt er ook op dat Conte het inderdaad ook niet echt ziet zitten in Bergwijn. Eerst en vooral omdat hij zal fungeren als back up van Kane en daarnaast heeft Conte destijds een transfer van Bergwijn naar Inter tegengehouden.

Toch geen hoopvolle signalen...

2 december 2021 om 14:55

Donny en Bergwijn vergelijk is echt onzin. Donny mag dromen van 6 basisplekken bij United. Vergeet niet dat Bergwijn ook geblesseerd is geweest, anders waren het er nog meer geweest.

Kortom die gaat niet naar Ajax en gelukkig maar, geen geld uitgeven aan hem

2 december 2021 om 15:02

Heeft Ajax ooit echt interesse gehad dan? Tot zover ik weet is alles opgeblazen door alleen de media zelf zoals wel vaker. Zou echt niet weten wat Ajax met nog een vleugelaanvaller moet doen, hij zou bij Ajax ook gewoon op de bank zitten.

2 december 2021 om 16:00

Van de week werd er nog vermeld dat er interesse was in brobbey en bergwijn dus ja dan is er volgens mij interesse maar was wel de Telegraaf

Ik denk dat ook een mooie oplossing zou zijn voor hem en ook voor Ons Louitje, die wil toch ook 532 spelen in Qatar. Als Bergwijn dan een jaar in dat systeem in de punt speelt, zitten we daar ook gebakken

Ik hoop niet dat Bergwijn in de punt van de aanval terechtkomt. Hij is dreigender vanaf de zijkant, maar mist gewoon simpelweg het rendement. Dan heb je er simpelweg niets als centrale aanvaller.
Qua doelpunten en assists zijn die op een hand te tellen.
Hierboven wordt geopperd als wingback, maar daar staat Emerson al die het prima doet. Als back-up is Doherty beschikbaar.

Proberen de prijs op te drijven voor eventuele huur en verkoop. Als dat niet doorgaat beland hij gewoon weer op de reservebank

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Arsenal368
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Lucas MouraMiddenvelder192
H. KaneAanvaller195
O. SkippMiddenvelder180
H. LlorisKeeper200
Son Heung-MinMiddenvelder178
B. DaviesVerdediger110
S. BergwijnAanvaller102
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

50 fans
Aanvaller, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Tottenham Hotspur 10 2 1 0
2020/2021 Tottenham Hotspur 21 1 3 0
2019/2020 Tottenham Hotspur 14 3 2 0
2019/2020 PSV 16 5 4 0
2018/2019 PSV 33 14 4 0
Laatste voetbalnieuws

Kritiek op Susan Lenderink van Ajax: ‘Bergwijn was 10 miljoen meer waard’

Henk Spaan is kritisch op de vermeende rol van Susan Lenderink in het mogelijk laten afketsen van de transfer van Steven Bergwijn. De financieel directeur van Ajax had directeur voetbalzaken Marc...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren