Vitesse wilde cruciaal Europees duel in Duitsland afwerken

Donderdag, 2 december 2021 om 10:45Tom Rofekamp • Laatste update: 11:27

Vitesse dacht eraan om het beslissende Conference League-duel met NS Mura in Duitsland af te werken, zo meldt De Gelderlander. De Arnhemmers wilden de coronaregels in Nederland omzeilen om toch met publiek te kunnen spelen. Uit nader onderzoek bleek echter dat een dergelijke ‘transfer’ toch niet mogelijk was.

Ook in Duitsland lopen de coronabesmettingen hard op, waardoor het land net als in Nederland steeds strengere maatregelen neemt. In diverse deelstaten worden al stadions gesloten. Het afwerken van het duel vlak over de grens werd daardoor geen reële optie meer. Een domper, aldus een woordvoerster van Vitesse. “We balen enorm dat we zonder onze supporters moeten spelen. Zeker bij dit belangrijke duel, waarin er veel op het spel staat, hadden we hun steun uitstekend kunnen gebruiken.”

Bij winst op Mura maakt Vitesse grote kans op overwintering in de Conference League. Wel is de Arnhemse club afhankelijk van het resultaat van Tottenham Hotspur tegen Stade Rennes, dat zich al als eerste in Groep G plaatste voor de knock-outfase. Vitesse en Tottenham Hotspur staan beide op zeven punten uit vijf duels; de Engelsen hebben alleen een iets beter doelsaldo (plus drie tegenover plus één voor de Arnhemmers).

Hoe kan Vitesse ten koste van Tottenham Hotspur overwinteren?

Voetbalzone zet op een rijtje hoe Vitesse ten koste van Tottenham Hotspur kan overwinteren in Europa.Lees artikel

De woordvoerster van Vitesse zegt de huidige situatie ‘alleen maar te kunnen accepteren’ en hoopt op steun van de supporters vanuit huis. De club droomt al over een scenario met versoepelingen bij Europese overwintering. “Het zou fantastisch zijn om in de volgende ronde uit te mogen komen. Mét onze supporters op de tribune.” Het cruciale duel met NS Mura vindt vooralsnog in GelreDome plaats op donderdag 9 december. Het eerste treffen in Slovenië werd met 0-2 gewonnen door de Arnhemmers.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door meneer daniel)

Ik vestig mijn hoop er ook op dat onze clubs hun volgende Europese thuisduels weer gewoon met publiek kunnen spelen. Hopelijk zit Vitesse daarbij.

Leuk idee, maar zou natuurlijk triest zijn als dit doorgang had gevonden. Komt een beetje over als een zwaktebod in mijn ogen. Ik snap heel goed dat je het publiek nodig hebt op sommige momenten, maar het is even niet anders nu. Dat dit nader onderzocht is vind ik eigenlijk al stuitend.

2 december 2021 om 12:22

Voor wie zou het triest zijn ? Ik denk dat elke vitesse supporter er anders over zou denken. Sterker nog, ik zou het al mooi gevonden hebben.

2 december 2021 om 13:34

Je mag wel met 10.000 man in Praag kijken, maar niet in de Kuip. Het was gewoon een goed idee van Vitesse om te kijken naar de mogelijkheden. Als het in Duitsland wel mag waarom daar niet spelen dan?

2 december 2021 om 14:14

De reden dat het in Nederland niet mag is dat de Covid cases zodanig hoog zijn is dat de zorg zwaar onder druk is en er code zwart dreigt. De reden dat het in Duitslang nog net mocht is omdat in Duitsland de situatie nog net niet zo erg is. Als je nu met duizenden supporters feest gaat vieren over de grens en dan weer terug (met ook nog een lange busrit samen) heb je de regels mooi omzeilt, maar de regels hadden een maatschappelijk doel. Als er een besmetting plaats welke resulteert in een opname (misschien niet van de supporter maar van een familielid) zal dit resulteren in druk op de Nederlandse zorg en niet de Duitse zorg die het nog net aankon.

2 december 2021 om 14:35

Ik snap dat er regels zijn en dat vind ik wel goed. Echter in het bedrijfsleven kijken wij ook in hoeverre wij het beste om de regels heen werken zodat wij zo goed mogelijk zaken kunnen doen / resultaat kunnen behalen. Ook daarbij kijk je naar de mogelijkheden en denk je vooral aan het eigen belang. Als je naar de corona kijkt, en waar de besmettingen vandaan komen, dan was dat niet bij de voetbal wedstrijden. Dus dat de zorg ineens een veel grotere last heeft zie ik niet gebeuren.

2 december 2021 om 15:55

niet helemaal waar. Een aantal voetbalwedstrijden zijn in verleden aangewezen als superspreader events waaronder EK finale, Atalanta-Valencia, Liverpool-ATM. In Nederland heeft men nooit rechtstreeks naar een voetbalwedstrijd gewezen, maar er is waarschijnlijk ook nooit onderzoek gedan. Maar als je gewoon kijkt naar de kans op besmetting. Event is outdoor en redelijk jong en gezond publiek dus dat is goed, maar je hebt de busrit, mensen dicht op elkaar op tribune die zingen, schreeuwen en feestvieren en gaat om tienduizenden mensen en er is ook nog een nieuw snel verspreidend variant in omloop. Dus het is zeker niet ondenkbaar dat zo een wedstrijd gevolgen heeft. Als een klein cafeetje om de hoek kijkt hoe ze om de regels heen kunnen overleven, is het toch weer wat anders dat een grote voetbalclub.

2 december 2021 om 12:52

Ja man, zwak en triest, bij een belangrijke wedstrijd als club je best doen tóch supporters erbij kunnen hebben. De logica ontgaat me echt bij je.

2 december 2021 om 13:31

@janssen en Vitessekoen Sjonge jonge, er gelden nu eenmaal regels omtrent corona. Toch niet heel lastig om die te accepteren? Nee, even snel proberen om naar Duitsland te gaan haha, triest. En leuk dat jullie als Vitesse supporter er anders over denken, maar ik kan er met mijn verstand niet bij. Is toch gewoon egoistisch. Wel logisch blijven nadenken aub.

2 december 2021 om 13:32

Nou goed, zwak en triest zou ik het niet willen noemen, maar netjes is het zeker niet. Ik snap de reactie van Koeral. Is ook enorm ondermijnen van het systeem en het land waar jij als Vitesse onderdeel van bent.

Dat gezegd hebbende zou ik zeker zijn gegaan, zo hypocriet ben ik dan ook weer wel.

2 december 2021 om 13:45

Het klopt dat het in Nederland niet mag, maar in Duitsland mag je nog wel naar voetballen. Dit ondanks dat veel regels (onder andere mondkapjes) in Duitsland veel strenger is dan dat in Nederland is. De kans op besmettingen in een stadion is erg klein (hebben alle testen ook aangetoond). Ja, ik vind het goed dat ze regels hebben voor corona, maar ik als grensganger ga niet de horeca in het buitenland m 17.00 uur verlaten omdat dat ook in Nederland moet. Je ziet bij ons (o.a. voor de corona) dat soms feesten voor de leeftijd van 16 tot 18 jaar in Duitsland gehouden worden. Dit omdat er dan al wel bier gedronken mag worden. Ik ben er geen voor of tegenstander van maar ik vind het toch wel heel logisch verzonnen. Net zoals ik deze optie waar vitesse naar keek heel logisch vind. Natuurlijk is het creatief zijn met regels, maar doet niet iedereen dit ?

2 december 2021 om 14:35

Wat spreek jij jezelf tegen zeg. In eerste instantie noem jij het triest dat Vitesse doet doet en anderzijds zeg je dat 'er eenmaal regels omtrent corona zijn'. Door ik Duitsland te spelen houden zij zich toch aan de corona regels als het mag waarom niet? Dat zijn toch die regels waar jij je zo druk om maakt. Volgens mij weet jij van gekheid niet meer wat voor argumenten je moet verzinnen maar kijk ook eens naar de andere kant van het verhaal. (Financieel gezien en zakelijk gezien) besmettingen zijn bewezen laag in stadions en de enige rede waarom ze de stadions dicht hebben gegooid is om de rellen en het gedoe van uitvakken etc. Dus heel je verhaal is gebaseerd op niks. Dit gaat niet om volksgezondheid (zoals ik al zei bewezen in stadions) dus waarom zou je niet als club aan de grens het proberen? Wat een sneue comment van een Ajacied zeg... Een Ajacied zou je toch van verwachten dat hij dit iets belangrijks zou vinden.

2 december 2021 om 15:17

@kasperstein, Ik spreek mezelf toch niet tegen? Door de regels van corona mag er geen publiek bij de wedstrijden. Zo moeilijk lijkt me dat toch niet? Dat er in Duitsland andere regels gelden is leuk, maar totaal onzinnig om dan als NL club maar in het buitenland te gaan voetballen. Misschien de gehele eredivisie maar in het buitenland laten spelen dan? Kunnen we toch lekker naar het stadion. Slaat in mijn ogen helemaal nergens op. Je mag het sneu vinden, maar het is egoistisch van Vitesse. Je kan zelf toch ook wel aanvoelen dat het gewoon een beetje triest is? En dan jouw laatste zin haha, prachtig.

2 december 2021 om 15:34

Ja Koeral,

Trieste bedoeling van een club die nooit overwintert om bij de eerste kans er voor te zorgen dat haar supporters erbij zijn. Stuitent.

Jij vond het zeker ook wel prima dat de bekerfinale en de landstitel zonder publiek was?

2 december 2021 om 15:37

@daniel, Helemaal prima ja! Zonde is het zeker, maar er zijn nou eenmaal regels en die zijn makkelijk na te leven. Zo heel lastig is het toch allemaal niet? Lijkt voor sommige net of het hogere wiskunde is. Kom op zeg. Denk even logisch na aub.

2 december 2021 om 18:49

Dat de regels makkelijk zijn na te leven ben ik met je eens, dat doe ik zelf ook strikt. Maar daar gaat het helemaal niet om, Vitesse heeft niet gezegd dat zij ongeacht wat de consequenties zijn supporters gaan toelaten.

Vitesse heeft alleen onderzocht of het wellicht mogelijk is om met publiek te spelen, ik vind een club om die rede triest noemen nogal wat ver gaan. Lijkt voor sommige net of het hogere wiskunde is. Kom op zeg. Denk even logisch na aub.

Bizar idee. Het gaat niet om de locatie, maar de hoeveelheid besmettingen onder de mensen. Vanuit maatschappelijk oogpunt is dit echt een egoïstisch gedachte.

2 december 2021 om 13:30

Het is hartstikke egoïstisch, maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik er niet heen zou gaan. Het is een hartstikke belangrijke wedstrijd, een die Vitesse nog extra miljoenen kan opleveren en ook op sportief vlak Vitesse aantrekkelijker kan maken voor spelers. Ik snap dat je dan alle steun kan gebruiken. Alleen heel netjes is het niet inderdaad.

2 december 2021 om 14:38

Vanuit een nuchter beeld gezien zou je weten dat het niet gaat om volksgezondheid maar om de rellen in uitvakken etc. Het is bewezen dat besmettingen bijzonder laag zijn in stadions dus waarom zou je het niet proberen in Duitsland? Wij Nederlanders gaan naar het stadion en daarna weer naar huis je komt amper in contact met Duitsers dus wat is dan het probleem? Want onderlingen besmettingen zijn nihil

2 december 2021 om 15:23

Het is ook bewezen dat er in de horeca weinig besmettingen zijn. Misschien moeten alle horecaondernemers maar tijdelijk een zaak in Duitsland openen?

Snap niet dat ze het veld niet gewoon buiten laten liggen. Kijken we wel vanaf de parkeerplaats.

2 december 2021 om 12:14

Hahaha leuk bedacht maar das wss om meerdere redenen niet haalbaar.

2 december 2021 om 12:32

Haha niet eens over nagedacht! Zou hilarisch zijn inderdaad. Ik zou lekker langs de hekken staan hoor.

2 december 2021 om 13:53

Hahah ja zou best leuk zijn, de mensen komen toch wel naar GelreDome volgende week. Denk alleen niet dat de politie het heel leuk zou vinden…

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ3613
6.Vitesse36-1
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. OpendaAanvaller2011
T. LetschUnknown
E. DasaVerdediger190
S. TronstadMiddenvelder192
M. WittekVerdediger180
J. RasmussenVerdediger170
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

In de wandelgangen

Woensdag 26 januari
Een overgang van Álvaro Morata naar Barcelona is uitgesloten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren