Pep Guardiola ziet ‘beste speler van Premier League’ in zijn elftal

Donderdag, 2 december 2021 om 11:51Tom Rofekamp • Laatste update: 12:20

Josep Guardiola kan geen betere speler in de Premier League bedenken dan Bernardo Silva. De 27-jarige Portugees dirigeerde zijn ploeg woensdagavond naar een belangrijkste 1-2 overwinning op Aston Villa en maakte de wonderschone winnende treffer. Guardiola claimt dat het goede optreden geen incident was en dat de middenvelder al drie seizoenen lang de beste is op het hoogste Engelse niveau.

“Hij is de beste”, zei Guardiola na afloop van het gewonnen duel in Birmingham. “Hij heeft de kwaliteiten om te doen met de bal wat hij wil. Twee of drie seizoenen geleden was hij ook al de beste. Pak de video’s er maar bij van het seizoen dat we 98 punten pakten (in het seizoen 2018-19, red.).” Silva speelde destijds een cruciale rol in het kampioenselftal van Manchester City met 7 goals en 8 assists in 36 competitiewedstrijden.

De goal van de Portugees tegen Aston Villa was er een om in te lijsten. Op de voor Guardiola kenmerkende tiki taka-methode verdedigde Manchester City uit na een aanval van de thuisploeg, alvorens de bal bij Gabriel Jesus terechtkwam. De Braziliaan gaf af op Silva, die snoeihard in het dak van het doel schoot. De creatieveling krikte daarmee zijn seizoenstotaal in de Premier League op naar vijf treffers. Guardiola noemde het doelpunt ‘ongelooflijk’ en prijsde het belang ervan in de jacht op koploper Chelsea.

“Ik was erg onder de indruk van de tegenstander en hen verslaan is een belangrijke stap”, concludeert de Spanjaard. “We hebben een ongelooflijk lastig begin gehad in de competitie, maar nu presteren we op hoog niveau.” De achterstand van Manchester City op koploper Chelsea bedraagt na veertien duels in de Premier League slechts één punt: 32 om 33. Komende zaterdag gaan the Citizens op bezoek bij Watford in de hoop de koppositie over te nemen.


Poll

Ben jij het met Josep Guardiola eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

75 reacties (laatste reactie door silvacity)

Gelijk heeft ie wat een klasbak is dat en die draaicirkel van Bernardo is ongekend alleen vind ik Mo Salah nog net een klasse beter dus geef Guardiola maar voor 50% gelijk.

2 december 2021 om 12:01

Na De Bruyne, en Salah, en Kante, en .. Leuke speler, haalt een hoog basisniveau maar dit slaat nergens op.

2 december 2021 om 12:05

Iets meer wedstrijden van City kijken, dan snap je waarom mensen dit vinden

2 december 2021 om 12:12

Salah in deze vorm is ook wel niet normaal meer.

2 december 2021 om 12:13

Vind jij Silva ook de beste van de PL? Ik vind zelf namelijk dat Salah echt wel beter is en ook als hij niet goed speelt belangrijk is. Silva vind ik te vaak afwezig en te vaak draaien om het draaien.

2 december 2021 om 12:22

Aguerooo, het wordt tijd dat je niet iedereen die niet meegaat in de lofzang bestempelt als iemand die nooit City kijkt oid. In het wedstrijdtopic van gisteren reageerde je ook al als door een adder gebeten. Salah is en presteert beter dan Silva op dit moment en al een langere tijd, maar als hij op 2 gezet wordt kan ik daar prima mee leven.

2 december 2021 om 12:38

"Iets meer wedstrijden van City kijken, dan snap je waarom mensen dit vinden". Je bedoelt waarom een groepje City fans dit vinden. Iemand die Silva de afgelopen 3 seizoenen boven KDB, TAA en met name Salah plaatst is toch moeilijk serieus te nemen. Neemt niet weg dat hij nu heerlijk speelt en terecht wordt bejubeld.

2 december 2021 om 12:45

Dat over serieus te nemen is dan weer overbodig, want het kan voor hem best zo zijn alleen wil dat niet zeggen dat mensen met een andere mening meteen geen wedstrijden kijken.

2 december 2021 om 13:12

Jij bepaalt niet wat wel of niet overbodig is. Iemand die eerst jarenlang KDB als beste speler noemt, en nu opeens Silva en dat over de afgelopen 3 seizoenen terwijl Silva vorig seizoen zelfs bankzitter was en anderzijds Salah qua goals, assists, gecreëerde kansen, Silva een amateur laat lijken, ja dan ben je idd moeilijk serieus te nemen. Ga je nou echt wéér obbsesief een discussie zoeken door te gaan zeuren over een normale uitspraak als "moeilijk serieus te nemen"? Serieus? Hoop niet dat je me weer gaat stalken met tig nutteloze reacties over eigenlijk helemaal: niks. 🥱

Edit: vorig week obbsesief eindeloze discussies uitlokken en als een kleuter zelfs op m'n persoonlijke pagina doorgaan, 3 reacties plaatsen en dreigen dat jij hoogstpersoonlijk (🤭) m'n account laat verwijderen door moderators enz, is niet hetzelfde als iemand van repliek dienen, samcro.

2 december 2021 om 13:16

Haha, wauw...neem een chill pil gast en lees wellicht ook het artikel nog eens. Pep geeft aan dat hij B Silva nu de beste vindt en 2-3 jaar terug ook. Niet dat hij dat al 3 jaar lang is.

Niet iedereen die je van repliek voorziet hier is letterlijk obsessief op zoek om meegesleept te worden in een feitelijke constaterings-discussie.

2 december 2021 om 13:17

@Samcro Allemaal leuk en aardig maar het is algemeen bekend dat mensen weinig kijken naar wedstrijden van City in de PL. Dat mensen dan wel snel met een oordeel klaarstaan vind ik altijd vrij frappant. Silva is samen met Salah de beste speler in de PL op dit moment, twee pareltjes wie elke wedstrijd de beste speler zijn in hun team. Mensen wie dan roepen dat een KdB op dit moment beter is laten in mijn ogen alweer zien dat ze geen City kijken, die speelt namelijk al weken niet meer. Maar goed, misschien heb je in dat eerste opzich wel gelijk.

2 december 2021 om 13:23

Aguerooo, fans zijn fickle, dat moet je nu toch wel weten? Arsenal had een run van 10 wedstrijden ongeslagen, maar na de veegpartij tegen Liverpool was daar weinig van te merken in het topic. Daar zaten ook genoeg mensen bij waarvan ik dacht dat die alleen de wedstrijd meepakten omdat het twee grote ploegen waren. Lekker belangrijk dat die dan iets melden dat jou niet lekker zit, laat je dat toch voorbij gaan en reageer je er niet op? Er is genoeg om je druk over te maken als je dat wilt, maar ik zou mijn energie voor iets anders bewaren.

2 december 2021 om 14:55Dat uitgerekend Samcro dit zegt, de ironie. Iemand die zelf altijd met one liners strooit als die het niet eens is met iemand in plaats van met inhoudelijke argumenten. Zelfs in topics van de Spurs en United off topic provoceren over de goede reeks van Arsenal en het dan hebben over ''door een adder gebeten''. Dit maakt mijn dag weer goed. Ik zal dan ook nog even on topic reageren. Silva is een geweldige speler, maar ik vind Salah dit seizoen een hoger niveau aantikken. Ik zie Silva trouwens te weinig in wedstrijden van Portugal en in de CL, daar mag je wel iets meer van hem verwachten.

2 december 2021 om 17:43

@marten4sho Ik vind Salah nu en KdB in vorm zeker beter dan Bernardo. Bernardo is nu wel echt goed en behoort wat mij betreft zeker bij de beste spelers van de PL. Maar hij is ook voor mij als City volger niet de beste. Dat is Salah momenteel.

2 december 2021 om 17:45

@agueroo Ik vind Bernardo net als in 2018-2019 heel erg goed spelen. Waarschijnlijk top 5 spelers van de PL atm. Maar Salah zit nog wel op een niveautje hoger denk ik hoor. Dat komt ook deels omdat Bernardo snelheid mist, waar wij weinig aan kan doen. Qua techniek zijn het allebei geweldenaren.

3 december 2021 om 08:06

Wauw sommigen hier hebben echt teveel tijd (als ie echt heeft gedaan wat je zegt)

2 december 2021 om 14:14

Ik vind Salah momenteel de beste speler.

Hallo Pep, dit zei je ook over Kevin De Bruyne... vorig seizoen? Dat was dus een leugen aangezien B. Silva al 3 jaar de beste is in de PL. Dezelfde B. Silva die vorig seizoen meer op de bank zat dan hem lief was (en volgens de geruchten zelfs beschikbaar was voor een transfer).

Het is een geweldig trainer (sorry Japie ) maar dit soort uitspraken doet hij naar mijn zin wel te vaak...

Edit: en uiteraard is Mo Salah op dit moment de beste speler in de PL.

2 december 2021 om 12:12

Pep doet dit gewoon om zijn speler(s) te motiveren en aan te geven dat hij momenteel in zeer goede vorm is.

2 december 2021 om 12:31

@carsi: dat snap ik wel maar de ene keer is het De Bruyne, de andere keer is B. Silva, dan is het Foden weer het grootste talent waarmee ie ooit gewerkt heeft, dan is het weer Ruben Dias die de beste van de PL is, dan is Eder weer de beste doelman ter wereld,...

Op den duur komt het gewoon niet echt meer geloofwaardig over.

2 december 2021 om 12:13

Hij zegt niet dat hij al drie jaar de beste is. Hij zegt dat hij nu de beste is en dat drie jaar geleden ook was. Een nogal vrije interpretatie van VZ.

2 december 2021 om 12:22

Drie jaar geleden toen Salah het record doelpunten in de PL verbeterde heeft Pep het over. Goeie grap natuurlijk dat Silva toen de beste speler was

2 december 2021 om 12:25

Ok thanks voor de verduidelijking Lierse... Ik interpreteerde het anders uit het artikel.

2 december 2021 om 17:50

@trotski Pep heeft het over 2018-2019. Dat was het jaar waarop Van Dijk speler van het jaar werd. Dat super jaar van Salah was 2017-2018

2 december 2021 om 12:51

City doet het aardig zonder de Bruyne. Ik hoop dat we de oude de Bruyne weer gaan zien. Die zit na de verloren finale wat in een dip. Bernardo Silva is voor mij een soort Iniesta. Niet snel maar hij kan echt alles.

2 december 2021 om 15:44

Dan is die meer een soort Xavi want iniesta was echt wel snel hoor. Maar een Xavi is hij ook niet want b Silva kan niet alles zoals xavi hij kan namelijk niet zo verdedigen. Bernardo is een topper maar is vrij ingetogen en geen leiderstype sws mist city leiders vandaar dat die CL er niet is en ook niet gaat komen denk ik.

2 december 2021 om 16:33

Iniesta had een korte versnelling waar hij mee kon passeren maar was niet heel snel in een sprint. Bernardo is een stille leider op het veld als Iniesta en Messi.

2 december 2021 om 17:47

@nothing De leider van Man City is Ruben Dias atm. Die heeft die passie en agressie wel. Vond Fernandinho ook heel professioneel als captain in de CL vorig seizoen.

2 december 2021 om 17:48

Vind Bernardo qua visie niet in de buurt van een Iniesta of Xavi komen. Qua techniek en dribbel heeft hij wel weg van Iniesta. Er is maar 1 (ex) City speler die je met Iniesta mag vergelijken en dat is David Silva.

Lol. Dit kan je niet serieus nemen toch? Net Kevin in zijn team is Silva niet eens de beste van City, laat staan van de PL. Snap niet waarom die coaches soms die debiele populistische dingen roepen. Klinkt vooral dom…

2 december 2021 om 12:18

Volgens mij kijk jij geen wedstrijden van City. Bernardo Silva is dit seizoen absoluut de beste bij City en samen met Salah de beste van de competitie.

2 december 2021 om 12:22

Niet samen want Salah is echt wel een klasse beter dit jaar. Maar Silva zit zeker in een goede flow.

2 december 2021 om 12:33

Ja daar heb je wel gelijk in, denk dat ik Salah op dit moment ook op een zou plaatsen. Silva komt wel daarachter.

2 december 2021 om 12:52

Het zijn andere typen spelers. Beiden op hun positie de beste. B. Silva moet heb puur van techniek en intelligentie hebben. Dat zijn altijd de bijzondere spelers voor mij.

2 december 2021 om 13:10

Gaat om de laatste 3 jaar toch? Waar KdB toch gewoon beter is? Niet zo stoer doen met de ‘je moet meer wedstrijden kijken’.

2 december 2021 om 13:25

Nee, het gaat om dit seizoen en het seizoen van 2-3 jaar geleden. Staat ook gewoon in het artikel, maar vz heeft ervan gemaakt dat Pep dat al 3 jaar vindt. En hun opzet is geslaagd want er wordt weer genoeg over gebabbeld.

2 december 2021 om 14:33

Spelen beide een andere positie, werklust van silva is vele beter.

2 december 2021 om 15:47

Agjaa je zit in een goede vorm en ineens ben je de beste. Je bent pas de beste als je het 4 jaar achter elkaar laat zien en dat heeft b Silva echt niet gedaan het gaat met ups en downs. Ik kan zo 10 spelers opnoemen die constanter presteren dan Bernardo

2 december 2021 om 16:36

Doe dat dan ook ipv zeggen dat je het kunt, daar hebben we niets aan.

2 december 2021 om 12:21

Guardiola heeft het puur over dit seizoen en 3 seizoenen geleden. Dit seizoen is hij tot nu toe wel de beste van City (niet van de PL vind ik). De Bruyne heeft nog geen vorm gehaald dit seizoen waarbij hij zelfs maar tot de beste 11 van City zou behoren, maar dat komt natuurlijk vooral door blessures.

Lastig om te zeggen. Het hangt natuurlijk van de vorm van de dag af. Als iedereen in topvorm is, vind ik persoonlijk De Bruyne, Salah en Ronaldo nog beter. Neemt niet weg dat Bernardo Silva nu bizar goed in vorm is.

2 december 2021 om 12:42

Ik zou Ronaldo daar niet tussen plaatsen. Ook in "topvorm" bij Juve was hij niet van het niveau Salah en KDB. Real Madrid is een ander verhaal, maar toen had hij ook het top 2 beste team ter wereld om zich heen. Ronaldo gaat echt geen rol van betekenis spelen op de topscorer ranglijst Premier League.

2 december 2021 om 13:34

Ronaldo is geen spelmaker, dus die hoort ook niet in dit rijtje thuis. Is allang niet meer de voetballer die zogenaamd de beste van de wereld is.

2 december 2021 om 14:13

Dat is Ronaldo ook nooit geweest. Lionel Messi. Dit jaar Messi wat minder en zou ik qua aanvallers met voetballende kwaliteiten zowel Benzema als Salah boven hem plaatsen. (Allebei bijna 30 goals assists...en het is nog maar 2 dec) Maar de afgelopen tig jaar was Messi de beste voetballer ter wereld, Ronaldo niet.

Mocht Silva vorig jaar niet vertrekken omdat hij overbodig was?

2 december 2021 om 12:53

Hij wilde volgens mij een vaste basisplaats. Die heeft bijna niemand bij City.

2 december 2021 om 17:52

Hij speelde vorig seizoen minder vaak en beduidend minder ook. Overigens zou het erover gaan dat hij zelf weg wilde. City heeft hem nooit naar de uitgang gewezen.

Hij is weer helemaal terug op zijn niveau van 2018/19 en eigenlijk nog wel beter denk ik.

Volgens mij heeft Guardiola meermaals Kevin de Bruyne bestempeld als beste speler van de Premier League, dus vind het apart dat hij nu aangeeft dat Silva al 2 of 3 seizoenen de beste is.

Fantastische speler. Maar toch wel raar van Guardiola om dit te zeggen. Want volgens mij heeft die dit wel vaker gezegd ook over andere spelers

Ongekende speler. 2 jaar geleden ook by far onze beste speler, mensen (waaronder Pep zelf) praatte alleen maar over de Bruyne maar wat B Silva toen al liet zien was ongekend, vorig seizoen was het allemaal iets minder waardoor hij op de bank terecht kwam maar wat hij dit seizoen weer laat zien, is gewoon beter dan de B Silva van 2 jaar terug, wat een speler joh. Dribbelen, scorend vermogen, steekpasses, balletjes afpakken en zich helemaal de lazerus lopen. Ik geniet elke week weer van wat hij laat zien. Samen met Salah de beste speler in de PL op dit moment, wat een niveau tikken die 2 aan

Volgensmij heeft Pep een lijntje Pep teveel gehad, Spelen toch minimaal 5 mensen in de PL die al beter zijn, Salah, Ronaldo, De Bruyne, Van Dijk en Kante. Daar kan ik zo nog wel 5 bij opnoemen.

2 december 2021 om 12:27

Doe dat dan ook... Silva is zeker top 5 en imo de 2e beste na Salah dit seizoen. Ronaldo laat heel weinig zien behalve zijn goede positionering en dus wat goals en De Bruyne heeft nog geen indruk gemaakt dit seizoen. Kante zelfde verhaal en Van Dijk speelt solide maar is niet eens de beste cb van de PL dit seizoen.

2 december 2021 om 12:54

Appels en peren. Op zijn positie is Silva de beste.

2 december 2021 om 12:56

Eens dat het appels en peren zijn, maar er wordt toch een beste speler gekozen elk seizoen ongeacht positie. Dan is op dit moment Salah 1 en B Silva 2

2 december 2021 om 13:43

Ik vind de award per positie zelf zinvoller.

2 december 2021 om 13:51

Per positie weet ik niet, dat wordt wel heel lastig met zoveel verschillende systemen. Ik zou wel pleiten voor 4 prijzen (gouden Ballen?), zodat je er 1 hebt voor elke linie en 1 voor de beste keeper. Weg met die ene prijs voor de beste speler, die heeft zijn waarde al lang geleden verloren en als Lewa na druk alsnog de Bal van 2020 krijgt is het helemaal lachwekkend, hij had hem toen moeten krijgen.

Met Rodri en Bernardo Silva en De Bruyne heb je de beste middenveld, de beste DM, CM en AM van de Premier League en misschien ook van de wereld. Vleugelspelers hebben ze ook meer dan genoeg met Mahrez, Grealish, Sterling, Ferran Torres, Jesus. Alleen nog hopen op Haaland in de spits. City heeft een streepje voor ten opzichte van andere topclubs omdat de vader van Haaland daar ook heeft gespeeld. Ik zie het wel gebeuren dat Haaland komt.

2 december 2021 om 12:29

En dan hebben ze ook nog Gündogan die bij mij ook altijd in de basis zou staan.

2 december 2021 om 12:55

Jesus op rechts is heel Cruijffiaans. Lineker trok het indertijd niet dat hij op de vleugel kwam. Ik zag daar laatst nog een mooi interview over.

2 december 2021 om 17:57

City gaat voornamelijk een spits nodig hebben in de grotere wedstrijden vermoed ik. Ik weet niet of ik de balans met Bernardo en De Bruyne goed vind. Gundogan is het overwegen zeker waard. Daarnaast hebben we nog Foden die het goed doet als valse 9 of eigenlijk overal wel. Vooral de aanvallers van City zullen effectief moeten zijn.

Voorheen was het altijd de Bruyne, en vorig jaar kwam Silva zelfs op de bank terecht. Op een gegeven las je al de berichten (geruchten!) dat hij zelfs wilde vertrekken. Hij heeft natuurlijk gelijk dat het een fantastische speler is, maar bij die uitspraken van Guardiola denk ik wel regelmatig: wat ben je toch ook een l*lhannes. Media en spelers prikken daar zo doorheen natuurlijk.

2 december 2021 om 17:59

Als je goed leest zegt hij dan ook niet. Pep zegt dat Bernardo dit seizoen en in 2018-2019 de beste speler van de competitie was. Uiteraard alsnog een gewaagde uitspraak. Maar dat hij een van de beste is dit seizoen is zeker.

Tja en die wouden hem nog misschien naar Atletico laten gaan. Tja dat is nu wel een gesloten boek. Want die man is dit jaar echt heel goed zeg. Zijn dribbels zijn echt Messi-achtig. Hoe hij dribbelt in de kleine ruimte is echt subliem. Ook tegen Liverpool dribbelde die 4 man voorbij. Van Dijk dribbelde die voorbij alsof het niks was. Is echt cruciaal op dit moment voor City.

Geweldige speler net als Mahrez. Kan altijd enorm genieten van deze jongens. Bij portugal is bernardo ook enorm genieten de laatste tijd.

Echt waar Pep, is deze jongen zelfs beter dan Vd Beek?
Zonder gekheid, ik snap dat hij dit zegt om zijn speler(s) nog extra te motiveren, hij doet wel vaker van dit soort uitspraken. Is inderdaad een erg goede speler maar zo lopen er nog wel meer rond in de Pl....

3 december 2021 om 08:13

Eindelijk iemand die het snapt!
Tuurlijk meent Pep dit niet, zegt het puur omdat het z'n eigen speler is. Mensen nemen dit interview veelste serieus

Citaat uit artikel: "guardiola claimt dat het goede optreden geen incident was en dat de middenvelder al drie seizoenen lang de beste is op het hoogste Engelse niveau."

Hier ben ik het niet mee eens. Persoonlijk vind ik Bernardo Silva een goede speler maar ik vind een aantal spelers beter dan Bernardo Silva.

Ten eerste vind ik De Bruyne een betere speler in de premier league gezien de afgelopen drie jaar. De afgelopen drie jaar heeft Kevin De Bruyne meer laten zien dan Bernardo Silva. Niet alleen qua goals en assist, maar ook heeft Kevin De Bruyne maar andere kwaliteiten zoals leiderschap.

Over leiderschap gesproken. De beste middenvelder van de Premier League , Henderson is de beste op dit gebied in de premier league. Hij is naar mijn mening ook een meer bepalende middenvelder dan Bernardo Sivla de afgelopen drie jaar in de premier league. Persoonlijk vind ik Henderson beter dan Bernardo Silva. Ik vind Henderson sowieso erg onderschat.

KDB. Pogba. Thiago. Fernandes. Enkele van de beste middenvelders in de competitie en de wereld. Maar een speler die niet de aandacht en het respect krijgt die hij verdient, is Jordan Henderson. Hij heeft misschien niet de ongelooflijke vaardigheden van Pogba of de flair van Thiago, maar als het gaat om het algemene spel, zijn er niet veel spelers die beter zijn dan Jordan Henderson en dit is waarom hij wordt onderschat.

Fans van de oppositie zien Jordan Henderson als een side-to-side speler, die wordt gedragen door misschien wel het beste Liverpool-team aller tijden en niet zo belangrijk is voor de Liverpool-kant, maar ze kunnen niet meer ongelijk hebben. Net als bij Sergio Busquets, als je alleen maar naar hem zou kijken, zou je beseffen hoe belangrijk hij is voor het spel. Henderson is de speler die Liverpool in staat stelt het vloeiende, dynamische voetbal te spelen dat ze doen, altijd dekkend voor de vliegende vleugelverdedigers en zijn bereik van passen en visie verschilt niet veel van Steven Gerrard, de man van wie hij de aanvoerdersband nam en heeft zijn nalatenschap zeker voortgezet, zo niet overtroffen door de competitie te winnen, iets wat Gerrard niet deed. Voor iemand die dicht bij Fulham stond en Clint Dempsey de andere kant op had zien gaan, om terug te stuiteren, te hergroeperen en te doen wat hij heeft voor Liverpool, toont een karaktertest die spelers missen in het moderne spel.

Wat de mensen op voetbalzone moeten begrijpen, is dat statistieken niet laten zien hoe goed of slecht een speler is. James Milner en Peter Crouch hebben meer assists dan Paul Scholes, dat wil niet zeggen dat ze betere spelers zijn. Henderson maakt misschien geen 25 doelpunten per seizoen of 20 assists per seizoen, maar wat hij voor zijn team doet, stelt andere spelers in staat kansen te creã«ren en is van invloed op het spel van Liverpool. Fans zien statistieken en dat is hoe ze hun mening over een speler baseren, kijken naar de wedstrijden en dat is wanneer je je realiseert hoe belangrijk spelers zoals Jordan Henderson zijn voor de grote teams.

Pogba of Bruno? Henderson of Thiago? Waarom vergelijken supporters twee spelers die voor hun club spelen? Veel Liverpool-fans zetten Henderson niet op hun middenveld, maar toen hij er vorig seizoen niet bij was, was Liverpool het meest kwetsbaar. Henderson is natuurlijk niet de beste middenvelder ter wereld, maar als het gaat om ondergewaardeerd en niet gerespecteerd worden, zul je moeite hebben om iemand te vinden die dicht bij hem staat. Ik begrijp dat fans van Chelsea, United of zelfs Villa zullen zeggen dat een rivaliserende speler beter is dan een van hen, maar je kunt toegeven dat een speler goed is zonder te vergelijken. Net als bij het debat van Gerrard, Lampard en Scholes gaat het erom waar je de voorkeur aan geeft en wie je steunt, er kan nooit een juist antwoord zijn op een voetbaldebat en voor sommigen zullen ze nooit accepteren dat Jordan Henderson een kwaliteitsspeler is of dat Bruno Fernandes is geen "strafkoopman".

Als Liverpool dit seizoen de competitie wil winnen, hebben ze Jordan Henderson nodig om zoveel mogelijk wedstrijden te spelen en zijn doelpunt voor Engeland tegen Everton heeft aangetoond dat je een oude hond nieuwe kunstjes kunt leren.

Wat ik dus wil zeggen is dat spelers vergelijken erg lastig is. En ik noem in dit geval de vergelijking Henderson met B.silva. Mensen zullen in eerste instantie vaak zeggen dat B. Silva de betere is, maar ik wellicht is dit Henderson wel. Die heeft namelijk enorm veel betekend voor Liverpool.

2 december 2021 om 12:50

Toch knap hoe je een stukje uit een artikel kunt pakken, dat niet eens een quote van Pep zelf is maar door vz verkeerd geformuleerd, en het vervolgens helemaal over Liverpool kunt laten gaan. Als ik ooit een off-topic post gezien heb…

2 december 2021 om 12:57

Thiago is een gallery player met goede fasen tot hij weer ver terugvalt.

Tsja... ik weet niet of het handig is om zulke uitspraken te maken. Zullen genoeg spelers zijn die er maling aan hebben of die het met hem eens zijn, maar kan me ook voorstellen dat dergelijke uitspraken kan zorgen voor scheve gezichten. Het is niet dat hij Messi is van City ofzo. Laat het lekker in het midden wie 'de beste' is, als coach zijnde.

Leek er even op dat ie afgelopen zomer zou vertrekken wegens heimwee. Gauw even die kringspier wat masseren denkt Pep. Dan blijft ie hopelijk

Laatste paar potten extra op hem aan het letten. Het is echt ongekend hoe hij speelt. Zo verfijnd en tegelijkertijd gedisciplineerd vind je er niet veel. Hij is ook werkelijk overal op het veld te vinden. Klasbak.

Haha de huichelaar Pep is ook weer op volle toeren aan het draaien. Iedereen is de beste en iedereen verdiend de gouden bal uit zijn team maar toch zou het onterecht zijn als Messi hem niet kreeg want die is echt de beste. Eerst mocht Bernardo Silva nog vertrekken en zat ie regelmatig op de bank. De Bruyne is natuurlijk beter en dat riep hij zelf ook al meerdere malen. Het is ongelooflijk dat spelers met hem blijven weglopen terwijl hij ze iedere keer als kinderen behandeld met dit soort populistische uitspraken. Je zou toch verwachten dat mensen met een miljoenenbankrekening en een gezin door dit soort prietpraat heen prikken maar niets is minder waar, of alles moet gewoon onderdeel zijn van de hele poppenkast.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool9268
3.Chelsea7443
5.Arsenal6913
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Bernardo SilvaMiddenvelder358
R. SterlingAanvaller3013
Gabriel JesusAanvaller288
R. MahrezAanvaller2811
FernandinhoMiddenvelder192
O. ZinchenkoMiddenvelder150
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

9 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Zondag 26 juni
Het management van Neymar heeft met Juventus gesproken over een transfer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren